7 tips for et vellykket bleieskift

Trenger du et tips eller to for et knallbra bleieskift? Her skal du få 7!

/sponset innlegg

 

Det er ikke noen hemmelighet at bleieskift ikke nødvendigvis er noen tur i parken, i hvert fall ikke den første tiden. Men det går et par bleier i løpet av barnets første par leveår, så det er viktig å få i gang en rutine som frister til gjentakelse.

Med to små barn og bare én igjen i bleiealderen anser jeg meg selv som godt over middels erfaren i bleieskifter-gamet. Men det er mange der ute som kanskje gruer seg til å komme i gang eller som ikke får det helt til å sitte. Derfor har jeg kommet opp med en liste over tips jeg mener kan gjøre bleieskiftet langt mer enkelt, moro og avslappende.

For med et par enkle tips kan det faktisk bli en ganske så hyggelig kosestund for to. Sånn bortsett fra lukten, selvfølgelig… Men den finnes det tips for også! Så la oss bare hoppe rett i det:

 

1. Bli kvitt lukten

En skikkelig bæsjebleie kan få malingen til å flasse av veggene, så sørg for å bli kvitt den raskest mulig. Bruk våtservietter for en rask grovvask, og send deretter både servietter og bleie til de evige jaktmarker så fort som mulig. Da blir resten av bleieskiftet langt triveligere. Mitt definitive stalltips her er å bruke små avfallsposer til å snurpe bleien inn i, slik som Liberos lilla “waste bags”. En rask knute og luften er ikke lenger helseskadelig. Deretter kan man ta fatt på resten av oppgaven, uten å ha svidd av finhårene i nesa. Genialt!

 

Disse posene er faktisk helt geniale! #musthave

 

2. Rett verktøy til jobben

Et bleieskift blir mye enklere og mer komfortabelt med skikkelig verktøy, så sørg for å være godt rustet. En god sinksalve, talkumpudder etc. Et praktisk kjempetips er å legge engangs-stelleunderlag på stellebordet. Slipper man unna uhell og lekkasjer kan “engangs”-underlaget holde ganske lenge, og man slipper å vaske og bytte stellebordlaken i hytt og gevær.

 

3. Finn deres greie!

Å skifte bleie handler mye om å finne sin rytme og sin greie. Da 3-åringen var bare en liten baby, brukte jeg både neseklyper og black metal på stereoen for å få det til å klaffe. Han synes også det var artig å bli blåst på med hårføneren. Med lillesnuppa er det andre ting som funker. Borte/tittei, for eksempel. Og så snart man finner et par slike ting vil det raskt kunne gjøre bleieskiftet mer behagelig og lettere for begge parter.

 

Du skal få skifte på meg, men da skal jeg ha biteleka. Pronto! (ikke mitt barn, for øvrig).

 

4. Goood tid

Noen ganger må man bare skifte i hu og hast, men hvis man har mulighet er det fint å kunne bruke god tid på bleieskiftet. Hvis man ikke stresser med at det skal gå raskest mulig, skaper man et godt miljø for barnet. Lukten og bajsen tok du deg jo av i punkt 1 uansett, så lek litt og gjør det til en hyggelig greie. Det skaper gode, positive assosiasjoner for dere begge og gjør neste skift så utrolig mye enklere.

 

5. Egne bleieleker

Jeg ser med en gang at ordet “bleieleke” ikke var spesielt heldig, men poenget står like fullt: Ha et sett med leker som kun brukes i forbindelse med bleieskift. Leker du vet barnet liker, men som det bare får leke med til bleieskift. Da blir det alltid god stemning når den ene spesielle leken kommer frem, og du har akkurat kjøpt deg nok tid til å få skiftet bleie i fred.

 

Denne smykkesaken (eller hva søren det er) digger lillesnuppa å leke med på stellebordet 🙂

 


Denne rare tøyboka er også en sikker vinner.

 

6. Kast stellebordet

Dette tipset er et spørsmål om plass, men hvis mulig: Kast stellebordet! Å ha bebisen liggende på et stellebord kan være en skummel ting, og jeg synes i hvert fall det er utrolig stressende å måtte holde minst én hånd på barnet absolutt hele tiden. Plutselig trenger man noe som ligger utenfor rekkevidde, og da er man i gang. Nei, legg stellematten rett på gulvet om du kan, så vil ikke et eventuelt uhell få potensielt katastrofale følger.

 

7. Velg en bleie tilpasset barnet!

Dette tipset skal ikke undervurderes, for det finnes en jungel av bleiemerker der ute og det er ikke alltid så lett å vite hva man skal gå for. Så derfor: La babyen bestemme! Prøv litt forskjellig og se an hva som funker for deg og barnet.

Vår førstemann var rolig som skjæra på tunet når vi skiftet på ham, men lilletuppa er en skikkelig mark. Hun er født med sin fars uro og ligger ikke stille et sekund, så derfor passer det best med en up & go-variant/buksebleie på henne, som bare kan slenges på i en fei.

Vi har blitt veldig glad i nyheten Libero Touch som er både myk som en nyvasket sau og sitter som en ribbebit på julaften. Libero Touch har perfekt passform, dobbel lekkasjebarriere, en smart fuktighetsindikator og mye mer. Den supermyke bleien gir god bevegelsesfrihet og kjennes myk og god mot huden.

Siden vi som sagt har et lite markebarn har vi gått for buksebleie-varianten, men den finnes også som åpen/vanlig bleie.

 

Jepp, fattern kjøpte feil størrelse 😉

 

Men viser det seg at bleieskiftet fortsatt går i vasken, tross alle disse tipsene, gå for black metal og neseklype.

Det er sikkert som banken 😉

 

 

/ Godt skift!

Les mer og se hele produktutvalget til Libero

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg