10 tips for en litt billigere jul

River deg i håret over hvor mye penger som går med til julegaver? Her kommer 10 tips som gjør årets julegavehandel litt billigere.

/ annonse

Med 16 dager igjen til jul begynner det virkelig å nærme seg, og derfor tenkte jeg det var på sin plass å komme med et par tips for hvordan man kan gjøre årets julehandel litt billigere OG gi dere muligheten til å vinne et gavekort på 1000 kroner!

 

Hver jul føler Nasse seg truet. Med rette.

 

1. DIY
Do it yourself (DIY) eller “Lag det sjæl” på godt norsk er i vinden som aldri før. Selvlagd er vellagd og det gjelder spesielt for julegaver. Trenger ikke bare være dorullnisser, hva med f. eks hjemmestrikkede tøfler eller kanskje noe julesnop til å mumse i romjulen?

 

2. Brukt
Brukte gaver er utrolig undervurdert hvis man gjør det riktig. Godt brukte treningssokker utgår selvfølgelig, men en god bok man selv ble veldig glad i kan absolutt gis videre.

 

3. Regifte
Får du noe fint som du har fra før, ikke trenger og/eller ønsker, kan du vurdere å pakke den ned igjen og regifte den til noen andre. Regifting er meget kontroversielt så vær ekstremt påpasselig så du ikke blir tatt på fersken. Gi for eksempel ikke gaven tilbake til den du fikk den av 😉

 

4. Helt kurant med ukurant?
Dette er et dristig tips hentet fra en episode av Seinfeld der George kjøper en kasjmirgenser til Elaine som i utgangspunktet er aaaaltfor dyr, men grunnet en pitteliten rød flekk så er den plutselig innenfor budsjett. Noe å vurdere?

 

5. Salg
Kjøp ting på salg, det gjør lommeboka glad. Salgsvarer uten bytterett kan derimot være litt skummelt, ref. kasjmirgenseren i forrige punkt.

 

6. Kvantumsrabatt
“Ta 3, betal for 2”, “50 % på billigste vare” etc, slike tilbud er fine å få med seg i juleshoppingen. Selv kjøpte jeg to identiske gensere en jul og fikk da den andre til 50 %. Den ene genseren gikk til brodern, den andre gikk til meg selv 😉

 

7. Shop hele året
Å handle alle julegavene helt på tampen av året er ikke bare stressende, men tar også en plagsomt stor jafs av samme lønning. Ved å fordele gaveinnkjøpene utover hele året vil man aldri gå helt pengelens inn i neste måned.

 

8. Kjøp i sesong
Dette tipset henger litt på det forrige, men akkurat som med råvarer så er det også sesonger for produkter. Kjøp langrennsski om våren og  sykkel om høsten. Hvis du vet hva en person ønsker seg et godt stykke frem i tid kan det være gode penger å spare på dette.

 

9. Reforhandle julebudsjettet
Ta en prat med venner og familie, kanskje kan dere nedjustere maksgrensen på julegaver? Min erfaring er at det faktisk er mer spennende å prøve å finne noe fint til en billig penge fremfor å kunne plukke fra øverste hylle og det er ingenting som tilsier at pris er viktigst. Heller noe fint og personlig til en femtilapp enn en upersonlig samlebåndsgave for 500 flis.

 

10. Rabattkoder på nettet
Å handle med rabattkoder på nettet kan fort spare deg både tid og penger. Littbilligere.no er en veldig smart nettside du bør sjekke ut. Der får du hele tiden rabattkoder og knallgode tilbud fra en drøss ulike nettbutikker som Nelly, Hotels.com, Apollo, Zalando, Ellos og mange fler. I tillegg har de et ukentlige nyhetsbrev der du får de nyeste tilbudene rett på e-post. Helt enkelt, ganske genialt.

 

Les mer på littbilligere.no

 

KONKURRANSE – VINN GAVEKORT!

I samarbeid med LittBilligere.no har jeg fått anledning til å holde en konkurranse der vinneren stikker av med et gavekort på 1000 kroner til bruk hos Zalando.

Å delta er lettere enn å smøre seg en brødblings med gulost 🙂

Du trenger bare å melde deg på det ukentlige nyhetsbrevet til LittBilligere.no (selvfølgelig gratis) og svare på følgende spørsmål: Hva er koden som gir deg 10% rabatt hos Zalando?

Svaret skriver du inn i kommentarfeltet her på bloggen.

OBS: Svaret på spørsmålet og påmelding til nyhetsbrevet finner du HER

 

Finn rabattkoden, meld deg på nyhetsbrevet, bli med i trekningen 🙂Og gjør som 17889 andre: Følg Littbilligere.no på Facebook

 

Konkurransen avsluttes onsdag 15. desember. Lykke til!

 

/ High five!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg