Full panikk på lekeland

Det startet så bra. Altfor bra, egentlig. Bursdag på lekeland og nesten folketomt. Jeg som hadde forventet 3000 unger i sukker-rus, befant meg plutselig på et slags harmonisk gamlehjem.

Den lille samlingen bursdagsbarn forsvant ut av syne i det borteste hjørnet og brått var lyden av ventilasjonsanlegget det mest fremtredende i lokalet. Bare å finne frem kaffen og avisa, og slenge beina på sofaen. Her skal det slappes av. It´s pappa time!

Men jeg burde jo forstått det. For det er som det alltid er med barn: I det øyeblikket du senker guarden, kommer det en rett høyre og treffer deg rett i nesegrevet.

For det gikk ikke mange minutter før vi hørte et hyl. Så kom en skokk med unger løpende. Med noe på klærne. Så kom lukten hakk i hæl. Som om noen hadde åpnet en pose med rekeskall på en varm sommerdag. Så kom de famøse ordene:

– Noen har spydd i ballrommet.

Å ja. Det var den kaffen. Plutselig var harmonien brutt med klar margin. Unger som vrengte av seg bukser, skjørt og strømpebukser, ansatte som gikk fra rolig småprat i kassa, til full utrykning.

Men det løste seg. Barna fortsatte leken i andre områder, mens vi voksne ble sittende og hvisketiske. Kan det være snakk om et enkelttilfelle av litt for mye godteri og litt for mye lek eller.. gud forby.. Omgangssyke. Sikkert førstnevnte. Ja, det må ha vært det. Stakkars barn, det går unna på lekeland, vet du.

Vi slo oss til ro med det og gikk over til å diskutere hva i all verden som feiler han derre Marvin i Jul i Svingen. Den mannen trenger seriøst å ta en prat med noen med kompetanse. Så lo vi litt av det, tok oss en pølse, senket skuldrene. Sikkert bare litt godterigulp. Ingen skal bli syke her rett før jul.

Helt ute av stand til å lære av historien, senket vi guarden igjen..

PANG!

Hyl.

Oppkast i ballrom 2.

Som George W. Bush en gang i tiden prøvde å si (men feilet grovt i forsøket): “Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me”.

Så.. ja. Da kan jeg vel bare si takk og farvel til det julebordet i morgen. Fikk nesten en hel uke i barnehagen da. Ikke verst det sånn midt i sykdomshalvåret 😉

Sick little girl
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com
 

/ Vår, sommer, høst og vintersnørroghelvete

7 kommentarer
  1. Dette er ikke ment som noe negativt til de som har småbarn i barnehage- men tror du så mye sykdom har en sammenheng med at barna begynner veldig tidlig i barnehagen? Jeg har 3 barn og de to eldste begynte da de var 3 år, og de har vært utrolig lite syke og aldri så vidt jeg vet hatt omgangssyke. Influensa og kortvarig diaré har vi hatt men ikke uoverkommelig. Minsten er 1,5 år og jeg har ingen planer om å sende han i barnehage med det første. Eller er vår familie bare heldige? Vi er generelt veldig lite syke (visninger du renger med de 2 gutta som har/hadde astma)

  2. Inger Marie: At de begynner tidlig i bhg har vel INGENTING med å bli mye syke vinteren. Dummeste jeg har hørt! Min begynte når han var 15 mnd, uuutrolig lite syk! 1 dag på høsten og 1 uke etter nyttår det første året i bhg Denne høsten her har vært tøff for veldig mange, også de som er lite syke sånn som min alltid er (han er 5 år nå)

  3. Inger marie:
   Når man selv føler man må starte med «dette er ikke ment som kritikk» så tror jeg du skjønner det selv….
   Eldste mi begynte hos dagmamma 10måneder gammel og i barnehagen 13 måneder, hun har kanskje vært syk 5 ganger i type en halv dag per gang. Nå er hun 7 år og fortsatt ikke fravær på skolen, untatt 1,5 dag når jeg selv har tatt henne fri.
   Mellomste var 2,5 år da han begynte og yngste nærmere 1,5 år, begge to har vært mye mer syke enn eldste. En-2 ganger hver etter sommeren

  4. Jeg var også på lekeland da det skjedde, og trodde egentlig det var to forskjellige barn som hadde fått i seg litt mye sukker og slush, men hjelp! Omgangssyken er det verste som finnes, krysser fingrene for at ingen blir syke 😷

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg