Topp 5 julefilmer

Julen er en tid for kos og tradisjoner, og få ting er mer kos enn å synke ned i sofaen med en god julefilm. Her er mine topp 5 julefilmfavoritter.

 

5. plass: The Holiday

Ok da, så er kanskje The Holiday litt rar og inneholder veldig mye særs suspekt produktplassering og er urklissete med sitt plott om de to damene som bytter liv for en liten stund og dermed ender opp med å bli viklet inn i den andres hverdag, men så er den også veldig underholdende og søt. Dette er en av de få filmene der jeg faktisk liker Cameron Diaz sine rariteter og overdrevne ansiktsuttrykk. Og selv en heterofil mann kan se at Jude Law er så søt i denne filmen at man kan få hull i tennene av mindre.

 

For vi er lite mække søte da! (bilde: Schmoesknow.com)

 

Så er det også noe artig over tanken om å bytte liv med noen for en periode. Hvordan ville det sett ut? Slik som i The Holiday? Helt sikkert ikke, men uansett en søt og artig film for sofakos og høy tøffelføring.

Favorittøyeblikk: Når man endelig får møte damene til Jude. Da skjelver det godt i leppa gitt. Sier ikke mer.

 

4. plass: Love actually

I Love Actually møter vi en bråte par og personer som alle har hver sine kjærlighetshistorier som på en fiffig måte blir vevd sammen.

I hovedrollene finner vi et overflødighetshorn av kjente skuespillere, deriblant Hugh Grant. Og bare DER sier det seg jo selv at filmen er bra, for hvem klarer vel å si nei til den gutteaktige sjarmen hans der han nærmest hypnotiserer seg inn under huden på deg med beklagende øyne som en Spaniel som har tisset på teppet og en luftig manke som manen på en engelsk fullblodshest i fullt firsprang.

 

Som en valp man bare må ta med hjem (bilde: popsugar.com)

 

Det kanskje spesielt besnærende med denne filmen er at det ikke ender godt for alle parene, slik man kanskje skulle tro i slik en klissete komedie. Men sånn er det jo i livet også, kanskje er det også derfor denne filmen funker så bra. Man blir sittende å heie på kjærligheten fra sofakroken, le litt, snufse litt, kose seg. Og selvfølgelig må vi ikke glemme den lille, men helt geniale gjesteopptredenen fra Rowan Atkinson som ekstravagant gaveinnpakker.

Favorittøyeblikk: Det kleine men veldig søte opplegget med kassettspilleren og snakkekortene. Oh lord. #mannetårer

 

3. plass: Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton

Denne lille kortfilmen er en sann klassiker og en familietradisjon som lever videre. Den går på juleaften hvert år og i alle år har den samlet vår familie foran skjermen. Der sitter vi og gjenforteller stort sett hver eneste replikk mens vi ler og koser oss. Da er julen endelig skikkelig i gang!

 

Nu är det jul! (bilde: nrk.no)

 

Den fantastiske animerte kortfilmen handler om en svensk gutt som inspirert av Robin Hood tar pakker fra de rike i samfunnet og gir de videre til de fattige. Det hele blir selvfølgelig masse forviklinger og mye moro. 23 minutter som sender julestemningen rett til tops.

Favorittøyeblikk: Han kisen som får serviettringer tredd på nesen av sine barn.

 

2. plass: Home Alone 1

Ingen jul uten Home Alone 1. Basta. Hvis jeg ikke rekker å se denne før jul så kan du egentlig bare ringe Sølvguttene og avlyse hele sulamitten. Jeg må ha min faste årlige dose av Macaulay Culkin som plutselig befinner seg hjemme alene og må gjøre alt han kan for å overleve i et hus som kveld etter kveld blir angrepet av to særs sjuskete innbruddstyver.

Favorittøyeblikk: Når Marv får en edderkopp plantet på nesa. Å herregud, det skriket er fantastisk. Og selvfølgelig når koret synger “O holy night” i kirken. Får frysninger bare av tanken.

 

I made my family disappear? (bilde: Stillstile.com)

 

1. plass: Tre nøtter til Askepott

Popelkuuuu!! Jeg har kun én gjenlevende juletradisjon jeg. NRK1 kl. 11.00 på juleaften. Ingen arbeidsoppgaver, ingen under, ingen snømåking, ingen kirke, ingen noe som helst. Om Harald selv hadde stått skulder til skulder med Erna på døra og formanet meg om å bli med ut på snøballkrig, hadde jeg smelt døra i fleisen på dem. Ingenting går mellom Askepott og meg. Telefonen slås på lydløs, verden settes på pause og julen nytes i fulle drag. Tri orisky pro Popelku nytes aller best med noen skiver julekake og brunost, samt en stor kopp kakao med krem.

 

Seriøst, det var hesten som prompet, jeg lover. (bilde: nrk.no)

 

Favorittøyeblikk: Musikken, bandet på slottet, voice-over-stemmen, de hårreisende kostymene, bøttesveisen til prinsen og den snøfilla som skyter til værs fra hoven til den ene hesten helt på slutten. Da er det jul.

Vi starter allerede i kveld med årets julefilmer, så er vi helt sikre å komme i mål med alle. Så sorry Stian Blipp, men i kveld når du ikke Macaulay Culkin til knærne.

Hvilken julefilm er din favoritt som du absolutt se hvert eneste år?

 

/ Goood jul!

* Følg Pappahjerte på Facebook *

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg