Vær et forbilde i trafikken

Først i dag slår påskeferien ut i full blomst og enda flere skibokser vil fylles til randen. Butikker vil ribbes for smågodt og salget av kvikk lunsj vil få en eksplosiv oppsving. For vi nordmenn elsker å kose oss i påsken, spesielt på påskefjellet.

Men før vi kommer så langt må vi komme oss dit, og det er ikke nødvendigvis alltid like kos. For det kan være stressende å reise på tur med familien. Bilen er fullstappet, altfor mye tid har gått med til å pakke altfor mye og stresset har begynt å piple i pannen.

 

 

I sånne stunder er det både lett og fristende å klemme litt ekstra på gassen, men husk: Fart går også i arv. Barna får med seg hvis mamma eller pappa er litt sjenerøs på gassen. Kjenner at det svinger litt ekstra og vender seg kanskje til tanken at litt fortere er litt bedre.

Kanskje kommer man frem til hytta hele 15 sekunder raskere, men hva med den dagen barna skal ta rattet? Det kan være greit å huske at barna tar etter våre vaner og en usikker 18-åring som er vant til at det går litt fort i svingene kan være en stor fare både for seg selv og andre. For fart er den vanligste dødsårsaken for unge i alderen 18 – 24 år i trafikken.

Det er så lett å kjøre bare litt for fort, spesielt når man er stresset og ofte stoler man nok litt for mye på egne ferdigheter, spesielt vi gutta. Derfor kan det være lurt å huske på, spesielt nå i påsketrafikken: Fart går også i arv.

 

 

Statens Vegvesen har laget en knallbra filmsnutt om akkurat dette og den traff meg rett i hjerterota. Vær så snill å ta en titt på den, for filmen kan potensielt utgjøre en stor forskjell for deg og familien på sikt. Husk at du er et forbilde for dine barn, også i trafikken.

 

 

Har du lyst til å gjøre en forskjell og samtidig være med på en kul greie?

Bli med å dele dette viktige budskapet enten via facebook, twitter eller tumblr, men med en twist!

For alle beskjeder, likes og delinger som støtter kampanjen blir satt på vent helt til 10. april kl. 12.00. Først da spres alt på sosiale medier på likt, for å skape en skikkelig slagside som vil skape stor blest. På denne måten håper man å få mest mulig oppmerksomhet rundt denne viktige saken. Og dette kan du bli med på!

Gå inn på kampanjesiden og klikk på en av disse:

 

 

–> Bli med på kampanjen – Vær et forbilde

P.S. Dette innlegget er overhodet ikke sponset eller noe sånt, kun et ønske om at så mange som mulig blir med på å gjøre det litt tryggere å ferdes på norske veier, både nå og i fremtiden 🙂


/ Fart går også i arv

* Følg Pappahjerte på Facebook *

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg