Topp 5: Beste og verste julesanger

En skikkelig god julesang kan smake søtere enn den deiligste gløgg, men en dårlig julelåt kan ødelegge jula mer enn et flyvende reinsdyr med magesjau.

Derfor ønsker jeg å presentere mine fem favorittsanger på julefronten, men også de fem mest ødeleggende julesangene. Kan jo ikke bare vise frem kremen heller, må ta med medaljens bakside. Litt som yin og yang det der.

Så derfor, uten videre introduksjon eller unødvendig tomprat, her får dere mine kandidater for de fem beste og verste julesangene. Vi starter med de verste 😉

 

 

TOPP 5: VERSTE JULESANGER

 

5. plass: Oh holy night – Christina Aguilera

Oh Holy Night er absolutt en av mine julefavoritter, men denne versjonen kan få tærne til å krølle seg i frustrasjon. Hvorfor må amerikanere alltid kjøre på med vokalonani og overdrevne mengder av alt? Christina har i utgangspunktet en flott stemme, men denne versjonen er bare for mye smør på flesk på bacon.

4. plass: All I want for christmas is my two front teeth – Spike Jones

I-iFsxSNN2c

Sangen høres søt ut helt på starten, men etter 3 sekunder er man lei både stemmen og plystringen. Fra der og ut er det bare en kamp om å ikke hive radioen ut av vinduet. Denne var sikkert hysterisk og nyskapende da den ble produsert på 40-tallet, men i mine øyne har den tålt tidens tann akkurat like godt som en åpnet kartong med melk.

 

3. plass: Wonderful Christmas time – Paul McCartney

V9BZDpni56Y

Paul McCartney… På sitt beste er han et geni, men på sitt verste lager han ting som dette. For en stor Beatles-fan blir dette som å høre Mozart fremført på elgitar. På danskebåten. På julebord. Etter midnatt.

 

2. plass: Last christmas – Whigfield

ukR45s2YDDE

Da jeg begynte på denne listen hadde jeg aldri trodd at Wham IKKE skulle dukke opp på listen, men Whigfield klarte faktisk å snappe fra dem plassen med denne hårreisende coverlåten fra 90-tallet. Hvis ikke George Michael har saksøkt henne for usportslig oppførsel forstår jeg ingenting.

 

1. plass: The Christmas shoes – Newsong

GJcPVB-we7g

Å du hellige amerikaner, dette blir for svulstig! Sangen handler altså om en liten gutt som skal kjøpe sko til moren sin til jul (tnååååååh!) fordi hun er døende (hva sa?) og han ønsker at hun skal se bra ut i tilfelle hun møter Jesus (les: parkere tøflene) i løpet av kvelden. Vokalisten gir så pengene til gutten og blir så fornøyd med seg selv at han tar det som et tegn fra Gud om at vi alle må huske hva julen handler om…

Det høres kanskje en anelse poetisk ut, men hele pakken ender bare opp som et krampeaktig forsøk på å kapre ALT av julestemning, sympati og kristen nestekjærlighet i en og samme pakke. Sangen gir deg et overflødighetshorn av svulstigheter og føles som å spise 24 kokosboller på rappen. Fysj.

Hvis du virkelig ønsker en godbit skal du derimot se Patton Oswalts hysterisk morsomme analyse av nevnte “Christmas Shoes”. Fikk meg til å le meg fillete i hvert fall. Sjekk ut Patton Oswalt – Christmas shoes.

 

Nei uff, dette ble tøft for øret. Stakkars nissefar ligger helt sikkert og vrir seg på Nordpolen, så rist av deg alle uhumskhetene og gjør deg klar for fem vakre sanger som ringer julen rett inn i sofakroken.

 

TOPP 5: BESTE JULESANGER

 

5. plass: Holly jolly christmas – Michael Bublé

c-E16Udav7M

Michael Bublé, hva gjør du her?! Jeg liker deg jo ikke engang. Jeg kan ikke utstå 99 % av musikken du lager. Men akkurat denne lystige julecoveren sitter rett i fletta! Man må jo bare bli glad av denne lekne versjonen av sangen. Du hører at han er glad når han synger og det smitter over. Vel blåst, Michael!

 

4. plass: Walking in the air – Film: The snowman

ubeVUnGQOIk

Åh, du magiske julestemning. Denne sangen har blitt umåtelig populær de seneste årene og det med rette. Sett resten av verden på pause, skru på lyden og nyt denne fantastisk vakre perlen av en julesang og den fortryllende stemmen som knuger seg rett til hjertet.

 

3. plass: Feliz Navidad – Boney M

iDq5ENMf120

Denne sangen er egentlig bare 98 % rar og 1 % klein og 1 % julerelatert, men jeg har vokst opp med denne sangen. Muttern har alltid pumpet juleplata til Boney M hjemme i huset mens hun stekte medisterkaker og svinset rundt på kjøkkenet og denne sangen gir meg de beste juleassosiasjoner i verden. I love it! Feliz navidad!

 

2. plass: Pie Jesu – Andrew

6kiliQQZ_q8

Pie Jesu er en magisk julesang. Hadde egentlig tenkt til å gå for en video med Sølvguttene eller Sissel Kyrkjebrøl, men denne versjonen fra Britain´s got talent er bare så sår og nydelig at jeg måtte gå for den. Hvis du ikke har sett den før: Klikk! Du kommer til å få en tåre i øyekroken, jeg lover.

 

1 plass: Oh holy night – Home alone

XJiQckTVBc0

Ingen over, ingen ved siden. Uten O holy night kan jula bare gå hjem. Og akkurat denne versjonen er hentet fra en av tidenes beste julefilmer, Home Alone 1, så da får man dobbelt opp av både julestemning og frysninger. Sukk. Så vakkert. Alltid skal hårene i nakken reise seg i refrenget.

 

That´s it, folks! Så, er du enig/uenig? Noen jeg helt har oversett? Legg gjerne igjen navn på sang eller link i kommentarfeltet.

MEN DU: Mens jeg jobbet med å komme opp med alle disse sangene kom jeg over veldig mange andre som jeg også ønsket å ta med. Derfor har jeg også laget en liste over mine norske julefavoritter, samt fem julesanger som er litt … annerledes. Kunne det vært interessant med nye lister i morgen? I så fall, gi meg et pip i kommentarfeltet 🙂

 

/ laaaast christmas I gave ju maj haaart

* Følg Pappahjerte på Facebook *

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg