Lek trygt på havet i sommer

En dag på havet kan være fantastisk moro, bare husk at sikkerhet for små og store kommer først 🙂

/ sponset innlegg

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Alle som noensinne har satt sin fot i en båt, vet hvor moro det kan være med en dag på sjøen. Enten man finner frem fiskestenger, vannski eller bare prutter rundt for å nyte vinden i håret, sjøsprøyt på skjorta og vakker natur – en sommerdag på havet, er sann sommerglede på sitt beste.

Men havet er ikke bare en gigantisk lekeplass, havet skal også respekteres. For ulykker skjer hvert eneste år. En hovedregel for alle som skal ferdes på bøljan blå, er at sikkerhet kommer først. Alltid. Lenge før vannski, fiskestenger og kaffe på termos.

Redningsvest er selvfølgelig alfa omega, men har man barn om bord er det også spesielt viktig å ta ekstra hensyn til sikkerheten om bord, for små barn er ikke nødvendigvis like sjøvant som resten av mannskapet. Derfor er det lurt å starte tidlig med å lære barna om havet, sjøvett og reglene for å ferdes trygt der ute blant bølgene.

Og hvem bedre til å lære barna om sikkerhet enn havets store helt: Elias!

Det er ingen hemmelighet at redningsskøyta Elias er en stor hit blant barna, og foruten å være en over middels populær type, har han også stålkontroll på sjøvett. I samarbeid med Elias har Redningsselskapet satt opp helt egne Elias-regler for barn og de kan det være like greit å lære seg først som sist 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Elias har også sin egen klubb, der barna kommer tidlig i gang med å lære om havet og sjøvett på en morsom, lærerik måte. Når man melder seg inn i Eliasklubben, får man dessuten en stor velkomstpakke med masse moro: Bamsen Kai, lommelykt, aktivitetshefte og mye mer.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mistenker at vi må klippe av ham denne til slutt, haha!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Egen laserpenn. Kult!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smart høydemåler med Eliasreglene på.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ny tatovering. Stolt 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ny tatovering. Minst like stolt 😉 #eliasreglene

 

På nettsidene finnes det også en rekke kule spill som på en morsom måte lærer barna om sjøvett. På klubbsidene får man også medlemsrabatter i Eliasklubbens nettbutikk. En gang i året mottar alle medlemmer en spennende overraskelse i posten, og det kan være alt mulig rart. I år fikk vi armringer og superkule svømmebriller.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Check it 🙂

 

Medlemskap i Eliasklubben koster bare 249,- pr år, og det er ikke mye med tanke på at pengene også går med til å støtte Redningsselskapets fantastiske arbeid. Redningsselskapet jobber faktisk dag og natt for å trygge havet og redde nordmenn i nød langs hele den enorme norske kystlinjen på hele 100 000 km2.

Men Redningsselskapet gjør mer enn å bare redde folk i akutt nød, de jobber også forebyggende. I 2015 fikk blant annet hele 27 500 barn gleden av å leke ekte kapteiner om bord i Eliasbåten og lære mer om hvor viktig det er å bruke redningsvest.

Deres visjon er “Ingen skal drukne” og en av de beste måtene vi kan hjelpe dem å hjelpe oss på, er å lære barna våre om sjøvett. Plutten og jeg var faktisk selv om bord på en av Redningselskapets nyeste skøyter tidligere i sommer, og fikk hilse på bamsen Kai, lære litt om sjøvett og trykke på spennende knapper 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her kan barna komme om bord og lære mer om sjøvett, havet og de som bor der.

 

(foto: Andre Van Ingelgem)

 

Så meld barna inn i Eliasklubben, så lærer de mer om havet og de som bor der, sjøvett og andre morsomme ting. Alle nye medlemmer får som sagt en veldig kul velkomstpakke, men pass godt på bamsen Kai, hvis ikke kan han fort ende i gale hender.. 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Støtt Redningsselskapet, lær barna om havet og få kule gaver som takk:

Meld barna inn i Eliasklubben her:

 

NB: Virker ikke skjemaet over? Klikk her

/ Ha en trygg og herlig sommer på havet 🙂

  1. Super ide å lære barna sjøvett! Det er jo en av de tinga man alltid bekymrer seg for med slike småtasser. Så jeg kommer til å melde inn tvillingene mine, men lurer på om de er litt for små ennå? De er tre….. Hva tenker du om det?

  2. 3 år er jo en super alder det! Jeg hadde med plutten på sjøen i fjor, da var han 3. Det ble bare en liten svipp og han synes det var ganske skummelt, men en sjokoladekjeks gjorde ting langt bedre 😉

   Tror man generelt sett kan komme i gang ganske tidlig med å snakke med barna om alt mulig rart egentlig. Vi har, blant annet pga dødsfall i familie, snakket endel med plutten om døden. Man tenker jo ikke at det er noe en 4-åring kan favne, men det er jo greit å introdusere store ting ganske tidlig, tenker jeg. Og 3-åringer begynner jo å bli nysgjerrige på så mangt, så å introdusere dem til tanken om at man må ha respekt for havet, er bare supert.

   Velkomstpakken er jo stort sett bare moro, med aktivitetsbok, laserpenn, kosebamse og den type ting, så absolutt ikke for tidlig for 3-åringer 🙂 Bare bra å få dem hektet på Elias-universet først som sist, haha!

  3. Takk! Joda, vi introduserer dem for det meste, og det er utrolig hva de får med seg. De har allerede vært på båttur: Storesøster (ett minutt eldre :-)) elsket det, og ville bare kjøre fortere. Lillebror var noe mer skeptisk men kjente seg greit trygg i tøff-tøff-fart.
   Vi har også hatt grunn til å snakke om alvorlige ting som sykdom og død, og de forstår i alle fall litt av konseptet døden. De forstod til min store overraskelse at nå kunne de aldri mer klappe kaninen…. Det var når vi spiste den… 🙂 (Ikke drep meg, det var ingen kosekanin, men en fransk wedder uten navn som var ment for mat og bare sporadisk klappet….)
   Jeg tenkte mer på om materialet og spillene og slikt var siktet inn på litt eldre. Men da forstår jeg deg som om det skal funke.

  4. Min ettåring var på båttur første gang da han var en 4-6 uker. Han er fortsatt med, men dessverre er redningsvester idiotisk store og klumpete for de minste. Jeg forstår at det er viktig at den er sikker, men i vesten – eliasvesten – kan han ingen ting. Det ender dessverre med at hele familien har vest utenom minstemann! Hva med å lage en flytevest som det går an å være barn i til deilige sjøgangsbristurer og redningsvester til fisketurer i stiv kuling? Vi har gitt opp hele vestprosjektet for i år. Får lære poden sjøvett – til neste år kanskje…
   Er så skuffa over at det skal være så sikkert at det er ubrukelig.

  5. Heisann,
   Godt forslag med flytevest til småttiser, kanskje noen plukker det opp og vurderer å lage noe sånt 🙂 Selv fikk vi tak i en ganske liten vest til pluttis, men den passet jo ikke før 3-årsalder, så en slags babyvest kunne absolutt vært no 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg