Skal vi sparke fotballfrue

Jeg hadde egentlig tenkt til å la hele denne Fotballfrue-saken skli, men jeg merker at jeg ikke klarer det. Det blir sagt så mye rart om dette bildet at jeg rett og slett må få tatt oppvasken en gang for alle.

 

(Lånt av Fotballfrue/Instagram)

 

Det dummeste jeg leser er “Fotballfrue får andre jenter til å føle seg tjukke”. Nei, det er jo faktisk helt feil. Andre jenter får andre jenter til å føle seg tjukke. Fotballfrue har vel ingenting med saken å gjøre? Det er ikke fotballfrue som får andre jenter til å føle seg tjukke, det er jo dem selv! Hvis du ser et bilde av en annen person og tenker “Det var en tynn person, tynnere enn meg, da må jeg være tjukk da”, vel… da er det faktisk ditt problem. Skal jeg sende hatmeldinger til Kjell Inge Røkke hver gang han kjøper seg en ny båt, fordi det får meg til å føle meg fattig? Nietsky.

Og ikke bare det, men har Fotballfrue gått ut og sagt “Se dette bildet av tynne meg, se så tynn jeg er, jeg banner på at du ikke er så tynn som meg, din feite ku!” Hmmm? Nei, hun har jo faktisk bare sagt “Dette er meg, fire dager etter fødselen”. Det var alt. Alt annet er bare ord lagt i hennes munn, og her beklager jeg å måtte være såpass frekk å legge til: “… i typisk kvinnelig maner”. For dere damer er jo helt overlegne på å lese mellom linjene, anta det verste og legge til hva dere mener at folk egentlig mener. Og da kan Fotballfrues “Se, slik ser jeg ut”, fort bli til “Se så digg jeg er, nå håper jeg du føler deg feit”.

Og en ting til, hvorfor er det plutselig ikke lov til å si “Se på meg, ser jeg ikke smashing ut?” Herregud, hun er jo sikkert kjempestolt. Og med rette! Dama har akkurat født et barn og ser ut som en million dollar. At alle andre synes det er urettferdig er da ikke hennes feil? For å gå tilbake til Røkke-eksempelet, betyr dette at vi burde legge ut bilder av vrengte lommer hver gang VG skriver om Røkkes nye pengebinger?

 

En helt annen side av saken, som jeg også kommenterte på bildet hennes, er at det er noe veldig galt over det bildet uansett. Jeg mener… jeg har vært med på en fødsel, jeg har vært der i de fire første dagene etter fødselen, og de voksenbleiene de har på fødeavdelingen ser IKKE sånn ut. Uten å bli for teknisk, så kan man kjapt si at det er ganske mye uggenskap som skal ut av kvinnekroppen etter en fødsel og den lille sloggien som Fotballfrue poserer i ville vært helt sjanseløs. Enten har det skjedd veldig mye på bleiefronten det siste året eller så har noen stæsjet seg noe veldig opp for å legge ut et bilde til sine følgere på nett. Og hva betyr det? Jo, det betyr at hun bryr seg. Hun vil faktisk at du skal se på henne og tenke at hun ser bra ut. Er det så feil at hele Norge må finne frem høygaffelen og gå i korstog mot Siljan av den grunn? Jeg vet at Janteloven står sterkt her til lands, men når ble det totalforbud mot å skryte litt av seg selv da? Burde det ikke være lov å si gratulerer med dagen til hverandre uten å måtte frykte at de som ikke har bursdag vil føle seg forfordelt?

Og når ble vår egen selvtillit til allemannseie? Er det ikke det som er greia med selvtillit, at du selv bestemmer over den? Hvorfor skal du basere din egen selvtillit på hvordan du oppfatter andre? Om enn ikke også hvordan du tror at andre oppfatter deg? Det blir jo helt bakvendt! Skal det ikke være mulig å tenke at “Jeg ser slik ut, Fotballfrue ser slik ut, jeg er ikke Fotballfrue, ergo ser jeg ikke ut som henne” uten å måtte vri dette om til en selvdestruktiv sammenligning?

Fotballfrue har da ikke noe ansvar for hvordan andre ser ut. Hun er tynn, that´s it. Det er da ikke hennes feil at andre så vesentlig dårligere ut enn henne etter at de selv fødte barn? Hun har da ikke sagt at andre skal se ut som henne eller satt standarden for hvordan folk bør se ut, hun har bare sagt “Slik ser jeg ut”. Om noe, bør man ikke rose henne for å tørre å legge ut et såpass dristig bilde? Om noe, kan man ikke si at “Jøss, det går an å bevare en flott figur selv om man får barn, det må jeg si var motiverende”? Hvorfor kan vi ikke bare unne andre noe godt, fremfor å måtte bruke dette som en brannfakkel til å klage over egen misnøye? Når ble det egentlig amoralsk å være tynn?

Jeg vil faktisk gå så langt som å si at det rett og slett er beundringsverdig at Fotballfrue i det hele tatt hadde energi til å ta dette bildet bare fire dager etter fødselen. Hadde jeg foreslått at frua skulle gjøre det samme på det tidspunktet, så hadde jeg nok måttet si farvel til “familiejuvelene” og halvparten av eiendelene mine.

 

 

Ja da, ja da, joda joda joda, jeg skjønner hva dere mener og at hun sikkert burde holde seg for god og bla bla bla, men bare pust med magen. Tenk. Hva er det Fotballfrue sier og hva er det de som plutselig hater henne sier? Fotballfrue sier: Slik ser jeg ut. Hennes “motstandere” sier: Du er tynn, du får meg til å føle meg tykk. Det er urettferdig. Det er urettferdig at du ser så bra ut. Jeg så ikke sånn ut og… og og du får andre til å føle seg tykke og usikre fordi du ser så fordømt bra ut! Er det dette verden har kommet til? Må jeg føle meg fattig fordi Kjell Inge Røkke er rik? Og har den norske kvinnen fått så dårlig selvtillit at hun ikke kan se et bilde av en person som er slankere enn seg selv, uten å få dagen sin ødelagt og måtte sladre til læreren? Har vi virkelig blitt så usikre på oss selv? Kan man ikke heller le av det og si at “Dersom jeg hadde lagt ut et bilde av kroppen mine fire dager etter fødselen, ville norske hvalfangere rent ned dørene til fødestua”.

Jeg har for øvrig ikke tenkt til å avslutte dette innlegget med en cheezy, amerikansk “Du er vakker, alle er unike, du ble skapt perfekt, bare du er deg selv”-type moral. No sir, du trenger ikke meg til å finne ut av det. Og hvis du gjør det, gå opp og les avsnittet om selvtillit igjen. Så la oss heller avslutte med –

Hva denne saken egentlig handler om: For deg og meg så handler dette om skjønnhetsidealer, om Jantelov, kosthold, holdninger etc. For Fotballfrue handler dette derimot utelukkende om fire P´er. Hold deg fast, for her kommer de:

PR

PR

PR

Penger

Kom igjen folkens, dette er jo et mer vellykket PR-stunt enn da Tommy Sharif kjøpte toppen av gamle Holmenkollen. Hvor mange ekstra visninger har Fotballfrue fått ut av dette? Hvor mye tjener hun på at VG, DB etc etc løfter denne saken til toppen av sine nettsider? Hvor mye tjener ikke hun på at vi andre sitter i sofakroken og krangler så busta fyker mens vi spiser ostepop og klør oss litt i sexylubbet? Ganske mye. Og det visste hun jo selvfølgelig lenge før hun la opp bildet, hun er tross alt proff på dette. Og tynn. Mye tynnere enn deg, i hvert fall.

 

Konklusjon:

Jeg er glad jeg ikke er så tynn jeg, men all honnør til Fotballfrue som klarer å se ut som en barmfager Jahn Teigen bare dager etter fødselen. Selv ser jeg frem til mange uker med pinnekjøtt til frokost og ribbe til kvelds. Så får jeg heller akseptere at jeg ikke ser ut som Fotballfrue. Jeg hater henne ikke av den grunn. Jeg bare elsker pinnekjøtt.

 

/God jul

Første gang innom bloggen? Sjekk ut Min Historie <– klikk der

682 kommentarer
  1. Er bare sååå enig med deg i denne “saken” – alle har vel fått med seg bildet, og diverse kommentarer! – Det er ei smart dame dette, men har jo også grunn til å være stolt – nettopp blitt mor, og ser slik ut!!!
   Bra innlegg, – vi som ikke er helt der, – vel, vi kommer nok gjennom dette også!
   God førjul!!

  2. Du er morsom 🙂 men jeg synes du stort sett unngår et viktig poeng her; nemlig at dette er etter en fødsel. At det kanskje ikke er sunt å fokusere så mye på utseendet og fasade under svangerskap og i barseltid. Det viktigste er vel at babyen får nok næring og har en mor som er tilstedeværende og først og fremst opptatt av babyens behov?

  3. Enig 🙂 Hadde selv flat mage etter 4 dager med ho første men nå hadde jeg ikke store magen med ho første som ho siste. Har opplevd 2 forskjellige svangerskap og alle er forskjellige 🙂

  4. Ingen tegn til strekkmerker der heller. Nå føler jeg meg feit, du… 😉
   Jeg bryr meg egentlig fint lite om hva fotballfruen driver med. Hun får tross alt penger for å vise frem et glansbilde, og om hun trives med å gjøre det er det faktisk helt fair. Ikke føler jeg meg spesielt feit av å se henne, eller misunnelig heller (fire dager etter fødsel så jeg fremdeles ut som en diger vannballong, måtte gå med knestrømper av den heller ulekre sorten og var så omtåket av det å plutselig ha en baby at jeg knapt registrerte at andre mennesker gjorde vanlige ting som å dusje og kle på seg klær, men det ga jeg ganske blaffen i dag og det bryr meg fint lite i dag).
   Min beef med fruen rundt akkurat dette bildet, handler egentlig aller mest om at folk som ikke har født barn selv (eller har partnere som har gjort det) kan finne på å tro at det er normalt at magen forsvinner så fort. Det ble jo skikkelig haraball da Kate kalva i sommer, på grunn at akkurat det motsatte (se bilde her http://images.thehollywoodgossip.com/iu/t_full/v1374614601/kate-middleton-prince-william-and-baby.jpg), nettopp fordi lykkelig uvitende folk ikke hadde fått med seg at normalen er at man ser preggers ut en stund etter fødselen. Ikke bare fordi man har forspist seg på sylteagurk med avispapir rundt, men også fordi inventaret bruker tid på å krympe seg på plass, magemuskler skal finne tilbake til sine vante oppstillingsplasser osv.
   Fotballfruen har nok jobbet hardt for å se ut som hun gjør og fortjener jo selvsagt å nyte resultatet. Men jeg må innrømme at jeg er glad jeg kunne gi litt eff etter å ha produsert avkommet mitt. Helt uten dårlig samvittighet, til og med.
   (Dessuten var det eneste spiselige i kantina på Ullevål faktisk desserten. I hvert fall på wok-dagene. Urk… Jeg har bildebevis.)

  5. hahahah, jeg digger deg! gleder meg også til masse julemat!
   Synes fotballfrue kan gjøre og se ut akkurat som hun vil uten at folk skal ha så sterke meninger. da kan de ihvertfall holde det for seg selv 🙂

  6. Enig! Er så utrolig lei av halvfeite folk som hele tiden må gni inn at de er det normale. Kan man ikke se bra ut og samtidig være normal lenger?

  7. Bra skrevet. Men skuffet over at du snakker om “dere kvinner” som om det gjelder alle. Jeg digger det bildet av fotballfrue! Hun er heldig. Selv hadde jeg flat mage kjapt etter fødsel, men det tok vel et par dager mer enn hos fotballfrue.
   Og btw… Voksenbleie brukte jeg under 12 timer før jeg bytta til eget undertøy med midre synlige hjelpemidler for å ta imot gørra du sikter til.
   Du poengterer mye bra, men du har langt ifra fasiten 🙂

  8. Vel,nå tviler jeg sterkt på at kvinnene som skriver at de er lei av å se slike bilder hater kvinnen det er tatt bilde av. Menn slipper som oftest å ta disse “debattene” da deres suksess som regel i henger sammen med utseende, men for kvinner er det dessverre slik at utseende og suksess ofte henger sammen… Det er mange som jobber for at unge jenter skal føle at de har en verdi uten å føle at de må være tynne. Les gjerne om det her: http://fotballkommentatorfrue.blogg.no/1385718573_fotballkommentatorfru.html

  9. Haha, fantastisk!
   Har skrevet et liknende innlegg, men vet ikke om jeg vil poste 😛 Men er så enig i alt du sier. Jeg ser IKKE sånn ut enda det har gått 4,5 år etter første fødsel. Kommer aldri til å se slik ut heller, men motiverede å se at trening faktisk funker (sammen med gode gener, selvfølgelig)

  10. Jeg skjønner ikke helt at det skal oppfattes som en personlig trussel at en kjendis ser ut til å ikke ha født og legger ut bilde av seg selv.
   Kvinnfolk er rare!

  11. Norge er vel et av få land hvor størrelse “L” og “XL” er en størrelse under enn om man kjøper klær i mellom Europa, eller øst-Europa. Kjøpekraften er tilpasset av vi tåler å få ordet tjukt i fleisen. VI er alle normale. Vel, nå har jeg vært på ferie i Bulgaria, Kypros og Mallorca de siste årene, og kan ærlig innrømme av vi er like mye hvalrosser som engelskmenna. Jeg tok hintet og har gått ned 15kg siden august på naturlig måte. Noen operasjon er helt utelukket, skattepenger kan en bruke på de som trenger det og ikke har fulle kjeften av karbonader dagen lang. La nå denne dama få holde på, oppmersomhetssyk som hun er, men gi nå for pokker de tjukke oppmerksomhet da og fortell de at de burde trimme og få av se sjiten, ikke bare la de tro er normale, at fett er en sykdom og la de leve i bobla…

  12. Kjære vene, når kommer boka??! 🙂 Du skriver jo retten og sletten så utrolig godt! ….med både alvor og morsomheter flettet i hop! Digger!!

  13. Så hjertens enig i alt du skriver her! Nå skal jeg ikke skryte på meg å ha inngående kjennskap til hverken fotballfruen selv eller bloggen hennes, men har vært vitne til alle tåpelige klagene omkring hennes innlegg. Det er så provoserende at ingen lenger selv har ansvar for sitt eget ve og vel. Alltid skal noen andre ha skylden, det være seg samfunnet generelt eller enkeltmennesker spesielt. Jeg mener det at enhver er sin egen lykkes smed, og det er ingen andres feil enn en selv om en ser på seg selv som feit, stygg, dum eller whatever. Deal with it!

  14. En merkelig sak: Hvorfor tror så mange at kritikerne av fotballfruens bilde både er feite og misunnelige? Snodig. Ser sjelden at Røkkes kritikere blir beskyldt for å være fattige og misunnelige?
   Noen av oss greier å se konsekvenser, men nevner noen at fotballfruen er et forbilde som burde forstå litt mer, så får man jaggu så hatten passer.
   Fotballfruen tjener penger på å framstå som et glansbilde, så selvfølgelig passer dette også inn i rekken av – akkurat – glansbilder.
   Noen ganger er det bare så uendelig deilig å ha blitt gammel nok til å vite at det i ALLE familier er noe rusk, og at glansbilder faktisk kun er i papir.
   🙂

  15. En merkelig sak: Hvorfor tror så mange at kritikerne av fotballfruens bilde både er feite og misunnelige? Snodig. Ser sjelden at Røkkes kritikere blir beskyldt for å være fattige og misunnelige?
   Noen av oss greier å se konsekvenser, men nevner noen at fotballfruen er et forbilde som burde forstå litt mer, så får man jaggu så hatten passer.
   Fotballfruen tjener penger på å framstå som et glansbilde, så selvfølgelig passer dette også inn i bilden av – akkurat – glansbilder.
   Noen ganger er det bare så uendelig deilig å ha blitt gammel nok til å vite at det i ALLE familier er noe rusk, og at glansbilder faktisk kun er i papir.
   🙂

  16. Her det også snakk om rett ernæring. Når man lever av og kun spise bananer hele dagen, gir dette feile signaler til unge jenter som skal vokse opp. All kred til fotballfruen for en slik kropp, men alle som blogger i dag bør være obs på hvilke signaler de gir til de unge hva gjelder kropp. Og veie knapt 40 kg og med silikonpupper er ikke bra for noen.

  17. Bra innlegg, men jeg tror ikke meningene dine er så kontroversielle som du selv oppfatter dem.
   Dette var dog ikke så bra: “Det er da ikke hennes feil at andre så vesentlig dårligere ut enn henne etter at de selv fødte barn?”
   Jeg antar du ikke mener det bokstavlig, men likevel.. Min søster fikk barn for tre uker siden, og så vidunderlig vakker ut samme dag som hun fødte, men hun var verken tynn, stylet eller sminket: Hun var blitt mor! Det holder for de fleste, heldigvis. 🙂

  18. Poenget er bra! Men samtidig enig i at det er ikke til å skyve under en stol at hun er “et forbilde” for mange unge som får en misoppfatning av hva “normalt” er.
   Og disse damene du snakker om må jobbe med sin egen selvfølelse, ikke selvtillitt..;)

  19. @Bekymret mor. Om du tror du får en sånn kropp av å spise bananer hele dagen, burde du kanskje se litt på hvilke signaler du selv sender ut? Banan er jo en av naturens største kaloribomber. Kanskje du burde lære litt om ernæring og kosthold, heller enn å rakke ned på andres evne til å være et godt forbilde? Jeg synes faktisk å ta vare på kropp og helse er en god ting…

  20. Haha 🙂 Så herlig! Om jeg hadde sett ut som Fotballfrue 4 dager etter fødselen hadde jeg lagt ut bilder i alle sosiale medier jeg og! Jeg tror jeg hadde opprettet ekstra profiler her og der bare for å vise frem. Jeg ble heller hval jeg, så jeg skånet alle og enhver for det herlige synet av strekkmerker og voksenbleie 🙂

  21. Hahahaha! Årets beste lesning! Ler så jeg griner her. Og må lese flere ganger. Like morsomt hver gang. Og så sant som det går an å si det! Fotballfruen er flott! og du er helt fantastisk! Nyt pinnekjøtt og jul med din fru 😉 You made my day tøffen! 😉

  22. Glad flere enn meg har skjønt dette. Hun har jobbet hardt for koppen sin, så hun har ALL RETT til å være kjempe stolt. Hadde jeg sett sånn ut og jobbet så mye for en sånn kropp hadde jeg gjort akkurat det samme. Men jeg som helt sikkert mange andre kvinner der ute, jobber like hardt for koppen som det fotballfrue har gjort. Kjenner flere som ser ut som dem har hvert gravide etter fødselen, fordi de var godt trent, hadde genene og hadde en fantastisk kropp før graviditeten. Fotballfrue trenger ikke å få mye dritt om dette, alle andre kan slutte å være sjalue. Og hun viser bare at dette er meg, og hva er feil med det.
   Jeg mener at det at folk sier at hun er dårlig forbildet for barn vil jeg ikke si meg enig i, fordi fotballfrue ganske lik de damene/jentene vi ser på undertøysreklamene på tv, hvorfor får ikke de samme hate da? De ser vi flere ganger daglig i undertøy, siden reklamene blir sendt flere ganger. De har fantastiske kropper og ser fantastiske ut, akkurat som fotballfrue gjør.
   Så mener at folk skal kunne la henne få være den hun er, og om de har noe å si om at det får en selv til å føle seg tykk, burde dere se på MANGE MANGE andre som legger ut samme type bilder.

  23. Hahaha åååh, fy faen jeg lo meg gjennom hele innlegget! Du skriver så ufattelig bra! Og jeg er så enig med deg.. Er det så forbanna vanskelig for folk å se at dette ikke handler om “jeg er tynn – du er tjukk, føl deg jævlig NÅ”, men en dame som virkelig vet hvordan hun skal drive med profesjonell markedsføring av sin egen blogg! Hun kommer på Amerikansk TV nå, fordi alle hvalene i Norge ikke klarte å overse kløen i fingrene. Det er jo helt fantastisk!! (For henne!)
   Må bare legge til at jeg syns du ser veldig bra ut i boxern, så nå fikk du antagelig alle hvalene til å føle seg enda tjukkere og enda sintere! Grattis!

  24. @Martin. Hva angår bananer, så var det fotballfruen selv som fortalte at hun spiste kun bananer mens hun gikk gravid. Siterer meg selv nok en gang, all kred til fotballfruen for en slik kropp. Kropp og helse setter jeg selv høyt. Men dette gir feil signaler til de unge, flere og flere og sliter i dag med både anoreksia og bulimi pga feil signaler fra voksne. Rett kosthold og trening gir resultater!

  25. Kamilla…. eg må sei meg uenig med dei undertøy damene du snakka so fint om.. eg syns det ikkje ser bra ut.. dei er tynne.. kragebena og ribbebena alt stikker jo ut.. ser rett og slett ut som dei ikkje får mat.. akk det syns eg om fotballfruen også.. for tynt..
   No tenke du sikkert: e sikkrt bere fordi eg e feit eller lubben.. men nei.. eg er i mitt andre svangerskap på under et år. Og veier 50kg.. og etter første fødsel var eg gått ned 8kg fra min start vekt før svangerskapet… så nei er ikke tykk.. men sliiiter med å ikke se ut sim fotballfruen… er faktisk ekkelt..

  26. Preach, preach! Hun skal jo på good morning america og har blitt nevnt i dailymailuk, det er jo et epic PR-stunt!

  27. Dessverre så er det vel faktisk ikke misunnelse det handler mest om, selv om de fleste tror det.
   Jeg har sittet og trøstet fortvilte jenter som har vært supertrente både før og under graviditet, og ikke skjønner hvorfor de ikke får flat mage med en gang. Jenter som har sett kjendisbilder og tror at så lenge de spiser sunt og trener så ser de smashing ut også etter fødsel. De har grått og ikke forstått og lurt på hva som var feil med de.
   Når man gang på gang må forklare at det mest vanlige faktisk er å ha rund mage etter fødsel, så får de sjokk. Fordi de eneste magene som preger media og som folk viser frem er de flate, de få flate som ser strålende ut. De slutter å spise skikkelig fordi de også vil ha flate mager etter fødsel. De mister melka pga lite næring og lite energi, siden tiden deres går med til å trene og gjøre husarbeid og bake og fremstå som at de er verdens beste mor og husmor rett etter fødsel.
   De tør ikke legge seg ned å hvile i tilfelle det kommer besøk. De sminker seg før babyen våkner fordi de ikke rekker det etterpå. Istedet for å slappe av og samle krefter. De går turer og trener og etter en måned så møter de veggen og som om ikke det var nok, så er fortsatt ikke magen borte. De har grått på skuldrene mine, og det er vondt å se fortvilelsen i øynene deres.
   Hvordan skal man få kvinner til å se at det er normalt å ha litt mage etterpå, litt fett som kroppen har spart til ammingen? Å være sliten og ikke orke å sminke seg og fikse seg og huset hele tiden? Det er omtrent umulig, for alt de ser av tiden etter fødsel er den perfekte versjonen. Det gjør meg trist. Og jeg har forklart og vist frem strekkmerker og min egen mage, for å få de til å se at verden ikke gå under om man ikke ser ut som en av superstjernene.
   Og for meg er det dette sånne bilder handler om. Det er en forherlighet og antakelig ikke så ærlig fremstilling vi får se av disse som lever sånne fantastiske liv. Kanskje har de ikke selv oppdaget det, men den dagen de mister melka og føler at tiden har løpt fra de, da er det for sent. Hvorfor er det bare treningsglade og fulle-av-energi-damer som skal hylles etter fødsel? Hvorfor ikke hylle de som var uheldige og mistet fasong og sitt glade sinn, fordi de kun er opptatt av å få sove? Hvordan kan noen menn sitte og si at de andre er late og bare misunnelige?
   Det er en liten sorg å “miste” kroppen man hadde. Og man må lære å bli glad i den nye. Når man mister noe man er glad i, og ser at andre ikke mister den, bare pga flaks, da gjør det vondt. En ting er de som ikke prøver å ta vare på seg selv, men heller det enn de som overdriver og vil se ut som skjellett etter fem måneders amming fordi de ikke ville ha noe fettlager til å klare påkjenningen en ammeperiode er.
   Det såreste ved dette er å kalle alt for misunnelse. Jeg vil påstå det er en sorg. En sorg over å ikke være like heldig. Og en sorg over at det er dette som gjør at menn ser på kvinnekropper som har født som feite. For kommentarfeltene bugner av mannfolk som jubler over å endelig se en kvinne som ikke lot seg forfalle. Noe som så og si aldri er selvvalgt. Samme hvor flink man er så kan man sprekke opp i huden, og man kan ende opp med hengemage, eller se syv måneder gravid ut en god del uker etter fødsel. Uten at man er lat for det.

  28. Synes fotballfrue ser flott ut! Jeg så ikke sånn ut 4 dager etter fødsel, men har aldri vært så tynn som henne noen gang, så det hadde jeg ikke forventet. Jeg sminket meg og ordna meg samme dagen som jeg fødte jeg også, selv om jeg var blitt mor! Man må kunne unne seg selv å ikke se ut som et helvete fordi man akkurat har blitt mor mener nå jeg da!:)
   Men må si meg enig i at det sender ut dårlige signaler til unge jenter dette med kroppen.. Men det er nok dessverre bare slik samfunnet har blitt i dag. Vi kan ikke legge oss ned å deppe av den grunn.. Bra skrevet:)

  29. Hei.
   Enig med mye men ikke alt. Ja pr er det derfor kommenterer jeg på din og ikke hennes blogg. Problemet slik jeg ser det, er ikke de som misliker henne, men alle de som ser opp til henne. Forferdelig trist at det er ønskelig og at folk synes det er flott med liten mage rett før og etter fødselen. Jeg var kjempestolt av den store magen min før fødselen. Ett tegn på at barnet vokste og fikk en sunn størrelse. Etter fødselen hadde jeg litt ekstra fett på hofter og lår, men det skal man. Fett reservene er til ammingen. Nå to mnder etterpå har jeg gått ned 5kg uten å trene (i tillegg til det man mister av barnets vekt, morkake og vann), jeg produserer melk. Lurer på hvilke fettreserver fruens barn skal få, men det blir vel ikke med i bloggen. Trist at normale sunne normer ikke er idealet til de mange som leser fruens blogg!

  30. Jeg begynner å bli litt lei av fotballfrue-hysteriet, så har bare skummet gjennom innlegget.
   Fotballfrue er ikke personen som får andre til å føle seg tykke, helt enig.
   Når det gjelder disse store bleiene dere kommenterer, så er det vel ikke vanskeligere enn å ta av seg bleien, ta på lekker hot-mama-truse og ta bilde før man tar på bleien igjen. Så hvorfor så mange syns akkurat DET er så hokus-pokus, det fatter jeg ikke 😉

  31. Ida: Jo men hvem har sagt at den ikke gjør det? Hun kan da både være verdens beste mor OG se bra ut? Det tar jo ikke mer enn et minutt å ta et slikt bilde og jeg har også tenkt over at hun burde ha andre prioriteringer, men jeg tenker hun har kontroll på det. Hun vet at hun har en hel nasjon med mødre som kikker over skuldra på henne 😉

  32. Kunne faen ikke sakt det bedre! Ho e ikke den første som ser nogenlunde ok ut eter fødsel..
   Uansett den hær likte æ. Mye og tenke på:)

  33. Kjersti: Haha, ja takk jeg kjenner igjen den maten i kantina der ja. Endte opp med å stikke på Kiwi hver dag 😉 Men altså, folk vet greia når de skal få barn. Det kommer til å ta på kroppen som en tur på byen med en gjeng fulle okser. Bare fordi én person klarer å stå mot forfallet, må bare anses som unntaket som beviser regelen 😉

  34. Øyvind: Hør hør. Hvis man vil være halvfet, go! Hvis man vil trene 6 ganger i uka for å være tynn og veltrent, be my guest. At folk må næge så fælt om hva andre gjør a gitt?!

  35. Stine Lervik: Ja ikke sant, man kan jo se sånn på det! Trening funger faktisk, dersom man ønsker å legge inn timene.

   Kult å se at du har blogg forresten, kjente bare navnet igjen fra Instagram. Er kjempedårlig på å snoke opp andre blogger, men skal stikke innom så snart jeg får svart på kommentarer for kvelden 🙂

  36. Jeg synes det er rart at mennesker har nødt til å komme med så mange meninger angående den saken der, hun er jo bare et menneske, må hele bloggnorge snu seg opp ned pgav et bilde? Har lagt stor merke til nå i det siste at folk sier meningen sin og plutselig havner på blogg.no, er det det som er poenget med dagens tenåringer? at de skal havne der oppe? Hvorfor ikke bare ha en blogg for å få utløst ting, jeg leser bloggen din hver dag å synes den er inspirerende. Jeg gidder faktisk å lese alt du skriver, å setter stor pris på dine meninger!

  37. Herlig skrevet! Hadde selv flat mage noen dager etter fødsel, men det var kun fordi jeg spøy meg gjennom graviditeten, ufrivillig selvfølgelig! Har ikke flat mage lengre.. La dama få nyte sin flate mage så lenge hun kan. Og klarer hun å holde den sånn er det beundringsverdig 🙂

  38. Martin: Hæ, har du ikke sett aper? De ser jo helt smashing ut! 😀 Men ja, tviler på at Fotballfrue kun spiser bananer. Og hvis hun gjør det… Sign me up! 😉

  39. Fantastisk – du er første mennesket jeg har sett som bruker ordet forfordelt riktig! Kommentar forøvrig til hele fotballfrue-debatten: couldn’t care less. Get a life (nynorsk)

  40. Joda. Jeg er helt enig med deg. Og flott skrevet og alt det der. Men MIN beef med fotballfruen er (som mange andre har nevnt) at hun skaper et usunt bilde for fremtidige mødre som ikke skjønner at det slettes ikke er normalt å se så smashing ut som fotballfruen gjør fire dager etter en fødsel. Følelsene kjører hurtigtog og ungen griner og melka har ikke kommet ordentlig i gang og du ser fortsatt høygravid ut i fjerde UKE. Og DA blir det jo en følger av dypfødselsdepresjon, siden du hadde trodd at magen magiak nok sskulle forsvinne dagen derpå. Er det lurt? (Pgså blablabla fokus på ungen og alt det der) og jeg lurer på hva fotballfruen gjør hvis barnet hennes gulper eller bæsjer oppover veggen (slik de gjør fem ganger om dagen) men det blir vell neste debatt.

  41. Kamilla: Hør hør! Takk for veldig fin kommentar. Blir faktisk ganske muggen på folk som sier at hun er et dårlig forbilde på grunn av dette. Makan!

  42. Takk for at noen ber folket slutte å klage! 😀
   Håper på masse juleblogging fra deg mellom alt pinnekjøtte og ribben!!

  43. MASHE: Hahaha!! 😀 Men ja, det handler faktisk bare om markedsføring. Takk for at du forstår det. Du har ikke gått på BI vel? 😉

   Og takk for kompliment, selv om jeg hele tiden prøver å balansere ut med NEI-mat slik at jeg ikke blir et dårlig forbilde 😉

  44. Wow! Du får virkelig satt ting på spissen og sett det fra flere vinkler! Synes så synd på henne som har fått så busta fyker, men Gud så smashing hun ser ut! Ikke rart når hun trener minst 5 dager i uka, og trente helt fram til tredje trimester! Kjenner selv flotte unge jenter som har født og etter under en mnd ser like bra ut som før. Det er jo basert på kroppen!? Hvordan den reagerer både under og etter et svangerskap! Kroppen til Caroline var tydeligvis bedre forberedt i og med at hun er så godt trent! Det skulle jo bare mangle!
   Problemet er jo at hun er en offentlig person.. Alle de andre som ser like bra ut etterpå får man ikke høre om fordi de ikke har eksponert livet sitt til andre på nettet. Stolt av henne som turte å publisere, og stolt av deg som setter lune ord på noe mange tydeligvis ser på som et stort problem :))

  45. Word!! BESTE jeg har lest på lenge utav alt som har blitt skrevet om denne sak! Har selv født to unger men unner Caroline dette! 🙂

  46. hehe…endelig en som har skjønt det! bravo!!! dette handler om likes og delinger, hun er den perfekte businessdame:) genialt smart dame! vi gjør akkurat det hun “ber” oss om å gjøre – diskutere:) fotballfrue ler hele veien til banken, der hun tripper avgårde:) kul dame:)

  47. Kunne ikke sagt meg mer enig. Du har gode poenger her:)
   Digger forresten bloggen din. Aldri vært noen bloggleser og har fått helt nok av at alle aviser trøkker de rosabloggene opp i tryne på meg. Fins det rosablogg filter?? Denne bloggen er derimot verdt å lese. Kommer til å være fast leser fra nå:)
   Denne bloggen må opp og frem!

  48. Største aberet jeg har med saken, er alle som uttaler seg med en mening om hvem Fotballfrue er, og ennå verre tillegger henne meninger og egenskaper uten en gang å ha sett bloggen. De vet ikk hvor bildet er funnet, allikevel så legges det hard dom. Mange stiller store spørsmål med hvorfor hun deler dette magebildet, men ingen bilder av babyen…
   Vel, for de av oss som lukter at det oser svidd i slike diskusjoner på lang vei, så sjekker vi gjerne fakta. Hun har total 8 bilder av babyen, og 1 bilde av den flate magen. Bloggen er et stilfullt, men akk så kjedelig interiør- og moteblad i bloggform. Hun har videre minst ett innlegg om at puppene ikke helt samarbeider med henne, så der. For det aller meste, forruten at hun har high living som et levebrød, er det ganske normalt.
   Hvis noen skulle bekymret seg over noe, så er det nå heller alle mannfolka som kan plutselig finne seg å bo i en dus rosa Ikeakatalog, fordi damene deres har lest litt for mye på Fotballfrue.no. Stakkars Herr Eriksen som må leve i et sterilt dust rosa showroom… hvis han ikke da blir en bedre fotballspiller siden han knappest får lov å gå inn i stua uten at stoler, tepper og duker settes på plass, og det støvsuges rundt ham. 😉

  49. kristin: Joa, jeg ser den og jeg synes vel heller ikke at å være tynn er det viktigste i verden, men for henne og hennes lesere så er det nok ganske viktig og da må man jo ta det for hva det er. Men ja, de fettreservene.. får vel fore ungen på cake pops da 🙂

  50. Jeg har ingen forståelse for henne og bildet hennes med en alt for liten bh det er det eneste jeg ser..
   Bildet av deg er jo knall… og pinnekjøtt er super godt gleder meg til mange mange dager med pinnekjøtt til frokost lunsj og middag….
   Og ja om du legger ut undertøys bilde 4 dager etter fødsel så er det nok bare PR det gjelder men det er jo det bloggen hennes er vil jeg tro, har ikke besøkt den.

  51. Jeg må bare si veldig bra skrevet og formulert. Jeg tenker mye av samme lefsa. Denne teksten I noen grad skulle vert lest av alle. Ikke det om fotballfrue og hva andre mener men om hva vi selv er og hva vi fokuserer på og all nedtrykning av andre for hva de har /og hva di andre ikke har. og heller slutte og fokusere og se på oss selv. Jeg bryr meg ikke om gossip men hey denne teksten var super.

  52. Og til en annen kjent person, Linni Meister som de fleste kjenner til, så så hun og smashing ut etter fødselen. SELV iført den fine sykehusbleia. Om Caroline hadde brukt den på bilde så hadde det jo helt sikkert blitt tatt for å være kopiering! Søren ikke lett de greiene der!

  53. Så enig! Godt at noen sier dette! Må bare komme med en kommentar; Det er faktisk ikke alle som har en renselse som varer i evigheten, etter tre dager kunne jeg fint klart meg med ett lite bind, så er ikke utenkelig at det gjelder flere enn meg 😉

  54. Jeg synes du har ett godt poeng i det du skriver. Men samtidig er det slike som henne som er med å skaper et usunt kvinneideal. Det er ikke mange som kan se slik ut fire dager etter en fødsel med mindre de har telt kalorier og trenet hardt gjennom svangerskapet. En kvinne er konstruert til å legge på seg ekstra kilo i svangerskapet for sørge for at barnet vokser og at barnet får nok og fet nok melk i tiden etter fødsel,, Men jo hun har bevist at man med vilje og kontroll kan styre kroppen dit man mener den bør være. Det er flott med selvdisplin. Men det er nok ikke noe godt forbilde for unge kvinner . Fler og fler slanker seg under svangerskapet. Dette er det fosteret som må lide for. Joda hun fødte til termin og barnet veide “hele 2700” kg. Det går som oftest bra. Men av og til gjør det ikke det,
   Jeg har aldri engasjert meg i blogger før , men etter hysteriet om fotballfruen måtte jeg inn å lese på bloggen hennes. Hun er helt klart vakker og ønsker å uttrykke suksess på alle områder. Og det er dette som er livet hennes. Hun har tid og ressurser til å dyrke seg selv, og det #perfekte#. For folk flest er hverdagen noe annerledes og det håper jeg de som er tilhengere av hennes blogg forstår.

  55. Fikk meg en god latter 😉 takk skal du ha for ærlige ord 🙂 La dem digge seg sjøl de som vil 😉
   hilsen ei frodig ei 😉

  56. Nora: Normal fødselsvekt i Norge er alt mellom 2500 g og 4500 g. http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=239&trg=List_6212&Main_6157=6263:0:25,6665&MainContent_6263=6464:0:25,6670&List_6212=6218:0:25,6694:1:0:0:::0:0
   Så 2700 g er fremdeles innenfor normal… Kjenner jeg engasjerer i denne saken. Har aldri lest på bloggen hennes (følger generelt ikke med på blogger), men synes synd i henne som har fått så mye pes for hvordan hun ønsker å leve livet sitt. At hun har trent og klarer å se smashing ut er jo bra for henne!

  57. Takk Takk TAkkk til deg <3 endelig noen som sier noe fornuftig angående denne saken. Det er første innlegget jeg leser fra bloggen din. må bare si at du er utrolig god til å skrive, og ja, til å få meg til å dra på smilebåndet. Du drar oss alle inn i virkeligheten igjen. og takk for det.
   takk for god lesing, følger deg jeg.

  58. AMEN!! forstår ikke problemet med å kunne vise seg frem om man er stolt av det man har! Har bare ett ord å si : Fantastisk!

  59. Hærligt! Endelig noen som skriver ned det samme som jeg tenker! Utrolig bra, kunne ikke sagt det bedre selv! STÅÅ PÅÅ

  60. Så bra at du støtter henne på en humoristisk måte!
   Det jeg vil si er at jeg tror mange av de som hyler ut om at hu har ødelagt selvtillitten deres og at de føler seg feite aldri har vært så tynn som hun er. Hun hadde et bra utgangspunkt når hun startet svangerskapet og har jobbet med det på en sunn måte, så det er jo bare naturlig.
   Det som irriterer meg er at hun har fått mye kritikk, ja det er MYE jeg kan kritisere henne på og hennes “perfekte” lille rosa liv, men hvorfor si stygge komentarer til henne og ødelegge noe hun er stolt over?
   Back to the point. Jeg har mange venner som eg godt trente og har svangerskap som ligner på fotballfruen sitt. Ingen har sagt stygge komentarer til dem for at de er den di er. Forskjellen er at de er ikke offentlige personer så resten av landet har ikke kjangs til å slenge stygge komentarer. Ja som offentlig person må du jo tåle kritikk, men hun er bare et menneske hun også. Tenk dere om før dere kritiserer fotballfruen OG alle andre kjente folk.

  61. Fantastisk bra skreve,lo gjennom heile innlegget,endelig ein med vette i behold,stakkars dama og ære være for å ha ein sånn kropp etter 4 daga,ha sjøl 4 unga,og ha ikkje våre tjukk etterpå,men litt mage ha eg no hatt,men aldri hata andre som da er tynnare enn meg,tusen takk oppegåande pappa <3

  62. Hahaha, jeg ler enda! Helt fantastisk bra skrevet, endelig en som virkelig fikk sagt det med de rette ordene! Skjønner ikke hvordan hun kan gå med normalt undertøy etter bare 4 dager jeg heller, men det er jo tross alt superwoman – damen som fikser alt 😉

  63. Kariannevilde: Godt å høre, Karianne! Var litt redd for at jeg skulle få masse pepper for min dønn ærlige mening her, men neida. Folk altså, troen på menneskeheten er tilbake 😉

  64. Haha, må bare svare på svaret ditt… Har ikke gått BI, men går på Markedshøyskolen, som igrunn er det samme, bare bedre! Tar en bachelor i HR og personalledelse, så jeg har faktisk markedsføring dette semesteret! Artig artig 😉

  65. endelig.. kjempe bra skrevet.. og synes hun ser flott ut. Jeg var tynnere enn henne 4 dager etter og det var litt for tynt .-)

  66. Har fått ein ny facebookvenn, og slik kom dette bildet inn i livet mitt via bakvegen. I kveld er det første gongen eg ser det. Og eg meiner ingenting om det, for det angår meg ikkje. Hittil har eg ikkje brukt ein kalori på å meine noko som helst om denne magen og det er jammen deilig. Så Pappahjerte, du får ingen annan tilbakemelding av meg, for då må eg byrje å engasjere meg i saken. Og det gidder eg jo ikkje 🙂

  67. Veronica: Hør hør! Tror folk glemmer seg og tenker at hun jo bare er en kjendis. Men hun får det jo med seg. Kan være greit å notere seg bak øret ja 🙂

  68. Så hadde hun jo babybell på størrelse med en mandarin å da + mye trening før og under svangerskapet, så hun har da faen meg jobba for den kroppen å! 😉

  69. Nora: Ja jeg håper at de som følger hennes bloggliv også forstår at det kun er en “catwalk” og ikke et speilbilde av virkeligheten, for da går man en kjip fremtid i møte. Veldig få kan leve på cake pops og glansbilder, men all ære til henne for å ha klart å bygge opp noe sånt 🙂

  70. Peter, sykt mye kommentarer på denne! Må legge til at Kari så akkurat slik ut som Fotballfrue etter fødsel nr 2, men grunnet manglende maskara måtte bildet slettes.

  71. Så utrolig morsomt skrevet, med mange gode poeng !
   For min del mener jeg at dette dreier seg om at vi lever for godt. Velferdsstaten som gir mulighet til god personlig økonomi og altfor lite å strebe etter i hverdagen. Folk har ingen begymringer å fylle sin mentale kapasitet med, noe som fører til at vi kun fokuserer på oss selv og egoet tar rett og slett for stor plass.

  72. takk for gode menneskelige poe: Takk for det, takk for det 🙂 Jeg er heller ikke veldig opptatt av sladder, men klarte ikke å la være å kommentere saken til slutt 😉

  73. Herligheten så elskbart skrevet!
   Noen elsker trening å bra kosthold, halleluja for di som klarer de! Å til oss andre som elsker mat, sofa å lange netter i senga, synd for oss!

  74. Frank O.: Haha! Jeg har også tenkt hvordan han typen må ha det. Må sikkert sjonglere 19 par med pensko bare for å komme seg inn i dusjen 😀 Men takk for god kommentar. Det er faktisk andre ting enn magen hennes som hun selv bryr seg om, men folk tar seg jo ikke tid til å se hele bildet 😉

  75. Magnus: Tøft! Takk for det, Magnus. Det ironiske er at jeg ikke er noen stor bloggleser selv. Blir litt mye tyggis og mascara, eller dagbok om sokker og middag. Så da er det jo ekstra kult at du liker min blogg! Skal gjøre mitt ytterste for å holde på deg som fast inventar 🙂

  76. RiH: Hør hør! Det er jo bare markedsføring og penger egentlig, og det viser det seg at hun er fordømt god på. Kan sikkert ta seg et års ferie på Maldivene på grunn av det bildet 🙂

  77. Haha, jeg dør! Fantastisk innlegg 🙂
   “Og har den norske kvinnen fått så dårlig selvtillit at hun ikke kan se et bilde av en person som er slankere enn seg selv, uten å få dagen sin ødelagt og måtte sladre til læreren? Har vi virkelig blitt så usikre på oss selv?”
   Oh yes! Vi sitter alle med en gigantisk stokk langt opp i bakenden, anspent, selvhøytidelig og sint, mens vi skuler stygt på alle de (av samme kjønn) som lykkes! Haha 😉
   Nora: Det er de som bryr seg om slikt som skaper et urealistisk ideal for seg selv. Jeg blir oppgitt, virkelig. Det er vi som må jobbe med oss selv, med både selvfølelse og selvtillit. Det blir helt feil å be resten av verden ta hensyn til deg(for eksempel) bare fordi DIN selvfølelse er rævva.

  78. Du skriver mye artig her. Men jeg må kommentere én ting, dette med hva hun sier ved å legge ut det etterhvert så berømte bildet.
   Jeg tror de fleste er enige om at hun ved å legge ut dette bildet på bloggen sin sier langt mer enn bare “dette er meg fire dager etter fødselen”. Hun vet godt at bloggen har mange lesere og, ikke minst, hun vet smertelig godt hvem mange av disse er (les: søkende tenåringsjenter som skal formes som mennesker). Med det som utgangspunkt vil bildet si mye mer. Nødvendigvis. Og dette ansvaret hviler tro det eller ei på fotballfrue.
   Men har hun ikke ytringsfrihet, da?
   Vel, jo, men det er særdeles viktig å skille mellom ytringsfrihet og ansvarsløshet.
   Med alt hun sier gjennom bildet har fruen har lagt seg lagelig til for hogg. Det vet hun. Det er god pr. Og da må hun tåle julinga. Verre er det ikke.

  79. @Nora: du skriver at ikke mange kan se slik ut 4 dager etter fødselen uten å ha trlt kalorier og trent???? Har du noen gang tenkt på at noen er født tynne? Ærevære Fotballfruen med en smashing kropp, men det er ikke alltid lukseriøst å være tynn. Har alltid lagt på en vekt på 45 kg, fått 3 flotte barn. I andre svangerskapet la jeg på meg 16 kg, fikk en nyyyydelig jente på 4kg, og vips….. 4 dager etter var jeg inne i min gamle dongeribukse, uten strekkmerke eller mage. Uten kaloritelling (velvel, det vil si, for meg gjaldt det omvendt, telte og fikk i meg mest mulig kaloriet) og uten trening. Mine barn har jeg fullammet til de var over 1/2 år pga næringsrik pupp 🙂 Hmmmmm har ikke gjort noe spesielt for å få det slik….. JEG bare er slik!!!! Og er stolt av det faktisk. Selv om jeg alltid har hatt et ønske om å legge på meg. Har brukt ganske mange tusener på div produkt foreskrevet av lege/ærnæringsfysiolog men uten resultat. Bare et klapp på kinnet fra min fastlege: “kjære deg….. Dette er deg og det er vel da slik du skal være” La alle mammaer få vise seg frem slik de vil etter 9 mnd med hardt arbeid. Det fortjener alle 🙂
   så til alle andre: det er tydeligvis heilt ok å si til en tynn person:” å du er for tynn, dette er uheldige signal, fy fy, og skamme seg” Gjør vi dette til de som et for tjukke? “Fy du er tjukk, slank deg, fy fy, du er et dårlig forbilde”
   Så fotballfrue: vær stolt av din flotte kropp, og alle andre som vagger ut fra fødestua: vær stolte av den du er uansett kroppsform. Du har gjort en fabelaktig jobb!!!!!

  80. Veldig bra skrevet:) Til Bekymret mor: Hvor i allverden har du det fra at hun kun spiste bananer under graviditeten? Jeg leser faktisk bloggen hennes, og hun spiser mat laget fra bunnen av, med sunne råvarer! Hun kutter ned på karbohydrater, og øker fettmengden, altså et lavkarbokosthold, men ikke ekstremvarianten. I stedet for å strø rundt deg med usannheter, kanskje du skulle sjekke fakta først! Hun har heller ikke sillikon….

  81. Hun har all rett til å legge ut dette bildet, det er ikke saken. Problemet er at folk som Fotballfrue har makt i samfunnet. Hun har derfor stor påvirkning på andre mennesker. Hvis hun vil legge ut bilde av seg selv etter fødselen og hvordan det har gått med kroppen, så er det greit, men hvorfor må hun stille opp halvnaken for å vise dette? Det er et enormt fokus på kropp nå for tiden og mange vil ha en beskreftelse på at de ser bra ut, feks ved å legge ut bilder av seg selv på sosiale medier. Dette bidrar på ingen måte til å dempe dette presset som kanskje unge spesielt opplever. jamfør denne artikkelen på nrk: http://www.nrk.no/viten/ungdom-og-kropp-1.11386267. Men det er som Pappahjerte skriver, dette er jobben til Fotballfrue og det gir derfor mer penger i kassa å velge bikini fremfor å stille opp påkledd…

  82. Jeg synes du har skrevet et veldig bra innlegg som setter saken i et nytt lys. Personlig synes jeg at det første kritiske innlegget “fotballfrue får meg til å føle meg feit” var veldig kritisk og nærmest vulgært. Det var i alle fall noen rimelig saftige gloser fra den dama som følte seg fornærmet.
   Norge og janteloven er en perfekt match. Vi skal ikke være stolte over oss selv eller synes at vi er pene. Basta bom. Det synes jeg er utrolig leit og idiotisk.
   MEN: jeg tror en av grunnene til de voldsomme reaksjonene er presset etter det perfekte. Fotballfrue fremstiller alltid seg selv perfekt. Hun er sminket, stylet og alt er gjennomført til minste detalj. Bare fire dager etter en fødsel er blondetrusa på og håret er som hentet ut av Vogue. Det presset som legges på kvinner om å være perfekt tror jeg fikk mange til å reagere. Men å angripe henne og inndirekte mobbe henne er ikke fair. Jeg synes heller folk burde ha nok med seg og sitt. Og lære å akseptere sin egen kropp.

  83. Gunlaug: Ja kvinner med lite underhudsfett kan som oftest bli gravide og gjennomføre et normalt svangerskap. Men det er ikke det som er poenget mitt:)
   Cecilie: Har hun ikke silikon heller.. Noen hemmeligheter må hun da få ha 🙂

  84. Snygg kropp i all ära, och de ska hon absolut ha cred för.
   Men helt seriöst, man måste faktiskt ta hänsyn till sin beundrarskara.
   Jag är själv vuxen, och fattar att hon jobbat hårt för detta, det orkade inte jag under min graviditet, och tog det efter i stället. De 9 månaderna ska man ju ändå bli tjock så lika bra att unna sig då, när man kan. Men bra gjort av henne, som okade. Men all dessa identitetssökande tonårig som är hennes fans, vad tror de. Att man ser ut som en prinsessa efter man fött? Varför inte ge något verklighetsförnkrande i samband med bilden? Jag menar inte att hon ska ha på sig dessa monsterbindor, men bara på något sätt ge uttryck för att, ja, det gör ont att föda, man blöder som en gris efteråt, man har ont downstairs och man sover inte på tre dagar, sen gråter man för allt och ingenting. Vad som helst, bara inte ge en rosa och fluffig bild av något som inte är sååååå rosa och såååå fluffigt. Snarare rött och kletigt.

  85. Fotballfrue har ikke gjort noe galt.
   Men hallo, halvparten som kommenterer ymter innpå at man er lat og kun sitter på sofaen om man IKKE ser sånn ut?!
   Åh takk for at noen gidder å ta vare på seg sjøl 4 dager etter fødselen.
   Jeg synes folk burde holde seg til “wow, hun ser bra ut”
   Og ikke “wow, hun ser bra ut, i motsettning til de som er lubne, usunne, late og ikke bryr seg om hvordan de ser ut”
   En nybakt mor kan være vakker, uansett kropp, sminke eller ei.
   Og det er bare fint å skryte, men ikke dytt ned andre av den grunn.

  86. Det er ikke andre kvinner som gjør at kvinner hater kvinner. Det er menn som hater kvinner som gjør det. Har alldrig i livet ville sakt til, eller om min kjæreste at en annen mann er penere/bedre enn han. Det burde menn også holde seg for god til. Man trenger vel ikke mere enn et speil for å skjønne det. Og for å legge til det, så har jeg verken før eller siden vært så slank og pen som etter min 2.fødsel. Og jeg løp både opp og ned trappene på sykehuset dagen etter. Store pupper hadde jeg også da. Følte meg sexy som alldrig før faktisk. Er ikke i nærheten nå lenger men prøver så godt jeg kan. Det jeg vil si til alle menn/ pappaer dær ute, vær så snill å vær snill med kvinnene, alle sammen. Det er faktisk det indre som teller til syvende og sist. Den dagen man trenger litt støtte, er ikke utseende så viktig lenger, den dagen vil jeg tro kommer for de fleste. Da kan det være godt å ha hoppet over et par kommentarer, selv om kvinnen sannsynligvis nok stiller opp alikevell. Det må være bedre å ha en kvinne som føler seg bra nok enn en som husker at hun alldrig har vært det. Både for mannen og barna må det være bedre. Og det er ord, og omtanke som skal til. Dette gagner både mann og barn. Og det beste en mann kan gjøre for sine barn er å elske deres mor, det er ihvertfall blitt sakt. Dette tror jeg er sant. Og det å elske noen er vel synonymt med å ville at de skal ha det bra. Mulig det er barnslig skrevet, men jeg tror det er en god og enkel virkelighet for de som finner den. Hvorfor ikke overse noen av disse vakre bildene og kvinnene til fordel for din kjære, det koster lite og gir en enorm avkastning.

  87. Man får den kroppen man er innstilt på å få. Om man veier 80 kg og sitter i sofaen med potetgullposen og sjokoladen, har man ikke rett til å sitte å rakke ned på Caroline (Fotballfrue) fordi hun legger ut dette bildet. Hun er stolt over kroppen sin, og det burde hun være! Folk burde heller se på henne som en inspirasjon/motivasjon til å løfte på ræva og gjøre noe. Ingen hat til noen, dette er bare sånn JEG ser på det.

  88. Jeg synes du skulle avsluttet før du motsa mesteparten av det du skrev ved å antyde at du er tjukk for så å legge ut et bilde av en slank mann. Evt. være like god som fotballfrue og si: her er jeg. Se, slik ser jeg ut. Måtte du legge på litt spøk og tull og ribbe-henvisninger? Tror du må lese det avsnittet ditt om selvtillit en gang til 😉

  89. Fantastisk bra skrevet! Du fikk satt ord på alt jeg hadde lyst å uttrykke. Peter Kihlman for president !

  90. Fotballfrue ser fantastisk ut, og hun har virkelig jobbet for det også! Hun er rett og slett bare ett godt forbilde for alle, og viser at innsats virkelig betyr noe! Jeg skulle gjerne sett ut som henne, men jeg nøyer meg med det jeg har, jeg jobber ikke for det, og det viser seg! Jeg synes hun ser flott ut, all ære til henne for det! 🙂
   Fantastisk innlegg, forresten! Virkelig bra skrevet, du er god! 🙂

  91. Kära Pappahjerte, först vill jag rosa dig för att du lägger en humoristisk vrid på ett uppbrusat tema, det behövs faktiskt. Jag håller med om att avundsjuka verkar vara en tydlig faktor i debatten och det är egentligen bara trist. Dock vill jag vrida lite på saken och se på den från en lite annorlunda vinkel; är det inte förfärligt trist att ju mindre av en graviditet man ser så nära graviditeten som möjligt är en bra ting? Vad denna kvinna indirekt säger – med det menar jag de signaler hon sänder ut – med sin “glansbild” är “inte ett spår av graviditet, det är bra”. Förstår du hur jag menar? Och förstår du problemställningen?
   Det klart hon har lov att vara stolt över sin kropp och hon borde inte kristiseras för det, men jag tycker det är fel att lägga stoltheten i att inte se nyförlöst ut, som om det vore sämre om man gjorde det.
   – Graviditet och kropp har allt med varandra att göra, men graviditet och kroppsideal borde aldrig förknippas.

  92. Haha, sånn en fin liten finish med bilde av deg selv på slutten, applaus for den:) Veldig bra innlegg med mange gode poeng, du har skjønt det. Må bare si all ære til fotballfrue som ser så smashing ut 4 dager etter fødsel. If you don’t like it, don’t look!

  93. Pappahjerte! Fasinerende å se det boblende engasjementet du har greid å skape rundt dette temaet. Du uttrykker en smittsom ekstrovert skriveglede der gjentakelsene dine gir en paradoksal følelse av å være velkomne fremfor overflødige.
   En ting du skriver får meg til å tenke litt. Du sier at du synes det er beundringsverdig at fotballfruen hadde energi til å å ta dette bildet like etter fødselen. Du synes altså å mene at det hun har gjort er en bragd som du beundrer?
   Som en motvekt, så vil jeg si at jeg ikke beundrer henne for det. Jeg forstår hvorfor hun gjør det, ja, men jeg beundrer henne ikke for det. Jeg forstår at det må gi henne en selvfølelseboost å kunne vise frem kroppen sin (som er vakker og som det ligger mye selvdisiplin bak). Det er gøy å lykkes i det man strever mot. Jeg kan dessuten få inspirasjon selv til å ta vare på kroppen min av både helsemessige og utseendemessige årsaker.
   Men poenget mitt er altså, at hennes bragder på dette området ikke er nok for at jeg skal beundre henne. Jeg synes ikke hennes bragd fortjener beundring fra meg, fordi det hun har gjort ikke har stor nok verdi for meg til at jeg beundrer det. Synes du hun fortjener ros for det hun har gjort – at hun har vært flink og gjort noe bra? Komplimenter for utseendet kan hun gjerne få, men det er forskjell på å synes noen er vakre og beundre dem. Det finnes folk jeg beundrer, men hun er altså ikke en av dem. Hun trenger nok heller ikke min beundring, da jeg regner med at hennes selvfølelseboost er mer enn nok belønning.

  94. For en energi, for et utrolig bra innlegg! Digg, digg, digger det:)
   Nå satte du virkelig tansker i spinn hos de mange negative menneskene rundt om! Å on det skulle være noe trøst før din del, så der du bra ut:)

  95. Artig formulert, men fullstendig skivebom, spør du meg.
   Som VG journalist Ingvill Dybfest Dahl så presist summerte det opp på lørdag: “Det går an å unne Fotballfrue både selvtillit, babylykke og veltrimmet kropp, og likevel sette spørsmålstegn ved signaleffekten av å kringkaste undertøysperfeksjon postpartum til 235.000 potensielt påvirkelige.”

  96. Sorry, men dette oppfatter jeg som en typisk mannfolk uttalelse, av typen : tenker med feil hue pga paralysert av en vakker kvinnekropp. Du glemmer et viktig fokus, og i stede for å smelle løs på deg her, inviterer jeg deg heller til å lese bloggen min, som mitt svar på denne, og andre sine liknende utsagn. Men hver sin mening selvfølgelig, men man legger helt klart opp til diskusjon, det samme gjør også jeg i mitt blogg-innlegg. Den sursøte konsekvens av ytringsfriheten…
   http://unnaunni.blogg.no/

  97. Så moro å se ein mann med meininger om kvinners kropp og sjølvbilde. Haha, eg må dessverre le litt her av det du skriver for det e vel strengt tatt ikkje akkurat om åssen kroppsfassong ein har sjølve “hatsaka” handler om. For grunnen til at det oppstår reaksjoner e vel meir synet og moralen av å legge ut halvnakne bilder av seg på nettet. Ja, for det e dessverre litt sånn unaturlig det å vise seg halvnaken for alle slags fremne følk. Om ein e fire dager etter fødsel eller to år så trur eg neppe vanlige følk ville ha kledd av seg for fremne følk ein vanlig dag. Ho kvinna her som har gjort detta ho har jo tross alt gjort detta for å få oppmerksomhet for å tjene penger. Å det e vel der nokke av tyngdepunktet i denna saka ligger. Det e vel ikkje akkurat forde me andre kvinner e sjalu, men rett og slett forde ein god del av oss syns det er patetisk å legge halvnakne bilder av seg sjølv på nettet for å skape oppmerksomhet og tjene penger på det.

  98. Ja,det er akkurat det Torhild skriver kritikken handler om..ikke noe annet!
   Det kan ikke være lett å være ung,gravid i dag med slike forbilder.Streben etter det perfekte liv og perfekte kropp

  99. Jeg hadde egentlig tenkt å la alt suse…uten min deltagelse, mén.
   Folkens, dere er alle med på å slenge dette ‘glansbildet’ i fleisen på blant annet ~ folk som meg. Jeg er lenket til sengen med kraftige svangerskapsplager, om jeg evner å få i meg noe som helst næring i det héle tatt…må jeg lystre hva enn jeg kunne klare tvinge ned spiserøret uten at det kommer opp igjen. Mosjon har jeg ikke evnet gjennomføre på snart héle to måneder. Jeg vet ikke om ting vil bedre seg i løpet av svangerskapet, men det hadde vært deilig å slippe og måtte stadig bli slengt i trynet hvor ‘bra’ denne fruen har holdt seg (folk som deler blogginnlegg som dette etc. blant annet på fb o.l., skal jeg måtte blokkere innlegg fra venner for å slippe?) når forfallet hos meg selv er uunngåelig. Jeg må konsentrere meg om at hvertfall vitamintilskuddene holder seg i mavesekken ~ det er BARNET som burde være i fokus, ikke hvor godt en mor klarer å holde på figuren.
   Dette innlegget vi alle nå har lest er meget godt skrevet, og heldigvis har vi friheten til å enten være enig, uenig eller ambivalent. Er det ikke herlig med ytringsfrihet dere? (;

  100. Helt enig i det du skriver… Husker godt da jeg gikk gravid for noen år siden. Da sa legen til meg at det beste jeg kunne gjøre under graviditeten var å trene og spise sunt, slik at jeg fikk både kondis og muskler. Dette fordi at fødselen skulle gå lettere, det er tross alt en maraton og vel så det. Dessuten kom jeg ikke til å legge på meg så mye under graviditeten og jeg skulle komme meg mye fortere etter fødselen. Jeg valgte å ikke følge hans råd, det var nok derfor jeg ikke så ut som fotballfrue, eller kom meg så fort etter fødselen som henne. Dette angret jeg mye på senere da graviditetskiloene satt som besatt, mye sitter nok der fortsatt. Tror fotballfrue har fulgt legens råd… syns hun har vært flink jeg 🙂

  101. Så utrolig enig med deg i alt du sier! Som jeg skulle sagt det selv! Ser at det er mange her inne som prøver å si at dette ikke har med misunnelse og gjøre men med hvilken signaler hun sender ut. At hun kun fokuserer på trening, ikke spiser og rett og slett sender ut usunne signaler er bare tull og tøys. Det er tvert imot faktisk, hun fokuserer på et sunt liv tross i at hun følger en noe omstridt diett. Hun trener riktignok mer enn gjennomsnittet, men bloggen hennes handler også om tips til sunne måltider med sunne ingredienser som er laget fra bunnen av! I stede for den posematen som 90% av oss sverger til og spesielt ungdom som så mange mener hun sender ut negative signaler til. At ungdom tolker henne feil bare fordi hun er tynn, og slutter å spise og/eller utvikler andre spiseforstyrrelser er ikke hennes feil! Det er altfor enkelt å gi skylden på andre enn seg selv i dagens samfunn. Det hadde vært noe helt annet om hun eks. postet et bilde og sa: se, dette er meg og dette er resultatet jeg har oppnådd av å ikke spise. Da hadde jeg vært med på at hun sender ut feil signaler, men ikke pga. av dette!

  102. Slutt å spre rundt med usannheter.
   Caroline spiste lavkarbo under svangerskapet, slik hun også gjorde før hun ble gravid. Bananer inneholder masse karbohydrater…
   Alle som har lest bloggen til Caroline vet at hun spiser variert og hjemmelaget mat med masse næring. Kanskje du burde sette deg inn i ting før du uttaler deg?
   Vekten hennes vet du ingenting om. Og silikonpupper? Really? Burde ikke du som “bekymret mor” vite om melkespreng??
   “Fotballfrue som selv fortalte det”.. Kan du ikke linke til dette? Eller går det kanskje ikke, siden det er løgn?
   Hva får DU ut av å spre løgner om ANDRE mennesker? Du skulle skamme deg!

  103. At fotballfruen ser så bra ut etter en fødsel er det bare å berømme.
   Av alle ting er det denne saken vi henger oss opp i.
   I lyset av denne “saken” er det noen punkter jeg ikke kommer helt over. Det ene er at: “de tynne” kritiserer “hvalene” for å kritisere ei av de “tynne”. Noen har noen kilo for mye, andre for lite, og noen av oss er fornøyde til tross for samfunnets holdning til våre for få/for mange kilo.
   I midten av dette sitter noen mannfolk og håper på at deres kvinne ser like vakker ut som fotballfruen. Heldigvis finnes det utrolig mange menn som holder ut med kvinner i ammetåken, bleier og alt mulig annet. Dersom mannen din ikke takler det, så er du vel bedre foruten (så lenge barnets behov blir tatt vare på)
   Mange har kommentert deres redsel for de unges kroppsidentifisering/ fiksjon o.l det synet deler vi sammen, men for mange barn er mor og far de største forbildene. Det er kanskje ikke godt nok i lengden, men barna kan ikke skjermes for alt.
   La nå fotballfruen publisere hva hun vil. Dersom du ikke liker det, så trenger du ikke lese det?! Kanskje du kan lage en blogg selv i stede? 😉

  104. Du har helt rett i at hun bør være stolt av kroppen sin. Problemet er at hun vet alt for godt at mange, mange jenter sliter med selvtillit på grunn av akkurat slike bilder.
   Bildet er provoserende fordi vi jenter i dagens samfunn har vokst opp med et så til de grader stort utseendepress at vi ikke lenger skjønner selv at dette kroppsfokuset er unaturlig. Vi har det alle i beinmargen. Når Fotballfrue legger ut dette absurde bildet som ikke viser tegn til at hun har vært i nærheten til en graviditet engang, er det provoserende fordi hun bidrar til å svekke jenters selvfølelse ytterligere (“se på hun, hun har finere kropp enn jeg noen gang kommer til å få, og det 4 dager etter en fødsel”), men det som provoserer mest er at hun som kvinne er fullstendig klar over at bildet vil ha den effekten, uansett hvor stolt hun er. Alle jenter skjønner det. Fotballfrue har selv fortalt at hun har hatt spiseforstyrrelser, og hun bør vite bedre enn å kaste ild på bålet.

  105. Herlig! Må si at jeg har sett meg lei av kvinner som hater andre kvinner fordi de ikke føler seg like vakker selv. Det er blitt en vane å rakke ned på kvinner som ser bra ut for å føle seg bedre selv. Jeg blir oppgitt over mine medkvinner. Selv er jeg “rund og god”, men ser dette bildet og tenker at her er ei jente som ser bra ut og ikke minst er stolt over kroppen sin, bra for henne! Og hvem er det som har bestemt at det ikke er lov til å se fin ut og gud forby være fornøyd med kroppen sin under og etter et svangerskap?

  106. Veldig bra skrevet. Syns hun ser kjempeflott ut jeg. Vi andre kan sikkert klare å få en slik kropp hvis vi er villig til å jobbe for det 🙂 Ps gratulerer med all publisiteten på bloggen din 🙂

  107. Halleluja og amen! Du får virkelig sagt det! Personlig skjønner jeg ikke hvorfor hun blir sett på som et dårlig forbilde, hun trener hardt og følger et kosthold og jobber generelt for å opprettholde den kroppen hun har, både før, under og sikkert også snart etter svangerskapet! Det er da jammen et godt forbilde i motsetning til diverse andre rosabloggere som kun blogger om silikonpuppene sine, at de ikke er fornøyde med kroppene sine når de veier typ 50 kilo og er superskinny, og i tillegg drikker vin og sprit og gledelig blogger om dette mang en gang. Det er da mye bedre med et forbilde som trener og jobber for å ha en sunn kropp, både utenpå og innvendig.
   For min del, selvom det er lenge til jeg skal ha barn, så ser jeg på dette som en stor motivasjon! Jeg ønsker meg en stor gravidmage, noe fotballfruen aldri fikk, men det er allikevel en stor motivasjon å se at det lønner seg, og skader ikke, å trene gjennom og før et svangerskap. Om det er det, i tillegg til en god dose heldige gener, som skal til for å bli kvitt mamma-kiloene fort, så kan du banne på at jeg skal trene så lenge som mulig den dagen jeg blir gravid!
   Må kommentere en siste ting.. Dette er jo et PR-stunt, det er jeg veldig enig i, men man må ikke glemme at selvom fruen la ut dette fordi hun er stolt av kroppen sin og vil tjene penger, så har hun en av norges største blogger, og mange engasjerte lesere, spørsmålet om hvordan hun ser ut etter rimelig kort tid etter fødselen ville kommet uansett, om hun hadde lagt ut dette bildet eller ikke. Som blogger handler det jo litt om å vite hva leserne forventer av deg også, og jeg kan garantere at det er det minste de hadde forventet, ettersom at hun var såpass godt trent før hun ble gravid!

  108. Og det er du som lager pinnekjøttet? Viktig at alle mammaer får hvile ekstra godt i disse hektiske førjulstider 😉

  109. Hei.. Masse enig med deg, men mulig eg tar helt feil når eg sier du ikkje har tenåringer i hus. De er lett påvirkelige, og selv om mor står støtt med sine litt for mange kilo( for å se ut som idealet), så hjelper det fælt lite når mor dessverre ikke er idealet i den alderen de er. Veit om mange, som dessverre slanket seg nærmest til døde, for å komme inn i et idealbilde. Størrelser på klær, og vekta tar overhånd! Og idealene til disse unge flotte jentene, er som regel ikkje mamma på 40. Vi veit kor mye makt de har disse flotte vellykkede mennesker. Og kan de ikkje bruke den til noe fornuftig? Med klær? Må alt handle om smalest midje, og nyeste mote? Syns vi alle har en jobb å gjøre, men forskjellen er i grad av offentlighet, og hvem en når. Makt er en fæl ting, når en bruker den feil! Fotballfrue virker som en flott jente, med masse gode verdier. Igjen… Publikummet hennes, er ungt, sårbart, og lett påvirkelig. Har selv vært kalv, og takk Gud for at kua har tatt over!!

  110. Bra skrevet hvor du har gjort rede for for og imot.
   Og all honnør til deg som legger ut bildet av deg selv i nesten samme positur som fotballfruen 🙂

  111. Bra att du liksom hugger i stein att det å väre tynn er det samme som å se bra ut.
   Så har vi liksom sagt det en gang for alle…

  112. @bekymret mor: Hvorfor lyver du? Det er akkurat slike usanne rykter som er med på å trakassere andre mennesker. Jeg kjenner Carolin (Fotballfrue) og hun har IKKE silikonpupper! De er store nå siden hun nettopp har født og ammer (du er mor, så dette vet du!). Dessuten spiste hun ikke kun bananer. Du sier at du siterer henne? Hvor har du det fra? Helt utrolig! Hun har spist helt normalt, vært så heldig og ha vært “kvalmfri”. Bla. rett før fødslene spiste hun pinnekjøtt og dessert: http://fotballfrue.no/2013/11/23/minijulebord/
   Alle skal få mene hva de vil, men å komme med usanne rykter? Da blir jeg bekymret over at du er mor… Av sine foreldre lærer barna. Å fare med løgn og rykter, er vel ikke te godt forbilde?
   PS: Hvor lang tide tar det å ta et slik bilde? Så kort at du kan ta ett uten bleier/bestemortruse? Og Nelia sov kanskje? Siste setning er med tanke på de som mener hun burde tenke på babyen, ta seg av ungen, ikke posere sexy på instagram. Djizzez!!

  113. Godt skrevet. Morsomt. Mye fine poeng.. Men (!) du nevner ikke en gang ‘hovedargumentet’ til motstanderende av fruens innlegg. Noe ingen som argumenterer for fruen ser ut til å gjøre? Lurer på hvorfor? Her kommer det igjen: problemet med det bildet er at det sender signaler til de mange 1000 unge jentene som ser opp til fotballfrue. Det sender signaler om at ‘hvis du er hjemmeværende ‘frue’, slik at du kan bruke all tid på trening og unngå å spise en eneste karbohydrat, da kanskje du kan se ut som meg fire dager etter fødsel. Og det er det som er best.’ – poenget mitt er at hun har et anvar når hun har mange unge, lett påvirkelige beundrere.

  114. Fredrik: Haha! 😀 Ja jeg hadde noe skitt på linsa selv ellers ville jeg lagt ut et ganske lignende bilde av frøkna selv 😉 hohoho. Og ja, det har jo tatt helt av med kommentarer her. Fornøyd med det, var gutten 😉 Hils frøkna, mister!

  115. Pappahjerte eller Peter, du har blitt lurt alt dette er bare for å få menn som deg til å sløse verdifull tid på meningsløst tull 😉

  116. Nina: Der er du inne på noe interessant. Vi har det nesten litt for godt her til lands. Det er jo ikke normalt at hver eneste husstand skal ha en gigatrampoline i hagen. Fint å se noen som kan se på saken med nye briller 🙂

  117. Tusen tusen takk for at du sier det mange tenker, rett fra levra, med litt selvironi på toppen av det hele <3 jeg flira så morgenkaffen spruta! Nå er gensern min byttet med en uten flirekaffeflekker, og straks er man klar for jobb. Takk for at du gjorde morgenen fantastisk med et av de beste innleggene/kommentarene jeg har lest om denne Fotballfruedebatten 🙂
   Og ære være Caroline for at hun ser ut som hun gjør <3

  118. Joda, hun ser fin ut i undisen… Litt vel tynn, spør du meg, men (når jeg var fjortis på du glade 80-tall sa gutta at så tynne som henne var ikke interessant, da fikk de gnagsår på’n… )…
   Det som gjør at jeg kicker på bildet at Jahn Teigen med pupper(!) er de lett påvirkelige jenter som leser bloggen og ikke har fått barn enda som tror at det er sånn det er… Hadde du vært pappa til ei usikker jente i tenårene, hadde du kanskje tenkt helt annerledes?
   Med alle de kjendisene som har flat mage og flott kropp dager etter fødselen setter en standard for mange unge jenter. Det er jo de som til og med slanker seg under svangerskapet for å se sånn ut etter fødselen, med det resultat at de har fått barn født med masse problemer…
   Ikke kom og si at ikke Frua har noe med det å gjøre, for hun har faktisk det! Hun veit jo hvem som er leserene hennes…
   Og til alle dere som sier at vi som ikke så sånn ut 4 dager etter kalving kan skylde oss selv, dere veit heller ikke hva dere prater om…
   Pkt. 1, det er normalt å øke i vekt (gjennomsnittlig 12 kg, trur jeg?) under svangerskapet, for at ungen skal få nok næring både under svangerskapet og amming etterpå. Joda, noen som blir sånn naturlig, men de er fåtallig.
   Pkt. 2, Hva med de som ikke kan trene gjennom svangerskapet av medisinske grunner, er de åsså dovendyr? Det er nemlig dét dere sier…
   Og ja, jeg blei flodhest under mine svangerskap, og ja, skulle ønske jeg ikke blei det, men er man syk har man ikke så fordømt mange valg, akkurat…

  119. Harald (småbarnspappa): Jeg liker at du vekter argumentene på begge sider! Og ja, enig med deg, det er både plusser og minuser ved denne saken, så får en hver gjøre sine egne slutninger.

   Tror for øvrig hun tåler julinga også, for hun har nok kunne dekke seg med tykke lag av sedler fra topp til tå på denne saken, så er nok godt polstret 😉

  120. Tro meg- jeg har aldri før fulgt en blogg heller ikke lest en. Men jeg har fått med meg denne fotballfruen i media og det er ikke til å unngå å mene noe om denne saken. Jeg for min del har overlatt denne “kaklingen” til alle feministene der ute og de som gidder å bruke energi på uviktige ting. Helt til jeg tilfeldigvis kom over denne bloggen til pappahjerte (en kamerat som likte innlegget). Klokken er 0728 på morgenen og jeg holdt på å sette kaffen i halsen da jeg leste dette. Her setter du virkelig ord på det alle vi menn tenker men som ikke får det frem…eller ikke gidder å bruke tid på det. Men steike så moro det er å lese det man selv tenker. For første gang skal jeg begynne å følge en blogg…og det kan jeg takke fotballfrue for 🙂

  121. Ikke Feit og Misunnelig Mor: Hør hør! Det er vel akkurat dette jeg mener også, for Fotballfrue skryter jo bare, hun dytter ikke andre ned, det klarer de utmerket fint selv.

   Og ja, en nybakt mor er vakker uansett 🙂 Min kjære har et arr på magen etter keisersnitt og det arret er noe av det “vakreste” ved henne, for det er så sterkt et minne. Nå er vel ikke et slikt arr noe man ser i motemagasiner, så da får man vel bare innse at folk har forskjellige syn på hva som er vakkert 🙂

  122. Endelig! 😀 all ære til dej som klarte å få fram begge side å la no dama få sjå så fordømt bra ut som ho bærre vil 🙂

  123. Anonym: Litt usikker hvem du egentlig prater til her, for du sparker egentlig litt hit og dit, men hadde jeg vært hobbypsykolog så ville jeg lest mellom linjene at det var et budskap til din mann her.. Men det er jeg jo ikke, men må få si at jeg tror kanskje damer bryr seg mer om hva andre damer tenker, enn hva menn egentlig gjør. Altså, jeg tror faktisk vi er bedre skikket til å se forbi strekkmerker etc enn dere selv er, kan det stemme? 🙂

  124. Anne: Haha, what?! Så kult at vi er uenige da 🙂 Jeg får vel raskt forklare bildet for deg da. For ett år siden løp jeg fullmaraton og var i min livs beste form. Siden da har alt blitt veldig hektisk og tiden har ikke strukket med til trening. Derfor la jeg ut dette bildet, for her har jeg ikke trent på 5 måneder (altså virkelig ikke løftet en drue!) og jeg synes det var litt sexylubb både her og der jeg da. Men tusen takk uansett, selv om det ikke var ment som et kompliment 😉

  125. Svenskan: Joda, jeg er enig med deg her, det er absolutt ikke noe mål å ikke se ut som man har født et barn, men for Fotballfrue så er det jo helt innlysende det og da synes jeg det må være greit for henne.

   Jeg synes derimot arret til frøkna over magen etter keisersnittet er noe av det flotteste ved henne, for det er så mange minner og et bevis på en tøff kamp utspilt for kjærligheten og livet 🙂

  126. Så utrolig bra skrevet, kunne ikke ha vært mer enig – som de sier; Offence is not given, it´s taken!
   Ha en flott uke!

  127. Peder: Tusen takk Peder, men daaaaah: Skulle du henge deg opp i ETT ord? Fjott, haha! Men jo, på en måte så er det faktisk beundringsverdig, for jeg husker selv hvor omtåka og borte i natta jeg og min kjære var på fjerde dagen, så at hun klarer å være business oppi alt, er faktisk litt beundringsverdig 🙂

  128. Torhild: Som jeg har skrevet tidligere: Det er ett(!) bilde, fra én person. Jeg tror ikke det endrer menneskehetens måte å tenke på fødsler på. Men men, meg om det. Jeg har jo tatt feil før jeg.

  129. Karoline: Hehe, må bare få kommentere det siste der. For som blogger så tror jeg alltid jeg vet hva leserne mine ønsker å se. Trodde ikke dette Fotballfrue-innlegget kom til å bli store greia, men det har jo tatt helt aaaav, så det er ikke alltidl like greit å vite 😉

  130. Inga Paulsen: Oh yes, det er meg! Eller i helgen fikk jeg faktisk god hjelp av svigermor da. Mamsen skal nok få en god førjulstid, har kjøpt en overraskelse som… nei vent, jeg kan ikke si noe 😀 hihi

  131. Anders: Det var jo akkurat dette jeg mente med at man overtolker og legger ord i hennes munn. Joda, jeg forstår at hun sender ut slike signaler, men det ligger faktisk i øyet som ser. Enighet?

  132. Noe av det beste jeg har lest! Du har satt ord på mine følelser i denne saken. Er selv gravid i 5 mnd og magen er like stor som hennes dagen før fødsel. Og vet du hva? Den er jeg stolt av. Selvfølgelig kunne jeg også ønske at jeg så ut som henne etter fødsel, men har andre ting enn kun trening og kosthold å fokusere på i mine hverdager og det er et valg JEG tar.
   Tommel opp for deg!

  133. Btw, ser folk henger seg opp i dette med at nybakte mødre må bruke bleier str DRITSVÆRE pga renselsen etter en fødsel. Nå er det faktisk slik at nybakte mødre er like individuelle på dette området som det med vekt og utseende. Faktisk, og nå må dere sette dere ned, slik at dere ikke ramler i gulvet av sjokket; NOEN nybakte mødre blør faktisk ikke så utrolig mye etter en fødsel at de må bruke BLEIER, vanlige bind og til og med et tynt truseinnlegg kan faktisk være nok altså, sjokkerende nok. Konklusjon: “Renselsen” er like individuelt fra mor til mor, som det er mennesker i verden! Enn det, da gitt? *klaske panne*

  134. Jeg hater ikke fotballfrue, og misunner henne ikke heller. Jeg syntes ikke hun er spesielt deilig eller interessant. Jeg ville ikke sett bildet av hennes magemuskler og melkespreng om ikke det var for face. Men nå er det sett, og da må jeg forholde meg til det. Fotballfrue har ervervet seg popularitet fordi hun promoterer et glansbilde av en livsførsel hvor de “skitne” og vanskelige ved livserfaringen er redigert ut. Og folk kjøper det fordi de ønsker seg et slikt liv. Dette misforholdet mellom livet sånn det virkelig er, vs. Hvordan vi mener at det burde se ut, skaper indre konflikter, fordi det bygger opp om en livsløgn, hvor vi aldri kan strekke til. Mange leser fotballfrue sin blogg, og kjøper at dette er livet, og livskvalitet. Det kan føre til en rekke angst og nevroser å skulle leve opp til et ideal hvor det vanskelige ikke har rom.
   Det er årsaken til at fotballfrue sin blogg ikke er interessant for meg, hun forteller meg ingenting om hva det vil si å være menneske. Nå, om dama hadde et foran og et bak bilde, hvor hun viste hvor deilig og tynn hun er fire dager etter fødsel, og på “bak” bildet slipper ut magan og viser frem pølen av vesker og gørr hun står i, ettersom den trusa som sagt ikke holder barselbleier på plass, så hadde hun vært litt mer spennende, nærende, inkluderende og ekte.

  135. Har en datter på 20 som har vist meg bilde alle snakker om, da jeg ikke interesser meg for hennes rosa lille boble verden. Men som skrevet her tidligere er jeg bekymret for idealet her, skal jentene virkelig tro at det er sånn vi skal fremstå etter fødsel?? Bloggere har i dag silikon, ikke hun her da, bare melkesprengte bryst, men dette leser jo daglig min datter om, og ønsker seg selvsagt pupper hun og…så dukker dette bildet opp, og hva sier det? Nå skal ALLE ungjenter hige etter å se ut som henne etter å ha født? “Her er jeg, 4 dager etter fødsel”…. Smådumt og lite gjennomtenkt…, misunnelse absolutt ikke, men jeg vet hvor langt fokus på kropp er kommet, og dette bildet hjalp ikke unge jenter som etterhvert skal inn på ei fødestue… Får håpe det bare preller av…

  136. Dette er fantastisk. TAKK, endelig et fornuftig innlegg om saken!
   Jeg har ikke tenkt mye på bildet som ble lagt ut. Da jeg så det, så var det første jeg tenkte “stakkars neste generasjon som får barn, når mannen tror at kjæresten kommer til å se sånn ut etter fødselen”.

  137. Fotballfrua ser bra ut hun. . Skal love deg kroppen min ser ikke sånn ut og jeg fødte noen dager etter, MEN jeg lå ikke å poserte på fødestua og tenkte på joggesko og fjelltopper som hun har lagt ut heller! I tillegg er ikke dattera mi et tilbehør jeg kler opp i matchene outfits og poserer i full Beckham stil for å kaste meg på alt er perfekt bølgen heller.. Det er ikke kroppen hennes som plager meg, for all del! Men vi hadde termin samtidig så jeg har fått med meg en del underveis og måten hun legger ting ut på i historier og bilder så fremstiller hun seg selv som en ekstremt selvopptatt dame som endelig har fått en baby som kan matche designer veska si . Det er et barn ikke en pyntegjenstand som brukes til å tjene penger på bloggen!

  138. Veldig bra skrevet.Det skulle å kommet i VG. D e så ufattelig mye sjalusi i d hær at d e barnslig.Alle damer kan se så fin ut selv om de ikke har født barn. Ho har garantert jobba hardt for å se sånn ut,å d kan alle som gidd å slep ræva opp av sofa,bort fra all feit mat,godteri,brus etc.klare. Men neida,d e lettere å gå ut offentlig med sin sjalusi. Barnslig sjalusi vil æ kalle d.

  139. Sorry Dad!!!
   blir ganske så provosert av det du skriver. Ikke er det unikt heller!
   I disse sosiale medier dager er det mye rart som skjer bak “scenen”.
   Og unge jente/middelaldrene damer har noe felles… Nemlig å være jenter, damer og potensielle mødre.
   For det er nemlig det dette bilde handler om. Om å bli mor!
   Hva har en tynn kropp med det å gjøre? og hvem er du superDAD som vet hvordan det er?? DU har ingenting du skulle sagt. Det å være misunnelig ligger i menneskets natur.
   Til slutt så handler det like mye om å eksponere seg på INTERNET der dette bildet ligger i all evig tid,til lille Nelia er 17-18 år gammel eller 25 og gravid, å må alltid huske hvor flott og TYNN moren hennes var 4 dager etter hennes fødsel.
   Da blir det fotballfrues jobb å forklare hvor flink hun var slik at datteren har noe å leve opp til!
   Lykke til alle som får jenter nå! (glad jeg selv har 2 gutter som jeg skal lære at kvinners verdi ikke kan måles i kropp men hvem man er)

  140. Første artikkel jeg leser om denne saken og den siste, den var meget bra. Du får meg til å føle meg ganske bedriten siden du skriver mye bedre en meg!

  141. Til BEKYMRET MOR!!!
   du aner ikke hva du prater om, du? Fotballfrue har aldri sagt noe om bananer – dette var en utenlandsk instagramer og blogger.
   Loni eller Lori, het hun. Sjekk fakta før du skriver

  142. Fint skrevet, veldig enig med deg.. Hun er smashing, men for min del handler det om at hun er liiiitt for gammel til å legge ut undertøyabilde av seg selv 🙂

  143. Problemet med bildet er at fotbalfrue er mer opptatt av å være slank enn helsen til sitt barn. Og når fokuset er på “se hvor fin jeg er” så vitner det om kort tenkthet.
   Om du hadde tatt deg tid til å se på andre bilder på fotballfruens blog ville du se at kun uker før fødsel så var ikke magen større enn en som er 5 – 6 mnd å vei. Hun var hva de fleste vil kalle unormalt liten, og babyen er også veldig liten. Håper inderlig fotballfrues kosthold og treninge ikke har påvirket babyjenta negativt. De aller fleste har mye større mage som igjen vil gjøre det så mye anskeligere å bli flat igjen etter på. Dette har overhodet ikke noe med misunnelse eller å selv være feit

  144. Jada hun ser bra ut fire dager etter fødsel, det skal hun ha. Jeg så nok ikke sånn ut til tross for at jeg trente både før og under svangerskapet, men det var heller ikke mitt mål å se sånn ut. Jeg befant meg faktisk ennå på sykehuset fire dager etter fødselen, hadde “king size” melkesprengte pupper og ingen bh som passet. Magen var flat, men ikke så flat. Mulig hun har god selvtillit og ønsker å vise til verden at “sånn ser jeg ut fire dager etter fødsel”, men at selvfølelsen hennes er bunnsolid og fokuset er på riktig sted i en sådann stundt, tviler jeg litt mer på.

  145. Fantastisk!!
   Endelig noen som tør å ta grep. Alle har ansvar for sitt eget ve og vel.
   You made my day 🙂

  146. At du ikke skjønner at fotballfruen sier akkurat det du sier at hun ikke sier er litt weird spør du meg:
   Altså, hun sier ikke med ord at:
   “Se dette bildet av tynne meg, se så tynn jeg er, jeg banner på at du ikke er så tynn som meg, din feite ku!”
   Men hun sier det med bilde i stedet, f.eks: Hei jenter, se på meg da, er ikke jeg sexy 3 dager etter fødselen…Folk må skjønne at bilder noen ganger sier mer enn ord, å misse det poenget kan føre til at man mister HELE poenget.
   Hun posta det bildet for å vise at hun tar seg godt ut og er litt finere enn de andre, og det er hun i sin fulle rett til å gjøre. Men duder, når 90% av damerne ikke klarer å gjøre slikt 3 dager etter fødsel, mange ligger faktisk på barsel enda,så må både hun og du godta at folk reagerer…
   …husk, bilder sier ofte mer enn ord.

  147. På vegne av mitt eget kjønn er jeg flau over at det måtte en mann til for å skrive dette!! Er sååå enig med deg!

  148. Word.
   I tillegg fascinerer det meg at folk mener hun er en dårlig mor med feil fokus. Når ble det å ta vare på seg selv (og parforholdet) en negativ greie? Og virkelig, hvor langt skal man dra konklusjonene etter et enkelt bilde?
   Creds for bilde av en passelig paps! 🙂

  149. du skjønte dette med pr selv; Pappahjertet.
   men du er helt bak mål og håper du sier dette for å å få pr!
   Anoreksi er jo hysj hysj men fakta.
   Alle som er tykke, spiser for mye. = fakta
   Alle som er tynne, spiser for lite =fakta.
   Do a little research om kropp og helse så skjønner du litt mer.
   Takk for all tilgjengelig informasjon på nettet!
   Er heller ikke misunnelig , men når jeg selv så slik ut, spiste jeg kun et eple om dagen og spydde opp det andre jeg måtte spise/fikk servert. DA fikk jeg mange komplimeneter om hvor “fit” jeg var…
   Gleder meg til fortsettelsen….

  150. Morsomt å lese bloggen din! Mange forskjellige kommentarer. Ser at flere bruker sine personlige erfaringer når de kommenterer og gjør det til en personlig greie. Fotballfruen kan umulig ta hensyn til alle når hun legger ut et slikt bilde. Er det noen som støtes av dette må de gå i seg selv. Hvorfor blir jeg sint, frustrert osv ? Hun pirker gjerne borti noe en allerede har et vanskelig forhold til… En vil alltid finne gode og “dårlige” forbilder på nettet. Barn og unge blir påvirket aller mest av de som er nærmest, som foreldre og andre omsorgspersoner og etter hvert venner osv. Er det ikke slik at vi alle er forskjellige og slik vil det alltid være? Gjør så godt du kan for det er alltid godt nok!

  151. Heisann,
   Du har unektelig noen poenger her, men jeg synes sammenligningen med Røkke blir veldig slapp. Om folk hadde klagd på bilder fruen la ut før fødselen så er det vel sammenlignbart, men det famøse 4-dagers bildet er ikke. Derfor tar jeg på meg oppgaven med å lage et lite eventyr om #fiskemann(aka Kjell Inge Røkke).
   ———————————————
   Fiskemanns blog har lenge vært et kjent fenomen i Norge. Her flasher Røkke sin rikdom, med bilder og artikler om nye biler, leiligheter, båter, hus og duppeditter. Bloggen er kontroversiell, da mange synes det er upassende med et slikt fokus på materiell velstand. Men fiskemann har mange lesere og nyte stor suksess i bloggsfæren.
   Men så skjer det – Aker-konsernet er i fritt fall! Veien mot konkurs ser ut til å være uunngåelig. Mange koser ser over dette i skadefryd og gleder seg til å se Røkke uten penger og verv, men #fiskemann fortsetter å poste bilder av sin ekstravagante livsstil. Til slutt skjer det uunngåelige Aker er drevet til konkurs og tusenvis mister jobben! Røkke mister alle verv – han mister også alle de flotte bilene, husene, båtene osv. Han blir rett og slett arbeidsledig! Røkke blir en NAVer…
   Folkedypet humrer og hvisker at nå får han smake på virkeligheten.
   Men så går fire måneder og et bilde dukker opp på Instagram. Røkke posere foran en ny Bentley Flying Spur med teksten: “I feel poor, but then not. 4 months after bankruptcy”. Røkke har hatt en så høy inntekt at det viser seg at NAV må utbetale millionbeløp til ham hver måned og han kan fortsette livsstilen sin som om ingenting skulle ha skjedd.
   Det blir ramaskrik!
   “Røkke får meg til å føle meg fattig!!” “Et dårlig forbilde!” “En urealistisk livsstil!” Det blir debatt. Mange mener at Røkke legger en urimelig forventning hos unge som er på vei inn i arbeidslivet. Enkelte kommentarer grenser til hetsing.
   Mot-reaksjonene kommer: Alle skal være fornøyd med de pengene de har! Ikke mobb en stakkars arbeidsledig. Røkke er tøff som får dette til!
   Til slutt får bloggeren mammahjerte nok. Hun skriver en indignert kommentar over hvor utrolig irriterende det er å lese at “fiskemann får meg til å føle meg fattig”. Her langer hun ut mot misunnelige arbeidsledige menn som ikke unner Røkke å høste godene av alt arbeidet hun har gjort tidligere. “Dette blir som om jeg skulle føle meg tjukk hver gang Caroline Berg Eriksen legger ut et bilde av seg selv!” “Det er jantelov på sitt verste!”
   Kommentarfeltet fylles opp av *thumbsup* fra andre kvinner som ikke kan forstå hvorfor fattige menn, altså menn som har valgt å bli fattige, skal være så misunnelige på fiskemann. “Endelig noen som skriver noe fornuftig om fiskemann”. “Lei av klaging fra fattige tapere”. Noen få menn prøver seg med “slik er ikke livet fire måneder etter at en mistet jobben” og “unge menn som er fæns av fiskemann har et urimelig press, til og med om de blir NAVere”… and so the story goes.
   —————————-
   Ikke så veldig realistisk, men iallfall et bedre sammenligningsgrunnlag IMO. 🙂

  152. Applaus!!
   Norske kvinners reaksjon på dette stuntet har vært rent ut pinlig! Flaut! Intet mindre…For hva er det de sier med reaksjonen sin? “Helvete, her kommer det noen og er tynnere og mer sexy enn meg, som ser ut til å ha energi og overskudd til både å sminke seg og posere foran kamera, hvem i f tror hun at hun er!? Komme her og komme her og være tynn og veltrent og sexy, og totalt avsløre mine egne mangler på samme områder, nei dette aksepterer jeg ikke! Skam på deg!!”
   Jeg var ganske normal jeg etter mine to fødsler, og hadde både gigabind og vannsengmage. Men det har da ingenting å si for min selvtillit? Jeg måler jo ikke meg og min verdi opp mot hvordan andre mennesker ser ut? I så fall ville det jo vært JEG som hadde et problem, ikke dem!

  153. Fantastisk!!! Som jeg skulle sagt det selv!!!
   Til du over: milf! Dette her skal du være forsiktig med! Antyde at noen er anorektiske pga de er tynne? En trenger ikke å være rakettforsker for å se at hun er godt trent. Det er derfor hun ser så bra ut!
   Jeg synes virkelig det er SKAMMELIG hvordan voksne oppfører seg og måter dere snakker om andre folk på. Skam dere!!!

  154. det som blir problemet for meg er at hun har så ekstremt mange lesere som blir av den oppfatning (kanskje gjerne de litt yngre da) at:
   – så lenge du trener og spiser sunt under en graviditet så vil du få en helt smashing kropp rett etter fødsel
   – hvis du legger på deg mye under en graviditet er det ensbetydende med at du har tilbrakt hele perioden på sofaen og kjedespist chips og sjokolade
   – de som reagerer på fotballfrues bilde er akkurat de samme som nevnt over – nemlig de som ligger på sofaen og spiser
   det er DETTE som provoserer og irriterer meg. all ære til fotballfrue og jobben hun har gjort, men jeg synes det er viktig at folk skjønner at det er ikke BARE fordi hun har trent og spist sunt. OG det er ikke alle som har muligheten til å holde seg i form under en graviditet pga komplikasjoner.

  155. Det her er jo et generelt blogg-problem! Alle blogger nå til dags er jo proppfulle av plastic-fantastic pølsevev om hvor perfekt alt er! Hvor herlig det er å få barn og vips har man penger og fine klær og hus med rosa puter og lysekrone over et stort spisebord med mange like perfekte venner rundt! Man er tynn og lager all maten selv med økologiske lav-karbo ingredienser og våkner opp med perfekt sminke hver dag! (Kanskje bortsett fra pappahjerte 😉 -kompliment) sånn er jo ikke livet for de aller aller fleste! Men de unge jentene som leser disse bloggene tror jo at d er sånn d blir og skal vere.. Så får de en aldri så liten oppvekker når de selv står i situasjonen en dag og alt ikke er fult så perfekt… Da er det ikke rart at depresjon og spiseforstyrrelser er økende! Men dette er nokk en mye større problem enn fotballfrue bloggen.. Men det er (for d meste) en fri verden og alle Som vil kan skrive blogger! Men hvilken blogg vil da folk lese??

  156. Selvfølgelig skal enkelte komme og kverulere, bare for å rasjonalisere at Fotballfruen fikk de til å føle seg som crap. Det handler ikke om henne, for vi alle vet det handler om deres syn på dere selv. Begrunn det med “unge lesere som ikke forstår bedre,” men burde dere gjøre!

  157. Problemet ligger ikke bare hos oss kvinner, uansett størrelse. Det er supert at du prøver å sette et positivt lys over hele fotballfrue greia og prøver å få kvinner til å se mer positivt på seg selv osv, men det er utrolig dobbelt moralsk og først si at man ikke burde dømme hverandre etter utseende eller vekt, men etter på si at ”Det er da ikke hennes feil at andre så vesentlig dårligere ut enn henne etter at de selv fødte barn?”. Man trenger ikke se ”dårligere” ut bare fordi man ikke er en spesiell kroppstype.

  158. HEEEEEEEEIIIIIIIIIIAAAA Fotballfrue/ Caroline.
   Hun ser bra ut: aksepter det jenter!
   I Norge er dt ikke lov å være vakker, pen, ha penger, være vellykket osv.
   FUCK JANTELOVEN
   STÅ PÅ CAROLINE!!!

  159. Fotballfrue jobber med en glatt fasade. Image og selfies er jobben hennes, så da er det ikke annet å forvente at hun faktisk MÅ fortsette å se glatt ut. Ellers tjener hun ikke penger. Og det har hun all rett til.
   Som forebilde er det ønskelig at hun noen gang fokuserer på indre verdier, viser for et fantastisk menneske hun faktisk er, at hun faktisk kan vise litt mer dybde enn fashion & glossy. Men jeg tror ikke hun vil – da faller lissom plakaten.
   Jeg synes naturlig er fint, og når naturlig pynter seg så er det noe ekstra, et menneske som har en aura av indre verdier og utstråling som det føles godt å være rundt. Noen som gir mening – heller det en hvem hva hvor. Caroline er nok ikke der og kanskje aldri. Det er opp til betrakteren å velge hva den liker og legge penger og tid på.
   Go Caroline – fortsett å være glossy! Gleder meg til å se alle fashion babyklær fulle av sprøytemiddler og giftstoffer du vil legge ut på bloggen din. Hvem bryr seg om det indre, det vi ikke ser – da?

  160. Jeg hadde tenkt til å legge ut et bilde av meg selv på min blogg iført bare boxer jeg..tatt 4 minutter etter en skikkelig god tur på ramma…
   Men så tenkte jeg at det bør vel kanskje ikke bli en trend.. så jeg lot være…

  161. Må bare kommentere det bleiestyre :-). Da jeg fikk nr 2 fikk jeg null rift, og brukte kun bleie i 2 dager;-). Så det kommer helt ann på fødselen ;-). Men uannsett, så utrolig bra skrevet!

  162. Jeezes, her var det mange rare kommentarer med noen desperate forsøk på å unnskylde hvorfor det er greit å disse bildet til Fotballfrue… Eller den sunne livsstilen hun lever og hvor skadelig den kan være for yngre lesere. Fotballfrue selv er veldig flink til å påpeke at hun ønsker at folk skal være seg selv, men det ser folk ut til å ignorere… Det betyr kanskje ikke noe at hun sier det når hun ser så tynn og perfekt ut selv…? Er det bare store og overvektige mennesker som har rett til å si at “folk må få lov til å være seg selv”?
   Enkelte ser jo dessverre også ut til å tro at man må bli ei dundre på hundre for å være “ekte” gravid, ellers er det unormalt. De klager på at Fotballfrue får dem til å føle seg unormal og så slenger de ut av seg hvor unormal de syns hun er? Jeg skjønner ikke logikken.

  163. Amen! Er rett og slett flau over store deler av den kvinnelige befolkningen, som lar seg true av et bilde som i mine øyne motiverer og inspirerer til å finne frem joggeskoene og få stumpen ut av sofaen/sengen.

  164. Alle som et faste lesere av fotballfrues blogg, og som har fulgt med på graviditeten hennes, er jeg ganske sikker på at ser på dette som motivasjon. Folk som har sterke meninger om at hun la ut dette bilde, og som må kommentere det på alle mulige slags sosiale medier, er bare med på å gjøre saken værre. Er dere redde for at unge skal se på dette som kroppspress, er det jo veldig lite lurt å spre bildet til alle usikre jenter der ute. Det irriterer meg grønt at folk skal diskutere enkeltpersoner på ulike forum, da det i veldig mange tilfeller kan kalles mobbing. Er det så forferdelig fælt at man er nødt til å kommentere det, kan man heller skrive det til henne på hennes egen blogg.
   Utrolig bra skrevet, forresten 🙂 Kunne ikke vært mer enig.

  165. “Det er da ikke hennes feil at andre så vesentlig dårligere ut enn henne etter at de selv fødte barn?”
   “Hadde jeg foreslått at frua skulle gjøre det samme på det tidspunktet, så hadde jeg nok måttet si farvel til “familiejuvelene” og halvparten av eiendelene mine.”
   Kan man ikke heller le av det og si at “Dersom jeg hadde lagt ut et bilde av kroppen mine fire dager etter fødselen, ville norske hvalfangere rent ned dørene til fødestua”.
   Du er ikke lite frekk akkurat…
   Hadde jeg vært dama di hadde du flydd på hue og ræva ut etter sånne kommentarer iallefall…makan til respektløshet!!

  166. For meg virke det like mye som om folk blir støtt av at man er kritisk og setter litt spørsmålstegn ved å legge ut sånne bilder. Det virker som enkelte blir sinte og sier “dere er sjalu” osv. osv. Legger man ut et sånt bilde på nett må man tåle å få diverse meninger om det. Er ikke snakk om sjalusi eller jantelov. Fotballfruen visste godt hva hun gjorde tenker jeg. 🙂

  167. @bekymret mor: kan du legge ved link som tilsier hvor Fotballfrue har sagt ho kun spiser bananer? For jeg har lest bloggen hennes hver dag og ho spiser variert og sunt.. Er så lei av hysteriet rundt lavkarbo, når ble det feil å spise grønnsaker, reint kjøtt og hjemmelaget mat istedet for halv/helfabrikat osv? Man drikker ikke fett selvom man går på lavkarbo.. Og når ble det å være et dårlig forbilde å være veltrent og slank? Hvis du har sett bilder av Caroline fra oppveksten ser du at hun alltid har vært slank. Men du syns kanskje at å være lubben er å være et godt forbilde? Jada, alle skal være stolt over kroppen sin uansett fasong og blablabla, men fedme er faktisk den nye folkesykdommen, og da syns jeg at det å sende ut inspirasjon til ungdommen, at de faktisk må spise sunt og trene for å se slik ut er helt greit.

  168. Fantastisk bra skrevet! Men nå føler jeg meg som en dårlig skribent, fordi du skriver så bra… 😉
   Selv reagerte jeg mer på “normalfrue” sitt stunt enn på bildet til fotballfruen. Ikke pga kroppen hennes, men fordi hun fremstiller seg selv som “det normale” (i motsetning til fotballfruen). Det er vel like normalt å være tynn som tykk?
   Jeg synes fotballfruen er inspirerende. Hun har jobbet hardt for dette og har fått resultater. Jeg vil også få gode resultater om jeg jobber hardt.
   Jeg har ikke noe behov for å ha hennes kropp, men jeg vil gjerne ha den beste utgaven av min egen.

  169. Jeg er veldig enig i det du skriver. Hun fortjener ingen hets og ser fantastisk ut og alt det der.
   Det som ga meg klumpen i magen er hennes fremstilling av fødsel og graviditet som det mest simple man kan gå gjennom. Det virker som at alle andre som sliter med ekstra vekt etter svangerskapet har det på grunn av overspising (for som hun sier – hun hadde omtrent ingen cravings), og at man kan hoppe inn i sexy undertøy rett etterpå og se lik ut som før man ble gravid (uansett hvordan det måtte være). Å etter å ha sett andre menns kommentarer så må jeg si at jeg gruer meg til å bli gravid – om det er slik oppfatning de rundt meg har fått av en fødsel.

  170. dæven!!! så utrolig bra innlegg!! Jeg er SÅ enig :)) Fotballfrue er flink til å trene å ta vare på seg selv og fordi hun hadde sixpack når hun ble gravid så selvfølgelig trekker magen seg fort sammen etter en fødsel. De som er sure pga dette er ikke annet enn misunnelige og ja kanskje litt late 😉

  171. Åååå, endelig et skikkelig støkke mannfolk som legger ut bilde av seg selv! Du ser skikkelig smashing ut, selv om du ikke har født – herlig.
   Når det gjelder den PR-kåte fruen, så driter jeg i henne og hva folk mener, så lenge jeg ikke behøver å se skinnmager og undervektig ut for å føle meg vel og ha det bra med meg selv. For det er jo det det handler om, ikke sant? At vi føler at vi har det bra med oss selv og livet vårt. Jeg ville neppe følt meg vel dersom jeg ble så skinnnmager at jeg ikke kunne tenke, men trives best med kjøtt på kroppen min, og hjerne som virker så fort som jeg ønsker – fort nok, hele tiden.
   Dersom du ikke er forsiktig – pappahjerte – kunne bildet du la ut bli sett på som en kontaktannonse. Og bilder av helt vanlige, deilige menn trenger vi mer av på blogg.no. Lykke til med bloggen din – gleder meg til å lese mer av deg!

  172. Hei. Flott bilde av deg. . Ser du har et barn som ikke er så gammelt. Kan tenke meg at mannen min hadde blitt svært misunnelig på deg hvis han hadde sett det 🙂 enda det er 13 år siden han fikk barn. Det jeg vil fram til er at alle er forskjellige, og alle har ulike interesser (trening, strikking, hester) Dette gjelder både kvinner og menn. Oxo er smaken som baken: delt i to 🙂 noen liker frodige mennesker mens andre liker tynne..
   God jul

  173. folk er så jævla dumme.
   Fotballfrue har alltid vært tynn, MEN hun trener, hun er fit, og har en trent kropp. Magen hennes var liten FORDI hun hadde masse magemuskler som holdt igjen magen, og når ungen var ute, så trakk magemusklene magen tilbake. Det kan alle få til, bare de trener i noen år før de blir gravide 😉 Hun har aldri sagt hun har bare spist bananer gjennom svangerskapet, og hun har ikke silikon. Hadde noen av dere som sier at hun er for tynn, sagt det til en annen som var feit som nettopp hadde født, hadde du fått noe frekt tilbake rett i fleisen, for her i norge har man ikke lov å si at folk er feite, men man har lov å si at folk er tynne. Det er det samme!!! Caroline er flink til å trene og passe på kostholdet, det at hun spiser lavkarbo-mat gjør henne så absolutt ikke til en dårlig mor, akkuratt det samme som at andre spiser junkfood til alle dagens måltider heller ikke gjør noen til en dårlig mor. Norges befolkning er akkuratt som en svær gjeng med barneskole-mobbere.

  174. Herlig at du “pappaen” tar et oppgjør med Janteloven her! Det trenger Norge! Jeg skulle ønske det kom et bilde av en kvinne som er rund i formene etter en fødsel, og som tør å si: Er jeg ikke flott? Rett og slett som motpol til denne spreke, slanke og veltrente dama, det hadde vært herlig å sett, og like smart. For vi er forskjellige, og det er lov til å være det. Så vær stolt av den du er, og tilslutt er det også lov å være stolte av hverandre! 🙂 Supert skrevet av Pappahjerte! 🙂

  175. Jeg får prøve å være et unntak i alt skrytet her (dog vel fortjent.)
   Røkke-eksempelet ditt er ikke helt solid. Det er artig, men for at det skulle funka skulle Røkke vært en milliardær som la ut Instagrambilder av seg selv, sittende å skræve i Speedo på sin nye diamantdekorerte Porsche 918. Selvfølgelig mens han kysser sin pulserende og imponerende store høyre biceps. Helst rett etter han hadde gått opp og ned Galdhøpiggen to ganger før frokost. Det er fint mulig både du og jeg i det tilfellet hadde Googla pengelens-bilder og lagt de ut på Facebook-wallen noe raskere. Sist jeg sjekka stod det følgende på Røkkes Twitter:”@KjellInge_Rokke hasn’t tweeted yet.”
   Du kan ikke si at setningen hu la til på posten sin var alt hun sa. Subteksten var ganske tydelig i det hun dro på seg Sloggis absolutt mest minimalistiske utvalg og slang tilfeldigvis hoften i perfekt kontrapost før lukkeren gikk.
   Selv de menn som ikke vil innrømme det, syntes det var en herlig opplevelse å se Fotballfrues millionkropp krydret med noen minimale tøystykker. Som alltid!
   Men
   Denne moderne facebook/twitter/instagram-narsissismen er en diskusjon vi burde ha alle sammen. Om ikke for vår del, så burde vi gjøre våre barn bevisste på hva som kan være konsekvensen (måtte få det inn siden vi er på bloggen til Pappahjerte av alle ting). For hva skjedde med Narcissus? Man kan jo se hvilke bilder som dukker opp når man Googler dét navnet.
   Det er ikke en galant ting, det å ta på seg gullkroner og gå i enmann/kvinnesparader med utstrakte og diamantkledde fingre så alle kan se.
   Jeg er hverken misunnelig eller lat, men jeg syntes det var en smule douchy…

  176. Det er skummelt det forballfruen driver med. prøver å skape et image som er helt i strid med hva som er sundt svangerskap. Men her er det utseende som er viktig? “Jeg mente ikke være ondskapsfull, men å vise at alle som sa til meg at kroppen min komt til å forandre seg, tok feil” – Dama har levd på lavkarbo og bananer, og drevet med styrketrening-vi snakker vektløfting!! i svangerskapet. En hver som har satt seg litt inn i svangerskap, vet at styrketrening utgjør en stor abortfare. Lavkarbo-dietter er også belyst som FARLIG! Men alt dette pakkes inn i en herlig suppe om at vi som reagerer er misunnerlige. Selv veide jeg 48 kg når jeg ble gravid første gang, og fikk klar beskjed av legen at jeg burde legge på meg minst 10 kg i egenvekt de første 3 månedene, og selvfølgelig etter kurven, resten av svangerskapet. Barnet i magen skal utvikle seg, fra en celle, til et komplett menneske med alle sine kompliserte sammensetninger. Derfor er fosteret avhengi av at mor har et overskuddslager.. Bare hjernen, er gjennom en enorm utvikling i mors mage. Ja selvfølgelig kan man trene i svangerskapet, og når jeg gikk gravid med min datter, priset jeg meg lykkelig over å være i form til dette. De to tidligere svangerskapene jeg hadde bak meg, da lå jeg bare og kasta opp, og var satt ut av drift med Vena Cava syndom, hvor livmora legger press på en av hovedårene til hjertet. Men dette kvinnemennesket, løftet vekter i graviditeten, og dette er greit? Så lenge man holder seg tynn, så la det stå til liksom? Jeg trente mye når jeg gikk gravid med datteren min, minst en time hver kveld med ergometersykkel, og tøy og bøy-muskeltrening. Svømte to ganger i uka, frem til to uker før terminen. Jeg var i knall form, slank, (men ikke mager) og fødselen var over på en time, schmakk, magen var på plass, overraskende fort ( etter noen få dager) og jeg var oppe og spratt en time etter fødsel. MEN! Jeg hadde en stor flott rund gravidemage i svangerskapet, som jeg var superstolt av, og som jeg skøyt fram så godt som gikk ann, av stolthet mens jeg gikk gravid. Og det er det som er naturlig, i alle fall for de fleste. Dette kvinnemenneske har jobbet iherdig for å holde magen flat. Hvordan i all verden fikk denne lille babyen bevegelsesfrihet i den magre magen. Hun så ut til å være 2-3 mnd på vei en uke før fødselen. Det klarer jeg ikke forstå, at på noen måte kan være bra for barnet.

  177. *glemte å identifisere meg i innlegget mitt- (begynner med “Det er skummelt det forballfruen driver med”
   tilføyer navnet mitt unni elisabeth unnaunni.blogg.no

  178. Så sant det du sier!
   Og for de som tenker at alle kommer til og se feit ut etter en fødsel. Vel, da har dere ikke tenkt dere ordentlig om. Fotballfrue har gjort seg fortjent av denne kroppen etter fødselen! Hu trente hver dag, samme som før hu ble gravid. Og gikk også 2 timer tur med hundene sine. Det sier litt om hvorfor hu har den kroppen hun har etter fødsel! Hu sitter ikke på sofaen døgnet rundt og eter junk, for det går tydeligvis ikke ann og trene når du er gravid… Seriøst, noen trenger og tenke seg litt bedre om neste gang dere påstår at noen tynne og veltrente jenter ødelegger for andre, fordi de føler seg feite!.. Tragisk

  179. TAKK for dette innlegget, håper folk snart kan legge denne saken bak seg. Det burde jo ikke være noen sak engang, herregud. Her sitter jeg, på andre siden av kloden, og prøver å følge med på norske nyheter, men det eneste jeg ser når jeg åpner nettavisene, er fotballfrue, fotballfrue, fotballfrue.
   Jeg tror folk har glemt det der med å være glad på andres vegne. Det handler liksom kun om oss selv, og om vi har litt tid/ork til overs, så kaaanskje vi kan tenke på vennene våre. Men andre? Nei ass. Er så glad jeg slipper Janteloven utenfor Norge.
   All ros og gratulasjoner til fotballfrue som ser fantastisk ut, hun har nok gjort seg fortjent til den kroppen gjennom masse trening og kostholdsplanlegging. Og all ros til deg, som skrev et så morsomt, og ikke minst riktig, innlegg! 🙂 🙂

  180. Jeg tror du har fått feile opplysninger.
   Ja, styrketrening i svangerskapet er helt greit. Det er faktisk sunt og utgjør ikke noen abortfare så lenge man tar enkelte hensyn.

  181. Alle er forskjellige, og det gjelder også størrelse på magen. Hadde det ikke vært bra for barnet å spise/trene som hu gjorde, hadde hun nok ikke gjort det. De som har fulgt med bloggen vet at hun har stilt jordmor utallige spørsmål ang dette.
   Folk altså! Det er da ikke hennes feil at magen er liten..

  182. Interessant at fotballfruer ikke må stå til ansvar for at kvinner føler seg mindre vellykket, mens ALLE kvinner skjæres over en kam og må stå til ansvar for noen kvinners kritikk av fotballfruer. Når begynte alle kvinner å tale med en stemme? Fordi noen menn kritiserer Røkke, betyr ikke det at jeg er “såpass frekk” at jeg sier det er typisk menn.

  183. Bra blogg innlegg! 🙂 Selv er jeg litt uenig.. Synes ikke det er galt av fotballfruen fordi det får meg til å føle meg feit. Jeg er fornøyd med kroppen min jeg, og det burde hun også være (noe hun tydeligvis er). Jeg mener bare at den måten hun fremstiller livet sitt er en glorifisering av virkeligheten. Og det er noe jeg absosolutt ikke støtter. Livet er ikke perfekt så ikke lat som om det er det. Man skal ikke se smashing ut 24/7. Kunne hun ikke bare bli litt menneskelig? For en gangs skyld?

  184. Nå er det faktisk slik, at det viktigste poenget med denne saken ikke har kommet opp i ditt innlegg.
   Uansett hvor fete andre kvinner føler seg i forhold eller ikke har ingen betydning i forhold til hva dette gjør med unge jenters selvbilde og formeninger om kropp og utseende.
   For det første er det ikke naturlig å komme tilbake så flott i fasongen etter en fødsel, dette er noe kun fåtallet vil gjøre.
   Det at vi i disse dager opplever rosabloggere, fotballfruer og fitnessblogger sin hverdag påvirker unge jenter. De tror at dette er svaret på normalen, og hvis du ikke ser slik ut så er det deg det er noe galt med. For å ha en så trent kropp og være så slank må du ofte begrense deg både i matveien og vær utrolig disiplinert, da er vel ikke dette svaret på hva som er normalt?
   Det at så mange utrolig sterke og inspirerende mennesker benytter sin posisjon for å fremme et slikt bilde av kroppen gjør noe med våre fremtidige generasjoner.
   Vi vet at Iallefall Fitness mennesker kun lever slik under konkurranse sesong, men likevel postes bildene året rundt. Jeg antar og at fotballfruer har sine opps and downs, men man velger alltid å poste kun de positive sidene.
   Det er dette som må tenkes på opp i det hele, hva vil vi at vår barn skal vokse opp til? Hvordan vil vi deres selvbilde skal være? Skal de hele livet etterstrebe å være som et forbilde, som antageligvis ikke er 100% hva det fremstiller seg som? Vil ikke dette være et uoppnåelig mål som alltid vil få deg til å mislyktes?

  185. Veldig bra skrevet! Fotballfrue har vel jobbet en del for å få en slik kropp, også mens hun gikk gravid, og dermed er det ikke urettferdig – bare ulike mennesker som prioriterer ulikt.

  186. Veldig bra skrevet mister 🙂 Jeg har selvfølgelig tenkt et par tanker når gravidmagen hennes omtrent var mindre enn magen min til vanlig, men jeg hater da ikke Fotballfrue av den grunn! Herregud! Hun er kjempeflink med trening/kosthold og med hundene sine og jeg er sikker på at hun er en kjempeflink mor også. Hun har nemlig bein i nesa selv om hun kanskje er litt for beinete (les: tynn) for Norges smak 😉

  187. Man kan jo se at kroppen hennes ikke er i toppform, misforstå meg rett, hennes form/ figur er jo slank i utgangspunktet, dette er slike dama ser ut, i selv dårlig form!;).Håper jeg ikke hisser på meg noen nå. Folk gjør så mye rart, det må man jo selv om, så får man heller ´filtrere´ vekk det som irriterer en;0).

  188. Dette må være noe av det BESTE jeg har lest på lang tid(jeg leser MYE)!!!! Fysøren som jeg lo av Røkke-kommentaren, jeg satt her aleine i sengen min, og lo, HØYT. Du er genial, virkelig. Kjempebra innlegg, og ikke minst; fotballfrue ser smashing ut. Jeg er ikke like tynn som henne, men jeg er da ikke feit av den grunn? Jeg tør å påstå at jeg ser bra ut jeg også, selvom jeg er “feitere” enn Karoline. Gratulerer med førsteplass forresten, det fortjener du! Liker bloggen din kjempegodt, da du er ærlig, morsom og ikke bare blogger om silikonpuppene dine(ikke at du har det, eller?), chihuahuaen/pomeranianen din, osv. Respekt!!

  189. Sykt bra skrevet! Setter stor pris på folk som ikke hater på andre. Å hate på andre fordi dem er tynne etter fødselen er bare unødvendig og barnslig.. Noen kvinner er bare såpass heldige at dem har en bra kropp etter en har gitt verden et ekstra barn å passe på og være glad i. Jeg er selv kun 16 år og tanken på at folk som er eldre enn meg sier drit til folk fordi noen ser litt bedre ut en dem. Mange av mine venner blir helt gal i hodet på at dem må slanke seg for å se bra ut osv. ser kropps press over alt jeg går, dessverre.

  190. Jeg har født 4 barn og har vert veldig tynn i alle svangerskapene, men det var fordi jeg hadde ekstrem svangerskaps kvalme. Det er ikke sundt , man trenger fett på kroppen til å produsere melk og få krefter til barnet og seg selv , etter svangerskap og fødsel. Det fikk jeg beskjed om av flere leger på sykehuset. Det er er anbefalt å legge på seg mellom 10 og 12 kilo

  191. Det virker skrekkelig slitsomt å være fotballfrue… For en standard hun har satt seg selv. Alt, dvs ( mannen, barnet, huset, hundene, klærne, accesories’et, vesker, maten, høytidene, bursdagene til samtlige familiemedlemmer, julepynten the list is long…) må være perfekt!! Blir sliten bare av å tenke på det.. Tenk å alltid må være perfekt kledd, strigla, sminka og hele familien må vel helst matche hverandre før de kan gå på butikken, eller enda være.. tenk om de må på legevakta midt på natta?! Ork å leve sånn, den som vil…

  192. made my day! hakke ledd så godt på lennge, dette var fantastisk! enda jeg er kritisk til måten fotballfrua framstiller seg i media så var dette innlegget verdig i den o’store debatten. Det ga mening rett og slett med en god dose overfladisk “galgen” humor.

  193. Ja ja, mote riktige klær på barn, slanke fotballfruer. Hadde alle kvinner vært like slanke, hadde vi vært kjedelige for menn, hadde alle menn vært like, så hadde de vært kjedelig for damene..Og når man itte ble som en sku, så får man værra som man er… 🙂

  194. Takk!! janteloven på destrueres, jeg føler hver dag at jeg må bite meg i leppa for å ikke si det jeg mener, det er godt noen kan gå som et godt eksempel, å være hyggelig i dag og unne noen andre noe godt er en egenskap som har visnet bort, det blir heller tatt som smisking isteden for genuin neste kjærlighet til mennesker rundt oss, digger innlegget ditt å du skal være stolt for dette innlegget hærjer på facebook så budskapet dit kommer fra til alle 🙂 go on strong!! Tommel opp fra AMTK

  195. Punkt én:
   – dama ser FABULOUS ut! Ingen betviler det. Hun har selvsagt all grunn til å være stolt, fordi hun har klart å tyne kroppen sin til å se slik ut. For det ER tyning som skal til for å veie snaue 50 kilo når man tross alt er såpass høy som hun er.
   Punkt to:
   – dama har en spiseforstyrrelse (innrømmet det selv, ja)
   Hun bærer alle preg på å ha en usunn kropp, med “lollipop-fasong” (hodet er uproporsjonalt i forhold til resten av den syltynne kroppen), innhule kinn og svært markert beinstruktur. På bildet hun la ut etter fødselen ser man klart at håndbaken hennes er BREDERE enn resten av armen. Det er slett ikke normalt.
   Punkt tre:
   – dama “omgår” spiseforstyrrelsen, ved å framstille sin hverdag, med BEINHARD diett og trening, som “sunn og helsefremmende”.
   Ingen bør tvile et sekund; en slik hverdag er ikke for alle å følge, det er IKKE normalen, og det er ikke sunt og helsefremmende over tid.
   Den som vil applaudere en anoreksiker/bulimiker for å ha gått ned noen kilo (uansett fødsel eller ei), bør ta seg en tur i tenkeboksen.
   Punkt fire:
   – dama leses av 100.000 hver dag. Hver dag! At hun velger å fronte hvor smashing hun ser ut (med spiseforstyrrelse kamuflert som sunn livsstil) er ikke helt problemfritt. Hun vet utmerket godt at ikke alle ser sånn ut etter fødsel, og selvsagt er hun stolt. Hadde alle sett sånn ut etter fødsel, så hadde jo hele poenget hennes med bildet, falt bort.
   Det må egentlig gå an å innse at et slikt bilde ikke hører hjemme på en så mye lest blogg.
   Særlig når bloggen i tillegg skal fronte såkalt sunn livsstil.
   Det hun lever ut er ikke supersunt. Det er superekstremt.
   Dama er alle anoreksieres/bulimikeres idol, og i samme slengen en glimrende unnskyldning for å fortsette å pine kroppen og helsa.
   “Når Fotballfruen ser så flott ut, og er så vellykket, så blir jeg også det, ved å fortsatt gå ned i vekt.”
   Det handler om hvilket forbilde man vil være, når man har Norges mest leste blogg.
   Og bare for å ha det sagt;
   – jeg har født barn. Jeg så sånn ut få dager etter fødsel. Det er mange fødende kvinner som ser tilnærmet slik ut – av naturlige grunner, i kombinasjon med normal diett og trim.
   Men vi har ikke 100 000 lesere, vi har ikke spiseforstyrrelser, og vi har ikke et ekstremt hverdagsregime.
   Vi har kort sagt ingen påvirkningskraft, verken i negativ eller positiv retning, fordi ingen ser oss.
   Fotballfrue har en bekreftet posisjon som helsetalsperson gjennom sin blogg.
   Med stor makt, kommer stort ansvar.
   Hun har ikke brukt den makten særlig klokt den siste tiden. I stedet har hun latt seg styre av sin spiseforstyrrelse, der bekreftelse gjennom utseende og vekttap får henne til å føle seg vellykket.

  196. Mye frem, tilbake og like langt her. Fotballfrue står i bresjen for et kroppsfokus jeg tror ikke er så sunt for oss, samme hvor gamle vi er, men spesielt for 12-åringene som suger til seg blogger som om det som står der er sannhet og ikke pyntet på.
   Fotballfruen har også selv gått ut og sagt at hun har slitt med anorexia, og det er ikke akkurat noe som man noen gang slutter med. Har man spiseforstyrrelser, så har man dessverre det. At barnet hennes hadde lav fødselsvekt er det også få som snakker om.

  197. Jadda, må le litt, du har vel ikke akkurat følt dette på kroppen selv.
   Jeg er i grunnen drittlei av alle rosabloggere, fotballfruer og interiørbloggere som tror at ikke livet dreier seg om andre verdier enn den bobla de selv lever i. Greit nok at de er smarte nok til å skjønne at de tjener penger på det, men “innholdet” i bloggen til Fotballfrue er mer eller mindre grunt og gir meg ingenting tilbake.
   Gravide kropper kommer i alle former og fasonger og det gjør de jaggu meg etter en fødsel også, så la det være med det da. Hun blogger om livet sitt og det hun synes er verdt å vise frem, dere har tydeligvis alle lest og sett. neste gang kan dere droppe å lese, slutte og irritere dere og bruke energien på noe annet i stedet. Det sitter i hodet på alle dette, alle har sin egen oppfatning av hva som ser “smashing” ut. Jeg for min del synes det er greit med et par kilo ekstra i stedet for å se ut som en 12 åring med silikonpupper, andre vil gjerne både være som ,og ikke minst ha ei Fotballfrue, sånn er livet!!!

  198. joda, hun ser smashing ut og alt det der, men jeg må innrømme at dersom jeg hadde funnet ett bilde av min mor på nett der hun er iført blondetruser med rosa rysjekant og en pushup bh (mer rosa rysjekanter) som etterlater hennes melkesprengte pupper oppe rundt halsen hennes så tror jeg jeg hadde dødd på meg… spesiellt siden det garantert hadde vært en eller annen småkåt tenåringsgutt i klassen min som hadde gjort meg oppmerksom på bildet…
   hadde det skadet om hun hadde tatt på seg en trang topp og en tights for å vise fram den stramme magen og snæcksy kroppen da? bare for å ta bittelitt hensyn til at kanskje ikke datteren hennes kommer til å synes det er dødskult at mamma likte å vise seg fram som en pinup modell for hele verden for å få noen ekstra klikk på bloggen sin?

  199. Jeg er uenig med deg. Jeg synes at du fokuserer på helt feil ting . Dette har med at unge jenter leser slike blogger og tror det er sånn det er normalt
   å se sånn ut.Jenter kan utvikle alvorlige spiseforstyrrelser som kan føre til døden. Det er ikke bare fotball frue som er med på dette , men også andre topp bloggere. Er det ett sånn samfunn vi vil ha? Jeg synes i hvertfall at det var unødvendig å poste det bilde på nettet når hun vet hvor stor innflytelse hun har på andre jenter. Hun virker syk hele dama. Det kan godt hende at hun sliter med spiseforstyrrelser selv, og da er det hvertfall ett dårlig forbilde. Det er nettop slike bilder som hun legger ut som skaper spiseforstyrrelser. Jeg mener at du ikke kan nok om emnet for å uttale deg. Dette har med liv og død og gjøre, og da blir det feil at du oppmuntrer til det og setter dette i en slik vinkel. Du skal selvfølgelig ha lov til å ha din egen mening om dette, men du må bare vite at det er tusenvis av jenter som sliter med spiseforstyrrelser hele livet eller dør på grunn av dette med kroppspress. Tenk litt på det du….

  200. Kunne ikke vært mer enig!
   Er kun sjalue jenter/damer som hakker ned på Caroline/fotballfrue.
   Hadde de jentene/damene jobbet og trent og spist like sunt så hadde de og sett sånn ut etter fødselen og hvem hadde ikke lagt ut bilde etter fødselen?
   Syns Caroline/fotballfrue er helt fantastisk og fortjener en klapp på skulderen. Er ikke alle som er som henne.
   Godt skrevet!

  201. Det er det kvalmeste bilde jeg har sett av ei jente som har V form på magen 😉 kos deg med pinnekjøttet 😉

  202. Som om jeg skulle sagt det selv. Kunne ikke vært mer enig med deg! Ære være henne for den hun er. 🙂 Vi andre får klare oss fint med og være oss selv vi og. God jul!

  203. Så enig med du 🙂 Kjempe bra! Hver og en bør tenke på seg selv istedenfor å hakke ned på andre. Gleeeder meg til pinnekjøtt 😉

  204. Til deg over her som påstår at trening med vekter under svangerskapet er farlig kunne seriøst ikke tatt mere feil. Samtlige av damene jeg vet om som løfter fra før har løftet seg igjennom hele svangerskapet og pågrunn av dette hatt enklere fødsler og enklere svangerskap. Så den gameldagse tenkningen der skal du bare ta med deg en annen plass. Det er anbefalt å være i aktivitet når man er gravid. Det være seg turgåing som vektløfting. Men man starter ikke med det for første gang under en graviditet, men kan love deg løfter du fra før er det best at du fortsetter inn i de neste 9 mnd^^

  205. haha drit bra ! ja mer enn sånt bilde man tenker for de som har barn fra før: Neste gang skal jeg kje bare sitte i sofaen å spise, neste gang vil jeg heller bevege meg og spise sunt.

  206. Hvis folk slutter å lese disse rosabloggene vil det vel ikke være like spennende å blogge heller….Dette var første og siste gang jeg engasjerer meg i en slik blogging.Om man vil engasjere seg og la seg påvirke av dette(sorry) tullet er opp til hver enkelt! For meg er dette bortkastet tid!

  207. Pappahjerte: Takk for at du svarer! Det gir bloggen verdi, synes jeg.
   Ja, det virker kanskje spesielt å henge seg opp i ett ord. Men det var altså det ordet, eller implikasjonene av det som interesserte meg. Og svaret ditt gjør det nesten mer interessant, da du setter det inn i en personlig kontekst.
   Det jeg hører deg si er at dersom man greier å avsette energi til å tenke business på fjerde dagen i barseltåka, så er det beundringsverdig. Selv synes jeg det virker som en pussig prioritering, men forstår selvfølgelig at det lar seg gjøre. At det er beundringsverdig, synes jeg ikke. Betyr svaret ditt at dersom du selv hadde greid det, så ville du vært stolt av det?
   (…ser at du har fått svimlende mange kommentarer, men det hadde vært morsomt med et lite svar)

  208. Ser poenget ditt! Men du skjønner mitt og? Spørsmålet hadde kommet fra et hold før eller senere, men tanke på livsstilen og kostholdet hennes, dermed ville også et bilde kommet! Kanskje ikke helt i samme liga, det må jo sies, og kanskje ikke etter 4 dager.. Men jeg tror allikevel det ville blitt aktuelt i løpet av noen uker! Jeg tror det er noe leserene ville forventet å se på et tidspunkt, på samme måte som at de vil se hennes nye innkjøp.
   Uansett, jeg må bare si at jeg digger ironien din, samtidig som du treffer spikeren så midt på hodet! Og enig med en over her – pappahjerte for president!

  209. Jeg ler så tårene triller jeg. Fy søren så utrolig bra skrevet! Dette er noe av det beste jeg har lest på lenge. Helt enig med deg 🙂

  210. Så utrolig enig! Kan man ikke unne andre å se godt ut selv om ikke vi selv nødvendigvis er ett glansbilde?
   Har gått rundt med de samme tankene siden hun la ut bilde, flott får henne, hun har gjort en innsats får å kunne bevare figuren, selv etter ett svangerskap og en fødsel ! Så, isteden får å ligge på sofaen å trøkke innpå med diverse godsaker å rakke ned på andre, gjør en innsats for kroppen, å kanskje kan flere komme ut av svangerskapet noen kilo lettere. Alt får lett å kritisere her til lands, hva med å heller gi positive tilbakemeldinger?? 🙂
   FLOTT SKREVET!

  211. Du er så kul du. Du er bare så kul! Jeg er helt enig med deg!!! Flott for ballkjæringa om hu er fin etter fødsel!

  212. Jeg er enig med deg, Peter. Bare ikke folk går rundt og tror at alle kan se sånn ut fire dager etter fødsel, bare man spiser sunt nok, og trener hardt nok. :/

  213. Tommel opp! Personlig blir bildet litt drøyt for meg, men det er nok mer fordi jeg ikke ville hatt et så lettkledd bilde av meg selv ute på interweben (ser forresten at du ikke har de samme grensene der ;).
   Skjønner ikke at det kan komme så mye negativitet og trolling for et bilde av en vakker nybakt mor! Folk er gærne, og ser visst ikke ironien når de hater på henne for at hun visstnok hater på andre ved å være fit og flott.
   Tror og håper mange endrer tankemåten sin etter å ha lest dette fine kåseriet som setter ting i perspektiv!

  214. Jeg elsker når mennesker skriver det jeg tenker for meg :p så slipper jeg selv å skrive så lenge.. Jeg har bare en ting å si til dem som svarer at “jeg er ikke sjalu på fotballfruen, jeg bare syns det er dumt at hun får andre damer til å tro at det er slik man blir etter en fødsel”
   ALTSÅ HELT SERIØST! De damene som er så ufattelig dumme at de tror fotballfrue er mal for alt og alle, burde ikke få barn i utgangspunktet da det er tydelig mangel på intelligens, evne til å tenke selv og undersøke ting man lurer på! Tydelig ikke i stand til å ta vare på et barn….!
   Med andre ord, nei! Det er bullshit! Bare en uttalelse å gjemme seg bak fordi du ikke kan innrømme at ja, du blir sjalu og ja, det plager deg at hun ser bedre ut enn deg og dette forferdelige faktum at mannen/typen din mest sannsynlig kommer til å skikke på det samme bilde og tenke “WOW”
   Så hold kjeft!! Seriøst! Hold kjeft og surmul for deg selv. Og hvis det plager deg så jævlig at folk ser bra ut, SÅ DRA DEG PÅ TRENINGSSTUDIO OG HOLD KJEFT og svett mens du holder kjeft og holder ut AKKURAT som fotballfrue har gjort!!
   For ordens skyld er jeg 1.65 høy og veier 74 kg! Altså gaaanske langt unna fotballfrue! Så sitt ikke der å tro at jeg selv er tynn som en strek! Jeg bare skylder ikke på alle andre for min egen latskap!!
   Ble visst skrevet en del allikevel, ja… :p

  215. Du skriver:
   “Fotballfrue har da ikke noe ansvar for hvordan andre ser ut. Hun er tynn, that´s it. Det er da ikke hennes feil at andre så vesentlig dårligere ut enn henne etter at de selv fødte barn? Hun har da ikke sagt at andre skal se ut som henne eller satt standarden for hvordan folk bør se ut, hun har bare sagt “Slik ser jeg ut”. Om noe, bør man ikke rose henne for å tørre å legge ut et såpass dristig bilde? Om noe, kan man ikke si at “Jøss, det går an å bevare en flott figur selv om man får barn, det må jeg si var motiverende””
   Og klarer dermed selv å bidra til den destruktive kulturen som bildet til Fotballfruen gjør også. Du klarer tilogmed å motsi deg selv i samme avsnitt.
   Hvorfor er det å se annerledes ut enn Fotballfrue dårligere? Og er det virkelig det utseende som er “en flott figur”? Dine egne ord..
   Takk for enda et bidrag til kvinners/jenters utseendefokus og ideen om at det finnes en vekt/fettprosent/muskelmasse/skjelettstruktur/fettfordeling som er “perfekt”

  216. Fantastisk innlegg 🙂
   Når jeg ser bilde av Fotballfrue så tenker jeg: tar hun på seg “hjelp meg under gravidtiten for å ikke bli smell feit” oppdrag? dette er ikke annet en fantastisk å kunne se slik ut etter bare 4 dager. Hun har faktisk bevist at du mååååååå ikke legge på deg 100vis av kilo bare fordi du er gravid.
   Vi i Norge (spess kvinner ) har totalt sluttet å oppmuntre hverandre, gi positive tilbake meldinger, være snille mot hverandre.
   Akkurat på det punktet har vi MYE å lære av andre kulturer…!
   Nok en gang fantastisk blogg.
   Hilsen ei som la på seg 40 kg under graviditeten og mer enn gjerne skulle hatt viljen og kroppen til fotballfrue
   (men hater ikke henne for det)

  217. KJÆRLIGHETSERKLÆRING!
   Beste innlegget (og eneste) jeg har (orket å lese..) lest om dette.
   Noen prioriterer å være superfit hele tiden, og noen prioriterer litt ekstra ribbe. Sånn er det bare. 🙂

  218. Hvorfor får hun honnør? Fordi hun er veltrent(det er hun sikkert, men altfor mager til å være sunn) hvorfor er Norske jenter misunnelige(det er vi ikke, ikke jeg ikke vennene mine ingen av de nesten 1000 medlemmene på kvinneforumet jeg er medlem av) problemet er at vi er lei. lei av at dette blir presset fram som et ideal å følge. Og til dere som vil ha kroppen hennes: Kjør på, bli anorektikere med klare tegn til Ortorexia.Damen har klart et anstrengt(og nå er jeg mild) forhold til mat og et lettere frovrengt bilde på egen kropp. Dette er ikke mobbing av henne, det er et BRØL fra en spiseforstyrret 30 åring som ofte ser ut som fotballfrue og som også vet at når hun ligner på den dama da er hun syk! da sulter hun seg selv, da overtrener hun, da går hun i timesvis uten mål hver dag. Det er ikke VANSKELIG å se slik ut, men det er sykelig!
   Slutt å skryte av henne!
   Send heller noen SF brosjyrer på døren hennes!
   DET trenger hun om hun skal oppdra en datter, min mor var også sykelig optatt av sitt eget utseende.
   “se” på meg nå!

  219. Samboeren min begynnte å snakke med meg om dette bilde i går mens vi var ute å kjørte bil. Jeg tenkte til å begynne med at dette var noe jeg ikke brydde meg om i det hele tatt, men når jeg fikk høre noen av de kommentarene som folk har skrevet om dette bilde begynnte jeg å bli irritert.
   Det som jeg bet meg mest i, var at “Det er unormalt å være så tynn”. Nei, det er apsolutt ikke unormalt å være så tynn som denne dama er. Hun var godt trent før hun ble gravid, å da holder man seg også bedre etter fødselen enn kvinner da i utganspunktet har litt mere “flesk” på kroppen. Så jeg synes at det er ganske frekt å si at det er unormalt å være tynn, det er ikke det.
   Det er unormalt å være overvektig, å da snakker jeg ikke om å være litt lubben i ukene etter en fødsel, men generelt ekstremt overvektig, det er mere unormalt synes jeg.
   Men hva er egentig normalt i disse dager..!?

  220. Kjære blogger, skjønner du ikke at hun bidrar til et kroppsfokus som er usunt? Susanne Aabel var i overkant fjasete i innlegget sitt, men hun spør et veldig riktig spørsmål. Hva i all verden vil Fotballfruen med å legge ut slike bilder? Hvis hun er stolt av å se slik ut, ville hun da følt seg misslykka om hun hadde strekkmerker og kulemage selv etter at babyen er født? DET signalet trenger vi ikke spre rundt oss med. Heller ikke Fotballfrue.

  221. Jeg er ikke sinna for at hun er tynn, jeg er ikke misunnelig på henne, personlig synes jeg hun er litt i tynneste laget. Men trives hun sånn, er det helt fint. Derimot er det ikke greit at hun står i trusa og bh’en og legger ut et bilde på internett. Hun er et forbilde for veldig mange unge jenter, og jeg og mange andre prøver å få dem til å forstå at du ikke må legge ut lettkledde bilder på internett. Den jobben ble ikke noe lettere med det bildet.

  222. Når ble det og føde barn noe unormalt? Det virker som holdningen på og rundt det og la slekt følge slekters gang. (Om mulig, det ene og kun det eneste, vi har igjen etter oss). Blir et maratonløp i og følge det vi så gjerne ønsker og oppnå for og bli mest mulig lik det glansbildet…ukeblad/magasin, av et vellykket liv vi så gjerne higer etter, som overhodet mulig. 50 tallets kvinne ideal er noe vi i dag ser på som litt komisk og totalt urealistisk. Å det var jo det. Da jeg ble født var også tiden for sykehus oppholdet for kvinner etter fødsel mye lengre. Opptil en uke. Å komme ut av sykehuset etter to tre, fire dager var utenkelig som syn i hele samfunnet. Man tok m.a.o. hensyn til det kvinnekroppen i sin naturlige, normale, fantastiske egenart hadde vært gjennom.
   Det er vel her kritikken ligger, bortsett i fra at bildet av frua for meg, minner sterkt om en rosabloggers bekreftelser fra skolehverdagen i 9 klasse. Så handler det ikke så rent lite om et varsko angående holdnings mønster som mange ser på med bekymring. Vi må ikke komme tilbake til det usunne, unormale og totalt urealistiske kvinneideal som eksisterte på 50 tallet. Selv om pakningen er noe annerledes i dag. Er det mye som minner om at vi er på vei tilbake dit.
   Det er ikke normalt og se slik ut etter en fødsel. Samtidig stiller jeg spørsmålstegn på normativen angående eget kroppshysteri framfor morsfølelse?
   Eller er det også noe vi vil komme til og se mer av? For og passe inn i bildet av lykkelighet og normativitet, bør du være fit og fit for life, 4 dager etter fødselen. Samtidig bør barnet bli ens egen lille markedsvare. I form av glansbildet lykkeligheten….
   Det sunne i hele denne saken er at den ikke er blitt forbigått. Men startet et ras av mot argumenter på nettopp normativitet, ideal og hysteri.

  223. Halleluja og amen!!!!! Sååååå bra skrevet. Kos deg med julematen i og før jul, det skal jeg. 🙂

  224. Det er jo alltid noen som tar det slik å tenker at siden hun er så tynn så er de tykke! meningsløst spør du meg – get a backbone!!!
   Poenget mitt er egentlig at grunnen til at jeg tror mange kvinner reagerte negativt var fordi fire dager etter en fødsel burde fotballfruen ha et helt annet fokus enn å lage et bilde til sine følgere på instagram…

  225. “This is what it is like to go to a news stand almost anywhere in the civilized world. Now granted, for many men it may require a degree in Philosophy to see something wrong in these images. But if we are in a reflective mood, we can ask; Is this the perfect expression of psychological balance, with respect to variables like youth, beauty and women’s bodies. Is this the optimal environment in witch to raise our children? Probably not.” – Sam Harris: http://www.youtube.com/watch?v=X3e7QkP4F20

  226. Vila har en del fine kjoler mener jeg 🙂
   Hej kompis!
   Kult at du fant oss! Håper du finner det du leter etter. Forresten, vet du at vi har prisgaranti på hele vårt sortiment? Velkommen!
   Kjøp Canada Goose Jakker Online Finn enkelt nettets beste priser.‎ Spar 20 – 40 ? 60 -80% på varer!‎‎ Gratis frakt og 14 dagers returrett! Kjøp nå!‎‎

  227. Godt skrevet og gode sammenligninger! 🙂
   Er stort sett enig, men jeg syns det var litt drastisk og legge ut ett bilde i bare undertøyet liksom 😛 Hahah! Men det er min mening 😛

  228. 50 000 norske kvinner i aldersgruppen 15-44 år vil til enhver tid vil ha en spiseforstyrrelse. Herav har 2700 kvinner anoreksi, 18 000 bulimi og 28 000 overspisingslidelse (Rosenvinge JH, Götestam K, 2002).

  229. Genialt innlegg! Selvfølgelig skal hun få legge ut bilde av seg selv. Utrolig stor andel av jentene bruker jo sin kropp og sitt utseende som markedsføring av seg selv. Og missunnelsen er så klart dritstor. Virker som om den er ekstra stor i Norge.

  230. Skam dere alle!!
   Hun er super heldig som har sen så slank og fin kropp, etter fødselen.
   Hvis det hadde vert en dame 50 kg mer hadde dere hyllet hun!!..
   Skjerp dere alle. husk hun har også følelser!…….

  231. Skjønner ikke at damer gidder å sammenligne seg med denne Fotballfruen. Flesteparten av Norges damer ligger nærmere skjønnhetsidealet enn henne.
   Å hevde at årsaken til at man ser ut som Barbie fire dager etter fødselen er p.g.a. sunn livsstil må da være sprøyt. Det kan neppe ha vært en sunn graviditet om du ser ut som Barbie fire dager etter fødselen. -Å legge ut skrytebilde virker ikke lite sykt det heller.

  232. Dette var så bra skrevet at det nesten får meg til å gå i mot prinsippet mitt på å bruke uttrykket ”word”,
   Eg har aldri lest noe som har fått meg til å le, og faktisk tenke på samme tid! Thumbs up! Du har en ny leser, ikke at det betyr så mye da, haha!

  233. Hei, jeg gadd ikke lese hele innlegget ditt så kan hende jeg har mistet noen mindre viktige poenger.
   Men jeg fikk med meg konklusjonen din.
   En ting er hva du en mann på 32 år mener.
   En annen ting er en jente på 14 år!
   Alvorlig, bruk det vettet du har mellom ørene dine, om det finnes noe?

  234. Noen kunnskapsbegreper å lære av:
   Modelllæring. Vi er flokkdyr, vår overlevelse ligger instinktivt i oss om å adaptere etter, og gjøre oss likt av foreldrene våres, for å få omsorg. Dette er slik vi får mat, vann, stell, og oppfostring. Det er slik vi overlever. Dette grunninstinktet ved å være menneske varer hele livet ut. Det er like sterkt i oss når vi er tenåringer som babyer. Tenåringer er i en livsfase hvor de sårbart arbeider med å skape sin identitet. Forskjellen fra babytid er at nå tenårene er man ser også ut til verden, ikke bare til sine foreldre og nære pedagoger. Ut i verden betyr på folk som er litt eldre enn seg selv, på tv, i media, på de som idoliseres av kulturen; altså på bloggen til fotballfruen.
   Å være et menneske er å være i relasjon til omverdenen. Det betyr at vår selvoppfatning skapes i relasjon til våre omgivelser. Slik har jeg lært meg norsk og matte, og en stammejente fra Amazonas har lært seg å flå og spise en slange og bruke skinnet til hatt. Du sier jenter selv er ansvarlig hvis de føler seg presset til å trene og sulte seg eller føler seg stygge. Dette er snevert, tatt i betraktining kunnskap vi har, som for eksempel det jeg beskrev over.
   Doxa og symbolsk vold. Doxa er Bourdieu sitt begrep. Jeg anbefaler å lese hans teorier på det varmeste. Doxa er kulturelle normer vi tar for gitt. Normer produsert av noen over oss, for å holde orden i hierarkiet. Doxa er usynlig og virker inn på oss, de virker inn på vår selvoppfatning. Slik kan skjevheter som er så stygge at de ikke tåler dagens lys (Bourdieu sine ord) fungere helt uanstrengt. Hvordan kapitalismens råskap dreper fattige mennesker i rike råvarelandene er ett eksempel. Denne fotballfruen er et annet. Denne fotballfruen bidrar sterkt til at mange jenter synes de er stygge feite, ikke gode nok som personer, håpløse og så videre. Som Per Fuggelig har skrevet: ??Demon nummer to som romsterer i det norske hus for tiden, er perfeksjonismen.(..) Det eksklusive kroppsidealet innsnevrer den kroppslige toleransen og trivselen i samfunnet. Tykke, korte, skjeve, trette, seine syke kropper tåles dårligere og liker seg selv mindre.? (1)
   Og jeg snakker fra erfaring. Jeg har selv vært tenåringsjente, selv om jeg føler meg trygg og sterk nå, så var det til tider et snevert helvete å være tenåringsjente i en verden som skriker til deg fra alle kanter at du er ikke noe å snakke om hvis du ikke er dritpen, supert kledd og utrolig veltrent og superflink. Vær vellykket, ellers grav deg ned i tide.
   Problemet ligger i at fotballfruen er selv offer av denne ukulturen. Hun tenker sikkert ikke over hvor mange jenter som får et spark av mindreverdt og treningspress av å se dette bildet. Eller så gjør hun det ,og da er det virkelig ille.
   Derfor må vi si ifra. Denne overfladiske kulturen må snakkes i mot. Du skriver at det er de som føler seg stygge sitt problem og at selvtillit ikke er allemannseie. Men selvtillit blir skapt i relasjon til omgivelsene og det er ditt problem. Og mitt problem. Og vårt alles problem. Vi er flokkdyr. Vi skal leve i samfunn og ta vare på hverandre. Og vi bidrar til å opprettholde denne overfladiske og skjeve kulturen. Vi bidrar til å føre symbolsk vold på de svakeste i flokken vår. Er det noe å være stolt av eller skal vi ta en tur innom selvinnsikt og verdisystemet vårt og kanskje stake ut en litt annen kurs i vår oppgave som medmenneske? Du skriver jo at du er en tøff mann med et mykt hjerte. Jeg mener at vi må få dypere innsikt i kulturer og ukulturer vi bevisst og ubevisst reproduserer.
   Du velger ikke ditt utseende. Skal mennesker som er styggere og fetere en den smale perfeksjonismen føle seg mindre verdt? Vi lever i en kultur som sniker inn i våre egentlige ganske rause hjerner og styrer oss i retning av en menigsløs perfekt standard hvor vi ubevisst ser ned på mennesker som er litt skjeve og stygge, og ser opp til mennesker som er vakre.
   For en fæl ting! Slutt. Våkn opp! Slutt å produser denne ukulturen! Bourdieu sier at doxaens selvoppholdelse er å gyldiggjøre, evigggjøre og reprodusere disse skjevhetene, dette er noe han kaller symbolsk vold. Så vi må slutte å reprodusere symbolsk vold som påvirker de av oss som er svakere, annerledes.
   Hilsen Stine

  235. Poenget her er vel heller det at det er FOR MYE KROPPSPRESS på oss jenter fra dere gutta! OG for å ikke glemme alle kjendiser. Det er et evig slit å få slengt i trynet veltrente damer/jenter hvor enn du snur det forbanna hodet ditt. Selvfølgelig går det inn på en når man ser KUN sånne bilder HVER dag og i hvert jævla bilde og plakat!!!

  236. Kan du dokumentrere det- at vektløfting ikke er farlig i svangerskapet? Det er nemlig mange leger som har dokumentasjon på at det ER FARLIG.

  237. Hei!
   Jeg er forsåvidt enig med deg i at det har blitt ALT for mye hets, Frua er fin ho. All kudos til dama. Men har ho ikke et ansvar likevel? Ho har veldig mange unge lesere, og jeg husker jo selv tilbake da jeg var 14 og blei småhakka på fordi jeg ikke var sånn “samfunnet” mente var bra nok. Jeg tok det ikke til meg, men det var det en del andre i klassen som gjorde..
   Poenget mitt er, er ikke bloggerne i dag med på å forme synet til de unge om hva som er “bra nok” og burde ikke da et sånt bilde egentlig ikke bli lagt ut?
   (Får slenge på at det er det smarteste PRstuntet jeg noensinne har sett, og at jeg håper ho klarer å distansere seg fra all den unødvendige og slemme drittslenginga).

  238. Okei, dette er det første inegget jeg har lest på din blogg, og jeg digger deg. Takk for at du mener det du mener og i motsetning til meg klarer å få det ut på en FANTASTISK måte

  239. Tommel opp 🙂 kunne ikke sakt det bedre selv.for de som fikk en knekk i selvbildet sitt ettet å ha sett dette bildet, kan skrive det ut og henge det på kjøleskapet… la det henge som motivasjon til å gjøre noe for seg selv 🙂 trening og kosthold 🙂 syns fotball fruen ser smashing ut med vaskebrettet sitt, så kan jeg sitte her å kose meg med vaskebaljen min ;)skal ikke overanstrenge meg før jula er godt over for denne gang. GOD JUL 🙂

  240. I tillegg til at du håndterte begrepet “forfordele” på en aldeles forbilledlig måte håndterte du denne ikkesaken tilsvarende. Kort sagt: Du har bestått testen!

  241. Hvis det stemmer, at hun har stått frem og sagt at hun seriøst har sliti med spiseforstyrrelser, blir det ikke da mer skade enn hjelp med å hylle henne for å være mager og flott? Hvis vi skal fokusere på HENNE, er det DET hun i sannheten trenger? Mest av alt, trenger hun nok garantert at vi alle sammen begynner å fokusere på noe helt annet enn henne. Ja, hun la opp til dette, men nok får være nok, tenker jeg i alle fall.

  242. Det er millioner av mennesker som ser ut som fotballfrue 4 dager etter fødsel, det er bare det at det ikke er så mange som har guts til å skryte litt av seg selv. Så stå på fotballfrue og vær stolt, gi blanke i alle som ikke tør å vise seg fram. Godt skrevet !

  243. Hun må da gjøre akkurat hva hun vil, men “..rose henne for å tørre å legge ut et såpass dristig bilde?” – hvorfor det??

  244. Hvis INGEN ANDRE enn Fotballfrue og meg selv (selv om jeg ikke har barn) skjønner at det faktisk er mulig å se smashing ut etter en fødsel, samtidig som veldig mange, kanskje til og med de aller fleste sliter med noen kilo ekstra både her og der, strekkmerker og store bleier- vel, nok om de!
   Og hvis unge mennesker får så grusomt dårlig selvbilde, selvfølelse og/eller selvtillit av å se slike bilder- da tør jeg å si at det først og fremst er foreldrene som har sviktet, som ikke har greid å formidle den virkelige verden godt nok. Tydeligvis veit ALLE mødre hvordan dette fungerer- det er da veldig rart at ingen av barna dems veit det 😉

  245. Enig med asap…. Hvorfor skal vi rose henne for å stå å brette seg ut i undertøyet slik? er ikke hun fersk mor og har en mann? Hadde jeg gjort noe sånt hadde jeg blitt sett på ei som er ute etter mannfolks oppmerksomhet og er akkurat dette ser ut som. Så dårlig selvtillit er jo heller hun som har.

  246. HAHA. du er priceless :)) å at du som er mann nevner fødebleiene og om alt som skal ut etter fødsel.creds til deg! du vet hva du snakker om 🙂 til og med mannen min som også var med på fødselen har vel glemt alt med bleier og renselsestiden etterpå.det er jo bare sånne ting som man ikke husker (les ikke vil huske) humoren din er på topp,keep up the good work man! du kan og skrive :))
   liker innlegget ditt!

  247. TIL ALLE DERE SOM KRITISERER DENNE FOTTBALLFRUA!
   Det er noen av dere som synes at det er feil av henne å legge ut ett bilde av sei selv på sin egen blogg, og at det sender feil signaler til de jentene som er 13+.
   DA er noe jeg ikke forstår, skal hun skrive under bilde sitt : ikke bli som meg, jeg er for tynn.
   Eller skal man faktisk akseptere at hun er som hun er, og at det er hennes blogg, der hun legger ut om sitt liv og sine meninger.
   Hadde denne dama vert 30kg tyngre hadde det ikke vert noen som hadde brydd seg om å slenge dritt, men siden det garanter er noen som er misunnelig, og egentlig vil se ut som henne blir det stort leven..
   Hun er som hun er, og om noen ikke synes at det er greit, IKKE LES BLOGGEN HENNES!

  248. gøy innlegg 🙂 bryr meg fint lite om koss andre ser ut,gjør og driver tiden sin med. vi er ingen like , noen damer må jobbe 10 ganger hardere enn andre damer for å oppnå et mål. tror dette “problemet”, ikke hadde vært like stort om vi ikke ble presset av media og andre steder om at tynt er bra, tykt er tabu. jeg elsker kroppen min,selv med 5 kg ekstra på magen eller litt for mye muskler eller samme hva. det er tross alt JEG som skal leve i MIN kropp. og om andre har problemer med koss jeg ser ut, er det fortsatt ikke mitt problem så lenge JEG er fornøyd. og sånn burde alle damer tenke. menn liker ikke bare tynne slanke damer, her er det snakk om smak og behag i alle former. og om damer tenker : “når jeg ser på fotballfruen føler jeg meg så tykk” . 1: fuck it! betyr ikke at hun er perfekt. 2: om du føler deg feit så kom deg på fjellet, eller kjøp deg et medlemskap på treningssenter og work that ass 🙂 lykke til ! 😉

  249. Ronny: Haha! Sorry. Jeg har selvfølgelig kjøpt DET perfekte treet og det er mye finere enn ditt. Dessuten er fattern sterkere enn far din. So there! 😉

  250. Jeg nikket mens jeg leste hele innlegget. Jeg smilte når jeg leste de siste setningene.
   “Så får jeg heller akseptere at jeg ikke ser ut som Fotballfrue. Jeg hater henne ikke av den grunn. Jeg bare elsker pinnekjøtt.” – Pappahjerte

  251. Lillian: Hør hør! Ja dæsken, VG hadde vært no. MEn uansett, det ligger mye arbeid bak kroppen hennes, det er jo på sett og vis jobben hennes, så hatten av for å tørre å værra seg sjøl og trosse sjalusien.