Tusen takk til “Mannegruppa” Ottar!

Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å kommentere denne saken, men altfor mange har etterlyst et svar fra meg. Så here goes.

 

 

For i en tid med mye motbør, vil jeg faktisk få takke Mannegruppa Ottar for alt de har gitt meg. For at de endelig har bekreftet det jeg har gått rundt og grublet på, så altfor lenge.

For det er en rar ting det der med kommentarer og tilbakemeldinger på en blogg. På én måte så bryr man seg liksom ikke, men samtidig så gjør man jo det. Det rare er bare at hyggelige tilbakemeldinger går så fort i glemmeboka, mens de kjipe sitter i. Spesielt fra andre menn. Og blogg er liksom ikke så utbredt blant menn, så hvis jeg først hører noe pleier det å være når en sak har gått viralt og blitt spredd utenfor min vanlige leserkrets. Og da kommer det..

Jeg er ikke mann nok, jeg skriver som en kjerring, jeg er en skam for ekte mannfolk, en pingle, en dott etc etc. Du vet, hele den regla der.

Og det er jo sånt man gjerne fnyser av, men likevel, så tar man jo notis. Fremstår jeg litt for pinglete? Burde jeg skrive mer om benkpress og kampsport, og mindre om at jeg sitter når jeg tisser? Burde jeg kanskje ikke brette ut sjela og skrive sårbare tekster om min altoppslukende kjærlighet til barna? Er det ikke sånt ekte menn gjør?

Men så kommer Mannegruppa Ottar og vrir all min bekymring til bekreftelse, for nå som gruppa er eksponert i fullt dagslys har det plutselig gått opp for meg: Hei, vent nå litt, det er ikke meg, det er jo for faen deg! Du, kjære mannegruppe, som representerer alle de mannfolka som gjør skam på begrepet “mann”. Ikke meg som tør å vise meg sårbar, men deg som er blitt selve definisjonen på det utdaterte begrepet om at ekte menn er en gjeng med lavpanna rasshøl.

 

Utmerket voldtektvits, monsieur. Skål!

 

Misforstå meg rett: Jeg mener, tror og håper at blant de rundt 40 000 medlemmene er det bare er en liten elite av idioter som har ødelagt for resten. Og det er dem jeg vil takke, for nå som jeg vet hva dere faktisk er, slipper jeg å ta meg nær av det dere skriver noensinne igjen.

Men for all del, jeg er sikkert en skam for menn fortsatt altså. Jeg blogger, jeg bruker hansker når jeg jobber i hagen, jeg drikker melk fra glass og jeg går med tøfler på kalde kvelder. Jeg sitter når jeg tisser, jeg kan ingenting om bil, jeg er fortsatt litt mørkeredd og jeg elsker varme bad.

Men jeg tør å ta av meg rustningen og blottlegge mine mest sårbare sider i en blogg. Jeg tør å være meg selv og stå for den jeg er. Det er sånt ekte menn gjør. Det de derimot ikke gjør er å legge ut hevnporno, pedofilivitser og trusler om overgrep.

For ekte menn kan gjerne sitte og tisse, men de sitter derimot ikke i en lukket runkering på nettet og verbalonanerer hverandre med voldtektvitser.

 

Cuban style rum and cigar close up

 

/ Takk skal dere ha, karer.

* Følg Mannehjerte på Facebook *

180 kommentarer
  1. Haha fantastisk! Vi er “de nye menn”. De andre er dinosaurene. På vei ut. De har bare ikke akseptert det ennå.

  2. Wow! Skulle ønske at det fantes mange fler ekte menn, akkurat som deg! Det er en sann fornøyelse å lese bloggen din- Hver gang!!

  3. Jeg har bare sittet å ventet på at du skulle gi en tilbakemelding om denne gruppa, og syns blogginnlegget ditt var helt perfekt. Det er en ting og sitte å lese om og om igjen hva alle andre damer som meg syns om saken, og det er ikke store forskjeller fra hva jeg selv ville skrevet. Derfor er det så deilig og endelig lese hva en ekte mann med stort hjerte ytrer om saken. Du og din familie er gullverdt og elsker å lese om deres hverdag og at det faktisk er litt normalitet i vår egen familie ut i fra hvordan deres hverdag er:) takk for at du er du og at du tørr og vise hva et ekte mannfolk er:)

  4. Hahaha, fantastisk! ☺
   Du har helt rett, ekte mannfolk tør å
   fortelle verden hvor høyt de elsker familien sin. Ekte mannfolk spøker ikke om incest,voldtekter og pedofili!
   Digger bloggen din, og er evig takknemlig for at du skriver åpenhjertig om alt mulig,istedenfor mange som bare skriver om hvor rosenrødt alt er.
   Keep up the good work!

  5. veldig bra skrevet ! Stå på å skriv som du gjør , det er til inspirasjon for veldig mange 👍😊ha en strålende dag 😊

  6. Sukk, og jeg som hadde håpet du skulle glimte til å komme med noe nytt om denne saken. I stedet ble det bare en gjentakelse av alle de andre skriveriene. Men men, du får sikkert mange likes på innlegget ditt 😉
   Mvh hilsen, Torbjørn, en mann som er ltt som deg og litt som de i Otttar gruppen. (Mao en vanlig mann, med prompe humor, men som også gråter å vise følelser 😉 )

  7. Fantastisk! Og takk for at du tar deg tid for dette. Det er mange kvinner som har hevet stemmen men vi trebger flere menn som sier at dette ikke er greit. Så tusen takk for at du er mann nok til å si ifra!

  8. Det er rart med det, at desse som står på sin rett for å være “ekte menn”, er de kvinner flest avskyr mest, og paradokset er at desse helt sikkert er veldig glad i mye av det kvinner kan tilby, og gjør det vanskelig for seg selv å “få seg” noe?:p samtidig må de dekke over sin sårede stolthet etter å ha blitt avvist av kvinner, rett og slett pga din avskyelige oppførsel, ved å kalle det som vi KVINNER definerer som -ekte- mannfolk, for pingler. Flertallet av kvinner har stemt: ja til menn som viser følelser,som behandler kvinner og barn med respekt, som gjerne sitter og tisser, som setter respekt for andre foran sitt ego! Bra skrevet av en ekte mann;)

  9. Det er sånne som deg som tør å si at en er mørkeredd, bruker hansker i hagen, sitter når en tisser og åpner seg om seg selv og ikke minst den store kjærligheten til barna, det er det som er en skikkelig mann!! 🙂 jeg skulle gjerne funnet en slik en, og ikke bare alle de som skjuler seg inni et skall og oppfører seg som en tulling fordi de tror at det er det som er en ekte mann! Du er ingen pingle, ei en dott! 🙂 Stå på og fortsett skrivingen din som du gjør 🙂 jeg er ikke en person som leser blogger, men i ny og ne deles det jo litt på Facebook, da er din blogg en av de få jeg av og til orker å trykke meg inn på 😉 godt å se at ordentlige mannfolk faktisk finnes!! 🙂

  10. Dette er latterlig, du sier det selv at det kun er en liten gruppe som ødelegger for resten men allikavel generaliserer og undertrykker en gruppe menn. Jeg sitter også og tisser selv, jeg er redd mørket og har ingen sans for voldtekt vitser. Jeg elsker tøflene mine mer en alt men også en stolt medlem for mannegruppen Ottar, det er et område som tar imot alle “menn” uansett interesse. Du er ikke noe bedre enn andre, men ikke verre andre. Ikke bli med i noen fakkeltog mot dine like

  11. Må si jeg synes innlegget er hyklersk og ganske så intetsigende. Du bruker så mange ord for å si “min definisjon av ekte mann er den korrekte”. Det er på trynet. En ekte mann er en som tør å være seg selv – uansett om han liker å snakke offentlig om sine følelser eller om han liker sjåvinistiske vitser. Ta deg sammen.

  12. Du er mere mann enn noen mannemann i verden!!👏🏻👏🏻👏🏻 Vær deg selv. Det er så kult å følge deg når du skal på plankebutikken, å du later ikke som du er noe du ikke er! Keep up the good work!

  13. PS Det er egentlig veldig trist at voldtektsvitser fra radioresepsjonen skaper mer overskrifter og føleri, enn voldtekt i seg selv som et problem, ja den typen som etablert media og rosabloggere ikke skal snakke om…

  14. Veldig bra skrevet av deg. Stå på og vis deg frem det du skrev viser bare at du er helt normal. Husk at det folk reagerer på er at voldtekt og krybbedød og trakassering ble gjort på den gruppa. De fleste menn er ikke idioter, men det er alltid noen råtne epler både av damer og menn. Som sakt. Jævlig godt skrevet 😊😂

  15. Kudos- masse mengder av det. Fantastisk og takk for at du ga meg tillbake troen på menneskeheten🙏🏽🙏🏽👍👍

  16. Og jentene går berserk på herrebloggen din. Du bommer jo fundamentalt på det som er fakta, men hva gjør vel det? Du treffer jo målgruppen med stilsikker hyllest til det politisk korrekte feministiske hylekoret. Og med det kommer treffene på bloggen, og det er tross alt klikkene som teller #flaut

  17. Liker spesielt ‘slipper jeg å ta meg nær av det dere skriver noensinne igjen’ – avvæpnet; herlig!

  18. Jævli bra skrevet! Du e definitivt et ekte mannfolk! Kan du få min gubbe til å begynne å sitte og tisse, forresten? Det hadde vært nåkka

  19. Det er flaut at så få bloggere ikke støtter ytringsfrihet og jeg skammer meg over at slike får en tale plass, selv om dette er en fjortis blogg. Jeg hørte selv om mannegruppen for 2 dager siden og misliker mye av det jeg har sett i media, men regner med dette er 99% av de usaklige tingene på den gruppen. for du vet selv hvordan “du” og media generelt liker å henge ut folk slik at dere kan fremstå som moralsk overlegne. Og kan klappe deg selv på skulderen for at du har hengt ut (stengt ute fra debatten)noen som er (i dine øyne) mindre verdt en deg. Jeg står heller opp for den mislikte retten til fri tale uansett hvor usmakelig jeg personlig synes det er og det burde alle gjøre, spesielt en blogger. Det som er utenfor norsk lov er en helt annen diskusjon. Men du hadde kanskje synes det var greit at noen som mislikte din blogg hadde kunnet stenge den ned, for det er dette dere sier når dere vil hindre og stenge ute noen i å snakke bare fordi du ikke liker det som blir sagt. Men hva vet jeg, muligens dere tror på alt (nå LO kontrollerte) media skriver…

  20. Vet du va? du må vere en man og se opp til🤘🏻 Man er mann når man tør Og vise kjerlighet og stolthet og følelser. Og at du sitter og tisser er du ikke alene om. Er vel en grunn for at de lokter på offentlige herre toaletter🐷

  21. TAKK Peter, takk!! Verden trenger flere som deg! Jeg er så glad for at jeg også bor sammen med en mann som sitter når han tisser, feller tårer når han er rørt, bruker ulltøfler og (faktisk) – trives på IKEA 😊
   Ingenting er mer hot enn en mann som er snill, omsorgsfull og trygg på sin egen person!! 😊 Fy søren altså, jeg kan ikke gå inn på Ottar-temaet engang, men du traff så mange poeng her at jeg sender deg en high five.
   Fortsatt god helg, kos deg med familien din og fortsett med jobben du gjør som en kjernekar 😊

  22. Beste jeg har lest på evig lenge! “Verbalonanerer”. Priceless! Haha!
   Og takk. For jeg er en jente som har blitt brent av slike menn. Som har gjort ordene sine til virkelighet. For faktum er at mange tenker sånn som dem. Og de gjør det de sier de tenker på. Det er ikke kødd. Og lenge har jeg tenkt at alle var sånn. Alle menn, altså. Jeg har visst at det ikke stemmer, sånn egentlig, men har sett for lite gode menn til å tro det. Å lese ordene dine er med på å tippe lasset i riktig retning for min del. Du er med på å fjerne den skaden som gjør at jeg har en automatisk tanke om at alle menn er drittsekker. Du og andre greie karer er med i tankene mine når generaliseringene og frykten kommer, for da kan jeg slå meg på hånda og tenke at “nope, DE er ikke sånn. Jeg har bevis”.
   Thanks 🙂

  23. Du tar det kanskje for gitt, kanskje vi tar alle “de nye” mennene litt for gitt, men dere gjør en viktig oppgave for guttene som vokser opp i dag, og dere setter gode eksempler for menn i deres aldersgruppe. Det å fremstå sårbar er nok ganske tøft gjort av en mann, slik det er i dag. Og jeg tror det til stor fordel for andre menn å lese, se og høre andre menn snakke om ting man kanskje legger lokk på til vanlig.
   Jeg kjenner menn som har de samme verdiene som deg,
   men som i møte med andre menn (kanskje spesielt menn i generasjonen over seg) ikke tørr å vise sårbarhet. Har et eksempel der en mann skulle kjøre en bil med flyttelass, og to andre menn hjalp med å fylle bilen. Sjåføren ønsket ikke at lasset skulle være så fullt at han ikke hadde sikt bak, men de to andre mennene tøffet seg på en overdreven måte, der det nærmest var en konkurranse om å fylle bilen mest mulig opp slik at man hadde minst mulig sikt. Sjåføren endte opp med å kjøre med stappfull bil uten sikt bak, fordi han ikke turte å si “jeg TØRR ikke”. Det sier litt om hvor vanskelig det er å bryte med denne “mannemaska”, eller hva man skal kalle det.
   vet ikke om du har sett dokumentaren the mask we live in? Den tar for seg hvordan det er vokse opp som gutter/menn i dag. https://www.youtube.com/watch?v=hc45-ptHMxo
   Man kan ta all informasjonen med en klype salt, men likevel har den mange poenger som også er relevant for gutter/menn i Norge. Den viser ihvertfall hvor enormt viktige mannfolk som du er! Du inspirerer nok flere menn enn du aner.
   <3

  24. Nå legger du vel væl mange ord i min munn her, men la gå. Jeg mener at ytringsfrihet er en fin ting, men det legitimerer ikke trusler om voldtekt og overgrep, det regner jeg med at vi begge er enige om. De barnslige vitsene er jeg ikke så fryktelig opptatt av egentlig, jeg synes bare det er fint å se at de som skriver sånt helt sikkert er de som skriver tidvis veldig nedlatende kommentarer til meg, og da tenker jeg bare at jeg ikke trenger å bry meg så veldig om dem. Kommentarene altså 😉

   Hyggelig at du kaller meg fjortis forresten, men jeg er faktisk 34 år, mao 20 år siden kviser og dun på haka. Sukk, for en flott tid.

   Og jeg sier ikke at man skal stenge mannegruppa, jeg sier bare at det er fint å se… ja du vet, det jeg allerede har skrevet flere ganger 🙂

  25. Fundamentalt. Fakta. Politisk korrekte feministike hylekoret. Målgruppe. Fine ord, men de betyr jo ingenting? Hva er det jeg bommer på? At jeg tenker at de samme kjøttløkene som truer småjenter med overgrep er de samme som legger igjen drittkommentarer og sender meg truende mailer? Hva vet du om jeg bommer på det?

   Men sånn bortsett fra det har du sikkert rett. I akkurat dette tilfellet var min mening en innertier for det politisk korrekte, men det betyr vel ikke at jeg ikke skal få lov til å si hva jeg vil? Skal jeg bare blogge de gangene jeg går mot strømmen da eller? Noterer meg forslaget, men jeg må nok se deg her inne litt oftere før jeg begynner å forme innholdet mitt etter deg 😉

   Ikke glem at jeg skriver 1-2 innlegg hver eneste dag, julaften inkludert, så at du ikke indirekte har kalt meg klikkhore før i mitt tredje år som heltidsblogger, burde vel tilsi at du tar feil 😉

   /highfive bro

  26. Jau, og jeg tror også at det kun er en liten elite av kjøtthuer som ikke er representativ for de resterende 39 997 som sikkert har brukt gruppa til mye fint, men like fullt synes jeg man skal tale i mot folk som oppfordrer til vold og trusler mot småjenter. Jeg tenker da ikke på de barnslige vitsene, men de faktiske truslene.

  27. Delvis enig, men så er det ikke heller vitsene som er graverende her, men det faktum at man svarer på kritikken av slike vitser med faktiske trusler.

   Når det er sagt, synes jeg faktisk en debatt om grove vitser kunne vært interessant. For jeg er jo ikke egentlig mot grov humor, jeg er for eksempel veldig glad i Daniel Tosh, Anthony Jeselnik etc, men det er noe annet å fortelle banalt overdrevne vitser på en scene i en komiker-setting, enn å sitte bak lukkede dører og jazze hverandre opp, eller hva han familiefaren hadde uttalt. Enig?

   Og btw: Elsker Radioresepsjonen 🙂

  28. Haha! Takker for det. Skal innrømme at det stikker skikkelig å dra på plankebutikken og snappe live fra mine håpløsheter, men fasan heller, må jo by på seg selv 😉
   /high5

  29. Jøss, måtte inn og titte på bloggen din nå og ditt innlegg i denne debatten er jo faktisk knallbra. Ser ut som vi for det meste er enige om mye rart, og noen ganger ikke, men jeg er enig i at humor er humor, men så er det noe med kontekst da. Og dette med at man svarer på kritikk av humor med faktiske trusler. Da blir det liksom ikke fullt så moro lenger.

   Er forresten veldig motstander av tanken på at “min definisjon er korrekt”, for det stemmer jo aldri. Selv ikke ens egen definisjon av seg selv trenger å være korrekt, for defineres jeg egentlig utifra hva jeg tror om meg selv eller hva andre rundt meg mener? Okei, samme det, la oss ikke bli helt meta her. Poenget er: Innlegget ditt var langt bedre enn kommentaren.

   Så oppfordrer faktisk de som leser denne kommentaren til å sjekke ut teksten din, for en alternativ analyse av Mannegruppe-saken: http://pretentiousquotations.blogg.no/1475678532_mannegruppa_ottar.html

  30. Hmm…. okei da, du har faktisk et poeng. Burde kanskje spesifisert tydeligere at min tekst går ut til den lille “eliten” som svarer på kritikk av vitser med faktiske trusler og ikke de resterende 39 990, for håper og antar at det ikke finnes førti tusen sånne her til lands. Da flytter jeg til Sverige ass 😉

  31. Statistrikk? Egen blogg for tall og strikk? Hahaha, det er jo genialt! 😀
   Denne skal Christina få lese! Tror jeg får sende henne på strikkefestival i Køben neste gang den inntreffer ^_^

  32. Tusen takk for det! Her holder vi koken vettu, hver eneste dag, til og med julaften. Blir ikke så fryktelig mye mer om mannegruppa, men skulle være mer enn nok å ta av der ute 😉
   /Keep on truckin 🙂

  33. Yes now! Takker for det! Fy flate, har fått så mange trivelige kommentarer i dag, at jeg ikke lenger føler noe behov for å gå ut i hagen og kløyve ved for å bekrefte min identitet som mannfolk 😉
   /highfive

  34. Bra innlegg,og helt topp å høre at du sitter når du tisser. Det er jo faktisk forsket på akkurat det…menn som sitter når de tisser kontra de som står,har faktisk mindre sjangse for å bli rammet av prostata kreft,dette fordi blæra bli helt tømt når dere sitter kontra å stå.
   Keep up the good “tisse-jobb”?!! 🚹 👏

  35. Hei.
   For en flott blogg!! Og flott mann !!! Jeg liker det du skriver her, og gir meg troen på at det finnes mange menn der ute som ikke er som de få som tøffer seg i Mannegruppa. Tror ikke at alle der inne er noen drittsekker, men at enkelte kan drapstrue unge jenter og sender stygge meldinger til en 13 åring m.m. og at de andre ikke tar avstand fra det sjokkerer meg. Derfor er det godt å se hva du skriver. Ønsker deg lykke til.
   Hilsen en mormor.

  36. Aha! Der kan du se 😀 Det som derimot er litt dumt, er at jeg ofte blir sittende for lenge på do og kløne med mobilen, som igjen visstnok setter meg veldig i faren for hemoroider. Men så langt ingen problem, bare topp stemning for prostata.

   / Keep on pissin´ x-)

  37. Tusen takk for det, Kari! Jeg tror også det utgjør en liten del av gruppa, men like fullt er det viktig å ta avstand og stå opp mot den type oppførsel, for stygge vitser er én ting, noe helt annet er det når man gjør trusler ut av det. Også til 13 år gamle jenter da!! Jommen sa jeg menn… 😉
   /Ha en fin kveld!

  38. Tusen takk for det! Var veldig i stuss på om jeg skulle kommentere dette, spesielt etter hvert som saken spredte seg som ild i tørt gress, men samtidig kjente jeg at det ble helt feil å ikke bruke min stemme i denne saken. Og det er jeg veldig glad for nå 🙂
   /highfive

  39. Tusen takk for det, Mariel! Det finnes nok mange ekte menn der ute, men det kan være vanskelig å droppe “mannemaska” i blant, så håper at flere henger seg på 😉
   #tissesittende

  40. Pappahjertet: Jeg lurer på hvor mange ganger jeg har fått trusler på nett. Senest i dag, “håper at en av dine barn/kvinner opplever voldtekt” Og dette fra en dame, haha. Jeg forstår jo at dette ikke er en trussel, men det blir et flott bidrag til galleriet. Som religionskritiker, og… egentlig bare en kritiker, med sans for tall og fornuft skal en høre mye. Av og til tenker jeg; Skal jeg føle meg krenket? Kunne aldri falt meg inn.
   Jeg syns forøvrig det er mer mandig å sitte å tisse, enn å drive med benkpress og kampsport. Ingen bekymring der ser du. Ellers var det godt at du skrev “elite av idioter” som ødelegger for gruppa, egentlig er tallet 0,25% av totalen, som ikke betyr hele gruppa, som noen mindre begavede har skrevet her.
   Hadde vært morsomt å ta med samme generalisering til andre grupper i samfunnet, og vise avsky på lik linje. Det hadde vært TOTALT urealistisk. For da har vi plutselig grunnlag for å si at at alle muslimer er terrorister, alle svenske servitører er homofile, alle menn er voldtektsmenn, alle kvinner er late. osv osv. Da blir det kaos. God natt.

  41. du er alltid velkommen til mannegruppa enten du står eeller sitter, vi er så langt i fra så slemme som dine bmogg kollegaer påstår.
   Vi har mye morro ja.
   Men på hvem sin bekostning?
   Ikke din.
   Når du skriver ett innlegg som dette regner eg med du har tatt deg tid til å sette deg inn i hva vi står for men etter å ha lest innlegget forstår eg at du bare hører på media.
   Takk for at du fortsetter å skrive hat,
   Takk for at du glemte alle regler i boka
   Takk for ar du dømmer alle for at 3stk av 40.000 gjør en feil.
   Ikke minst takk for at du er rasist, hater alle muslimer for at 1 sprenger seg selv i luften så er alle terrorister.
   Men værsegod for at du er medlem av blogghelvette som llager kaos.

  42. Dauer. Sitter å tisser og bla bla bla. Definisjon av ekte mannfolk er hvertfall ikke sånne sippehuer og oppmerksomhetsjuke bloggere som deg. Takk for at du
   Gir ekte mannfolk noe å le av.

  43. Nok en blogg som følger sauementaliteten vi desverre har fått her i landet, lite intressert i å fremheve fakta men prøver istedet og score billige likes på bloggen sin.
   Trusler og oppfordring til vold/voldtekter er lavmål, men det er det jaggu og skjære 40 000 menn på bakgrunn av hva noen få har yttret seg om.
   Om du hadde tatt en realitysjekk så hadde du visst at slike vitser har florert i mange mange år, drøye vitser florerer det av og har alltid vært der. Så får man heller diskutere hva som er god humor eller ikke.
   Men å sette seg på sin høye hest for å få seg noen billige likes er patetsik, stakkarslig og ikke veldig mandig når man ikke sjekker fakta før man gjør det. Men saueflokken biter jo på, hver gang så spiller det noen rolle egentlig?
   PS: Sjekk ut kvinneguiden, de postet disse vitsene lenge før de kom på mannegruppa Ottar.
   Her en link så du neste gang er litt mer kritisk av hva du lirer av deg:
   http://m.jobbinnenhr.blogg.no/1475742786_mannegruppen_ottar__k.html
   God bedring.
   (jeg er forøvrig ikke medlem av hverken Ottar eller andre mannemanne-sider)

  44. Må nok si meg enig med “ung mann” over her. Synes det er dumt du generaliserer så mye. Ser jo at du nevner i en bisetning at kanskje ikke alle er sånn, men generelt gir du uttrykk for at du tror det. Jeg har en kjæreste som er medlem av gruppa, dog aldri har kommentert eller postet noe, og han selv er enig i at det er noen som ødelegger. Noen av vitsene på gruppa kan til og med jeg synes er morsomme. Det er noen som er helt forkastelig i den gruppa, og som går absolutt for langt, men synes det er dumt hele gruppa blir svartelista som en helhet, i steden for å ta de få som er utskuddene. For noe av det som blir skrevet er helt forferdelig! Men ser jo at folk generelt tror at alle i den gruppa støtter det. Så skulle ønske du la litt mer vekt på sne siden, men generelt veldig enig i det du skriver. Ingen tvil om at du er en av de ekte mennene! Stå på, elsker bloggen din!

  45. Dette synes jeg var bortkasta tid. Mye generalisering over et kjønn er jo bare skjult i en tekst om deg. Kan du ikke bare skrive “hei se på meg, gjør jeg alt riktig nå? Si at jeg er flink bisk” så sparer vi alle litt tid?

  46. Jeg er ikke noe fan av å si negative ting til folk jeg ikke kan se inn i øya, så jeg styrer unna medlemmer av mannegruppa Ottar sine utspill. Må desverre si at jeg ofte tuller med bloggfolk. Når jeg leser dine blogger blir jeg påminnet om at blogger kan være veldig bra. Ville egentlig bare si at du skriver veldig bra. Blir inspirert av dine innlegg. Hilsen en som elsker barnet sitt over alt (og som sitter når han tisset. Det er jo et hygienisk tilltak). Mvh Kim

  47. ÅÅÅ tusen takk! For oss som har døtre er det godt å vite at det finnes skikkelige flotte reale menn som deg der ute.

  48. Hei Pappahjerte!
   Jeg leste innlegget ditt i dag tidlig og hadde heiarop i sengen! Også leste jeg kommentarene.. fine og solide kommentarer. Men en stakk seg ut veldig og ikke på en bra måte.. startet derfor opp en liten blogg bare for å dele tankene mine rundt den. Hvis du vil lese den så ligger linken med.
   Ha en fantastisk søndag! 🙂

  49. Sukk, kan jeg da få lov til å ytre min frustrasjon over folk som ikke leser hele teksten, men bare hopper rett til konklusjonen? For jeg skriver jo eksplisitt at dette IKKE handler om 40 000 folk, men den lille eliten med idioter som gjør trusler av dårlige vitser. Og det er som sagt ikke vitsene som plager meg, men at man truer 13 år gamle jenter. Og det er bare fint for meg å vite at det finnes den type folk, for da slipper jeg å bry meg så veldig når jeg får truende mailer av den type mannfolk.

   Hva gjelder resten av teksten din, må du gjerne sjekke innom bloggen oftere for å se hvor ofte jeg setter meg på min høye hest (hvor i teksten gjør jeg det?), ikke bare den ene gangen i året jeg skriver noe som går viralt.. 😉

  50. Rasist? Ooookei.
   Mye moro er fint, men som far synes jeg det er røddig å snakke ut mot trusler om voldtekt av 13 år gamle jenter. Synes ikke det jeg gjør meg til rasist men 😉

   Hva gjelder det resterende innholdet av gruppa, så er det sikkert fint og flott, men det er jeg ikke så fryktelig opptatt av, bare slutt å true småjenter så skal jeg slutte å skrive om dere jeg 🙂

  51. Haha, takk for godt svar. Men altså, ikke for å hoppe for langt over på en digresjon her nå, men er det ikke den tonen som rår i kommentarfelt for tiden da, at alle muslimer er terrorister? De tingene folk skrev fra flyktningkrisen sto på som verst i media i fjor… Oh lord, mange som har noe å skamme seg over der. Men samme det, jeg klarer ikke fortsette på denne grenen før jeg begynner å rote med kortene her.

   Burde kanskje presisert bedre at teksten går ut til de 0,25%, men føltes ganske tydelig da jeg skrev det. Eller egentlig så går det jo ikke ut til dem spesifikt heller, men menn som dem. De som sender meg helt vanvittig lavpanna kommentarer som jeg så altfor lenge har tatt altfor seriøst. For hvis jeg hadde visst at det kom fra den type menn som truer 13-åringer med voldtekt, så hadde det ikke vært så farlig.

   For øvrig enig at man ikke trenger å ta alt som krenkende eller mobbing. Synes mobbing har blitt et vanvittig utvannet begrep i 2016, og det vet jeg ALT om, for som blogger får jeg stort sett høre daglig at jeg mobber noen, selv min egen kjæreste hvis jeg tuller for mye med henne i en tekst. Mobbe altså… tankekors 😉

   /highfive

  52. Nei, skulle man ha sett – en feminist som belyser de nedslåtte dører. Hadde du våget litt mer, hadde du tatt deg tid til å belyse helt andre ting.
   De stormer ut – generaliserer, og – det etter spaltemeter på spaltemeter har blitt levert. At de også unngår alt det langt mer vanskelige – intet sjokk. Hvem vil vel ut av klubben hvor alle skal og må tenke, føle og si det samme …
   Hvorfor fordømmer de ikke kvinner og deres lavmål innen humor på deres lukkede forum som har fått minimalt med søkelys – til tross for at det er dokumentert.
   At det hele blitt toppet med “Alle de andre stygge fæle menn – ikke oss viktige riktige menn som er feminister” … det er som alltid alle de andre for dere feminister. Feminister – dere har jo ikke svin på skogen? Dere bekjemper vel ikke de vanskelige tema rundt ideologi som setter kvinner sist, det faktum at kvinner er det kjønn som slår eget barn som mest, er det kjønn som slår mest i et forhold mellom kvinner og menn – og, som slipper unna fengsel for det samme uriktige som menn faktisk må inn å sitte for … Fine dere er, fromme feminister som virkelig tar tak og får belyst hvor fryktelige alle menn er …
   Gleder meg ellers til de går til angrep på “Radioresepsjonen” … du veit – de kule morsomme som faktisk frontet vitser og grums først. Hvor var de så på din brune hest? Var det ikke sånn inn i tiden å hevde den rette sti og vei? Var det ikke like galt? Det er altså først galt etter horder har skreket seg hese over hva som står skrevet på et lukket forum – ikke når de som alt har en god stilling innen eliten tilhørende vårt Norge?
   Men visst – trusler utgår. All form for å vold, mobbing eller angrep tilhørende barn fortjener pisk! Derimot – var det vel egentlig ikke så mange som faktisk fortjente pisken? Nei – unnskyld – som alltid er det lov å stigmatisere hvite ekle menn. Beklager, min feil …
   Gleder meg ellers til de går på frontalangrep og generaliserer kvinner og deres grums tilhørende lukkede forum.
   At de ikke svinger pekefinger på samme måte, likt – alle veier? Den skade de er med på å utføre er tarvelig. Men hei – de er jo slik en velsignet herre med popularitet – selvsagt vil de jo ikke ta bortpå langt mer vanskelige tema og belysning.
   Sophie Elise hilser og gleder seg til dere sammen kan kommentere nakenbilder av Justin Beiber innunder det rettskafne lys som gir cred og kronasjer …

  53. Meget bra skrevet og 110 % støtte herfra. Kyniske mennesker som hetser kvinner og lager grove vitser om barn ser jeg på som gutter som aldri ble menn.
   Selv er jeg meget opptatt av militæret og veteraner, og det gleder meg stort at forsvaret satser knallhardt på å få flere kvinner inn i militæret. Som vårt militæret sier det: “Respekt, ansvar og mot!” Da er man RAM, uavhengig av kjønn!
   Tipp topp tommel opp for en flott skrevet blogg!
   Hilsen,
   Tom – krigsveteran

  54. Jeg er ikke så veldig uenig med deg i innlegget ditt. Men synes du som mange andre glemmer at dette er noe begge kjønn driver på med. Mange av disse vitsene som ble delt i MGO har jo også blitt delt i div kvinneforaer. Å ble ikke slettet før det var gått nesten 2 år. Så min mening er at isteden for å fokusere på at et kjønn gjør sånn eller sånn. Og det andre gjør sånn eller sånn. Så burde man heller diskutere hvordan man kan få bukt med slikt uavhengig av kjønn.

  55. Jeg synes du fortjener en high five fra en 42 åring som også sitter å tisser! Bra innlegg!
   High five!

  56. Hvorfor er du så utrolig opptatt av å være “ekte” mann?
   Du er jo ikke noe bedre enn sjovinistene

  57. Bra skrevet!! Nei, en skal ikke dømme mannegruppa Ottar for det noen skrullinger skriver på deres side. Å dømme en hel gruppe for hva noen individer måtte finne på av tull får man holde seg for god til 🙂
   Her er mannen som gjør alt, fra å skru bil, til mer huslige sysler, enten det er å dra en runde med støvsuger, vaskekosten eller hive seg over grytene.

  58. Tommelen opp for ordet “verbalonanerer” 😀
   Det som skjer inne på den gruppa der er en selvpåtatt tøffhet av prepubertile infantiler som prøver å leve opp til en veldig misforstått mannerolle, som ingen i samfunnet liker overhodet.

  59. Haha. La deg ikke knekke av motstanderne 🙂 Mange av kommentarene er sterkt preget av å være imot, uten engang ha lest innlegget 😉 Opplysningstiden er forbi og bare tilhørighet i rett gjeng er gjeldende 🙂 Hadde jeg ikke vært så godt gift, ville jeg fridd 🙂

  60. Å klandre MGO for det et fåtall skriver der er litt som å klandre Pappahjerte for det et fåtall skriver i kommentarfeltet hans…

  61. Bevares for en våsete blogg. Vi er snart i ferd med å drukne i politisk korrekthet hvor den ene skal overgå den andre – for å tilfredsstille de politisk korrekte som har tatt makta. Heldigvis lar en ekte mann seg aldri knekke og pokker heller om menn skal stå å pisse – det får pappahjerte gjøre og la menn være menn og la menn være i fred.

  62. Dette må være noe av det beste jeg har lest i forbindelse med den gruppa! Du har så rett i det du skrive, å det er skrevet så utrolig bra! Det er alt for gale at det finnes mennesker som mener det er sånn en ekte mann oppfører seg, en ekte man tuller da virkelig ikke med voldtekt og vold. Faktisk så vil jeg tørre og si en ekte og skikkelig person uansett kjønn ikke tuller med slikt.
   Hilsen en 19 år gammel jente som syns ekte menn (mennesker) er dem som tørr og være kjærlig,god, sensitiv, åpen og jobber for å være en god person generelt!

  63. Enig med alt du skriver som vanlig – men jeg skulle ønske at folk forstod at det er ikke vitsene folk flest hisser seg opp over – det er hetsen og truslene som er the big deal her. Dårlige vitser er bare vitser, liksom. Og jeg ser jo at du er enig med meg, så denne kommentaren er rettet mot kommentarene som sier “JAMMEN VITSENE ER DELT PÅ KVINNEGUIDEN OGSÅ MEN INGEN BRYR SEG OM DEEET”. ☺

  64. Trenden har snudd. Pappane sitter ikke lenger bare i lenestolen etter jobb med avisa å ikke skal forstyrres. Nå er mange av oss like delaktig i livet til barna våres som mødrene, mange av oss mer faktisk. Hver stolt av den mannen du er og så får vi bare håpe at det fåtallet med disse groteske tankene og vitsene en dag våkner opp å innser hvor lite “mannfolk” de egentlig var. Tommel opp til deg hilsen en annen “mann” som til tider sitter å tisser selv. /Larvik

  65. Kan nesten se ut som at innlegget ditt ble delt på siden til Mannegruppen Ottar, og noen av disse 0,25% fant ut at de skulle kommentere.
   Bare sånn for å understreke poenget ditt, liksom 😉

  66. Jeg er ikke særlig bekymra for framtia. Det er ikke disse hankjønnene som skal føde våre framtidige generasjoner. Det er vi kvinner. Å det fine er menn som deg, som åpent og tydelig setter en standard på hvilke menn vi skal velge. De som kaller deg for en ekte mann er menn som deg og ca alle kvinner. Problem løst: Kvinner! Velg menn som Pappahjertet her, så får du en fantastisk far til dine barn, en far som kommer til å oppdra sønnene og døtrene dine til å respektere kvinner, barn og menn som respekterer andre. Neandritalerne døde ut… historien vil gjenta seg! Stå på Pappahjertet! Digger deg!
   Til dere som mener at Pappahjertet poster dette for å være politisk korrekt og bare ønsker seg liker klikk: nå er det så inn å være politisk ukorrekt, at det er blitt “politisk korrekt” så… dårlig argument.

  67. Kort og greit, Mannhjerte; jeg har ikke lest deg så ofte, men et-par ting; min mormor Ragna Skår hadde en venninne, prestedatter, som flyttet til Sverige som voksen. Og begynte med seksualopplysning, samt grunnla 2 ting; 1. RFSU (!) 2. Hun grunnla faktisk KVINNEGRUPPA OTTAR! Hennes navn var ELISE OTTESEN JENSEN! Siden Elise ikke hadde barn, føler jeg meg nesten berettiget til å si; BYTT NAVN. Dernest; tro meg; jeg sitter av og til når jeg tisser, det er ingen skam i det!

  68. En mann som går med rosa tøffler og forkle med hjerter på kan fortsatt være en badass mann fordi han er seg selv og kanskje han har andre mannlige sider ved seg, det gjør han ikke til noe mindre mann, vi menn må få lov til å være oss selv og gjøre det vi vil på lik linje med kvinner.
   Men sitte og slenge dritt og trøkke ned andre er så lite mann som det går ann å få det og de i fåtallet ødelegger for resten men mest seg sjøl. De må skamme seg dypt.

  69. Tusen takk for det! Virker som noen hårsåre mannfolk bevisst ønsker å misforstå hva jeg mener her, men igjen, det bekrefter jo bare innholdet i teksten 😉
   /highfive

  70. Fantastisk bra skrevet altså! I kveld sitter mange nordmenn benket foran Vårt lille land, og kjenner det i brystkassa i det Andrea Woldum og familien deler med oss sin vonde historie. Vi KAN ikke “vitse” om alt det vonde som kan skje med barna våre, eller om de myndige voldtektsofrene. Det finnes ikke humor innen denne grusomme verdenen. At du som mann står opp på denne måten, er genialt. Og vi digger både deg og Christina. Dere rocker, dere som Marte Frimand-Anda. Og DU, forresten, du er like rå en pappa, som faren til barna mine. Gå inn på bloggen min, så finnes det mye blogging der om en sånn ekte MANN som du beskriver her; som elsker barna sine og som tør å være ORIGINAL! Tusen takk, ha en nice mandag i morgen, hele familyn.

  71. F* heller, gikk fem på 😛
   Din smarte .., tok allllt for lang tid før deg gikk opp for meg hva du driver med 🙂

  72. Eg har aldri lese denne bloggen før i dag, og eg las berre dette eine innlegget. Men det funka som berre det. Eg er gla i å skrive om laust og fast, og har lenge tenkt på om ein blogg er vegen å gå. No har eg bestemt meg, eg skal bli bloggar. Takk for inspirasjon og godt svar til Ottar.

  73. Kommenterer aldri blogginnlegg. Men etter å ha sett i kommentarfeltene, i tillegg til selve innlegget, må jeg få sagt at du viser virkelig god karakter. Det er det som utgjør en ekte moden mann og ekte moden kvinne. Du har ikke problemer med å ta feil og kan være enig med andre når de trekker fram noe du kanskje ikke tenkte på når du skrev teksten din. Du er tydelig i svarene dine, er seriøs og reflektert, og jeg syns personlig at du klarer å formidle humor i tekst på riktig tidspunkt og måte.
   Dere som kommer med kritiske kommentarer og er flau over hva han skriven, bør kanskje se på om dere vet hva det vil si å ha karakter. Dette gjelder både kvinner og menn!
   Veldig bra skrevet. Du treffer mange damer, so what? En mann med karakter tåler å se det. Stå på, du treffer flere enn du tror. 😊

  74. Da liker jeg ekte menn jeg da 🙂 Kudos for at du tør å stå for den du er og dele det med resten av oss… og ikke minst fordi du er en god rollemodell for ekte menn!

  75. Det slår aldri feil Pappahjerte
   Hver gang mannfolk får tyn for ulydighet av feministene…
   er det noen karer som spretter opp og skinner – se på meg, jeg er ikke som alle disse fæle mennene. Helt siden Ole Paus skrev ” hvorfor ligger ingen med meg” – den myke mannens sang fra 1970-tallet – har vi levd med denne absurditeten. Det er ikke noe galt – eller spesielt for den del – i å sitte når du tisser og bruker hansker når du vil spare fingrene. Hvis du tror du er spesiell blant menn om du elsker barna dine er du også langt ute. Det spesielle – det som gjør at andre menn reagerer, og som du synes å ikke forstå – er all leflingen og smiskingen for å ynde deg inn hos jentene du skriver for. Det å sitte i jenteflokken og kaste småstein og oppgulp på andre menn vil aldri gjøre deg til en av gutta. Du kan være så androgyn du vil og fortsatt være en kjernekar blant Menn – men fjotten i deg som må tåle at mange menn ikke liker deg er han som sitter sammen med feminister…
   …og rakker ned på Menn og maskulinitet…

  76. Hvor stolt er Pappahjerte av kvinnegruppa Ottars ønske om å eliminere samfunnets viktigste bærebjelke, kjernefamilien ?
   Sjarmtrollet Ane Stø, som har stått på barrikadene i KVINNEgruppa Ottar i 23 år, har en drøm: «Kjernefamilien blir avskaffet, den er en konservativ samlivsform som bare tjener menns interesser. Det kan være OK å bo i nærheten av hverandre når man skal oppdra felles barn, men ikke i små enheter bak fire vegger.»
   http://www.aftenposten.no/amagasinet/Kvinnegruppa-Ottar-om-Mannegruppa-Ottar—De-gjor-oss-en-tjeneste-606240b.html

  77. Kort oppsummert.
   Du er altså mer mann enn andre….som forteller drøye vitser på nett. Hmm…
   Kjenner du noen av disse personlig siden du vet så mye om de? Neppe.
   Dette er tynt skvip.
   Det festlige med hele denne debatten og ikke minst synsingdn og diagnosesene, er det faktum at man straffer en hel gruppe for noe et fåtall har gjort.
   Jfr IS og muslimer.
   Barnekreft foreningen har ingen problemer med slik generalisering når de ofrer barna på sitt politisk korrekte alter.
   Til orientering.
   Fasiten på en mann eksistere muligens bare i ditt hode.
   En ganske vanlig feil blant sosialdemokrater som streber etter det homogene.
   Du selv er kanskje av den sjeldne sorten som aldri noensinne har ledd av en drøy vits.
   Er kvinnene som deler disse vitsene mindre kvinner?

  78. “Simply AWESOME!” for å si det på amerikansk. 😀

   Vanligvis leser jeg ikke mye blogg men ofte blir jeg lenket fra ymse sider jeg surfer innom til artikler på blogger og andre sider jeg vanligvis ikke er. Det store nettet er fantastisk på denne måten uten at det var nødvendig å si. Denne artikkelen gjorde at jeg måtte smile og kjente meg selv igjen i teksten. Heldigvis ikke i mannegruppa Ottar men det som du mener er ekte mannfolk. Nemlig vi menn som bryr seg og tar vare på personer rundt seg. Vi som kan dra teppe over beina selv om det er 22 grader i stua. Vi som griner og viser følelser når vi ser film. Kan sikkert nevne flere tusen ting men lar det være akkurat nå. 😛

   Så ønsker jeg alle en riktig god uke! 🙂

  79. Jeg tror derimot at det som får andre menn til å reagere, er at jeg har truffet en nerve. For hvis det ikke hadde vært litt sannhet i dette, hvorfor skulle man da reagere? Ingen hadde vel reagert hvis jeg skrev at månen er overbefolket av elefanter.

   For øvrig forbeholder jeg retten til å skrive og mene hva jeg vil på min egen blogg. Tror ikke det har så mye å si med å smiske med kvinnelige lesere dessverre, mer at folk er drittlei drittfolk som truer småjenter og mobber på nett. Men det er vel sikkert politisk korrekt og feil å mene det også 😉

  80. Det er nå så, men hovedproblemet er vel nesten at det ikke har blitt tatt tak i dette underveis. Om det så er fra de resterende 39 990 eller moderatorene, så burde vel trusler og hevnporno vært moderert og slått hardt ned på, hvilket jeg forstår at det ikke har blitt.

   (OBS: Synsing fra min side, vet ikke dette 100% )

  81. Kanskje en svakhet Pappahjerte
   ved bloggen din at folk ikke kan svare på dine svar…
   med mindre du er oppsatt på å alltid få siste ordet. Når du skriver at du tror du har funnet en nerve fordi du evner å bli foraktet av andre menn, kan jo det godt være riktig – men jeg tror ikke nødvendigvis du har funnet hverken sannhet eller visdom. Du vil nok oppnå mye av det samme om du skriver at nordlendinger stinker av villsvin – selv om dyret ikke finnes i landsdelen. Det er ingen grunn til bitterhet eller forsvarsposisjon – selvsagt kan du skrive og mene hva du vil både på egen blogg og andre steder -men folk må også få svare når du innbyr til det, og det hjelper jo ikke om du aldri så mye sitter når du pisser…
   …om du velger å pisse på andre Menn…

  82. Haha, så absolutt. Liker sammenligningen med nordledninger og villsvin, uten at jeg skal snakke noe mer om det, før jeg roter meg bort i noe og får en gjeng med kjempesure flyttsamer på nakken 😛

   Men ja, absolutt ikke meningen å sette meg på min høye hest og jeg setter absolutt pris på tilbakemeldinger, positive som negative (/konstruktive), men når du MOBBER meg på denne måten, ja nei DA har det gått for langt. Tuller selvfølgelig, måtte bare 😉

   Sånn rent teknisk hadde det faktisk vært bedre om folk kunne svart direkte på mine svar, slik at man hadde fått en dialogtråd for hver kommentar, men det funker ikke i dette bloggoppsettet, så akkurat der er jeg enig i at det er en svakhet ved Pappahjerte. Bloggen altså, ikke meg, jeg har alltid rett 😛

   Pisser for øvrig bare på andre menn som har pissa på meg tidligere, og det er jo egentlig det som er poenget i teksten. Kanskje ikke de samme menneskene, men den samme typen folk. Så det er sagt 🙂

  83. Synes nok Pappahjerte
   at også du drar dette med Mannegruppa Ottar litt lenger…
   enn bare å pisse på de som pissa på deg. Du generaliserer til “slike folk”. Jeg leser jo i teksten din at du tar forbehold om at ikke alle de 40 000 trakasserer, men du begrenser denne opplagtheten til et håp. Bakteppet for stormen mot mannegruppa er jo at feminister ønsker å overvåke og sprenge alle grupper der Menn er blant Menn uten at kvinner har adgang. Dette på tross av at det popper opp kvinnegrupper overalt – der menn ikke får delta. Maktgrupper som GRO-nett og Arbeiderpartiets kvinnegruppe er eksempler – en tilsvarende APs mannegruppe der mannlige menn i partiet møttes og diskuterte politikk uten at kvinnene fikk lov til å delta ville selvsagt stemples…
   …som enda mer ufyselig enn Mannegruppa Ottar…

  84. Du må være mye drita.. det er ikke OK å sitte å pisse som mann, med mindre det er fordi man er for full til å stå oppreist.

  85. Du må være mye drita.. det er ikke OK å sitte å pisse som mann, med mindre det er fordi man er for full til å stå oppreist.

  86. Er enig med En Mann – er dritlei androgyne menn som på død og liv skal smiske med feministene og bli “hyllet” som lydige hannhunder i lenke. Det er militante feminister som har kuppet media og har lukkede face book grupper hvor de kan sutre og klage over hvor ille de har det – men ringer etter ekte mannfolk når de ikke får start på bilen eller har kjørt i grøfta. Du sier hopp når feministene sier hopp og slår menn i hodet med kjevlet og vaffeljernet (ironi).
   Madeleine Albright sa at “det er en plass i helvete for kvinner som kritiserer andre kvinner”. La oss rydde en plass for menn som kritiserer andre menn – samtidig som de ringer etter menn når kloakken er tett eller vannet er frosset. Uten mannen stopper Norge men vi klarer oss fint uten slike pk-blogger.

  87. Langt over grensen å true folk, Men humoren er det mange som har forsøkt å kneble tidligere uten mye hell. Stand up komikere som Bill Burr, Doug Stanhope eller vår egen Dag Sørås for og nevne noen få som ofte får trusler for og være for kontroversiell. Tilogmed Erlend Osnes fra NRK P3 ble jo hengt ut i media for og være en drittsekk da han vitset rundt Downs syndrom selv om punchline var for å ta de i forsvar mot folk som refererer til dem som mongoloide.
   Føler det blir mer og mer snevert samfunn vi lever i der man må veie vært ord man sier for ikke å bli truet på livet. Har ikke noe å si om det var en spøk, den j**eln skal blø ser ut til og bli mer og mer konsensus i befolkningen. Man kan ikke vitse om pms uten og støte millioner av kvinner, og man kan ikke spøke om Religion uten og få trusler om at man skal dø osv.
   De som virkelig trenger å ta seg en bolle og slappe av er de som flyr itaket av enhver lille ting som ikke passer inn i deres livssyn og føler seg støtt i enhver situasjon, være det spøk eller ei.
   Alle skal skjære alle over en kam hele tiden være det innvandrere, ett lags fotballsupportere, Facebook grupper eller ungdommen nå til dags. Trår en person feil så må alle brenne i hel**tte.
   Vi som ikke er medlem på Facebook kan jo brukke samme stokken og slå alle dere på Facebook med da blant medlemmene der finner du både terrorister, psykopater, Donald Trump tilhengere og nynazister for og nevne noe av grumset. Dere burde skamme dere alle mann og melde dere ut av Facebook med engang!
   Dårlige vitsemakere er nok det siste man trenger bekymre seg for der inne.

  88. Kan noen forklarar meg hvorfor alle disse “kommentatorene” skal bruke en hel haug av unødvendige store ord og sette dem sammen i en rekkefølge som ikke gir noen mening. Det er som de prøver å pakke inn det de egentlig sier i en hel ordbok for å skjule det egentlig budskapet? Tror de at ordene får det de sier til å høres mer intelligent ut, for da kan jeg informere om at dette imponerer ingen. En gris er fremdeles en gris, selvom du sminker den.

  89. Godt sagt! Har lenge gått rundt og tenkt at alle disse folka som henger seg selv så veldig opp i hva som utgjør ekte menn og former personligheta si utifra hva de har fått for seg gjør de mest mannlige må da ha ganske lav selvtillitt. Sensurerer at de faktisk er et menneske på innsiden fordi de er redde for at andre skal oppfatte de som mindre menn av den grunn. Spør du meg finnes det ikke noen ekte mann eller ekte kvinne, det finnes bare usikre folk som tror på den slags og selvsikre folk som innser det er vrøvl. Vi har nå bare et liv å leve, så hvorfor leve det på andres kår?
   Det sagt, så er jeg ikke helt enig i at drøye vitser nødvendigvis betyr at man er et rasshøl. Går fint ann å ha drøy, eller til og med litt syk humor og allikevel frastå fra å være et udregelig rasshøl. Jeg får det helt fint til, ihvertfall!

  90. Hvis det bare er en liten elite av idioter som har ødelagt for resten…hvorfor benevner du det så konsekvent Mannegruppa Ottar?
   Hva med å sette deg ordentlig inn i saken i steden for? Du kaller deg en “ekte mann”. Well…det finnes mange “ekte menn”. Vi trenger ikke være lik. Du vil sitte ned og tisse…jamen by all means gjør du det. Jeg står. Det gjør ingen av oss til hverken mere eller mindre “ekte menn”.
   Jeg syns det er fantastisk at du tør skrive om din sårbarhet. Min bedre halvdel leser gjerne din blogg og refererer støtt og stadig til meg. Og jeg nikker anerkjennende. Jeg hadde faktisk litt samme plan da minsten ble født. Men fruen i huset følte seg ikke helt trygg ved det. Så jeg lot det ligge.
   Men dette innlegg og i det hele tatt din anke mot Mannegruppa Ottar finner jeg malplasert, som en slags hvem-kan-pisse-lengst og egentlig under ditt nivå.
   Du har ikke patent på begrepet “ekte mann”, det har Mannegruppa Ottar ikke – det har ingen mann.
   Nei vet du hva en “ekte mann” gjør? Han setter seg ordentlig inn i ting innen han så mye som overveier å felle en dom over andre.
   Det har du på ingen måte gjort i denne sak. Og det finner jeg trist. For du lar 99,9 % få gjennomgå for det 0,1 % bedriver. Det er ikke spesielt hverken mann- eller kvinneligt. Det er rett og slett barnsligt.
   Så kom kjære Pappahjerte. Meld deg inn i Mannegruppa Ottar. I dare you. Du vil nemlig finne titusenvis av menn derinne som er gode fedre, samboere, ektemenn osv. Vi er langt på vei som deg. Og på de punkter hvor vi ikke er forstår vi at det ikke er noe feil med hverken deg eller oss.
   Personligt har jeg noe av den mørkeste humor du kan oppdrive på planeten. Jeg tåler det meste. Ikke fordi jeg er syk i hodet ikke fordi jeg er uten empati eller bare er generellt forskruet. Nei…fordi jeg evner å se mellom linjerne. Fordi jeg skjønner at humor (eller i hvert fall forsøk på humor) er like så forskjellig som det finnes folk. Hvem gir meg retten til å dømme andre…end meg selv. Og hvorfor er min – eller din – sannhet mer riktig enn andres?
   Ses vi? Eller vil du fortsette med å tro på at din egen versjon av virkeligheten er så mye mer “ekte mann” enn min og tusenvis av andre menn?
   I siste ende er vi alle mennesker kjære Pappahjerte. Og mennesker flest er faktisk gode, snille og vil blott det beste for hinannen.
   En vits om jøder under 2. verdenskrig gjør ikke en person til nazist. En vist om 9.11 gjør ikke en person til islamist. En vits om barn (også selv om de er ganske drøye – men ikke for drøye for NRK)gjør ikke en person til pedofil.
   Trenger jeg fortsette?
   Herunder følger to sitater fra din egen hånd. De tjener til å illustrere mitt poeng i starten av mitt innlegg.
   Men så kommer Mannegruppa Ottar og vrir all min bekymring til bekreftelse, for nå som gruppa er eksponert i fullt dagslys har det plutselig gått opp for meg: Hei, vent nå litt, det er ikke meg, det er jo for faen deg! Du, kjære mannegruppe, som representerer alle de mannfolka som gjør skam på begrepet “mann”.
   Misforstå meg rett: Jeg mener, tror og håper at blant de rundt 40 000 medlemmene er det bare er en liten elite av idioter som har ødelagt for resten.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg