Ørepropper i skjeden..?

Man skal lese mye før øynene ramler ut, med da jeg leste om dette begynte det virkelig å skramle stygt i øyehulene…

 

“Jag trodde änglarna fanns, bara, bara i himmeleeeeeen”

 

Noen ganger leser man ting som får deg til å tenke: “Jeg tror, håper og ber om at dette er tull”. Og det var nøyaktig min reaksjon da jeg leste artikkelen: “Babypod skal gi fosteret musikk via skjeden” (kk.no).

Men, så viste det seg å være ekte. Dessverre. For hva er Babypod? Jo, det er øretelefoner som gravide kvinner skal stappe opp i skjeden for å spille musikk til den kommende babyen, vel.

 

Neida så… De finnes. (bilde: telegraph.co.uk)

 

Man ønsker jo selvfølgelig at ting som dette er oppspinn, men det er dessverre mange som ønsker å utnytte verpesyke og hormonelle kvinner som igangsetter smådesperate søk etter råd og vink på nettet for hvordan de best kan legge til rette for den kommende babyen. Og det får de, i bøtter og spann. Det betyr ikke dermed at alle råd bør kjøpes. Slik som Babypod.

Som en generell hovedregel tror jeg vi kan si at alle råd som går på å føre ting inn i skjeden for å skape en emosjonell tilknytning til barnet, bør forbigås i stillhet. Alt disse rådene gjør for deg er å skape en emosjonell distanse mellom deg og resten av verden.

Hvis du virkelig er så desperat etter tilknytning med babyen i magen at du er villig til å stappe ørepropper opp i skjeden fordi det teoretisk sett kanskje muligens kan ha en slags effekt, trenger du å gjøre følgende:

  1. Ta øreproppene ut av skjeden.
  2. Kle på deg igjen.
  3. Ring en venn.
  4. Si: “Hei, jeg tror kanskje jeg trenger en klem”.

For la meg bare berolige deg med følgende: Nei, du er ikke en dårlig mor om du ikke kjøper og prøver alle råd og produkter der ute. Men du kunne kanskje hatt godt av litt frisk luft. Svangerskapet er en prøvelse og en lang prosess med neglebitende venting, det viktigste du gjør er å beholde roen og ikke miste hodet.

Ta det helt piano, les en bok, drikk litt te. Ikke dytt verken øretelefoner, ingefær eller grønnkål opp i skjeden bare fordi et spansk ekspertpanel synes det høres ut som en god idé. Om du ønsker å skape en emosjonell kontakt med babyen via musikk, syng. Spill gitar. Sett på musikk i rommet eller sett øretelefoner på magen. Det får holde.

 

Portrait of pregnant woman putting headphones on her belly.“Hei muttern, spell no Creedence!”

 

Vi småbarnsforeldre er så hinsides besatt av å være de beste foreldrene verden noensinne har sett, at vi stresser barna våre halvt i hjel. Undersøkelser viser faktisk at stadig flere barn blir utbrent. Utbrent! Og det er jo ikke så rart, for alt skal jo være perfekt og ingen skal ta oss på at vi ikke har gjort alt i vår makt for å sørge for det. Barna skal være med på så mange aktiviteter som overhodet mulig, de skal grille pølser i 20 minus og de skal for pokker aldri kjede seg!

Men barn har godt av å kjede seg, det er en naturlig del av oppveksten det. I hvert fall mens de… (trekker pusten dypt) FORTSATTLIGGERINNIMAGEN! Mein gott…

Tro meg, det finnes langt bedre ting man kan gjøre for barnet enn å dytte ørepropper opp i skjeden. Slik som å ikke dytte ørepropper i skjeden. Det er en god start.

Og hvis du fortsatt på alvor synes det høres ut som en knakende god idé å ligge med et sett ørepropper for babyens beste, har du langt større ting å bekymre deg over enn manglende emosjonell tilknytning.

Du trenger å komme deg ut og hilse på verden igjen. Gi barnet tid til å utvikle seg på egen hånd. Det vil bli mer enn nok tid til Ole Ivars senere.

 

 

/ Verden…

*Følg Oppgitthjerte på Facebook *

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg