hits

Snøfallspekulasjoner

Snøfallspekulasjoner, ep. 24

Frysninger, Kjell og reinsdyr - Dette er årets siste spekulasjoner :-)

 

 

Så er det altså over. Tidenes beste julekalender. Og for en avslutning! I dag lot jeg bare rustningen falle, og tørket tårer fra første bollebit til den fantastiske avslutningen etter rulleteksten.

Ja vel, så ble det ikke noe mer snakk om Grandtante Torbjørg, Albin, han kjipe fyren i klassen til Selma eller portalen i Antikvariatet, men vet du hva? Det er ikke så farlig, for bedre avslutning kunne jeg ikke bedt om.

Når Ruth pakket opp den røde genseren, når Håkon kalte Kjell for pappa, sledeturen over jordkloden, møtet mellom Selma og Ruth og bare alt sammen egentlig. Det var bare... perfekt.

Og nå vet jeg ikke lenger hvem jeg er mest glad i. Om det er veslevoksne Håkon, superpappa Kjell eller restaurerte Ruth. Nissens beste reinsdyr / hemmelige venn Trixter, godhjertede Hjerterud, lærlingen Pil, søte Selma, klukkende Julius eller tilgitte Winter. For med et trylleslag fikk jeg plutselig et slags Stockholm-syndrom for Winter, og brått var han inne på både min og nissens gaveliste igjen. Mannen ville jo bare bli sett. Innbyggerne i Snøfall hadde helt sikkert godt av et par dagers bollefri uansett ;-)

Og nå er det egentlig ikke så mye mer å si i. For når en serie kan klare å få alle i sofakroken mellom 4 og 35 år til å ta til tårene, ja da kan vi definitivt kalle det et verdig punktum. Har jeg en hemmelig drøm om "Snøfall 2 - The return of Albin", "Snøfall The Movie - Pil comes to town" eller reality-showet: "The apprentice - 50 years a lærling"? Ja. Veldig. Men det får bli opp til skjebnen, høyere makter og Thor Gjermund Eriksen.

Men det får bli i morgen. Nå er det jul og på tide å legge ned sladderblokka og nyte tiden med venner og familie. Men før det, er det en siste lille ting som må sies:

Tusen tusen takk til alle dere som har fulgt med på denne merkelige reisen med spekulasjoner og sladder. Jeg er så ufattelig glad for alt engasjementet dere har vist og alle kommentarene dere har lagt igjen. Dere har gjort dette til en magisk førjulstid! Så tusen takk til alle dere og til Snøfall, for en fantastisk oppladning til denne store dagen når hele verden har bursdag :-)

Og med det takker jeg for reisen og klir på meg dressen for å feire julen her i VU ;-)

God jul til alle mine fantastiske lesere! <3

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ "Gledelig jul, Ruth"

Pssst: Har du 2 sekunder å avse til å gi oss en rask stemme i Vixen Blog Awards? Bedre julegave kan ikke en blogger få :-D

Stem her og tusen takk --> Årets Gullpenn - Årets Livsstilsblogg - Folkets Favoritt - Årets Stjerneskudd (Kona til)

Snøfallspekulasjoner, ep. 23

Nordlys, lærling og julekuler - Dette er dagens spekulasjoner :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Først av alt: La meg bare si at jeg er utrolig imponert over Julius. Gå rett fra å våkne etter to ukers sammenhengende søvn, til å løpe halvmaraton gjennom skogen i vinterfrakk og støvler. Ikke verst for en mann på +/- 250 år. Og nå som han først er våken, har han kjempedårlig tid!

Men det ser da i hvert fall lovende ut, nå som de er to stykker til å blåse i julekulene! For hipp hurra og hurra meg rundt - det var Pil som ble lærling! Det føltes jo lenge litt for opplagt, men nettopp derfor har man jo sittet og lurt på hvem andre det kan være, mens det faktisk var Pil hele tiden. Genialt.

Winter var det i hvert fall ikke, og nå gleder jeg meg skikkelig til gapestokk i morgen! Om jeg selv skulle få velge, ville jeg fôret Stål med rundt 250 prompeboller og deretter plassert akterspeilet hans bare millimeter unna nesegrevet til Winter og latt håret blafre gjennom en times sammenhengende bollevind.

Men det holder vel at han blir landsforvist og sendt tilbake til der han egentlig hører hjemme. I Vu, hos søsteren sin, Ruth. Ruth Winter? Jo, det kan funke. Men kommer Selma til å bli med tilbake eller ber hun bare Pil om å hilse til Ruth?

Angående Ruth... Når brevfuglen hennes kom inn vinduet, glapp det ut av meg et lite: "Å nei", for jeg visste hva det ville føre til. Og det gjorde det. Sipp-o-rama! Jeg vet ikke hva det er med den serien, men den har totalt ødelagt min illusjon om å være en tøff og iskald mann. Jeg kan jo ikke så mye som å se på Ruth, før det begynner å dirre i underleppa. Og nå gledes det stort til å se hva som skjer i neste episode. Jeg er så spent at jeg nesten har glemt at det er Tre nøtter til Askepott i morgen!

Men forbannelsen er jo brutt, så hvorfor er Winter fortsatt ond? Burde ikke han roet ned litt på gassen etter at Dunkel var ute av kroppen hans?

Og hvor kom reinsdyra fra egentlig? Virket som de bare sto og hang ute i Hagen og var superenkle å finne. Eller dukker de først opp når det magiske nordlyset kommer og veien til Vu åpnes? I så fall: Betyr det at Trixter er et reinsdyr når det trengs og undermedisinert fargeklatt resten av året?

Og siden alle julekulene knuste, betyr det at Ruths brev kom med likevel? Og kan hun virkelig tilskreves både et Antikvariat OG Selma på samme året? I så fall ønsker jeg meg både VR-slede og sånn selvkjørende båt som de har i dammen til Orakelet. Den er rimelig sweet.

Også krever jeg å få et svar på hva som skjedde med Grandtante Torbjørg? Har hun hooket med nissefar? Vil vi noensinne få svar? For med bare én episode er det lett å få panikk, men fy søren som jeg gleder meg til avslutningen!

Og si hva du vil om Snøfall, men én ting er i hvert fall sikkert: Ingen av oss som har fulgt med på serien, vil noensinne kunne se et nordlys igjen uten å tenke: Julius er på vei.

Og det er helt greit for meg <3

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

P.S. Etter forespørsel fra mange av dere på facebook, kommer jeg til å se siste episode på dagen i morgen og poste innlegg tidligere enn normalt. Men det kommer til å bli spoilere, så ikke les teksten før du har sett episoden ;-)

P.P.S Vinner av Geberit-konkurransen om hotellopphold på Hotell D´angleterre i København, er trukket og forsøkt kontaktet, så husk å sjekke mail ;-)

 

/ "Her kommer mer julepynt fra Kjell"

* Følg Julekulehjerte på Facebook *

Snøfallspekulasjoner, ep. 22

Tåkeprat, bollemytteri og Alfred - Dette er dagens spekulasjoner :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Grunnet besøk fra VU, måtte jeg se episoden alene etter at barna var lagt)

 

Ooookei. La oss bare bli enige først som sist: Dagens episode kunne lett hatt 35-årsgrense.

Jeg hadde i hvert fall harahjerte hele veien gjennom, og skvatt så jeg holdt på å fise meg opp i taket da Trekløveret gikk rett i fella. Heldigvis kom Fridas fremtidige ektemake til unnsetning, og ingen så heller ut til å ta nevneverdig skade av å falle 5 meter rett ned i bakken.

Og nå, endelig, er Julius tilbake!! Hadde aldri trodd jeg skulle si det, men fy flate jeg har savnet den joviale klukkingen hans. Og nå gleder jeg meg bare til å se ham sette Winters hode på stake.

Hva gjelder Winter, er det fint å se at hans diktatur endelig slår sprekker. Selv hans trofaste tjener IQ har endelig sett seg lei, og det var jaggu på tide. Hadde håpet på et saftig ballespark, men man tar det man får. Moro å se at hans lojalitet strakk seg helt til Hjerteruds bollekiosk, men ikke lenger.

Sånn sett er det nok best for Winter at Julius er på vei tilbake, ellers tror jeg det gryende bollemytteriet kunne blitt en stygg sak. For innbyggerne i Snøfall kan tydeligvis tåle mye rart, men hvis det går på bollene løs, ja nei da er det nok.

Angående boller og Hjerterud... Hello Alfred! Det er greit å være litt blyg altså, men hadde du virkelig trengt å vente 22 episoder før du satt inn støtet? Å sjekke opp Hjerterud må jo være verdens enkleste sak! Bare tenk så mange cheezy sjekkereplikker man kan bruke:

- Vil du være med hjem og se på grovbrødet mitt?

- Er du sulten? For du ser ut som du er klar for en bolle i ovnen.

- Du er hvete og jeg er gjær - la oss bake, baby.

Men ja, aner jeg konturene av Snøfalls neste kjendispar? I så fall.. #hjertfred

Så gjenstår det store spørsmålet da: Hva nå?? Jeg gleder meg veldig til et gjensyn med Ruth, som nå enten har sjekket inn på galehus eller innsett at det finnes mer mellom himmel og VU. Men hvordan i all verden skal de rekke alt? Det er bare TO episoder igjen!!

Hvordan skal Ruth rekke å komme seg til Snøfall? Og hva med Grandtante Torbjørg? Og hvor er de pokkers reinsdyrene? Og hva skal IQ gjøre i 2017, når FM-nettet skrus av? Må han legge om til DAB?

Og det største spørsmålet av alle: Hva i all verden skal vi gjøre når serien er over? Begynne å følge med på Drømmehagen og spekulere i hva sjåføren av Ninkynonken er rusa på??

Mer om det... i morgen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den følelsen når Selma leser opp brevet sitt... #sippefjes

 

/ Sssss...el...mahhhh....

* Følg Sovetåkehjerte på Facebook *

Snøfallspekulasjoner, ep. 21

Tårer, snørr og frysninger - Dette er dagens spekulasjoner ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Fy flate, for en episode! Etter en litt slækk periode, skjøt serien endelig fart igjen, og i dag sto de store øyeblikkene på rekke og rad.

Jeg tenker spesielt på scenen der demningen brister for stakkars Ruth. Jeg prøver jo å være en tøff mann og alt det der, men fy flate, når hun erkjente både savn og kjærlighet for Selma, ja nei da var det bare å dra frem snytepapiret.

Reaksjonen til Kjell og Håkon var også helt herlig, og plutselig satt jeg der med frysninger. Men ikke på langt nær så massive frysninger som da fuglebrevene endelig ble tatt på fersken i det de flakset av sted. Jeg trodde seriøst at hårene på overarmen skulle kutte seg gjennom genseren. Fantastisk!

I dag så vi også at Ruth er venstrehendt, som både styrker teorien om at hun er i familie med Winter, og som igjen styrker teorien om at minner vagt om Hitler (venstrehendt). Siden noen skal ha det til at jeg ligner litt på Winter, så hører det med til historien at jeg også er venstrehendt ;-)

 

Jeg trodde for øvrig at jeg hadde klart å slutte å bite negler, men da Selma, Pil og Frida snek seg inn til Winter for å stjele boka om Mørke, ble det brått en slutt på det. Det ble så spennende et sekund der, at jeg måtte klamre med fast i 4-åringen.

Og jeg var ikke alene, for da det var på sitt mest spennende hørte jeg plutselig Christina brøle: "KOM DERE UT, DA!"

Jeg hadde forresten trodd at de kom til å bruke 94 episoder på å knekke baklengs-koden fra Orakelet, men boksmarte Frida gjorde susen, og dro med det inn sin andre slant med plusspoeng for dagen. Og jaggu på tide også, for med bare få dager igjen til jul, begynner det nå virkelig å brenne på dassen.

Hvordan de skal rekke alt kan jeg virkelig ikke forstå, men jeg legger min lit i Hagerup-Trekløveret. Tenk så vanvittig om de går for en åpen slutt der siste episode slutter midt i en sverdkamp på liv og død mellom Julius og Winter. Da tror jeg vi med trygghet kan si at julen ville vært ødelagt for mange, spesielt oss pinlig avhengige småbarnsforeldre ;-)

Barna klarer seg, de får jo besøk av nissen uansett. Klart, det ville jo gitt et betydelig forklaringsproblem for en del onkler der ute..

- "Hurra, nissefar er her! Men du Julius, betyr det at Winter døde i sverdkampen?"

Men hva skjer fremover nå? Hva nøster de opp? Hva vil vi aldri få svar på? Selv har jeg hengt meg opp i småting som hvor reinsdyra er, hvorfor Ruth geiper til Grandtante Torbjørg, hva som egentlig skjedde med Albin, om Winter er fra VU eller ei, hva ble det av Tindre, og ikke minst: Er det bare vi som har blitt minst like avhengig av den lille miniserien "To gode naboer" som går rett etter Snøfall??

Mer om det... i morgen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

P.S. Jeg tar av meg hatten for alle dere som kommenterer! Dere er så mye mer observante enn meg og husker f.eks at Casper var med i familiebildet, og dermed ikke kan være Albin. Hatten av :)

 

/ "Jeg er glad i deg også, Kjell"

* Følg Trekløverhjerte på Facebook *

Snøfallspekulasjoner, ep. 20

100 000 bonuspoeng, Stælken Gundersen og offentlig henrettelse - Dette er dagens spekulasjoner :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hege Schøyen, den så jeg ikke komme! Trodde vi skulle få se Trixter vise sitt sanne jeg som Orakelet, og at han bare hadde satt barna på prøve, men der tok jeg skammelig feil gitt. Typisk uflaks at når man endelig møter Orakelet, så snakker hun baklengs.

Jeg vet for øvrig at mange har klart å dechiffrere hva hun sier, men jeg venter til Selma finner ut av det selv. Eller Frida da. Det må jo bli hun som skjønner greia, om ikke Selma ved en tilfeldighet ser teksten hun har skrevet ned fra baksiden av arket. Uansett, NÅ begynner det å ligne på noe!

Prompe-Stål, den feige hippien, stikker derimot av gårde med hele dagens rasjon av minuspoeng. Jeg har kone selv og vet hvor skremmende de kan være, men likkavæl a mann... Tyste på Hjerterud og ødelegge hele den illegale bollebusinessen? Skamme seg!

Men fra minuspoeng til plusspoeng: Ruth får 100 000 plusspoeng for å ta Casper tilbake, redde Antikvariatet OG komme med freske verbale fraspark! Jeg er stolt av deg, Ruth. Selv om det er en anelse upassende å være frekk i målet mot noen du akkurat har brutt en muntlig avtale med ;-)

Men angående Ruth og Casper... En leser, kalt "Bordet til Ruth", har spekulert i om Casper i realiteten faktisk er Albin! Det ville jo gitt litt mening til hvorfor han var så gira på portalen i antikvariatet, og hvorfor han kom tilbake til Ruth. Og hvis Trixter egentlig er en geit, hvorfor kan ikke den samme magien ha gjort Albin til en hund? Men hvem er det som besitter slik magi i Snøfall? Og hvorfor?

Og med bare fire episoder igjen å gjøre det på, ser jeg liksom ikke hvordan de skal klare å nøste opp enda en ny tråd oppå alt. Men det må jo være et svar her! Hvorfor er Trixter halvt geit? Og får vi vite mer om Albin, for jeg tror ikke et sekund på at han bare er død sånn helt uten videre. Og fortsatt intet nytt om Grandtante Torbjørg? Dessuten må Selma knekke koden til Orakelet, komme seg gjennom sovetåka, redde dagen OG levere et par milliarder julegaver på en kveld. Hvordan skal de rekke alt??

Håper skaperne av serien har gjort den siste episoden til en helaftens spesialsending, type: "Snøfall - minutt for minutt". Direktesendt 24 timersfinale der Julius vekkes med et båthorn, Trixter forvandles tilbake til geit, Casper forvandles til Albin igjen, alle spiser boller og Winter blir hengt i galgen. Alternativt kan han også forvises til Vidda. Eller bli regnskapsfører hos Ruth, for noe sier meg at pengeskrinet hennes mangler et par kvitteringer og kan trenge oppsyn av en mann med sans for tysk orden og disiplin ;-)

Mer om dette i morgen, og nå er jeg så spent at jeg blir helt kvalm!

OBS! Husk: INGEN spoilere før episoden er sendt på tv.

P.S. Tusen takk til alle som kommenterer, dere er helt rå! :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ "Æ lukte vind.. Æ lukte bollevind..."

Pssst: Har du 2 sekunder? Stem på oss i Vixen Blog Awards :-)

Årets Gullpenn - Årets Livsstilsblogg - Folkets Favoritt - Årets Stjerneskudd (Kona til)

(Du kan stemme hver 12. time i alle kategorier frem til nyttårsaften. Tusen takk!)

Snøfallspekulasjoner, ep. 19

Drittruth, pinglestål og juksemaker winterlort - Dette er dagens spekulasjoner ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Er det mulig å bli oppriktig forbannet på en tv-serie? Svaret er ja! For nå kjenner jeg at nå klarer jeg snart ikke mer av han sleipe Winter som klarer å sno seg unna absolutt alt. Han er listig, det skal han ha, men i dag hadde jeg virkelig håpet at de hadde ham i saksa. Men neida. Utnytte stakkars Pingle-Stål på den måten. Feigt, men smart.

Ikke skjønner jeg hvorfor folk er så redd ham heller, han er jo bare én fyr. Ikke er han spesielt stor heller. Det er utrolig flaut å innrømme det, men jeg skal helt ærlig si at under dagens episode tok jeg meg selv i å tenke: Jeg kunne jult opp han der. Haha!

Men en besnærende tanke har slått meg: Kan Ruth og Winter være søsken? Jeg vet at dette ikke er spesielt kontroversielt så sent i serien, så la meg utdype. De har de samme trekkene, den samme dialekten og alt dere andre har listet opp så langt, men ville ikke hans forsvinning fra VU kunne forklare søsterens innstendige kamp mot å tro på julen?

Jeg har nemlig en snikende mistanke om at Winter kan være sønnen til Albin (ev. bror, fetter e.l.), født i VU, men tatt tilbake på sleden. Kan det å komme over tapet av sin bror ha vært del av terapien hun gikk gjennom som ung? Terapien som ble igangsatt av Grandtante Torbjørg, som igjen har gjort at Ruth hater henne, og derfor ønsker å kvitte seg med antikvariatet fordi hun ikke å ha noe å gjøre med verken Torbjørg eller fortrengte minner fra barndommen?

Føler at jeg er i ferd med å overanalysere Ruth litt her nå. Jeg mener, hadde du trodd på julenissen bare fordi en rar gutt du ikke kjenner sier at julenissen finnes? Antakeligvis ikke. Fuglebrevet derimot.. Hun er vel bare redd for å bli stemplet som gal igjen.

Men uansett, gi bort en hund?! Det der får du 150 000 minuspoeng for og inntil du gjør opp for skaden, dømmer jeg deg til å gå under kallenavnet Dritt-Ruth.

For å gå over til noe langt mer trivelig, tror jeg Hjerterud kommer til å bli med i kampen til Trekløveret Pil, Frida og Selma snart. Hun kan jo ikke fortsette å produsere grovbrød uten verken pålegg eller kjøkkenmaskin, så dette lukter opprør og kuppforsøk. Og jeg kan ikke vente!

Så har vi Orakelet som desperat prøver å kontakte Selma. En snap eller facebook-melding ville kanskje vært mer 2016, men speilrefleksjon i fleisen burde funke det også. Spørsmålet er hvorfor? Kan det være fordi hun er lærling og hennes første oppgave som lærling er å redde nissen?

Og hvor har det blitt av Trixter egentlig? Kan det være han som er Orakelet og at det var derfor han plutselig ble borte samtidig som at Orakelet dukket opp igjen? Eller er han bare en sææærs uvanlig geit?

Og skal gnistene mellom Kjell og Ruth aldri begynne å fly? Og skal ikke han irriterende fyren i klassen til Selma få buksevann før serien er over? Og vil vi noensinne se Casper igjen??

Mer om det... i morgen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Fyr løs, kommentarfeltets helter :-D

/ "Dette har vært en drittdag"

* Følg Casperhjerte på Facebook *

Snøfallspekulasjoner, ep. 17 & 18

Yatzy, saft og popcorn - Dette er dagens regler.. ehm, spekulasjoner ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ser man det, ser man det. Så var det altså penger som skulle klare å lure frem smilet til Ruth. Tenkte jeg det ikke. Herlig å se at Ruth sakte men sikkert mykner opp, selv om hun virker veldig standhaftig på å ikke tro på fuglebrev hun selv har sett med egne øyne. Hvordan er det mulig?

Jeg tenker følgende: Da Ruth var bare ei litta tulle, tok Grandtante Torbjørg henne med til Snøfall. Om Torbjørg var nissemor eller ei, vites ikke, men hun har garantert en kobling til Snøfall. Altså, man har ikke bare en magisk portal i antikvariatet sitt sånn helt uten videre, har man vel?

Men etter hvert som Ruth ble eldre, så fikk hun problemer på skolen og med venner da hun gikk rundt og sa at julenissen fantes. Derfor ble hun kurert/hjernevasket med store mengder terapi for å fungere i VU. Derfor plager det henne også å se at Håkon er så dedikert i sin tro. Men langt der inne, langt forbi den harde rustningen, finnes et mykt punkt i Ruth som fortsatt vet. Det må bare vekkes til live igjen.

Noe annet som må vekkes til live, er Julius. Hvis ikke den mannen våkner snart, blir det bare rugbrød til jul på alle mann. Men Trekløveret er på saken, og nå som Stål også er blitt tatt under brorskapets vinger, begynner det å se rett så bra ut.

Litt irriterende at verken Pil, Frida eller Selma la merke til at Trixter ropte ut "Spøkelse!" når de snakket om Winter, men samme kan det være. Kanskje litt vanskelig å stole 100 % på en halv geit, halv mann uansett.

Noen andre jeg ikke hadde stolt på er Hjerterud. Ikke fordi hun lager illegale boller under bolleforbudet, men fordi hun uten å nøle svarte "ja" på spørsmålet: "Kan jeg gå ut og overnatte utendørs midt på vinteren i denne syltynne regnjakka?". Lukter egentlig litt omsorgssvikt på hele bygda der, sånn bortsett fra lojale Thom Hell, som trofast produserer julekuler hver eneste dag.

En av mine største bekymringer nå, er at det bare er seks episoder igjen og en hel skog med løse tråder. Og med så lite tid igjen, hvilke tråder vil ikke bli nøstet opp..?

Blir det noen forklaring på hvorfor Ruth geiper til Grandtante Torbjørg? Kommer vi til å få vite noe mer om hvordan det gikk med Dunkel og Tindre? Hva med Albin og Liv? Dukker de plutselig opp igjen eller har de faktisk parkert tøflene? Og har ingen tenkt til å kjøpe de forbaskede bøkene som dekker til portalen snart??

Mer om det... i morgen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

P.S. Hvis en av mine lesere vurderer å skrive brev til nissen i år, vennligst gjør meg en tjeneste: Legg inn et ønske om en kjøkkenmaskin til Hjerterud. Herregud, dama jobber seg jo halvt i hjel.

P.P.S Og hvis du først skal gjøre det, gidder du å legge inn et ønske for meg også? Ønsker meg en sånn VR-slede. Takk :-)

 

/ "Det oser av julemagi"

Pssst: Har du 2 sekunder? Stem på oss i Vixen Blog Awards :-)

Årets Gullpenn - Årets Livsstilsblogg - Folkets Favoritt - Årets Stjerneskudd (Kona til)

(Du kan stemme hver 12. time i alle kategorier frem til nyttårsaften. Tusen takk!)

Trixters hemmelighet er avslørt!

Grunnet fest i VU, må kveldens Snøfallspekulasjoner utsettes til i morgen, men jeg kan derimot by på håndfaste beviser som avslører en av seriens aller største mysterier!

 

Portrait of a funny goats looking to a camera over blue sky background

 

For i går ble vi for første gang for alvor kjent med den mye omtalte Trixter. Siden da har nettet kokt med antakelser og spekulasjoner rundt denne mystiske karakteren. Vi så ham hoppe rundt og oppføre seg som et villdyr. Han virket både nevrotisk og hyperaktiv, og når han først snakket, ramlet ordene ut av ham som en hest på rømmen. Og like brått som han begynte å prate, kollapset han plutselig og gikk inn i en transe-aktig tilstand.

Men hvorfor? Hva feiler det Trixter? Spekulasjonene har haglet om hvorvidt han er ravende gal, en magisk geit eller selveste reinsdyret Rudolf.

Men i dag mottok jeg håndfaste bildebevis på akkurat hva som feiler Trixter. Det ble tatt av min søster under en tur i skogen og avkrefter ikke bare alle tidligere rykter, men det bekrefter også hva som egentlig feiler nissens hemmelige venn.

For hva kan gjøre et menneske så hyperaktivt? Og hva skyller han all den tørre barken ned med?

Svaret er like innlysende som det er sjokkerende..

 

 

Så dagens moral, kjære leser: Vær ytterst forsiktig med overdrevent inntak av energidrikke. Hvis ikke kan du ende opp alene i en stall med bark i munnen og bjeller rundt halsen.

 

Funny goat's portrait on a green sunny meadow background

 

/ God lørran! :-D

* Følg Trixterhjerte på Facebook *

Snøfallspekulasjoner, ep. 16

Barrista-Ruth, Trixter-gutt og bolleslutt - Dette er dagens spekulasjoner :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Mine damer og herrer: Ruths Antikvariat er åpent! Endelig begynner det virkelig å bli drag over Ruth og min eneste bekymring nå, er at hun ved en feiltakelse selger bøkene om Snøfall.

Det er sikkert for mye å be om, men om hun hadde tatt seg et kveldskurs som barrista, tror jeg virkelig at "Ruths Antikvariske Kaffe" kunne blitt en hit blant hipsterne i byen.

Hun ville definitivt slått an i Snøfall i hvert fall, for de stakkarne har jo ikke annet å spise enn boller og nå er det forbudt også! Eller rettelse, jeg så en person kjøpe et flettet bakverk i dag, men noe sier meg at Hjerterud heller ønsker å pushe boller med astronomisk profitt.

Jeg hadde egentlig tenkt til å legge ut i en lang passasje om hva Winter skal med en klokke, men etter dagens episode er det vanskelig å tenke på noe annet enn Trixter. Altså... Gi den mannen en Oscar!

De scenene med en vettskremt Trixter som prøver å forklare alt som har skjedd den siste tiden i løpet av et halvt sekund, er det desidert morsomste jeg har sett på evigheter. Her hjemme holdt i hvert fall alle fra 4 til 35 år på å tisse på seg av latter.

Men det store spørsmålet nå er å tolke alt det rare han pratet om. Nattfuglene er ganske innlysende brevene til julenissen, men spøkelset... kan det være Winter?

Angående Winter.. Hva er denne jobben han har satt Stål til å gjøre? Det føles vel ganske sannsynlig at han kommer til å mure igjen portalen til Hagen. Men jeg er ikke bekymret, for trekløveret Frida, Pil og Selma ser ut til å ha ting under kontroll nå :)

Jeg må for øvrig berømme Winter for å ha gjort mye riktig underveis, men jeg tror det var en gedigen tabbe å skrive trusselbrevet til Selma. For inntil da, kunne alt med Julius bero på tilfeldigheter og ubesvarte spørsmål. Men nå vet de at noe er galt, og kommer selvfølgelig aldri til å slutte å lete før de finner svar. Så der tror jeg gamle Winter tråkket i salaten.

Dagens herligste fra kommentarfeltet er Bodil, som kan fortelle at hun har innført snøfallspekulasjoner blant sine elever på SFO! Det er bare så utrolig moro, men også ganske genialt, for barn stiller ofte de spørsmålene vi voksne glemmer. Slik som: Hvorfor er det ingen som har spurt om den lille modellbyen til Winter??

For det er jo ingen som har gjort det, og det er så moro at vi sitter her og klager over de naive folka i Snøfall, mens ingen av oss har enset at mannen sitter og legger onde planer med en miniatyr-kopi av byen som en maktgal hærfører.

Men hva skal han med den egentlig? Og hva skal han med klokka som IQ må lage? Og hva skal de spise nå som det er bolleforbud i byen? Vil det i så fall føre til mindre promping? Og vil Trixter vinne "beste mannlige bi-rolle" under neste års Oscar-utdeling eller må vi gå i et samlet fakkeltog fra Østbanehallen til Beverly Hills?

Mer om det.. i morgen ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ "Det slafses, det smules, det fjertes"

* Følg Trixterhjerte på Facebook *

Snøfallspekulasjoner, ep. 15

Julekuler, postkasser og reinsdyret Rudolf - Dette er dagens spekulasjoner.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nå kjenner jeg at jeg begynner å bli litt lei av all denne sovingen til Julius. Altså.. Hvor lenge forventer de at vi tv-seere skal utholde oppførselen til Winter før han begynner å få trusler og buksevann her i VU?

Dessuten, som sliten småbarnsfar er det utrolig provoserende å se en fyr få ligge og sove i en uke i strekk! Jeg får aldri mer enn en time før jeg har en fot i nesa eller en smokk i fleisen.

Heldigvis har det endelig begynt å bli dreisen over Trekløveret, som er bare et halvt fluehår unna å forstå at noen står bak alt dette. De stoler i hvert fall ikke blindt på Winter, og det er en start. Liker for øvrig at Selma og Pil, dyttet Frida ut gjennom tunnelen først, bare sånn i tilfelle det var sovetåke der. De sa jo ikke det, men jeg kjenner en allianse når jeg ser den.

Så er det denne Trixter da. Altså... Jeg blir nødt til å henge meg på Ellinor fra kommentarfeltet: Kan han være Rudolf? Kan det være selveste leder-reinsdyret som har tråkket i en gryte med magisk forvandlingssuppe? Noe alvorlig galt er det i hvert fall med nissens hemmelige venn.

Så har vi Ruth da.. Og som Monica så veldig observant har påpekt: Ruth har gått i de samme klærne i over to uker nå! Er det ikke snart på tide med en ørliten kattevask da, Ruttemor?

Eller, jeg blåser egentlig lang marsj i klærne, så lenge hun fortsetter å spille ball med Håkon, for nå begynner det virkelig å lukte fugl her (1 million ordspillspoeng til meg). Og hva gjelder Håkon..  "Anonym" har påpekt at da Julius fikk vite hvem lærlingen ville bli, sa han til Winter at han kom til å bli fornøyd. Som får meg til å tenke...Kan Julius ha overvurdert Winter eller kan han ha visst noe om Winter som vi ikke vet? Slik som for eksempel at lærlingen blir Håkon og det vil glede Winter fordi han selv er fra VU??

I går nevnte jeg forresten at Christina har bikket litt over hva gjelder Snøfall, og i dag kom nok et eksempel. For det viser seg at hun har brukt fritiden sin på å lese seg opp på Snøfall-fakta! Hun kan blant annet fortelle at Klaus- og døtrene Hagerup har over 10 000 sider med tekst og manus for serien. Hun sa også at Hagerup-trekløveret selv kunne forventes å dukke opp i serien, og i dag skjedde det!

Ikke sikkert yngre seere fikk det med seg, men både Klaus og døtrene dukket opp i Ruths Antikvariat for å kjøpe bøker.

Og som den beste innsidevitsen noensinne, kjøpte Klaus Hagerup en stabel med bøker av Klaus Hagerup i en tv-serie skrevet av Klaus Hagerup. Ikke bare det, men han ble også negativt overrasket over den lave prisen på bøkene. Hahaha, det er humor på høyt nivå!

Men en teori jeg har begynt å spinne videre på, basert på glimrende forarbeid av dere herlige kommentarfeltsspekulanter, er om Ruth kan være "hjernevasket" til å ha glemt alt med julenissen. At hun i sin barndom måtte gå i terapi for å slutte å tro på julenissen, selv om hun da visste at han eksisterte, og at det er derfor hun reagerer så hissig på Håkon i blant? Men hva sier dette om bildet der hun geiper til Grandtante Torbjørg?

En annen ting: Er Stål og Yndis sammen eller bare søsken? Hvis de er sammen, synes jeg Stål er forstyrrende lite sjalu. Jeg mener, hallo, det er jo som å se når Vilde siklet etter William før han ble sammen med Noora. Hupps, feil serie.

I forrige episode så vi at noen fuglebrev fant veien til Snøfall, men ikke nå lenger. Hvorfor ikke? Kan det være så enkelt at bildet av Winter er tatt ned fra veggen? Men disse julekulene, hvis Winter teknisk sett er julenisse, burde han ikke da kunne blåse i kulene? Jeg vet at han ikke er ekte julenisse, men per Snøfalls regler, om enn på falske premisser, så er han jo faktisk det. Men hvis det er slik at julebrev og julekuler kun anerkjenner den ekte nissen, hvorfor har fortsatt ingen av de voksne fattet mistanke?!?!

En annen ting. Burde ikke skolen til Selma begynne å lure snart? Vært borte fra skolen i over en uke.

Spådom for neste episode: Selma bruker dagboken til Julius og det falske julebrevet som Winter skrev til å sammenligne teksten. Kanskje ser de også at signaturen til "Julius" mangler de artige snirklene fra signaturen til den ekte Julius?

Hvorfor piper ikke Casper på portalen lenger? Var den lille postkasse (postkasse)-praten en referansevits til Radioresepsjonen? Og hva skjer når Winter skal lese brev til nissen i plenum og han kommer over brevet fra Håkon og Ruth?

Mer om det... i morgen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ "Må du gå rundt med bollesmuler i fjeset hele tiden?"

* Følg Postkassehjerte på Facebook *

Snøfallspekulasjoner, ep. 14

Julekuler, dagbøker og trekløver - Dette er dagens spekulasjoner ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Fra vondt til verre, nå har han endelig tatt steget. Winter har nå gått fra særs tvilsom type til å bli fullt ut diktator. Ingen snøballkasting, ingen moro, bare rydding og måking. Dette verdisynet styrker bare teorien fra en av dere lesere om at Winter og Ruth muligens kan være søsken.

Sans for orden og langt under middels glad i lek, her lukter det likheter. Det styrkes også av den voksende mistanken om at Ruth egentlig har slektskap til Snøfall. Selv tror jeg hennes Grandtante Torbjørg kan ha vært nissemor eller kanskje søsteren til nissen, hun må i hvert fall være tilknyttet Snøfall på noe vis.

Kan for øvrig tipse Ruth og Håkon om å slutte å se på brevet de har postet. Det kommer aldri til å fly av sted mens de følger med, på samme måte som at vann aldri begynner å koke hvis du står og ser på det.

Dagens største spekulasjon knyttes til julekulene. Hvorfor klarte ikke Winter å fylle dem med ønsker? Og kanskje enda viktigere: Hvorfor virket ikke Winter spesielt overrasket? Blir han ikke ekte nisse før den gamle nissen faktisk abdiserer og/eller parkerer tøflene?

En annen ting det knyttes stor spenning til, er den særs uflide Trixter. Det er vel liten tvil om at dette er Julius´ hemmelige venn, men hvilken rolle spiller han? Er han Orakelets løpegutt eller kan han være Tindre? Vet ikke hvor lenge disse nissene lever og hvor lenge det er siden Dunkel gikk ut i skogen, så vi holder alle dører åpne.

Angående å holde dører åpne, så var det hyggelig å se at Frida endelig tok til fornuften! Og nå som Trekløveret endelig er samlet, har de allerede begynt å nøste sammen trådene. Så langt er det også bare Selma og Pil som kjenner til den hemmelige inngangen inn til Hagen, og den kan komme godt til nytte nå som Winter har stengt Hagen for andre enn seg selv.

I kommentarfeltet går det nå så hett for seg, at jeg ikke rekker å svare på én kommentar før det renner inn fire nye - og det er så rått! Jeg digger at det er flere enn meg som er oppriktig hektet på Snøfall, og jeg elsker tanken på at det sitter en hel generasjon med barn der ute som nærmest ikke får sett tv-en fordi foreldrene sitter limt til skjermen for å se barne-tv. Eller voksenbarne-tv som "IA" kaller det ;-)

Men hva skjer med dagboka til Julius? Hva har Winter tatt siden han la den igjen? Nei, nå får Julius se å våkne snart og komme seg på jobb. Jeg begynner i hvert fall å bli så irritert på Winter at det begynner å bli litt pinlig. Så et bilde av ham på nettet i dag og tenkte: "Der er han kødden som prøver å ødelegge jula". Da er det på tide å se på noe annet snart ;-)

Det tror jeg kanskje Christina hadde hatt godt av også, for i går skjedde det noe hysterisk festlig her. Akkurat i det vi satt oss i bilen, gikk det en skoleklasse full av barn med nisseluer forbi. Og Christinas umiddelbare, nærmest provoserte respons var:

- "Hva i all verden gjør alle de her ute i VU?"

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ #Juliusmåvåkne

* Følg VUhjerte på Facebook *

Snøfallspekulasjoner, ep. 13

I dag er det den store bolledagen, for nå er det mange i Snøfall som kan ta seg en bolle!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Først og fremst Yndis, som har gått fra å være arbeidsledig frisør og dyremaler til å bli en innbitt lobbyist for Winter. Du kan ta deg en gigantisk bolle, og ikke en Hjerterud-bolle engang, men en prompebolle.

Andre bolle går til Frida, for mobbing, utfrysing og for å generelt oppføre seg som en julefis. Ta deg ett stykk bolle, uten verken sjokolade eller rosiner, bare basic hvete, den kjipeste av boller.

Den tredje bollen går ganske innlysende til Winter. Det er vel ikke stort mer å si om ham på nåværende tidspunkt, annet enn at han har blitt en maktgal despot og burde behandles deretter.

Lenge har jeg håpet på at Julius skal bli funnet og komme tilbake, men nå heier jeg nesten mer på å bare la ham sove videre, og heller ta makten ved væpnet revolusjon. Avsett Winter og la hodet rulle! Med den barnslige hatten på! Okei, det ble kanskje litt voldsomt, jeg blir bare så utrolig frustrert over de voksne i Snøfall som oppfører seg som lobotomert kveg.

Burde ikke valg av nisse være en demokratisk prosess forresten? Kan nissen virkelig bare utnevne hvem han vil? Synes det virker som et svakt system at nissens ord er en endelig lov. Men det merker de jo sikkert nå som Winter utnytter alle smutthull som finnes.

Vi får heller holde en knapp på at barna kommer sammen og fikser biffen, så fort de kommer seg over intriger, sjalusi og hele den sørpa der.

Men først må de kanskje lære seg litt mer om hvordan man kler seg, for her har Selma gått rundt i snøværet i to uker i bare regnjakka, og det er først nå når hun går ut i den glovarme Hagen at hun tar på seg en varm vinterlue.

For øvrig hyggelig å se at Pil ikke går av veien for et skikkelig kraftuttrykk når det må til. At det selvfølgelig ble plukket opp av lillesøsteren Lilly kunne alle erfarne tobarnsforeldre fortalt ham ;-)

I dag så vi også et første klipp av to gamle folk som forlot "rådhuset", som besvarer spørsmålet om hvorvidt det finnes gamlinger i Snøfall eller ei. De finnes.

Og endelig er Trixter tilbake igjen, uten at det er noe særlig mer å si om det. Han later til å henge ut rundt Orakelet, men mer er ikke godt å si. Annet enn at han helt sikkert hadde hatt godt av en dusj.

Angående mysterier i Hagen.. Hva skjer egentlig med den lille hytta?

Hvem er det som fyrer på bålet hele tiden? Og hva skal man med et bål midt på sommeren uansett? Også midt inne i en liten kuppel av tørre kvister? Noe sier meg at HMS ikke har funnet veien til Snøfall riktig enda. Eller.. kan det være et mirakel?

Kommer vi til å se vaktmesteren igjen? Kan Ruth og Winter være søsken? Når skal noen se etter reinsdyrene eller sleden? Når skal Hjerterud få annet enn boller på menyen? Og viktigst av alt: Kommer Ruth til å skrive brev til Selma og i så fall, kommer det til å fly av sted?? #ruthmåsvare

Mer om det... i morgen.

Kommentarfeltet er åpent :-D

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ "Fordi dette er en drittdag!"

* Følg Bollehjerte på Facebook *

Snøfallspekulasjoner, ep. 12

Eggeklokker og prompenisser - dette er dagens spekulasjoner :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Først ut: Er det bare jeg som er mer engasjert enn barna når man ser på Snøfall? Jeg hysjer, ber dem sette seg ned og pauser hvis de gjør andre ting. Nesten så jeg føler meg litt som Winter i blant.

Okei, ikke fullt så ille da, for der snakker vi fullblods prompenisse av verste sort! Kjenner jeg begynner å bli mektig lei av tyranniet hans og håper noen snart tar affære. Og etter dagens episode holder jeg en knapp på at Mammapilen kan stikke litt kjepper i hjulene, for de andre virker jo helt apatiske.

Bortsett fra Selma da, som selvfølgelig har gått hen og gjort seg selv upopulær. Alt på grunn av misunnelse og sjalusi fra forfordelte Frida. Og én(!) bitteliten hendelse i en snøballkrig(!!) som hele landsbyen er med på(!!!) er tydeligvis nok til å bli landsforvist.. Altså, hallo, kunne ingen forutse at det der kom til å skje? Prompenisser, hele gjengen! Spesielt Den sauemalende frisøren, Prompe-stål og Pomfrida (som en av dere leserne kalte henne).

Pil var selvfølgelig i sitt ess under Snøfallkampen i dag, men burde stått opp for Selma når det kokte som verst. Det ville scora deg bonuspoeng kompis, nå er du bare ett hakk nærmere vennefella. Men hva skjer med Selma nå? Hun finner jo ikke veien hjem, kommer hun til å finne veien til Mørke? Kanskje hun går inn alene og finner ut at hun kan gå gjennom sovetåka og finne veien til hulen og det tilsynelatende ugjennomtrengelige krattet Winter har lagt foran hulen x-)

Så har vi Ruth da.. 50 000 bonuspoeng til Christina for den spontane kommentaren fra sofakroken da Ruth kastet fuglebrevet sitt i søpla i dag: "Nei nei Ruth, dette må ta slutt". En kommentar som selvfølgelig førte til at vi begge vrei oss i en flau latterkrampe, samtidig som far måtte trykke på pauseknappen for å ikke gå glipp av et sekund.

Men seriøst Ruth, ikke vær dust nå. Selvfølgelig kan brevene fly, bare spør Håkon. Snakk med Håkon! Eller kan det være at hun kjemper bevisst imot på grunn av erfaringer tidligere i livet? At hun egentlig vet at det finnes et Snøfall, men at noe gjør at hun prøver å fortrenge det? Kan det være noe med Grandante Torbjørg? For hvorfor geipet Ruth til henne på konfirmasjonsbildet? Her lukter det muffins.

Noe annet som lukter muffins er Julefis, som tilsynelatende er det ultimate hånet og det verste du kan si til noen i Snøfall. Om jeg kommer til å begynne å bruke det selv? Oh yes! :-)

Så har vi den uforklarlige eggeklokka til snurte-Ruth da. Hei vent.. Hva om eggeklokka kan brukes for å måle hvor lenge Selma kan holde pusten og hvor lang tid man trenger for å forsere sovetåka? Det ligger uansett langt frem i tid, for først må noen i "Team Antikvariat" finne veien ut av VU, og her holder jeg en knapp på Casper.

Dette kan for øvrig bli siste runde med Snøfallspekulasjoner. Jeg kommer nemlig til å bli travelt opptatt fremover. Jeg har nemlig tatt et søk på nett og det viser seg at det ikke finnes et eneste lag eller organisasjon her til lands som bedriver aktiv Snøfallkrig! Det er selvfølgelig helt uaktuelt, så her blir det å hive seg rundt og stifte Larvik Snøfallkrig-klubb og sette i gang. Trening i morgen, alle er velkommen!

Ja, ikke du da, Winter. Din kødd.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Helt til slutt vil jeg oppfordre alle til å lese kommentarene under disse innleggene, for der dukker det opp så utrolig mye bra! Så tusen tusen takk til alle dere som bidrar med sladder og spekulasjoner - dere er helt geniale :-) Highfive!

 

/ "Ruth Bjørsnes, nå tar du deg kraftig sammen!"

* Følg Ruthhjerte på Facebook *

Snøfallspekulasjoner, ep. 11

Buse-Grobian, Hitler-Winter og Håpefulle Håkon - dette er dagens spekulasjoner.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Endelig har vi fått en i Snøfall som stiller de viktige spørsmålene! For det er ingen tvil om at tenkeren og hygienepoeten Grobian er en mann for fremtiden. Mens alle andre flyr rundt og leter etter nissen, stiller han de store spørsmålene. Slik som hvordan buser og tåfis blir til. Man kan jo le av det, men mannen har et poeng.

En annen som har et poeng er håpefulle Håkon, uten at han helt vet hvor mye han faktisk vet enda. Jeg gleder meg bare mer og mer til den dagen han finner ut at Snøfall faktisk finnes. Spørsmålet er hvordan det vil skje..?

Jeg hadde et lite håp om at enten Ruth eller Håkon ville legge merke til at tissatrengte Casper har sittet og stirret rett inn i bokhylla i to episoder nå, men nei.

Tenk hvilken herlig overraskelse om en av de voksne i Snøfall som var på Vidda for å lete etter Julius, plutselig hadde blitt møtt av en forfjamset Ruth med inneklær og egg-timer! Men nix.

Må forresten legge meg flat i mine spekulasjoner rundt Grandtante Torbjørg. Jeg har jo lenge spekulert i om hun kan være nissemor, men som en leser så treffende påpekte: Ruth har jo arvet antikvariatet, så med andre ord har Torbjørg for lengst parkert tøflene. Det gjør det derimot ikke noe mindre interessant å stusse over hennes egentlige identitet. Kan hun ha vært nissemor da? Og at Ruth i realiteten er nissens datter og Selmas tante??

Det virker jo veldig rart at Ruth plutselig skal ha fått omsorgen for Selma sånn helt uten videre når hun har en grandtante med et antikvariat fullt av nissestoff. Nei, her er det noe muffins!

Angående muffins, er Pil bare skuffet over å ikke bli valgt til lærling eller hva skjedde med humøret i dag? Synes et sekund han hadde et dystert drag i blikket som om han hadde tatt på Dunkelsteinen... Alternativt er han kanskje utbrent av å være i et trekantdrama med Selma og Frida.

Angående Frida, hun får jeg ikke helt taket på. Hun minner jo veldig om boksmarte Hermine fra Harry Potter, så noe sier meg at hun blir en veldig viktig støttespiller til den som til slutt blir lærlingen, men at hun ikke selv blir hovedpersonen. Mer som den som forteller hvordan de kan forsere prompetåka.

En annen ting jeg ikke fikk helt taket på, var hjertet til Selma som dunket. Eller lyden av Julius´ hjerte som dunket, rettere sagt. Hun kan jo høre ham synge, så kanskje hun kan bruke den telepatiske kontakten til hans hjerteslag som et slags kompass for å finne ham? Selv ville jeg gått for det gigantiske fuglebrevet jeg skrev om i går, men men, telepatisk hjertekompass funker det også ;-)

Så har vi Winter da.. Den mannen har særs tvilsomme ambisjoner og elendig smak i luer. Det er også bekymringsverdig at den voksne befolkningen i Snøfall oppfører seg som hjernedøde sauer og lar ham ture på, med mindre den nyankomne Selma sier noe utrolig innlysende som vekker dem fra dvalen.

"Så du sier at Julius kan ha falt og slått seg? Ja nei da kan vi jo ikke innsette Winter som julenisse likevel da.."

Og den leteaksjonen..? Fire folk som går i kryss og tvers rett ved siden av hverandre i en snøstorm? Det tok dem hele dagen bare å finne en lue, så en bortgjemt julenisse virker kanskje litt over deres evner. Kanskje ikke så rart de er litt susete, hvis alt de spiser i løpet av en dag er de hersens prompebollene til Hjerterud.

Var ikke så mye å bli klok på i dagens episode, så mistenker at det kommer til å skje MYE i morgen. Det er jo tross alt dagen for den store Snøfallkampen!

Anbefaler for øvrig alle å følge med i kommentarfeltene til disse innleggene, for der spekuleres det heftig. Dagens godbit fra kommentarfeltet kommer fra Marit: "Hvis Ruth var "nabodamen" som passet Selma da hun var liten... så vil jeg tippe på at Albin og Liv bodde i leiligheten over gangen der som Håkon og Kjell har flyttet inn nå. Må jo være noe mystisk i den leiligheten som Håkon kan forske på og finne en måte inn til Snøfall!"

For en spennende tanke! Det er ekstra spennende fordi det utvilsomt er noe på gang med Ruth og Håkon nå! Altså, ikke sånn på gang, men jeg tror de er inne på en løsning og kan komme til å gå hele veien sammen. Altså, ikke sånn da.

Mer om det.. i morgen ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ "Denne busen, hvordan ble den til, lissom?"

* Følg Grobianhjerte på Facebook *

Snøfallspekulasjoner, ep. 9 & 10

Suspekt blotter, betutta Ruth og Winter med sitronøyet - dette er dagens spekulasjoner.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fun fact: Bare jeg som la merke til at IQ og hesten i stallen hadde samme sveisen?

 

I går satt jeg spekulasjonene på pause for å nyte en kveld med andre aktiviteter i VU, men det må jeg helt innlysende slutte med, for herregud så mye som skjer i løpet av to episoder!

First things først: Hvem pokker var han creepy fyren som tilsynelatende sto og onanerte bak et tre mens Winter ropte på Orakelet? På skjermen i 3 sekunder og vips så var han borte igjen. Noe sier meg at det ikke er det siste vi ser av ham. Brannfakkel: Kan det være Albin?

Og når vi er inne på Albin: Hvordan i all verden rakk han å møte Liv mens han var på jobb som nissens lærling? Har ikke de gutta dårlig tid nok som det er på årets viktigste arbeidsdag? Én kveld, 7 milliarder julegaver og han bruker tiden på å fly etter damene? Her er det noe som skurrer.

Over til andre ting som skurrer: Winter. Altså... Det er så mye galt at jeg vet ikke hvor jeg skal starte. Vi snakker altså her om en maktgal type som liker å ha orden i sysakene, har sansen for å tale til folket, styrer med jernhånd og er glad i moralen om at hardt arbeid gjør deg fri.. Ehm... Er det bare meg eller er Winter bare en ørliten bart på overleppa unna å minne mistenkelig om en illsint østerriker på 30-40-tallet?

Ikke bare det, men midt oppi alt har han nå begynt å invitere småjenter på date? Jeg er forvirret. Prøver han å ta henne av dage eller er han forelsket? Jeg mener, du inviterer ikke folk over på ertegelé sånn helt uten videre. Og uten sammenligning for øvrig, så var det jo faktisk 22 års aldersforskjell på Adolf og Eva. Men vi satser på at gode gamle "Sitronøyet" har bedre intensjoner, bare litt.. misforstått.

Angående misforstått: Ruth. Herlige Ruth. Hun alle trodde var et hespetre i starten, viser seg mer og mer å være bare en hardt forknytt ball med følelser som er i ferd med å åpne seg.  Dagens høydepunkt for meg var trynet til Ruth da fuglebrevet kom flyvende inn døra. Det ble selvfølgelig for mye for far, som umiddelbart måtte gløtte på et vindu for å kunne skylde på trekken ;-) #duggpåbrillan

Ja forresten, jeg trodde først jeg var helt på viddene med mine sammenligninger tilbake til personer fra andre verdenskrig, men det var inntil Frida på julefesten leste kapittelet om nissen som kastet lua og forrådte sitt folk i Snøfall. Quisle, sa du? Minner dette vagt om Quisling eller er det bare jeg som er i ferd med å gå fra vettet..?

Angående å gå fra vettet: Skal ingen snart gi Selma en skikkelig vinterjakke? Tasse rundt i en tynn regnjakke midt på vinteren, har ikke befolkningen i Snøfall et eneste ludde-pledd å avse?

Og når vi er inne på befolkningen: Hvorfor har alle ulike dialekter? Hva for slags rar smeltedigel er dette stedet egentlig? Og hvorfor har ingen av dem lært barna å ikke spise snø? Jeg kan i hvert fall ikke huske at det har snødd i Snøfall på snart to uker, så den snøen der ville jeg holdt meg langt unna. For det er jo ikke som om de har noe apotek der du kan en røddig markkur heller ;-)

Og hvorfor er det ingen som klipper seg? Eller på den annen side.. En person som maler bilder av sauer med klær på, burde kanskje ikke overlates med ansvar for en saks.

Dagens perfekte detalj var alle brevene som flakset i været og ventet på julenissen utenfor hulen. Ikke vet jeg hvordan de kom seg forbi sovetåka..

Men altså, nå vet vi jo at brevet Selma skrev til nissen kom frem. Så hvorfor skriver ikke bare Selma et gigantisk brev til nissen, type seilduksstørrelse, så kan de hoppe opp i brevet når det blir til en fugl og sitte på hele veien til nissen?! Genialt! Tenk om jeg egenhendig kan ha reddet julen! Vær så god ;-)

Dette besvarer forresten hvorfor postkassen var tom for brev. Det er ikke Winter som har rappet dem, men brevene har selv fulgt etter nissen. Herregud, så vakkert. Jeg elsker Snøfall!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ "Selma..." #sitronøyet

* Følg IQhjerte på Facebook *

Snøfallspekulasjoner, ep. 8

Bortføringer, intriger og sannheten om Håkon - dette er dagens spekulasjoner.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Med Julius fortsatt ute på Gro-dag, begynner det å se skummelt ut. For hva skjer nå? Hvorfor fikk Winter et ansiktsuttrykk som om han hadde spist ni sure sitroner da han først hørte om Selma? Har han planer om å bortføre henne også? Ja, for vi kan vel nå anta at han enten er skyldig eller del-skyldig i bortføringen av Julius.

Siden sist har jeg fordypet meg i historien om Dunkel og Tindre. Historien går som så at Dunkel ble så forbannet da hans beste venn Tindre ble valgt til lærling fremfor ham, at han rømte til skogs for å bo alene og dyrke sitt hat. Han satt opp feller i skogen, slik som sovetåka og til slutt døde alt rundt ham og selv solen sluttet å skinne hans vei.

Dette ligner jo veldig på det som er i ferd med å skje med Winter. Så er spørsmålet bare: Hvem er lærlingen? Er det Selma, Pil, Frida eller en annen? For den som er lærling blir for Winter det Tindre var for Dunkel (hvis du henger med). Og hva velger Winter å gjøre? Flykter han til skogs eller tar han affære? Så langt ser det ut som sistnevnte og det er vel det verste som kan skje.

Over til Ruth. Stakkars Ruth. Jeg får litt vondt av henne jeg. Hun er jo ikke slem, bare ikke sånn superglad i barn. Og tenk da, hvor muggen hadde ikke du blitt om du mot din vilje måtte passe på noe du ikke hadde lyst på, som et barn, en ilder eller et hengebuksvin i hele 6 år? Kan fort bli litt muggen av sånt.

Og som Selma sa: Ruth gikk aldri noe sted uten å si ha det. Så hun har et lite hjerte av gull bak fasaden av grå tristesse. Jeg heier fortsatt hardt på at hun og vaktmesteren kan smelte sammen på en stabel av bøker og lage et vakkert lite kjærlighetsbarn, men det føles kanskje litt langt unna nå.

Dagens leserspekulasjon kommer fra Monica som både undres over om Albin og Liv fortsatt lever, men at de står fast på den andre siden av tåka. Og i tillegg sår hun tvil rundt hvem Håkon egentlig er, for hvem andre i VU vet at julenissen holder på jobben i rundt 250 år? Ikke jeg i hvert fall. Takk for god spekulering, Monica! Jeg skal følge situasjonen med argusøyne ;-)

Vi har fortsatt ikke glemt at det er noe fishy med Ruths grandtante Torbjørg, men henne hørte vi ikke mer om i dag, så la oss heller gå til Stål. Min gode mann, hva slags suppe er det du har viklet deg inn i? For bollespisende-Stål virker like forelsket i Hjerterud som Pil er forelsket i Selma, og det er hevet over en hver tvil at Frisørdama hans har en stor crush på Winter. Men hvordan vil disse kjærlighetsintrigene utspille seg?

Og sov egentlig Selma hele den kvelden Julius ble bortført? Kan hun ha sett noe som dukker opp senere? Kan Selma sende fuglebrev fordi hun er fra VU? Kan Albin fortsatt høre Hjerterud? Kommer frisøren noensinne til å få klippet noen?

Mer om det... i morgen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ "Ruth pleier aldri å dra uten å si ifra"

P.S. Tusen takk for alle som engasjerer seg i sladder og spekulasjoner. ELSKER å lese kommentarfeltet for tiden :-D

* Følg Grandtantehjerte på Facebook *

Snøfallspekulasjoner, ep. 7

Hvem har stjælt nissen?!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Makan til frekkhet! Med bare to og en halv uke igjen til jul, er det altså noen som går rundt og stjeler nisser! Og uten en skikkelig opptrent lærling er det ingen som per dags dato kan redde julen! Med mindre han litt-over-middels creepy IQ har noen nisseskills under ludde-pleddet, da.

Så gjenstår det store spørsmålet: Hvem kidnappet Julius? De skyldige ble jo vitterlig invitert inn, så jeg holder en knapp på at Dunkel hadde besatt Winter og reist til Snøfall i hans skikkelse. Så tok han Julius med seg tilbake til hulen og forlot kroppen til Winter. Men den svarte kappen med den spisse toppen, ligner ikke den veldig på den Albin har på seg på bildet?

Og hva med Tindre? Hun har vi ikke hørt noe mer om! Som flere har bemerket, har vi ikke sett snurten av nissemor enda... kan hun være Tindre? Jeg kan i hvert fall ikke klandre henne for å rømme til skogs, for hva er greia med Julius og Gjertrud? Noe er definitivt på gang der. Kanskje de har hatt en liten flørt på et julebord eller kan det være noe mer der? Kanskje har hun hatt en liten Julius-bolle i magen..? #juliusmåsvare

I dag så vi også det første møtet mellom Selma og barna i Snøfall. Jeg skjønner at hun ble litt satt ut av den gamle mannen med en meterlang snørrsamler og ørten huldretusser på slep, men det så ikke ut til å skremme Pil som falt hodestups og allerede har begynt å kurtisere henne etter alle kunstens regler. Go Pil!

Også er det denne Ruth da... 10 plusspoeng for at hun endelig klarte å lufte Casper, men når skal hun innse at julenissen allerede har innfridd hennes største ønske om å få alle historier i verden? Og kommer hun til å besøke Grandtanten sin for å få noen svar, og i så fall: Hvem i all verden er hun?

HEI VENT NÅ LITT!! Kan grandtanten til Ruth være den lenge ettersøkte Nissemor? Hvorfor ellers skulle Ruth bli brukt som beredskapshjem? Hun hater barn og har helt sikkert ikke meldt seg frivillig. Men hvis grandtanten derimot har dratt i noen tråder og stukket kjepper i hjulene slik at saksgangen skal gå sakte og Selma forbli i familien... Oj oj oj, dette er stort!!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Dagens leserspørsmål kommer faktisk fra min kjære Christina: "Hvorfor i all verden har innbyggerne i Snøfall bosatt seg på den kalde siden? Hvorfor bor de ikke bare i Hagen?". For det er jo ikke som om det er noe fint i Snøfall. Ingen vakre fjorder eller steder der Nrk ville sendt Norge Rundt-teamet sitt. De bor bare på en atoll av snø, midt i ingenmannsland. Eller... kanskje det er en grunn til det? Kanskje ting ikke er så idyllisk som det ser ut til i Hagen..? Uuuuuh.

Men siden Julius er borte: Hvem har hentet julebrevene?? Kan det være Winter som allerede prøver å rappe til seg nye ansvarsområder?

Angående rapping: Er julenissen kidnappet eller kan han muligens ha blitt forvandlet til den lille nissebrikken i bymodellen til Winter? Og hvorfor hadde Winters hvite brikke en stor, svart hatt? Kan det være en slags manifestasjon av Dunkel? Og er Dunkel egentlig Albin eller er det bare jeg som roter med kortene her nå?

Vil noen snart avsløre at bollene til Gjertrud ser mistenkelig ut som kjøpeboller?

Er det bare jeg som synes det er veldig forvirrende at Julenissen høres ut som Steinar Sagen, men ligner på Bjarte Tjøstheim?!

Og det kanskje viktigste spørsmålet av alle: Kommer Pappahjerte noensinne til å ta på seg en hvit frakk og glatte ut håret for å motbevise at han ligner på Winter?

Mer om det... i morgen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kommentarfeltet er åpent :-)

/ Det her er ikke rot, det er bollebaking

* Følg Winterhjerte på Facebook *

Snøfallspekulasjoner, ep. 6

Snøfall fortsetter bare å bli bedre og bedre, og i dag klarte serien jaggu å røre meg til tårer. Her er dagens dose med sladder, frempek og spekulasjoner ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Dagens lettrørte: Da Selma våknet opp med putesveis hjemme hos Julius og så ut som hun kom rett fra et heftig nachspiel, men endte med å tilbringe en magisk dag med det som til slutt skulle vise seg å være bestefar..

La meg bare si: Før jeg fikk barn var jeg hard som Dunkelstein og vanskeligere å røre enn en magisk trestokk som plutselig blir borte i løse lufta, men den scenen der Selma innså hvem Julius var, måtte jeg skylde på både trekken og varmepumpa for å forklare tåredannelsen i øynene ;-)

Dagens skeptisk: Tror vi virkelig på at det ikke er mulig å reise tilbake til VU igjen? I så fall ser det dårlig ut for teppene til Ruth #casperbajs

Dagens morsomste: Definitivt pannekakene i taket. Dette var et stort høydepunkt for hele familien.

Dagens spekulasjon: Hvorfor går alle i truger i 3 cm snø? Øver de seg til trugekamp eller er de bare litt tette?

Dagens raritet: Får vi noensinne se VR-sleden igjen?

Dagens gullkorn: "Bæsjenisse!" - lillesøsteren til Pil, aka Lillepil. Med denne kommentaren fikk hun i hvert fall en stjerne i taket fra 4-åringen :-)

Dagens leserspørsmål: Hilde spør: "Det er jo voksne der, og det er barn. Hvor gjør de av de gamle?". Det er et veldig godt spørsmål! Hvor er alle de gamle damene? Hvor er nissemor? Jeg liker å tro at når de når en viss alder blir de sendt til å leve livets høst i Hagen, litt slik vi sender våre eldre til Spania. Det er i hvert fall en finere tanke enn at de sender dem ut i snøføyka eller enda verre... til Mørke.

Dagens hakeslipp: Winter is coming!! (1000 referansepoeng til meg). Men seriøst: Kan du ikke bare slutte å være en surpung og komme tilbake på jobb? Julius trenger deg! Herregud, mannen klarer ikke steke sine egne pannekaker engang! Er det virkelig verdt å ødelegge julen for et lite lønnspålegg? Slik ting er nå, ser det virkelig ikke bra ut. Først med de svarte øynene og deretter da han gikk gjennom prompetåka og inn i hulen. Hva i all verden er det som foregår?!

Dagens barnsligste: Er det bare jeg som synes det er gøy å tenke at sovetåka egentlig bare er kjempemasse promp fra overdreven bollespising?

Dagens moral: Vær snill mot barn, ellers kan du ende opp som Ruth.

Dagens fremtidsspekulasjoner: Har Dunkel besatt Winter, og ønsker han egentlig jobben som julenisse lenger eller er han bare ute etter å ødelegge julen? Hvem er egentlig toppkandidat som lærling nå? For hvis det skulle bli Selma, hva i all verden gjør Pil der da? Kommer Pil og Frida Bokjente til å bli "en greie"? Vil Nils Nilsen Skapnisse noensinne komme ut av skapet? Og er det egentlig noe slektskap mellom Ballorangen og Fantorangen?

Mer om det... i morgen ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ "Tipp topp, tommel opp!" (Julius, jovial som alltid)

* Følg Snøfallhjerte på Facebook *

Snøfallspekulasjoner, ep. 5

Altså, hallo! Stopp pressen!

Selma går ute i et endeløst vinterland kun iført regnjakke og faller sammen, bare for å våkne av et magisk lys og en magisk landsby i det fjerne... Betyr dette i realiteten at Selma har parkert tøflene og nå har kommet til himmelriket? I så fall, gjør ikke det Julenissen til Gud? Oj dæven, hvor dypt stikker dette plottet egentlig? Kjenner jeg blir litt svimmel her..

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nei, la oss heller anta at Selma fortsatt lever i beste velgående (bare ble litt sånn småkald på tottelottene), og at Snøfall er like ekte som fiskepinner. I så fall er dette følgende sladder og konspirasjoner jeg har å by på etter dagens avsnitt:

Winter, Winter, Winter... Hva skjedde? Det er lov å bli litt grinete når man ikke får den forfremmelsen man har håpet på, men det får da være måte på! Men hva skjer nå?? Skal han fjompenissen der ødelegge julen? Er det dette vi ser i introen, at Selma, Pil og "bokjenta" må ut i Mørke for å jakte på Winter?

Denne "bokjenta" viser seg forresten å være datteren til frisøren. Hva gjør hun inne i Mørke? I dagens episode satt hun bare og leste mens de andre lekte Pipehopp. Snakker vi her om en viktig smarting à la Hermine fra Harry Potter?

Så var det Selma da. Endelig forent med bestefar, men hun virker ikke nevneverdig stresset over å ha gått inn i en bokhylle, ut gjennom en trestokk og blitt vekket fra potensielt dødelig hypotermi av den hellige ånd, som deretter viste henne veien til julenissen... Bare 5 episoder ut i serien, og Selma har blitt skikkelig diva allerede. Typisk ass.

Og hva gjelder Julenissen.. Du må jo kle av hun stakkars jenta de våte klærne, ellers kommer hun aldri til å bli varm igjen! Dette lukter omsorgssvikt. Og en annen ting: Ja da, du er i godt humør, vi forstår det, men er det virkelig SÅ gøy å se de samme ungene komme ned en pipe gang på gang på gang i snart 250 år?

Angående det: Winter sa at Julius er 274 år gammel og han nærmer seg pensjonsalder (250 år i yrket). Det betyr at han må ha tiltrådt i rollen rundt 24 års alder. Hvor lang opplæring er det og hva kreves egentlig for å bli nisse? Mastergrad fra Hartvig Nissens? Uansett, dette betyr at en lærling burde være rundt +/- 20 år! I så fall er det jo ingen i Snøfall som egner seg, annet enn kanskje Stål. DET hadde vært no!

Etter at Ruth viste seg fra en mykere side i går, og Winter viste seg å være en skikkelig snappybitch i dag, synes jeg faktisk Ruth er for bra for ham og håper heller at hun hooker med vaktmesteren. Eller han fyren fra omplasseringstjenesten.

Så er det Håkon da. Herlige Håkon, som mange holder en knapp på som neste lærling. Jeg setter i hvert fall dagens 50-lapp på at han, sammen med Casper, finner luka inn til Selma. Men rekker han frem i tide??

Mer om det... i morgen ;)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ja forresten, helt off-topic: Er det bare meg, eller har Sofia og Zook bedre kjemi enn Kash og Zook noensinne hadde? Synes liksom de er så søte sammen. Noe sier meg at dette muligens kan bli det store kjendisparet i 2017! #zookmåsvare

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Linjene er åpne for spekulasjoner og sladder :-D

* Følg Zookhjerte på Facebook *

Snøfallspekulasjoner, ep. 3 & 4

Er Ruth søsteren til Albin, vil Vinter bli lærling, og kommer Selma og Håkon til å hooke? Det er duket for en dobbeltepisode av Snøfallspekulasjoner.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vi har kommet til episode 3 og 4, og allerede har det begynt å skje MYE. Tusen takk for øvrig til alle som bidro med tanker og spekulasjoner for episode 2! Veldig gøy å se at kommentarfeltet koker over av smarte forslag og spissfindige spekulasjoner, der det blant annet spekuleres i om Dunkel og Tindre egentlig kan være historien om Albin og Ruth, eller om Dunkel egentlig er broren til Albin, som kidnappet både ham og moren til Selma og holder dem fanget i Mørke. Se alle spekulasjonene for episode 2 her.

 

Men her må vi videre og grafse i spekulasjoner for episode 3 og 4, for her er det mye å ta tak i.

Først og fremst: Vinter. Er han den perfekte partner til Ruth, mon tro? Han som er så glad i orden, det måtte jo være perfekt for ham å drive, la meg se.. et antikvariat? Eller har han noe på gang med frisøren? To ganger har han vært der nå, uten at hun har klippet så mye som et hår.

Det virker jo helt innlysende at Vinter ikke kommer til å bli den nye lærlingen, men hvem blir det? Pil føles litt for hissig på grøten, men Selma derimot..? Det må jo bli Selma! Barnebarnet til julenissen og et godt håndlag med dyr, hun må jo være den perfekte kandidaten. Men kan en jente bli julenisse da?

Når vi snakker om Julenissen, så kan jeg være enig i at han er litt i overkant jovial. Men samtidig, mannen er snart 250 år! Hvor finner han energien? Kan det være noe i bollene..?

Og når vi snakker om boller, hva er greia med bakeren? Og hva skjer med at ingen gidder å klippe seg hos frisøren? Det virker som en bitter strid mellom de to. Kan det være kamp om Vinters gunst, mon tro?

Tilbake til Pil. Hvorfor har han en renneløkka rundt halsen og hva går egentlig denne leken hans ut på? Og finnes det en klubb for Pils ballspill i Larvik? De greiene der må jeg prøve! Ja forresten: 50 kroner på at Pil kaster Ballorangen inn i mørket og må hente den igjen.

Tilbake til Selma. Noen andre enn meg som la merke til at både Selma og nissen hadde hull i sokken på samme tott?

Som bringer oss til Ruth. Hun er jo helt innlysende involvert, men hvordan? Hun holdt pusten akkurat som Selma, kan det være en tante? Og i så fall: Vet hun om Snøfall eller ikke?

Hva med Håkon? Er han på noen måte involvert eller er han bare en vanlig dødelig med sære interesser? Either way: Elsker Håkon!

Så er det historien om Dunkel og Tindre. Kan det egentlig være Albin og broren? Eller Albin og Ruth?

For Albin.. er han egentlig død?

Og hva med Kasper, nå som han er alene med hu helsikes Ruth? Blir det bare bajs på teppet eller vil han redde dagen?

Kommer Vinter og frisøren til å hooke?

Kommer Ruth og Vaktmesteren til å hooke?

Kommer Selma og Håkon til å hooke?

Oj sorry, det var Skam det, haha!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Mandel er oppskrytt - gleder meg til imårra!

* Følg Jullebøllhjerte på Facebook *

Snøfallspekulasjoner, ep. 2

Etter to episoder med Snøfall, årets julekalender på Nrk, innser jeg at jeg blir nødt til å lage en egen sladrespalte for å diskutere innholdet. Litt slik man gjør med Skam, for det er jo så bra! Herregud, jeg trodde jeg likte den første episoden, men den andre var jo enda bedre!

Derfor innser jeg at jeg blir nødt til å skrive litt om hver episode hvis jeg får tid. Kan ikke love at dette blir en fast spalte, det kommer vel litt an på dere også, men for nå: Her er noen høydepunkter fra gårsdagens episode, samt et lite idékokeri med synsing og spekulasjoner om fremtiden.

Så her kommer noen høydepunkter fra gårsdagens episode, samt et frempek på hva jeg tror vi har i vente :-)

OBS: Inneholder potensielle spoilers.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Høydepunkt: At den joviale nissen har en bad ass tatovering av et verdenskart på armen.

Bunnpunkt: Han superfrekke duden med det røde håret. Nå skal ikke jeg leke dommer og bøddel her, men hvis ikke ting endrer seg, vet jeg noen som ikke fortjener stort mer enn en rykende fersk hundekabel til jul i år...

Morsomste: Sønnen til vaktmesteren, som har gjort sannsynlighetskalkulasjoner for at nissen eksisterer og som sa at nissen kan holde på i 250 år før det ?nærmer seg pensjonsalder? :)

Raritet: Ligger det mer bak de prompeproduserende bollene til bakeren eller var det bare et moralsk stikk til dagens unge om å ikke forspise seg på gjærbakst?

Mystifistisk: Hvorfor glødet antikvariatet når papirfuglen fløy forbi? Kan stedet ha en magisk tilknytning til julen og betyr det igjen at Ruths arving kan ha en tilknytning til julenissen? Og hva vil det i så fall si om Ruth?!

Synsing: Gledelig å se at det er en grunn til at Ruth er en real surmus. Så hva vil skje nå som Julius er på saken? Og hvordan skal hun egentlig få vite ?alle verdens historier?? Det høres ut som et sinnssykt langt nachspiel, spør du meg ;-)

Uavklarte konspirasjonsteorier: Kan Ruth være tanten til Selma? Kan han ene duden som løper rundt og lager julebøll i Snøfall være Selmas bror?

Og ikke minst: Vil den stakkars bikkja noensinne få lengre luftetur?

Mer om dette... i morgen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Kommentarfeltet er åpent for spekulasjoner ;-)

* Følg Snøfallhjerte på Facebook *

Vi som elsker Snøfall

Noen andre enn meg som elsket den første episoden av Snøfall? Fy flate!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jeg visste ikke riktig hva jeg skulle forvente av årets julekalender, spesielt ikke med alt snakket som har vært om strenge fosterforeldre og alt det der. Men dæven døtte, det der er en adventskalender helt etter min smak!

Spenning, konflikt, flere verdener, julenissen, magi og løfter om en veldig spennende reise. Også at den er norsk a gitt! Og det skader jo selvfølgelig ikke at den både er norsk og visstnok delvis spilt inn i Larvik også :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Som så ofte med slike ting, var barna sånn midt på treet engasjert, men det tar gjerne litt lenger tid for dem. Jeg ble derimot hekta på sekundet! Det var noe med hun søte jenta som hadde det litt kjipt og han superglade julenissen med den lystige sangen og de spennende julekulene og selvfølgelig den særdeles interessante avslutningen med kofferten som bare... ja nei. Det gledes. Stort!

Så satser vi på at denne litt kjølige fostermoren mykner opp etter hvert og blir en skikkelig trivelig tjej. Har ikke tenkt til å avsløre noe mer av hva som har skjedd så langt, men jeg kan bare anbefale store som små å henge seg på, for dette tror jeg blir en magisk reise :-)

Serien går på Nrk Super kl. 18.00 hver kveld, men kan også finnes på internettet.

 

P.S. Dere som venter på den iskalde utfordringen fra i går: Video kommer ;-)

/ Gooooooood jul!

* Følg Snøhjerte på Facebook *Følg @pappahjerte på Instagram