Kan tradisjonelle treleker slå moderne teknologi?

/ annonse

Med så mye spennende elektronikk på markedet, er det egentlig plass til tradisjonelle treleker lenger? Vi satt en heidundranes treleke på saken.

Jeg har mang en gang tenkt på om plutten bruker for mye tid på lesebrett og pappas youtube-maskin. Burde vi bli enda flinkere på aktivisere ham med andre ting eller er det greit med litt elektronikk i hverdagen? Et nettbrett byr jo på så mange muligheter, mens de andre lekene hans bare har ett bruksområde.

Ta treleker for eksempel. De er jo bare det: tre. Kan det være noe artig da? Dette måtte vi til bunns i. Så med plutten under armen suste jeg av sted på en lynrask shoppingtur og var tilbake før frua rakk å stave navnet sitt baklengs. Med oss på lasset hadde vi med oss en skikkelig godbit av en treleke: BR aktivitetessenter.

 

 

– Mjaha… Hvor er power-knappen?

 

Planen var å se om plutten kunne fatte interesse for en god gammeldags treleke eller om det var rett tilbake til youtube-maskinen før vi rakk å ta av oss skoene. Resultatet var meget overraskende!

Det viste seg nemlig raskt at plutten ganske umiddelbart hadde fått seg en ny favorittleke! Det måtte jo egentlig bare gå den veien når leken leveres flatpakket, for da måtte gutta boys frem med skrutrekkeren og ingenting er artigere enn å få bruke pappas verktøy.

 

Gutter + verktøy = gull!

 

Selv om det ikke var mulig å laste ned nye apper på den, så viste det seg at det var mye god lek i en tradisjonell treleke likevel. Det er jo helt tydelig at den fysiske leken stimulerer barn på en helt annen måte enn å bare sitte og trykke på et nettbrett. Det trigger kreativiteten og byr på uante utfordringer og muligheter.

 

Artige utfordringer og kreativ lek, helt uten apper


BR aktivitetssenter er myntet på barn i alderen 1-6 år og jeg tenker derfor at den kan bli en perfekt brobygger mellom fersken og storebror plutten. Han kan vise hvordan den fungerer, mens fersken ligger og beundrer sin nevenyttige storebror.

Så dommen er vel egentlig klar uten at jeg trenger å bry hoveddommer Herr Plutt om en uttalelse. Treleker er så absolutt en innertier selv for “youtube-generasjonen”.

 

Tommel opp 🙂

 

Les mer om treleker – Vinn stablesoldat!

Ønsker du å vite mer om treleker og i tillegg kunne tenkt deg å vinne en flott stablesoldat? Flott! Det kan vi fikse.

 1. Klikk på denne linken: Inspirerende treleker fra BR Leker.
 2. Kom tilbake hit og legg igjen en kommentar med hvilken leke du likte best i sortimentet.
 3. Dermed er du med i trekningen om en knallfin BR Stablesoldat 🙂

Vinneren trekkes om en uke og kontaktes direkte. Løkke tell 🙂

 

BR Stablesoldat

 

/ God helg!

* Følg Pappahjerte på Facebook *

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg