Vis dem ryggen, gutt

Det holder nå. Og det er egentlig alt jeg ønsker å si om alt kjøret rundt Petter Northug for tiden. Det holder nå.

Hvor mange flere bloggere og mediepersoner skal sko seg på hans ulykke? Er det ikke nok snart? Alle er vi enige om at promillekjøring er djevelens verk, men vet du hvem som allerede vet det bedre enn noen annen? Petter Northug. Du ser det på bildene, hører det på uttalelsene. Han er radbrekt, knust og ferdig. Han gjorde det ultimate idioti, men han vil få betale for det. Og det vet han. Heldigvis gikk ingen liv tapt, men han trenger ikke en hel nasjon av hissigpropper med høygafler på gjerdet for å fortelle ham det. Han vet det allerede.

Selvfølgelig er det helt uakseptabelt å kjøre i påvirket tilstand, men det er så mye mer enn dette folk drar inn i debatten. Det er hele hans person, det er hele hans holdning og karriere. Endelig skal alle få utløp for all den innesperrede frustrasjonen de har følt når Northug gang på gang har krysset de uskrevne reglene for norsk jantelov. Du skal ikke tro du er noe. Du skal ikke tro du er bedre enn oss. Hvem tror du at du er egentlig?!

 

 

Det folk glemmer å tenke på er at Northug har en vinnerskalle, et konkurranseinstinkt som trakter helt mot et usunt nivå. Han pisser på svensker og han brauter i media, men det er bare en del av hans person, en del av hans taktikk. Han legger lista høyt og han vet at han må backe det opp med gode resultater. Det er akkurat denne eplekjekke holdningen som har gjort ham så god, som har formet ham til å bli den atleten han er. Ved å si at han skal knuse konkurrentene legger han ut en enorm utfordring ikke først og fremst til konkurrentene, men til seg selv. Og dette er noe av det som får ham til å levere på så høyt nivå som han gjør.

Men som for alle offentlige personer og kjendiser så har også han et privatliv. Også han er bare seg selv når han ligger på kvelden og ikke får sove. Når kameraene er skrudd av og sesongen er over, er han bare seg selv, akkurat som alle andre. Kanskje kan det være greit å huske det nå som han ligger nede? Kanskje skal man snu litt på flisa og tenke at selv om han kjørte i påvirket tilstand og selv om han er en profilert kjendis, så er han også en person som akkurat har gjort noe helt grusomt som han angrer bitter på og som han nå betaler for med renter.

Selvfølgelig skal han stå til ansvar for sine handlinger slik som alle andre, men er det egentlig innafor at han skal piskes og hetses i stort sett alle landets nettaviser attåt? Er det egentlig moralsk forsvarlig? Med alt som skrives om netthets og mobbing blant ungdom for tiden, burde vi kanskje ta en ørliten titt i speilet for å se hvor slike holdninger skapes. Ville vi gjort dette mot noen vi kjenner hvis liv allerede ligger i ruiner?

 

 

Tenk om det var broren din. Er det ikke nok å si: “Din forbanna idiot, man kjører ikke i fylla! Du har så flaks at ingen menneskeliv gikk tapt. Men nå håper jeg du har lært en lekse for livet og kommer deg tilbake på beina.” Er det noe poeng å sprette ham opp i buken og gjelle ham som en fisk? Jeg forstår behovet til mange for å gjøre ham til syndebukk, men skal vi virkelig henge ham opp på korset når han allerede ligger nede? Ville man gjort dette mot noen andre enn Petter Northug? Hva hvis det hadde vært Marit Bjørgen? Neppe! Det er den eplekjekke holdningen til Northug som folk nå endelig kan gå til livs og det gjør de på særs usmakelig vis. INGEN ville behandlet Therese Johaug på samme måte. Ingen!

En av Northugs store inspirasjonskilder i livet var hans bestefar, som han også fikk navnet Petter fra. Det siste han sa til sitt barnebarn før han døde var: “Vis dem ryggen, gutt”. Dette er ord som Petter ikke klarer å uttale uten å få tårer i øynene. Dette er ordene som har hjulpet ham til å levere idrettsprestasjoner på et nivå som vi andre bare kan drømme om. Kanskje kan det være noe å tenke på. Ja, han er kanskje en eplekjekk jævel som pisser på janteloven, men han er også en person som har viet livet til å levere prestasjon etter prestasjon med hele nasjonens forventningspress på ryggen. Men denne gangen har han tapt. Stort. Og vi svarer på det med å vende ham ryggen. Var alt hans harde arbeid forgjeves eller fortjener han, som alle andre, en sjanse til i livet? Han er brutt ned og sønderknust, så kanskje tiden er kommet for å legge idrettsikonet til side og se personen bak navnet?

 

Det går et skille mellom Northug som idrettspitbull og privatperson, det er viktig å ikke glemme det. Forskjellen på ham og oss andre er at ingen journalister er der for å smøre opp alle våre skandaler i rikspressen. Men vi har alle våre skjelett i skapet. Vi har alle ting vi ikke prater om under et jobbintervju. Vi har alle gjort ting som ikke gjør seg på forsiden av tabloidavisene. Tenk litt over det. La ham uten synd kaste den første stein.

Og til deg, Petter Northug, hvis du noensinne skulle ramle innom denne bloggen: Jeg trenger ikke fortelle deg at du har gjort noe dumt, det vet du selv nå. Jeg stiller meg like lite bak dine handlinger den kvelden som du gjør selv. Men nå har du endelig møtt din største konkurrent noensinne: deg selv. Du som har jobbet så hardt for å bli bedre enn resten av verden er nå i ferd med å bli ødelagt av deg selv. Ta utfordringen, Petter! Vis hva du er lagd av og at du er den mannen vi alle ønsker og håper at du er. Bit tenna sammen og kjemp deg gjennom dette og kom seirende ut på den andre siden. Vis dem ryggen, gutt!

 


Foto: Skjermbilde VGTV / TV2

 

/ lik hvis du synes det holder nå

* Følg Pappahjerte på Facebook *

131 kommentarer
  1. Jeg er litt diffus på dette.. Jeg er hverken Northug motstander eller tilhenger.. Jeg er av oppfatningen, og dette gjelder alle kjendiser, at om du bruker media rått for profilering og inntjening i gode tider…ja da går det ikke an å be om å få være i fred når du driter deg ut.. Du har på en måte tatt steget ut i offentligheten…og Northug har vel sånn sett tatt et mye lenger steg enn alle andre.. hvor mye han så skal måtte tåle i forhold til et anonymt menneske som kjører i fylla er jeg da egentlig ikke sikker på…
   Videre er jeg nå opptatt av hvordan myndighetene håndterer dette… For jeg vil at alle skal behandles likt.. Petter N og Ola Nordmann skal behandles likt.. men det tror jeg ikke vil skje her..
   Hadde alle de som nå sier “alle kan gjøre feil…osv” sagt det samme om det var 2 anonyme nordmenn som hadde gjort dette?….

  2. Enig med Geriatriks i at han absolutt ikke skal ha noen særbehandling i positiv retning når det gjelder å ta straffen for det hysterisk idiotiske han har gjort. Men når en av “de store” nettavisene lager reportasje med omvisning fra det fengselet hvor han kanskje muligens skal sone straffen, så blir det like hysterisk idiotisk!

  3. Geriatriks: Jeg er helt enig i at han skal få samme straff som hvermannsen og det vil han sikkert også, men jeg synes på ingen måte man fortjener mer hets fordi han er kjent når han går på en slik smell. Selvfølgelig får han mye oppmerksomhet som den profilerte idrettsutøveren han er, men mye av kritikken og innleggene som kommer rundt dette nå går langt utover det som er nødvendig. Jeg mener mye av det ligner mer på personangrep enn saklige kommentarer. Jeg forsvarer selvfølgelig ikke promillekjøring, men det får være måte på hvor mye man skal sparke en mann som ligger nede.

   Som sagt, tenk om det hadde vært Johaug… Bare fordi det er en kjepphøy Northug, gjør ikke det saken noe annerledes. Det handler om å skille sak og person også.

  4. Fantastisk godt skrevet- og jeg er SÅ enig. At voksne mennesker plutselig forvandles til prepubertale ‘haters’ og skriker ut i caps lock hvor forferdelig menneske Petter Northug er syns jeg egentlig gir et godt bilde av hvor utbredt nettmobbing er blitt.. Norge er et land der det eneste som er sterkere enn kjønnsdriften er misunnelsen, janteloven har dessverre fortsatt nasjonen vår i en ‘jernklo’.. Det er ingen som syns at det er ok å kjøre i beruset tilstand- men Petter er da virkelig ikke den eneste som har gjort en dum feil i et svakt, bedugget øyeblikk?! Men , han er den eneste som får 24timers oppfølging i alle media etter å ha gjort noe han sikkert skulle ha ugjort- vi lever i 2014 og jeg trodde virkelig at offentlig gapestokk var avskaffet… Du er god, Pappahjerte! Og jeg håper som deg at Petter reiser seg igjen- større idrettstalent har vi aldri hatt i Norge. (Det er vel det som provoserer mest…)

  5. Eg er av den oppfatning at så lenge ein ikkje gjere kjent Kvarmannsen før domfellelse, synest eg at det at å gå ut med namnet hans er heilt forkasteleg.

  6. Og noe av det dummeste i denne saken er at de som skriker høyest om hvor mye Petter har driti seg ut nå, er de som plutselig elsker og forguder han når han tar en typisk northug i løypa… Veldig enig i det du skriver:) Han vet veldig godt at han gjort noe latterlig dumt, og han har nok med det uten at”alle” skal trykke han lenger ned.

  7. Jeg sier meg mye enig. Det er ikke avisene eller allmennheten sin oppgave å straffe Petter for hans handlinger, rettsvesentet kommer til å gi ham den rette straff. Vi andre kan bli skuffet/frustrert/sint over det han har gjort; men vi skal ikke sparke ham mens han ligger nede. Enkelte opptrer som om de aldri har gjort en ugjerning i sitt liv. Blir trist av dette. Man ser gutten angrer og jeg er sikker på at jeg hadde gått i depresjon om jeg hadde blitt brettet ut på denne måten i media etter et så enormt feiltrinn som jeg hadde angret på. Hadde han ikke angret og oppført seg ufint etter hendelsen kunne jeg forstått reaksjonene, men han oppfører seg jo ikke annet enn pent og oppriktig knust.

  8. Veldig bra skrevet!
   Hvilke straff han får er det jo heller ikke han som bestemmer.
   Hvis man er uenig i den straffa han evt skulle få så må man jo begynne å klage på rettssystemet:)
   Jeg har to bekjente som kjørte i hasj rus med en ukes mellomrom. Han ene kræsja med en taxi og han andre ble stoppa i rutine kontroll. INGEN av de fikk fengselsstraff, å jeg vil jo tørre å påstå at å kjøre i hasj rus er like ille !
   Nå er det jo et par andre faktorer som spiller inn i northug saken men tror ikke han får no sær behandling altså ! 🙂

  9. Så enig som det går an å få blitt 👍😊
   Kjenner bl.a ei som dømmer han nord og ned, men har tydeligvis selv glemt at hun har en sønn som har gjort akkurat det samme x-antall ganger

  10. Sier meg enig med deg. En ting er tabloidene, de er i det minste underlagt Vær varsom-plakaten. Det som er mest skremmende i denne sammenhengen er alle nett-trollene. Godt voksne mennesker, har ut av seg så mye eder og galle som ikke handler om sak, men person, at jeg blir skremt. Det er, som flere her sier, ikke rart at ungdommer driver med nettmobbing – bare se hva Pappa og Mamma Nordmann skriver på sine facebookprofiler og i kommentarfelt på nettavisene…..

  11. Oddgeir: Helt enig Oddgeir. Hadde det vært en hvem som helst annen, så ville man avventet, slik som i alle andre straffesaker, men så fort det er en profilert kjendis får tabloidene blod på tann. Ikkje bra.

  12. Jente: Helt enig. Og det er så absolutt ikke et argument at det er greit fordi det er Petter Northug. Her må det være likhet for loven selv om han kan være eplekjekk på tv. Og det er som du sier, veldig mange som kaster stein i glasshus for tiden. Selvfølgelig er det helt forferdelig å fyllekjøre, men det er ikke akkurat vakkert å gå ut med personangrep i media heller.

  13. Har lest mange blogger ad temaet de siste dagene og må si at denne var en av de bedre, ettertenksom, saklig og ikke minst empatisk.

  14. Pia: Ja hvis det er problemer med rettssystemet som er greia, så får man ta den kampen med rettssystemet og ikke henge ut Northug som syndebukk for en påstått feilende rettspraksis. Så der er vi helt enig gitt 🙂

   Problemet med hasjrus er vel at man ikke kan måle rusen på samme måte som med alkohol. Med alkohol kan du raskt finne ut nøyaktig hvor mye promille man har i blodet, men jeg tror ikke man har samme utstyr og regelverk for å måle grad av påvirkning av THC (skal ikke si dette helt sikkert).

   Hvis han får noe særbehandling, så tror jeg heller den blir særs negativ for å sette et eksempel. Uansett blir det bare spekulasjoner og det er ikke hvermannsens jobb å fungere som dommer.

  15. Heidi: Ja der kan du faaaasan meg se! Tror det er mange som går i nøyaktig samme fella for tiden. Tror det går med ganske mange glasshus i disse dager 😉

  16. Ida (trønderen): Nett-trollismen er ikke skremmende bare i denne saken, men generelt. Folk kan finne på å lire av seg de mest utrolige ting så snart de setter seg ned bak pc´n. Og alle mener at det gjelder andre enn dem selv. De verste nettrollene synes jeg ofte man finner i mammaforumer og den slags, men hey, nå skal ikke jeg hisse på meg noen her 😛 (men etter å ha spanet rundt på diverse fora for å se hva folk skriver om min blogg der de tror jeg ikke leser, så vet jeg også endel.. nuff said).

  17. Voldsomt så synd det er i den taperen. Northug er en taper selv om han vinner skirenn! Nå er han avkledd. Enig med det er for mye fokus på fyllakjøringen. Det faktum at han lot komisen ligge blødende igjen med brukket kragebein er nesten værre. Hvilke typer mennesker og menn gjør slikt? Northug har truffet den moralske avgrunn. Straffen for fyllekjøring og unngå å hjelpe skadede mennesker er alt for lav i norge. Northug er en av få som blir satt i gapestokken når rettsystemet ikke fungerer. Måtte flere slike saker bli offentliggjort.

  18. Jeg synes folk behandler han på en måte som er nærmest uforskammet.
   etter det første oppslaget tror jeg han skjønte han hadde gjort noe galt, kanskje vi heller skal slutte å kaste stein i glasshuset for etterhvert vil det rase sammen. Bare synd tabloidene ikke vil være der da…

  19. Bra skrevet 🙂 Lurer egentlig på hva folk mener han skal få i straff? Nå kjenner jeg fler som har blitt tatt for fyllekjøring, både før de har fylt 18, etterpå, med promille på over 2 og rett under 1. Ingen av dem sonet fengselsstraffer. Kun bot og førerkortbeslag i 2 år. Utsettelse på 2 år til de under 18. Mn uansett alder og promille. INGEN sonet straffer. Å dette er ganske vanlig virker det som. Hører mange fortelle om det samme. Så om Petter ikke får fengselsstraff så er det urettferdig? Det er så mye feil med alt dette skriveriet. Blir kvalm og tris av å være norsk innimellom. Voksne folk som lærer de unge om mobbing og å henge ut folk å tråkke dem i søla. Det er så synd og så typisk. Vi heier frem de som presterer og når det skjærer seg så tråkker vi på dem. Forstår ikke hvordan en del er skrudd sammen. En annen ting er det med at han forlot kompisen sin å stakk. Han forsikret seg om at det var greit, kompisen ba ham dra. Å hvor dro han? Til sitt eget hjem. Ikke akkurat noe han hadde gjort om han hadde ønsket å stikke fra ansvaret. Hadde jeg hatt samme kjendisstatus og gjort en slik tabbe beruset, hadde jeg ikke stått der og ventet på alle kameraene og skuelystne som hadde flokket seg rundt meg. Jeg hadde sjekket at det var greit med kompisen og dratt hjem. Kanskje noe å tenke på? Men hva vet jeg…. De som ikke liker ham fra før kommer til å fortsette å hate og bidra til mobbing. Synd men sant.

  20. Folk er folk, og folk gjør feil. Om navnet ditt er Petter Northug eller Ola Nordmann. Ingen vil noensinne si at de står bak en slik handling, ikke Petter heller. Kan vi ikke bare forstå at han har gjort en voldsomt, idotisk feil som han tydelig angrer på og skulle vært foruten. Etterfullt av at vi priser oss lykkelig over at det tross alt gikk bra? Syns oppriktig synd på Petter, jeg. Det er desverre mennesklig å feile, også må det faktisk være lov å få litt plass til å heve seg igjen etterpå.
   Flott innlegg! Hurrafordeg.

  21. jeg synes ikke det er så interessant hva Northug vet selv. Jeg synes det er viktig at folk roper høyt i offentligheten om at fyllekjøring er uakseptabelt, fordi det er slik vi skaper og opprettholder normen om at fyllekjøring er uakseptabelt. Tenk om alle sa stakkars Northug, gi ham fred, han vet hva han har gjort – det er et helt forferdelig signal å sende – vi må reagere høylytt – ikke fordi Northug trenger det, men fordi samfunnet trenger det.

  22. Plingeling: Blir du kvalm og trist over at folk som Northug får pes for å satt andres liv i dødsfare? Som du selv skriver vil han mest sannsynlig ikke havne i fengsel. Hva er da straffen? Han kommer nok ikke til å kjøre i fylla flere ganger, men det er nok mest fordi han ikke skygget unna rampelyset slik andre fyllakjørere gjør. Hva slags signal gir det andre som vurderer å leke russisk rullett med andres liv? Northug får sikkert kun noen dager betinget og 2år uten lappen. Ikke så voldsomt avskrekkende spør du meg. “Alle har gjort feil i livet” svaret er nok at de aller aller fleste ikke har begått kriminelle handlinger i livet, så den påstanden er på viddene feil. Smånasking på butikken når de var tolv, godt mulig. Men ikke i nærheten av dette her i voksen alder. Northug har klare narsisistiske trekk og empatifølelsen hos han er fraværende. Hvis du tror dette er siste gang han er i kontakt med lovens lange arm tar du feil. Innen to år er han hanket inn for slåsskamp på utested tro meg. Mannen burde blitt sperret inne og fått behandling!

  23. Ola: det jeg blir kvalm og trist av er hvordan voksne folk oppfører seg mot andre. Som tydeligvis har nådd bunnen. Hvordan voksne som skal være forbilder for unge på en måte oppfordrer til hat og mobbing. Lurer på om flere skulle hatt behandling. Makan til sinne.

  24. Kari: Men det kan gjøres på så veldig mange andre måter enn dette. Hell i uhell så har i hvert fall dette blitt en kjempekampanje mot fyllekjøring, men det holdt med de første krassene kommentarene. Alle er vi selvfølgelig enige i at fyllekjøringen her ikke er forsvarlig, men det er alt det andre som blir så altfor mye. Og jeg mener at dette gjøres nettopp fordi det er Petter Northug og fordi vi alle elsker å hate ham som den eplekjekke tøffasen han er. Det skiller ham fortsatt ikke fra noen andre i denne situasjonen og der synes jeg det går en grense som mange krysser.

  25. Ola: Du burde holde deg til uttalelser du kan begrunne og/eller, fremfor å komme med usaklige spekulasjoner. Jeg respekterer absolutt ditt syn på at fyllekjørere skal tas hardt av lovens lange arm, men det blir veldig hummer og kanari når du begynner å spekulere i hans kriminelle fremtid.

   Og du sier forresten at “de aller fleste ikke har begått kriminelle handlinger i livet, så den påstanden er på viddene feil”. Så følger du opp med et eksempel på lovbrudd (nasking). Selvfølgelig kan man bagatelisere mindre lovbrudd, men det er lovbrudd okke som. Kjøre i 70 i 60-sonen, kjøre på rødt lys, drikke alkohol på offentlig sted og så videre. Det blir selvfølgelig bare rusk i øyet sammenlignet med fyllekjøring, men lovbrudd okke som. Du kan ikke først påstå at noen tar feil, bare for deretter å legge ned bevis for at de har rett 😉

  26. Jeg syntes det er så veldig merkelig at folk har fått for seg at han skal få særbehandling med hensyn på straffen – Det har ikke hvert nevnt noen steder såvidt jeg har fått med meg. Tror ikke folk heller tenker over hvor mange som ikke har sittet i fengsel. Jeg har flere i familien som har kjørt i pillerus opptil flere ganger, og enkelte som har kjørt med promille. De mistet lappen, men det er ikke en gang snakk om fengselstraff. De har derimot ikke forlatt en person. Likevel – det er større fare for at han blir brukt som et eksempel enn at han får rettferdig straff.
   Men syntes folk skal tenke litt over dette – det er mange som har kjørt med promille uten å få fengsel.
   Ellers, veldig bra skrevet 🙂 Enkelte folk sliter med å forstå dette med media, de klarer visstnok ikke å se sammenhengen. Det er en forskjell på å slenge så mye dritt, og greit nok at han er en offentlig person i forbindelse med idretten – noen elsker det, noen hater det. Men ingen ber likevel om å bli hengt ut på denne måten, og få så mye dritt tilslengt. Syntes også at folk skal ta hensyn til familien til Petter. De har det nok ikke godt, de kunne mistet sin sønn, de kunne levd med konsekvensene denne fyllekjøringen kunne fått – og nå åpner de avisen og får et helvetes kaos rundt sin sønn. SKill litt mellom Petter som idrettsmann i media, og litt mellom privatperson.
   GOdt skrevet Pappahjerte. Tommel opp. High five.

  27. Ola: Og forresten, dette med at han forlot kompisen sin. Hva ville du gjort? Selvfølgelig er det lett å svare at man ville blitt igjen og gjort alt etter boka, men det vil du aldri få vite. Du var aldri der. Du må ha vært i den spesifikke situasjonen og visst alle variabler for å vite helt sikkert hva du ville gjort. Alle vil vi selvfølgelig tro og mene at en kaptein skal gå ned med skuta, men det er først når båten begynner å helle at du egentlig vil vite hva du er lagd av.

   Isolert sett høres det veldig rart ut å stikke av på den måten, jeg har ikke tenkt til å forsvare det uten å kjenne hele scenarioet selv, men vi kan vel løselig anta at han var i en soleklar sjokk-tilstand da dette skjedde. Noe sier meg at han gikk rett i sjokk og ikke rakk å tenke en eneste tanke før han kom hjem.

   Jeg vet i hvert fall ikke hvordan kroppen min fungerer under sjokk. Jeg ville likt å tro at jeg satt alle kvinner og barn i livbåtene før jeg tenkte på meg selv, men jeg kan på ingen måte garantere det.

  28. Halleluja!!! Heia Northug!!! Alle kan ta feil sa piggsvinet, og gikk ned fra hårbørsten!! Alle andre kan ta seg ei Bolle;)

  29. Du skrev det akkurat som jeg tenker det. Synes det er forkastelig med slik lynsjing av Northug! Jeg hadde en venninne for noen år siden som gjorde det samme som han, men hun var alene i bilen. En ung mamma som akkurat hadde brutt ut av et dårlig forhold. Psyken var ikke på topp, og første gang på lenge hun hadde drukket. Drakk vel store mengder også. Dette er ei som selv hadde sagt at det aldri kom til å skje henne, for moralen hennes var på topp. God utdannelse hadde hun også. Hun fikk ei kraftig bot, 21 dagers fengsel og sertifikatet inndratt i 28 mnd. Aldri vært på kant med loven før.
   Hun gjorde det samme som Petter, sto frem med én gang og erkjente det hun hadde gjort. Ingen var hard mot henne, for hun var nok den som straffet seg selv hardest, og gjør det enda.
   Nå er hun med på et program for å fortelle ungdom om alkohol og skader det kan påføre om man kjører. Jeg er stolt av hvordan hun har kommet seg, og jeg tror virkelig at Petter kommer til å ta dette som ei knallhard erfaring! Håper han ikke gir opp noe, men får pågangsmot til å bli den Petteren han vil være.

  30. Godt innlegg: Takk for kjempefin kommentar og et godt sammenlignende eksempel. Det er så lett å stå på utsiden og dømme, bare rette pekefingeren og svartmale, men ikke alle ser hele bildet. Det er selvfølgelig nulltoleranse for fyllekjøring, men alle fortjener en sjanse til.
   Ha en god kveld 🙂

  31. Bra sagt mann. Jeg kjente at jeg måtte ta et par runder med meg selv nå etter at jeg leste meg ferdig. Jeg er nok en av dem som har dratt inn personligheten hans mer enn nødvendig i denne saken og kjente det stakk litt når du dro koblingen til “Om det var din bror …”. Tommel opp!

  32. Det er veldig mange som roper veldig høyt opp om hvor forkastelig fyllekjøring er,noe som er en sannhet…men om man ser på vegvesen.no så står det noen interessante fakta :
   -24 timer uten søvn tilsvarer én i promille
   -Søvnulykker koster omtrent ett menneskeliv per uke i Norge
   -80 prosent av alle som sier de har sovnet bak rattet er menn
   -Når føreren sovner skjer møteulykker og utforkjøringer. Det er de alvorligste ulykkene.
   -Det er forbudt å kjøre når man er trøtt og sliten
   Det er like farlig ,og forbudt, å kjøre når man er trøtt og sliten, som det er å kjøre med promille.
   Lurer på hvor mange av de som er skarpest i kritikken,og fremstiller seg selv som noen som aldri kan gjøre noe så dumt som Petter,som aldri har kjørt i den forbudte tilstand “trøtt og sliten”??
   Legg på noen masete,grinete unger i baksetet etter en lang dag på jobb,og du stresser fordi trafikken går treigt,alle er sultne…. Spørs om ikke mange må gå i seg selv og innse at man minst èn gang i livet har vært like trafikkfarlig som Northug var,og det i ei tid på døgnet med mye trafikk…. Og da gjerne med små barn som passasjerer,som ikke har kunnet tatt et reelt valg om å utsette seg for faren ved å sitte på med en sjåfør som egentlig skulle latt bilen stå.
   Jeg vet i alle fall at jeg,mer enn en gang opp gjennom min karriære som bilfører har kjørt med “promille” som følge av søvnmangel….

  33. Utrolig bra skrevet Peter. Jeg legger normalt sett ikke igjen kommentarer på blogger og andre steder, men følte at dette virkelig fortjener en “thumbs up”.
   Det var som å lese tankene jeg har hatt de siste dagene, bare mye bedre formulert!

  34. Hypotetisk scenario: Ville du tenkt på nøyaktig samme måte om det var i ditt nabolag han hadde kjørt i fylla?

  35. “Hvor mange flere bloggere og mediepersoner skal sko seg på hans ulykke?” Spør du… I starten av denne blogposten som garantert kommer til å bringe mange lesere til bloggen din.
   At Northug skal behandles og straffes som hvermansen er tull. Han er ett idol og ett forbilde for mange unge i Norge. Skal ikke se bort i fra at han får skjerpet straff pga. det.

  36. Simen: Jeg skjønner ingen av disse argumentene. 1. Ja, jeg blogger om dette i håp om at folk skal slute å spekulere i hans ulykke. Det er ikke først og fremst et ønske om å bringe inn mange lesere til min blogg, men et ønske om at folk skal slutte å oppføre seg som dyr. Gribber later til å være et godt eksempel.

   Så blander du litt skitt og kanel i argument nr. 2. Mener du at han kommer til å få skjerpet straff fordi han er et idol eller mener du at det er greit at han blir rakket ned på fordi han er et forbilde? Om han får skjerpet straff eller ikke blir bare spekulasjoner.

  37. Bård: Som sagt så forsvarer jeg på ingen måte fyllekjøringen, men det er noe med å skille sak og person her. Det virker som at mange mener det er greit bare fordi det er Petter Northug, som jo er en ganske spesiell person i mediebildet. Så la meg komme med et hypotetisk scenario: Ville du synes det var greit måten mange gjeller ham på og henger ham ut som anti-krist, hva det hadde vært snakk om søte lille Therese Johaug? Ville det blitt akkurat det samme eller får han i overkant mye tyn nettopp fordi han er den han er? Du vet svaret like godt som meg og jeg mener vel bare at dette kanskje er tiden for å se bort fra at det er Petter Northug og tenke på at det faktisk er en vanlig fyr bak all fasaden også. Enighet?

  38. Vegard: Tusen takk for det, Vegard! Vet at terskelen er høy for at vi gutta legger igjen en kommentar på en blogg, så dette setter jeg umåtelig stor pris på 🙂 Tommel opp!

  39. Tone Henriette: Fantastisk godt argument!! Når du sier det, så burde nok egentlig hvert barn man har i bilen telle som 0,2 i promille, haha 😛
   Men ja, bare fordi det er snakk om Petter Northug, så endrer ikke det saken. Ja, det var litt spennende i starten, for noe slikt hadde man aldri trodd ville skje, men når den første bølgen har lagt seg, så er det noe med å gi seg mens leken er god. Snakker da om de som fortsatt skal hakke løs på ham etter at alle andre er ferdig. Gribber.

  40. Bjarte: Tusen hjertelig friggins takk for at du ser poenget med at hans personlighet ikke bør være en faktor i saken! 😀 De er en klok mann. Jeg tror jeg blir nødt til å følge bloggen din og oppfordrer alle mine lesere til å gjøre det samme 😉

  41. Ragnhild: Nemlig! Jeg er jo ingen bibelens mann, men jeg liker prinsippet om at ham uten synd kan kaste den første stein. Det blir så lite stein på den måten 😉

  42. Hei. Nok et fantastisk godt skrevet innlegg på din blogg. Jeg kunne knapt vært mer enig i det du skriver.
   Jeg er en ekstremt lite religiøs person, men bibelsitatet” la den som aldri har syndet, kaste den første sten” er jeg jaggu meg enig i.
   Der er mange som skriver at han ikke må straffes mindre enn andre, fordi han er kjendis. NEI d kan du jaggu meg skrive under på at han ikke blir heller. Snarere tvert imot, jeg vil si at han straffes mye hardere enn alle andre idioter som driter seg ut å kjører i fylla. For det er det han har gjort, driti seg ut og begått et alvorlig lovbrudd. Der er egentlig et forsvinnende lite fokus på at han heldigvis ikke skadet/drepte noen, å ja jeg er klar over at kameraten ble skadet, men det kunne gått så uendelig mye verre.
   Så blir han hengt ut fordi han forlot en skadet kamerat, utilgivelig ja, tabbe ja, straffbart ja, men er der noen som kan garantere at de ikke ville gjort det samme, jeg tviler.
   Petter vil få sin straff, og den tar han nok med glede.
   Jeg håper han kommer styrket ut av dette, og gir oss mange flotte stunder fremover.
   Vis dem ryggen Petter, løft hodet og se fremover, det er der fremtiden ligger uansett.

  43. Min pappa var på “ferie”og spikret paller når jeg var liten, jeg var ganske stor når jeg fikk vite hvorfor. Han kjørte i fylla men ble ikke hengt ut i hele verden. Han tok sin straff og gjorde det aldri igjen. Han kunne trygt gå ut av døra 2 mnd senere uten at noen pekte og ropte skjellsord etter han.
   Jeg ble stoppet i kontroll for 25 år siden, hadde tatt ett glass øl til middagen kl 18, drakk brus resten av kvelden og mente at jeg var edru når jeg kjørte hjem midt på natta. Men ble stoppet og blåste gult! Måtte parkere bilen på plass og gå hjem. Fikk ingen straff men det kunne gått verre!
   Jeg har kjørt bil mange ganger og må innrømme at jeg har brukt mobilen flere ganger. Jeg vet det er ulovlig og jeg vet det er mange store ulykker som skjer pga mobilbruk. Og jeg innrømmer at jeg har brutt loven og satt både meg og andre i fare. Jeg blir flinkere og flinkere, stopper bilen, eller husker å ta med meg handsfripluppen og setter den i øret før jeg kjører..
   Vi har en campingplass her jeg bor, kjenner mange på den plassen som har en real fest på lørdag og kjører hjem på søndag med hele familien i bilen. Kan garantere at der er det mange som ikke skulle kjørt bil før på mandag!
   Vi gjør alle feil og blir vi tatt må vi betale for det.
   Fyllekjøring, eller i rus, mobilbruk, råkjøring osv godtas ikke! Men vi har alle gjort det en eller annen gang. Husker du når du fikk noen sterke smertestillende fra legen? De som det var trekant på? Men du kjørte til butikken og handlet likevel..
   Eneste forskjellen på oss og Petter eller andre “kjendiser” er at våre feil blir glemt bort etter en liten stund i vår lille krets. Ingen andre vet at vi har driti oss ut.
   Men i Petters tilfelle så vet hele verden at han har driti seg loddrett ut. Det er ingen steder han kan få gå på butikken uten å bli gjenkjent. Alle vet hva han har gjort.
   Når han starter i ett renn i Østerrike om 2 år vil en kommentator nevne fyllekjøringen.
   Så jeg vil vel påstå at han får en mye større straff enn noen av oss.
   Den som kaster sten bør være ren selv! Og jeg skal ikke kaste sten! Mine vinger er langt fra hvite!

  44. Utrolig bra skrevet. Han må selvfølgelig ta straffa for det forferdelige han gjorde, mn på mange måter føler jeg at all den hetsen og uthenginga av media og de av det norske folk som har vendt han ryggen er NESTEN en værre straff enn den rettssystemet kommer til å gi ham. All hetsen kan faktisk få fryktelig stygt utfall. Hjelp han å komme seg på bena, ikke spark han mens han ligger nede! Helt utrolig hva folk får seg til å si på nettet, kom faktisk over en person som var trønderhater, da måtte jeg bare le. Hehe, uansett, sier som deg, VIS DÆM RYGGEN GUTT!♡

  45. Fantastisk skrevet!
   Du setter ord på alt jeg har tenkt selv de siste dagene..
   At voksne mennesker kan oppføre seg så hevngjerrige og ondsinnede er utenfor min forstand.
   Alle i hele landet, inkl. Petter selv, er enige om at dette ikke er akseptabelt å gjøre, og de fleste av oss ville sikkert heller ikke gjort det. Men, når et menneske er så til de grader nede, synes jeg heller vi skal hjelpe til å bygge ham opp igjen istedet for å holde ham nede.

  46. Jeg har lest andre folks meninger om dette i noen dager nå. Har sittet litt på gjerdet uten noen egentlig lyst til å ta standpunkt. Det finnes liksom litt for mange meninger som det er. Men din mening kunne jeg forholde meg til. Tusen takk for at du viser at et etisk prinsipp ikke nødvendigvis står alene. Vi har også andre prinsipper å leve etter i Norge utenom det å ikke kjøre i fylla. Jeg har nå endelig tatt standpunkt. Det er faktisk plass til flere meninger, hvis ikke blir Norge en kald nasjon.

  47. Du tok ordene ut av munnen min.
   Synes at dette er en fin leveregel: Vær forsiktig med å dømme andre. Den steinen du kaster i dag, kan være den samme som du snubler i imorgen.

  48. Snakk om å skyte seg selv i foten. Hvem er det som gir Northug oppmerksomhet nå? Hvem er det som gjør seg til bedreviter, og kaster stein i alle retninger? Jo, du!

  49. Forsvarer for øvrig definitivt ikke hets av Northug. Han – som alle andre – fortjener å bli behandlet på ordentlig vis, selvfølgelig. Nå er det rettsstatens tur til å ordne opp med ham.

  50. Blir provosert av de som mener at fordi Petter, som et forbilde for mange, har kjørt i fylla, så er det grunn til å være bekymret for at andre vil gjøre det samme – det vil det være grunn til å være bekymret for uansett. Så neste gang en annen Ola Nordmann begår samme feil, så vil Petter automatisk bli utpekt som syndebukk? Hva med andre profilerte som også har satt seg bak rattet med promille – Petter er neppe den siste som vil begå denne feilen – skal vi da utpeke alle de profilerte som syndebukker?

  51. Først må jeg si at dette var meget godt skrevet, fikk faktisk en klump i halsen . Som du sier, nå må vi la denne mannen være i fred. Enkelte glemmer mennesket Petter og ja han er faktisk bare et menneske . Skjønner heller ikke tankegangen til mennesker som setter seg selv som bøddler. Raggarne i Sverige hadde en logo på bilene sine på 70 tallet hvor det sto ; Ikke le din datter kan være med ; tror vi skal sette oss ned og tenke over det. Jeg har å oppleve at det er de som virkelig sitter i glasshus som kaster mest stener. Hvor mange av oss har ikke satt oss i bilen en Søndag etter en tur på byen, muligens vi burde ventet et par timer til. mange der ute har vist å glemt at dem var kalv før dem ble ku ! Jeg er i mot all kjøring i rus og at det skal slås hardt ned på, men det er rettsvesenet sin oppg ave og ikke mannen i gata. Å så alt om dersom atte vis om atte……. Så skriker vi opp om forbilde til bana våre, hva lærer vi dem med å hetse og tråkke på et menneske som ligger nede . Men heldigvis så har barn en større evne enn oss voksne til å tilgi . Det er menneskelig å feile, men gudommelig å tilgi heter et ordtak.

  52. Det har slettes ikke vært hets fra “folket”, kanskje fra noen, men det vil alltid finnes delte meninger. Dagbladet, vg og tv2-nyhetene, som er nyhetenes svar på Se&Hør, står som vanlig for opphaussingen og ramaskriket rundt dette. Føler at du har skrevet en noe populistisk artikkel som retter seg mot, ja… Folkemasser med høygafler? De finnes ikke i betydelig antall. Dette treffer derimot godt folk sitt ego, når du skriver det de vil høre. Og gjerne dele. Men hva er egentlig vitsen da? Sånn jeg ser det bidrar du til litt av stormen rundt denne idrettspersonen, for stormen er et resultat av ALL omtale rundt en hendelse. Men flotte bilder da, særlig det siste, du nailet den. 😉

  53. Ansvar, respekt, tillit,konsekvens. En handling fører alltid til en eller annen form for konsekvens. Konsekvensen kan være av positiv eller negativ art, alt etter hva som har vært foranledningen. Dette er noe de fleste av oss, lærer barna våre fra se er så små – at de kan forstå det. Det har nok Petter også. Jeg er ikke dypt religiøs, men det står i Bibelen at det er en tid for alt. Nå er det tid for å la det som har vært være, og se fremover! Innrømmelsene er gjort og konsekvensene har han sagt at han skal ta. Når ei dør lukkes, åpnes ALLTID ei ny!
   VIS DEM RYGGEN GUTT!!!
   Lykke til videre.

  54. TO JUDGE A MAN BY
   HIS WEAKEST LINK OR
   DEED IS LIKE JUDGING
   THE POWER OF THE OCEAN
   BY ONE WAVE
   Elvis Presley

  55. Bra skrivet!
   Många bra kommentarer, Petter är inte mer än människa <3 Hoppas han kommer igen och får ett fortsatt bra liv, oavsett vad han kommer att sysselsätta sig med.

  56. Du setter veldig gode ord på det mange av oss tenker..fortsett sånn!!
   Det er nesten noe bibelsk over hvordan gutten er blitt behandlet.Jesus sa til stein kasterne: “Den av dere som er uten skyld,kan kaste den første steinen.”Det er helt utrolig hvor mange uskyldige,rene og rettskafne mennesker vi tilsynelatende har i dette landet.Jeg for min del heier på skigutten.

  57. Da var vi i gang igjen.Synes at de som fortsatt må “male” på dette,bør bruke tiden til og feie foran døren sin…..og fortsette å feie,for den bør være veldig ren hele tiden!!! ALT er sagt her.Klarer dere ikke la være,ta det et annet sted da vel.

  58. Amen!
   Er så enig med deg. Det er vel ingen som støtter akten han gjorde, men Petter er ett menneske han og!!
   Er så lei av og lese “tenk om”… det gikk etter forholdene bra. La det ligge!
   Og du, en fantastisk fin blogg du har.

  59. DOMMER GÅR FRI ? NORTHUG FÅR SVI
   Skientusiasten og artisten Petter Northug har kjørt i fylla. Det har også sorenskriver Inger Myhr gjort. De første tre ukene etter Myhrs fyllekjøring gikk med til å forberede hennes forsvar. Ikke ett eneste ord ble skrevet om saken i landets aviser.
   I det første døgnet etter Northugs fyllekjøring ble det skrevet kanskje mer enn 100 artikler om saken, og bare fem dager senere får man ved et googlesøk (“petter northug” promillekjøring) opp 81.500 artikler som omhandler forholdet, et tall som dog har en del feilmarginer.
   Uansett: Myhr skulle beskyttes, mens Northugs skulle knuses. Dette er Norge, norsk presse og også – skal det vise seg – norsk rettsvesen i et nøtteskall.
   Les mer på: http://www.rettsnorge.com/artikler/2014/Mai/080514_Dommer_g%C3%A5r_fri%20-%20Northug_f%C3%A5r_svi.htm

  60. Veldig trist at Tone Henriette kjører bil når hun føler hun har “promille” pga søvnmangel, og synes det er et veldig dårlig forsvar for at Petter har kjørt i fylla. Og trist å lese om alle som nå synes de kan bekjenne sine synder for på den måten å “ufarliggjøre” det Petter har gjort. Jeg har aldri sagt et stygt ord om Petter, og kommer ikke til å gjøre det heller, men det som skremmer meg er når folk skriver “alle kan gjøre feil” og “hvem har ikke trampet over streken”. Dette er veldig veldig langt unna streken, og oppleves for meg som en ufarliggjøring av hele handlingen, og kan derfor være med på å skape feil holdning hos våre ungdommer. Jeg har grått når Petter har gått for gull, og ledd når han erter svenskene. Og jeg håper dette blir et vendepunkt, og at han kommer tilbake. Og støtt gjerne Petter, men ikke ved å si at “alle har vi gjort feil”. Dette har de færreste gjort.

  61. “Den som er med på leken må tåle steken”. Har man stukket hodet sitt frem så må man tåle litt av hvert. Tragisk er ordet mitt. Petter var en god idrettsutøver for meg, men dessverre vil man som regel huskes for det siste son er gjort. Å Coop er også litt mitt og jeg ønsker at sponsorpengene skal gå til de som Nå er seriøs og aktiv.. Er lite interessert i å sponse sånne som fyllekjører og ber omgjort vær. Var et forbilde for mange og Johaug er også det. Å inntil hun eller andre gjør noe så idiotisk som å fyllekjøre velger jeg å støtte opp om dem i stedet. Håper av hele mitt hjerte at Petter kommer enda bedre tilbake og viser dem ryggen. Litt mindre tid til poker og inn på landslaget igjen så er det håp i hengende snøre. Men inntil videre er min mening ta fra han sponsorpengene og gjør opp for seg. Noe han helt sikkert gjør. Lykke til 🙂

  62. Er så fullstendig enig med deg. Jeg forsvarer ikke hverken om det er kjendiser eller andre som kjører i fylla. Men å som dømme og tilslutt hetse slike personer er galt. Blir VI noe bedre personer av det ? Vi har et rettsystem i Norge som tar av seg dømmingen, men å hetse personen pga en gjør feil er galt, da vedkommende er klar over at det en har gjort er fullstendig feil. Da trenger hverken VI, presse eller andre debatere eller komentere det dag ut og dag inn selv om en er kjendis. Laget bare av kjøtt og blod di også.

  63. Veldig bra skrevet. Dessverre er det slik i dagens media bilde, så er det sensasjon som selger og Petter Northug(PN) har fått sett baksiden av medaljen. I fysikkens verden så heter det seg; «At den kraften enn går inn med, skaper tilsvarende motkraft.». At ikke noen ble mer skadet skal PN takke enn eller annen høyrer «beskytter» for. Er PN så sterk i hode, som han har vist tidligere så er han i verdenstoppen til vinteren og tar en eller annen medalje i VM. Om folkene rundt ham, vel det er ikke så mye å si om dem annet enn at de også må ta et par runder med seg selv og spørre seg selv; hvordan kunne vi la dette skje med PN?

  64. Oooog der trilla tårene gitt! At en mann kan ha såpass med balleutstyr som deg og ta Pettern i forsvar(ikke handlingen, men mennesket Petter), skulle man nesten ikke tro var mulig, jeg skulle bare så inderlig ønske at han kunne fått lest det du skriver, for det er så sant. Det er så bra at du bruker “makten” din som blogger til noe så forbaska fornuftig, all ære til deg for det, for du kunne jo, som de fleste andre, bare gått med strømmen og kasta stein ilag med de andre store gutta som ikke tåler trynet på ham og endelig ser sitt snitt til å få tråkket ham helt ned i gjørma. Du er en så bra mann, jeg har ikke ord. Takk for at du skriver som du gjør!

  65. Ganske utrolig at du skriver så mye, spesielt når du starter med dette;
   Det holder nå. Og det er egentlig alt jeg ønsker å si om alt kjøret rundt Petter Northug for tiden. Det holder nå.
   ???

  66. Er det noen som har sagt at Petter ikke skal få sin straff som alle andre? Det er det ingen som har gjort. Er enig m papps Northug han er et menneske som oss alle andre.Er det noen her m handa på hjerte som kan si at vi er feilfri, nei tror ikke det. Man skal kansje feie lutt feemmfor egen dør før man setter igang en heksejakt som ikke liggner grisen. Fyllekjøring er ikke lov og tror nok at det sitter en Petter som er angerfull og skamfull. Synes at det er nok med stygge komentarer nå og at man ska la han få fred nå.Jegvhåper virkelig at du Petter Northug kommer deg rakrygga over dette og kommer tilbake i kjempe form igjen. For du hører hjemme i skisporet. Hvis alle at du ikke lar deg knekke av alt ondsinna snakke:-) Jeg heier på deg :-):-)

  67. John Gunnar: Fantastisk godt skrevet, John Gunnar! Og du fikk meg til å tenke på en annen ting. De som sier at Petter ikke skal bli benådet på noen måte, glemmer at han allerede betaler en mye høyere straff enn vi andre ville gjort: media. Vi ville aldri blitt brettet ut og gjellet på denne måten og bare der får han så hatten passer, i tillegg kommer rettsvesenet. Her tror jeg heller han blir straffet hardt for å sette et eksmepel, fremfor at han får noen strafferabatt, men det vil tiden vise.

  68. Cathrine: Amen Cathrine, amen. Har for øvrig aldri hørt uttrykket “mine vinger er langt fra hvite” før, men jeg kommer til å stjele det, for den likte jeg. Tror det er veldig mange skinnhellige vinger som flakser rundt for tiden 😉

  69. Marie: Haha! Har du i det hele tatt lest innlegget? Jeg sier ikke at han ikke skal få oppmerksomhet, jeg sier bare… nei, du får nok bare lese innlegget før du kommenterer dessverre.

  70. Malin: Tror mange har problemer med å skille sak og person her. Det har ingenting å si at Petter Northug er viden kjent for å være eplekjekk. Når en slik sak inntreffer må man klare å se forbi image og merkevare, og tenke at han faktisk bare er en person på lik linje med alle andre. Synes jeg da i hvert fall 🙂

  71. Bjørn: Skjønner hva du mener, men jeg retter meg ikke så mye mot folket som jeg retter meg mot mediepersoner som f.eks Elin Ørjasæter og hennes like.

   Jeg har forresten ingen anelse om folk vil like og dele det jeg skriver når jeg skriver det. Jeg skriver bare det jeg mener og har vist flere ganger tidligere at det også kan gå helt i motsatt retning. Hvis du har lest bloggen min før så vet du at jeg ikke bare skriver det folk vil ha, gudene vet jeg har noen mailer liggende i innboksen som et bevis på det 😉

   I den grad jeg bidrar til stormen, så mener jeg at jeg veier opp for en del av talspersonene i saken som har dratt i motsatt retning. Føler saken trenger likevekt 🙂

  72. Thug: Meget godt belyst om forskjellene. Det spiller ingen rolle at det er Petter Northug og at han har stukket frem hodet sitt i konkurransesammenheng tidligere. Han burde behandles som alle andre i samme setting. Meget godt poeng, monsieur.

  73. Silje Raymondsdatter: Heisann Silje! Wow, tusen hjertelig takk for fantastisk hyggelige ord! Det er kommentarer som det som gjør at jeg elsker å blogge! 😀 Så takk!
   /High five!

  74. Jeg er veldig enig i det du skriver! Petter er en “offentlig” person, så det er klart at dette kom til å bli slått opp stort i avisene, men nå har det gått for langt.. Jeg har 2 kamerater og 2 bekjente som ble tatt for å kjøre i fylla. Alt som stod om den i avisen var; “2 menn i bla bla årene fra bladdi bla, tatt for fyllekjøring”. – case closed. De fikk ikke maks negative leserbrev;ref ei gretten kjerring, hatske blogginnlegg og verdens presse omtrent på døra.. På tide å la dette her fare. Northug har for lengst skjønt hva han har gjort..

  75. Det er mange som fremhever at Petter er en angrende synder som har lagt seg helt flat, og at de er imot handlingen men støtter mennesket Petter. Jeg har enda tilgode å se en fyllekjører som etter å ha rådført seg med sin advokat, sier at “nei, dette var moro gitt. Jeg angrer ingenting”. Og det å skille et menneske fra handling var sist jeg sjekket også ganske vanskelig, i og med at det gjerne er et menneske som foretar handlingene. Jeg synes ikke man skal mobbe eller hetse noen, selv ikke fyllekjørere som kjører alt for fort og stikker av fra kompisen sin. Men jeg synes ikke de fortjener støtte og sympati heller.

  76. Litt merkelig at en som ønsker Northug fred fra medier og offentlig oppmerksomhet, selv legger ut en hel avhandling om temaet på sosiale medier?!! Aldri hatt sansen for arrogansen hans, men imponert over hans ærlighet og tålståelse, uten unnskyldninger, hemmeligholdelse , og med ydmykhet for sin egen menneskelighet!!

  77. Bibbi: 1….fordi? 2. Det holder lenge med ett utropstegn altså, jeg forstår fortsatt hva du mener 😉 3. Utropstegn betyr altså at man roper noe. Utropstegn brukes gjerne når man virkelig mener noe. Derfor lurer jeg på hva du mener. Du har jo ikke presentert et eneste argument, så da blir det litt vanskelig for meg å gi deg et passende svar.

  78. Crissi: Heisann. Så fint at du er imponert over hvordan han takler denne situasjonen selv om du i utgangspunktet ikke liker ham, det må jeg si er imponerende.

   Den første delen av kommentaren din forstår jeg derimot lite av. Jeg er ikke mot at han får oppmerksomhet generelt, selvfølgelig skjønner jeg at han får oppmerksomhet rundt dette, det er tross alt en ganske stor sensasjon i nyhetsbildet, men det jeg tar for meg er altså disse kommentatorene og rikssynserne som skal hakke ham i hjel og dømme ham nord og ned. Jeg mener som deg at jeg er imponert over måten Petter Northug takler situasjonen på, mens litt for mange er opptatt av at han må trekke seg fra all idrett, at hans karriere er ferdig, at han bare burde krype under en stein og aldri komme tilbake etc.

  79. Meg: Kan være enig med deg der, men dette tror jeg går mest på hans personlighet igjen. Man er så vant til å se ham eplekjekk og selvsikker, at det nå er fint å se at også han kan legge seg flat og innrømme feil. Jeg tror kanskje det at denne siden nå kommer frem viser at også han er “menneskelig” og det har nok fått mange til å gi ham litt ekstra sympati, spesielt på grunn av all medieoppmerksomheten han har fått rundt dette.

  80. AMEN!
   Kunne ikke vært mer enig.
   Første personen som har uttalt sæ på en rimelig og forståelsesfull måte . Må være første jeg leser som faktisk ikke hetser og rakker ned på Petter!
   La gutten få fred, han klandrer seg selv mer enn nok. Så da synes jeg at alle andre som har noe å si kan se seg selv i speilet å spørre seg selv om “hva gjør meg så perfekt og feilfri?”

  81. En av norges beste blogger dette her! Du skriver utrolig bra 🙂 Jeg har flere jeg kjenner som har kjørt med promille. En som ikke hadde noe valg to som tok dårlige valg. Vi gjør alle feil. Noen grovere enn andre.. Så lenge ingen andre blir skadet er det mulighet for og legge ting bak seg og lære av sine feil.
   Det er ikke noe midre farlig og ta farlige forbi kjøringer enn det er og kjøre i fylla.. Og her om dagen ble jeg nesten innbalndet i en døds ulykke pga dette. Denne mannen vil ikke få like mye pes.. Men han kunne lett tatt livet til to små barns mødre om han hadde vært noen sekunder senere ut da han bestemte seg for og kjøre forbi i en sving.. Jeg heier på petter videre! Han er en flott fyr, som desverre tar noen domme valg av og til.

  82. Forsåvidt enig i alt det du skriver her, men jeg må få si en ting uten at det er for å være frekk eller noe:
   Til å synes at nå er det nok meninger og skriverier om oppstyret rundt Petter Northug, så har du jammen dine meninger selv i ditt eget skriveri om han 🙂 Du blir vel helst bare enda en i mengden av de som skriver sin mening 🙂

  83. Fyllekjøring er uakseptabelt generelt og spesielt for en viss jobb er å være nasjonalhelt og forbilde i norsk folkesport fremfor noen. Likefullt synes jeg media har tatt litt av.
   Alle heder og ære til Petter med team for tidenes PR-kampanje. Utgangspunktet var svært uheldig, men de har gjort alle steg rett i etterkant og fått enormt med ppublisitet. At Coop i tilegg utsetter avgjørelsen en uke er jo bare enda mer PRsmøring. Lønna er nok sikret i vinter og for unge Northug. Håper skia glir fort og kroppen gjøre jobben 😉

  84. Muumimamma: Hmm, later til at det er foreligger en misforståelse her. Jeg mener jo ikke at man ikke skal snakke om denne saken, jeg mener bare at det må bli slutt på alle mediepersoner som fortsetter å hakke på en mann som ligger nede. Jeg tar jo tross alt mannen i forsvar og det synes jeg er innfor 🙂 Så har jeg kanskje formulert meg klønete. Er ikke så lett å ta ham i forsvar uten å skrive om saken 😉

  85. Tina: Tusen takk for det, Tina 😀 Og helt enig i det du skriver om farlige forbikjøringer. Det blir forbigått i stillhet selv om det er minst like farlig som å fyllekjøre. Nå lar ikke de to situasjonene seg helt sammenligne, men det er like fullt et tankekors 🙂
   /God hælj!

  86. Hva så?! Han er en offentlig person, og han elsker det. Det er på godt og vondt. Han han driti seg jævlig ut, han kan ikke være særlig smart som gjør noe sånn. Selv om man er full bør man ha evne til å tenke at “nei jeg burde ikke kjøre bil nå”. Politiet skjønner ikke hvordan han klarte å kjøre, det sier LITT om hvor full han faktisk var. Han er og blir en tulling. Det er ikke tilgivelig. Hallo, ble ikke passasjeren skadet?! Håper han får den straffen han fortjener og at førerkortet er inndratt i lang tid. Slike ting bør folk ha nulltoleranse for, han kunne faktisk skadet flere, kanskje til og med drept noen! At du kan ha sympati for han er merkelig….

  87. Jauda, Petter og alle andre fortjener en ny sjanse, men Team Petter Northug må begraves. Petter brøt ut av landslagets fellesverdier og Olympiatoppen for to år siden, for å skreddersy en daglig treningskvardag der han også kunne dyrke private gjøremål. Det har vært en gedigen fiasko, ikke bare for Team Northug men for landslaget som mangler lokomotiv og en sportslig god nok satsing. Sponsorkronene fra Coop og andre større idretts-sponsorer har man fått svært lite ut av, dei hadde ynglet bedre med å skape en større bredde gjennom landslaget og også spisse toppene som Northug var en del av.
   Mange av dei store langrennshappeningene i norsk målestokk har invitert Petter Northug inn, men han har ønsket å stå på eigne bein, og dyrke pokersatsing og egen kolleksjon. All tid som kunne ha blitt brukt på å bygge neste generasjons langrennsutøvere har Petter forsaket, for egen vinning. Petter har ikkje ønsket å bidra noe som kan styrke hverken bredde eller topp, men køyre sitt sololøp.
   Slik dette har utviklet seg så er det to tapere. Landslaget er svekket og Northug har brukt tiden dårligere. Det er ett paradoks at Northug finner landslaget godt nok berre i vekene før mesterskap, når han trenger matching. Landslaget og Olympiatoppen burde ha nektet Team Northug innpass når det kun er godt nok i berre deler av året, i egoistiske trekk.Fasiten for Coops millionsatsing: Ett dårlig forbilde, og elendige sportslige resultater.

  88. Laila: Igjen altså, la oss klare å skille sak og person her. Jeg gidder ikke å legge i vei med et langt svar på denne kommentaren, da du tilsynelatende ikke har finlest innlegget. Jeg forsvarer på ingen måte fyllekjøringen. La oss gjøre det enkelt, tenk at det ikke er Petter Northug. Tenk at det er hvem som helst i hele verden. Ingen fortjener uansett å bli brettet ut, side opp og side ned med heksejakt slik ganske mange skribenter har pisket i gang i det siste.

   Hva gjelder passasjeren, så tror jeg må ha vært i den aktuelle situasjonen for å si noe sikkert om hva som skjedde der. Kanskje ble de enige om at det var best at han stakk, kanskje var han i sjokk, hvem vet. Det blir vel uansett bare spekulasjoner og ikke vår jobb, men heller opp til dommeren å finne ut av. At Northug har gjort en idiotisk greie er utvilsomt, men at hele hans liv og karriere skal falle ned på denne ene tingen er jeg ikke med på. Han viser tydelig at han forstår konsekvensene av valget å kjøre den kvelden og da synes jeg vi skal si at nok er nok. Det er ikke noe poeng å sparke en person som allerede ligger nede.

  89. Geir Ivan Torvik: Nei de valgene han har gjort i karrieren de siste par årene virker ikke helt heldige. Tror ikke det var dette Coop hadde sett for seg da de inngikk en massiv millionsatsing på ham, hehe. Men tenk Nike som sto bak Tiger Woods når utroskapsskandalen ble kjent. Da var det noen i markedsavdelingen som nok fikk seg en trøkk 16 av sjefen 😉

   Jeg håper denne negative opplevelsen kan få Petter til å våkne opp av egoistdvalen han ser ut til å ha vært i en stund. Det kan virke som at nettene med poker ikke har gjort underverker for resultatene i sporet, men så sa han også for en stund tilbake at han ikke var så sulten som han var tidligere i karrieren. Jeg tror han kommer til å bruke denne fadesen til å piske seg selv til å bli best igjen. Jeg tror han har innsett at han er i ferd med å rive ned alt han har jobbet så hardt for å bygge opp, så la oss håpe at det ble med denne ene kalddusjen. For få ting er mer fantastisk i idrettssammenheng enn å stå og hoppe i sofaen når Northugen slår om takten og vise konkurrentene ryggen.

   Takk for et fint innspill, Geir Ivan 🙂

  90. ola: og påpeke at Northug har narsisistiske trekk , tja , håper du har god dokumentasjon og flere uker med observasjon når du kommer med slike utalelser. mannen har gjort no dumt , no forferdelig dumt. Men ser vel ingen grunn til å knekke han fullstendig for det? drapsforsøk etc etc. altså la oss holde oss til fakta. han kjørte ut i beruset tilstand , han skadet ingen , takk gud. la mannen ta straffen sin som en hvem som helst annen mann uten og spekulerer no mer i eventuelle diagnoser han skal ha og eventuelle kriminelle handlinger han vil gjøre videre. tror man skal også huske i dette bildet som vi danner oss av Petter Northug at dette er en mann som aldri har festet noe særlig i sitt liv. han har trent absolutt hele livet. er fort gjort og ryke på en “smell” når du plutslig går fra vanlig mann i gata til og være en meget kjent mann i media og annerkjent i idrettsmiljøet. slutt og døm andre mennesker hele tiden , skjønner ikke hva slags rett man sitter med som gjør at man tillater seg og sitte å gjøre dette.
   forøvrig kjempe godt skrevet blogg innlegg , har aldri lest så mye blogg , men min samboer tipset meg om denne bloggen og du verden det var mye som jeg synes var spennede og lese! så stå på videre. og jeg stiller meg bak din kommentar “vis dem Ryggen”

  91. Jeg er ei jente på 17 år som har hengt meg litt opp i denne saken, som pappahjerte poengterer mange ganger, så støtter han IKKE fyllekjøring og syns dette rett og slett er noe drit. Men mye av poengen han mener er at man ikke skal skrive så innmari usaklig, som om vi skal tilgi han for noe. Mange på min alder tenker akkurat det samme som meg, ja vi skjønner alvoret med fyllekjøring og at det er så jævelig dumt som det går ann. Men jeg syns det faktisk er hakke dummere å rakke ned på en person bak et skjult navn, så anonym som man kan bli, den enlkeste måten å mobbe på faktisk. vi blir flaue over dere voksne, som skal lære oss å være stolte av landet ,og at vi er et land full av kjørlighet er ingen tvil om, men dæven vi har mange negative sider og. Her kommer en av dem godt frem, og dere haters hjelper veldig godt med dette.
   Dere klarer virkelig å vri og vende på ting til det ugjenkjennelige, dere mener at pappahjerte kaster stein i glasshus fordi han skriver at man skal slutte med hets, og dere mener han da ikke skulle skrevet dette for da blit det liksom slutt på det. Northug trenger noen som støtter han også, at andre LAGER blogger på grunn av petter og snakker han ned som person så til de grader er helt umennskelig. hadde det vært min mor eller far hadde jeg rett og slett skammet meg. Det pappahjerte skriver her syns jeg er veldig bra, saklig og ikke minst et problem som faktisk er overalt. Man ser aldri seg selv, men bare de andre som feiler. at man skriver at han kunne ha drept noen blir også for dumt, jeg kunne ha kjørt på en elg når jeg øvelseskjørte i bergen her om dagen, jeg kunne ditt, jeg kunne datt. bare la oss være takknemelig for det og ikke dra det frem. Petter har liksom nok å tenke på uten dere Haters.
   Northug har ingenting med meg og gjøre bortsett fra ski, men hva faen har han å gjøre med meg med tanke på kjøring. ser heller på at dette er en vekker for de som er fan av ham, de ser hva som kan skje og blir kanskje mer forsiktig etter dette, får seg en vekker og skjønner alvoret. Ja, hvis dere mener petter har så stor innflytelse på disse fansa han da? da skal jo ikke dette være et problem. Se dette på flere sider folkens.
   til noe annet er jo faktisk netthets, det er så å si i media hele tiden, men det er jo bare små jævela fjortiser som driver med dette. NEI, det er jo dere som skal ha en forbanna mening om petter. Dere skal liksom være et godt forbilde for disse fjortisene, men er dere det da? n god start er å sippe brødfjøla igjen og bare holde kjeft. dere har ingenting å tape på dette, Dere vet northug sliter nå, det har dere jo lest, men likevel klarer dere altså å spe på med dritt og kødd. Dette går ikke ann, skjerp dere folkens!
   Den som ikke har syndet kan kaste den første steinen.

  92. Jeg har kjørt i fylla… Sånn, da har jeg sagt det, og jeg angrer. Har aldri angret noe i livet mitt så mye som jeg angrer på det. Jeg banket meg selv opp, hatet meg selv for at jeg var så dum. Jeg skuffet alle, jeg visste det og jeg hadde angst i lang tid.
   Jeg var heldig, jeg skadet bare meg selv og bilen, men jeg visste ide jeg våknet med hodet på rattet at nå, nå har du faen meg driti deg ut. Først løp jeg, men så etter litt snudde jeg og gikk tilbake til bilen og ventet på politiet og straffen min.
   Jeg vet ikke hvorfor jeg løp, jeg hadde bare panikk.
   Så kom det jeg var mest redd for. Pappa, familien alle jeg kjente. Jeg var livredd for å bli hatet, spyttet på og utstøtt. Jeg følte meg som et råttent eple på bakken som burde blitt kastet.
   Pappa, han gav meg en klem og sa: jeg hater det du har gjort, men deg, deg elsker jeg fortsatt. Nå håper jeg du tar deg sammen og lærer noe.
   Jeg tok meg sammen, jeg lærte noe. Jeg lærte at jeg aldri mer skal kaste bort fremtiden min pga dårlig dømmekraft. Jeg skal aldri mer ta den lette veien selv om den andre veien er lenger og jeg skal stå for handlingene mine.
   Men mest av alt lærte jeg at man kan være verdt noe for andre selv om man har gjort noe helt forferdelig. Jeg lærte noe om kjærlighet og om å støtte dem du er glad i selv om du er imot det de har gjort.
   Jeg satt i fengsel for mitt første og siste lovbrudd, betalte bota mi og nå er det tilgitt. Folk som skjerper seg og lærer noe fortjener en ny sjanse!
   Hilsen meg.

  93. Lille: Hei. Oj, det var veldig sterke ord. Mulig det bare er jeg som er lett påvirkelig, men den biten med ordene fra faren din ga meg faktisk tårer i øynene :-S
   Veldig sterk historie og fantastisk at du deler den her! Du er faktisk den eneste i Norge, foruten Petter Northug, som ser ut til å ha fyllekjørt noensinne. Det er jo faktisk litt spesielt. Takk for at du tør å være ærlig og vise at en ny sjanse kan være akkurat det som skal til. Håper mange leser kommentaren din og tar det inn over seg.
   /God helg!

  94. Digger deg Northug. Piss på janteloven. Ta taxi neste gang. Det gjør jeg etter att jeg holdt påå fronte med polti bilen i 1984. Fikk 21 dagers luksus opphold på Bastøy. Håper du blir like sjukt god som før. Skål 😉

  95. Du skal være utrolig feilfri, før du kan si noe negativt om en annen….men i det du faktisk gjør det, er du ikke feilfri lengre……

  96. Så utrolig bra skrevet! Akkurat som om jeg skulle sagt det selv. Ingen er perfekte, alle gjør feil.. Og man ser godt at Petter vet hva han har gjort når han sitter med tårer i øynene og nesten ikke klarer å snakke under et intervju. Håper han kommer sterkere tilbake enn noensinne, og viser alle hvem som er skikongen!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg