Flytende spansk og eplejuice

I dag har vi vært så mye her og der at jeg rett og slett aldri fikk somlet meg til å skrive et morgeninnlegg, så beklager for det. Nei, jeg mener: Lo siento 😉

Og nå er jaggu kvelden i ferd med å sette inn og på tide å logge av, for det er ikke lenge igjen til første delfinale av Eurovision kommer på boksen og jeg vil ikke gå glipp av ett sekund! Det går riktignok på spansk tv, men det burde gå fint. For … ja … ikke for å skryte altså, men noen har brukt tiden godt og allerede blitt tilnærmet flytende i spansk. Typ.

 

Yo soy.. nei.. Yo.. altså, yo bor i .. Almayate. Por favor.

 

Okei, kanskje ikke flytende da, men jeg klarte i hvert fall å bestille eplejuice til plutten på en strandbar i dag og jeg er ikke så rent lite stolt av det.

Det ble selvfølgelig ikke en lang og komplett setning av typen: “God dag min herre, jeg skulle så ærbødigst bedt dem om et glass av deres fineste eplejuice til min sønn”. Nei, da gikk jeg heller for kortvarianten.

– “Zumo de manzana. Uhm.. Please.”

Eplejuice, kort og godt. Med noen engelske høflighetsfraser attåt. Ikke akkurat på morsmålnivå enda, men det er en start.

 

Zumo de monzana 😉

Fisk de grillspyd… 😛

 

Jeg vurderer faktisk seriøst å begynne å lære meg spansk, for det virker jo ikke så himla vanskelig. Det ligger jo ikke så fryktelig langt unna engelsk, fransk og norsk i oppbygning, uttale og forståelse.

Etter bare en liten halvtime med Duolingo på mobilen har jeg lært mer spansk enn jeg gjorde med ørten års franskundervisning på skolen eller det halvåret jeg prøvde å forstå foran og bak på det japanske språk.

 

Wiiiii!

 

Plutselig våte plutteføtter.

 

Men okei, nå må jeg faktisk løpe. Muttern har kokkelert ved grytene og nå står middagen klar på takterrassen mens solen sørmodig synger seg i seng. Kyllingsalat med masse spennende tilbehør og en duggfrisk attåt, da kan man ikke klage. Jeg skal ikke rulle meg i hovmodighet altså, men som tidligere nevnt:

Jeg har hatt det verre.

 

La familia. Good times.

 

/ Tu comes una manzana. Så vet du det 😉

* Følg Feriehjerte på Facebook *

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg