Utbrudd av “Blå plastsokk”

Vi tar en pause fra ukens bloggtema for å bringe dere denne viktige meldingen!

I det siste har det nemlig vært utbrudd av en tilstand som forekommer mest på vinterstid. Syndromet rammer oftest distré voksne med dårlig tid, og konsekvensene kan være alt fra mindre bruddskader til offentlig latterliggjøring.

Pharmacist putting on his shoe covers
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com
 

Definisjon: “Blå plastsokk” defineres som den tilstanden der et blått overtrekk i plast påføres skoene der dette er påkrevd, men deretter forblir på når vedkommende beveger seg utendørs igjen.

Forekomst: Lav til ikke-eksisterende spredning i sommerhalvåret, men en eksplosiv økning ses fra oktober til april. Tilstanden rammer aller hardest i minusgrader og treffer nesten utelukkende voksne.

Symptomer: Blå plastsokker utenpå skoene som både får deg til å se ut som en komplett idiot, og gjør det nærmest umulig å bevege seg på glatt underlag. Fall med påførende fare for bruddskader og hånlatter fra andre voksne kan inntreffe, men vanligst er det likevel at tilstanden raskt oppdages og avklares med bare små utbrudd av rødming.

Funn: I virkelig alvorlige tilfeller kan rammede finnes i grøftekanter eller hengende etter handlekurven på butikken. Felles for pasientene er de karakteristiske blå sokkene som for lengst burde vært fjernet.

Det ser ut til at en viss gruppe mennesker er genetisk predisponert til å bli rammet av tilstanden. Disse kaller vi også for surrehuer.

Diagnostikk: Diagnosen lar seg ofte løse ved å stå opp 5 minutter tidligere, slik at man slipper å stresse så fælt. Å stresse ned slik at man ikke stresset løper ut i vinterkulden med plastposer tilsvarende små akebrett på beina, er også å anbefale.

Behandling: I uttalte tilfeller kan terapi og tvangsavslapning på sofaen være nødvendig, men for de aller fleste vil tilstanden passere om man bare sover litt mer, stresser litt mindre og ikke er så fordømt distré hele tiden.

Tilstanden er i aller høyeste grad selvpåført og enhver som rammes av blå plastsokk bør gå i seg selv og sørge for at dette ikke skjer igjen.

For én ting er å ha dårlig tid om morgenen, noe helt annet er å ligge flatt ut som Bambi på isen i frukt- og grøntavdelingen på nærbutikken.


 

/ Mvh, hardt rammet

  1. Da jeg jobbet i barnehage spesielt da jeg skulle ta kjøkkenet like før jeg måtte løpe til bussen, tok på meg blå poser for jeg orket ikke å styre med å ta av meg skoene.
   Løp for å rekke bussen å hadde selvfølgelig helt glemt de blå posene på beina. Lå plutselig så lang jeg var rett ved porten 😮

  2. I barnehagen til minsten ligger de svenske verneskoene langt bak på en hylle, så der tar alle foreldre av seg skoene i yttergangen og går på sokkelesten inn. Problem solved. Med mindre en er så distre at en løper avgårde uten sko😉

  3. Åååå, dette fikk meg til å tenke på den episoden i bloggerne der en stykk stesset Peter skulle på hyttetur med familien…… i bestefartøfler😂! Kom tilbake på bloggerne daaaa!

  4. Da minsten gikk i barnehage oppdaget mor at hun hadde blåsokkene på seg inne på butikken etter å ha hentet arvingen…Prøv å stå på Prix å kle av deg blåsokkan så diskret som mulig mens du lat som ingenting 😂😂

  5. Også har vi oss som jobber i hjemmetjenesten, der brukerne minner oss på å ta de av så vi ikke snubler med de på ute😂

  6. Haha, dette er dessverre et kjent fenomen, også for en mor som vanligvis har det meste på stell 😂 Mer enn en gang har jrg kommet til porten i bhg med posene på, men det slår ikke full runde med handling på Biltema, hvorpå sønnen min kommenterte fenomenet først da jeg satt meg inn i bilen på vei ut fra butikken igjen 😂🙈🙉

  7. Gikk en gang inn på T-banen med blå plastsokker etter et tannlegebesøk. Etter den episoden er jeg litt mindre distré på det området 🙈

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg