Sunt sjokoladepålegg høres like sannsynlig ut som en snill terrorist, men det har seg altså slik at jeg på mirakuløst vis har improvisert meg frem til en oppskrift på sjokoladepålegg som både er enkel, sukkerfri, kjempesunn og superdigg! Det høres nok litt i overkant bra ut, men det er det ikke. Alt du trenger er 5 ingredienser, 1 food processor og et sett med tenner som løper i vann.
Ingredienser:
200 gram mandler
ca. 1 dl rismelk (bruk gjerne Rice Dream som har en litt søt smak)
2 ss kakao
½ ts Stevia
en klype salt
Fremgangsmåten er så enkel som 1-2-3:
- Hell mandler i food processor og kvern i vei. Her kan det være greit å ta et råd fra vår gode venn Axl Rose: All we need is just a little patience! Dette kommer nemlig til å ta litt tid. Du må regne med å stoppe opp maskinen ca. hvert 30 sekund for å dytte mandelmasse ned fra sidene, men hold på i 10-15 minutter og du vil ende opp med mandelsmør!
- Sleng i 2 ss kakao, max. ½ ts Stevia og en klype salt, samt max ¾ dl rismelk. Det kan være lurt å holde igjen litt på ingrediensene og heller smake til litt underveis. Fyr opp processoren og se hvordan pålegget blir til foran øynene på deg!
- Hell over i egnet skål og voilà!
Dette pålegget er stappfullt av nøtter og kakao, som hver seg er kjempesunne saker og rismelk er ikke så hakkandes gæli det heller. Pålegget gjør seg utmerket på brødskiver, i lompe, på kjeks eller rett og slett bare “au naturel” 😉
Siden pålegget hovedsakelig består av finmalte mandler, smaker det faktisk marsipan av herligheten, så pålegget kan utvilsomt sikkert også brukes som kakefyll etc.
Lykke til og kos deg, du glade kakemoms 🙂
Mmmm 😀 takk for tips!
Avec plaisir, Nomnom! 😀
Det så godt ut! 🙂 Men må man egentlig ha sjokoladesmak på brødskivene? Synes ofte barna får I seg nok sjokolade ellers, om de ikke skal venne seg til at brødskivene også skal smake sjokolade.. Men en fin oppskrift dersom man får lyst på noe ekstra godt I hverdagen! 🙂
Det så godt ut! 🙂 Men må man egentlig ha sjokoladesmak på brødskivene? Synes ofte barna får I seg nok sjokolade ellers, om de ikke skal venne seg til at brødskivene også skal smake sjokolade.. Men en fin oppskrift dersom man får lyst på noe ekstra godt I hverdagen! 🙂
Hei Iselin! Takk for kommentaren 🙂 Er forsåvidt enig faktisk, her går det lite sjokolade, men tanken er at hvis man først skal kose seg med sjokoladepålegg, så er det jo fint om det faktisk er helt sukkerfritt og stappfullt av sunne mandler 🙂 Men du kan gjerne stoppe prosessen etter steg 1, da har du nyydelig mandelsmør som fungerer utmerket som pålegg 😉