5 tips for barn + solkrem

/ skrevet i samarbeid med Cosmica

 

Det er ingen hemmelighet at det kan være litt knotete å smøre inn små barn med solkrem.

Jeg har derfor skrevet ned mine fem beste tips som kan gjøre solkremsmøringen til en lek 🙂

 

Fortell barnet om viktigheten av solkrem

Barn er ikke dumme og med litt smakelig skremselspropaganda kommer man en lang vei. Man trenger jo ikke overdrive, men på en hyggelig måte forklare at hvis man ikke smører seg med solkrem kan man bli solbrent og det er veldig vondt. Dette fungerer veldig godt i kombinasjon med neste tips:

 

Monkey see, monkey do

Gå foran som et godt eksempel og smør deg selv med solkrem først mens barnet ser på. På den måten kan du bruke argumentet “Mamma, pappa, farmor og farfar har på seg solkrem. Alle må jo ha på solkrem før vi kan gå på stranda…” med største selvfølgelighet.

 

Da var fattern klar for stranda!

 

Frist med belønning

Å smøre barna med solkrem trenger egentlig ikke være vanskeligere enn følgende argument: “Det blir ikke noe bading før solkremen er på”. Det ville i hvert fall fungert på meg som barn. Det er helt sikkert dårlig pedagogikk, men på en varm og solfylt dag får viktigheten av solkrem går foran prinsipper.

 

Tull og tøys

Lag artige mønstre med solkremen på huden. Tegn smilefjes, dyr, bokstaver etc og lat som du tryller bort solkremen når den suges inn i huden.

Og ikke minst: Tull med deg selv. Man måste bjuda på! Ta en stor klatt midt på nesa, klæsj solkrem utover kroppen og lek litt med det. Lek gjør ofte ting litt lettere, dessuten blir du selv godt beskyttet mot solen for dagen 😉

 


Takk til muttern for lån av stuntrygg 😉

 

La barnet prøve selv

Det funker ofte også å la barna få prøve selv og se at de mestrer prosessen og at det absolutt ikke er noe skummelt. Så føler de litt mestring også. Dette kan hjelpe med å bidra til å fjerne barrieren.

 

Øvelse gjør mester.

 

Se der ja!

 

Hva er dine beste tips?

Dette var bare fem av mine tips da, men jeg VET at det finnes mange flere tips blant dere lesere der ute.

Derfor har jeg fått gleden av å kunne arrangere en konkurranse i jakten på flere gode tips! Vinneren stikker av med en knallfin premie fra Cosmica!

 

 

Visste du forresten at…

 • Solkrem er et viktig forebyggende middel mot solbrenthet, aldring på grunn av for høy UVB-eksponering, og selvfølgelig hudkreft?
 • En generell regel er at jo høyere faktor, dess bedre beskyttelse? Det viktigste er likevel at man smører et godt lag med solkrem på hele kroppen. Deretter kommer faktor.
 • Det er viktig at solkremen er av god kvalitet og at barn gjerne trenger en helt egen solkrem med ekstra beskyttelse?
 • Cosmica har en egen serie solkremer spesielt utviklet for barn? Disse solkremene har høy faktor og eget partikkelfilter som gir ekstra beskyttelse mot skadelig stråling, spesielt utviklet for barnas sårbare hud.
 • Cosmica har et samarbeid med Kreftforeningen? For hver kjøpte solkrem med faktor 15 eller høyere donerer Cosmica 1 krone til Kreftforeningens arbeid i kampen mot kreft. I løpet av de siste to årene har de donert over 1,7 millioner kroner til dette livsviktige arbeidet!

 

Klar for en dag ved bassenget!

 

KONKURRANSE!

Hva er ditt beste tips for å få smurt barna med solkrem?

Legg igjen en kommentar under dette innlegget og vær med i trekningen av hele solkremlinjen fra Cosmica, både for voksne og barn!

OBS 1: For å være med i konkurransen må du også følge Cosmica på Facebook

OBS 2: Legg igjen e-postadresse også, ellers får jeg ikke tak i deg.

OBS 3: Hvis du ikke har noe godt tips, men ønsker å vinne solkrem likevel, kan du selvfølgelig fortsatt være med i konkurransen! Sleng igjen en high five eller lignende, så er du med 😉

Vinneren trekkes i løpet av helgen og kontaktes direkte.

 

Premien det står om + noen til. Delta nå, så er sommerhuden sikret 🙂

Ønsker du å sjekke ut de knallfine produktene i premiekurven fra Cosmica, finner du de her:

Sun spray 30 

Kids Sun 50

Kids Sensitive 30

Sun Stick 50 kids

Lip Balm 30

Sun Face 30

Sun Lotion 25

 

/ Lykke til!

* Husk å følge Cosmica på Facebook *

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg