Solkremtips for rotehuer

/ skrevet i samarbeid med Cosmica

 

Endelig er solen og sommerværet kommet for i år, men med det melder det seg også et markant behov for solkrem. Ofte.

Og det er ikke alltid like lett å huske på, spesielt ikke for et rotehue som meg..

Derfor har jeg laget en liste med smarte solkremtips som kommer godt med enten man er et notorisk rotehue som trenger å få det inn med teskje, eller bare en døgnvill småbarnsforelder på jakt etter smarte tips 🙂

Og vi starter med det første tipset, som kanskje også er det viktigste:

 

Husk å bruke solkrem!

Det høres kanskje innlysende ut, men det er fort gjort å glemme. Og det hjelper lite om du har kjøpt den raffeste solkremen i byen, hvis den blir stående ubrukt på hylla.

 

Husk å smøre hele familien og ikke bare deg selv 😉

 

Solkrem, ikke bare i Syden

Det er lett å tenke at solkrem bare er forbeholdt sydenvarme og soling på stranda, men det er veldig viktig å huske å bruke solkrem også her hjemme. Selv om man kanskje ikke blir like fort solbrent, trenger fortsatt huden den viktige beskyttelsen fra solkrem i varmen.

 

Smør barna!

Jeg lager et eget punkt for dette, for det er lett å glemme å smøre barna dersom man ikke smører seg selv. I hodet tenker man “lang dag på kontoret” og glemmer at barnas dag ser helt annerledes ut. Og det kan være veldig uheldig, spesielt hvis barna skal være lenge ute, for eksempel i barnehagen.

 

Lurt å smøre rikelig på små kropper.

 

Et solkrem-ess i ermet

I lys av forrige punkt: Ha alltid en ekstra solkrem stående i barnehagen!

Altfor ofte kommer jeg på at jeg skulle smurt plutten først når jeg kjører inn på parkeringsplassen. Det føles heller ikke riktig å snylte barnehagens solkrem hver eneste dag, men med egen solkrem på lur har man alltid en nødløsning tilgjengelig 😉

 

La kremen få tid på seg

Husk at solkrem trenger tid for å bake seg skikkelig inn i huden, gjerne minst 30 minutter før man fyker ut i sola eller stuper ned i vannet.

 

Først solkrem og så.. 30 minutter og 2 sekunder senere 🙂

 

Ta med nok!

Når du skal ut på tur, husk å ta med nok solkrem til hele familien for hele ferien. Man vet aldri om det er solkrem å få tak i dit man reiser og kvaliteten på solkremen man kjøper kan variere veldig.

 

Bruk nok!

Selv om du har nok solkrem, må du også bruke den godt og flittig. En god håndfull burde være et godt utgangspunkt. Her gjelder det å ikke spare seg til fant, for solbrente barn kan fort få ferien ødelagt. Vær heller raus, spesielt på barna!

 

OBS – Vannfast

Det virker kanskje innlysende, men husk å sjekke av solkremen er vannfast. Dette er det veldig fort gjort å brenne seg på (#badumtss), så husk alltid å dobbeltsjekke dette.

 

Vannfast solkrem med høy solfaktor og et ekstra beskyttende filter er en sikker vinner for barna.

 

Det skal ikke være overflødig solkrem til overs på huden, men gjerne helt på grensa 😉

 

Mitt beste produkttips!

Min personlige favoritt i sommer er Cosmica Kids Sun SPF 30 Spray, som gir god beskyttelse, har eget partikkelfilter og er rask i bruk. Solkremsprayen fordeler seg lett utover og lar seg enkelt smøre inn i huden.

 

Cosmica Kids Sun SPF 30 Spray – Et sikkerstikk for årets sommerferie!

 

Solkremserien til Cosmica inneholder alt du trenger av produkter for å ta vare på huden din i sommervarmen, enten du ønsker å stenge solen helt ute eller slippe gjennom nok til å nøttebrun og fin.

Cosmica har også en hel serie med solkremprodukter for barn. I tillegg til solkremsprayen er dette et par av produktene vi har brukt flittig i sommer og kan anbefale på det varmeste:

 

 

Kids Sun SPF 50 -Høy og effektiv beskyttelse for barn

Kids Sun SPF 50 leppepomade – Solstift for barn

Sun face 30 leppepomade – Effektiv beskyttelse for leppene

Sun face 30 – Høy beskyttelse spesielt utviklet for ansiktet

 

/ God sommer!

Les mer om produktene på Cosmica.no

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg