Dumme ord fra en dum manns munn

Til glede for nye lesere og gamle kjennere, her kommer en ønskereprise av et av mine mest populære innlegg. Teksten ble første gang publisert knappe to uker etter at lillesnupp kom til verden… 😉

 

I helgen gjorde jeg en klassisk kjempetabbe. Hvorfor kan jeg aldri lære meg å tenke før jeg prater?!

 

 

Det var lørdag morgen. Jeg våknet opp etter en lang natts søvn. I løpet av natten hadde plutten våknet og vært litt misfornøyd, så da heiste jeg ham bare opp fra sengen sin og bar ham over til min. Etter at lillesøster kom til verden har mamma og hun sovet på gjesterommet sammen, så den store dobbeltsenga har plutselig blitt veldig stor og ensom. Derfor var det egentlig bare velkomment med besøk fra en glad liten blidfis som gladelig la seg på puta til pappa og smattet søtt på smokken.

Noen timer senere våknet vi og lå på sengen og tullet en stund før vi sto opp for å gå på badet og starte dagen. På vei mot badet tittet vi inn til mams og lillesøster som også så ut til å ha stått opp for dagen. Jeg satt meg ned på sengen hennes og plutten begynte å fortelle mamma om alt som hadde skjedd i løpet av natten. Om hvordan han hadde fått ligge på puta til pappa og lekt med telefonen hans.

Men så hadde det seg slik at jeg hadde sovet på Christinas side av sengen etter at plutten okkuperte mitt domene halve natten. Hennes halvpart av sengen har en mye mykere madrass enn min og det førte til at ryggen min klagde misfornøyd. Jeg får ofte vondt nederst i korsryggen hvis jeg sover for lenge, spesielt på en annens madrass. Så ja, da var jeg dum nok til å si det rett ut før jeg tenkte meg om:

– “Usj, jeg har så fryktelig vondt i korsryggen i dag jeg. Får ofte det hvis jeg sover rundt 8 timer av en eller annen grunn. Skikkelig irriterende og plagsomt.”

Først da innså jeg hva jeg hadde gjort. Jeg hadde klaget over en hel natts søvn til en nybakt mamma som ikke har sett en hel natts uavbrutt og god søvn siden første trimester av svangerskapet. Jeg hadde sutret over noen småplager i ryggen til en kvinne som akkurat hadde gått gjennom en tøff fødsel som hadde etterlatt henne i så sterke smerter at hun ikke hadde forlatt huset på over en uke. Og de smertene hadde på ingen måte gått over…

 

Din idiot, dette betyr trøbbel …

 

Jeg tittet bort på henne. Hun sendte meg blikket … Du vet, det blikket… Blikket som får testiklene til å krympe sammen og kaste seg inn i kroppen for dekning, ørene til å legge seg ned langs siden og får alle hårene på ryggen til å sprette opp i forsvarsposisjon. Jeg begynte umiddelbart å kaldsvette mens hun så på meg med et intenst blikk fullt av hat, bak øyne så trøtte at man skulle tro hun ikke hadde sovet noe særlig siden Einar Gerhardsens glansdager.

 

Angry old woman making fists on white background
Why you little!

 

Da tok jeg plutten under armen og løp. Ned trappen for å lage frokost, ut døra for å gå tur med hunden, hva som helst, bare bort. Det var et klassisk “fight eller flight”-øyeblikk og jeg valgte sistnevnte. Jeg er kanskje en sterk mann, men ikke pokker om jeg utfordrer en utkjørt kvinnes vrede. Ikke på 100 år.

Så, en vennlig advarsel til alle nybakte pappaer der ute: Husk å tenke. Tenke tenke tenke. Ikke si dumme ting, for det blir så veldig kostbart i lengden. Et sitat som dette kunne fort kostet meg et ballespark, men jeg slapp unna med frokost på sengen, en kvast roser, hjemmelaget eplekake og ekstra husarbeid før skaden var gjort opp for.

Og selv da… hva som først er sagt vil aldri bli glemt. Jeg sover fortsatt med ett øye åpent 😉

 

/ Tenk før du prater 😉

Les også: “Drømmehagen for nybegynnere”

* Følg Pappahjerte på Facebook *

  1. Et godt råd er å bytte plass ellers kommer aldti minimus til å ville sove uten mamma. Hun tar plutten, du henne😉

  2. Ga du henne frokost på sengen, roser, eplekake og gjorde ekstra husarbeid fordi du sa noe dumt? Da vil jeg si at kona di er ekstremt heldig!!! 👍👍👍😊

  3. Hei!
   Wow, du har virkelig et talent til å skrive. Har lest gjennom et par av innleggene dine nå, og alle innleggene fikk meg til å føle noe; både smile, le og gråte. Du ordlegger deg på en så usensurert og virkelig måte at jeg blir nesten helt trollbundet av å lese innleggene dine. Jeg er selv 20 år, og trodde ikke jeg skulle synes det var så spennende å lese om en fremmed småbarnsfamilie sitt hverdagsliv. Men innleggene dine blomstrer av kjærlighet til livet ditt og familien din, som er veldig inspirerende å lese. Så tusen takk for innleggene dine, og en usensurert blogg som er fylt med masse kjærlighet og inspirasjon.
   Lykke til med alt sammen, gleder meg de neste blogginnleggene dine 🙂

  4. Klassisk eksempel på å trampe i salaten ja, med begge beina! 😉 Flink mann som gjorde opp for seg da 😉

  5. Wow, tusen takk for det, Emilie!! 😀
   Så utrolig hyggelig å høre at bloggen kan slå an selv for en uten småttiser og yoghurtflekker på alt man eier, haha! Nei, dette var dagens gla´sak 🙂
   /HIGH5!

  6. Huff da… Av en eller annen grunn minner dette meg om et animasjonsbilde som ble delt på Internett for flere år tilbake. Der var det avbildet en tannbørste som sa: av og til synes jeg at jeg har verdens verste jobb. Mens dorullen ved siden av bare: ja, særlig :p

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg