Asiatisk gryte à la Pappahjerte

Klar for en spicy middagsrett med freske smaker fra det orientalske kjøkken? Da må du prøve denne oppskriften!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Her er det brukt villris og kylling, men retten smaker og helt uuuutsøkt med f.eks laks og jasminris.

 

Tidligere i dag skrev jeg om mitt nye opplegg der 12 uker med hjemmetrening og kosthold forhåpentligvis skal resultere i en kropp som tåler dagens lys. Jeg har valgt å kalle prosjektet #krympendebukser

Men uten mat og drikke duger helten ikke, og derfor tenkte jeg å by dere på en helt fantastisk oppskrift på en av mine store favorittretter.

Opprinnelsen til retten stammer faktisk fra tiden da Christina og jeg var nyforelskede turtelduer i hovedstaden. Vi bodde på Sagene og når vi skulle kose oss skikkelig, bestilte vi mat fra favorittrestauranten: Bamboo! De hadde en rett vi ble helt forelsket i, og den går fortsatt bare under navnet “Nummer 19”.

Etter hvert begynte vi å eksperimentere på kjøkkenet for å prøve å kopiere retten så godt som mulig, for så glad var vi i den at vi gjerne kunne spist den hele tiden. Så vi prøvde og kokkelerte, la til og trakk fra. Etter mange forsøk med prøving og feiling, kom vi frem til noe som smakte overraskende likt. Og helt nyyyyydelig!

Og den oppskriften ønsker jeg å dele med dere 🙂 Det beste med retten er kanskje at den funker akkurat like bra med kylling som med laks, og den kan varieres i det uendelige, så da kan man prøve seg frem, mikse og trikse så mye man vil.

Retten kan lages med masse grønnsaker og serveres som gryte, eller gjøres litt enklere og heller serveres som suppe. Mulighetene er mange, men smaken er uansett helt magisk.

Planen var egentlig å legge ut oppskriften her, men så fant jeg tilfeldigvis ut at jeg faktisk la ut nøyaktig samme oppskrift på bloggen allerede for to år siden, så da kan jeg jo like gjerne dele det innlegget 🙂

–> Klikk her og gå til oppskriften på “Nr. 19 à la Pappahjerte”

 

/ Itadakimasu!

* Følg Mathjerte på Facebook *

5 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg