Smilefjes og bursdag

En lang bursdagshelg med små og store øyeblikk går mot slutten, og her er noen bilder og høydepunkt. Men også et snedig lite fototips for de ikke fullt så store anledningene!

/ sponset innlegg

 

Før denne helgen var jeg nok ikke egentlig klar over hvor stor 4-årsdagen er. Altså virkelig! Om vi sier at det er som jul, nyttår og 17.mai på likt, tror jeg vi begynner å nærme oss.

Som om ikke det var nok, så skulle en serie med tilfeldigheter få det til at bursdagen til plutten falt på en fredag, men ble feiret også på lørdag. Og i dag! Tre dager til ende med feiring, pakker og nei-mat. Som et indisk bryllup, bare med pølser.

Toppen av kransekaka ble å toppe helgen med en barnebursdag på lekeland i dag. Jeg var litt usikker på hvordan det ville fortone seg, men fy flate for et smooooth opplegg! Først sender man ut barna i en nær sagt uendelig manndomsprøve av utfordringer og hinder, der de på en times tid rekker å forbrenne mer kalorier enn Petter Northug på treningsleir. Så samles de sammen som reinsdyr på vidda og loses inn på et trivelig temarom for å gåsestappes på pizza og snop. Og brått går stemningen fra “90-talls raveparty” til “Kl. 06.30 på gitarnachspiel”.

Og da den nybakte 4-åringen gikk til sengs i kveld, traff han puta med et drønn, som en bleikslitt russ på 18. mai.

 

Stigespillet – Nytt favorittspill i hus! #oldiebutgoldie


Ingen bursdag uten kake, sånn er det bare.

 

“Vi drikker øl, øl, ølløløløl!” (ny favorittsang, hihi)

 

“Den store rumpeboka” – altså, hallo? Her snakker vi tidenes gave til en 4-åring! 😀

 

Hele feiringen gjennom har jeg knipset i vei med Nikon D5500 – et knallbra speilreflekskamera jeg for tiden har på utlån fra Nikon.

Det er utrolig artig å kunne dokumentere store anledninger med et kjempebra kamera, men man trenger absolutt ikke vente på store anledninger for å ta gode bilder! For det er så lett å låse seg til tanken om at man må vente på bursdager, bryllup og ferier, for å ta gode bilder. Men i sånne stunder burde man egentlig bare ta et par raske knips og heller konsentrere seg om å nyte tiden.

Jeg synes i hvert fall ofte at det er litt antiklimaks når man prøver å ta gode bilder når alt står på som verst. Når gjestene tramper rundt og pølsene flyr veggimellom. Da har man egentlig mer enn nok annet å tenke på, i hvert fall i en barnebursdag.

Og hvis man bare venter på store anledninger, ender man også veldig ofte med å la kameraet ligge. Og det er synd, for det er så utrolig mye moro man kan gjøre med det hverdagslige også! Jeg synes i hvert fall det er morsommere og mer utfordrende å ta gode bilder av små, hverdagslige ting, enn store anledninger. For alt blir fint på Mauritius, noe helt annet er å fange gode bilder på en tur rundt nabolaget med vovsen.

Og derfor gjorde jeg nettopp det i dag tidlig: Tok en runde med Teo, for å se om vi kunne komme opp med noen fine bilder i en ellers utrolig kjedelig setting. Og her ser du resultatet av det 🙂

 

Nabolagets stolte vokter

 


Gutta på tur 🙂

 


Time for siesta.

 

Hör ni gökorna?

 


Ukjent norsk snirkletre.

 


I´m in the mood for løv <3

 

Og som en liten bonus: En liten luftetur med vovsen blir utrolig mye kulere om du har et kamera på slep og leter etter motiver. Så dagens lille fototips fra meg: Ikke vent på store anledninger, gjør heller de små anledningene store 🙂

Alle bildene er tatt med Nikon D5500, et knallbra speilreflekskamera med flere smarte funksjoner, som innebygget Wi-Fi og vinklet skjerm, som gjør det enkelt å ta kjempegode bilder – små anledninger som store.

 

Når bursdagsbarnet drar krona ned fra nøtta, er det på tide å avslutte kalaset 😉

 

/ God kveld og en goood ny uke!

Les mer om Nikon D5500

7 kommentarer
  1. Hei. Kan du skrive mer om funskjonene og innstillingene du har brukt på kameraet? Har samme kamera men fatter ikke bæra! I starten fikk jeg supre bilder, men jeg har trykt på noe som gjør at bildene ikke blir like fine. Jeg får feks ikke skurrer bakrund slik som på dine bilder, det gjore jeh før. Har prøvd alle innstillinger på den snurre greia øverst. Haha jeg er dårlig å forklare! Men ønsker hvertfall gjerne svar på hvordan man får bakrunnen skurret slik at det man tar bilde av blir i fokus

  2. Jøss, for en drømmehelg for en 4årng! 😀 Her ble det virkelig feiret så det synger etter! Herlig!
   Og flotte hverdagsbilder du har tatt på tur med hunden også!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg