Ditt beste grilltips – konkurranse!

/ skrevet i samarbeid med Serla

Det er sommer, det er sol og det er grilling! Få ting føles bedre på en varm sommerdag enn å klaske litt velegnet kjøtt og grønt på grillen og kjenne den herrrlige grillukta. Enda bedre er det selvfølgelig hvis naboen ikke griller, slik at man kan gni seg i hendene og gosse seg litt ekstra. Jeg har selv smertelig fått erfare hvor nitrist det er å skulle ha fiskegrateng til middag når lukten av grillmat kommer sivende gjennom thujahekken.

Med grilling blir det selvfølgelig gode muligheter for grising og uforutsett klin. Mais, marinader, saftig kjøtt, pølser med diverse tilbehør og ivrige fingre som gjerne skal tafse på all maten hele tiden. Derfor kan det være lurt å stille forberedt når man skal grille og ha tørkepapiret klart. Sett frem en boks Serla tørkepapir med enkelttørk så kan du enkelt nappe til deg et ark når du trenger å frigi fingrene for kliss eller tørke av bordet for ketchup. Igjen.

 

Gi tennene en flytevest!

 

MEN, jeg synes så ofte jeg ender opp med å grille de samme to-tre tingene. Altfor ofte ender jeg opp med gamle vinnerrekka med hamburgere og ventepølser. Nå vil jeg prøve noe nytt! Derfor tenkte jeg at tiden var moden for å kjøre i gang en konkurranse for å hente ny grillinspirasjon blant mine kjære pappaliebers.

Mitt beste grilltips er utvilsomt grillet Halloumi-ost. Halloumi er en fast, gummiaktig og salt ost som hovedsakelig forbindes med Kypros og smaker heeeeeelt himmelsk på grillen! Men jeg trenger mer og derfor, kjør konkurranse:

 

Grillet Halloumi – så utrolig enkelt, så fantastisk godt!

 

HVA ER DITT BESTE GRILLTIPS?

Har du et supertriks for å få biffen helt perfekt? Lager du en heftig marinade etter mormors hemmelige oppskrift? Har du et praktisk tips som hele verden burde vite om? Kanskje har du kommet opp med verdens beste potetsalat? Hva enn ditt beste grilltips måtte være: Jeg vil vite det!

Og reglene er forfriskende enkle:

 • Skriv inn ditt beste grilltips som en kommentar til innlegget her på bloggen (ikke facebook).
 • Husk å legge igjen e-postadresse. Denne blir ikke misbrukt altså, jeg lover. På serr.
 • Husk å LIKE innlegget nederst i teksten.
 • Ferdig 🙂

Vinneren av konkurransen stikker av med ett års forbruk av Serla tørkeark og en raff dispenser, som vist på bildet under.

 

Grillmat med tilbehør til klissete fingre


Praktiske tørkeark er greit å ha på lur med en 2-åring i hus 😉


Vinner av konkurransen kåres på onsdag og vinneren utropes på facebook. Så hvis du ikke allerede følger Pappahjerte på facebook, er dette en god tid å ta steget 😉

* Følg Pappahjerte på Facebook *

LYKKE TIL, LET THERE BE GRILL 😀

29 kommentarer
  1. Du tar fersk sopp og napper ut stilken.. Dette tomrommet fylles med hvitløkssmør. Settes på øvre hylle og er ferdig når smøret er smeltet. Nytes gjerne sammen med biff, maiskolbe, bakt potet og seff en Duggfrisk !!

  2. Start med å kutte opp potetbåter som legges i folie, evt sammen med grønnsaker om man vil ha det. Grillspyd med kylling, kjøtt, kjøttboller og det man måtte ønske. Det viktigste er uansett å lage BÅDE bearnaise og peppersaus! Også ha litt vannmelon som man steker på grillen rett før 🙂

  3. Grill desserten!!
   Grill ananas skiver med litt cayennepulver, grill vannmelon skiver, grill jordbær
   Kutt eple i båter, ha i grillform med litt honning, kanel, brunt sukker og grovhakkede nøtter la de grille til de blir møre, server med piska krem:-)

  4. Løkpakke er safe,og kanongodt.Kan brukes til kjøtt,fisk og fugl,pølser,ja alt. Bruk litt metallfolie,en dæsj olje,kutt opp ønsket type løk,bittelitt salt og pepper.Brett sammen pakken og legg på varmen.Løken er ferdig når den er myk.Selv er jeg glad i hvitløk,sjalott,rødløk og fersk gressløk.Men som sagt,du kan bruke alle typer løk.

  5. Kjøp laksefileter i sånn aluminiumsbakke. Rør sammen 50/50 sennep og honning (I’m not kidding) og ha på salt og pepper og hell det over laksen. Sleng aluminiumsbakka på grillen. Brenner seg ikke og smaker sykt digg. Perfekt resultat hver gang! Funker fint sammen med potetsalat osv

  6. Grill kjøttet på indirekte varme!
   Grill kjøttet først over brenneren som er på så du får skorpen, for så å legge det på motsatt siden av grillen (uten brenner på under) til kjøttet er ferdig. Du får med dette et helt perfekt grillet og utrolig saftig kjøtt! Bruk også steketermometer så kan det ikke bli feil.
   Svin indrefilet er kjempegodt og enkelt å lage på denne måten, både med og uten marinade:) Enjoy:)

  7. Du kjøper ferske spareribbs i Sverige! Dyrt i Norge billig der!
   Du koker ribbsene i 2 timer i en flaske røkekstrakt (kjøpes i Sverige,liquid smoke) men 5-6 laubærblader, knust allehånde og hele hvitpepper ca.10 av hver! Så tar du i en boks konsentrert eple juice (Sverige) eller en Kartong eple juice, deler ca. 3 store løk. Legg ribbsene i og fyll opp vann så det dekker ribbsene!
   Så kjøler du de! Du kan godt gjøre dette dagen før grilling!
   Glassur/glace: en boks mørk sirup, 1 dl vann, 1 knust grønnsakbuljong, 2 ss eplecider eddik, 1 ss mørk soya, 1 ts tabasco, 1-2 presset hvitløksbåter, bland alt sammen og kok det, så for å få den tykk bland 2 ss maisena med litt vann og ha oppi!
   Glace ribbsene og sleng på grillen i kort til! Du skal bare brenne fast glacen!
   Tilbehør: coleslaw- riv 3 gulerøter, 2 løk og ett kålhode. Forvel kålen med å kok vann med salt i og hell det over kålen! Bland alt sammen sammen med ett beger rømme og en pose mills majones! Smak til med pepper og salt!

  8. Grilla maiskolber med marinade på er jo alltid en slager. Men det som er aller best er små sopp, putt i pose, ha enten soyasaus, marinade eller annet flytende snadder i posen, la ligge en time før mat så soppen har trekt til seg mye av sausen, grill de på øverste hylle. Når du setter tenna i soppen vil det eksplodere i munnen din. Rett og slett en smaksbombe! Soleklart min favoritt!

  9. Noe jeg har lært meg som er enkelt – og veldig godt! Marinér kyllingfileter i forkant. Kan bruke kjøpemariande eller lage selv. Ved hjemmelaget mariande, husk KOS; Krydder, Olje, Syre. Skjær horisontalt NESTEN gjennom hele fileten og brett den ut. Du har nå en stor, tynn skive (burger) med ren,sunn kyllingfilet som steker like fort som ventepølse på grillen. Legg den i hamburgerbrød sammen med det du selv ønsker av salatingredienser og evt tzatziki eller dressing. Yammy kyllingbuger!

  10. Heii!! Åå, det beste som finnes på grillen er indrefilet av svin, marinert med hjemmelaget marinade (som består av olje, grillkrydder, hvitløkskrydder og pepper). Stek hele kjøttbiten på grillen, og skjær den opp i skiver når den er neeesten gjennomstekt. Ikke glem potetsalat og en deilig salat til:) stekt sopp er også himmelsk ved siden av..må ikke glemme å nevne at vi faktisk spiser dette sånn ca 10 ganger pr sommer;) nammmm!

  11. Bbqsaus: 1 flaske Heinz ketchup (sånn stor), en kopp sterk kaffe, 250g brunt sukker og tabascosaus etter smak.
   Pulled pork er digg! Kjøp en svinenakke, sleng den på grillen på indirekte varme (150 grader på grillen) til kjernetemeperaturen vider 86 grader (ca 5 timer). Server med hjemmelaget coleslaw i hamburgerbrød med hjemmelaget bbq saus og grillede potetbåter med olje og hvitløk 😀 Kjøttet lager seg selv, bare du er hjemme og snur litt på den av og til 🙂

  12. Verdens beste tilbehør når det har gått litt for mye i potetsalat den siste tiden: kok opp passelig mengde pasta, og ha på en god dæsj majones til pastaen klisser seg litt sammen (eventuelt til de er litt dekket, men da blir det fort litt mye og litt lite sunt). Sleng i et par spiseskjeer med agurkmix og en liten spiseskje med en god sennep, salt og pepper etter egen preferanse. Er like nydelig kald som den er rett etter du har smekket den sammen! Også godt å slenge oppi litt kokte egg eller litt grønnsaker, det er bare å være kreativ! Plutten har sikkert noen gode forslag her 😉

  13. Fiskepakker er tingen! Ta din favoritt fisk i biter ( her går det i laks og torsk), legg den på et stykke aluminiumsfolie, ta på ønsket krydder og en dæshj smør eller rømme(eller begge deler) og topp det hele med ønskede grønnsaker( vi bruker mye løk, hvitløk,paprika,brokkoli). Pakk godsakene godt inn i folien, og stek. Her får du hele måltidet i en pakke, ganske så praktisk. Og alle kan jo ordne sine egne pakker etter sin smak. Er du nøye når du pakker inn slipper du søl og gris på grillen også 😉.

  14. Mitt beste grilltips er :
   Ta ett kongekrabbebein del det i passe store biter f.eks lange som en pølse og del bitene på langs , la skallet sitte på, pensle kjøttet med en 50/50 blanding av honning og sennep . Legg bitene med skallet ned på grillen i 2-3 minutter slik at kjøttet blir lunt- spis og nyyyyyyt for det er så vannvittig snadder 😀

  15. Du trenger: kyllingfilet, mozarellaost og bacon!
   Lag et snitt i kyllingfileten og legg mozarellaosten inni, klem sammen og surr bacon rundt hele kyllingen!
   Som tilbehør er det veldig godt med helgrillet sopp, maiskolber og ovnsbakte poteter med masse hvitløk på! 🙂 grill i vei!

  16. Jeg elsker grilling! I hvertfall når jeg får lage akkurat det jeg vil!
   Vi bruker igrunn og ha ganske mye når vi griller, og aller helst masse gjester!
   Hjemmelaget potetsalat, med rømme, majones, sukker, salt pepper og gressløk.
   Hjemmelaget marinade til kylling, med olje, chilli, salt, pepper, hvitløk og evt kyllingkrydder.
   Potetbåter i ovnen, med litt olje, salt pepper og potetkrydder.
   Som tilbehør bruker vi aluminiumsskåler med paprika i mange farger, cherrytomat, gullerot og brokkoli. Maiskolber med hjemmelaget krydder/hvitløkssmør er såklart et must, og aluminiumsformer med annanas som en strør kanel på!
   HIMMELSK! Sommer, sol og grilling <3

  17. Trenger ikke å være med i konkurransen, men er mitt tips:
   Honning marinert kylling. Tilbehør: Ris og oystersaus, salat med dressing og potetsalat 🙂
   Jeg liker dessverre ikke ribber og koteletter 🙁 Men det som også er godt er å lage grillspyd av den honning marinerte kyllingen. Med forskjellige grønnsaker! 🙂
   Grillet laks med sitronsaus er forresten også snadder 🙂

  18. Årets tilbehør er druesalat – den smaker himmelsk! Den har fått stor etterspørsel på hver grillkveld og skåla er tom før man vet ordet av det.
   Mange sier denne ligner veldig på waldorfsalat, men jeg er ingen fan av den så jeg foretrekker denne i stedet 😉
   Veldig enkel, alt man trenger er en pakke rømme (jeg foretrekker sæterrømme, det er tross alt grillfest så slå på stortromma – sunn kan vi være i morgen), en pakke majones (ekte selvfølgelig), en pakke med blå druer, purreløk og sitronsaft.
   Jeg bruker ca en halv purre og saft av en halv sitron – da blir den akkurat passe syrlig, men det er jo smak og behag, her er det bare å smake seg frem.
   La gjerne salaten stå over natta så alle smakene blir ordentlig gode venner – og nyt!
   God grillings 🙂

  19. Siden vi er ett hus fullt av unger og ingen liker poteter…om det da ikke er friterte selvsagt 🙂 Så lager jeg en vri til grillmaten. Først koker jeg potetene,moser di med litt smør og krydder for så å lage små ‘pannekaker ‘ og slenger di på grillen til di blir sprø’og da mine herrer og damer forsvinner di ned i magen for da er det grilla lapper og ikke poteter 🙂

  20. Fylt Sopp!
   Fyll sjampinjongen med hvitløk/urtesmør og ha oppi en fetaost, legg på foliebrett og sleng på grillen. Evt kan du fylle den med hvitløksost..smaker så godt! namnam… nå må jeg grille jeg å tror jeg… 😉

  21. Det beste grilltilbehøret er garantert dama! Uten henne hadde det ikke en gang blitt mat på grillen. Det er hun som disker opp alt det deilige snadderet på bordet, henter ut kjøttet og passer på at gjestene alltid har noe godt å drikke i glasset.

  22. – Crabstick salat:
   1pose majones
   1 boks rømme
   2 pk crabstick
   1 liten pose frosne erter
   2ts hvitløks pulver
   Litt whochester saus
   Litt dill
   Rør altsammen, kutt opp crabsticks and you are good to go!
   – Bruke aluminiums folie om du griller kjøtt med marinade, feks. Spareribs.
   Da unngår du at det svir seg fast og marknaden blir “kokt” inn i kjøttet.
   – enkel og rask dressing:
   Det som er i crabstick salaten uten om erter og crabsticks.
   – Maiskolber er enkelt og godt tilbehør som man kan varie med smør, salt og krydder.
   – la kjøttet hvile etter steking og før det blir skjørt opp

  23. Beste tilbehøret til grillin for tiden er fersk grillet mozzarella surret med serranoskinke. Enkelt og drit digg!

  24. Jeg er nok litt seint ute til noen konkurranse, men deler mine tips likevel:
   -Frokost/Lunsj: Ostesmørbrød på grillen er en av våre favoritter på hytta. Så greit, enkelt og godt! Man kan også putte ketsjup mellom brødet og osten, og smøre litt smør på undersiden av brøden for litt ekstra crispy bunn.
   -Middag: Pesto til hamburgeren! en liten dert på tallerkenen eller smør hele innsiden av brødet med pesto, det er sykt godt og passer til alt tilbehøret (ja også ketsjupen!)
   Ps: ikke glem å sleng på en osteskive når kjøttet straks er klart.
   -Dessert: Når middagen er spist, men man fortsatt har lyst på noe godt dessertaktig:
   loffskiver med smør, kanel og sukker slenges på når man tror alle er mette og grillingen er over. Dessidert god grilldessert.
   Og ja, det er meningen å slenge brødskivene på grillen når man tror grillingen er over, grillen er fortsatt litt varm -varm nok til å smelte smøret og sukkeret akuratt passe, men ikke nok til å brenne skiva!
   Ha en god sommer pappahjerte! håper det går bra med hånden din, forresten (?) 🙂

  25. Marte: Halloisen! Osten i bildet ble kjøpt på en liten nisjebutikk jeg liker å kalle Rema 1000 😀 Så da burde det være tilgjengelig de fleste steder 🙂 Prøv det ut! Smaker helt magisk og kan grilles uten noen forberedelser. Bare kutt, grill, spis. Og ja, konsistensen skal være så rar. Det piper og knirker som et gummidekk, haha 🙂

  26. Geriatriks: GRATULERER MIN GODE MANN! De vant konkurransen med dette herrrrlige tipset 😀 Alt jeg trenger er din kontaktinfo, men hey, den finner jeg vel inne på bloggen din 😉 Congratulini!!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg