Den fantastiske gjestesenga

Det startet som en rar idé. For kontoret mitt er også gjesterommet. Og det er trangt. Spesielt på grunn av den massive sengen som bare står der og støver. En sjelden gang sover noen på den, men for det aller meste er den som en pausefisk som ingen lenger ser på.

Alltid i veien og bare nok et sted å legge rot på. Trist, tom og massiv. Men noe må man jo legge gjestene på. Det er bare det at hver gang vi må hente noe fra kryploftet som ligger gjemt bak den surmaga dørvakta, må vi flytte halve huset rundt.

Dessuten har pappa lyst på eget treningsrom. Det høres kanskje ulogisk ut, men etter at vi solgte båten for noen år siden, da det viste seg at jeg har like mye båttekke som en gibbon-ape, har jeg vært i dramatisk manko på en man cave.

Problemet er bare at vi ikke har én kvadratmeter å avse til noe sånt. Ikke en halv engang. Med mindre…

Tanken var først å kjøpe en sovesofa og slå den ut ved behov, men det ville fortsatt ikke frigjort nok plass til å realisere drømmen om eget gym. Men så smalt det plutselig en dag fra frua: “Hva med oppblåsbar gjesteseng?”

Først fnøs jeg av ideen. Skal vi liksom ha foreldrene mine liggende på en plastkrokodille hver gang de kommer nedover? Neppe!

Men et raskt søk på nett viste at det faktisk finnes oppblåsbare senger. Skikkelige senger! Ikke bare palmer og delfiner, men dobbeltseng med høy madrass og innebygd pute. Ikke bare så den komfortabel ut, men den kom også med innebygd elektrisk pumpe som blåser opp sengen på få minutter.

I slapp tilstand (hvis det er lov å si..) tar den ikke mer plass enn en stor pute, så når vi først får gjester, flytter vi bare på litt treningsutstyr, blåser opp madrassen og smækk bæng, vær så god et gjesterom.

GENN. I. ALT!

Jeg kunne ikke komme meg raskt nok til butikken og legge ut den gamle sengen på finn. Og plutselig sto vi der. Ingen gjesteseng, bare en badeleke med ambisjoner. Hva er det vi har gjort?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men ingen grunn til kalde totter, viser seg nemlig at vi har gjort tidenes kanskje beste kjøp! For sengen er ikke bare en gjesteseng – å nei! For da vi blåste den opp i stua for å teste, forelsket barna seg umiddelbart i sitt nye hoppeslott! Så nå hopper de rundt og ler seg halvt i hjel.

Når barna ikke hopper, funker den dessuten som loungeområde for voksne. Ta med en god bok, sleng deg nedpå og nyt. Den er også helt super som bonus-sofa foran tv-en og til sommeren kan vi ta den med ut på plenen og bruke den til tæning i solen.

Og skulle det bli riktig varmt, ja da kan vi jo bare kaste den på havet og surfe ut på bøljan blå. Det er jo en luftmadrass, tross alt!

… og gjesteseng, visstnok 😉

6 i 1 til prisen av et dynetrekk er hva jeg kaller en jækla god deal, så nå smiler far fra øre til øre. Og treningsrommet..? Joda, det er på plass! Norges minste treningsrom riktignok, men akkurat nok til å huse alt man trenger.

Ikke at jeg har fått trent så veldig mye enda, var så fryktelig komfortabelt her på den senga x-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hvis det blir litt dårlig stemning med frua fremover, vet jeg hvor jeg skal sove i hvert fall 😉
 

/ Hepp og hei, fortsatt god onsdag til deg!

19 kommentarer
  1. Den er virkelig genial, enig der!:) Men husk å legg et varmt pledd under lakenet så ikke moren din fryser ihjel. Lufta blir vel kald å ligge på hvis ikke:)

  2. Med en tynn overmadrass på, er de helt fine! Overmadrassen rulles bare sammen når gjestene drar og tar liten plass

  3. I slapp tilstand.. nei det æ’kke lov å si på en pappablogg. For da må jo motsetninga være i stiv tilstand. Og da! Da forstår jeg godt at ikke mor ligger over og ikke svigermor ligger over … det bare blir raart :O da må jo bare konatil ligge over🤔 da blir’e større pappahjerte da .. venter dere flere snart?

  4. Håper ikke gjestene deres rører en muskel i løpet av natten da, for disse sengene knirker 🙊 Og når man våkner om morran, så ligger man i et søkk 😅

  5. Lite tips fra ei som sov på en slik da jeg ikke hadde råd til seng i ny leilighet.. Du blir gjennomsvett! Den puster ikke så man blir veldig klam og svett og den lager masse gnikkelyder når man snur seg. legg en overmadrass eller noe oppå så vil gjestene være evig takknemlige 🙂

  6. Genialt! Jeg lå på en slik en hel sommer og det funka kjempebra😊 Men som et par andre nevner så er det virkelig å anbefale en overmadrass for da blir den mye mer behagelig og en overmadrass tar heller ikke mye plass å oppbevare om den rulles sammen. Et tips er også å legge en teppe under så unngår du knirkinga😉

  7. Vi har slik og den knirker ved den minste lille bevegelse etter å ha vært i bruk noen ganger.
   Og som flere sier du må legge ett godt teppe under for den blir veldig kald og det bør være overmadrass oppå.
   Vertfall om det er snakk om mer enn en natt.
   👍👍👍😂

  8. Enig med Marianne, husk å legg over noe på madrassen. Den er kald og etter en natt på en slik en i ørten minus i trekkfult hus, har ikke denne kroppen vært det samme. Så med mindre du ønsker at dine foreldre skal sove ett annet sted, så kjøp inn en god overmadrass. Flere erfaringer fra den ene natta er at den må blåses skikkelig opp, ellers blir det bare søkk og dritt. Husker ikke at den knirket og bråkte, men det var vel mest fordi jeg var opptatt av hvor kald jeg var og hvor lite luft det var i den :p
   Ødela vi en del av moroa og den geniale ideen nå? Fint hoppemadrass da …

  9. Om foreldrene dine ikke liker den nye senga “luftmadrassen” 😃 så finnes det kanskje andre løsninger, vi hadde før en slags feltseng, sammenleggbar seng, som gjesteseng.
   Kan ikke huske at gjestene klaget på den 🤔😆

  10. Vi hadde med en slik seng på hytta for ett par år siden😅 Var min svigerinne som skulle skulle ligge på den og som hun frøs😂 Ferien toppet seg med at hun hver natt etter den første natten måtte fylle på luft😆 TO ganger hver bidige natt i denne lille hytta slik at alle våknet av den duringen rett utenfor døren😂 Endte med at denna madrassen ble pensjonist😅 Når det er sagt, dem har fine gjestesenger på jysk😉 Vi har den som heter ILSKOV(for ett navn😂) og den har oldemødre og venner av barna sovet på uten klager😉😂

  11. Alternativ til de som skriver over her kan dere ta gjestesenga når dere får besøk og la gjestene sove godt i deres seng☺️ Hvertfall hvis det gjelder besteforeldre som kommer for å hjelpe til❤️

  12. Disse er ikke de beste dessverre, kalde og lufta siger ofte ut og knirk ja……usikker på dette var lurt av dere……

  13. Vet du, det er faktisk et godt innspill 🙂 Skal absolutt vurdere det. Får ta en natt på senga først for å sjekke om den er ok i hvert fall, haha! Kanskje ikke det fantastiske kjøpet var så fantastisk likevel?

  14. Litt bekymret for hva som skjer hvis det er litt lite luft i den og person nummer 2 hopper ned i senga. Vil ikke den som allerede ligger der, fly i taket? Haha!

  15. Vi har en sånn som vi har brukt på telttur. Den funker helt konge. Men som de sier så kan den bli kald. Men våre (har hatt flere før) har også fungert helt genialt når små barn blir syke med noro/omgangssyken. Plast er jo hakket lettere og vaske av. Så når noen begynner å kaste opp så er det rett på madrassen. Har vært helt gull verdt😊

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg