Bli med på årets viktigste lek!

/ annonse /

Hva om jeg fortalte deg at det finnes en morsom lek du kan leke med familien som også kan redde liv? En lek som på 10 minutter gir dere like mye moro som vital informasjon om brannsikkerhet i hjemmet. Ville du blitt med å leke?

Vi har lekt Brannleken med barna og det tror jeg er noe av det smartest vi har gjort i hele år!

For etter at vi prøvde Brannleken for første gang i forrige uke har barna blitt helt hektet. 5-åringen nekter faktisk å begynne på kveldsstellet før vi deler oss i to lag, guttene mot jentene, og tar en runde Brannleken.

Og det er helt greit for oss, for foruten å være morsom så er Brannleken uten tvil årets viktigste lek!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Brannkonstabel Pappa forklarer reglene til aspirantene sine.
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vend brannslukningsapparatet opp ned. Hører du lyden? (OBS: Dette bør helst gjøres utendørs)
 

Brannleken er utviklet av If forsikring for å gi norske familier viktig informasjon om brannsikkerhet på en engasjerende og underholdende måte. Det høres jo rart ut at brannsikkerhet kan være moro, men tro meg: Denne leken får hele familien engasjert.

Kort fortalt går leken ut på at man skal dele seg i to lag og konkurrere mot hverandre. Dette er egentlig bare et skalkeskjul for å gjøre det hele mer engasjerende for barna, men det funker. Tro meg. Når stoppeklokka tikker i gang på “Førstemann til å finne brannslukningsapparatet” løper barna som om de har Gamle-Erik i hælene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Er i farta!
 

Andre oppgaver inkluderer å lære seg 1-1-0-sangen, gjenkjenne lyden av en røykvarsler og vår personlige favoritt: Krabbe fra rom til rom med bind for øynene.

For under en ekte brann vil huset fort fylles med røyk, men varme stiger som kjent oppover, så hvis man krabber rundt på gulvet istedenfor å gå oppreist vil man puste inn langt mindre av den giftige og livsfarlige røyken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hele familien krabbe på tur.
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Noen sliter mer enn andre 😉
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mens “noen” kom overraskende fort i mål og mistenkes for juks 😉
 

Dette er bare noe av det man lærer underveis i Brannleken som man kanskje ikke ville tenkt over ellers. Jeg ville i hvert fall ikke det, for jeg må faktisk innrømme at jeg slo FEIL nummer da vi skulle ringe nødnummeret for brann underveis i leken.

Hele livet har jeg nemlig vært sikker som banken på at 112 er til politiet, men de andre to har jeg alltid rotet med. Men nå, takket være Brannleken, vil jeg aldri lure på det igjen. #brannerikketull #ring1-1-0.

Foruten dette lærte vi også at det er veldig vanskelig å krabbe rundt i blinde og at det er vondt å krabbe med nesa først rett inn i et skap. Hele familien har stålkontroll på hvor vi skal ringe i tilfelle brann, alle vet hvor brannslukningsapparatet er, vi kjenner igjen lyden på røykvarslerne og vet at vi bør sjekke batteriene ofte for å kontrollere at de faktisk fungerer.

Akkurat det siste visste vi egentlig fra før av, for da pappa stekte bacon til den store gullmedaljen her en dag, fikk vi oss en grundig innføring i hvordan røykvarslere høres ut på ekte.. 😉

Så hvis du har lyst til å leke litt, ha det moro og gi hele familien verdifull kunnskap om brannsikkerhet i hjemmet: Finn frem en mobiltelefon og sleng dere på! Brannleken er helt gratis, spilles fra telefonen og tar bare 10 minutter. Etter dere er ferdige kan dere dessuten være med i konkurransen om brannsikringsutstyr til tusenvis av kroner 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hele familien er i trygghet og samlet rundt møtepunktet.
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En brann er ikke tull, vi må ringe 1-1-0 (ikke ekte oppringing, kun en del av spillet)
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Etter endt brannlek, ikke glem å bli med i konkurransen om verdifullt brannsikringsutstyr 🙂
 

–> Klikk her og bli med på Brannleken!

5 kommentarer
  1. Tusen takk for det beste tipset i år! Det er veldig mange barn i slekta mi, og jeg har delt dette innlegget i tillegg til at jeg vil tipse de når jeg snakker med de. God brannsikker helg til dere alle fire.
   Ps. Tommelen opp-bildet av ungene var så kult! 👍

  2. Tusen takk for det! 🙂 Gøy med en lek som er både morsom og kjempeviktig. Barna våre har blitt helt hektet, selv om de jukser ganske mye når det kommer til krabbing med bind for øynene, haha!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg