På hyttetur med familien i bur

Det føles så enkelt til å begynne med. Bilen står der tom og enorm, og ser ut til å kunne huse et hus. Her er det ikke noe stort poeng å tenke verken logistikk eller pakkelister, vi har plass til alt.

 

Traveling by car, vector illustration

Få på no sommerkassett, nu kör vi!

 

Men så kommer barnevogna på plass. Og den første bagen. Så den andre bagen, så et par småbager og en pose. Så en madrass, så plutselig en stor bag til og en koffert og en pose full av ting til hunden. Men du får plass til alt. Med nød og neppe. Du dytter og jobber og fyller på med bager og kofferter fra gulv til tak. Du stapper og presser, og føler deg mer som en pølsemaker enn en feriepakker.

Når bilen endelig er stappet til bristepunktet, børster du hendene fornøyd og slår deg på skulderen for en jobb godt utført. Men så går du inn i huset igjen, og på den tiden du har brukt på å fylle bilen så full at den buler som en boks med surstrømming, har frua rukket å hente ned enda flere ting fra skuffer og skap. Og fjellet som venter deg inne i gangen er ganske nøyaktig like stort som det du allerede har båret ut. Og du innser at det er sjanseløst. Noe må ryke. Enten det, eller så får alle sitte med beina ut av vinduet, sjåføren inkludert.

Og da har vi ikke engang begynt å tenke på hvor hunden skal sitte. Må bli et sted mellom bagen full av kjøleelementer og fatterns gamle strandsandaler. Eller kanskje i posen med strikketøy og sladreblader. Nei vent, der har vi allerede lånt plass til smokker og tåteflasker. Bagasjerommet er helt uaktuelt, for åpnes bakluka nå, kommer den til å eksplodere som en nyttårsrakett. Vi får sette ham på taket og be ham klore seg fast. Det er ikke lange veien til hytta uansett.

Når man endelig får stappet alt og alle inn i bilen og sitter klemt mot rattet som sild i tønne og hører på at barna har NM i skrik og brøl fra baksetet og man føler seg som burhøns og solen steiker i fleisen og gjør asfalten til pudding og bilen truer med å gå tom for bensin og man står der og stamper langs E6 i en uendelig lang kø som går saktere enn en snegle i motvind og hunden uler klagende fra taket og hytta føles uendelig langt unna og humøret bikker over på faretruende rødt, da først kommer man på den ene tingen man så veldig skulle ønske at man ryddet plass til.

Hyttenøkkelen.

 

 

/ God sommer!

P.S. Teksten ble først publisert i den dagsferske sommerutgaven av gratismagasinet PlussTid 🙂

* Følg Sommerhjerte på Facebook *

  1. Hehe…
   Rimelig morsomt det faktum at man i forkant av en hytteferie planlegger og pakker ned klær osv i tilfelle det ene og det andre…. og så ender det alltid opp med at man stort sett loffer rundt i samme shortsen, samme badeshortsen, samme 3 t-skjortene og den ene varme grilldressen man har på kveldene. Ergo så kunne man pakket klær i ei rompetaske og dermed fått mulighet til å lee på tærne i den 2,5 timers bilturen det er dit man skal.

  2. Det er all kinds of fun tilbake igjen også, for klærne man fikk plass til i kofferten TIL hytta har vokst og får ikke plass tilbake, samma pokker.

  3. 😂😂Ler så tårene triller!Du skriver så utrolig bra😀Og kjenner meg så igjen i “full krise,mangel på plass”😉

  4. 😂😂Ler så tårene triller!Du skriver så utrolig bra😀Og kjenner meg så igjen i “full krise,mangel på plass”😉

  5. Takk Gud for at det ikke er jeg som får dere på besøk med alt pikkpakket.
   God ferie, og hils et evt vertskap om at det kommer roligere dager. 🙂

  6. Hahaha! Det verste er jo at når man pakker det ut, så er det jo nesten ingenting. Skjønner ikke det der. Men men, greit å vite at man har med seg alt man trenger enten det skulle bli 20 minus eller 30 pluss 😉
   /God hælj!

  7. Da vi ble fem og hund kjøpte vi Toyota hiace,
   den lange på 5 meter👍🏼 Ikke så snasen å se på, men vi får med alt vi trenger og ikke trenger.

  8. Da vi ble fire byttet vi til to sjusetere…, og har fremdeles dårlig plass. Mannen har hatt vanskelig med å gi opp cabrioleten.,, den er til salgs nå.
   Men man oppdager som regel at mesteparten er ubrukt og kan legges tilbake i skapet. Unntatt nøkkelen…

  9. Sikkert ikke dumt. Vi prøvekjørte Toyota Prius 7-seter i fjor og den ble jeg faktisk skikkelig sugen på, så neste gang kanskje det blir noe sånt 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg