Hva gjør du hvis det begynner å brenne?

/ annonse /

Har du noen gang tenkt over hva du ville gjort hvis det plutselig begynte å brenne hjemme? Eller enda verre: Du våkner av at brannalarmen gjaller og lukten av brent hus river i nesa. Det brenner!! Så hva gjør du?

Skal du løpe ut eller prøve å slukke flammene? Vet du hvor brannslukningsapparatet står? Hva hvis det brenner oppe? Hva hvis det brenner nede? Hvor er nærmeste rømningsvei? Vet du hvor du skal ringe? Vet du at det kan være livsfarlig å gå oppreist i røyken fremfor å krype langs gulvet? Er du sikker på at brannslukingsapparatet i det hele tatt fungerer? Og hvem har ansvaret for barna?

Selvfølgelig er det ikke sikkert dette noensinne vil skje med deg, men faktum er at det i 2016 var rundt 3000 branner i Norge. Det er mer enn 8 om dagen. Så hvor lenge tør du vente før du tar noen enkle grep for å forbedre brannsikkerheten i heimen? Selv om man ikke kan garantere seg mot brann, er det heldigvis mye man kan gjøre!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lenge siden du sjekket trykket?
 

Brannsikkerhet i hjemmet handler mye om å være godt forberedt. Preventiv forebygging er viktig, slik som å unngå å lade mobiltelefoner/nettbrett om natten, ikke la vaskemaskin stå og gå uten tilsyn utover natten, blåse ut stearinlys etc, men det er også mye man kan gjøre for å være best mulig forberedt om uhellet først skulle være ute.

Her er to grunnleggende gjengangere du kan sjekke med det samme:

 • Vet du hvor brannslukningsapparatet står? Og vet du om det fungerer som det skal?
  • Brannslukningsapparater skal sjekkes regelmessig.
  • Står måleren på rødt må apparatet sjekkes eller skiftes umiddelbart.
 • Har dere røykvarslere i de fleste rom? Og vet du om de fungerer som de skal?
  • Gode røykvarslere er kanskje det billigste og beste sikkerhetstiltaket for hjemmet.
  • Men batteriene må sjekkes og skiftes jevnlig. Husk alltid å sjekke røykvarslerne når du kommer hjem fra ferie.

Les mer: 5 råd som kan redde liv

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Seriekoblede røykvarslere anbefales varmt!
 

Men det kanskje enkleste og definitivt morsomste er å gjennomføre Brannleken!

Brannleken er en digital brannøvelse for hele familien som gjør det både morsommere og enklere å trene på sikkerhet ved brann. Brannleken er et kjempesmart initiativ fra If Forsikring for å få barnefamilier til å leke seg til et tryggere hjem.

Brannleken er helt gratis! Alt man trenger er en smarttelefon og et valgfritt antall deltakere. Samle familien rundt telefonen og klikk på brannleken.no – så er leken i gang!

10 minutter er altså alt det tar for hele familien å leke seg gjennom en morsom brannøvelse som gir uvurderlig kunnskap om brannsikkerhet. Kunnskap som kanskje en dag kan redde liv.

Om noen dager skal jeg vise dere hvordan det gikk da vi gjennomførte Brannleken her i huset og jeg gleder meg veldig! For ikke bare var det overraskende moro, men også utrolig lærerikt både for store og små.

Så gjør som 100 000 andre: Lek dere til en tryggere familie –> Prøv Brannleken i dag!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

/ En brann er ikke tull, du må ringe 1-1-0.

–> Les mer om Brannleken fra If Forsikring og bli med i konkurransen om verdifullt brannsikringssutstyr.

  1. Hei Peter! Jo mer jeg tenker over det jo klarere blir det for meg hvorfor Anna gjorde som hun gjorde ang disse naken videoene og all fussen eundt det… Det må jo ha noe med at hun slipper en bok med navnet NAKEN! Tenk hvilken oppmerksomhet hun har fått. Alle søker på Anna Rassmussen naken og vipps, boken kommer opp. Anna er en luring og spiller såret/mobbet kortet, men dette må jo ha vært en plan fra start! Jeg vil gjerne høre hva du tror? Tør du svare? 🙂

  2. Tusen hjertelig takk for at du velger fine og nyttige samarbeidsavtaler 🙂 Du og kona di er utrolig flinke til å velge viktige annonsører(?) Vinn vinn for begge parter, og lønna dere får for disse innleggene er fult fortjent. Fyldige og informative innlegg! Tommel opp

  3. Tusen takk for det! Så utrolig hyggelig at du har lagt merke til det 🙂 Vanskelig balansegang til tider det der, men hyggelig å høre at vi gjør gode valg. Kampanjer som dette er jo en “no-brainer”. Kjempeviktig tips til leseren, et engasjerende innlegg for meg å skrive og salt i maten til å fortsette å blogge på 🙂
   Ha en fin dag, anonym 🙂

  4. Ha en fin dag du og! Hvis det er noe interesse så er jeg “anonym” en 19 år ganmel jente, som finner det mer givende å lese om hverdagen til småbarnsforeldre enn de andre rosabloggerne 🙂 Du har gode humoristiske innlegg som ikke kun småbarnsforeldre kan kjenne seg igjen i, og det digger jeg! Du skriver også utrolig godt! Deler de samme meningene om konen din også selvfølgelig, og kjenner meg nok mer igjen i hennes innlegg da 🙂

  5. Vi har gått til innkjøp av en sånn her (brannmaske), og er innmari fornøyd. Håper vi aldri trenger å bruke den, men er glad vi har brannmaske:) Ville bare anbefale en sånn til deres husstand også, jeg finner mye trygghet i den slik at jeg om det verste skulle skje, kan kjøpe meg tid til å for eksempel hente toåringen på rommet sitt.
   http://safeshop.no

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg