Mmmmumsete høstkos på 1-2-3

Det er høst – hjemmekosens høytid, og det må selvfølgelig nytes til fulle. Enda er høsten så vidt i gang, men det er absolutt ingen grunn til å vente med kosen, så i kveld har vi laget en av høstens store slagere: Ovnsbakte epler med krem!

 

 

Dette er det perfekte tilbehøret til en tv-kveld i sofaen med ullpledd og hva som helst annet enn barne-tv på boksen. Før jeg fikk barn var jeg alltid veldig selektiv på hva jeg så på tv, men i disse dager tar jeg alt som ikke inneholder Fantorangen, Dora eller andre syngende bamser. Før ville jeg kjempet med nebb og klør mot å se Jakten på Kjærligheten, men nå er jeg fornøyd bare jeg får ligge i fred en halvtimes tid og mumse bakte epler med krem.

Enkelt er det også! Nå er jo ikke dette en typisk oppskriftsblogg, men når man kan lage noe digg og mumsete på 1-2-3, ja da er det verdt en rask gjennomgang.

 

Kortreiste, sjælplukka, norske høstepler – mums!

 

Men husk å ta ut kjernen 😉

 

Oppskriften er improvisert og kan vel egentlig inneholde hva som helst, så lenge du har epler. Her er hvordan vi lager dem:

Ovnsbakte epler à la Mumsehjerte

4 epler

En neve mandler

En neve rosiner

Kanel

Et par klatter smør

Fløte

Stevia

Vaniljepulver

 

Slik gjør du:

 1. Sett ovnen på 180 grader.
 2. Hul ut eplene med en sånn eplekjernefjerner. Har du ikke en sånn kan du gå på med kniv også. Profftips: Kjernen kommer ut som en lang kolbe. Kutt av en bit av bunnen og bruk den som propp i bunnen av eplet, så renner ikke alt fyllet ut igjen.
 3. Sett de kjerneløse eplene i en ildfast form.
 4. Hakk opp mandler, bland med rosin og et dryss kanel og hell blandingen ned i eplene. Fyll nesten helt til toppen.
 5. Stapp en god klatt smør i toppen av hver eple, som et lokk over rosin/kanel/eple-blandingen.
 6. Profftips: Hvis det er igjen litt av fyllet, gnikk litt smør langs topplokket av eplet og dryss deretter gjenværende blanding over eplene, slik at det setter seg fast litt ekstra fyll her og der. Ekstra mumsete 😉
 7. Et lite kaneldryss nå, så er du i mål.
 8. Inn i ovnen i 20-25 minutter.
 9. Når eplene er ferdig skal de være bakt, men ikke overkokt og kollapset. Hvordan vet du at de er ferdig? Det vet du ikke, men ta det på øyemål. Skallet skal ha sprukket opp, men om du titter inn i ovnen og ser en stør grøt av kaos ? da har det gått for langt. Det skal så vidt piple ut litt saft fra gjennom skallet ? oh lord, da snakker vi epletid!
 10. Pisk krem av kremfløte, et liiiite dryss vaniljepulver (ev. vaniljeessens) og et liiiite dryss stevia, typ en knivsegg.
 11. Sett eple på tallerken, klask på krem, ta på joggebukse, deis ned i sofaen, skru på tv-en og nyt høsten 🙂

 

Ferdig preppet, klare for en tur i solarium 🙂

 

/ Værsågod 😉

* Følg Eplehjerte på Facebook *

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg