Hjemmelaget syltetøy på 1-2-3

Endelig er de norske jordbærene her – en perfekt anledning til å lage verdens kanskje beste syltetøy 🙂

/ sponset innlegg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Endelig er de her: Norske jordbær – verdens beste jordbær! Jeg har selvfølgelig ingen dokumentasjon i ryggen for å påstå noe sånt, men alle som noensinne har satt tennene i et sprudlende norsk jordbær og kjent hvordan det eksploderer i en festforestilling av fortryllende smaker og deilige safter, vet hva jeg snakker om.

I år har vi dessuten prøvd oss på hjemmelaget syltetøy! Det høres kanskje avansert ut, men å lage eget syltetøy er latterlig enkelt. Så enkelt at selv en far og en liten plutt kan klare det 😉 Alt man trenger er TO ingredienser, så er man bare minutter unna syltetøy i verdensklasse.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hjemmelaget syltetøy på 1-2-3

Dette trenger du:

  • Verdens beste jordbær (1 kilo)
  • Syltesukker (ca. 500g – 1 kilo)*

* Ønsket sukkermengde styrer du selv. Blandingsforhold opp mot 1:1 brukes ofte i oppskrifter, men her er det bare å prøve seg frem. 3:1 var helt perfekt etter min smak (3 deler jordbær til 1 del sukker).

 

Slik gjør du:

  • Rens, skyll og del bærene. Større bær kan også moses, hakkes eller kjøres i mikser.
  • Ha bærene i en gryte og tilsett syltesukker.
  • Kok i kun 2-5 minutter!
  • Hell syltetøyet over på varme, rene glass.

Syltetøyet oppbevares helst mørkt og kjølig. Sett gjerne glassene i kjøleskapet, så er du klar for smaken av sommer hele året rundt 🙂

Til syltetøyet brukte vi Dansukker Syltesukker – skreddersydd og perfekt for sylting!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Dansukker Syltesukker gir den søte snerten som løfter jordbærene til neste nivå (rett oppunder himmelhøyde), mens sitronsyre fremhever bærsmaken og pektin gir syltetøyet rett konsistens. Sammen blir de dynamitt!

Bruker man et slikt syltesukker, spesiallaget for sylting, slipper man dessuten å tilsette øvrige konserveringsmidler. Bare bær, sukker og rett til himmels 🙂

Hjemmelaget syltetøy er også en utmerket gaveidé!

For de beste gavene lager du selv, og syltetøy laget med sukker, bær og kjærlighet er helt supert å gi i gave til en du er glad i. Vi ga bort et glass nå i helgen og jeg vet ikke hvem som smilte mest; de glade mottakerne eller den stolte, lille syltetøykokken 😉

Så ta det fra meg: Kjøp verdens beste jordbær nå og lag ditt eget syltetøy. Det tar deg bare 5 minutter, men vil spre søt sommerglede hele året rundt 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Happy sylting!

Les mer om syltesukker og finn flere inspirerende oppskrifter

8 kommentarer
    1. Hallois! Mange oppskrifter foreslår 1 kg sukker pr 1 kilo bær, men man kan også halvere mengden eller prøve seg frem. Disse bærene var så søte og gode at jeg brukte bare rundt 300 g sukker pr 1 kilo bær, og det ble helt strålende. Litt usikker på hva den reduserte sukkermengden gjør for holdbarheten, om den blir dårligere eller ikke, men det er ikke så farlig, for i dette tempoet, vil alt syltetøyet være slafset og slukt lenger før det rekker å bli dårlig 😉

    2. Svigermor pleier alltid å ha litt sitronjuice oppi ogdå, det gir den den lille ekstra snerten som sender den rett til himmels<3

    3. Nei nei nei! Kokte jordbær er ikke godt! Kjør jordbærene, sukkeret og en pose frysepulver i mikser eller blender i noen sekunder til massen er passe knust. Ha i glass. Sett i fryseren. Ti tusen ganger bedre! Det smaker virkelig sommer når du tar det opp og spiser det utover vinteren! Mmmmm…

    4. Jøss, takk for tips! Det skal jeg prøve ut 🙂

      Men du, jeg må beklageligvis si at du tar feil. For hvis du mener at kokte jordbær ikke kan være godt, har du definitivt ikke smakt syltetøyet plutten og jeg lagde 😉 I en av oppkokene la vi også til en klype ekte vaniljepulver og det ble helt magisk!

      Når det kommer til jordbær er jeg vel egentlig litt sånn: Ja takk, begge deler 😀

    5. Hallois! Det har jeg kjøpt på Kremmerhuset. Knallfine glass og supre etikker. Men tips: Det følger med et kritt til å skrive på etiketten. Fikk høre i butikken at den ikke var noe særlig, så stakk innom en bokhandler og kjøpt hvit tusj og det ble knallbra. Måtte bare bruke frøknas håndskrift 😉

    6. Aha, det er nok der sitronsyren kommer inn i syltesukkeret. Alltid bra å brekke opp det søte med litt surt. Fikk tips av muttern å koke inn litt rabarbra neste gang, for kombinasjonen av jordbær og rabarbra skal visstnok være helt magisk 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg