Ukas krangel – Det ordner seg

Det er lite jeg kan gjøre som får frøkna mer fyret opp (på feil måte) enn å gå rolig og bekymringsløst inn i en stresset situasjon. Når damer blir litt stresset, så er menns nonchalante tilnærming til livet som ren kryptonitt.

Som den gangen vi forlot heimen for å legge ut på en flere timers kjøretur.

“Har du husket lommeboka?”

“Ja, skulle tru det”

“Husket vi bleier da? Tenk hvis han bajser nå, det er veldig lenge til vi er fremme”

“Æss, det ordner seg”

“Hva da, ordner seg? Han kan jo ikke bare sitte der heller stakkar, og hva hvis du faktisk ikke har med lommeboka da og hvis vi ikke finner frem til hytta og hvis vi-“

“Heeeeeey?. Slæbbæ. Det ordner seg”

 

 

Det faktum at det mest sannsynlig faktisk vil ordne seg kommer helt i skyggen. Damer ønsker tilsynelatende at vi menn skal bli like stresset som dem, for å prøve å holde hodet kaldt virker kun som bensin på tørr ved.

“Det hadde faktisk vært hyggelig hvis du hadde giddet å vise LITT engasjement her, jeg står faktisk på dagen lang og det-“

På dette tidspunktet er det ikke helt uvanlig at vi menn setter kroppen på autopilot og lar hjernen ta seg et fortjent lite avbrekk.

Til slutt bryter vi gjerne gjennom som en tåkelur. Vi hypnotiserer kvinnen med vår gudegitte gave til å komme med en lang rasjonalisering av situasjonen. Dette fungerer på kvinner som blokkfløyta på en kobra. “Oookei, hør her! Det hjelper lite om jeg stresser meg opp og går i fistel jeg også, for da kommer vi ingen vei. Enten så ordner det seg eller så ordner det seg ikke. Hvis det ordner seg, så er alt i skjønneste orden og ingen grunn til å klikke i vinkel. Eller så ordner det seg ikke, og da blir vi bare pent nødt til å fikse det. Vi har nok bensin til å komme frem, vi kan alltids bla bla bla,” fortsett med fornuftig logikk til lufta har gått ut av kamphunden i passasjersetet, og hun sitter og fråder lykkelig som en katt ruset på kattemynte.

 

 

Alarm – Svigers kommer!

Et annet klassisk tilfelle der det bugner av kvinnens vrede er når svigerforeldrene er på vei og er maks en times tid unna. Hybelkaninene har vokst seg så truende at de holder bikkja tilbake mot løsepenger, klesvasken henger fortsatt på stativet, stua ser ut som et før-bilde fra Ekstrem Oppussing og lammelåret ligger utilberedt i kjøleskapet.

 

 

Hva tenker damer i en slik situasjon? “Å herregud hvordan skal vi rekke alt dette, også jeg som startet med å vaske alle gulvene allerede tidlig i uka slik at vi skulle slippe akkurat dette her og jeg som skulle ha alt klart og vi som skulle kose oss og vi får besøk om en time og det ser helt jævlig ut her og SE TIL HELSKOTTEN Å KOMME DEG OPP AV SOFAEN!!”

…og hva tenker en mann?

“Æh, det ordner seg”.

 

 

Og akkurat det haaaaater damer.

 Hvorfor er det sånn? Hvordan kan vi være så forskjellig? Her ville nok mange kjørt apeargumentet og skylt på urinstinkter, men selv mener jeg at vi har beveget oss såpass langt fra opphavet at mennesket er til aper, som Chihuahua er til ulv.

Jeg er derimot fristet til å spille huleboerkortet, du vet fra den tiden før datamaskiner, boktrykkerkunsten og Pølsehansen. Kvinnene var hjemme og holdt stand, mens vi menn jaktet og drepte for vår familie. Og slik en gepard konserverer krefter til å kunne yte maks når det gjelder, bruker vi menn kun energi når det er absolutt mest kritisk, altså når vi jakter eller blir jaktet. Derfor gidder vi ikke å engasjere oss i ting som ikke utgjør noen trussel, slik som en gjeng med tannløse hybelkaniner. Om en katt derimot sniker seg inn på VÅR PLEN, er saken en helt annen. Alarmen går og på rekordtid sklir vi på oss crocsene for å kjeppjage kattekreket ut i neste uke.

Så derfor, til damer som leser dette: Ikke hat oss, vi gjør bare vår plikt. Okei, så kunne vi sikkert vært litt mer behjelpelig med klesvasken, men kanskje du også kan lære litt av oss? Er det egentlig så farlig? Er det virkelig noen som dør om middagen blir en time forsinket? Hvem bryr seg om skoene i gangen ser ut som de har blitt utsatt for orkanen Geir? Ja, jeg vet at du får litt hjerteflimmer og blir svett i panna bare av tanken, men hey, slapp av. Det ordner seg.

 

/Lik hvis du tror det ordner seg

Og du: Følg Pappahjerte på Facebook a 🙂

Les også:
Ukas krangel  – Treningsbagen
Oppfølgerkrangel – Fatterns hevn
Min historie – Fra hat til kjærlighet

50 kommentarer
  1. Jeg er dame (iallefall sist jeg sjekket) og jeg mener bestemt at ting ordner seg. Jeg er dronningen av skippertak, keiserinnen av rykk og napp, hertuginnen av fikser-det-i-morra og enehersker av næææsj-erre-så-fali-da.
   Lilevel er det beboelig her, ja til tider også presentabelt. Hurra for meg :p

  2. Ler meg ihjel.! Hadde jeg blogga skulle akkurat DETTE vært grunnen..
   Slappa.. Det er da ikke noe stress! 🙂
   Trodde det bare var meg som var så cool og kald jeg damen
   A mans gotta do…! 😉
   Hilsen
   Ett annet pappahjerte! 🙂

  3. Du er fantastisk! Fin lesing før det er kvelden. Både gubben og jeg må flire litt. Det høres veldig kjent ut! Minus bæsjebleier osv!

  4. Andy H: Haha, kjøpern! 😀 Tidlig i forholdet prøvde jeg meg med følgende frase: That´s how I roll. Det viste seg fort å falle i særdeles dårlig jord og uttrykket ble kastet på dør. Haha, bare å danse etter pipa før testiklene ryker.
   /Bro fist!

  5. I fare for å ødelegge hele meninga bak dette blogginnlegget, påstanden om at kvinner er sånn og menn er sånn – her i huset er det stikk motsatt. Jeg en lykkelig jente uvitende om hva dette såkalte stressgenet er, tror rett og slett jeg ikke kan stresse. Ting går som det går, og hvis det ikke går som opprinnelig tenkt, går det på en annen måte. Noen dager før besøk begynner det å krible i rydde/vaskeinnstinningene til kjæresten, mens jeg tar det (litt for?) med ro. Og det er utelukkende alltid han som bare måå sjekke om døra er låst, selv om jeg ettertrykkelig har forsikret han om at jeg alltid låser døra når jeg kommer hjem. Men kanskje bra at en av oss iallefall kan stresse litt 🙂 Kanskje det rett og slett må være sånn for å få balanse?

  6. Ah, her må jeg bare gi deg, og alle andre menn litt cred altså: Jeg er den typen superstressaforingenting og freser som en tiger hvis jeg ikke har full oversikt. Helt til mannen, rolig og laid back, har fått informert meg om alt,da går lufta ut av meg :p Nå er mannen min av den ekstremt avslappende typen da, hoppet faktisk aldri i crocksene. Men det er akkurat det jeg trenger, en som holder bakkekontakten for meg. Hadde han vært like stressa som meg hadde vi havna på månen før vi kom oss avgårde på helgebesøk til svigers… Så, takk til alle rolige menn, uten dere hadde vi damer vært nervevrak, det er jeg overbevist om 😉

  7. Haha, klesvasken min henger oppe til jeg bruker klærne på nytt :p Og har som regel haste-vasking av leiligheten før det kommer besøk 🙂 Null stress!

  8. Dette var morsom lesning, for jeg kjente meg godt igjen. Bare at hos oss er det sånn halvparten omvendt. Vi begge er passe layback og passe prektige, så jeg tror det kommer av noe annet. Vi alle har behov for en viss grad av kontroll på livet. I noen livsfaser kan dette øke og resultere i sånt som du beskriver. Godt mulig at hennes liv har forandret seg betraktelig mer enn ditt. Hos oss hadde jeg mer av dette da jeg var fersk som mor, men er nå tilbake til normalen, mens han alltid har vært ganske stabil på å bli hysterisk ryddete når vi får besøk. Han er nå søt da;)

  9. De ekje alti de orna sej, blir fort være , skona so ligge strødd fulle i drit bli plutseli slengt innover golve, eller ar gutfanten trakka neri dei å inn han går, å plutsli en go jobb for mora so ik takla shit , ho må da vaske eller støvsuge, mn klesvasken e heldivis min jobb, einaste mannen ska jer e å hive i maskina å ta dei oppjenn t mj, en mann må nåken fonga fortellast opptil 4-5 gonga at han ska jer ting i huse, før de sjer, å de sjer t slutt, derfor e de lurt å bjynde tili i veka viss ting ska jerast t helja😃😃

  10. Vilde: Hmmm, kanskje det er en personlighetsgreie og ikke et kjønnsfenomen? Dette må jeg forske videre på. Er du helt sikker på at du har lest fødselsattesten riktig, kanskje Vilde egenlitg er Vilfred? 😛

  11. Miss HaDa: Tusen tusen hjertelig takk! 😀 Så godt å høre at det ikke bare er meg. Tok jo en råsjanse og var litt redd for at det bare var meg som var litt i slækkeste laget, men nå kan jeg vise kommentaren din til kjæresten som et bevis på at jeg er som jeg er og at det er greit 😉 haha 🙂

  12. Silje: Du, det var jo et kjempetriks! AH shit, der kom jeg opp med et genialt produkt. Et klesskap som også er et tørkestativ. Så kan man bare henge klærne der og ta de rett ned fra stativet når man skal ha de på seg. Hei vent, det minner veldig om de tørkeskapene vi hadde på barneskolen i gamle dager.. hmmm, æsj, da finnes det sikkert bedre løsninger allerede. buu 😛

  13. Anne: Hmm, ja nå har vi jo en relativt nybakt mor i hus, så det vil vel kanskje kunne forklare saken 😉 Jeg kan plutselig få sånne ryddekick selv, men da helst på ting jeg selv vil ha kontroll over. Som verktøykassa eller noe annet som ikke egentlig har noen betydning når besøket ringer på døra 😉

  14. Rita: Hehe, her er du inne på en annen ting med oss menn, vi må gjerne bli gitt spesifikke arbeidsoppgaver om noe skal bli gjort. Det holder ikke med “Kan du rydde litt i stua”, du må si “Kan du vaske gulvet i stua” eller “Kan du brette alle dine t-skjorter” etc. Vi er lette å programmere sånn, så du får bare utnytte det til fulle 😛

  15. Hehe, mye gjenkjennelig her ja… Lite som er mer provoserende når man er stresset enn en litt fraværende fyr som tar livet heeeeelt med ro… Da blir jeg nemlig dobbel-irritert: På HAN som ikke skjønner at det er grunn til å stresse og på MEG fordi jeg er en sånn utrolig kjip stresse-dame som ikke klarer å slappe av 🙂

  16. Hahaha!
   Jeg kjenner frustrasjonen bygge seg opp bare ved å lese det du skriver!
   Jeg skal fortelle deg en eldgammel hemmelighet som få menn kjenner til. Den har blitt godt bevart i mange 1000 år.
   Her kommer den:
   Det ordner seg fordi mammahjerte alltid fikser.
   Koser meg med bloggen din 🙂

  17. Heisann! Jeg vil gjerne komme i kontakt med deg som skriver på denne siden. Kan dere sende meg en epost med prisene for sponset innlegg på denne bloggen? Min e-mail er ingrid alfakrøll casinotopplisten.com Takk på forhånd!

  18. Haha, høres ut som her hjemme! Men tror grunnen til at damer ofte blir stresset er fordi menn er for lite stresset. Hadde dere stresset bare litt mer, kunne vi stresset litt mindre! 🙂

  19. Her i huset er det nok pappaen som hadde stressa når det kommer besøk, mens jeg gjerne innrømmer at jeg stresser når vi skal ut en snartur og skal ha med barna 😉

  20. Kjenner meg såååå igjen. Aner ikkje kor mange ganger eg må dobbelsjekke alt før vi skal ut dørene. Og ikkje minst stresset med å fjerne alle spor av aktivitet i huset før besøkende kjem inn dørene. :

  21. Frank Bjørdal: Haha, ja det er klart huset må se ut som et showroom for vaskemidler og ubenyttet interiør. Komme her og ha et hus som det ser ut som det bor folk i? Makan! 😉

  22. Din beskrivelse av dama , høres ut som min mann.
   Hysterisk og tyter FOR mye. Særlig når han er stresset.
   Jeg selv er ganske rolig selv om jeg er svært feminin. Og rasjonell.
   Ps: min mann er over gjennomsnitt maskulin og handy. Svært attraktiv og populær hos damene. Ingen femi mao.
   Så ingen regel uten unntak vil jeg si..

  23. Jeg har ikke barn, og er i utgangspunktet veldig lite interessert i blogger som omhandler bleieskift og husvask, men dette er bare hysterisk morsom lesning!
   Jeg faller dog ikke inn i den hysterisk kvinne kategorien, men jeg tror det er en liten fare for at svært mange vil havne der når de får barn, til en viss grad iallefall.
   Stå på videre, begge to! 🙂

  24. Jeg er jente, og en skikkelig avslappa “det ordner seg-person”. Det går alltid et tog osv 🙂 jeg tror noe av det som irriterer meg aller mest må være stress, mas og hysteri :O

  25. Junehg: Hællæpåræ! Tusen takk for kommentaren, ingenting er hyggeligere enn å høre at selv folk uten barn kan like min lille pappablogg. Sånt gleder og varmer et gammalt pappahjerte 😉

   Og du: Lykke til på eksamen! 😀 Kick his ass, Seabass!

  26. OMG!! Jeg og min bedre halvdel er 15 år eldre , har 4 barn og jeg innså etter å ha lest noen innlegg at vi har levd som beskrevet i bloggen her – i alle disse årene. Gikk akkurat opp for meg at det også sannsynligvis alltid vil forbli slik og jeg kan kanskje senke frustrasjonsnivået noen hakk og heller nyte noen hakk mer:-) utrolig bra skrevet blogg!

  27. KAN du bære ut søppelet?
   KAN du vaske gulvet?
   KAN du sette på en klesvask?
   KAN du sette på oppvaskmaskinen?
   KAN du rydde før gjestene kommer?
   Alle de som trøbler med partneren sin må slutte å si “kan du” foran det man vil ha gjort… Jeg kan alt det der jeg.. det er ikke dermed sagt jeg har lyst å gjøre det akkurat når fruen vil.. Ergo: Tydeligere beskjed!

  28. Anita: Haha 🙂 Ja, jeg tror at så lenge man får det til å funke, så er det bare å “roll with the punches”. Litt småkrangling om ens uenigheter og forskjeller hører livet til. Det verste er hvis ingen bryr seg, da er det fare på ferde 😉
   /Høy fem!

  29. Dette var rare greier. Jeg kan bestemt ikke huske å ha skrevet denne bloggen men når jeg leser den så ser jeg at det er nødt til å være meg som har skrevet den.

  30. Andreas: Haha! Der kan du se, du må aldri drikke øl og så sette deg foran pc´n, for før du vet ordet av det så har du skrevet en hel pappablogg og våkner opp uten å huske en pøkk 😛

  31. Stor fan av det du skriver og som mange andre kjenner æ mæ igjen på mye av du deler 🙂
   Men har du sett “A tale of two brains” ? Se den med fruen !

  32. Jeg føler med din kjære akkurat her. Det er ingenting som stresser mer enn en rolig far i huset. Oh mai gad. Men så er dere gode å ha også da…. Men ikke akkurat i slike situasjoner, da gjør dere faktisk vondt til værre 😉
   Elsker bloggen din og humrer godt hver gang jeg leser ; D Keep it up! Og, brett litt klær 😉

  33. Ida: Tusen takk for det, Ida! Ah Ida, er et nydelig navn forresten. Det var blant topp tre på jentesiden da vi ventet barn, men så ble det jo en gutteplutt 😀

   Men uansett, det rare med dere jenter er at dere blir stresset av at vi menn IKKE blir stresset. Haha, det er nesten beundringsverdig! 🙂

   Oh well, nå ruller toget inn på stasjonen her og jeg har ikke pakket ned macen eller noe som helst. Jaja, det ordner seg 😉
   /Haifai! (brette klær? aldriiiiig)

  34. leif: Hei Leif! Beklager sent svar, kommentaren lå som ikke godkjent av en eller annen grunn. Nei, den har jeg ikke sett. Takk for tips, den skal vi sjekke ut! 😀
   /God helg!

  35. Når ting “ordner seg” på mystisk vis, mon tro om det ikke er dama som har “ordna bort” hybelkaniner og glemte bleier, ved å gjøre det selv.

  36. Ragni: Haha, den kjøper jeg Ragni. Og ja, ALT ordner seg jo alltid. Håper trappeløpinga ga effekt, men regner med at du ligger rett ut med krampe fra tottelott opp til skuldra nå 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg