Om noen hadde spurt meg for noen år siden: “Peter, vil du noensinne skrive om sennep på bloggen din? Kanskje til og med legge ut en oppskrift?”
… ville jeg svart: “Nei. Selvfølgelig ikke, hvem i all verden skriver om sennep?”
Men dette er mutterns hemmelige oppskrift, og den er så god at den bryter alle regler!
Det er the one and only julesennep jeg gleder meg til hvert eneste år. Til nå laget utelukkende av muttern med hennes hemmelige kokebok, men i år måtte jeg be om oppskriften. Og jeg fikk den! Kan jo ikke kjøre to og en halv time hver gang man blir fysen på et lite glass
For det er ikke snakk om noe alminnelig, kjip pølsesennep altså. Dette er englenes honning. Det er jul på et lite glass. Det er tilbehøret over alle tilbehør. På en skinkebit, til ribba, til medisterkaker, julepølser, pinnekjøtt etc etc. Denne sennepen går til alt!
Men nok prat, la oss komme i gang. Det er bare to “rare” ingredienser her som du kanskje ikke har på kjøkkenet, men jeg måtte ikke lenger enn til nærmeste dagligvare for å få tak i det. Resten har du allerede.
Du trenger:
– 1,5 dl sukker
– 1,5 dl fløte
– 1,5 dl Colman´s sennepspulver (kan sikkert bruke andre typer hvis du finner)
– 3 ts sennepsfrø (øyemål)
– 2 egg
– 1 ss eddik (klar 7%)
– 1 klype salt
Slik gjør du:
– Hell alt i en gryte (unntatt sennepsfrø).
– Gi et raskt oppkok.
– Rør hele tiden.
– Tilsett sennepsfrø mot slutten.
– Kjøl ned og legg på glass.
Og så, etter bare noen få minutters arbeid, sitter du der med et stort glass julemagi som smaker så godt på ribbe og juleskinke at det er helt flaut. OBS: Styrkegraden varierer fra gang til gang, men den kan bli litt sterk, så kanskje greit å holde unna barna
Advarsel: Du kommer til å bli avhengig. Helt seriøst. Ingen over, ingen ved siden, dette er verdens beste sennep
–> Stem på Sennepshjerte i Vixen Influencer Awards (Gullpenn, Livsstil og Folkets Favoritt)
Denne oppskriften skal testes! Skal sennepsfrøene knuses eller puttes de oppi som de er? Hilsen julesennep-amatør
NYDELIG! Takk skal du pigede ha! Har egentlig jaktet på nettopp dette og der var den jo! Skal garantert prøves


Takk Takk
Vibbedille
Det så helt nydelig ut!! Hvilken fløtetype bruker du og hvor i all verden selger de sennepspulver?
Brukte bare vanlig kremfløte. Bruker stort sett alltid kremfløte

Sennepspulveret hadde de på min lokale Coop Extra, så regner med at det er å få tak i ganske mange steder
Nei så utrolig hyggelig! Takk selv
Og lykke til! Sennepen er helt mmmmmagisk 
Sleng oppi hele
La de til helt mot slutten av koketiden 
Tusen takk for oppskriften. Prøvde den i dag, og sennepen var nydelig!
Veldig god!! Tipper denne gir meg noen husmorpoeng!:D
Supergod! Takk for oppskriften!
Hurra! Akkurat spist den selv faktisk og jeg mener fortsatt at dette er verdens beste sennep
Skal den koke lenge eller bare koke opp?
Jo lenger den kokes, dess fastere blir den. Ville anbefale “koke opp +”, altså ikke la den stå veldig lenge, hehe. God blir den uansett
Hvor lenge er den holdbar i kjøleskapet?
også kan den testes ut med: appelsinskall og saften fra apelsinen, litt honning og en lille en…
Hvorfor må man ha pulver, kan man ikke bruke hele frø og mortre dem?
Stemmer det m 1,5 dl m seneps pulver?