Perfekt uperfekt søndagsfrokost

Søndag morgen og alt er bare kaffe. Joggebukse og rundstykker, rolig og harmonisk. Ute skinner solen, på radioen synger dePresno. Akkurat sånn en god dag skal starte. I dag blir det sjokolademelk til frokost.

Å lage litt av alt til alle tar overraskende lang tid. Dele noen gulrøtter, kutte opp litt frukt, trakte kaffe, steke bacon og egg. Også rundstykker da.

Endelig på plass i sofaen med den lille gjengen samlet i pysjer og joggebukser. Nå skal det bli deilig med mat. Til nå har alt vært bare innestemme og ingen har laget så mye som en bitteliten krøll i universets harmoni. Påfallende perfekt og rolig, om noe.

Tar frokosten foran TV-en i dag. Det er lov. Deilig mat og barne-TV, så blir det litt matro på mor og far også. Heller oppi kaffen, topper den med litt kokosfett, eggene er fortsatt varme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lillesnupp og store plutt tar hvert sitt glass og begynner å ordne med sjokolademelken. Skal gjøre alt selv nå. Ta melk og pulver og blande det sammen i den rekkefølgen og mengden som føles riktig. Helt greit det, mamma og pappa holder et lite øye med sjokolademengden.

Her kommer den. Dagens første slurp av kaffe. Kroppen begynner å glede seg, som en publikummer som reiser seg halvveis opp fra setet når laget hans går i angrep.

SPLOSJ! Plask. Klirr. Renn. Sildre. Drypp.

Og med det var halve melka på asjetten, bordet, gulvet og i skuffen under bordet.

I glasset? Ikke en dråpe.

Så… ja. Jeg sa jo at det var mistenkelig perfekt. Nesten litt beroligende at ting rettet seg opp igjen.

Farvel varme kaffe, hallo tørkerull og teppevask 😉


 

/ Ha en perfekt uperfekt søndag! 🙂

9 kommentarer
  1. Her startet vi dagen klokka 05.40 i dag, da eldstemann som er 8 år i dag, kom inn og lurte på når vi skulle komme inn med bursdagssang og frokost på senga 😂😂 Etter seansen på sengekanten ble det vafler til frokost etter ønske fra bursdagsbarnet, og til slutt en rolig stund med kaffekoppen for oss voksne (uten søl😉)

  2. Jepp, det er knallbra! Proffene kaller det “bulletproof coffee”. Tar en klunk MCT-olje eller typ en teskje cocosa. Cocosaen smaker jo nydelig i tillegg (MCT er smaksfri). En god dose fett sammen med morgenkoffeinet for å virkelig sparke igang dagen 🙂

  3. Hei! Anbefaler deg å høre på podcasten “Sterkere”, de har en episode der de snakker om bulletproof coffee. Jeg bytta fort tilbake til vanlig kaffe 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg