Søndag morgen, 10 blå på termometeret og ingen store planer. Da er det lett å skru ned tempoet til rolig krabbegir og ta det helt piano. På sånne dager passer det perfekt å starte dagen med en skikkelig søndagsfrokost, og for sånt er det bare én ting som gjelder: Ferske rundstykker!
Takk til Christina for stunthånd 😉
Hvis noen tidligere i livet hadde fortalt meg hvor latterlig enkelt det er å lage kjempegode rundstykker, ville jeg antakeligvis gjort det hver eneste helg. For lite kan danke ut følelsen og smaken av å knase seg gjennom skorpa på et nybakt rundstykke med smør og brunost mens kaffen kiler i nesa og søndagsmysepysen leker i luften.
Det finnes sikkert ørten tusen måter å gjøre dette på, men jeg ønsket den raskeste og enkleste. Derfor gikk jeg for eltefrie rundstykker som man raskt kaster sammen kvelden før og lar stå over natten. Da er det bare å stå opp, skru på ovnen, sette over kaffen og gjøre seg klar for en harmonisk symfoni av dufter. Raskt, enkelt og helt perfekt.
Sjekk oppskrift–> Eltefrie rundstykker av spelt
Deigen setter du på 1-2-3 kvelden i forveien, gjerne med en god hjelper på laget.
Dagen etter våkner du til dette. Klar for neste fase.
Smikk smakk, klar for ovnen!
Mens du venter, gjør du dette. Rundstykker + kaffe = Bæstevænna <3
Å, kom igjen a!
Og DER var søndagen i boks 😀
Og nå som dagen endelig er godt i gang og kroppen full av spring, er det vel bare å sæla på og komme seg ut i akebakken! Da er det jo fint at man har fått særs usexy, men veldig effektiv, termodress av kona til jul, haha!
Men kaldt blir det okke som, så sannsynligheten for at det blir kakao om et par timer er veldig veldig høy 😉
Ha en super søndag, folks!
/ Sistemann ned er en råtten banan!
*Følg (B)akehjerte på Facebook *