10 forskjeller: Ferie med og uten barn

Å reise på tur alene eller med barn på slep, er to VIDT forskjellige turer. Her er 10 avgjørende forskjeller 😁

 1. Pakke før avreise

Uten barn:

Pakkingen foregår i rolig tempo med et hint av jazz i luften. Pene klær til fine middager ute, gode tursko og kanskje en krølltang. Vi har plass i kofferten. Badetøy, toalettsaker og en god bok av Jo Nesbø. Alt brettet og pent.

Med barn:

Det starter bra, men ganske snart handler det om å kaste alt man eier og har i kofferten. Sørg for å den fullstappet før flyet går! Barna slenger oppi hele skuffen med t-skjorter og alle kosebamsene, men glemmer alt annet. Mamma vil ha med nok plaster og klorheksidin til å redde en hval, mens pappa er mest opptatt av fulladede nettbrett. Plutselig føler man for å ta med en baby call eller to, bare sånn i tilfelle. Bare halvparten av tingene ender opp med å bli brukt.

 

 1. Flyturen

Uten barn:

Som håpet og forventet går flyturen unna som en sexy scene fra en spionthriller med George Clooney. De voksne konverserer og skåler i bittesmå rødvinsflasker, sender hverandre flørtende blikk og tenker at dette trengte vi nå. Bare 2 timer hjemmefra og allerede ser jeg deg i et helt nytt lys. Du kjenner deg forelsket.

Med barn:

Samtidig som man sier «Åkei, nå er vi på flyplassen, nå er det viktig at alle oppfører seg og tar det litt piano», tar avreisegleden tar totalt overhånd og barna blir som sultne aper i banantåke. De hopper rundt og bråker, de danser og de jubler, og deres allerede småstressede foreldre føler at hele flyplassen sender dem stinkeblikket. Flyturen blir en endeløs rekke av bestikkelser for å holde barna i ro, og mengden godteri og nettbrett suser langt forbi barnevernets akseptansenivå.

 

 1. Aktiviteter

Uten barn:

En forfriskende drink i en skybar, et velgjørende besøk på et Spa. Et samtidsmuseum, en rockekonsert, shopping litt over budsjett. Og siden vi har tid og lyst og livet leker, en deilig piknik litt utenfor byen.

Med barn:

Minigolf, lekeplassen og den kjipe karusellen inne på kjøpesenteret, som går rundt og rundt og lager høye lyder og går saktere enn forventet. Badebasseng som alle tisser i. Dere tar en tur til badeland og betaler 7500 euro for inngang og bånd. Og på slutten av ferien en tur til en sommerfuglpark. Ingen vet hvorfor.

 

 1. Livet på stranda

Uten barn:

Et deilig dypp i havet for så å slange seg i solen som en mett pyton. Kanskje stryke hverandre på ryggen, kysse litt, kjenne solen varme og forelskelsen blomstre. Bestille en deilig drink levert på sanden, thaimassasje hvis de har. Sove litt, bade litt, bli brun, glad og uthvilt. Du leser ut Jo Nesbø på dag 4. Max.

Med barn:

Du legger deg på håndkleet for å slappe av, men innser raskt at alt på stranden er livsfarlig for barna. Solen er farlig, havet er farlig, sanden er farlig varm. Løshunder er farlig, tyver er farlig og leker barna på luftmadrassen, er de bare ett vindkast unna å være halvveis til Marokko. Stranden blir et stressmaraton uten like. Du leser fire sider av Jo Nesbø i løpet av hele ferien. Max.

 

 1. Spise ute

Uten barn:

En rustikk lokalrestaurant, eksotisk street-food og eksklusive gourmet-restauranter så flotte at man ikke klarer å uttale navnet engang. Dere opplever smaker og matretter dere aldri før har hørt om, og ferien blir en gastronomisk jordomseiling av de sjeldne.

Med barn:

Hamburger med pommes frites. Pasta bolognese. Pizza med pommes frites. Prøve å bestille litt grønt, få et slapt salatblad og en vissen tomat på en seng av… pommes frites. Legge på seg 4 kilo, slite litt med knappene på avreisedagen.

 

 1. Morgener

Uten barn:

To nakne kropper i en diger seng. Sengetøy av silke og sateng. Våkne opp uthvilt og klar for nye eventyr. Late, romantiske morgener som tatt ut av en mykpornofilm. Nyforelsket før frokost, glede seg til å sove lange netter sammen. Hele natten uavbrutt. Som ett.

Med barn:

Alle sover dårlig og urolig, og våkner opp trøtte og grinete. Altfor varmt og altfor kaldt på likt. Varmen fra lufta og kulden fra aircondition, gjør alle gradvis mer forkjølet utover ferien, som igjen gjør at alle sover enda dårligere og mer urolig. Etter to uker med dårlig søvn og avbrutte netter, føler du deg som en krigsfange.

 

 1. Kvelder

Uten barn:

Lange kvelder som gjerne går over i de små nattetimer. Enten på takterrassen av en flott restaurant eller i en populær bar med gode drinker. All tid i verden til å prate og kose dere, bli kjent med nye mennesker og se nye steder. Skum-party eller måneskinnstur på stranden? Hvorfor ikke – det er ferie!

Med barn:

Dere må pakke ned parasollen og tusle hjemover før lokalbefolkningen har spist lunsj. Så dere prøver å strekke leggetiden et par kvelder på rad, men innser raskt at det får konsekvenser. Nettene blir dårligere og humøret likeså.

Dere prøver å hente inn døgnrytmen og rutinene hjemmefra, men feiler stort. Kveldene blir en kaotisk smørje av stress og forsinkelser, og alt som blir igjen av voksentid på kveldene, er en stakkarslig halvtime til å henge opp vått badetøy og smøre seg med after sun.

 

 1. Pengebruk

Uten barn:

Budsjettet ryker så det synger på shopping, spennende opplevelser og dyre middager. Men men, for alt det fantastiske dere har sett og gjort, var det absolutt verdt det.

Med barn:

Budsjettet ryker så det synger på badeleker, flytemadrasser, is og minigolf. For alt det kjedelige dere har spist og opplevd er du usikker på om det var verdt det. Barna mener det var tidenes beste ferie, så da var det vel verdt det likevel. Selv om du nå er blakk som en arbeidsledig kirkerotte.

 

 1. Minner

Uten barn:

Historiske severdigheter, forelskede blikk, utrolige solnedganger og spennende steder utenfor allfarvei. Minner som vil vare hele livet.

Med barn:

Kaotisk avreise, kaotisk flytur, to kaotiske uker, kaotisk flytur. Minner som vil vare til litt uti neste uke.

 

 1. Hjemreiseform

Uten barn:

Du kommer hjem og føler deg som et helt nytt menneske. DETTE var det du trengte nå! Du kommer på jobb med en helt ny giv og folk mener du gløder. Gløder! Hva har du gjort? Hva er hemmeligheten? Du smiler fornøyd og gleder deg allerede til neste romantiske avbrekk fra hverdagen.

Med barn:

Du lander på norsk jord med knærne først. Du kan ikke huske sist du var så sliten og er egentlig litt lettet for at ferien er over. Alt har gått bra, alle kom seg trygt hjem og nå blir det lenge til neste ferie. Du ser deg i speilet kvelden du kommer hjem og innser at du har blitt 26 år eldre på to uker.

 

// God tur 😆

4 kommentarer
  1. Jeg ELSKER dette! La oss være ærlige: ferie med barn er fulle av minneverdige, fantastiske øyeblikk. Men bare det. Øyeblikk. Ferie med kjæreste er to fantastiske, minneverdige uker. Kanskje 1-2 krangler om den jobbmailen eller sviger. Og derfor sitter samboeren og jeg og planlegger neste ferie allerede: uten 3-åringen (som dog skal få en hel uke med farfar og farmor på hytta!).

  2. Men husk: for 2-3 år siden, så rakk dere bare over 3-4 setninger av Nesbø og måtte skvise inn en lur midt på dagen, innimellom pasta, siesta og badeleker. Og plutselig vil ikke kidsa være med på ferie lenger 😄🙈

   1. Haha, sant det. Sovepauser midt på dagen er masete når man er på ferie, hehe. Men vil heller ta badeleker og minigolf enn at barna ikke vil være med på ferie. Gruer meg til den tiden. Hilsen mann som tross denne teksten akkurat har kommet hjem fra magisk ferie med familien 😊✌️

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg