Stor og stygg, men god som gull

/ sponset innlegg

Det finnes mange gode grunner til å bake en kake. Enten det er bursdag, til gjester, som en gave, eller bare fordi kake er kake og kake er godt. Dessuten er det kjempemoro å lage!

Jeg har alltid vært glad i å prøve meg frem på kjøkkenet og mye av det er takket være mamma og pappa som lot meg holde på, men også en helt spesiell kokebok for barn. Jeg elsket den boka. Tenk at det fantes oppskrifter som var ment for barn!

En gang i blant dro jeg frem boka og spurte om jeg ikke værsåvæærsåsnill kunne få lage noe fra den. Selv om boken selvfølgelig inneholder ørten oppskrifter på alt fra middager og supper til desserter, landet jeg stort sett alltid på det samme. Kake. For det er noe magisk over å kunne blande sammen noen få ingredienser, som bare minutter senere har forvandlet seg til en deilig, saftig kake!

Den magien og gleden ønsker jeg å videreføre til mine barn, og derfor har vi bakt kaken som for meg er selve symbolet på kjøkkenkos og glede: “Den store stygge ulvens sjokoladekake” 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Viktig å studere oppskriften nøye.
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Når man baker med barn, er det lurt å sette frem ingrediensene i forkant.
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Når smør og sjokolade skal blandes og smeltes, må man regne med ganske mye svinn 😉
 

Til kakebakingen brukte vi Freia Dronningsjokolade. For skikkelige kaker fortjener de beste råvarer! Og med to barn på kjøkkenbenken kan det fort bli både eggeskall i røra og mel i håret, men med Freia Dronningsjokolade er man i hvert fall sikret at sjokoladesmaken er god som gull 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Viktig å prøvesmake råvarene underveis.. 😉
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
My name is Dosis. Egge dosis.
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bare sånn midt-på-treet klare.
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Oh baby! #cakeporn
 

BAK EN KAKE – VINN KJØKKENMASKIN!

Kribler det litt i kakeklypa? Bra! Freia har nemlig lyst til å utfordre alle mine lesere til en artig bake-utfordring! Bak deres favorittkake “Freia Dronningkake med bringebær” og bli med i trekningen av en KitchenAid-maskin til 4999 kroner!

Alt du trenger å gjøre, er dette:

  • Gå inn på konkurranse-siden for å lese regler og laste ned oppskrift.
  • Sett i gang å bake!
  • Når din tolkning av “Freia Dronningkake med bringebær” er ferdig, ta et bilde av mesterverket og del det på Instagram med hashtag #smakensomteller – eller på konkurranse-siden på facebook.
  • Vinner av konkurransen kåres 05. juni og kontaktes direkte.

Og husk: Det er ikke den flotteste eller vakreste kaken som vinner, men den mest sjarmerende. Så kos dere, bak i vei og lykke til! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nystekt sjokoladekake med et dryss raspet Freia Dronningsjokolade = Himmærn <3
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Les også: Slik gikk det da jeg tok bake-utfordringen

Advertisement
    1. Jeg syns det er kjempebra at du tar med barna dine i alt av kakebaking til annet matlaging. 🙂 kaken så veldig godt ut og det er jeg sikker på at den var 🙂

    2. Yes! Kjempeviktig å la barna få være med på alt fra kakebaking til smoothie-laging. Smake på ingrediensene, knekke noen egg, søle og lære. Men greit å sette av litt ekstra tid 😉

      Og hva gjelder smaken, så utbrøt Christina faktisk: “Å dæven, det er DEN BESTE kaken jeg noensinne har smakt!”. Og det tar jeg til meg, for hun har spist mye kake, haha! Hupps, ikke sånn ment da x-)

      Men tror hemmeligheten ligger i å bruke godt med sjokolade og steke kaken litt kortere enn den egentlig skal. Da blir den klissete, myk og heeelt uimotståelig. Gah, nå fikk jeg lyst på en bit til 😉
      /highfive

    3. Dette var sånn jeg lærte gleden ved baking, mamma tok meg med i prosessen.
      Jeg har mange gode minner av meg og mamma, som baker. <3
      Jeg håper jeg en dag får gjøre det samme med eventuelle barn.

    4. Sånn kokebok hadde jeg og😃Den står fint i skapet👍Brukte den kjempe masse når jeg var yngre😃

    5. Den boka hadde jeg også som barn, og har brukt dem sammen med mine egene barn også. Kjempegøy. Jeg lagde som oftest De syv Dvergers muffins. Kjempegode 😊

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg