Hva har du i tacoen?

Det er tacofredag og alle ganer gleder seg – og denne uka har vi testet en nyhet vi aldri har prøvd før!

/sponset innlegg

 

Gjennom mitt brennende engasjement for fredagstaco har jeg blitt en slags tacoens talsmann, og hver eneste fredag går snapchatten min vill og varm av folk som snapper tacofredager fra hele landet.

Og av en eller annen grunn er det veldig mange som lurer på hva vi har i tacoen. Hvordan vi lager den, hvilket tilbehør vi har med, hva vi ikke liker etc. Og det er jo faktisk et veldig godt spørsmål, for alle lager taco, men ingen lager taco likt.

Så derfor tenkte jeg rett og slett og ta en liten runde på det, stikke til deg noen brennheite tacotips og dele et par tacotabber man må passe seg for.

Nok snakk, fyr opp grytene – it´s taco time!

 

Instant god stemning – just add fredag 😉

 

Men hva har du i tacoen?

Vi har selvfølgelig alle standardgreiene (agurk, mais, paprika, salat og tomat), men i tillegg har vi et par luringer som kanskje ikke er fullt så normale. Her kommer noen skikkelige stalltips, så følg nøye med nå:

Gulrot – Hakk opp gulrøtter i små biter for å gi tacoen ekstra crunch! Sunt er det også. Prøv, det er knallbra!

Guacamole/avocado – dette er faktisk kjempeviktig. Man kan servere avocado alene, men det anbefales absolutt å lage guacamole! Lages enkelt med avocado, rømme, hvitløk, chili, salt, pepper og lime, eller man kan blande ut avocadoen med Guacamole Mix for en knallgod guacamole på null komma nix.

 

Guacamole er gjort på 1-2-3 og er helt avgjørende for en god tacofredag!

 

Kidneybønner – kan enten serveres fra egen skål eller mikses inn sammen med kjøttdeigen. God smak, masse sunne næringsstoffer og metter så det ljomer etter.

Røde linser – Blandes inn i kjøttdeigen under steking. Knallbra for ekstra næring og for å gi kjøttdeigen mer volum, uten å stjele eller tilføre så mye smak. Prøv, da vel.

Ananas – Kanskje ikke så ukjent, men overraskende godt i taco. Spesielt populært hos 3-åringen.

Nøttekjøttdeig – Hvis du føler deg litt eksperimentell, prøv å lage vegetarvarianten av kjøttdeig med bruk av bønner og nøtter. Litt uvant, men veldig godt 🙂

Rå løk – Bruk rødløk og legg i iskaldt vann etter den er kuttet opp, så fjerner du mye av råsmaken og bevarer crunchen. Sil av vannet rett før servering.

Spice it up – Jalapenos, tabascosaus, fersk chili, sterke krydder – hva enn du trenger for å gi tacoen en ekstra snert, go for it. God taco skal svi litt 😉

 

Røde linser rett i kjøttdeigen gir ekstra volum, smak og næring 🙂

 

Men det er også et par ting vi enten ikke har med, slik som:

Banan – Dette prøvde vi etter tips fra en venninne av frua, men jeg blir pent nødt til å føre opp denne på lista over tacotabber, for banan ble stemt ut med klare marginer.

Nachochips – Mange fredagstacoer inneholder nesten mer nachochips enn noe annet. Vi nøyer oss med en liten skål chiliruller i blant, men dropper det gjerne helt, mest på grunn av kaloriinntaket egentlig.

Ost – Nå tenker du kanskje “HÆ?” og jeg trodde aldri at osten skulle skulle falle ut, men etter å ha prøvd en gang uten, ser jeg faktisk ikke poenget med osten. Prøv selv, du merker ikke at den er borte! I kampen med andre smaksrike ingredienser når ikke osten helt opp og blir bare liggende og hviske i kulissene.

Og til slutt, et personlig stalltips: Lag mye, så har man nok til restemiddag dagen etter. For er det én ting som er bedre enn tacofredag, så er det tacohelg 😉

 

… og sett ting langt unna 1-åringer, så blir det nok til alle 😉

 

Nyhet på tacobordet – Stand´n´stuff fullkorn!

Denne uka har vi for første gang prøvd en helt ny sak på tacobordet: Old El Paso Stand n´stuff tortillas!

 

Velkommen skal du være!

 

Det begynner å bli lenge siden jeg droppet tacoskjellet til fordel for tortillalefsa, men med Stand´n´stuff kan man få det beste fra begge verdener – også med fullkorn!

For nyheten Old El Paso Standn´stuff fullkorn er noe så fantastisk som en tortilla som tror den er et tacoskjell! Den står av seg selv og ser ut som en tom båtis, så er det bare å fylle den med alskens godsaker og mate på! Vanlig Stand n´stuff har vært på markedet en stund og vandret rett inn i mange tacoelskeres hjerter, og nå er også fullkornsvarianten her. Mer fiber, litt sunnere, samme nydelige smaken.

Gjennom tidene er det mye rart vi har prøvd og ikke alt har falt i smak, men Old El Paso Stand´n´stuff (både fullkorn og vanlig) går rett inn i førsterekka og kan forvente seg å måtte stille til start på samtlige tacofredager fremover 🙂

 

Noen minutter i ovnen, så er Stand´n´stuff klar for å ta tacofredagen til nye høyder.

Ingen kommentar.

 

Ikke lov å leke med maten? Joa, på tacofredag så 😉

 

GLAD I TACO? VINN TUR TIL MEXICO!

I forbindelse med lanseringen av nyheten Stand´n´stuff fullkorn arrangerer Old El Paso en konkurranse der man kan stikke av med en ferie til Mexico til en verdi av hele 50 000 kroner! I ukene fremover vil det også trekkes ukentlige vinnere som stikker av med goodiebags stappfulle med godsaker.

Klar for goodiebags og din mulighet til å stikke av med hovedpremien?

–> Klikk her for å gå til konkurransen!

 

 

/ God fredag, god taco og lykke til!

Følg Old El Paso på Facebook

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg