Sophie Elise og drittkjerringene

Man snakker om at ungdommer er så fæle på nett, men det er jo faktisk de gamle drittkjerringene som er verst.


Licensed from: Creatista / yayimages.com
 

Jeg sier ikke at man skal elske Sophie Elise. Jeg sier heller ikke at man skal like Sophie Elise, jeg vil bare at man skal ta seg en lang titt i speilet og si: Er dette alt jeg får til? Er jeg virkelig så patetisk?

For i går rullet VG terningen for det nye TV-programmet “Sophie Elises Verden”, og kommentarfeltet lot ikke vente på seg. Jeg fryktet hva jeg hadde i vente, men full av ungdommelig overmot håpet jeg at 2018 skulle bli året der vi alle hadde lært å oppføre oss på nett.

Dette er noe av det jeg fant:


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Og hvem er verst? Disse grusomme ungdommene man til stadighet hører om? Som mobber og er så slemme og unge og uvitende? Nei. Hva er det derimot flust av? Sure, gamle drittkjerringer.

Noen yngre damer og noen menn også, men for det aller aller meste: Damer 60+. Mødre. Bestemødre. Forbilder for kommende generasjoner.

Akkurat det er faktisk et ord som går igjen: Forbilde.

Så la oss snakke litt om forbilde. Hvis du kunne velge et forbilde for barna dine, hvem ville du valgt? En ung jente som via hardt arbeid over mange år har klart å etablere en karriere vi andre bare kan drømme om? Ikke en karriere basert på en fancy stilling i et stort firma, altså. Nei, en karriere basert på seg selv. Om seg selv selv, rundt seg selv, av seg selv.

En jente som har sitt eget tv-program, som har gitt ut flere låter, en bestselgende bok og blitt kårets til årets mektigste kvinne i norske medier? Hva med en jente som har stått på barrikadene for å rive ned palmeoljebruken vi alle har hengt oss på i etterkant? En jente som har gått i bresjen for en rekke vanskelige saker, som har levd med trusler og mobbing i mange år, men som nekter å gi seg uansett hvor mange harde slag hun får?


Skjermbilde: sophieelise.blogg.no
 

Eller synes du barna dine skulle valgt… deg? Som sitter på nett og slenger med drittkjeften om en person du vet ingenting om.

Har du lest boka hennes? Har du i det hele tatt lest bloggen? Ja vel, så har hun kanskje operert ditt og datt og tatt andre valg enn du ville tatt, men aner du egentlig hva du snakker om utover det du klarer å koke sammen i ditt eget trollhode? Et hode fullt av fordommer og hat for en person du aldri har møtt? Ja vel, nei men det høres jo ut som et bra forbilde…

Her synes jeg det passer å minne om ordtaket: Ingen er bare det du ser. Tenk litt over det.

For du har sikkert også ditt, hva vet jeg om det, men noe må det jo være. Hvorfor ellers skulle du brukt fritiden din på å spre hat om en person du ikke kjenner? Det føles sikkert godt. Digg å vite at man har tatt et bittelite kakestykke av en annen persons sjel? Det må det jo være. Godt å ha noe inntil kaffen, si.

Så kan du jo spørre deg selv: Hvor kommer all den forferdelige mobbingen man hører så mye om ifra? Jo, den kommer fra deg. Din jævla dritt.

Så kjære Solveig, Vivi, Mette, Kjersti, Hans, Karoline, Gerd og alle dere andre: Skam dere! På vegne av familien deres og alle som prøver å bekjempe mobbing. Skam dere for at dere river ned det vi andre prøver å bygge opp.

Hadde dere vært tante, onkel eller bestemor til mine barn, hadde jeg holdt dem milevis unna dere. For mine barn skal vokse opp rundt positive mennesker med sunne holdninger, i et samfunn der vi prøver å spille hverandre gode.

Ikke i en innrøyka bingohall med snerpekjeften på bånn drite.

Serious Man and Woman Indoors
(Licensed from: Creatista / yayimages.com)

 

* Følg Pappahjerte på Facebook *

140 kommentarer
  1. «med snerpekjeften på bånn drite», jeg elsker det! Så utrolig spot on! Heier på alle som våger å være seg selv, og som våger å satse- selv om trollekoret sitter klare for å kritisere og slenge drit.

  2. Så utrolig bra skrevet! Ler meg i hjel samtidig som budskapet ditt er dønn viktig! Jeg er vel ikke Sophie Elises største fan jeg heller, men jenta skal jammen ha kred for mye. Hvorfor sitter egentlig folk og ser på et menneske på TV som de ikke har noe til overs for, da? BARE for å kunne slenge med kjeften etterpå?? DA snakker vi patetisk, da. Oh my!!
   Digger deg, digger kona di og nå digger jeg faktisk Sophie Elise bittelitt også 😉

  3. Problemet med SE er et hun som ung undom tror hun har løsninger på alle verdens problemer og er supernaiv og tror alle er ærlige og vil andres beste. Og krever å bli tatt på alvor. Sminke må hun gjerne diskutere for mag.

  4. Sier bare takk å lov for at det finnes sånne som deg som sier dette høyt! Vimå ta mobber’ne for alt det er verdt! Super bra innlegg å blir så glad av at noen bruker stemmen sin mot disse folka !

  5. Det er merkeleg at du meiner at Sophie Elise er eit godt førebilete. At andre er dårlegare betyr ikkje at ho er eit godt.

  6. Jaaa klapper i hendende over dette innlegget ditt, pappahjerte; nettopp: sure gamle misunnelige kjerringer, som ikke legger merke til at hun er ei gullpenn (hun skriver som en gudinne faktisk), og den antitabu jobben hun gjør i serien som vi kunne se allerede i episode 1: høyt prat om tamponger (hvorfor ikke normalisere det så damer slipper å skamme seg? Det er viktigere enn bagatellmessig de kan virke som på overflaten), åpenhet rundt homofile, og vi vet det kommer åpenhet rundt psykiske lidelser senere i serien. Man kan være uenig, men (sorry shoutout:) MAN TRENGER DA IKKE Å MOBBE! Sophie Elise: You look amazing, akkurat som du er. Men det viktigste er at du har talenter. For du har både skrivetalent, dansetalent, sangtalent, humortalent og evnen til å brenne for det du engasjerer deg for. Du og jeg kan mene mye forskjellig som bloggere, men vi andre bloggere kan ikke bare sitte og se på at du rett og slett mobbes! Det banker i brystkassa, for akkurat de setningene jeg leser at folk skriver om meg, gjør meg fly forbanna! Jeg sender deg en klem, og kommer ikke til å finne meg i all dritten de serverer deg på nett. Man må være et medmenneske!

  7. Lett å kritisere de som får til noe – er det misunnelse det heter, tro? Er noe med oss nordmenn og janteloven.

  8. Å jøss, en mannlig rosablogger roser andre rosabloggere i en orgie av gjensidig respekt og fascinasjon for hvor fraværende bidraget til noe som konstruktivt samtlige kan hoste opp, men samtidig så godt det er å ri på den hvite hesten (som eksisterer kun i fantasien deres) over alle de “sure gamlingene” og hvem ellers.
   Ja det er meget beklagelig om noen kommer med negative komnmentarer eller mobbing, men hey, for det det første her LEVER du av nettopp det sistnevnte (helt i tråd med Göbbels’ sitt konsept at “all PR er god PR”) og for det andre… no hard feelings, og ikke ment som noe annet enn konstruktiv kritikk: dere, altså rosabloggere, er en gjeng med nobodies. Nei dere har ikke oppnådd noe annet enn å ha en å ha en tvilsom audiens som kun via massemedienes uendelige kjærlighet til tabloid innhold (det eneste dere er i stand til å produsere) melker den samme audiensen for reklameinntekter. Dere er intet annet enn produkt av et rikt samfunn som har ingenting bedre å gjøre enn å lese blogger med tvilsom innhold og se bilder kjørt gjennom filtre og Lightroom.
   Du nevner barn her, hvordan de skal vokse opp etc.
   Ja, jeg ser det er penger i dette, men nei, beklager, å gi en inscentiv i denne retningen blir litt det samme som å si at man bør flytte til Vegas og jobbe på kasino og/eller horehus. Deres moraletiske kjerne er omtrent like fersk og frisk som en fisk som man har glemt å legge i frysen for flere uker. Sorry boss.

  9. Grunnen til frustrasjonen er vel at Sophie Elise blir fremstilt som en rollemodell. Problemet er da at hun har ingenting, hverken personlighet, stil eller et naturlig vakkert ytre. Alt er kunstig og når hun åpner munnen så er det bare rør. Hun er absolutt ikke et forbilde for moderne jenter.

  10. Så bra skrevet 👍 sjøl er jeg 50 + og heller ikke SE største fan, men kunne ikke ramle meg inn og sitte og skrive dritt om henne av den grunn, mitt største ønske for den oppvoksende generasjon er at de skal være inkluderende, ha sine meninger, men alikevel respekt for andre, og som min kloke mor alltid sa: kan du ikke si noe positivt, hold munn. Dette innlegget er noe av det bedre jeg har lest på lenge 👍😀 all respekt til deg 😀

  11. Altså hvor bra et forbilde SE er kan vel diskuteres. Så et intervju på VGTV der hun sa at hun håpa att pre-tenårings og tenåringsjentene som fulgte med på bloggen hennes så opp til de bra tingene hun gjorde og ikke de dumme.
   Det blir for naivt. Det må da finnes mye bedre forbilder enn hun.

  12. And you do it again! *klappklapp* Pell deg lenger opp på topplista, så flere får med seg dette innlegget 🙂

  13. Vi må altså i følge deg ønske et forbilder til barna våre som enten er sure drittkjerringer på nett, eller en usikker, plastisk operert blogger?

  14. Jeg reagerte litt på dette med valg av forbilder som du skriver. Det var da et snevert utvalg av mulige forbilder. Jeg ønsker selv å være et så godt forbilde som mulig for mine barn. Samtidig, synes jeg det er få, om ingen bloggere som kvalifiserer til forbilder. La meg sette det i perspektiv: Marie Curie, Emmeline Pankhurst, Emily Dickinson, Mor Teresa, Ada Lovelace. Bemerkelsesverdige kvinner innenfor ulike “bransjer”.
   Jeg tror nok det finnes en plass for bloggere også, men jeg er tvilende til samfunnsnytten sett bort fra at de nå vel må skatte av sine inntekter.

  15. Må le litt av dette. Dette er samme Sofie Elise som snakker mot pelsdyrindustrien og så tar på seg en kåpe av angora og sølvrev på photoshoot og legger ut på egen instagram?! Samme Sophie Elise som gikk ut mot Freias påskeegg med palmeolje samtidig som hun har reklamert for og solgt produkter med palmeolje?! Bruk av palmeolje er faktisk nødvendig.. uansett, dette er Sophie Elise som har gitt ut boka Forbilde, tar mange operasjoner og legger ut bilder konstant med fokus på disse inngrepene, puppene, rompa, leppene, håret, kinnbeina, sparklet og Photoshop, og da skal man ikke få lov til å være kritisk?! Særlig når hun skriver at målgruppen hennes er 11-16 åringer!!?! Dette er Sophie Elise som lager mobbevideoer, feks paraodi på Sylvi Listhaug og hennes mest personlige, korset og hennes personlige tro som hun arvet etter sin bestemor. Dette er Sophie Elise som har selvdiagnotisert seg selv med ADHD, Depresjon, Angst, Eksistensiell Angst, Psykose, Bipolar, Selvskader – psykotisk adferd, Tvangstanker, Hypokonder, Papyrofobi, Derlezation disorder, Aviatofobi, Essensiel Tremor, Dysmorfofobi – og hun har skrevet i bloggen at hun bruker skrive at hun har depresjon for å få opp lesertallene. Dette er samme jenta som reklamerer for flere produkter til at hun er kvisefri, samme jenta som skaffer seg dyr for at hun elsker dem, for så å gi dem fra seg. Hun stiller seg i søkelyset og bygger sin popularitet på fake utseende og et fake indre. Hun er mot mobbing, men mobber selv. Norges største mobber!! Hun har en blogg og side på Facebook der hun lar et hylekor og «SophieElise Wannabees»hetse og mobbe enhver som ikke er like positiv til det hun gjør. Liker man ikke en sang av henne, et innlegg, eller at hun setter fokus på kosmetiske inngrep, plastikk og botox på et nettsted som har målgruppe mindreårige og barn, så har hun Norges største mobbelag til å hetse for seg – og så klart er hun med på det når hun glimrer med sitt fravær og ikke engang prøver roe ned mobbingen hun selv har forårsaket. Eller kommer med stakkars meg innlegg.. Dette øker bare oppmerksomheten rundt henne, dette tjener hun penger på, dette er hennes «suksess», hva hun har klart! ..og ja jeg har lest Sophie Elise, hele veien, jeg er fra samme sted, mine gudforeldre bor bare få hus fra hennes foreldre. Jeg syntes lenge det var kult alt hun hadde oppnådd og fått til, jeg var lenge STOLT, men alt er fake, 2+2=4, fake innvendig og utvendig – men vel bevares, håper hun koser seg på sine eldre dager når hun tenker over på hvordan hun har oppnådd hva hun har oppnådd. Her er det hverken sjalusi eller misunnelse 😉

  16. Hvem er egentlig Sophie Elise?
   Hun er en ung kvinne av i dag. Insisterer på å bli hørt, uten nødvendigvis å vite hva hun snakker om. Støttet av sin egen “menighet” som bli forbannet på alle som føler de må SI at de ikke liker henne. “Kan du ikke holde kjeft om at du ikke liker henne? Du får lov til å ikke like henne, altså, men trenger du si det så innmari høyt?”
   Så menigheten menner at Sophie Elise skal få stå uimotsagt når hun turer frem som verst. Og det er jo derfor man er en menighet, mye av det man “vet” er basert på “tro”, veldig lite er basert på “vitenskap”.
   Sophie Elise er et forbilde for mange unge. Fra dette forbildet lærer ungene at “du er best som du er, helt naturlig, men det er ingen ting i veien for å operere litt ansikt, rompe, pupper og annet om du ikke er helt fornøyd”. Det er vel det som på fagspråket heter “dobbeltkommunikasjon”, er det ikke?
   Fordelen for Sophie Elise er at hun her tekker både de som er for og de som er mot plastiske operasjoner på en gang. Og det gjør jo at grunnlaget for menigheten plutselig er dobbelt så stort, og DET er jo bra, for man liker store menigheter.
   Faktum er at Sophie Elise er en jentunge på grensen til å bli voksen. (Myndighetsalderen er den juridiske definisjonen på “voksen” de fleste som har levd 10-12 år til er enige om at de IKKE var voksne på den tiden).
   Hun har sin såpekasse og er ikke redd for å stå på den og si sine meninger. Ofte basert på litt hastig gooogling av hva som er “bra” å mene akkurat nå.
   Det resulterer i at hun hyler opp om Freiasjokolader og palmeolje, helt uten å ta til seg at det også er palmeolje i favorittsminken hun bruker daglig. Og menigheten hyler opp om hvor “urettferdig” det er at folk mener hun bør vite hva hun snakker om og være ETTERRETTELIG når hun sier at de skal droppe Freiaprodukter men fremdeles kjøpe favorittsminken.
   Av en eller annen grunn mener de visst at det at man har et stort gjennomslagspotensiale av å være akkurat “Norges største blogger” ikke på noen som helst måte betyr at man må være hverken en troverdig rollemodell eller ha kontroll om hva man snakker om. Fordi “hun er jo bare en jentunge på grensen til å bli voksen”.
   Problemet er at hun
   – juridisk sett er voksen og må stå ansvarlig for det hun sier
   – Driver en bedrift, “Sofie Elise”, og så snart du driver en bedrift ER du ansvarlig for alt bedriften foretar seg. Og du er forventet å UNDERSØKE de tingene du ikke vet, fordi “visste ikke bedre” ikke er en unnskyldning for bedrifter
   Men bedriften Sophie Elise ser seg selv som et “forbilde” uten noe som helst ansvar for det som formidles… ut over et visst ansvar for å se litt bekymret ut på TV mens hun snakker om det, selvfølgelig.
   Det ER imponerende det hun har fått til.
   Men hun må innse at hun ER ansvarlig for ALT hun sier og gjør på vegne av bedriften. Og hun er ansvarlig for konsekvensene av det hun sier og gjør. “Det var ikke meninngen at det skulle gå sånn, jeg er jo bare en enkel jentunge” fungerer ikke.
   Selv om menigheten mener det.

  17. Jeg ser ikke vitsen med å skrive slike tullemeldinger som disse kjerringene. Kommentaren over er ganske beskrivende og hensiktsmessig. Produktet Sofie Elise, er så unevnelig degenerativt, veldig urovekkende at dette er et slags forbilde, og har så mye følgere.

  18. Du spør hvem vi ville valgt som forbilde for våre barn. I allefall ikke Sophie Elise! Jeg mener at rosabloggere som henne ikke bidrar til et bedre samfunn, men tvert imot til økt utseendefokusering, økt forbruk og økt selvopptatthet. «En karriere basert på seg selv. Om seg selv selv, rundt seg selv, av seg selv», sier du så presist. Hører du ikke selv at dette er en oppskrift på tomhet, depresjon og ensomhet? Jeg har aldri, og kommer aldri skrevet, og kommer aldri til å skrive noe stygt om noens utseende, jeg synes det er lavmål å gjøre det. Samtidig mener jeg det er viktig å forsøke å bidra til å ikke normalisere denne type opererte utseende, en slik livsførsel eller et slikt forbruk. Så jeg snakker selvfølgelig med mine tenåringsdøtre om dette. Og jeg tillater meg å si at jeg synes bl.a. hun er en dårlig rollemodell. Jeg anbefaler mine døtre å få seg utdanning og rette fokuset ut på verden, ikke innover på seg selv. Jeg håper for Sophie Elise at hun slutter å blogge, får av seg brunkremen, river av seg alle extensions, setter seg på skolebenken og snur lyskasteren fra seg selv og ut mot verden.
   Hilsen ei sur kjerring som ikke kan se noen som helst grunn til å være positivt innstilt til fenomenet Sophie Elise.

  19. Jeg er ei gammel kjerring, men ikke fader om jeg ligger i den der mobbekategorien du omtaler. Jeg har døtre på Sophie Elises alder… Jeg har så klart mine meninger om en del ting, men det skriver jeg ikke. Og ingen kan ta fra jenta at hun er genial på forretningssiden. Tjener godt, skatter mye. Fellesskapet drar nytte av det. Inkludert de trakasserende meggene. 🙂
   Men du har rett..den harde kjerne av moraliserende, oppdragende, uempatiske snerpekjerringer er særlig i aldersgruppen 40-60 år. Finner noen av dem på blogg.no også. Så er det en egen gruppe noe yngre anonyme som mobber de unge , vakre bloggerne.. du skal ikke tro du er noe. Joda, du SKAL tro du er noe, for det er du! Drit i alle disse tastesjuke spetaklene rundt om. De får ingen gaver av julenissen 🙂

  20. Hell yes!!!!!!! Jeg skriker innvendig av opprømthet og lettelse! Endelig var det noen i offentligheten som sa det! “Har du ikke noe godt å si om noen- så hold kjeft!”
   Love it!*highfive*

  21. Leste akkurat en anmeldelse av dette programmet i Dagbladet, og den var bra drøy med tanke på at dette liksom skulle være en journalist…
   Jeg synes synd på jenta jeg. Hun er så ung, og har et sjarmerende vesen virker det som, men det er ikke lett å få øye på. Hvorfor velger en purung jente å fylle ansiktet med så mye tull at all mimikk forsvinner? Hun virker usikker og noe forvirret, og da er ikke løsningen at voksne folk går til kollektivt angrep!
   Flau over å være norsk nå…
   Bare vent til denne jenta får noen år til på baken! Da er det mange som jeg håper får så hatten passer! Og da snakker jeg om proffene, ikke sure drittkjerringer (selv om jeg gjerne ser at de og får kjørt seg)

  22. Som du kanskje forstår av mitt nicknavn kommer jeg under kategorien sure kjerringer..!! Synest du vart litt for tøff med dette innlegget, mobber vel litt du og? Jeg er veldig enig med Jon Hansen og Bunny Trash. Vil ikke si at Sofie E er noe stort forbilde. Jeg håper at mine barnebarn får andre forbilder enn henne, er vel ikke noe som er ekte på henne. Og i våre dager med det kroppspresset som er blitt blant ungdom syns jeg hun er et dårlig forbilde, uten at dette er ment som mobbing. Er min mening. Er mange andre flotte ungdommer som er mye bedre forbilder. Tror jeg innerst inne ble litt skuffet over deg pappahjerte. Men du har vel en grunn for å forsvare henne.

  23. Amen!! 🙌
   Drittkjerringer og sure gubber sprer så mye møkk på Internett, at de burde fått forbud mot å nærme seg en datamaskin 😝

  24. For noe vrøvl! Det er en skandale at dette blir vist på tv for det påvirker jo tross alt unge barn!! Og du spør om hva vi vet om henne. Vet vi noe som helst? Vel, man må ikke bli mata med spiseskje for å kunne klare å gjette at denne jenta lever i en illusjon av en boble! Hun er ei bortskjemt og overfladisk jente som sannsynligvis aldri har jobbet for noe som helst. Om det er hennes skyld, det er ikke sikkert. Veldig mange idag lider av det såkalte “failed parenting”-syndromet. Altfor mange har fått alt en har pekt på og ønsket seg opp igjennom årene av foreldrene. Er det ikke sånn at da vi er små så er det mamma og pappa vi spør om lov til noe? Hvem skal de spørre da de har peeket ut av komfortsona? Det finnes altfor mange som ikke har blitt forberedt på noe av det som venter en da de er blitt voksne. Så skal de bli politikere og utrette store ting uten at de egentlig har forstått noe som helst om viktige menneskelige mekanismer? Mekanismer som evnen til å forstå hva som kreves for å oppnå tillit eller hva som kreves for at en kan kalle seg som en lojal venn. Hva som kreves for å bli lykkelig? Hva er hardt arbeid? Puter som blir sydd under armene er ikke med på å hjelpe med noe som helst. Det er selvfølgelig ikke deres feil at vi lever i en slik verden. En høy-digital verden der vi kan få alt vi vil HER OG NÅ. Skal du handle så kan du gå på en nettside som kommer med handlingen hjem til deg. Klær, pc, tv? Alt er innen rekkevidde. Du trenger ikke engang lenger å lære deg hvordan det funker å sjekke opp ei jente/gutt – Du kan jo bare “swipe RIGHT”! Så igjen, hva skjer med disse unge menneskene når de trer inn i de voksen’s verden? Hele livet har du jo fått alt du pekte på og du forventer vel ikke at det skal være noe annerledes nå? Eller? Levde det kanskje ikke helt opp til forventningene dine? Var ikke alkohol så fett? Alkohol produserer som kjent ett stoff som får oss til å føle lykke – testosteron. Ofte så ser en voksne som hele sitt liv har gått til flaska, når ting ble vanskelig. Men idag så kan man allerede flykte som barn ifra det vanskelige og gå på mobilen.”Send ut 10 meldinger og vent på svar”. “bli glad når du får 1, 2 og 3 meldinger tilbake og glem det som stressa deg eller var vondt” “Fikk du ikke mange nok likes, så påvirker det deg?”. Mobiltelefon og denslags produserer jo akkurat det samme som alkohol… Testosteron. Jeg som trodde det var ment for voksne. Kan man ikke like gjerne bare gi ungen sin tilgang til barskapet da, eller? Det er faktisk nesten det samme… Også lurer man på hvorfor sønnen eller datteren din aldri blir voksen….Alt dette er selvfølgelig ikke Sophie Elise sin feil. Men hun er idag blitt en del av denne problematikken. Sophie Elise må gjerne få lov til å gjøre hva hun vil med kroppen sin, men vit det at de aller fleste som tar disse operasjonene, (da tenker jeg på inngrep for å pynte på seg selv) kanskje aldri egentlig har fått muligheten til å bli lært opp til at en skal være glad i seg selv. Sånne enkle ting som å sette pris på det faktum at en har 2 bein, 2 armer, en kropp som fungerer og et sinn som kan brukes som en ressurs. Hva med de som ikke har det engang?! Sophie taklet jo åpenbart ikke å se seg selv i speilet?et Hun var faktisk vakker, spør du meg. Før operasjonene. Så undres jeg litt over hvordan et slikt menneske noen gang forstå de viktige tingene i livet? Klarer du ikke å hjelpe degselv, hvordan skal du kunne hjelpe andre? Så hvis du aldri egentlig har vært lykkelig, hvordan kan du tilføre andre noe om tema? Dessverre tror jeg aldri hun vil bli lykkelig fordi hun leter etter kosmiske løsninger, og tror det er veien å gå. Men innerst inne, så vil hun fremdeles føle seg som igår. Innerst inne så vil det fremdeles være den samme deg som føler det samme som før. You can’t outrun yourself! Paradoksalt er det at det er de mest ulykkelige menneskene som er mest opptatt av å fremlegge seg selv som det perfekte på instagram, snapchat, facebook osv. Sannheten er at de har ikke funnet ut av en dritt, selv om de liker å gi det inntrykket. De er mestere på å fortelle alle andre at: YES, JEG HAR FUNNET DET UT. SE PÅ MEG! Jeg synes bare synd på de fordi dessverre tror jeg aldri de vil klare å oppnå lykke! Og kanskje fortjener ikke Sophie Elise all denne kritikken, da det muligens ikke er hennes feil, men hun har faktisk mange 1000’r følgere på sosiale media og veldig mange av disse er unge og sårbare mennesker. Da mener jeg at hu burde faen meg vite bedre! At Sophie egentlig er ulykkelig, trenger hun ikke å videreprekke på andre sårbare jenter som blir lært opp til å leve i en boble!

  25. ..men er det virkelig så mye å rope hurra over at SE er bedre enn sure tanters’ oppgulp?
   SE ER ikke et bra forbilde. Det finnes begrenset plass i rampelyset – mange konkurrerer om plassen. Denne delen av underholdningsbransjen kan kanskje vokse seg betydelig større, men den kommer aldri til å romme mer en en ytterst liten brøkdel av de som vil ha plass.
   Haussingen av slike idealer er omtrent som si til unge jenter at en karriære som flaxlodd-skraper vil gjøre dem rike og berømte.

  26. Beklager å være kjerringa mot strømmen her, men tror nok likevel jeg hadde valgt en av de sure drittkjerringene som forbilde. Det skal mer til for å diskvalifisere et menneske som forbilde enn en uvettig kommentar på nettet. Å omskape seg selv basert på gjeldende, ofte svært usunne skjønnhetstrender, er ikke måten å bygge et godt selvbilde på – heller ikke et sunt ideal å fronte. De ikke skjønnhetsbaserte kampene hun tar på bloggen sin, har jeg derimot respekt for.
   Hilsen forholdsvis usur dame, et godt stykke unna 60+, men kanskje drittkjerring i dine øybe likevel?

  27. Ingen skal mobbes, _det_ sagt så håper jeg virkelig at ingen ungjenter har SE som rollemodell. I såfall vokser de ikke opp med sunne holdninger.

  28. Du sidesetter Marie Curie og en silikonfylt botoxand? Seriøst? Ja ok, godt forsøk, men nei, ellers mageplask.
   Som et dikt en gang sa, grovt oversatt til norsk;
   “Bare på toalettens vegger
   Er deres skjebne å skrive poesi
   For bland dritt er dere alle poeter
   Men blandt poetene er dere – dritt”
   Ha litt mer ambisjon og mindre rosa-tabloid oppgulp.

  29. Jeg har lest innlegget ditt enda en gang, og jeg synes du er på grensen til patetisk i din iver, skjønne det den som kan, etter å forsvare SE.

  30. Er det mulig?? Vi kunne alle blitt som henne med operasjoner og tung sminke. Hun er selvsagt god pr for venstresiden og å få inn flere tusen innvandrere i tillegg til vår egen befolkning. Hva er så bra med å bytte ut egen befolkning? Hun er et middel for de politisk korrekte og for å lage et samfunn som blir dummere og dummere. Hun er rett og slett farlig for samfunnet. Hun burde fjernes fra all media. Hvorfor har hun ikke en utenlandsk mørkhudet kjæreste forresten når hun i sin video og ikke minst etterpå var så moralsk fordømmende?

  31. Altså, what??!!? SE er et utrolig dårlig forbilde, allikevel blir hun hauset opp og beskyttet av mediene (og nå også deg). At hun ble kåret til mektigste mediekvinne sender så feil signaler. Mens hun lå med stumpen i været og lot arrene gro i Istanbul, raste debatten om plastiske operasjoner her hjemme. SE var da med på å kritisere, mente hun var ferdig med operasjoner og hevdet senere at Donald Duck-bakpartiet var naturlig.
   Heller ingen moral enn dobbeltmoral…
   Takk for følget gjennom flere år, pappahjerte! Nå lister jeg meg stille ut og lukker døra for godt.

  32. Spot on!
   Vi hører stadig vekk i feministmedia at det er “menn som hetser kvinner” – og mediakvinnene er organisert i lukkede nettverk – og pøser på med hjernevask og indoktrinering om kvinner som “offer”.
   Men ta en titt i kommentarfeltene i sosiale media! De aller verste til å fordømme, forhåndsdømme, trakassere og komme med nedsettende kommentarer er både unge og eldre kvinner. Selvsagt, fordi FB og de andre sosiale nettverkene er en kvinnegreie.
   Likevel er medias kvinneaktivister frekke nok til å lyve oss rett i fleisen og legger skylden på menn – og bare menn.
   Som gutt opplevde jeg jenter og voksne kvinner som de aller verste mobbere, slarvkjærringer, misunnelige og baktalere. Det har absolutt ikke endret seg – det er heller blitt verre. Gutta kunne ordne opp med en slåsskamp – og det ble ikke regnet som mandig å slarve. Kvinner derimot – deres form for sosialt felleskap.
   Nettet er fremdeles fullt av drittkjærringer – både unge og gamle.

  33. Jeg er sjokkert over hvordan mange på 50+ oppfører seg i kommentarfeltene. I saker som dette er det ofte damer, og i saker om politikere/muslimer er det som regel menn. Disse kommentarene som de så lett lirer av seg, samtidig som de deler innlegg om hvor fælt mobbing er. Skjønner de ikke at de gjør akkurat det de advarer mot?

  34. Selv er jeg ungdom, leser ikke bloggen til SE. Likevel kan jeg uttale meg om at dersom du tror det er SE sin skyld at dattera eller sønnen din opererer seg eller fyller inn litt her og der, tar du rimelig feil. Man kan legge skylden på bloggere og sosialemedier, men jeg stiller meg kritisk til at det er deres skyld. Det er nemlig slik at vi mennesker velger hva som skal påvirke oss til syvende og sist. Jeg opplever ikke det største presset fra media, jeg opplever det største presset fra vennegjengen. Og der har du det som påvirker oss ungdom mest.
   Selv har jeg ikke lyst til å operere meg, til tross for hva venner rundt meg gjør eller hva soialemedier sier. Vi lever i et samfunn hvor vi må forstå at naiviteten og hva vi lar påvirke oss velger vi selv. Skal man avstå fra det handler det om å ha med seg verdier som tilsier at man kan stå i mot presset, som igjen er størst blant vennegjengen.
   Ettersom jeg selv jobber med ungdom og ser hvordan de behandler hverandre er jeg skremt. Og jeg sier bare en ting, foreldre og familie er de som påvirker mest, barn i barnehagen mobber fordi du ikke har det ene eller det andre, de forventningene barn har er satt av foreldre. Hjemme kommer uttalelser barn plukker opp og tar med seg, og når jeg ser kommentarer på nett forstår jeg hvorfor noen barn tror det er greit å påpeke andres mangler eller kritisere mennesker rundt seg. Barn lærer av foreldre at det er sånn man skal fremme seg selv? Eller hva tenker der med!
   Dere som skriver stygg kommentarer på nett, uansett hvem du skriver til så har jeg et råd tenk før du skriver. Har du ikke noe pent å si så holder man kjeft og scroller videre. Det å vite at det er den eldre generasjon som mobber mest på nett gir meg håp for at den neste generasjonen skal bli bedre og mer inkluderende!
   Og over til et forbilde, jeg mener at ungdom har god av et forbilde som viser alle sider. SE viser det og står rakrygget for sin valg, det mener jeg det står respekt av! INGEN ER PERFEKTE! Så start med dere selv, for det er der man kan endre noe, ikke hos andre

  35. Til Irene: jeg vil bare si at mitt etternavn er Nikolaisen! Ikke Nicolaysen, Nikkolaysen, Nicolaisen, Niccolaisen, Nikolajsen, Nikolaissen, etc etc

  36. Rart at de fleste som skriver negative kommentarer over her, bruker valg hun har tatt om utseende som en avgjørelse om hun er et forbilde eller ikke! Synes de kan ta en titt i speilet om de er noe bedre selv:-) Sophie Elise har fått til så mye mer enn vi som kommenterer, så de er nok sjalue folk som ikke unner andre godt. Egoisme. Dessuten så er det vel ikke noen andre som definerer om hun er et forbilde eller ikke? Det er jo opp til hver enkelt selv (oftest unge jenter) på hvem som er deres forbilde og ikke? Visste ikke at det er eldre sure damer som skal bestemme om hvem som skal være forbildet til hver enkelt jente som leser bloggen hennes:) stå på og drit i slike folk som skriver stygt! Flott innlegg 👏🏼🙌🏼

  37. Glad du ikke er onkel til barna mine..
   Herregud for en pingle du er, 0 testesteron hos deg hvertfall #snowflake# sippetryne

  38. SE er ikke ett god forbilde punktum.Å si det er definitivt ikke mobbing.finnes ikke det spor av misunnelse her,har heldigvis bedre verdier i bunn.stikker man fram nebbet må man faen med tåle at det blir brent.
   Amen og adjø
   Ps:mistet det siste lille av respekt jeg hadde for deg nå pappahjerte.

  39. For en jalla rosa blogg. PS: Den menneske fortjener all dritt som kommer hennes vei. Hilsen en Ung mann

  40. Jøss. De av dere som er så opptatt av å kommentere hvorfor Sophie-Elise IKKE er et godt forbilde – hva med å prøve noe nytt? Aksepter henne som et medmenneske, trenger ikke se opp til henne eller like henne, men ha respekt for at folk er forskjellige. Også kan dere jo bruke energien deres til noe fornuftig – for eksempel å gå ut i samfunnet, prøve å være et godt forbilde selv og prøve å se andre mennesker, vise omsorg og være en god venn.
   Jeg blir så glad når mennesker bygger hverandre opp i stede for å bryte hverandre ned, takk for et godt innlegg pappahjerte.

  41. “Så la oss snakke litt om forbilde. Hvis du kunne velge et forbilde for barna dine, hvem ville du valgt?”
   I hvert fall ikke en sosial parasitt som råder andre unge “å være seg selv” samtidig som hun i en alder av 18 har mer Botox og silikon enn den verste Beverly Hills frua på 60 år.
   At hun tar for seg viktige saker og er engasjert i det ene og det andre er ikke stort annet enn gjentatte forsøk på å bli stemplet som noe annet enn en Barbie.
   Vil man bli tatt på alvor som samfunnsengasjert forbilde er de halvpornografiske bildene hu har hatt fremme på bloggen siden hun var 15 den minst effektive måten.
   “Hei dere, her er bilder av de splitter nye puppene mine jeg har fått til 16-års dagen!
   Btw, si nei til pels og palmeolje.”
   Her er det åpenbart foreldrene som har sviktet så det suser, men så lenge pappaen får millioner på konto kunne han ikke brydd seg mindre…

  42. Må si at du et en kommers liten noksagt pappa et eller annet, men du tar det vel som et kompliment…glad for at jeg ikke følger deg gitt.

  43. Mobbing og stygge kommentarer finnes på de fleste sakene i kommentarfeltene på nettavisene. SE står vel ikke i en særstilling her?
   Å blande inn en forbilde-diskusjon i denne debatten blir jo helt bak mål?

  44. Skulle virkelig tro at en som skriver en “pappablogg” så galskapen i det du selv skriver. Men du virker å være like blendet som alle de hang-aroundene hun har i tv-serien sin, som er der for å sole seg i glansen hennes. Du er en av dem som prøver å “sole deg” i samme glansen og ikke tør være kritisk til hele fenomenet SE. Fordi det har utviklet seg en kultur der det ikke er lov å kritisere SE og det hun står for. Stakkars lille pike ropes det høyt når noen kommer med kritikk mot “produktet” SE. Hvordan i all verden kan du si at SE er et godt forbilde? Jeg er selv pappa, heldigvis til gutter, som ikke blir påvirket av tingene som SE foretar seg. Men jeg har venner som har døtre, en av disse vennene mine har en datter på 10 år, som leser SE sin blogg, og denne jenta sliter fordi hun ikke har stor nok rumpe, 10 år gammel! Trenger vel være unødvendig å si at foreldrene er fortvilet. Jeg kunne ramset opp mange flere eksempler fra folk jeg kjenner som har døtre i alderen 10-16 år som leser og blir indoktrinert av SE sine handlinger og mer eller mindre idiotiske dobbeltmoral.
   Du påstår også og nærmest hyller SE som et geni med hva hun har fått til, som om dette har vært en vel regissert plan fra hennes side. For det første: hun har hatt utrolig flaks som havnet der hun havnet, har ingenting med god forretningsteft å gjøre. Tilfeldigheter gjorde at hennes “skriblerier” begynte å bli lest av andre. Dernest har hun en passelig fornuftig far som sitter i bakgrunn og styrer hennes forretninger, så den æren må du ikke legge på henne! Så lurer jeg på, som såkalt pappablogger så går jeg sterkt ut fra at du har barn, har du døtre? Er det SE du kommer til å bruke som mennesker de bør se opp til? SE er sikkert en snill og grei jente, men hun burde vært vernet mot seg selv. Og det er som andre skriver her, hun er blitt voksen i alder og må begynne å stå til ansvar for det hun driver med å ikke gjemme seg bak sitt bimbo-fasade og tårer når hun blir konfrontert. Og hun har ikke gode rådgivere i livet sitt, derimot har hun kyniske mennesker som “melker” henne for det hun er verdt! Jeg skal være enig med dem som synes synd på henne, hun blir “ofret” på alteret for de som skal tjene penger på henne. Hun er den som til syvende og sist kommer til å bli den store menneskelige taperen!

  45. Dette ble vinklet ganske så feil etter min mening, og jeg er hverken sur, gammel eller en drittkjerring som du så pent kaller andre mennesker. Er det ok egentlig?
   Det er ikke greit at voksne mennesker skriver dritt til og om Sophie Elise, men at de skriver at det er skummelt at så mange unge mennesker ser opp til henne og dermed får ønsker om å operere seg selv med påfølgende dårlig selvbilde fordi de ikke har råd til det, det må det virkelig være lov å skrive og reagere på.
   Og så blir gjerne folk forbanna, engasjerte og skriver kommentarer på en ufin måte uten å tenke seg om fordi de skulle så inderlig ønsker at slike store bloggere heller frontet det naturlige. Operer deg gjerne, men hold det for deg selv..
   Jeg har aldri skrevet en slik kommentar, det er ikke greit, men jeg kan forstå at folk blir forbanna.
   For på mange områder er ikke Sophie Elise noe godt forbilde. Og det er Sophie Elise mange unge ser opp til, leser om hver dag, blir påvirket av.
   Nei, til drittslenging på nett, men bloggere har et visst ansvar, det er bare fakta.

  46. Du har så rett i det hele du har skrevet i dette innlegget. Du er helt åpenbart en smart man som klarer å poengtere alt i et. Det jeg likte mest var det du skrev om alt vi ikke kjenner til personen og hennes verden. Hun har virkelig fått til mye i en alder på 23 år. Jeg vet hun skal gjøre mye godt for samfunnet til tross for hennes operasjoner osv, som jeg har en nøytral holdning til. Hun er en fri og uavhengig person og hun har lov å gjøre hva hun vil uten å dømmes. Som det sies, før du dømmer andre ser deg selv i speilet og si ifra til deg selv, hva har jeg gjort og hvem jeg er, om jeg er bedre enn f.e Sophie Elise eller kameraten min. Vi er alle forskjellige og unike. Så ja. Støtter deg full. Supert innlegg 🙂

  47. WOW! Ok. Sure, oppgulpende kjerringer -ikke bra. Folkeskikk folkens!
   SE som forbilde for unge -slett ikke bra!
   Syns synd på den unge jenta. Hun har prestert mye ja,men til hvilken pris..? Hun virker redd og nervøs, men “kjemper videre” som hun selv sier. Er det slik vi vil våre barn skal føle seg? Se opp til?
   Håper hun etterhvert finner det gode, mer ro og større trygghet i seg selv. Det håper jeg for min datter hvertfall. Penger er ikke alt.
   Mvh Helen på 40

  48. Herre Gud Sophie Elise så KUNSTIG OG FAKE DU ER.EN VANDRENDE SMINKEDOKKE MED NULL NULL I HODET,DU KAN IKKE EN GANG GI ETT REALT GODT SMIL,ER LEPPENE DINE GJENSNURPET JA FYLLT MED BOTOX.LAND NED PÅ JORDA ,DINROSA SKY OPPLEVELSE ER 0VER OG UT

  49. Oioi her var det noen som følte seg truffet….
   Enig med deg Pappahjerte man kan være konstruktiv og mene akkurat hva man vil om hennes valg av ditt og datt men oppgulp av verste sort kan man spare seg.
   Hva får de nettrollene til å tro at deres hatefulle ytringer er greit? Liker du ikke jenta fordi hun har tatt operasjoner hun selv har betalt for å føle seg bedre så sier det mer om deg enn henne. Skulle tro det var dem hun opererte så fornærma som dem blir.
   Hun gjør så godt hun kan og alle snubler vi i livets vei.
   Tenk på hva hun kunne gjort med oppmuntring og konstruktiv kritikk.
   Og noen kritiserer henne sågar for å være nervøs og utilpass. Hadde jeg opplevd så mye hat og oppgulp ville jeg sannelig vært det jeg også.
   Man trenger ikke å være enige i andres valg men man trenger ikke å uttale seg negativt og direkte hatefullt til tider om det heller. Jeg er litt skeptisk til noe av hennes ting men i stedet for giftige kommentarer ser jeg på hennes utholdenhet og styrke og gode intensjoner.
   De “sure” kjerringene her oppfører seg som de var ferdiglaga verdens mestere i 20 års alderen og gjorde visst aldri noen feil og var aldri usikker. Da vil jeg heller være full av feil enn hatefull og fordomsfull full av gift som jeg sprer rundt meg.
   Hehehe testosteron kommentaren var kostelig. Takke meg til mannfolk som deg som står opp mot nettrollene som tydeligvis er ute etter å bryte ned andre.
   Stå på videre!

  50. Driiitt bra skreve!!:D:D Blir rett og slett heilt paff:o Forstår ikke hvordan mennesker kan få seg selv til å skrive så utrolig mange stygge kommentarer til andre mennesker der ute…uansett hvem det er snakk om. Skjerpings folkens!!

  51. Det er tragisk at menn har blitt til kjerringer og legger seg på syklubbnivå,med barna sine som unskyldning.

  52. Helt enig i hovedbudskapet ditt: Det spys ut mye eder og galle i kommentarfeltene. Er jo bare ironisk og trist når kommentarene blir så mye mer kritikkverdige enn det fenomenet de kritiserer.
   Når det er sagt, så mener jeg det må være fullt mulig å ha en konstruktiv debatt om SE og andre rosabloggeres posisjon i mange unges liv. Det kan godt hende SE er et flott menneske privat, men den personen hun viser frem på bloggen er ikke en jeg håper barna mine vil identifisere seg med. Synes du skaper en kunstig konflikt om forbildestatusen til SE og hennes surmagede kritikere. Jeg vil ikke valgt noen av dem.

  53. Mobbing er aldri greit, og “gamle drittkjerringer” burde så klart tenke over ordvalg og hva de sier på nett – som alle andre. Som deg f.eks, som kaller DE “gamle drittkjerringer” – og som meg, som kommenterer hos deg nå. MEN, det er ikke nødvendig at SE “fredes” lenger, hun er en voksen jente som har blitt kjendis og en stor business. Det genererer spørsmål (også kritiske) knyttet til det hun velger å “selge” på bloggen sin – om det så er bilder av kroppen, sykehistorie, tanker om miljøvern, reklame for cruise, hudpleieprodukter, treningsklær eller Nelly-koder. OG, så lenge hun noenganger bevisst legger opp til å provosere (det har hun selv skrevet at hun gjør) – så må hun (og iallefall du og jeg) tåle de som ble provosert. De som blir provosert derimot har ansvar for å bruke filter når de formidler det. Konadi var en av de som latterliggjorde Mammatilmichelle da hun var “teit” på et bilde. Var det mer greit? Hvem bestemmer hva og hvem av offentlige blogger som kan “harseleres” med?

  54. Wow! Her var det mange som kjenner Sophie Elise godt, selv om de aldri har møtt jenta. Og ikke minst mange som skriver mye dritt, men kaller det saklig så da er det greit.
   Voksne mennesker ass. Hva skal det bli av oss?
   Personlig vil jeg heller at sønnen min skal se opp til ei dame som prøver og feiler, og som har laget sin egen arbeidsplass, enn folk som sitter her inne og andre steder med bare oppgulp å komme med.
   Kan vi ikke lære oss å ikke si så mye stygt om de man ikke kjenner?

  55. Kjenner at jeg er enig i en del av det du skriver. Drittslenging er virkelig ikke greit. Men derfra til å kalle henne et forbilde? Not do much. Her har du nok ikke fått av deg blogger-hatten din.

  56. Ser i kommentarfeltet at det er mange som ikke kjenner til forskjellen på det å være kritisk, og mobbing. Dette skremmer meg.
   Å angriper noens utseende, si at personen ikke er verdt noe og at alt som kommer ut av munnen til vedkommende bare er tull og fjas, det er mobbing. Du angriper personen, og bruker ord som river ned deres selvverd. Når du er kritisk har du ikke som mål å få personen til å føle seg dritt, men du vil bidra med et nytt perspektiv.
   Å være kritisk innebærer å stille spørsmålstegn, ikke angripe eller skjelle ut.
   Si du har fått høre bæsj egentlig er laget av sjokolade. Velger du å spise uten å tenke, eller ville du kanskje luktet på den først? Nå er du kritisk. Du blir presentert en sannhet, men lytter til hodet ditt når det sier det er noe som skurrer.
   Et litt banalt eksempel kanskje, men jeg tror det får frem poenget.

  57. Heldigvis må man ikke velge mellom SE eller nettmobbere. Heldigvis er det andre mennesker der ute, med bedre verdier og holdninger, en kan ha som forbilde.

  58. Jeg ser at en kommenterer at Kona til latterliggjorde MtM da hun la ut bilde av teppelegging i bar overkropp – jeg vil gjerne ha et svar på om du ikke synes det var mobbing? Du har kanskje glemt det, eller gjelder det andre regler for dere?
   Jeg takker for meg som leser av din og Kona til sin blogg.

  59. Jeg føler alle sider har et poeng her. Først må jeg bare si at å kalle disse menneskene “sure gamle drittkjerringer” fordi de har en mening også blir veldig feil. Skrev ikke du nettopp at man ikke burde nettmobbe? Jeg sier ikke at det ikke er unødvendig av disse å uttale seg, spesielt kommentarene om Michael Jackson.
   Men disse “sure gamle kjerrringene” er selvfølgeig kun livredde for at sine barn og barnebarn skal vokse opp med å tro de f. eks. må ta silikon for å være god nok. Det er derfor ordet “forbilde” kommer opp. Sophie har gjort mye bra og ingen kan ta dette fra henne. Samtidig er hun ikke et godt forbilde for unge jenter i dag. Hun er for forfengelig og, som du sier, gjort karriere på utseende sitt. Det er imponerende. Men la oss være fascinert av det uten å vise våre barn plastisk kirurgi er nødvendig.
   Jeg har ikke sett serien enda, men den er sikkert underholdende ettersom jeg synes hun har god verdi der.

  60. Vil også bare si at i de kommentarene du har valgt ut, blir Sophie fremstilt som ingenting annet enn rumpe/pupper. Kanskje greit for folk å huske at det er en person inni der også, som fortjener like mye respekt som andre.

  61. Måtte nesten kommentere selv etter å se så mange voksne som tror de vet hvordan det er å være ung i dag. Beklager, men det er ikke det samme som når dere var ung, det er fokus på helt andre ting. Utseende til SE trenger ikke å grunnen til at hun skal bli kalt et forbilde og i alle fall ikke grunnen til at hun IKKE skal gå under den kategorien. Dere må lære barna deres å være fornøyd med seg selv, det er ikke noe verden er ansvarlig for og spesielt ikke opp til andre unge. At hun er åpen om at hun er usikker og har vært deprimert er veldig bra for de som vokser opp i en verden med så mye press. Vi må ta ting litt mindre seriøst, slutte å ha for høye krav til andre, og i alle fall slutte å gi sterke unødvendige meninger til andre unge på nettet! uansett om de er kjent eller ikke. Hadde det vært greit å skrive slikt til en ung jente som ikke var kjent? NEI og det er ikke greit nå heller.
   Noe vi ikke trenger å lære fra eldre generasjoner er virkelig de trangsynte meningene og trangen til å si dem høyt hele tiden.
   Takk Pappahjerte, at du gir noen som er i slutten av 20 årene håp om at vi ikke alle må bli sure kjerringer når vi blir eldre. Det er mye jeg ikke forstår som de som er yngre enn meg gjør, men jeg er heller ikke 18 i dag og vet ikke hvordan det er. Alle har uansett lov til å være unge og dumme en periode, der er en viktig del av å vokse opp.
   Unge lærer av det de voksne gjør – jeg hadde skammet meg om mine foreldre eller eldre familie skrev slike ting på nettet. Slutt å fortell alle hva som er galt og heller gi en løsning. SE har selv sagt at det er usikkerhet som gjør at hun har tatt operasjoner, så hvordan får dere henne til å slutte? SLUTT Å GJØR HENNE MER USIKKER! Hadde du syns det var greit om noen skrev slikt til ditt barn?

  62. Har ikke slettet eller gjort om på noe som helst.
   Jeg sletter aldri kommentarer med mindre det er innlysede spam som linker til skadelige nettsider. Skriv hva du vil du, jeg endrer ingenting 🙂

   Eller jo, rettelse, jeg endret én ting i teksten. Endret fra at VG hadde gitt tre på terningen, til at de bare hadde rullet terning. Synes ikke antall øyne på terningen var relevant for dette innlegget. Det er alt jeg har justert. Ikke slettet en eneste kommentar eller noe annet. Så skriv hva du måtte føle for 🙂

  63. Hahaha, tusen takk for det, Alexander! 😀
   Akkurat scrollet gjennom kommentarfeltet for første gang og mange menn som føler for å tøffe seg noe voldsomt her, så hyggelig å finne en pilsinvitasjon også 😀
   /highfive

  64. Pøh, jeg sitter faktisk akkurat på vei ut for å dra til skytebanen. Senere i dag skal jeg trene benkpress. Er det macho nok for deg? Får jeg lov til å ha mine egne meninger da?

   Ikke la døra treffe deg på vei ut. Ha det da.

  65. Så hvis man stikker frem nebbet, skal man blankt akseptere å leve med mobbing, trusler og hets hver eneste dag? Den er grei.

   Den respekten du hadde for meg klarer jeg meg fint uten. Ha det da.

  66. P.S. Skal være på slutten av teksten. Så skriv først tullekommentaren din, deretter sett inn avsender og SÅ kan du skrive P.S. = Post Scriptum, altså etter teksten. Så vet du det. Ha det da, Stian.

  67. Tusen takk for det, Iris 🙂
   Jeg synes absolutt det skal være lov å ha ulike meninger og SE er tross alt et ganske kontroversielt menneske, så forventer ikke at alle skal være enige med meg her. Men hadde man lest boken hennes, ville man kanskje sett hvor mye av det de har hengt seg opp i, faktisk kommer fra. Men forventer ikke at noen skal lese en bok lenger, med så mange som hopper rett fra tittel til konklusjon er jeg fornøyd bare folk leser hele innlegget 🙂

  68. Absolutt ikke, det var faktisk ment som latterliggjøring av seg selv fordi Anna så langt bedre ut på bildene enn henne, men så avstedkom kanskje teksten mer syrlig enn hva som var meningen. Hvis du leser kommentarfeltet i den teksten er det lett å få inntrykk av at det var mobbing, men hvis du leser det faktiske innlegget, mener i hvert fall jeg at det ikke er noe som tyder på at det er et hint av verken mobbing eller hets der. Hadde hun skrevet “Anna er ei jævla…” så kunne vi snakket om mobbing, men å bruke seg selv som dårlig kopi på et ganske kontroversielt bilde, er humor. Det var utelukkende ment som humor, så skal selvfølgelig folk få tolke det som de vil. Når man derimot sitter i et kommentarfelt og kaller noen for en plastdukke etc etc, blir det fort litt verre. Mener jeg da 🙂

  69. Beklager, men hun er dessverre ikke ett forbilde.. Løyet om at hun har trent opp denne kardashian rumpen gang på gang, og nå som hun forsnakket seg i tv-serien om at den faktisk var operert, ja da var hun nødt til å innrømme det. Her er ikke operasjonen ett problem i seg selv, men måten hun løy til unge jenter.. Skammelig.. Jeg digger deg og bloggen din, og dette innlegget endrer ingenting, men jeg kunne ønske du faktisk hadde fulgt litt med på hun og innleggene hennes, før du trekker henne fram som ett forbilde 🙂 Håper den nydelige jenta di heller velger sin mor som forbilde enn Sophie når den tid kommer.

  70. Hei anonym,
   Jeg sier jo ikke nødvendigvis at alt hun gjør er forbilde-materiale, men etter å ha lest boken hennes forstår jeg i hvert fall litt bedre hvor endel av de litt kontroversielle valgene kommer fra. Jeg mener bare at det er mye hun gjør som er et forbilde verdig, det betyr ikke at jeg synes man skal normalisere operasjoner etc.

   MEN, du har et fantastisk poeng på slutten der. For hvis barna kan ha Christina som sitt forbilde, ville ingenting vært bedre enn det. Heller henne enn meg, haha!

   / Ha en fortsatt knallfin lørdag 🙂

  71. Mye engasjement her. Brennhett tema. Vil bare få med at i kommentarfeltet til VG som har kastet terning på serien så er 90% av kommentarene postet av MENN. Unersøkelser viser at de fleste nett troll er menn medio 50 som har mislyktes i livet og som er over snittet sur på resten av verden… Men dog bevares mange damer men også unge jenter som absolutt kaster seg over og mobber og snakker ned andre. Det opplever vi overalt. Spesielt innen idrett har vi personlig opplevd MYE. Uansett hvor når og hvordan. Mobbing er IKKE greit. Baksnakking og ryktespredning er noe av det verste vi gjør. Og noen bør gå en runde med seg selv der. Se deg i speilet og prøv på en ærlig måte å se din personlighet.. Hvordan vil du se ut?? Der er det dessverre MANGE som hadde blitt skremt…. Men misunnelse og lite selvtillit er kjernen her. Mange er misunnelig på SE for at hun tjener penger på å sitte ved en pc og spre sitt budskap og bilder av seg selv. Hun må ikke ut kl 06,30 hver eneste dag for å stå og vente på tog som alltid er forsinket. Misunnelse er roten til alt vondt sies det. Jeg personlig kan ikke skjønne at bloggere er interessant for andre i det hele tatt. Bloggere selger seg selv og gir fra seg sitt privatliv. Til hvilken pris? Er det verdt det? Hva er så viktig for dere å formidle? Jeg har prøvd å følge med på en blogg som jeg finner morsom, men kan ikke si at jeg rekker å sveipe innom mer en et par ganger i måneden. Mye fordi det er så mye annet som er MYE mer interessant i mitt liv. Så til dere som leser bloggene, Hva får dere ut av det???????? Alle spiser middag. Alle går uten klær hjemme til og fra badet. Hvis vi hadde glemt bloggene så blir de etterhvert borte. Det er leserne som gir de mulighet til å fortsette. Tenk litt på det… Jeg syns synd på SE som føler at hun må utlevere seg selv på den måten hun gjør. Det er ikke sunt i lengden. Men noen har større behov for å vise seg frem enn andre. Hun snakker med to tunger. Gjør som jeg sier mens jeg selv gjør noe annet. Det er det jentene leser. Spiller ingen rolle hvor mye jeg sier til min datter at hun er perfekt. Til det svarer hun, Du er mammaen min, Det er din plikt å si noe sånt… De søker bekreftelse av andre ikke sine foreldre. Hva skal man stille opp med da? Unge usikre piker ser på SE som en som har lykkes i livet og ønsker å følge dette. Alle vil jo lykkes og være perfekte. Den formen for perfekt er ikke sunn. Takke meg til å kunne tusle rundt på Aker Brygge en lørdag formiddag i fred og ro. Det er lykke. Tenk på haugen av folk som vil henge etter henne hele tiden. Men hun liker og trenger den oppmerksomheten. Det er livet for henne. Hver sin smak. Jeg har ikke sansen for hva hun gjør med seg selv eller sitt liv, men det er min mening som jeg ikke trenger å gi til andre enn min datter som jeg håper ser og vet kommer til å få et spennende og innholdsrikt liv uten at hun må vise frem seg og kroppen sin til gud og hvermann hele tiden i frykt for å bli glemt. Når det er sagt. Å mobbe folk for sitt utseende er langt under LAVMÅL. Vi har ingen mulighet som fostre å legge inn bestiling på perfekte kinnben og hake samt smaragdblå øyne. Vi bør hylle det naturlige og mangfold fremfor kunstig. Kildesortering av plastikk og silikon før evt kremering/begravelse er ikke naturlig….

  72. Er fascinert av alle de som lager innlegg på størrelse med en skoleoppgave på hvorfor hun ikke er et godt forbilde… de som bruker SÅ masse tid på å skrive en hel negativ avhandling, bør t seg en titt i speilet. Hvor mange arbeidsplasser skaper DU? Mange kan skrive opp sophie elise på lønnsjekken sin pga det hun har bygd. Hvor mange tabubelagte temaer har DU tatt opp i all offentlighet, etterfulgt av et media sirkus? Sophie Elise har åpnet munnen om mange tøffe temaer som MANGE foreldre ikke tørr å snakke med sine barn om, takk gud for at unge jenter får se en plass at man SKAL annmelde hevnporno, uansett hva. Hvor mye ønsker DU å endre på kroppen din? De fleste kunne vel drømme om større pupper, eller en tattovering- eneste som stopper DEG er vel pengene? Sophie Elise KAN gjøre dette fordi hun har RÅD til å forsvare pengebruket til å gjøre alt hun ønsker, noe andre bare kan drømme om. Alikevell så gir hun jobb til flere mennesker, betaler lønn, eier egen leilighet og etter hva jeg har hørt- donerer hun til veldedighet også.
   Så skal man huske hevnpornoen, at hun har blitt misbrikt av MANGE mennesker som ønsker å tråkke på henne for å bygge seg selv opp. Hun har blitt grusa ned gang på gang, å alikevell gir hun seg ikke. Hvor sterk er DU psykisk? Kunne du opplevd alt dett mens du bor på andre siden av landet i forhold til familie? Helt alene?
   Ta en titt i speilet, jævla feige nett troll. Dere er stygge alle sammen, å jeg lurer på hva deres kjærester, barn og familie ville sagt om de fikk se ord for ord hvordan dere oppfører dere på nettet.
   Takk for at du tar et slag mot feite voksne, pappahjerte. DU er et godt forbilde til dine barn, familien din er heldig. Unnskyld på vegne av båre med-mennesker, at de ikke ser samme moral du har.

  73. De samme bitre surkjerringene (og -mennene) har tydligvis funnet veien fra Dagbladets kommentarfelt og inn til bloggen din 😎 Ikke ofte man ser så mange kjipe kommenterer hos Pappahjerte. Jeg heier på deg og syns det er helt utrolig hvor mange fordømmende mennesker som finns på denne planeten. Du trampet tydligvis en del på tærne 😉 Klem!

  74. Veldig godt, viktig og riktig skrevet. Hovedbudskapet er jo så greit: Snakk alltid om SAK og ikke PERSON. Er du uenig i hva Sophie Elise står for og det hun mener, så skriv om det. Men hold fokus vekk fra utseende. Det et faktisk et ungt menneske du skriver om og til. Mange glemmer det oppi alt mediestyret og de stygge kommentarene. Mange misunnelige mennesker, skaper mye hat og fordommer. Og mens dere raljerer i kommentarfeltene, ler Sophie Elise hele veien fra banken. Har du ikke noe godt å si, så klapp igjen både munn og tastatur!

  75. Flott innlegg!
   Ser at folk har misforstått innlegget en del.
   Ja SE er litt omdiskutert. Særlig den plastiske kirurgien. Det er ikke min stil eller valg, men det er hennes valg. Hun er også åpen om at det ikke er for alle. Ellers er bloggen hennes om hverdagslige ting.
   Hun er da som en stor magnet på hets. Jeg er sjokkert over alt hun får av hets.
   Da kommer vi til poenget: Lov å komme med saklig kritikk av henne (om plastisk kirurgi, meninger, palmeolje osv) men kommer du med hets så har du drete på draget!
   Da er du et elendig forbilde og mye dårligere enn henne, da hun ikke har bedrevet slik hets. Er du et forbilde hvis du hetser en 23 år gammel kjendis for hennes utseende eller mening?
   Svaret burde være opplagt.
   Hun har dessuten vært åpen om psykiske problemer, det burde hun hylles for, ikke hetses!

  76. HALLELUJAH!! Du skriver rett i fra tankene mine. Vi skal alltid snakke om hvordan ungdom bidrar til mobbing, men se gamlisa på nettet som sprer hat som ild i tørt gress. Jeg kommer aldri til å se opp til slike fordomsfulle damer 🙂

  77. Hvorfor LØY hun om rumpa si, sa hun hadde gått opp i vekt og trent masse knebøy…. “Alle” som trener hardt og regelmessig forstod straks at hun snakket BULLSHIT…
   RUMPEIMPLANTAT + FETTRANSPLANTASJON fra mage og lår overført til hofter og rumpe er SANNHETEN om hennes fantastiske treningsresultat!!!
   Så et spørsmål til deg Pappahjerte:
   hva gjør du hvis din datter(på 18-årsdagen) gråter og viser deg bloggen til en jente tilsvarende dagens SE og forteller deg dersom hun ikke får penger til en slik rumpe, slike pupper, slik nese, sånne lepper etc, så vil hun ikke leve mer?
   Klarer du å godta med ditt vondt bankende og såre pappahjerte å støtte dette? Vil du hjelpe henne å spare?
   Bare lurer…

  78. Jeg kan ikke svare for alt hun har gjort dessverre og sier ikke at alt hun gjør er ting jeg støtter fullt ut, jeg mener bare at hun har ganske mange gode kvaliteter og har fått til mye i livet. Hele kroppsdebatten er derimot veldig interessant og fortjener vel egentlig sitt eget innlegg. Men er veldig fan av å fortelle sannheten til enhver tid. Å føre folk bak lyset er jeg ikke noen fan av i noen sammenheng.

   Men innlegget handler vel egentlig ikke om at jeg mener at SE er det ultimate forbildet eller hva hun har gjort med rumpa. Det handler om hvordan andre mennesker omtaler et medmenneske. Så kan man være enig eller uenig, og med en kontroversiell jente som SE vil det selvfølgelig være delte meninger, jeg synes fortsatt ikke det legitimerer språkbruken noen folk tillater seg 🙂

  79. Jeg er 100 % i dette. Jeg blir så sinnsykt irritert over holdningene til mange av menneskene i kommentarfeltet her.
   Dere som sier at dere mener hun er for ung til å bli hørt. HALLO det er mange unge mennesker som blir hørt og hvorfor skal man ikke bli hørt bare fordi man er 22 år?! Vi har like mye rett på meninger som dere har!
   DE fleste mennesker jeg kjenner som jeg syns har dårlige holdninger er mennesker som er over 40!
   Unge mennesker er 1000 ganger mer reflekterte enn det mange av dere i dette kommentarfeltet er.
   Hvis dere faktisk leser bloggen hennes gjevnlig og ikke bare de få setningene som konmer ut i media så vil dere se at hun er kjempe flink til å skrive! Hun er mer nøye enn mange journalister som jeg har sett har ofte mye skrivefeil..
   Og jeg synes det er for dumt at man ikke har rett til å bli hørt pga fordi man er operert. Har man ikke lov til å prøve bli en bedre versjon av seg selv, bare fordi man har gjort ting med utseende sitt?
   SORRY.. men vet du hva. Utseende har ingenting med kunnskap, personlighet og ferdigheter og gjøre. Og jeg må innrømme at innsiden hennes er mye bedre enn utseende, MEN det er sånn det burde være mener nå jeg!
   VET DERE HVA.. mennesker som henne kommer jeg til å vise til barna mine som forbilder fordi hun som ung person tørr og fortelle det negative og om sine personlig problemer og fordi hun roper ut meningene sine..
   Mange av dere tenker ikke på at Sophie Elise burde ikke bli dømt resten av livet fordi hun har tatt operasjoner og vært ekstremt selvsikker.
   Mange av dere som er så negative burde lese bloggen, boken og se på serien. Bloggen hennes er ikke en typisk rosablokk lenger. Før handla det mye om utseende og klær og sminke. Men nå er det mer om samfunnet, henne som person, psykisk helse og mye annet.
   Jeg blir flau av mine foreldres generasjon jeg når jeg leser deres kommentarer..
   Ikke rart i at ungdommer mobber med slike mennesker som foreldre

  80. Dette.

   Jeg tror de aller fleste som har sterke meninger om SE ikke har den fjerneste anelse om hennes historie og i hvert fall ikke vært innom bloggen og faktisk lest det hun skriver om. Jeg har alltid heiet på henne, tross endel kontroversielle valg underveis, man må da for faen få lov til å være seg selv, men etter at jeg leste boka, følte jeg at jeg forsto veldig mye av det hun gjør i langt større grad.

   For operasjoner og kroppsendringer trenger ikke handle om å være overfladisk, det kan også være den nøyaktig motsatte. Men det bryr man seg nok ikke om når man bare vil lesse av seg litt dritt om en person man vet nøyaktig 0% om, utover det man har lest om i VG.

   Takk, Lotte! Vel blåst 🙂
   <3

  81. For meg er Sophie Elise en av mine største forbilder! Og jeg er en ganske så oppegående person. Men nå skal det sies at dagens unge generasjoner vokser opp med en større aksept for andre. Der henger kanskje de eldre generasjonene litt etter.. (litt er vel kanskje å underdrive men) Også må vi tenke over at grunnen til at så mange bloggere legger seg under kniven, kan bunne nettopp i at folk skal hate, kritisere og pirke på alt ved utseende deres! Mister trua på menneskeheten..

  82. Jeg ble så provosert så ble en lang kommentar. Men 1 ting til..
   Sophie Elise har aldri sagt at operasjonene hjalp hennes psykiske prob eller at hennes selvtillit ble bedre etter operasjonene.
   DET sier hun veldjg høyt og tydelig i bloggen. Så Det kan dere netttrollene si til barna deres. Det hjalp ikke henne, det hjelper nok ikke deg heller. Noe som er sant.
   Og til pappahjerte.. Du har så sunne holdninger at du aner ikke. Barna dine er heldige 😊

  83. Tusen takk for svar! 👍jeg fikk blåst ut endel nå😂 hehe.. litt sinna på folk når jeg leste i kommentarene.

  84. Jeg tror det er der folk som ikke egentlig bryr seg, bommer. De tror operasjonene bare er Hollywood, men vet nok ikke at det grunner i noe langt dypere og sårere. Og hun er jo helt ærlig på akkurat det du sier, at det ikke hjelper på de psykiske problemene.

   Og takk for et svar jeg kan servere hun lenger ned i kommentarfeltet om hva jeg ville sagt til barna mine: “Det hjalp ikke henne, det hjelper nok ikke deg heller.”

   Med et lite tillegg: “La oss heller kjøpe hund” 😀

  85. Fantastisk innlegg. Har ikke for vane å lese bloggen din, men dette og innlegget om krenking er hands down superbra!

  86. Fantastisk bra skrevet! Håper vi får satt lys på saken om at det også ofte er den øvre generasjonen som krenker på nett.

  87. Det må være noe virkelig galt når utseendet hennes har større betydning enn det hun sier og oppnår.
   Ikke noe rart at det er så mye mobbing her i verden

  88. DETTE er så viktig! Takk! 🙂 At det faktisk er i de aller fleste tilfeller folk på 40+ og ikke «dagens ungdom» som er verst på stygge kommentarer er urovekkende. Du har så rett! Kutt dem ut 😉

  89. Absolutt ikke innafor å kalle folk for drittkjerring nei, men det er et overdrevent sterkt ord for å belyse et sterkt poeng. Og det er vesensforskjell på å generalisere en hel folkegruppe (damer 60+) kontra å angripe bare én navngitt person (Sophie Elise), derfor tok jeg meg friheten til å bølle bøllene 🙂

  90. Jaaa!! Takk for innlegget <3 er absolutt ikke kjempe fan av Sophe Elise men vettuka, kan hun ikke bare få være seg selv?! og har du ikke noe positivt å si så versegod og hold kjeft!! Passer ikke programmet for deg, nei da har du sikkert 30 andre kanaler og velge mellom!

  91. Hør hør! Tror faktisk ikke jeg så én som faktisk kommenterte programmet. Og det er vel en god indikasjon på at vi er langt inne i smålig land, når man går rett til angrep basert på fordommer fremfor sak. Folk..

   Og vær så god for innlegget 😀

  92. Huff, denne eldre generasjonen er vrien. Har jobbet i både eldreomsorgen i noen år, og barnehage. Begge plassene var majoriteten damer 45+
   Og det var fælt! Å jobbe disse 2 plassene i 10 år med så slemme damer. Alle var liksom bestevenner (vi snakker 10 damer) men med én gang noen var syke, eller bare ute av rommet for den saks skyld, begynte sladringen.
   Jeg er ganske rolig av meg, og glir fort omtrent inn i møblementet på pauserommet. Og hver eneste dag (!) Fikk jeg med meg slemme.kommentarer om kolleger, baksnakking om privatliv, utseende, you name it.
   Dessverre kan jeg også se dette litt i mine foreldre, også min mor.
   Mennesker som føler at de har en rett til å si sin mening høyt om andre mennesker uansett hva den er.
   Jeg føler personlig at den generasjonen som er nå, og den kommende, allerede er varmere og aksepterende mennesker enn den forrige.
   The end.

  93. Ikke greit å skrive det mange av de som kommenterer på VG/facebook gjør, selvfølgelig.
   Men jeg håper virkelig ikke at Sophie Elise blir min datters forbilde. Jeg håper ikke at min datter ser opp til mennesker som har tatt operasjoner og utseendekorrigerende behandlinger i “hytt og pine”, og selv tenker at hun må endre på utseendet for se ut som Sophie Elise og for å oppnå suksess. I Sophie Elise sin verden betyr utseendet ekstremt mye, men jeg håper at det vil være andre verdier som hovedsakelig preger mitt barns liv.
   Sånn sett er disse mennesker som skriver usaklig dritt om Sophie Elise og Sophie Elise selv likestilt som forbilder. Regner med at alle disse personene har noe positivt med seg, men jeg ønsker ikke at mitt barn skal skrive sånne usakeligheter om andre men like mye håper jeg at hun ikke blir like utseendefiksert som Sophie Elise. Det kan umulig være særlig sunt!

  94. Jeg leser ikke blogger, har svinsa innom 1 eller 2..noe med Fruerettellerannet tror jeg. Det var ikke interessant, så den bølgen hang jeg meg ikke på. Pappahjertet dumpet jeg over på FB, ble litt nyskjærrig på hvilke drittkjærringer dette dreide seg om. Jeg har aldri fulgt så mye med på SE sin vandring i livet annet en at hun blogger om livet sitt..som jeg i mitt stille sinn tenkte…auda, stakkars jenta! Jeg har selv en vakker jente på 18 år som har blitt utsatt for så mye press og mobbing gjennom sosiale medier at hennes fantastiske ungdomstid har blitt ødelagt. Jeg tenker vel at hver og en av oss må være svært forsiktig med hva vi utrykker på disse plattformene, ikke bare SE, men også du Pappahjerte. «Pappahjertet» er et navn som utrykker en rolle som du ønsker å vise deg i. Innlegget ditt er vel helt greit, men føler vel litt at du legger deg på samme linja som disse «drittkjærringene». Hvis man ønsker å faktisk bidra til å få slike ting til livs, altså mobbing….da mobber man ikke tilbake. Så jeg tenker vel Pappahjerte, du må også være dine ord bevist når du er i en slik sterk posisjon som du er…som blogger.

  95. Hei du!
   Gode tanker dette og man skal absolutt ikke kaste et ord som “drittkjerringer” rundt, men som jeg skrev til en annen her, så valgte jeg å ta i bruk et ganske sterkt ord for å belyse et sterkt poeng. Og det er veldig stor på å banalt generalisere en hel folkegruppe (damer 60+) kontra å angripe bare én navngitt person (Sophie Elise), derfor tok jeg meg friheten til å bølle bøllene 🙂

   Men ja, jeg er absolutt mitt ansvar bevisst. Men noen ganger synes jeg det ansvaret også innebærer at man må sette ned foten når nok er nok 🙂

  96. Thank you! Så spot on!
   Blir så flau av mange av kommentarene her. “Rosablogger”, “mangler testosteron”.. Hvem er disse menneskene til å definere noe som helst? Sist jeg sjekket hadde testosteron svært lite med hvor godt medmenneske man var å gjøre 🙂 Takk for at du rett og slett er BRA på å være menneske!

  97. Sophia Elise er et dårlig forbilde med en blogg det burde vært 18 års grense på. Ille at småjenter vokser opp med en blogger som fronter et falskt utseende på den måten hun gjør. Mange av bildene hun legger ut er i tillegg typisk mykporno.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg