Se denne og del. Hvis du tør..

I disse glade juletider er det lett å tenke at alle har det bra, men for 1 av 7 barn ble julen ødelagt for lenge siden.

 

Portrait of sad child

 

Vi kan velge å snu oss bort og late som ingenting, eller vi kan prøve å gjøre en forskjell.

Jeg ber deg ikke om mer enn å se den lille snutten under, og dele den videre – for 1 av 7 er 1 av 7 for mange.

Mobil:

Pc/Mac:

 

</3

–> Følg Stine Sofie-stiftelsen på Facebook

18 kommentarer
  1. At du velger å samarbeide med Stinesofiestiftelsen er bare så beundringsverdig!
   Du har virkelig hjerte for alle barn, ikke bare dine egne.
   Du er i en unik posisjon til å påvirke omverdenen (da spesielt småbarnsmødre/fedre) og jeg bruker faktisk deg og bloggen din (spesielt innleggene dine om COS) aktivt i jobben min.

  2. Jeg blir fysisk uvel.. Og har herved blitt fadder for Stine Sofies stiftelse.
   Som mor til to små jenter rives jeg opp innvendig av at barn opplever overgrep, gjerne innad I familien eller av andre “ansvarspersoner” de stoler på… 1 av 7 er et vanvittig høyt tall – og mange ødelagte barnesinn…

  3. Det finnes alt for mange grusomme mennesker der ute som ødelegger små barn. Flott at du samarbeider med StineSofieStiftelsen, Peter. <3

  4. Du har helt rett, 1 av 7 er en av 7 for mye! Og en av 7 er forresten forferdelig mye! I en barnehage med 70 barn, har altså ca 7 barn blitt misbrukt skal man følge statistikken. Men dette er bare det som har kommet fram, tenk på alt som ikke kommer fram? Grøss. En annen ting vi må tenke på er at selv om menn statistisk er overgriperen, kan også kvinner utføre overgrep. Og om man kommer så langt at man får straffet noen for overgrep, så er straffene latterlig lave.

  5. Tårene triller vilt her nå, tanken på at barn opplever overgrep river meg i stykker. Tusen takk for at du støtter denne fantastiske organisasjonen, og takk for at du har vervet meg (og mannen min) som faddere i dag. Nå må jeg liste meg inn til lillebror som hviler i sengen (syk i dag), og gi han en liten suss og hviske at jeg elsker han <3 Rart hvordan man får behov for å se at sine egne er trygge når man minnes på at ikke alle barn har det godt.

  6. Ble forgrepet på som 7-9 åring. Er kommet langt i prosessen. Går ikke heldt i stykker lengere. Men slike klipp må jeg stå over. Hadde en periode tenkt å reise hjem til Lofoten for å ta livet av overgriperen. Tenkte jeg kom til å bli frikjent. Men valgte det bort. Rart i dag og tenke på at jeg kunne vært drapsmann. , jeg er voksen nå, paps til to. Har en god kone. Livet er startsett bra. Men gråtefølelsen kommer plutselig spesielt når sånne klipp dukker opp.
   Jeg er oppgitt over strafferammene i Norge. Vi som har disse arrene har en livslang prosess. Takk at du fronter denne saken. Viktig.
   Hilsen og en manneklem fra Tommy.

  7. Hei på deg pappahjerte!
   Utrolig sterkt klipp. Fyfan for noe dritt med overgrep. Ufattelig hvor mye det
   er av det. Jeg er lekdommere i retten. Synes det er vanskelige saker.
   Takknat du fronter dette.
   Tommy manneklemmer er en god ting.
   God jul fra Frode

  8. Tusen evig takk for at du setter fokus på dette. Julen var alltid verst, spesielt siden alle så frem til og telte ned dager til julaften. Jeg skulle så ønske at jeg og min barndom var unik sånn sett, at 1 av 7 ikke var et reelt faktum. For det er informasjon som sender en gigantisk knyttneve rett i magen på en. Det er tross alt bare å gå inn i en barnehage og telle. En, to, tre, fire, fem, seks, seksuelt misbrukt, en, to, tre, fire, fem, seks, seksuelt misbrukt. Det er gjennomsnittlig 61 barn per barnehage, det betyr at det skal være 8.7 barn per barnehage som blir/har blitt seksuelt misbrukt. Det er helt vilt å tenke på, dersom 1 av 7 er korrekte tall, noe jeg ikke tviler et sekund på at det er. Julen kommer nok aldri til å bli en fin tid for meg, men jeg håper av hele litt hjerte at ditt engasjement og samarbeid med Stine Sofie Stiftelsen kan endre julen for om så bare et barn. Jeg har skrevet det før, og sier det igjen, du er ingenting annet enn fantastisk og tvers igjennom bra.

  9. Jeg har stor respekt for Stine Sofies stiftelse og det arbeider de gjør. Noe jeg har mindre respekt for er villedende bruk av tall og statistikk, og her skuffer Stine Sofie stiftelsen. Statistikken her viser til mindreårige som har opplevd overgrep, mennesker er mindreårige, barn, frem til de er 18 år. Denne statistikken omfatter også ungdom som opplever seksuelle krenkelser fra annen ungdom, og disse er en stor gruppe i tallene. Videoen skaper et bilde av at det er 1 av 7 små barn her landet som opplever overgrep fra voksne , slik er det jo ikke. Og her skaper man også unødvendig frykt og et bilde som ikke stemmer, for å samle inn støtte til en organisasjon. For min del mister det troverdighet.
   Hilsen mamma til to jenter, som jeg i tillegg til å ville gjøre alt for å hindre at de opplever slike ting, også ønsker at de skal voksne opp uten unødig frykt og mistenksomhet overfor voksne.

  10. OK. Dette er helt urelatert til det du skrev.
   MEN, jeg skulle stemme på deg på Vixen, men fant ingen side for det. Har du link?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg