Plastelina, kryssord og Sven Nordin

– “Pappa, pappa, det er lyst ute, jeg må tisse, vi må stå opp!”

Før jeg i det hele tatt rekker å løfte på lokka har jeg fått 5 oppdrag med deadline. Jeg er trøtt helt inn til beinmargen og jeg har allerede dårlig tid. Hjelpe til på do, få på noe frokost og det litt brennkvikt, ut med Teo og hepp hepp hepp.

Det kan føles urettferdig tidlig å være småbarnsforelder i helgene. Og mens man står der på kjøkkenet og smører brødskiver med prim og ser på klokka mens man rister på hodet i vantro over at den så vidt har passert 07.00, er det lett å bli misunnelig på de slabbedaskene som kan ligge og pølse seg helt til 11 om de vil. Bare ta det piano, uten en eneste pysj å skifte, yoghurt å sprette eller hund å lufte.

Men så får man seg en sup kaffe, litt mat i skrotten og plutselig er dagen i gang. Og før man vet ordet av det, ringer VG-gutten på døra og man sitter med kaffekoppen og løser kryssord med den ene hånda, mens man bygger merkverdige plastelina-kreasjoner med den andre.

Klokka er fortsatt lenge før stå-opp-tid for resten av verden, men her er dagen er godt i gang. Snart lunsj!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Å ja, så dere ryddet her i går… Sjå kor da bryr meg!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaffe og kryssord – let´ do this! 🙂

 

Så er det på med litt Marcus & Martinus på full guffe, for allsang og dans på kjøkkengulvet, før man benker seg ned i sofaen for litt rolig barne-tv og en skål med frossen frukt. Og det er fortsatt lenge til lunsj.

Selvfølgelig skulle man gjerne sovet en.. 7-8 timer til, men når man først er i gang så er man i gang. Si hva du vil om tidligere morgener i helgen – det er noe utrolig koselig over dem også. Spesielt fint er det om været er litt dårlig, for da kan man holde seg inne med god samvittighet. God tid til innekos mens verden gjør hva den vil der ute. Her inne koser vi oss med god tid og plastelina.

Og når kvelden kommer er det i hvert fall ikke noe problem å få sove 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God start, dette virker lovende.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ikke fullt så lovende på plastelinafronten for fatterns kreativitet…

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plutten derimot.. 🙂 #partyslips

 

/ Sove kan vi gjøre når barna blir eldre, si 😉

* Følg Plastelinahjerte på Facebook *

12 kommentarer
  1. Her har jeg nylig stått opp 😛 Hehe, men døgnet er snudd helt på hodet, jeg sovner når som helst på døgnet for tiden, så er ikke enkelt å sovne for kvelden 🙂
   Men de sier jo at man skal slappe av så mye som mulig før fødsel, å siden det nå bare er 4 uker igjen, så skal jeg prøve å nyte det til det fulle, før det blir våken netter og tidlig morgen 🙂
   Kos dere masse denne søndagen, forresten her ble det også brødskive med prim på til frokost 😀

  2. 7 hadde vært luksus her i huset! Frøkna på 1,5 år synes 05.30 er et helt passelig tidspunkt å stå opp på- hver dag.

  3. Jeg, som bestemor, elsker tidlige morgener med barnebarn😄 Det blir litt annerledes når det er helt frivillig, og når en vet at foreldrene ELSKER å sove et par timer ekstra. Kan jo sove frampå “i morgen”☺️

  4. Sove når barna blir eldre..,hmmm.. Hørt no “rykter” (eller sannheter) at du sover ikke en hel natt eller laaaange netter før ongan har fått unger sjøl 😉 Er vel en del natterangling og det å sitte oppe å vente på at døm ska komme hjem..,det gruær jæ mæ te..!

  5. Haha! Klokken 7 hørtes nyyydelig ut..
   Her hjemme har minstefrøkna på 1,5 år funnet ut at de siste ukene er det best å stå opp så tidlig som mulig. Begynner i firetiden og vi prøver så godt vi kan å si det er natta litt til og må inn og ut ca hvert tiende minutt. Helt til vi gir opp og må stå opp i femtiden likevel.. Baaah, håper denne perioden ikke blir så fryktelig mye lenger.
   Hørtes uansett ut som en veldig koselig morgen! 🙂

  6. Oh lord! Da synes jeg bare det er passende å notere seg hvor lenge dette holder på, f. eks et halvt år, og vekke henne like tidlig hver dag i et halvt år når hun kommer i tenårene. Hevn er innafor, haha! I hvert fall en artig tanke å trøste seg med kl. 04 om natta 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg