Middag? Nei takk

Før spiste han alt, nå spiser han ingenting. Hva gjør man da? Man jukser litt.

/ annonse

Jeg husker vi følte oss som verdens flinkeste foreldre når plutten velvillig gnagde i seg alt vi serverte ham til middag. Brokkoli, laks, gulrøtter, kjøttkaker etc. Alt vi satt frem gikk ned på høykant. Vi lo av de som sier det er så vanskelig å få i barna sunn mat og vi klappet oss selv på skulderen. Ikke visste vi helt hvordan, men noe riktig måtte vi ha gjort. Dette gikk jo lekende lett!

Men så er det som det alltid er med barn da, de endrer seg hele tiden. Fra å spise stort sett alt spiser plutten nå stort sett ikke noe. Og det er jo litt kjipt, for vi ønsker at han skal få i seg litt mer enn bare yoghurt eller brødskiver med prim. Men det er jaggu ikke så enkelt.

 

Så snart maten er klar er plutten plutselig “borte”

 

Selvfølgelig kan man gå for triksene med å vente til barna blir sultne nok etc, men for tiden ser det ikke ut til at vi får ham i mer enn et par halvhjertede skjeer av noe som helst før han sier “Mett i magen” og ser seg fornøyd.

Unntaket er grøten på kvelden og den sørger vi for å proppe full av avocado, men likevel føles det ikke helt som at han får i seg alle næringsstoffene han trenger i løpet av dagen. Derfor har vi nå sakte men sikkert begynt å introdusere både barnetran og vitaminløver.

 

Nå har du brølt ditt siste brøl, løve.


Nå som vi er godt i gang med det kalde vinterhalvåret der sola plutselig blir innadvendt er det mange fordeler ved å spe på litt på kosten til småttisene med både tran og ekstra vitaminprodukter. Tranen er spekket med viktige næringsstoffer, deriblant Omega-3 og vitaminløvene byr på kalsium og 10 ulike vitaminer som blant annet gjør godt for immunforsvar og benbygning. Dessuten smaker det kjempegodt!

Det står på boksen at produktene ikke anbefales til barn under 3 år, men siden bursdagen hans er rett rundt hjørnet tar vi en råsjanse på at det går bra. Både løver og tran inntas under nøye oppsyn fra fattern, så det skal nok gå bra.

 

Søte løver og tran som ikke smaker høgg = topp stemning

 

En ekstra bonuseffekt av at han har begynt med både løver og tran er at fattern også har begynt å få i seg barnetran. Ikke pokker om jeg tyller i meg vanlig tran, men barnetranen er søt og god, så den kan jeg lett slurpe i meg for å sette et godt eksempel for plutten.

Ikke at han egentlig trenger meg, for både løvene og tranene smaker helt utsøkt, så egentlig er det vel heller jeg som bruker ham som en unnskyldning for å kunne gnage i meg et par gummiløver til frokost 😉

Både barnetran, kalsium- og vitaminløver produseres i Norge og fås kjøpt i vanlige dagligvareforretninger.

 

2 løver og en miniskje med tran gjør godt for små kropper.

 

/ Brøl som en løve

* Følg Pappahjerte på Facebook *

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg