Vafler, min gode mann (og/eller kvinne), er et utmerket stalltips for små, sultne mager. Spesielt hvis du har en lur oppskrift og det skal du få her. Lag en stor bøtte med røre, så er er du alltid beredt når sulten melder seg. Passer seg utmerket for vinterhelger når det er 15 minus ute og du merker at det passer helt greit å holde fortet 😉
Nok dilldall, her skarru få ett stykk oppskrift:
Dette trenger du:
- 2 dl havregryn
- 5 dl sammalt spelt
- 1 ts bakepulver
- 3 ss nøytral olje (prøvd cocosa?)
- 8,5 dl rismelk (naturlig søtning!)
- 1 gulrot, raspet
- en klype salt
- en klype stevia
- en klype kardemomme
- evt. 1 egg (kan sløyfes)
Slik gjør du:
- Rasp gulrot og bland alle ingredienser sammen.
- Gå løs på blandingen med en stavmikser og kjør til en glatt og fin røre.
- La røra svelle i minst 30 minutter.
- Spe evt. ut med ekstra melk hvis nødvendig.
Presto, det var alt! 🙂
Serveres som en frekk liten søndagslunsj eller legges i matboksen, hvis du har litt større barn. På vaflene smaker det selvfølgelig godt med tradisjonelt vaffelpålegg, som en liten klatt kesam og Helios’ usøtede eplemos (ser sånn ut og kjøpes f. eks på Meny).
//you’re welcome
0 kommentarer