Når det haster litt med passbilde

Om ikke mange uker reiser vi til Spania for å nyte livet med tærne i sanden, men før vi kommer så langt, er det ørlitegranne tilløp til panikk i leiren.

Før vi reiste sist gang, klarte vi nemlig så vidt å stable på plass et nødpass til plutten i siste liten. Men et sånt er visst bare lov å bruke én gang og derfor skulle vi være ute i gooood tid med å fikse pass til neste tur. Men så kom vi hjem og da hadde vi så god tid, ikke noe å stresse med. Og så var det jo sommer, og så var det barnehagestart, og plutselig er det bare noen få uker igjen!

 

 

Derfor er det rimelig bråhast med å få på plass et nytt pass, men siden jeg er forlovet med et notorisk sparehue, insisterer hun på at vi skal bruke bildene vi har igjen fra sist, fremfor å brenne av 250 flis på nye bilder. Så i to dager har vi endevendt alle roteskuffer og kurver. Vi har ryddet skjenken i stua og snudd hele kjøkkenet på hodet.

Vi har kranglet og lurt og bannet og stressa, men ingen bilder. Til frokost i går lurte 4-åringen på hvorfor halve kjøkkenet lå strødd utover gulvet, og jeg forklarte at vi trenger et bilde av ansiktet hans, sånn at han kan få nytt pass og bli med til Spania. Han slo seg til ro med det, men noterte seg at vi ikke fant det.

Han må også ha fått med seg frustrasjonen i stemmen min over hvor det forbaskede bildet kan ha gjemt seg, for rett etterpå gikk han ut i stua, rotet litt rundt, kom tilbake og stilte seg midt på kjøkkengulvet.

– Kanskje denne kan brukes?

 

 

/ Lykke til i passkontrollen 😉

* Følg Passhjerte på Facebook *

  1. Vi tok bilde til passet av småen selv. Alt du trenger er hvit bakgrunn og at han ikke smiler men viser ørene. Skal sies at det var omtrent umulig.. og det måtte en god del bestikkelser til.. hadde kanskje vært verdt de 250 kronene 🙂

  2. Du vet at dere kan ta bildene sjøl, hjemme, og ikke brenne 250 flis?? Sjekk nettsidene for kravene til passbilde og kjør på 🙂

  3. Du, passbilde tar du jo gratis hos politiet når du søker om pass…? Det gjorde vi hvertfall, på det lokale politikontoret.. Ikke noe medbrakt der.

  4. Etter fylte 3 år kan vel passbilde tas hos politiet samtidig som du ordner pass? Sånn fungerer det iallfall her jeg bor 🙂

  5. De andre har helt rett, bare google passbilde barn og se. Bilde tas på stedet når dere bestiller pass. For barn under 3 år kan man ha med passbilde selv.

  6. Siden passbilder for barn over 3år taes hos politiet så kan dere spare dere for letingen. Og OM barnet dere skal være av den vanskelige typen så tar man hjemme. stå 50cm fra en hvit dør, gi ungen en drops så munnen er lukket og ta bilde med mobilen. Skriv ut og ferdig. God tur.

  7. Hehe, så morsom og kreativ 😀 det er det som er søt med barn, de finner alltid en god og enkel løsning til problemer som får deg til å smilet opp i alt rotet. Håepr det ordne seg.

  8. Njaaa, ikke nødvendigvis. Enkelte politikontor krever at man tar med bilde for barn under 5 år. Politikontoret vi bruker har riktignok fotoboks, men de anbefalte sterkt å ta med godkjent passbilde. Med så strenge krav det er blitt nå, er det like greit å gjøre det røddig fra start 😉

  9. Hihi, ja helt herlig. Og må jo innrømme at det fristet å prøve 😉
   Japp, vi fant heldigvis bildene til slutt 😀 Men uten ballong dessverre, hehe.

  10. Vi har en sånn fotokiosk på kjøpesenteret. Der koster det typ 80-100 kr for små bilder som kan brukes til pass 🙂

  11. Du må bestille time på politi.no/vestfold Nærmeste passkontrollen for dere er Stokke. Du behøver bare å ha med bilde dersom barnet er under 3. Men begge foreldre må møte eller at du har med bekreftelse fra den andre + original legitimasjon. For mer informasjon se politi.no

  12. Poenget med at det kun er gyldig i to år er jo at barnet forandrer seg. Så bør nok få nytt bilde. Hos oss tok de på passkontoret. Han er snart 4 år.

  13. Men, atte – det er jo ikke en vanlig fotoboks på passkontoret? Selv ikke på ille Orkanger er det det – der sitter man foran boksen og får hjelp med å sitte riktig og se ut som man skal mens dama/mannen bak skranken fyller ut det hun/han skal. Bildet tas direkte i passet for å si det sånn.

  14. Hey! Får ikke skrevet til deg på snap, så derfor her. Vil bare si tusen takk for ingrediensene til Guatemala, uten løk! Jeg tåler ikke løk, blir veldig syk hvis jeg får bare litt i meg, og det er sinnsykt utfordrende da det virker som det er opplest og vedtatt at ingen mat er god uten løk 🙁 Så, titusentommelopp for at du viser, og står på ditt, at det er godt også uten løk!!!

  15. Men om dere hører til i Stokke,som oss,så tar de av barn over 3 der? Det gjorde de hvertfall på mine eldste. Rart om de sier forskjellige ting..
   Babyen måtte ta hos fotograf,sure 250 spenn det der. Og som hun ser ut på de bildene 😳😂

  16. Hei! Ville bare tipse om at dere må huske å levere inn nødpasset igjen, hvis ikke kan det ta fort ta laaang tid å få det nye… 🙂

  17. Har akkurat søkt nytt pass til vesla vår i Stokke. Hadde booka time onsdag morgen og torsdag lå passet i postkassa da vi kom hjem fra jobb. Så det er ihvertfall kjapp behandlingstid på denna tida 🙂 god tur når den tid kommer!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg