10 tips for turer uten barn

Man leser stadig om tips for turer med barn. Jeg har selv skrevet endel av dem oppigjennom. Det man derimot IKKE leser så mye om, er tips for turer UTEN barn.

Og for oss tomgangskjørte småbarnsforeldre som ikke har sett utsiden av vårt rutinepregede hamsterhjul av et liv siden Ålesund luktet røkelse, kan det være greit med en liten huskeliste.

Denne helgen var jeg nemlig på tur uten barn og kone, og basert på empirisk forskning, har jeg satt sammen en særs uhøytidelig liste med 10 tips til deg som for første gang på lenge skal ut og fly uten barn på lasset.


10. Ta deg en øl på flyplassen
– det har du helt sikkert fortjent. Når ellers kan du nyte en duggfrisk en kl. 07. om morgenen uten å bli sett rart på? 😆

Eller en brus. Hva enn du vil, bare kos deg med noe du liker. Du skal på tur, du skal kose deg – nyt det!

 

9. Ta med en god bok på flyet. En god bok på reisen har nemlig en hyggelig trippel kinderegg-effekt. For det første er det deilig å slappe av med en god bok. For det andre funker bøker som en slags lakkmustest. Blir du trøtt som en rumpepinne så fort du åpner boka, er det nok lurt å sove litt.

Og for det tredje vil folk på flyet tro at du er intellektuell og oppegående hvis de ser deg med en massiv bok i fanget. Ikke feil det, spesielt ikke på jobbtur, for det kan være en fin anledning til å reparere litt på inntrykket folk har av deg etter at du gjorde deg bort på julebordet.

 

8. Kos deg! Det høres kanskje banalt ut, men det er viktig. Kos deg! Du er på tur uten barn som prøver å rive ned døra hver gang du går på do. Det føles nok veldig uvant å bevege seg fritt igjen, men gjør det meste ut av det. Ta et varmt bad midt på dagen, slå deg ned på kafé eller gjør noe annet du har lyst til, men som du aldri rekker.

 

7. Spis lange hotellfrokoster. Gjerne minst 1 time. Drikk te eller kaffe i lange slurper og smak på absolutt alt de har. Alt? Ja. Egg og bacon med yoghurt og müsli og croissanter og grønnsaker og frukt. Og nutella. Og eplejuice, appelsinjuice og melk. Hvor ofte får du egentlig muligheten til det hjemme? Nei nemlig. Nyt det.

 

6. Ikke bli med ut på byen til bakeren står opp bare fordi Kjetil fra Salgsavdelingen mener han vet om den feteste klubben i byen. Du er på tur uten barn, din viktigste oppgave er ikke å late som du er med i Skal vi danse, men å sove. Du har mange år med tapt søvn å ta igjen og en sjelden anledning til å hente inn forspranget. Gjør det.

 

5. Ja vel, så ble det byen likevel og du fikk sove knappe 4 timer før en lang dag med faglig. Sånn er det bare. Nå gjelder det å stå i det og prøve å huske på dette i kveld. Selv om vi begge vet at det ikke kommer til å gå.

Du kommer til å ryke på en sen kveld igjen og lande med begge knærne på dørmatta og angre bittert for at du ikke tok en eneste voksen beslutning hele helgen. Men hey: Du fulgte i hvert fall det viktigste rådet: Kos deg. Sove kan du gjøre senere*
(*når barna har blitt voksne).

 

4. Ring hjem. Fortell hva dere har gjort, hva dere skal gjøre og si at du savner dem. En liten oppdatering er aldri feil. Husk at det er dritkjedelig å gå rundt hjemme alene mens den andre er ute og opplever verden, så litt medfølende sympati kommer langt. Dette gjelder også hvis man reiser som par og lar besteforeldre ta spakene. Alle blir glad for et lite heisann.

 

3. Prøv noe nytt! Smak på en lokal delikatesse eller prøv noe du aldri har gjort før. Det kan være å bestille nasjonalretten til middag, hoppe i strikk, smake på en rar, lokal drikk eller kjøre el-sparkesykkel i sentrum. Det kan bli lenge til neste gang du reiser uten barn, så tillat deg selv å leve litt.


2. Lev i nuet.
Det høres kanskje ut som slitt kvasi-filosofi, men det er så lett å glemme å sette pris på øyeblikket.

Før du vet ordet av det er du tilbake ved kontorpulten og skal ikke på tur igjen før om en liten evighet, så nyt hvert øyeblikk av det. Ikke gled deg til det du skal etterpå, gled deg over det du gjør akkurat der og da.

Og til sist, det viktigste rådet av alle:

 

1. Kom hjem med gaver. Barna blir glade for å se deg igjen uansett, men med en liten ting til hver, blir de superglade. Rundt 60% mer enn uten gaver. Da kjøper man seg også automatisk fri fra den litt dårlige samvittigheten man har for å reise fra ungene.

Det er sikkert politisk ukorrekt, men å bøte på en helg med hotellfrokoster og spennende opplevelser, med litt godteri fra taxfree’en og store klemmer fra jublende barn, er en byttehandel jeg er villig til å inngå.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg