Naturlig prevensjon? Go for it!

  •   

De siste dagene har det florert med kritikk mot bloggere som Casa Kaos og Caroline Berg Eriksen som har anbefalt et omdiskutert prevensjonsmiddel.

Produktet som omtales er av typen naturlig prevensjon, som ved måling av kroppstemperatur kan fortelle deg om du har eggløsning eller ikke, og dermed hvorvidt det er trygt å ha sex eller ei, med tanke på graviditet.

Bloggerne har hevdet at prevensjonsmiddelet er inntil 99,9 % sikkert og debatten raser nå rundt hvordan man kan hevde dette, at dette er legemiddelreklame uten tilstrekkelig kompetanse også videre.

En blogger som derimot ingen har spurt og som faktisk både har jobbet med legemidler OG har bestått LMIs lov- og bransjekurs for legemiddelkonsulenter OG har personlig erfaring med et slikt produkt er … meg!

Men neida, bare spørre damer om prevensjon ja. Rasister ass.

 

Tikk takk, ingen barn, takk

 

Men okei, nå skal du høre. Vi har nemlig hatt et slikt produkt her i hus i lang tid, da frua ikke tåler p-piller noe særlig. I starten var jeg selvfølgelig ganske skeptisk. Ikke bruke prevensjon, men stole på et apparat som måler kroppstemperatur? Er det trygt da? Høres ganske risky ut.

Å hevde at et slikt produkt er 99,9 % trygt høres helt spinnvilt ut, for produktet verken legger til eller trekker fra noe, den forteller deg bare, basert på temperatur, når den mener det er grønt lys for å kose litt uten at det blir barn av det. Men den kan jo ta feil. Og du kan ta feil.

For selv om produktet i seg hevdes å være ganske sikkert, kan du ikke stole 100 % på dets målinger. Både fordi ingen prevensjonsmidler kan gi deg en 100 % garanti, men også fordi brukeren selv utgjør en veldig stor del av brøken! Bruker du produktet noenlunde feil kan du nærmest banne på at det vil ta feil. Ofte.

Men selv ved riktig bruk, under optimale forhold, kan ikke produktet gi annet enn en god indikasjon. En god indikasjon riktignok, men det er jo ingen garanti. P-piller gir heller ingen garanti. Det eneste prevensjonsmiddelet du kan stole 100 % på er å sitte påkledd i hver sin ende av sofaen og se på Beat for Beat.

 

Æ vil pul, men æ vil ittj ha onga, ka skal´n bruuuk da?

 

Men hey, jeg har ikke tenkt til ramle ned i samme fallgruve som tidligere nevnte bloggere, så derfor gir jeg ingen ytterligere råd, vink og synsinger om det produktet.

Men som en generell hovedregel kan man vel si at når det kommer til ting som legemidler og prevensjon: Lytt gjerne til bloggere, men stol på legen 😉

 

Decisions, decisions..

 

Så over til min personlige erfaring!

For vi har nemlig brukt et tilsvarende produkt og det fungerer slik: Etter måling av temperaturen lyser den enten rødt, gult eller grønt. Grønt betyr “Skru på no Marvin Gaye!”, gult betyr “Njaaaa, usikkert, kanskje bare litt klining?” og rødt betyr “Fingra av fatet, Johnny!”.

Og dette systemet har vi fulgt i en årrekke, med stort hell! Fargekodene har fungert helt utmerket og grønt har alltid vært å stole på.

Bare ved to anledninger har vi testet rød og gul dag.

Og slik gikk det …

Rød dag:

 

Velkommen til verden, pluttis!

 

Gul dag:

Og der kom a lillesnupp 🙂

 

Så hvis du har lyst på to stykk barn som forandrer livet ditt for alltid, stol på naturlig prevensjon. Spesielt på usikre dager. Hvis ikke, vurder sikrere alternativer. Eller forhør deg godt om bruken før du setter i gang 😉

Selv vil jeg naturligvis sterkt anbefale naturlig prevensjon, for hadde det ikke vært for naturlig prevensjon ville jeg helt sikkert fortsatt vært den samme kjipe fyren jeg var før. Han som hatet barn.

Jeg ville ikke sittet her i dag med fanget fullt av de to mest fantastiske tingene som noensinne har hendt meg.

 

<3

 

/ Så sånn er det med den saken 😉

* Følg Prevensjonshjerte på Facebook *

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg