hits

juni 2016

Det aller første møtet

Mens jeg satt og rotet i gamle bilder, kom jeg plutselig over et som umiddelbart sparket meg rett i hjerterota.

Det var fra da jeg dro på sykehuset med plutten for snart to år siden, for å hilse på en nyankommet lillesøster for aller første gang. Bilde ble tatt i det øyeblikket mine tre møtes i sin aller første omfavnelse. Det første møtet mellom en nyfødt tasseladd, en nybakt mor og en stolt gutt som akkurat har blitt storebror.

Det er egentlig ikke så mye man ser i bildet, men det er ikke mer som trengs. Et lite guttesmil og to trøttglade øyne. Første gang mor til to, første gang storebror, første dag i verden.

Og det er bare så... ubeskrivelig fint. Typisk et sånt bilde man tar med seg gjennom hele livet. Et bilde som kan få deg til å kaste alt du holder på med for å finne barna og knusekose dem flate. For du vet, kjærlighet til barna og alt det der. En følelse så sterk at den gjør vondt, og du kjenner at det smeller i hjerterota hver gang du får oppleve det igjen. Og det gjør jeg, hver gang jeg ser det.

Det aller første møtet.

 

 

/ Mine :-)

Les også: "Blurred lines, bananbokser og 2013"

Sjåast på Snap - Følg Pappahjerte på Facebook *

Hvem er sjefen og hvorfor?

Vi følger opp gårsdagens innlegg med enda et spørsmål fra en følger på Snapchat. Nok et godt eksempel på at dere kanskje ikke kjenner oss så godt som jeg trodde. For jeg mener, er det ikke innlysende?

"Hvem er sjefen hos dere og hvorfor?"

 

 

Jeg liker å tro at det er meg. Jeg er størst, jeg er tøffest, jeg er eldst. Jeg kan løfte fem Christinaer på stående fot, jeg kan spise en tacotallerken tilsvarende hennes vekt før frokost og jeg kan kaste henne minst busslengder om jeg må. Dessuten har jeg høyere lønn og høyere ego.

Men jeg vet utmerket godt at jeg så definitivt ikke er sjefen i huset. Det er Christina med flere mils klaring. Men hvorfor? Vet du, jeg tror det er sånn hos de aller fleste heterofile par, jeg. Mannen liker å tro at han er sjefen, men egentlig er det frua i huset som trekker i trådene. I hvert fall etter man får barn. Før vi fikk barn, var jeg kanskje litt mer ustyrlig og gjorde som jeg ville. Kom hjem når jeg ville og kom ikke her og fortell meg noe, lissm!

Men etter å ha sett to fødsler på klosshold har jeg innsett at jeg har null og niks å stille opp med mot den dama der. Jeg er vel bare evig takknemlig for hva hun gikk gjennom for å stable på plass den lille familien vår og jeg er sjeleglad for at jeg slapp. Ingen skal få tvinge en vannmelon gjennom tarmsystemet mitt, i hvert fall. Nei takk! ;-)

 

 

Jeg kan ta feil, men jeg føler bare at kvinner er født bedre prosjektledere enn oss menn, som gjør dere høyaktuelle til kandidat som husets sjef. Dere tenker annerledes, er flinkere til å ha ørten jern i ilden på likt, klarer å holde system på tankene, huske bursdager og pakke i forkant av en ferie. Ja da, jeg vet, det er veldig generaliserende, men jeg synes i hvert fall ofte jeg hører:

- "Ja ja, selvfølgelig er jeg med på poker! ... må bare høre med kjerringa først."

Men dere er ikke like flinke til å holde hodet kaldt i trafikken da, så der får vi muligheten til å briljere. Og sånn gjør vi hverandre gode. Komplementære og utfyllende. Den ene er gassen, den andre er bremsen. I vårt forhold er jeg så definitivt gassen. Jeg takker ja til alt og kjører på, mens hun drar i brekket og vurderer ting litt nøyere. Og man trenger gjerne begge om bilen skal komme seg hele veien til mål ;-)

Så ja. Frua er sjefen.

Eller, teknisk sett er hun ikke det lenger. Hun var det inntil for snart 2 år siden, da hun ble danket ned fra tronen av en bitteliten, sulten og ambisiøs prosjektleder ;-)

 

"Hei, jeg er her for jobben din."

 

P.S. Beklager til alle jeg ikke får svart på Snapchat. Det raser nemlig inn så mange meldinger hver eneste dag at jeg ikke har sjanse til å gå gjennom alle. Hvis folk kunne sendt meg ting som er ment for meg og ikke 5000 bilder av hester og katter ment for resten av vennelisten sin, skulle jeg selvfølgelig svart alle :-)

P.P.S Når det kommer til dumme stunt er jeg derimot soleklart på topp! Legger ved mitt siste påfunn som et soleklart bevis på foregående påstand --> "Erotikk og chilipepper"

* Sees på Snap - Følg Undersåtthjerte på Facebook *

Krangler dere aldri??

I dag fikk jeg et merkelig spørsmål på Snapchat: "Krangler dere aldri? Altså, ikke sånn tullete ukas krangel-opplegg, men skikkelig krangling så busta fyker?".

Og det spørsmålet fortjener et dønn ærlig svar.

 

Couple fight with a woman screaming on a megaphone to a man, concept for real marriage life

 

For da jeg fikk spørsmålet, slo det meg at dere jo ikke egentlig vet hvordan vi har det her hjemme. Deres bilde av vår virkelighet er jo bare basert på hva jeg forteller dere. Dere ser jo bare de kortene vi velger å vise dere. Det er jo egentlig ganske skummelt, for det betyr at vi kan vri kappen akkurat slik vi vil. Sette opp noen skylapper her, strø litt ekstra sukker der.

Det er vel også det mange bloggere gjør. Viser den perfekte fasaden, men dekker til rotet i skapet. Og vet du, sånn kan vi ikke ha det. Så derfor, her skal dere få et dønn ærlig svar på det spørsmålet:

Ja.

Jo, vi krangler. Skikkelig.

Jeg vet at det kanskje virker som at vi aldri krangler, og at de gangene vi krangler, så ender det opp som en harmonisk morsomhet i "Ukas krangel"-spaltene, men sannheten er jo selvfølgelig at vi har ekte krangler vi også.

Slik som for to kvelder siden. Jeg var helt hinsides utslitt, pære trøtt og drittlei. Kjøkkenet så ut som et belgisk horehus og vi skulle vært i seng for evigheter siden. Dessuten var jeg etter deadline på en viktig tekst og var stresset til tusen. Så var det et eller annet som fikk begeret til å tippe over og fattern endte opp med å surmule og bitche og sutre som en gammel sokk. Det ble raskt for stram kost for Christina, som takket for seg og etterlot meg sur og grinete på kjøkkenet. Jeg prøvde selvfølgelig å slenge med leppa baaaare for å holde krangelen gående, men da fikk jeg en byge så illsint og treffende at ørene brettet seg. Og det var bare min skyld, haha!

For noen uker siden, husker ikke hvorfor, ble Christina så sur på meg for noe, at hun kastet en skive vannmelon etter meg.

For et års tid siden, ble jeg en gang så forbannet på Christina at da jeg kom til toppen av trappen og hun kastet en siste surmaga byge etter meg, smalt jeg igjen barnegrinda på toppen av trappen så hardt at det sprutet knekt plast og løse deler over alt.

En gang skremte jeg Christina så fælt med en pipeleke at hun begynte å gråte. Og så ble det veldig dårlig stemning etterpå, haha!

 

 

Så ja, det skjer, jeg skriver bare ikke så ofte om sånne ting. Her får du tre grunner til det:

1. Vi krangler sjeldent. Vi har vel bare blitt enige om at livet som småbarnsforeldre er krevende nok om ikke vi også skal gå og hakke på hverandre hele tiden. For at det i det hele tatt skal gå rundt, er vi avhengige av at vi jobber som et team, og det klarer vi faktisk for det aller meste. Og helt ærlig: Vi har ikke så mye å krangle for. Vi er selvironiske mennesker, som heller ler av våre feil enn å gjøre en stor greie ut av det.

2. Det er ikke så morsomt å lese om for dere. Jeg vil ikke at denne bloggen skal være en surmaga kranglekrok, men en jovial kosekrok der man kan slå seg ned, ta en kaffe, få seg en highfive, slarve og ha det moro. Det er vel ikke så mye et bevisst valg, som det er en slags refleksjon av livet vi lever. Så om ting virkelig skulle begynne å skjære seg, skal dere jaggu få nok av kranglesaker ;-)

3. Kranglesaker mellom mor og far er trollmat av beste sort, og det er bare mange mailer med "dette ville nok barnevernet vært interessert i, ja..." jeg gidder å svare på i løpet av en uke. Ikke at jeg ikke tåler kritikk og den slags, men moraliseringen i 2016 har nådd et astronomisk høyt nivå og det finnes veldig mange verdensmestre i foreldreskap der ute. Og de er ikke spesielt høflige om det.

Om noe kan misforstås, skal det misforstås i verst tenkelige potens. Det finnes snart ingenting man kan skrive om lenger, uten at noen tar på vei (les: klikker i vinkel). Jeg skrev en gang om at det må være lov å ta barna sine i armen om de slår seg helt vrang i butikken... Barnevernet. En annen gang skrev jeg at å det er mange paralleller mellom å oppdra barn og ha hund..."Jasså, så du har kanskje barna dine i bur?!". Barnevernet.

Så, for å konkludere: Ja, vi krangler skikkelig. Det skjer bare ganske sjelden, for alt i alt har vi det forbasket bra sammen.

Men joda, vi krangler, og når det først skjer, kan det fort fly vannmelon. Ikke ring Barnevernet ;-)

 

 

/ Med ærlig hilsen

Les også: "Ukas Krangel - Sjokolade"

P.S. Følg gjerne Christinas blogg på Facebook - snart 10 000 følgere!!

En merkelig venneforespørsel...

For nøyaktig 6 år siden dukket det plutselig opp en veldig merkelig venneforespørsel. Hvem kunne gjettet hva den skulle føre til...

 

Question mark heap on table concept for confusion, question or solution

 

Det rare er at jeg ikke kan huske at den dukket opp engang. Men det må den ha gjort for nøyaktig 6 år siden i dag. En turbulent tid. Sant å si en ganske kjip tid. Slutt med eksen, slutt med jobben og plutselig sto man på bar bakke. Selv da jeg reiste til Egypt for å feire min frihet, endte jeg opp med å sitte 3 hele dager på potta. Tror det var de kyllingbollene jeg spiste på båtturen...

Men men, om ikke annet ble jeg veldig godt kjent med hotellrommet og fikk jeg sett Toy Story 3 på tysk, sikkert 40 ganger. Jeg kan ikke tysk.

 

 

Og midt oppi alt dette, en merkelig venneforespørsel. Jeg kan ikke huske å ha takket ja. Kanskje var ikke jeg som takket ja, kanskje var det hun?

Uansett, mer snakk ble det ikke om den saken. Vi hadde bare møttes i et kommentarfelt, funnet ut at vi hadde felles bekjente og muligens kjente hverandre litt fra før. Det holder lenge det. Så da var vi venner, fint, flott, snakkes. Deretter ingenting.

Sånn kunne det helt sikkert fortsatt i all anskuelig evighet, hadde det ikke vært for at vi ved en eller annen merkelig tilfeldighet møttes igjen i en annen facebook-dialog noen måneder senere. Om hva, hvem vet, men helt uten at noen forsto hva som foregikk i kulissene, foregikk det noe stort. Starten på noe virkelig stort.

Og her sitter vi nå: To barn, ring på fingeren, bil, hus, hund og hage. Og vi er det man på godt norsk kaller lykkelige. Rart hvordan livet blir til i blant.

Så pass på hvem du legger til på facebook, hvem vet hva det kan føre til. En dag sitter du med sydenmage på et hotellrom i Egypt, plutselig står du ved grytene og koker smokker i Larvik.

Og det hele startet for nøyaktig 6 år siden i dag <3

 

 

 

 

 

 

 

Les om vårt aller første møte --> "Når 1 blir 2"

* Sjåast på Snap - Følg Pappahjerte på Facebook * (du vet jo aldri hva det kan føre til, hihi)

Lek trygt på havet i sommer

En dag på havet kan være fantastisk moro, bare husk at sikkerhet for små og store kommer først :-)

/ sponset innlegg

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Alle som noensinne har satt sin fot i en båt, vet hvor moro det kan være med en dag på sjøen. Enten man finner frem fiskestenger, vannski eller bare prutter rundt for å nyte vinden i håret, sjøsprøyt på skjorta og vakker natur - en sommerdag på havet, er sann sommerglede på sitt beste.

Men havet er ikke bare en gigantisk lekeplass, havet skal også respekteres. For ulykker skjer hvert eneste år. En hovedregel for alle som skal ferdes på bøljan blå, er at sikkerhet kommer først. Alltid. Lenge før vannski, fiskestenger og kaffe på termos.

Redningsvest er selvfølgelig alfa omega, men har man barn om bord er det også spesielt viktig å ta ekstra hensyn til sikkerheten om bord, for små barn er ikke nødvendigvis like sjøvant som resten av mannskapet. Derfor er det lurt å starte tidlig med å lære barna om havet, sjøvett og reglene for å ferdes trygt der ute blant bølgene.

Og hvem bedre til å lære barna om sikkerhet enn havets store helt: Elias!

Det er ingen hemmelighet at redningsskøyta Elias er en stor hit blant barna, og foruten å være en over middels populær type, har han også stålkontroll på sjøvett. I samarbeid med Elias har Redningsselskapet satt opp helt egne Elias-regler for barn og de kan det være like greit å lære seg først som sist :)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Elias har også sin egen klubb, der barna kommer tidlig i gang med å lære om havet og sjøvett på en morsom, lærerik måte. Når man melder seg inn i Eliasklubben, får man dessuten en stor velkomstpakke med masse moro: Bamsen Kai, lommelykt, aktivitetshefte og mye mer.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mistenker at vi må klippe av ham denne til slutt, haha!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Egen laserpenn. Kult!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smart høydemåler med Eliasreglene på.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ny tatovering. Stolt :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ny tatovering. Minst like stolt ;-) #eliasreglene

 

På nettsidene finnes det også en rekke kule spill som på en morsom måte lærer barna om sjøvett. På klubbsidene får man også medlemsrabatter i Eliasklubbens nettbutikk. En gang i året mottar alle medlemmer en spennende overraskelse i posten, og det kan være alt mulig rart. I år fikk vi armringer og superkule svømmebriller.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Check it :)

 

Medlemskap i Eliasklubben koster bare 249,- pr år, og det er ikke mye med tanke på at pengene også går med til å støtte Redningsselskapets fantastiske arbeid. Redningsselskapet jobber faktisk dag og natt for å trygge havet og redde nordmenn i nød langs hele den enorme norske kystlinjen på hele 100 000 km2.

Men Redningsselskapet gjør mer enn å bare redde folk i akutt nød, de jobber også forebyggende. I 2015 fikk blant annet hele 27 500 barn gleden av å leke ekte kapteiner om bord i Eliasbåten og lære mer om hvor viktig det er å bruke redningsvest.

Deres visjon er "Ingen skal drukne" og en av de beste måtene vi kan hjelpe dem å hjelpe oss på, er å lære barna våre om sjøvett. Plutten og jeg var faktisk selv om bord på en av Redningselskapets nyeste skøyter tidligere i sommer, og fikk hilse på bamsen Kai, lære litt om sjøvett og trykke på spennende knapper ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her kan barna komme om bord og lære mer om sjøvett, havet og de som bor der.

 

(foto: Andre Van Ingelgem)

 

Så meld barna inn i Eliasklubben, så lærer de mer om havet og de som bor der, sjøvett og andre morsomme ting. Alle nye medlemmer får som sagt en veldig kul velkomstpakke, men pass godt på bamsen Kai, hvis ikke kan han fort ende i gale hender.. ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Støtt Redningsselskapet, lær barna om havet og få kule gaver som takk:

Meld barna inn i Eliasklubben her:

 

NB: Virker ikke skjemaet over? Klikk her

/ Ha en trygg og herlig sommer på havet :-)

Endelig i pocket - Vinn signert utgave!

Hurra! Endelig har boka mi kommet i pocketutgave og det feirer jeg med å lodde ut tre signerte kopier til tre heldige lesere :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og lillesnupp bare: "Øøøh, jaha... hvor er jeg?"

 

Alt du trenger å gjøre er å legge igjen en highfive i kommentarfeltet OG e-postadresse, så er du med i trekningen. Vinnerne trekkes senere i uka og alle får hver sin signerte utgave av boka. Og jeg er ikke sånn fyr som bare skriver "Til deg, fra meg", men gjerne skriver en hel side med fjas, slenger på en tegning etc, så det kan jo bli rett så artig :-)

Det er selvfølgelig lov å ville vinne boka for noen andre enn seg selv, men det tar vi ev. når jeg sender deg en hyggelig gratulasjonsmail ;-)

Teknisk sett har boka kommet på markedet for en god stund siden, men forlaget har aldri sendt meg noen utgaver av boka, men nå fikk jeg endelig mast meg til en liten boks. Jeg sa vel egentlig at bøkene skulle gå til barnebarn og den slags, men de folka der får kjøpe sine egne bøker ;-)

Så sleng igjen en liten kommentar OG e-postadresse nå, så er du med i trekningen av signert lesestoff til sommeren :-)

Lykke til, og ikke minst:

HIGH5!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

"Ikke ett ord om meg? Drittbok. Terningkast 1"

 

* Følg Pockethjerte på Facebook *

Hva skjedde med å bare være hjemme?

Hvor skal dere i sommer da?

Legoland?

Kardemommeby?

Dyreparken?

Kardemommeland?

Dyreparken, legoparken, bade-, dyre-, lego-, hei vent nå litt!

Hva skjedde med å bare være hjemme?

Jeg sjekket akkurat kalenderen og vi har faktisk ingenting på tapetet i sommer. Ingen planer i hele juli, bare et trivelig slektstreff i august og that´s it. Og det er så utrolig deilig! Fri til å gjøre hva vi vil! Selvfølgelig er det artig å fise rundt fra sukkerspinn til popkorn, men jeg vil bare slå et ørlite slag for at det faktisk går an å kose seg hjemme også.

Nå har jo vi for så vidt allerede vært i Spania for en måneds tid siden, så jeg skal ikke være sånn skinnhellig dobbeltmoralist som hyler ut at hjemme er best uansett, men det jeg derimot vil si er at man kan ha det moro hjemme også. Dette går kanskje spesielt ut til dere som enten ikke har råd, tid eller anledning til å ta med barna på fornøyelsesparkturné i sommer. Det gjør ikke noe det. Et av våre beste sommerminner fra i fjor, vet du hva det er?

Den gangen vi bare skulle gå oss en tur for å få lillesnupp til å sovne i vogna, men endte med å spise lunsj på en parkeringsplass utenfor nærbutikken. Plutten var også med og han storkoste seg! Noen knekkebrød, litt pålegg, frukt og noe å drikke - vips hadde vi en superkoselig piknik for hele familien. På parkeringsplassen!

Det høres kanskje litt bum ut, men det var faktisk utrolig trivelig og et skikkelig godt sommerminne. Dessuten var det billig og rett i nærheten. Sånne ting kan man gjøre. Man trenger ikke reise land og strand rundt, man trenger ikke sesongkort i alle landets parker, man trenger ikke ha dårlig samvittighet for å ikke gjøre alle de tingene der, for de største opplevelsene lager man selv :-)

 

Gjengen på tur :-)

 

/ God sommer - med eller uten planer

Les også: "Når roteskuff blir rotehus"

* Sjåast på Snap - Følg Sommerhjerte på Facebook *

Småbarnsforeldre i et nøtteskall

Noe rart skjedde meg på Ikea i går, for midt blant bokhyller og kommoder, innså jeg at vi er blitt skoleeksempelet på småbarnsforeldre i et nøtteskall ;-)

 

Der sto jeg, midt blant Billy bokhylle og glasskap med neonlys. Innbokset i et slags komplekst hyllesystem, sto en tv og rullet. På skjermen gikk en trailer for en film jeg ikke kjente til. Svensk film og den så knallbra ut. Svensker altså, ikke så gode på fisk, men film det kan de!

Selv med lyden skrudd av, trengte jeg bare bildene for å bli fengslet. Jeg vet ikke hva det var med traileren, men jeg ble bare umiddelbart forelsket i den. Denne filmen MÅ vi se! Christina, kvinne som hun er, hadde overhodet ikke dårlig tid med å komme seg videre, så jeg rakk å se hele traileren gjennom.

Når den nærmet seg slutten, var det ikke lenger tvil: Denne filmen skal vi faktisk se. Vi skal på kino, vi skal ut og spise, vi skal ha oss en skikkelig date.

Det er uansett en evighet siden vi var på date sammen. Det høres så utrolig koselig ut å ta seg en date, men så blir det liksom alltid bare utsatt. Men DENNE gangen skal vi få det til, for det har kommet en ny film i byen og denne vil jeg se. Dette lukter helaften!

 

 

Jeg ble til slutt stående og se hele traileren for å se når den kommer ut. Sikkert om en evighet, tenkte jeg, alltid sånn med filmer man gleder seg til. Plutselig sto det at filmen var basert på en bok, og ikke en hvilken som helst bok heller, men boken jeg akkurat har begynt på!!

Jeg kunne ikke tro min flaks. Hvilket vanvittig sammentreff!! "Men hvordan i all verden har de rukket å lage film av den allerede?!" tenkte jeg, mens jeg klødde meg i hodet.  Nå var jeg VIRKELIG spent på når filmen kommer på kino!

Rekker jeg å lese ferdig boka? Er den egentlig ferdig produsert? Er dette kanskje bare en bitteliten smakebit fra en film som ikke spilles inn før neste år? Hvor lenge må jeg vente??

Så kom endelig sluttplakaten.

 

"En mann ved navn Ove"

 

"En film av Hannes Holm"

 

"På kino..."

 

"Første juledag"

 

"2015"

 

 

/ Hupps! På tide å komme seg ut døra litt oftere ;-)

Les også --> "Erotikk og chilipepper" (m/ video)

* Sjåast på Snap - Følg på Facebook *

Bøtteregn og skruvær

Noen dager lever man godt uten sol, og i dag våknet vi opp til glitrende skruvær :-)

9 av 10 dager ønsker man selvfølgelig blåblå himmel og 30 heite i skyggen, men når far har vært på pokerkveld til langt etter leggetid og våkner minst en halv natt for tidlig, ja nei da er det helt greit at det høljer ned. Gjerne sidelengs og i bøtter.

Perfekt unnskyldning for å innta søndagsuniformen (grå joggebukse + t-skjorte), finne frem verktøyet og ta seg en skikkelig Ikeasøndag.

Skru skap, ta seg ei litta kaffe, skru litt flere skap, mumse lunsj på en pappkartong og bare henge ut hjemme mens regnet spiller tromme på taket. Helt perfekt skruvær :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Med to barn løpende rundt har man dessuten fri tilgang på gode hjelpere. Det tar kanskje litt lengre tid, det blir kanskje ikke helt perfekt og plutselig mangler det deler, men det ordner seg. Vi har jo hele dagen på oss. Til å skru, rydde, fikse og ordne.

Og lage is. Det må jo gå begge veier, tross alt, om ikke medhjelperne skal bli mugne, danne fagforening og gå ut i streik, haha!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ God søndag, folkens!

Les også: "Bedritne pizzafyr"

* Sees på Snap - Følg Skruhjerte på Facebook *

Erotikk og chilipepper

I blant får jeg gode ideer, i blant får jeg dårlige ideer. Da jeg tidligere denne uka kom på ideen om å spise kjempesterk chili og lese høyt fra en erotisk novelle, for å prøve å få opp temperaturen i heimen på en fredagskveld, så var det utvilsom en meget dårlig idé.

Men det er jo bare sånt man finner ut ved å prøve. Og det gjorde jeg.

Sånn gikk det...

(OBS: Advarer om voksne gloser.)

 

 

OBS: Det burde være unødvendig å si at dette ikke anbefales for noen. Selv små doser kan være skadelig, så ikke prøv dette hjemme!

Vi snakker da selvfølgelig om Mus i Drammen. Habanero kan du bare hive innpå ;-)

P.S. Rett skal være rett: All honnør til forfatteren av det litterære mesterstykket: Mus i Drammen

Klar for mer videomoro? Slik gikk det da vi prøvde oss på en boks surströmming!

* Sees på Snap - Følg på Facebook *

Vår første livesending!

Oj oj oj, i kveld er det stor stemning i stua, for vi har hatt vår aller første livesending!

Videoen skulle bare være en liten sneakpeak for en artig greie vi skal være med på i morgen. Tanken på at vi kan livechatte med dere på facebook har vel egentlig aldri slått oss, men dette var jo kjempegøy!! Helt ekstremt skummelt selvfølgelig, men utrolig moro :-)

Og sånn i etterkant sitter vi nå og lurer på om ikke vi rett og slett skulle vurdert å begynne med regelmessig livechat på facebook, typ en gang i uka...

Men, det får bli en annen gang, for nå må jeg gå tilbake til å redigere film. Jeg er nemlig akkurat ferdig med å gjennomføre det som må være denne ukas desidert dummeste stunt: Høytlesning fra erotisk novelle + spising av chili. Tenkte det kunne være en fin måte å få opp temperaturen i heimen på en fredag kveld, men viser seg at det var en veldig dum idé. Og det får du se i morgen ;-)

Men for nå, klikk på denne videolinken og se den lille snutten. Kanskje vi skulle vurdert å gjøre dette til en fast greie?

Facebook --> Vår første livesending!

 

 

/ God hælj!

* Sees på Snap - Følg på Facebook *

Bare 6 måneder igjen!

Hurra, endelig er det bare et halvt år igjen til den store store dagen!

Og du vet vel hva jeg snakker om? Noen vil kanskje synes det er litt i overkant tidlig å begynne å glede seg allerede nå, men haters gonna hate, jeg slenger meg på bølgen allerede nå og sier: Goooood jul!

 

Yes, det stemmer. Vi er offisielt bare et halvt år unna årets største dag, og det betyr at vi er kun få måneder unna de første juletilbudene, julemarsipan som går ut på dato lenge før advent, Kurt Nilsen på turné, appelsiner på tilbud og hundre tusen artikler om hvordan man steker ribbe.

Men det er også så vanvittig mye mer. Lukten av nystekte medisterkaker, forførende julemusikk, nellikspiker, knitrende gavepapir, Askepott, Coca Cola-reklamen, artige melkekartonger, husnissen på TV2-reklamer, juletrær, sølvgutter, sjokoladelukt fra julekalenderen, adventslys, gräddost, familieselskaper, julefred, riskrem, katter med rare hatter og mye mye mer.

Så derfor forbeholder jeg meg retten til å begynne å glede meg allerede nå, og feirer denne fabelaktige merkedagen med en hel dag full av julemusikk :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Andre som gleder seg til jul eller er jeg helt alene?? (regner egentlig med at jeg er helt alene her... sukk.)

P.S. Bare så det er sagt: Jeg er ikke rablende gal, jeg har ikke tenkt til å finne frem julepynten riktig enda. Men litt julemusikk som et lite frempek på hva som er i møte, satt rett i fletta i dag, som en stor porsjon pinnekjøtt :-)

P.P.S. Når jeg ser over teksten nå, innser jeg at innlegget i mye strørre grad enn planlagt, handler om mat. Julemat og julesnop. Tror det er på tide med lunsj, haha!

/ God jul!

Les også: "Når 1 blir 2"

* Sees på Snap - Følg på Facebook *

Spar smart - tjen mer

Sparer du penger til barna? Med et par enkle grep kan du få mye mer igjen for sparepengene.

/ sponset innlegg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Det er utrolig rart å sitte på lekeplassen med to små tasseladder og tenke at de hele tiden blir større. Kanskje større enn meg. Mørke i stemmen, rappkjefta og fæle. Høyere utdannelse enn meg, bedre lønn og større bil. De to små apekattene. Bare tanken gjør meg kvalm.

Men så er det også en god tanke, for det er greit å allerede nå begynne å forberede seg på at barna en vakker dag kommer til å stå med lua i hånda og tigge etter startkapital på sitt voksne liv. Det er det heldigvis mange som gjør, for i følge en undersøkelse utført av Foreldre & Barn, svarte hele 1 av 4 foreldre at barnetrygden til barna blir satt på en egen konto som barna får disponere fritt ved fylte 18 år (kilde: klikk.no).

Det er bra, for ingenting er bedre enn å tanke langsiktig på barnas fremtid og økonomi. Men akkurat hvor man velger å plassere sparepengene, er det derimot ikke like mange som har gjort seg opp en bevisst mening om. Det er dumt, for med et par enkle grep kan man faktisk få veldig mye mer igjen for sparepengene!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Mange velger å spare i bank.

Å sette pengene i banken kan virke trygt og godt, men med dagens historisk lave rentenivå, er det dessverre lite å tjene på å la pengene stå i banken. Renteinntekter i bank beskattes dessuten med 25 % hvert eneste år. Trekker man dette fra et allerede lavt rentenivå, er det ikke mye igjen. Selv med en grei sum på bok, vil ikke pengene generere stort mer enn lommerusk og man kunne nesten like gjerne gjemt pengene i madrassen.

Velger man derimot å spare i fond, er det brått større muligheter for en mye større gevinst.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Sparing i fond kan kanskje høres litt skummelt og fremmed ut, men i realiteten er det veldig enkelt. Å spare i fond er ikke veldig forskjellig fra å spare i bank, men sluttsummen kan derimot bli veldig forskjellig.

Kort fortalt er fond et slags spleiselag. Når du investerer i et fond, blir du medeier i fondet. Alle pengene i fondet settes på en konto som forvaltes av én eller flere personer. Deres jobb er å prøve å få de pengene til å øke så mye som overhodet mulig.

Det blir egentlig som å kjøpe aksjer, bare at du slipper å kunne noe om aksjer. Du gir bare ansvaret for pengene til en spesialist på området, så gjør den personen alt den kan for at pengene dine skal vokse mest mulig.

Enkelt og greit.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Men sparing i fond har også sin pris, for der det er store penger å hente, er det også risiko. Riktignok ikke høy, men høyere enn ved å spare i bank. Man velger selv hvor høy risiko man ønsker å ta, som igjen gjenspeiler graden av potensiell avkastning. Derfor er sparing i fond et veldig spennende alternativ til sparing i bank. Litt høyere risiko, for potensielt mye høyere avkastning.

Litt av trikset med å spare i fond er å la pengene stå lenge, for sparing i fond er absolutt mest gunstig over tid. Det anbefales å sette opp en fast månedlig spareavtale og ha et tidsperspektiv på minst 5 år for sparingen for at pengene skal vokse godt. Tenk bare hva det kan bli til over 18 år!

Ønsker du å vite mer om fordelene sparing i fond, sjekk ut denne fine videosnutten :-)

 

 

Selv valgte jeg Skagenfondene, da jeg nylig satte ungenes økonomiske fremtid i fond.

Jeg liker Skagenfondene fordi de har skjønt at folk flest ikke jobber i bank. Ingen kompliserte informasjonssider, tekniske transaksjonsprosedyrer eller terminologi myntet på bankfolk. Bare enkle forklaringer, fine nettsider og kort vei til målet.

Skagenfondene er dessuten helt supre på kundeservice og kan hjelpe deg med alle spørsmål du måtte ha rundt sparing i fond. Så stikk innom nettsidene deres eller ring dem for en prat, så får du hjelp til å starte din egen spareavtale med det samme. Jo tidligere du starter, dess mer rekker sparepengene å vokse.

 

/ Spar litt, spar fast, spar lenge - spar i fond :-)

--> Les mer om sparing i fond hos Skagenfondene

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

* Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalterens dyktighet, fondets risikoprofil og forvaltningshonorar. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap. Sparing i aksjefond er forbundet med høyere risiko enn banksparing.

Rulling og iskaffe

I dag startet dagen med en liten rulletur med lillesnupp. Eller aller først, startet den med frokost, kaffe og sjekk av tirsdagens Extra-trekning med markeringspenn og det hele, slik ekte gæmliser gjør, men samme det ;-)

A mor i huset hadde noe viktig på gang og derfor ble lillesnupp og jeg sendt ut av huset for å brenne av litt tid. Topp stemning det, en utmerket anledning for fattern å snike med seg lommeboka og rulle bort på butikken for å kjøpe noe godt å gnafle på ;-)

 

En kort tur til butikken kan fort ta lang tid når hver eneste humles skal inspiseres ;-)

 

Med tid å brenne av, tok vi oss god tid til å fise rundt og shoppe litt på må-få og endte til slutt opp med både grønnkål og iskaffe. Og noen veldig interessante små snackspinner. Nesten litt som ostepop for barn, bare sunnere og med gulrot. Det må vi prøve.

 

 

Da vi kom hjem overrasket jeg frua med iskald iskaffe og gulrotsnacks til lillesnupp. Bare atte lillesnupp selvfølgelig viste 0,0 % interesse for gulrotsnacksen, men nærmest brølte etter iskaffe. Greit nok, en liten sup da, men så får det være greit. Det er helt sikkert ikke bra, men jeg husker selv at jeg slurpet kaffesøl rett fra bordplata da jeg var liten, og det gikk jo greit med meg. Typ.

 

 

Men selv om lillesnupp ikke interesserte seg for snackspinnene, så er jeg derimot litt på slankern for tiden og spiser derfor litt mindre enn jeg egentlig vil. Og etter en lang rulletur kjente jeg pluselig suget i magen. Og de små gulrotpinnene så rimelig fristende ut. Og ingen fulgte med uansett. Sånn atte...

Og slik ble det at vi satt der, to godt voksne foreldre, og gnaflet og gnagde på hver vår babysnacks, mens barnet selv sto og slurpet på litt iskaffe.

 

 

Det er helt sikkert ikke bra, og små barn skal garantert ikke drikke iskaffe og alt det der, men samma det: Gulrotsnacksen var utsøkt. Anbefales for barn i alle aldre, i hvert fall opp til 34 ;-)

 

/ God torsda´n!

P.S. Her er en video fra sist gang jeg og lillesnupp var på rulletur og endte opp med å dele en iskaffe, haha!

 

 

* Sees på Snap - Følg på Facebook *

Blurred Lines, bananbokser og 2013

På vei hjem fra butikken i går, hørte jeg en sang jeg har hatet intenst i 3 år, men plutselig følte jeg noe jeg ikke har følt siden sommeren 2013.

 

 

Jeg husker det som om det var i går. Sommeren 2013. En merkelig tid. En tid full av forventning og spenning. Etter nesten et helt liv tilbrakt i Oslo og omegn, skulle jeg endelig la kjærligheten dra meg av gårde i en helt ny retning. Vestfold. 15 mil unna nærmeste kaffebar. Midt ute i skævven. Der folk sier "mellom" istedenfor "gjennom" og "siss" istedenfor "sin".

Sommeren 2013, en tid da vi plutselig ble helt fanatisk opphengt i banankassejakt. Mye skulle pakkes og banankasser viste seg å være perfekt for stabling i stor bil. Dessuten var de gratis. Trikset var å være tidlig ute og finne de beste butikkene for de beste kassene. Så vi snakket med de ansatte, fant ut hvilke dager de fikk bananer og la opp ruta deretter. Vi ble banankassoholikere, og for en liten periode var det helt rått.

 

 

Midt oppi hele denne kaotiske flytteprosessen, i den spennende men skremmende overgangen til et helt nytt liv, hørte vi mye på radio. Veldig mye på radio. Fra nedpakking, utvasking og fraflytting i Oslo, til oppakking, innredning og innflytting i Larvik. I mange uker i strekk sto radioen på. Døgnet rundt.

Og vet du hvilken sang stort sett hver eneste radiokanal spilte stort sett hele tiden stort sett hele døgnet stort sett hele den sommeren? Blurred Lines med Robin Thicke og Pharrell. Og jeg hatet den sangen. Intenst!

 

 

Okei, så var den både kul, fengende og sexy de første 10 gangene man hørte den, men gang nummer 50 på samme dag, gang nummer 750 000 på samme uke... ikke like kul. Først byttet jeg bare kanal så fort den kom på, men ofte gikk den enten på flere kanaler på likt eller så ble den spilt bare minutter etter at jeg byttet.

På et tidspunkt der var jeg villig til å ofre en fot for å aldri høre sangen igjen. Og sånn ble det at jeg utviklet et nærmest allergisk forhold til den grusomme sangen. Siden da har jeg alltid flyktet unna i sinne og panikk når den spilles.

Inntil i går!

 

Jeg hadde akkurat vært på butikken med lillesnupp og fått oss inn i bilen. Jeg med en sprudlende flaske mineralvann, hun med et lite knippe nyinnkjøpt kjeks (hysj, ikke si noe til mamma). 2016, solskinn, sommer. Jeg skrudde på motoren, radioen våknet til live, og der var den. Blurred Lines. Min gamle erkefiende.

Men for første gang på tre år, fikk den meg umiddelbart i godt humør! Kanskje er det fordi jeg har hatt et totalforbud mot den de siste tre årene, men plutselig var det som om alle de gode minnene fra sommeren 2013 sprang til live igjen. Den rare tiden med et helt nytt liv og et lite barn på slep. Alt det ukjente og spennende.

Så tittet jeg i sladrespeilet, og der så jeg det fornøyde fjeset til en liten jente som satt og gomlet kjeks. Ikke helt ulik storebroren sin sist jeg hørte denne sangen. Og da skjønte jeg det. Tanken på at vi er der igjen, midt i årets beste tid med sommergleder i vente og en liten en på slep. To av dem nå. Og jeg vet at vi har så mye å glede oss til! Så mye moro i møte og kjekser knaser og boblevannet sprudler og alt er egentlig ganske fantastisk.

Og da skjedde det. For første gang på tre år.

Jeg skrudde ikke av.

Jeg skrudde opp.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ I hate these blurred liiiiiines!

Les også: "Den nye jenta i bar(ne)hagen"

* Sees på Snap og Følg Pappahjerte på Facebook *

Veska er avslørt!

Mine damer og herrer: I går skjedde det! Jeg var oppe med lillesnupp på armen, da jeg plutselig hørte et hyl fra 1. etasje.

- "Men... i... TOPPRIS?!"

Jeg har aldri hørt Christina så glad, overrasket og oppspilt før. Og jeg skjønte: Mitt hemmelige veskeprosjekt er herved avslørt.

Hvis du ikke skjønner et kløyva ord av hva jeg skriver nå, så har jeg i helgen igangsatt et superhemmelig prosjekt, med det formål for øye å avsløre at kvinner på ingen måte har så god kontroll på innholdet i veska si som de hevder. Les det første innlegget: "Kjære Christina, IKKE les dette!".

Jeg gjemte tre utvalgte gjenstander dypt nede i veska hennes og mistenkte at hun ikke ville finne dem på evigheter, men nå har det altså skjedd. Jeg var utrolig spent på hva som ville skje, hva hun ville oppdage først og hvordan hun ville reagere.

I veska hadde jeg plantet en toppris (hennes favorittsjokolade), en boks med kjeks og lekemark (hater mark) og sexy undertøy (ikke hennes størrelse, ikke hennes stil).

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jeg hadde i utgangspunktet satt en tidsfrist på 48 timer for å bevise at kvinner ikke har snøring på hva som befinner seg i veska deres, men siden Christina ikke har brukt veska før i går, ble fristen forlenget. Og hun rakk det med god margin.

Sant å si og hadde jeg vel håpet at hun skulle oppdage undertøyet først og klikke i vinkel, men jeg burde jo kjent Christina såpass godt at hun selvfølgelig snuste opp topprisen først. Og reaksjonen lot selvfølgelig ikke vente på seg. Jeg skulle så gjerne ønske for din del, at du hadde vært en flue på veggen her i går, for den spontane reaksjonen hennes var så herlig.

Først vantro:

- "Men... i... TOPPRIS?!"

Deretter en slags forundret bekreftelse:

- "Jaha, hvor lenge har du ligget her da?"

Deretter en rekke med kritiske spørsmål:

- "Når kjøpte jeg denne?"

- "Kan jeg virkelig ha glemt en toppris i veska?"

- "Nei, her må det være noe galt..?"

Men så tilbake til forvirret bekreftelse:

- "Samme kan det være - Toppriiis!!"

 

Det neste hun fant var undertøyet og da kom det et par fy-ord som helt sikkert ikke trengs å gjengis i tekst ;-)

Hun er dessverre såpass smart at hun skjønte at det var noe rart på ferde lenge før hun mistenkte noe som helst. Så begynte hun bare å le og klødde seg forvirret i hodet, helt frem til hun fant boksen med mark.

Da kom fy-ordene tilbake. Med renter!

  

Hold for øra, lillesnupp!

 

Konklusjon: Her blir jeg faktisk nødt til å spise mine egne ord og innrømme at Christina fant tingene imponerende fort. Irriterende fort. Hun innrømmet i etterkant at hun muligens allerede hadde vært oppi veska en gang eller to uten å finne noe, men likevel, imponerende.

MEN: Om dette skyldes at de faktisk har et system oppi der, eller om det rett og slett er kvinners vanvittige teft for sjokolade som slår til igjen, sier forskningen ingenting om. Jeg mistenker sistnevnte, for jeg seriøst at kvinner kan lukte sjokolade gjennom betong. Men det får bli en annen gang ;-)

 

/ Bra jobba, min lille toppris :-*

Les det første innlegget: "Kjære Christina, IKKE les dette!".

* Sees på Snap & Følg Topprishjerte på Facebook *

Hjemmelaget syltetøy på 1-2-3

Endelig er de norske jordbærene her - en perfekt anledning til å lage verdens kanskje beste syltetøy :-)

/ sponset innlegg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Endelig er de her: Norske jordbær - verdens beste jordbær! Jeg har selvfølgelig ingen dokumentasjon i ryggen for å påstå noe sånt, men alle som noensinne har satt tennene i et sprudlende norsk jordbær og kjent hvordan det eksploderer i en festforestilling av fortryllende smaker og deilige safter, vet hva jeg snakker om.

I år har vi dessuten prøvd oss på hjemmelaget syltetøy! Det høres kanskje avansert ut, men å lage eget syltetøy er latterlig enkelt. Så enkelt at selv en far og en liten plutt kan klare det ;-) Alt man trenger er TO ingredienser, så er man bare minutter unna syltetøy i verdensklasse.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hjemmelaget syltetøy på 1-2-3

Dette trenger du:

 • Verdens beste jordbær (1 kilo)
 • Syltesukker (ca. 500g - 1 kilo)*

* Ønsket sukkermengde styrer du selv. Blandingsforhold opp mot 1:1 brukes ofte i oppskrifter, men her er det bare å prøve seg frem. 3:1 var helt perfekt etter min smak (3 deler jordbær til 1 del sukker).

 

Slik gjør du:

 • Rens, skyll og del bærene. Større bær kan også moses, hakkes eller kjøres i mikser.
 • Ha bærene i en gryte og tilsett syltesukker.
 • Kok i kun 2-5 minutter!
 • Hell syltetøyet over på varme, rene glass.

Syltetøyet oppbevares helst mørkt og kjølig. Sett gjerne glassene i kjøleskapet, så er du klar for smaken av sommer hele året rundt :-)

Til syltetøyet brukte vi Dansukker Syltesukker - skreddersydd og perfekt for sylting!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Dansukker Syltesukker gir den søte snerten som løfter jordbærene til neste nivå (rett oppunder himmelhøyde), mens sitronsyre fremhever bærsmaken og pektin gir syltetøyet rett konsistens. Sammen blir de dynamitt!

Bruker man et slikt syltesukker, spesiallaget for sylting, slipper man dessuten å tilsette øvrige konserveringsmidler. Bare bær, sukker og rett til himmels :-)

Hjemmelaget syltetøy er også en utmerket gaveidé!

For de beste gavene lager du selv, og syltetøy laget med sukker, bær og kjærlighet er helt supert å gi i gave til en du er glad i. Vi ga bort et glass nå i helgen og jeg vet ikke hvem som smilte mest; de glade mottakerne eller den stolte, lille syltetøykokken ;-)

Så ta det fra meg: Kjøp verdens beste jordbær nå og lag ditt eget syltetøy. Det tar deg bare 5 minutter, men vil spre søt sommerglede hele året rundt :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Happy sylting!

Les mer om syltesukker og finn flere inspirerende oppskrifter

Det beste med sommer

Det beste med sommer trenger ikke være en lang tur langt vekk eller et fly over Europa.

Må ikke være noe stort, som en helt ny sykkel, søtt som sukkerspinn eller spennende som en park full av løver.

Det kan også være noe smått, som enkle gleder og sol i hjertet.

Som å ligge på ryggen og bare se på himmelen og tenke at livet i blant er ganske fantastisk.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ God sommer!

Les også: "Hva ville jeg fortalt meg selv?"

* Sees på Snapchat - Følg Facebook *

Bortskjemte drittunger

Svenske Jonas Harrysson mener at barn i dag er mer bortskjemte og utakknemlige enn noensinne. Til det har jeg bare én ting å si: Jonas, jeg tror du er inne på noe.

 

teenager boy shouts shut his ears opened his mouth on a gray background cross process

 

Om du ikke allerede har sett innlegget på facebook, så postet Jonas Harrysson for snart et år siden en facebook-status som fortsatt går viralt over hele kloden. Det er kanskje ikke så rart, for innlegget tar pulsen på en utvikling som ikke bare gjør seg gjeldende i Sverige og sitt vakre naboland, men tilsynelatende over hele verden.

Han skriver at han har jobbet med barn i 16 år og ser en trend i at barn blir mer og mer rastløse, utakknemlige, og makter ikke å kjede seg. Han mener også at småbarnsforeldre er i overkant opptatt av å skryte av at barna kan lese og skrive tidlig, og han etterspør at man heller lærer barna å leke, dele og være en god venn.

 

(skjermdump: Jonas Harrysson)

 

Det er noe med kommentaren hans som traff meg rett i levra og umiddelbart fikk meg til å innse at her er det bare å rekke hånda i været og erklære seg skyldig. For dette kjenner jeg meg mer igjen i, enn jeg kanskje egentlig vil innrømme ;-)

Men jeg er veldig glad for at han tilskriver barnas utfordringer til foreldrene, for det er faktisk vi som eier problemet. Rettere sagt: Det er vi som er problemet.

Det er ikke barnas skyld at de sier "Kan jeg få en til?!" fremfor "Tusen takk" når de får en is. Det er ikke barnas skyld at de ikke aner hvordan man kjeder seg. For barn er som svamper: Hva enn vi gir dem, suger de til seg. Tanker, ideer og uvaner.

Barnas oppførsel er i stor grad et resultat av hvordan vi utfører vår jobb som foreldre, og basert på Jonas´ uttalelser, bommer jeg tilsynelatende ganske stygt ganske ofte. Og vet du: Jeg er faktisk helt enig.

Jeg kan for eksempel bli irritert på plutten for å være utakknemlig hvis han spør om en is til. Samtidig vet jeg at vi akkurat har vært på sommerferie og skjemt ham bort med is hver eneste dag. Dessuten er han 4. Hvis han spør om en ny is etter å ha spist en is, er det mitt problem. Jeg kan ikke forvente at han helt uten videre lærer seg til å takke for ting helt av seg selv, det er min jobb å lære ham det.

Men i vår iver etter å være barnas beste venner, tror jeg i blant vi glemmer at det også er vår jobb å disiplinere dem, oppdra dem og lære dem verdien av et nei. Det er vi som skaper barnas vaner og verdier, det er vi som styrer showet. Men slik vi holder på nå, kan vi fort komme til å ha en hel generasjon med barn som må få maten skåret opp i bittesmå firkanter inntil fylte trettifem.

 

child dressed businessman smiling in front of building

Viktig møte kl. 09, men først frokost. Mamma, har du gjort klar alt?

 

Jeg tror at mange av dagens foreldre, meg selv inkludert, er så besatt på å fremstille verden som en eneste stor fornøyelsespark, at vi i prosessen gjør dem en massiv bjørnetjeneste. For når alt skal være gøy og moro hele tiden, blir ingenting gøy til slutt.

Og når alt blir kjedelig blir man utakknemlig og rastløs, spesielt når man ikke vet hvordan man skal takle kjedelig. For gud forby at noen skulle kjede seg! Det er som om min generasjon av foreldre er så livredde for at barna skal kjede seg, at vi pøser på med leker, spill og aktiviteter for å slippe de fryktede ordene. Snart kan vi ikke gå ut av døra uten å ha med ipad, leker, litt mat og godteri, i tilfelle turen til postkassa blir for lang og kjedelig.

Bare atte.. det er sunt å kjede seg. Det holder hjernen i gang, avler kreativitet og tvinger den til å utvikle egne tanker og ideer. Det er ikke sunt å være på høygir hele tiden, hjernen trenger en kaffepause, den også. Den må også få tenke sjæl, fremfor å konstant bli gåsestappet med inntrykk, som en glupsk gjest ved en gratis buffé.

Med den tanken friskt i minne, er det flaut å tenke over at jeg kan bli irritert på plutten når han spør meg om noe, jeg svarer at han må vente litt og han kontrer med at han ikke gidder å vente.

Da blir jeg irritert og tenker at han er utakknemlig. Men han er jo ikke det, han er bare skikkelig dårlig trent i å vente. Det er ikke hans skyld, der er det jeg som har feilet, det er jeg som har gjort ham sånn. Det er jeg som ubevisst har lært ham til å forvente å få alt servert på sølvfat, her og nå og helst med gullkant.

Det ironiske er at vår generasjon med foreldre er så opptatt av at barna skal passe inn, prestere og aldri kjede seg, at vi sliter dem halvt i hjel med alt de skal være med på. For i vår frykt for at barna skal kjede seg og gi oss lav score på "rate-your-parent.com", mater vi heller på med inntrykk, is og aktiviteter, enn å gi dem tid til å kjede seg, når alt de kanskje hadde trengt var en pust i bakken, tid til å tenke og et ørlite nei til glasur på toppen av glasuren.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ I morgen blir det tørt brød til frokost ;-)

* Sees på Snapchat og Følg på Facebook *

Jakten er over - gåten er løst!!

Mine damer og herrer, fintfolk og svinepelser, lovers and haters: Gåten er løst!

 

 

For noen vanvittig rare dager det har vært. Jeg kan ikke tenke meg at det var dette Christina hadde sett for seg da hun først sa at hun hadde endret noe og deretter gikk sin vei med et smil så fullt av skadefryd at man skulle trodd hun akkurat hadde slått Magnus Carlsen i sjakk.

Men sånn startet altså denne elleville jakten som har engasjert snart halve kongeriket. Det har rent inn så mange tips og kommentarer og jeg er så utrolig takknemlig for ALLE som har deltatt i denne merkelige jakten på spøkelser og påskeegg, men nå er det altså over.

Yabba dabba doooo!!!!!!!

Og godt er det, for hadde vi ikke kommet til bunns i dette innen i kveld, hadde jeg seriøst revet av meg håret, spist en tøffel og kastet tv-en ut av vinduet. Men nok preik. Du lurer sikkert like mye som meg på hva det var, og det, kjære deg, skal du få vite nå.

For hva var det min lille djevelkvinne av en kjæreste hadde endret, mon tro? Svaret får du her:

 

 

Så, there you have it! Ryddet og kastet i fryseren, der altså. Kanskje litt antiklimaks, men det beviser i hvert fall, som noen har spekulert i, at dette IKKE var spesielt nøye planlagt, haha!

Vinneren av signert bok ble førstemann som tipset om å sjekke fryseren basert på Christinas mange snaps om fryseskuffer og brokkoli. Og vinneren er: lykkenina_84 Gratulerer!

 

Til alle dere andre: Fortvil ikke!

Siden det har vært så massiv oppslutning rundt denne jakten, og som et slags plaster på såret til alle dere andre, skal jeg høre om forlaget kan sende meg en bråta med bøker som jeg kan lodde ut i løpet av uken som kommer! I så fall lukter det bonus-konkurranse og god stemning :-)

Men for nå: Takk til alle som hjalp til i denne merkverdige heksejakten! Nå skal jeg nyte frosne druer og en hjerne som endelig kan få fungere i fred ;-)

/ Peace out :-)

Klar for noe annet? Hva med litt råtten fisk?

* Sees på Snap og Facebook *

Bruk hodet - bruk hjelm

Menn eller kvinner - hvem tar best vare på hodet? Svaret vil kanskje overraske deg.

/ samarbeid med Trygg Trafikk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Er det flere enn meg som husker det forferdelige slagordet fra 90-tallet: "Bruk nøtta - på med bøtta!"? Ment for å engasjere folk til å bruke sykkelhjelm, men som i mitt hode i hvert fall gjorde nøyaktig det motsatte. For den gang var det litt tabu med sykkelhjelm. Det var litt ut og ikke spesielt kult, og ikke mye bedre ble det av å slenge et kjempedølt ordrim oppå det hele og referere til den allerede ukule sykkelhjelmen som "bøtta".

Sånn er det heldigvis ikke lenger. Sykkelhjelmen står langt høyere i kurs, men enda er det dessverre et stykke igjen. For ferske tall viser at hele 250 000 unge mellom 18 og 34 år dropper sykkelhjelmen. 250 000! Det er faktisk ganske skremmende, for jeg har selv kræsjet uten hjelm på sykkel da jeg var yngre. Prøvde å imponere damene ved å slædde på grusen med bmx-sykkelen, men gikk selvfølgelig rett på ryggen og smalt hodet i bakken ;-)

Dette var altså på 90-tallet, midt i den idiotiske nøtta-kampanjen, så selvfølgelig brukte jeg ikke "bøtta". Så da jeg reiste meg opp og ristet på hodet, tok det ikke mange sekunder før den hvite t-skjorten min ble rosa, og deretter rød fra topp til bunn. Heldigvis gikk det bra (det kan kanskje diskuteres..), men jeg har i hvert fall lært. Bedre med hjelm på hodet, enn en blodig episode.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nå som jeg har blitt noen år eldre og fattern til to små sirkusaper, tar jeg ikke så mye som et tråkk på verken sykkel eller sparkesykkel uten å få på hjelmen først. Og det tok ikke lange tiden fra plutten tok sine første tråkk, til vi fikk erfare hvor fort det kan gå galt når små kropper skal bryne seg på pedaler og asfalt.

For vi hadde, som mange kanskje husker, en episode i fjor, der selv en veldig liten bakke i veldig liten fart, forårsaket stygge sår og skader i ansiktet. Hadde han ikke hatt hjelm, ville skadene vært betraktelig større. Så kan man jo bare tenke seg hva forskjellen blir når man skrur opp tempoet enda et par hakk...

 

 

Jeg er bare sjeleglad for at vi fikk en slik oppvekker i liten skala, og det har virkelig fått meg til å innse at vi voksne må gå foran som et ledende eksempel. For hvis ikke vi bruker hjelm, hvorfor skal barna gjøre det da? Tenk over at du er en rollemodell for alle barn og ungdom som ser deg på din vei, ikke bare dine egne.

Som foreldre har vi et vanvittig ansvar, for det handler ikke bare om oss og våre egne hoder, men alle som følger i våre fotspor. Og små kropper kan være overmodige og vinglete, og så er det jo sånn med hoder da, at man får bare ett per person, og har man først ødelagt det, så... ja. Ikke ta sjansen. Bruk hodet - bruk hjelm.

 

 

Trygg Trafikk har laget en smart liten informasjonsfilm som jeg anbefaler sterkt at du ser. Selv om budskapet er seriøst, er filmen veldig artig (elsker sangen!) og viser hvem som faktisk er best på hjelmbruk i familien.

Mor eller far - hvem tror du at det er? Se filmsnutten, så får du et svar som kanskje overrasker deg ;-)

 

VET DU HVEM av kvinner og menn som tar best vare på hodet? #sykkeltrygghet

Posted by Trygg Trafikk on Sunday, June 19, 2016

 

Så da er det klart: Selv om vi menn helt sikkert er dårlige på ganske mange ting, er det i hvert fall én ting vi er bedre på enn kvinner: bruk av hjelm. Og helt seriøst: Hvem bryr seg egentlig om noen visne planter i vinduskarmen og litt støv i bokhylla, hvis man kanskje kan ha reddet et liv? Tenk litt over det ;-)

Bruk hodet - bruk hjelm.

 

 

P.S. Hvis du er klar for en filmsnutt til, sjekk ut denne godbiten fra da plutten og jeg var på rånertur med sparkesyklene våre rundt nabolaget i fjor. Med hjelmene på, så klart ;-)

 

 

/ Del gjerne med gode venner, så ingen glemmer hjelmen :)

* Følg Trygg Trafikk på Facebook *

 

Letekaos - oppdatering!

Kjære dagbok og dere tusener på tusener av herlige mennesker som følger den intense jakten på hva i rakkernpokkern Christina har endret på her hjemme: I dag gikk vi på en skikkelig smell.

For litt overivrig og glad for å komme seg ut på tur, takket jeg gladelig ja til en tur på hytta til svigers, helt uten å tenke på at jeg hadde hundrevis/tusenvis av tips fra dere lesere om hva jeg må sjekke ut hjemme. Må vel ærlig innrømme at jeg begynte å slite mentalt et sekund, etter å ha endevendt hver lille hybelkanin i huset, så tanken på en avslappende tur til trampoline og laksemiddag på hytta, var så absolutt på sin plass ;-)

MEN, her kommer oppdatering: Jeg trooooor kanskje jeg vet hva det går i. På serr! Jeg kan ikke love noe, men jeg har en skikkelig god følelse. Flere av dere har tipset meg om det samme, og jeg tror kanskje vi er på sporet av noe virkelig stort nå. Problemet er jo selvfølgelig bare at jeg er på hytta og uten muligheter for å komme meg hjem. Tror ikke det går taxi, rutebuss eller dresin her ute heller, men så fort vi kommer hjem i morgen altså... Å herregud.

Jeg vil ikke si så mye om hva jeg tror det er, men la oss bare si at jeg er enig med dere som har sjekket snappene til Christina og tenkt at det kan være noe der. Hint: Smoothielaging. Men jeg kan ta feil. Og bare for å være på den sikre siden, har jeg skrevet opp en laaaang liste med alle deres forslag som jeg enda ikke har sjekket ut, og alle forslagene skal krysses av i morgen.

Uten å 100 % sikkert vite svaret enda, tror jeg absolutt at svaret ligger i området ommøblering/endring av noe i huset som jeg enten irriterer meg over eller har lovet å gjøre selv. Som en spiker som stikker opp og river opp sokkene til folk. Eller en ødelagt hylle eller i den gata, og da kan det være mye rart, for jeg lover jo å gjøre ting hver eneste dag (men gjør dem sjelden...).

Og en annen stor nyhet: Har akkurat bedt på mine knær til Christina og hun har gått med på at hvis jeg ikke finner ut av det i løpet av dagen i morgen, skal hun avsløre det. Kanskje. Det vil sikkert koste meg klippekort på Farris Bad, 150 timers ryggmassasje og en elefants vekt i sjokolade, men det er det verdt, for akkurat nå hadde jeg solgt plassen min i himmelen for et godt hint ;-)

Men det får bli i morgen. Inntil da får jeg fortsette å mentalt se for meg huset og hva som kan være endret, svare på kommentarer og notere meg gode forslag.

Og selvfølgelig: En stooooor highfive til alle som deltar i jakten!! Lovnaden om en signert til tips som leder funn står fortsatt :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kanskje litt merkelig valg av bilde, men det eneste jeg hadde liggende på macen, haha! Forholdet vårt er IKKE så harmonisk akkurat nå ;-)

 

Les fruas kliss nye innlegg i saken --> "Storm i et kjøkkenglass"

Les også tidligere innlegg: "Ser du noe nytt eller?", "Oppdatering - noe er endret, men hva?", "Kjære Christina, ikke les dette!"

/high5

* Følg jakten på Snapchat (Pappahjerte) og Følg Pappahjerte på Facebook *

Kjære Christina, IKKE les dette!

Jeg har nemlig planlagt en stor overraskelse til deg, men hvis du leser dette innlegget vil alt bli ødelagt!

Så, min kjære lille puselus, slutt å lese nå.

 

Seriøst, slutt! Ok?

Jeg vet at du er nysgjerrig som dagen er lang, men du kommer bare til å angre. Så, husj husj, vekk med deg. Gå og se en episode Solsidan eller noe, bare la oss andre være i fred littegrann. Takk.

 

Sånn, da bør det være greit.

Til alle dere andre: Beklager, men jeg løy. Dette innlegget har ingenting med noen stor overraskelse å gjøre. Ikke så mye som en halv smule engang, det var bare en dekkhistorie for å være helt sikker på at Christina pelte seg ut i turbofart ;-)

Dette er derimot ganske det motsatte: Hevn.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

For i forrige uke skrev Christina et innlegg der hun anklagde hennes mann for å lage et helvete i veska hennes en dag jeg lette etter noe. Les --> "Når gubben graver i veska".

Hvilket jeg jo for så vidt også gjorde, men det er ikke poenget. Poenget er at hun mener at hun og alle kvinner som henne har et velorganisert system i kaoset. At alt i veska har sin plass, alt er nødvendig og ingenting er overflødig.

Og det mener jeg er bullshit. En veske så fullstappet med rariteter at den kunne holdt en strandet blåhval i live i ukesvis..? Nix, dette lukter bløff. Og det har jeg tenkt til å bevise.

Derfor har jeg gått til innkjøp av tre ting jeg skal plassere nederst i veska hennes, så får vi se hvor lang tid det tar før hun oppdager dem.

Tingene er selvfølgelig ikke tilfeldig plukket ut, men nøye utvalgt med listig hånd. For at planen skal fungere, må det være ting hun MÅ reagere på hvis hun finner, men ting hun ikke umiddelbart forstår at det er jeg som har plassert der med vilje.

Om jeg får si det selv, så er jeg ekstremt fornøyd med de tre tingene jeg har valgt ut. Og det er:

 

1. Toppris - Christinas favorittsjokolade!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

2. Lekelarver i en kopp - Christina hater slike larver og en boks med gjenglemt kjeks kan fort forekomme i en uorganisert veske... ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

3. Sexy undertøy - Ikke Christinas greie, ei heller hennes størrelse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Det er så utrolig mange potensielle utfall av dette at jeg ikke klarer å bestemme meg for hva jeg tror kommer til å skje. Så mange muligheter!!

Finner hun topprisen først, later som ingenting og spiser den i stillhet? Hører vi ikke mer om topprisen før hun finner undertøyet nærmere jul?

Kanskje finner hun lekelarvene, klikker i vinkel, kommer løpende i full galopp til meg, som selvfølgelig knekker sammen som et gapskrattende trekkspill. Eller kanskje finner hun undertøyet først..? I så fall lukter det ballespark hele veien til operasjonsbordet. Uansett hva som skjer, er det bare å glede seg! ;-)

Spørsmålet er bare: Hvor lang tid vil dette ta?? Hvis hun ikke oppdager en av gjenstandene i løpet av de neste 48 timene, vil jeg si at veskebløffen er avslørt og at jeg vinner. Men vi får se. Oppdatering kommer selvfølgelig fortløpende :-)

Og til dere som synes dette virker ondsinnet: Ikke glem at min kjære Christina for tiden har meg løpende rundt som en valp med en pølsebit i nesa, på frenetisk leting etter at hun har endret noe, men nekter å fortelle meg hva det er.

Bli med i jakten og trekningen av en signert bok her --> "Ser du noe nytt eller?" og få flere hint til jakten her: "Oppdatering - noe er endret, men hva?"

OBS: IKKE send spoiler til Christina, det blir bare kjipt. Takk :-)

 

Alle tingene pent plassert ;-)

 

/ And now we wait...

!! LES OPPDATERING: VESKA ER AVSLØRT!

* Få live-oppdateringer og mer moro på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Oppdatering - Noe er endret, men hva?!

Folkens, herregud for et engasjement!! Det hagler inn med kommentarer og snapper og jeg løper huset rundt og snur og snuser på ALT!

For tidligere i dag postet jeg et innlegg om at Christina har endret på noe i huset, uten å si hva det er, og responsen har vært helt ellevill!

Les innlegget: "Ser du noe nytt eller"

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Å si at dette har blitt en slags besettelse vil ikke være å overdrive et sekund. Som et lite eksempel, lovte jeg å lage taco etter at lillesnupp var lagt i dag, men 45 minutter senere hadde jeg fortsatt ikke kuttet så mye som en fis. Altfor opptatt med å snu hver eneste lille legobit og snappe alt jeg kommer over underveis.

Får vel bare beklage til dere som følger meg på Snapchat for aller første gang. Jeg pleier ikke å legge ut 150 snapper per kveld, men jeg tullet ikke når jeg sa det der med besettelse ;-) Uansett utrolig hyggelig at så utrolig mange nye har begynt å følge jakten på Snapchat og sender inn forslag til hva de tror det kan være.

Jeg sjekker ALT dere sender inn og ikke en eneste drue slipper unna lupen til far. Men så langt... ingenting. Ikke en tøddel. Ikke så mye som en halvhjertet hybelkanin. Jeg trodde et ørlite sekund at jeg hadde truffet gull da jeg oppdaget at kapasiteten på tv-opptakeren vår er tilbake på grønn for første gang på ørten år, men nei.

Men uansett: Dette vet vi så langt.

Christina har sagt at noe er endret og hun gleder seg til jeg oppdager det og er spent på hvor lang tid det vil ta. Jeg mistenker at det er noe kjøkkenbasert, og det må være noe jeg bruker eller er i nærheten av veldig ofte, men ikke hele tiden. Kan også gå litt tid, om jeg forstår hintene rett.

Jeg tror ikke det er noe ved henne, slik som en ny frisyre, nye klær eller lignende. Hun kjenner meg godt nok til å vite at jeg aldri ville lagt merke til noe sånt.

Hun er heller ikke typen til å si at det er noe, men så er det egentlig bare tull.

Og nei, hun er ikke gravid. Ikke så vidt jeg vet i hvert fall. Om det derimot er grunn for å sende gratulasjoner og blomster til postmannen, er enda ikke avklart.

Det er heller ikke den fæle kvisa hun har snappet om, og Jakob Oftebro henger fortsatt trygt plassert på kjøleskapet. Hun har heller ikke fått seg nye solbriller eller hengt opp nye gardiner. Alt på kjøkkenet står der det sto, og bilder henger på plassene sine. Hun har heller ikke byttet hånd på fitbiten, til deg som foreslo det ;-)

Jeg har en sterk mistanke om at det kan være snakk om ommøblering eller den type ting, men hva vet jeg ikke. Men det føles veldig som at hun har satt sofaen på et nytt sted, en gammel stol er blitt satt i bruk eller den type ting.

Men sånn bortsett fra det, er jeg helt rådvill. Det blir nesten bare verre dess mer jeg leter, så jeg er ekstremt takknemlig for alle som sender inn forslag og tips! Og som tidligere sagt: Tips som fører til funn, premieres med signert utgave av boka "Pappahjerte - fra ungkar til far". Så fortsett å legge igjen tips, alt sjekkes og besvares. Vel, ikke alt på Snapchat, for der inne fosskoker det og jeg rekker rett og slett ikke sjekke alt før de blir dunket ut av systemet.

Vil i samme håndvending oppfordre alle til å følge den sleipe lille rotta jeg kaller min utkårede i livet, for hun er ikke bare en listig luring, men også en jævel på Snapchat. Så sjekk ut umulius82 på Snapchat :-)

 

 

/ Men nok skriving, mer leting! Sees på Snap :-)

Les det første innlegget: "Ser du noe nytt eller"

* Husk å bli med på jakten på Snapchat og Følg Letehjerte på Facebook *

Ser du noe nytt eller?

I går fikk jeg det verste spørsmålet en mann kan få...

Og hun presenterte det bare som en triviell liten sak også, nærmest nonchalant.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vi var på kjøkkenet og suste rundt, da hun plutselig så på meg med et lurt smil og spurte:

- "Ser du noe nytt eller?"

Og jeg bare:

- "Hæ?"

Så trakk hun bare kokett på skuldrene og sa at hun har endret noe og at hun var spent på hvor lang tid det ville ta før jeg legger merke til det.

Så gikk hun.

Og der sto jeg. Jeg så meg rundt, alt var som før, ingenting forandret. Bare atte, noe er forandret, spørsmålet er bare hva?? Jeg åpnet kjøleskapet, ingenting. Jeg dobbeltsjekket sveisen hennes, ikke den heller. Åpnet alle skuffer og alle skap, tittet inni stekeovnen og saumfarte barna med lupe. Ikke en pøkk. Og nå har jeg selvfølgelig blitt helt besatt i jakten på å finne ut hva hun har endret!

Christina nekter selvfølgelig å si noe mer og jeg er i ferd med å gå fra vettet. Har du klipt deg? Har du fjernet stekeovnen? Skåret av en tå? Kastet stekepannen? Tatt silikon? Kjøpt katt? Vasket bilen? Bleket tennene? Tatt kokain? Spist en spiker? Skutt en fugl? Din onde heks, hva er det du har gjort?!?!!?!

Jeg er ikke engang 100 % sikker på at det er noe på kjøkkenet, og for en mann som meg, er vage gåter som dette det mest frustrerende jeg kan tenke meg. Jeg blir umiddelbart snøblind, leter febrilsk i panikk og har for lengst gitt opp alt håp om å finne noe.

Jeg har et selvkomponert ordtak som går "Det er bedre å tape enn å jukse", men akkurat i dette tilfellet er jeg villig til å gjøre et unntak, for med mindre hun faktisk har farget håret lilla og anlagt helskjegg, er det ingen sjanse i verden for at jeg oppdager hva hun har gjort på denne siden av år 2500, men jeg kommer til å lete meg halvt i hjel i jakten.

Så nå er resten av helgen satt av til å snu hver eneste stein. Jeg skal alliere meg med ungene og prøve å få dem til å lure svaret ut av henne ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du stælt sparepengene til barna?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du inhalert all sjokoladen igjen?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du gjemt surströmming i kjøleskapet??

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du tuklet mer med stakkars Jakob?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du tafsa på strutsen?

 

Kom gjerne med tips, for jeg sliter veldig med å forstå hvordan kvinnehjernen fungerer. Tips som leder til funn, premieres med signert bok. Saken oppdateres fortløpende :-)

/ Hilsen desperat sporhund

Les også: "Det kan ha vært tilfeldig..." (Christinas herlige tanker om surströmmingsepisoden, haha!)

* Følg letingen live på Snapchat (Pappahjerte) og Følg Pappahjerte på Facebook *

Skreddersy din egen nettavis

Lei av å scrolle deg støl i scrollefingeren på leting etter nyheter og lesestoff? Da må du sjekke ut denne helt geniale gratis-appen!

/ annonse

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Fotball, fotball, strikking, kjendis. Fotball, strikking, kjendis, mote. Mote, mote, strikking, mote. Men det var da som f....!

Å tråle nettet på jakt etter interessant lesestoff, kan være en frustrerende affære. Ofte er det ikke annet enn kjendiser og fotballresultater hvor enn man snur seg, og plutselig har man kastet bort en hel time på å scrolle seg forbi ting man virkelig ikke bryr seg om.

Jeg vet ikke med deg, men jeg er i hvert fall langt over middels lei av å scrolle meg gjennom ørten bursdagshilsener og boligannonser på facebook, eller sjekke landets største nettaviser, bare for å finne de samme to-tre toppsakene slått opp i gigantisk format på alle forsider, samt en drøss med virale videoer av typen "Du vil ikke tro...".

Hadde det ikke vært deilig å være redaktør for en egen nettavis der man selv kunne håndplukke alt man vil lese mer om og kaste alt annet i søpla?

Da kan Feedo være noe for deg!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Feedo er noe så genialt som en personifisert nyhetsfeed som endrer seg basert på dine valg og vaner. Appen foreslår saker og nyheter for deg, så sveiper du til venstre om du vil ha mindre av sånt eller til høyre om du vil ha mer.

Øverst i feeden har man alltid tilgang til de viktigste toppsakene i norske nettaviser, men resten av nyhetsfeeden er tilpasset deg og dine interesser. Bare sveip i vei, så får du en skreddersydd nyhetsfeed som gir deg mindre av det du ikke bryr deg om og mer av det du liker best.

For hver sak du sveiper blir Feedo litt bedre kjent med deg, og kan skreddersy din nyhetsfeed til å matche dine interesser og lesevaner.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Et utvalg dagsaktuelle toppsaker ligger alltid på topp, men resten er skreddersydd.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mer av dette, takk!

 

Mye mindre av dette ;-)

 

Feedo bruker et avansert system som leter gjennom et stort og variert utvalg nasjonale og internasjonale nettaviser, samt en drøss med nisjenettsider, for å innhente og skreddersy nyheter for deg.

Nyhetene deles inn i spesifikke kategorier (sport, mote, teknologi, barn, dyr, musikk, politikk, mat, reise etc) og for hver sak du sveiper, danner Feedo seg et bedre bilde av hva du vil ha mer og mindre av. Og så får du det. Ganske enkelt genialt.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Astronomer har oppdaget oksygen i en galakse som ligger 13,1 milliarder lysår unna? Nei dæven.

 

Noe av det jeg liker best med appen, er ikke bare at jeg slipper å se 150 oppslag om en fotballkamp jeg ikke bryr meg om, men at appen finner frem saker jeg aldri i verden ville kommet over ellers, men som passer perfekt for meg og mine interesseområder.

I dag leste jeg for eksempel om nye turisttog i Japan som er innredet med glassvegger og utrolig kult interiør, og umiddelbart kjente jeg reiselysten krible. Saken var publisert hos en kilde jeg aldri ellers ville sjekket, men som jeg er utrolig glad for at jeg kom over.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nå som hyttesesongen endelig er godt i gang, er det også fint å vite at min dyrebare datatrafikk går med til ting jeg faktisk ønsker å lese mer om, ikke automatisk innlasting av kjendissladder og motemesser. Sånt sveiper jeg til venstre ;-)

Prøv selv, jeg lover at du kommer til å bli fornøyd!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sorry Kim, ut til venstre med deg.

 

Feedo er helt gratis og selvfølgelig tilgjengelig i både iTunes App Store og Google Play.

Last ned Feedo - iTunes App Store

Last ned Feedo - Google Play

 

/ Feedo - Nyheter på din måte

Utblåsning om godte-terror

OBS: Dette innlegget er en skikkelig utblåsning og en raljering som skyter både høyt og lavt. Den har muligens politiske undertoner, men det er helt utilsiktet. Jeg måtte bare få tømt meg for alle ord og tanker om denne saken.

For i går leste jeg med stor interesse om helse- og omsorgsminister Bent Høies forslag om å fjerne godteri fra kassaområdet i butikkene.

--> Les hele saken her

Kommentarfeltet rant selvfølgelig over av folk som mente at dette var idioti og kaller det dårlig foreldreskap å ikke bare kunne si nei til ungene. De sier at saken er uviktig og at vi ikke trenger Bent Høie som godteri-politi, men jeg er ikke så sikker.

For det første mener jeg at han er inne på noe viktig, for det andre mener jeg at denne saken handler om veldig mye mer enn å gjøre jobben bare litt lettere for oss foreldre. Dette er ikke snakk om en hjelpende hånd til småbarnsforeldre, men en hjelpende hånd til folkehelsa.

De siste årene har inntaket av brus, godteri og usunn mat her til lands gått helt av skaftet. Folk spiser seg ut av klærne og barna våre blir bare feitere og feitere. Snart trenger vi ikke lenger se mot USA for å se en befolkning der sykelig overvekt er en av de største truslene for folkehelsa.

Og la meg bare umiddelbart skyte inn: Jeg raljerer ikke mot godteri generelt. Barna mine elsker godteri, jeg elsker godteri, alle elsker godteri. Jeg reklamerer selv for is, kjeks og godteri fra tid til annen, og er absolutt for å kunne kose seg. Sjokoladepålegg i helgene og en is i ny og ne.  Jeg sier ikke at jeg er noe bedre, jeg sier ikke at det er noe galt med å ha noen kosekilo ekstra, men det er ikke det det handler om. Hva det hele handler om, kommer vi til snart.

Men først: FRPs helsepolitiske talsmann, Bård Hoksrud, har blant annet gått rett i strupen på Bent Høie og mener vi ikke trenger ham som et godteri-politi. Han vifter det vekk som noe trivielt og nærmest latterliggjør problemstillingen, vel vitende om hvordan det står til med folkehelsa, den stadig voksende fedmeepidemien. og at tallene på fedme har doblet seg siden 1980. Doblet! Men dette er tilsynelatende ikke viktig nok for en helsepolitisk talsmann. Nei vel.

--> Les Hoksruds motsvar her

Å se bort fra dette og kalle denne saken hysteri er en vanvittig bjørnetjeneste, ikke bare overfor våre barn, men også oss selv. At Høie fører denne saken på vegne av barna er jo fint, men å bruke barn som et slags alibi for sakens viktighet kan også være en velsignelse i forkledning, for det burde ikke overskygge at dette i veldig stor grad gjelder oss alle. For fedme og sykelig overvekt er en omfattende trussel for folkehelsa og det må vi faktisk anerkjenne.

Så kan man si at det er tusen andre saker man kan ta opp, men jeg mener dette er en lavthengende frukt av stor betydning som enkelt kan la seg løse. For jeg mener at det banalt nok handler nærmest utelukkende om plassering. Dette vet butikkene utmerket godt, for å sette godteri i kassaområdet er som å spille med et ess i ermet.

Alle som har en viss kjennskap til markedsføring vet at samtlige varer i en butikk er plassert nøyaktig der de står med sylskarp kommersiell presisjon. Gjerne basert på nytteverdi, forbruksmønster og impuls. Dette er markedsføringens 101 og ingen stor hemmelighet. Melk innerst og alle ?må ha? produktene i et slikt mønster at man MÅ innom alle stasjoner av butikken. Og selvfølgelig: Impulsprodukter i gripehøyde og gjerne helt mot slutten. For impulskjøp er store penger og er absolutt mest potent når vi er på vårt mest sultne og impulsive. Og det er når man står i kø ved kassa og har handlet alt det kjedelige. Når vi begynner å bli dritsultne, drittlei og kjenner at fysingen kommer kriblende. Spesielt barna.

Men dette gjelder så absolutt ikke bare for barn. Alle impulshandler. En tyggis, en cola, en liten ventesjokolade til bilturen hjem. Alle impulshandler og det er ikke egentlig din skyld. Det er jo bygd opp slik, det er meningen at du skal gjøre det.

Igjen altså, selvfølgelig skal man få kjøpe hva man vil og dette er ikke en raljering mot verken godteri, brus eller sukker. Det handler om å gi folk en rettferdig mulighet til å si nei, for på samme måte som man har egne skap for snus og tobakk, regulerte tider for kjøp av øl og egne butikker for sterkere saker, synes jeg man kan overlate kjøpsbeslutningen rundt typiske impulsprodukter til forbruker. La det bli en bevisst handling og ikke et kynisk posisjoneringsspill basert på impuls, sårbarhet og timing.

For når man står i kassekø og tripper, er man så lett-påvirkelig at det nesten ikke er ens egen beslutning lenger. Og det vet butikkene godt, for det er god grunn til at sjokolade og donuts ikke står plassert innerst i et hjørne sammen med en boks frosne reker ;-)

Men samme det, dette innlegget er ikke et stikk til handelsnæringen, men en liten påminnelse om at Bent Høie kanskje er inne på noe. Dette er selvfølgelig bare én av mange ting å ta tak i, men jeg mener det er et sted å starte. Og bare så det er helt klart: Denne saken har ingen politiske undertoner, jeg er ikke engang 100 % sikkert hvilket parti kjære Bent representerer :-)

/ Raljering slutt.

 

A woman has sweet food snacks around her on in a grocery store. She has fear and there are donuts and cookies. Use it for a health or diet concept.

 

/ Enig / uenig? Sleng igjen en kommentar :-)

Ble det litt tung kost? Myk opp stemningen med en dansende hund :-D

* Følg Impulshjerte på Facebook *

Merkelig pakke i posten

Fikk denne levert på døra i dag...

Ikke har jeg bestilt noe og dessuten var den kraftig underfrankert. Kan jo vurdere å sende den tilbake, men tror jeg tar vare på den. Jeg vet ikke, sånt noe kan jo komme til nytte, men jeg hadde satt stor pris på om den kunne slutte å stikke av hele tiden.. :-P

 


 

/ Postmann Pætt, med sin svarte og hvite kætt

Les også: "Små barn og nye tepper"

* Følg Posthjerte på Facebook *

Spise surströmming? Les dette først!

Vurderer du å bryne deg på selve indrefileten fra det svenske kjøkken? Her får du 10 tips som kan komme godt med på veien ;-)

 

 

1. Ikke spis surströmming.

Enkelt og greit, bare ikke gjør det. Hvorfor skal du det? Det lukter som noe man har funnet inni en død gammel mann som har spist en annen død gammel mann. Hvorfor skulle du ønske det i livet ditt? Jeg lover deg, du vil ikke finne noe annet enn anger, smerte og død inni boksen. Men men, hvis du har kommet så langt, så lar du deg vel ikke stoppe, så la meg heller komme med noen produktive tips.

 

2. Åpne boksen utendørs

Ved Jesus, Maria og Dan Børge - hadde vi ikke åpnet boksen utendørs, vet jeg sannelig ikke om vi hadde vært her i dag. Den stanken... Jeg har hørt at lukten av lik ikke lar seg vaske vekk, og først nå forstår jeg hva det faktisk betyr. Ord kan ikke forklare, men en leser skrev til meg at en restaurant åpnet en boks innendørs og de ble pent nødt til å stenge for dagen. Og det tror jeg 150 % på!

 

3. Åpne boksen under vann

Jeg har hørt at dette skal hjelpe, og alt som muligens kan hjelpe, er i dette tilfellet god fisk! For det er den grusomme laken fisker ligger i, som faktisk lukter. Fisken smaker bare salt med et hint av bæjs, men selve laken lukter intenst av camping-do og gjæret bleie. Jeg mistenker at å åpne boksen under vann hjelper like lite som å ha på seg hjelm hvis du bli påkjørt av et tog, men det er uansett verdt å prøve.

 

4. Kjøp makrell i tomat

Eller sushi. Eller ovnsbakt laks. Eller kamskjell. Eller koljekaker, det er godt! Kanskje et krabbeskjell eller hvorfor ikke en stor skål med reker? Alt dette er fine ting fra havet. Gode ting. Ting som ikke gir deg mareritt. Bare tenk over det.

 

5. Jag er inte sjuk, jag er bara svensk

Du tror kanskje at våre kjære naboer svenskene er et fint folkeslag med mange gode ideer, men det er feil. De er kjøtthuer. ABBA, IKEA og Ace of base, alt dette er kun unntak. For folkeslag som kan finne på å spise dette frivillig flere ganger i året, er en gjeng med sadister og må seriøst gå i seg selv. Selv er jeg kvart svensk, men vil aldri stole på en svenske igjen (meg selv inkludert).

 

6. Vit at det bobler

For det gjør det. Når du åpner boksen: Det bobler. Om det er en slags gass eller bare en fisk som er så intenst råtten at den nekter å slutte å prompe, har egentlig ikke så mye å si. Det bobler.

 

7. Stol på fluer, ikke svensker

Bare sekunder etter at vi åpnet boksen, dukket de første fluene opp. Få minutter senere, svermet de. Selv etter at all fisken var kastet og den tomme boksen pakket inn i fem bæreposer, fortsatte fluene å slåss om å bite seg gjennom plasten. Som jo i seg er et ganske bombesikkert tegn på at det er snakk om bæsj. Ikke fisk, ikke delikatesse, men råtne dyr i flytende bæsj. Så vet du det. Bare greit å ha forventningene i orden.

 

8. Å lukke nesa er juks

Skal du først gjøre dette, får du ta det som en mann. Eller dame. Nesa di kommer aldri til å tilgi deg, men nabolagets fluer kommer til å hylle deg som en helt.

 

9. Riktig tilbehør er trikset

De sier at med det rette tilbehøret, kan surströmming være helt utsøkt. Kjeks, dill, rømme, den type ting. De sier det er godt, men de tar feil. Med mindre du heter Morgan eller Ola-Conny - stol på meg, se punkt 5 igjen.

 

10. Nabovarsel og bøtte

Med tanke på de gutturale lydene, smerteskrikene og den vanvittige lukten av rumpe og lik som kommer til å utspille seg i løpet av seansen, anses det som god kutyme å varsle naboer i forkant, så send ut nabovarsel i forkant. Og husk bøtte ;-)

 

 

/ Du er herved advart ;-)

Se video: "Surströmming - lukten av promp og lik"

P.S. Dette blir siste sak om surströmming, jeg lover. I kveld skriver jeg om noe langt mer smakfullt, nemlig godteri :-)

* Heng ut med Pappahjerte på Snapchat og Følg Surströmmingshjerte på Facebook *

Pappahumor og vann i rumpa

Slik gikk det da frua satte seg på do uten å sjekke hvem som hadde stukket av med fjernkontrollen til dusjtoalettet... ;-)

/ samarbeid med Geberit

 

For noen måneder siden fikk vi installert et knallfint Geberit Aquaclean-toalett, et moderne dusjtoalett som rengjør med lunkent vann og moderne teknologi. Toalettet har luftavsug, led-lys, lunkent dusjvann for rengjøring og masse annet fæncy utstyr, men det er ikke det jeg har mest lyst til å prate om i dag.

For det har også noe annet: Fjernkontroll. Ett trykk på knappen og en dusjdyse kommer ut fra toalettet og sender av gårde en stråle med lunkent vann som risler og rasler et sted der solen aldri skinner.

Og har man først vært så dum at man forlover seg med en kjempebarnslig pappablogger, ja så må man forvente at en slik fjernkontroll på et eller annet tidspunkt vil bli brukt til noe tull. Og den dagen, ja den var i dag ;-)

Slik gikk det da Peter våknet opp til en god idé som selvfølgelig gikk utover Christina (slik alle gode ideer gjør). Se og nyt :-)

 

 

Og sånn ble det at denne uken ikke rakk å bli mange timene gammel før jeg dro på meg et helt års forbruk av minuspoeng. Totally worth it!

Ja forresten, for å besvare det mest stilte spørsmålet fra sist gang: Nei, man går ikke rundt og er våt i rumpa resten av dagen etter å ha brukt et slikt toalett. Det er bare snakk om en liten vannstråle, så et lite tørk fikser jobben. Litt på samme måte som at de aller fleste pleier å tørke av kroppen med et håndkle etter en dusj ;-)

Vil du vite mer om Geberit Aquaclean, et toalett som ikke bare rengjør skånsomt, hygienisk og behagelig ved bruk av lunkent vann, men som også egner seg utmerket til practical jokes?

Les mer her --> Geberit Aquaclean - Nyhet innen velvære

 

 

/ Hei og hå - 10 000 minuspoeng nå :-P

* Sjekk ut Geberit på Facebook *

Uke 23: Inkasso, papirfly og en gigantisk baby

Ny uke og nye muligheter, men først må forrige uke oppsummeres. Her er hele uke 23 oppsummert i 15 korte punkter :-)

 

 

Ukens opptur

I helgen var vi i bursdagsfeiring, og for aller første gang kom vi ikke bare i tide, men en time for tidlig!! Ikke sikker på at vertskapet var like gira som oss, men samme det, vi har kommet tidsnok til noe for første gang siden 2012 og det føles bra ;-)

 

Ukens nedtur

Etter en lang periode med en regnskapsfører som fører timer med gaffel, bestemte jeg meg for å prøve å gjøre det selv. Startet 01. mai med eget bokføringsprogram og full pakke. Trodde egentlig det gikk som en drøm, men nå viser det seg at jeg selvfølgelig har gjort et eller annet feil, og bokført meg rett til fire stygge inkassosaker isteden... Tommel opp :-P

 

Ukens overraskelse

Var i et jobbmøte i forrige uke, der én av deltakerne måtte være med via telefon, og det viste seg å være Vegard Harm! Jeg hadde akkurat sjekket alle snappene hans (famousharm), så det var rimelig sært. Var også litt kult da noen sa "Pappahjerte er også med i møtet", sånn bortsett fra at han helt innlysende aldri hadde hørt om verken meg eller bloggen, haha!

 

Ukens sang

Hahaha, jeg vet ikke hvor denne sangen kom og om den er morsom eller en anelse rasistisk eller hva søren det er for noe rart, men den dukket opp i forrige uke og nå danser både barn og foreldre som gale til den dagen lang! :-)

Norges beste kebab - Alias

 

Ukens person

Blogglesere Emma og Malin som har sendt meg hver sin boks med surströmming :-D

 

Ukens blogghendelse

Den overraskende gleden og entusiasmen så utrolig mange har vist over at jeg skal åpne en boks surströmming og muligens krepere i prosessen ;-) #skadefryd

 

Ukens macho

På lørdag kveld gjør jeg det ultimate innen karslighet: Så på fotball, pratet skit, drakk øl og spiste peanøtter. 50 mannepoeng utdeles.

 

Ukens femi

Har innsett at jeg ganske ofte sitter og tisser. Og jeg liker det. 50 mannepoeng tilbaketrukket.

 

Ukens ting

Uten tvil den latterlige papirflymotoren som jeg investerte flere hundre kroner i. Motoren monteres på papirflyet og lades opp før take-off. Problemet er bare at motoren gir flyet så mye ekstra vekt at man kommer lenger med å krølle sammen flyet til en klump og kaste den så langt man kan ;-)

 

Ukens tv-øyeblikk

Jeg er godt under middels interessert i fotball, men EM er litt stas, spesielt om man setter litt penger på det. Derfor satt jeg en 50-lapp på at Wayne Rooney skulle skyte i stang/tverrligger i løpet av lørdagens storkamp. Og hva skjedde? Ka-ching! :-)

 

Ukens Christina i medvind

I forrige uke fikk jeg plutselig et innfall om at jeg ønsker å reise til Tyskland i september for å se UFC (kampsport-turnering). Ikke typisk en ting som damer støtter oppunder, men jeg spurte Christina om hva hun tenkte, og hun ga veldig overraskende en kjapp tommel opp og sa at det helt sikkert ordner seg. 1000 konepoeng! :-)

 

Ukens Christina i motvind

Da Christina synes det var en god idé å sende rundt mobilen sin i bursdagsselskapet for å vise alle det ene "forbudte" bildet fra stranda i ferien, der jeg ser sitter på rumpa i sanden og ser ut som en forvokst og overspist baby. Haha! - 1000 konepoeng.

 

Ukens kvikkas

Var i barnebursdag uten å spise så mye som hodet på en seigmann! Ganske fornøyd med det, for akkurat nå må det kuttes et par kilo om... ja, se neste punkt.

 

Ukens tykkas

På lørdag morgen skulle jeg bare finne frem en dressbukse å ha på meg i bursdagen. Fant frem en bukse jeg kjøpte i fjor, men allerede ved knehøyde skjønte jeg at det ikke var snakk om. Fikk til slutt kneppet den igjen, men da jeg gikk ut for å vise Christina, brøt hun ut i gapskrattende tisse-på-seg-latter.

 

Ukens morsomste

Da vi satt og pratet om løst og fast i helgen, og jeg fortalte min søster og svoger om episoden med rumpebildet jeg postet på bloggen for noen uker siden, og viste dem bildet. Jeg kan fortsatt ikke tro at det er mulig å være så inn i gamperæva distré at jeg ikke la merke til dette selv, haha!

Les teksten og se bildet --> "Er det mulig?!"

 

/ God ny uke!

P.S. Klar for surströmming? Video kommer veldig snart ;-)

* Heng ut med Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Bursdagstrøtt og snorkefjes

I blant forstår jeg meg ikke på barn. Hvorfor må de være så ulogiske?

For i helgen har vi vært i 3-årsbursdag til min kule lille nevø, som selvfølgelig betyr et jubelkalas av leker, kaker og moro. Siden vi må reise et stykke for å være med på moroa, ble vi natten over og fikk dermed enda mer tid til fjas og lek før barna til slutt motvillig kræsjlandet på puta.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Etter at barna endelig sovnet, ble vi voksne sittende oppe og skravle til langt på natt, så rundt frokostbordet i dag var det mange slitne fjes og lange gjesp. Lillesnupp var trøtt som en rumpepinne allerede til frokost, og derfor la vi en vannfast slagplan om å hive oss rundt, suse avgårde tidlig og komme oss hjem så lillesnupp kunne sove i bilen.Perfekt. For med et godt stykke asfalt å se frem til, hørtes minst ett sovende barn på hjemveien ut som et lite stykke himmel ;-)

Klokker ble synkronisert og båttider kontrollert. Bager pakket, koser klemt og ut døra på skjema. Akkurat i tide til å rekke båten, akkurat i tide til at lillesnupp ville holde seg våken til båtturen, men deretter sove resten av veien hjem. Tipp topp, tommel opp!

Den første etappen gikk faktisk helt etter planen. Grei skuring og rett på båten uten så mye som et gjesp. Så en overfart med en is i klypa og et lite gjesp eller to, dette virker lovende. I land på den andre siden begynte hun å glippe med øynene med det samme, og det føltes nesten som det gikk for lett.

Men selvfølgelig...

Planen gikk til sist i vasken, for vi hadde jo helt glemt å ta høyde for barns appetitt for bristende logikk.

For hva er det med barn som gjør at de kan holde seg våkne heeeeeeeele bilturen hjemover, gjennom ørten runder med grineklaing, nesten-sovning, gjesping og pjusking på kinnet, men akkurat i det mamma og pappa gir opp og tenker at det er for sent, ja nei da er det andre boller!

For etter rundt tre kvarter med stillhet, klaging og hysjing, ga vi opp kampen når det var mindre enn 5 minutter igjen. Sluttet å hviske, fyrte opp musikken og ga plutten fullmakt til å tøyse og tulle så mye han ville med henne. Det var like greit å bare innse at slaget var tapt og vi tenkte at med så kort vei igjen, er det siste vi trenger nå at hun sovner og tar seg en power nap de siste 5 minuttene, for da er rytmen ødelagt for resten av ...

Og da kom snorkelydene fra baksetet.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ I kveld blir det tidlig, kjenner jeg ;-)

Klar for mer? Les: "Papegøyen i baksetet"

* Følg Gjespehjerte på Facebook *

Dagen da Skam ble ødelagt

Ok, greit, jeg trekker meg. Sorry! Jeg tok feil, du hadde rett. Da jeg skrev teksten "Skam deg, din tullebukk" som et motsvar til Steinar Solås Suvatnes´ påstand om at folk i 30-40-åra er i ferd med å ødelegge suksess-serien Skam, var jeg ikke klar over én ting: Han hadde faktisk helt rett.

Først trodde jeg at jeg hadde rett. Helt oppriktig talt. Jeg var fornøyd med egen tekst og støtteerklæringene haglet. Alle var enige. Bu med Steinar, heia Peter. Skam er for oss, vi er Skam og sånn er det bare.

Men så gradvis begynte det å lukte på dassen.

Litt for mange av mine jevngamle venner viste litt for mye interesse.

Jeg trodde først det toppet seg da alle begynte å gnåle om at William måtte svare snart. Du vet, den kleine perioden for noen uker siden, da alle gikk rundt og latet som de var oppriktig bekymret for hvor William var hen. Greit nok for jenter i 16-årsalderen, men da en mannlig bekjent som faktisk er eldre enn meg igjen, begynte å skrive om det på facebook, da begynte det for alvor å lukte.

Men det var ikke før på torsdag det virkelig toppet seg, og skammen er nå komplett. Vi har ødelagt William, vi har ødelagt Skam.

Jeg tenker selvfølgelig på Elle-festen, som samlet stort sett alt som kan kravle og gå av mediefolk og se-på-meg-kjendiser i landet til en eneste stor fest. Men hva fikk vi se? Flotte kjoler? Store overraskelser? Merkelig grillmat? Erotiske skandaler?

Neida.

William.

William.

William.

Intet mindre enn 44 kjendiser, hovedsakelig PR-kåte mediefolk i 40-åra, la ut selfie med Skam-William i sosiale medier. Alle bildene er samlet i saken "Topp 44 skambra William-selfies" og det er så flaut.

 


(faksimile: 730.no)

 

Det var først da jeg så dette at jeg forsto. Han hadde rett hele tiden, han tullebukken. Det er faktisk vi som ødelegger Skam. Jeg trodde vi skulle klare å ære og hedre serien, men nei, vi er som en gresshoppesverm. Vi gnager i stykker stakkars William og spytter ham ut igjen.

Jeg trodde folk på min alder likte Skam fordi serien er bra og jeg tok til orde for det, men fra torsdagens pinlige selfie-o-rama å bedømme, blir jeg nødt til å svelge den kamelen. Det er noe med blikket. Mediefolk i 40-åra med stjerner i øynene der de står og poserer med stakkars Thomas. Som om en selfie med ham gir dem en slags ungdommelig bekreftelse. Som en rappende lærer på skoleavslutning med capsen bak frem. Det bare... nei.

Så beklager til alle, på vegne av min generasjon. Vi trodde vi var klare for dette, men der tok vi visst feil ;-)

 

 

Sad teen girl heaving depression.

 

Les også originalinnlegget: "Skam deg, din tullebukk"

* Følg Williamhjerte på Facebook *

Hva ville jeg fortalt meg selv?

I dag kom jeg over en status jeg skrev på facebook for 6 år siden.

Jeg husker enda godt hvor tøff og kul jeg følte meg da jeg skrev dette:

 

 

Dette fikk meg til å tenke. Hva om jeg hadde møtt meg selv for seks år siden i dag, hva ville jeg sagt til ham?

Jeg vet jo at han ikke ville visst, jeg vet jo at han ikke ville hørt. Han ville kanskje ofret meg et halvt lukket øre og tenkt at jeg var blitt hjernevasket, akkurat som alle andre. For han satt på fasit, han visste hvordan det hele hang sammen. Han visste at innerst inne ville alle være som ham og ikke som den gråslitte versjonen av seg selv som man hadde blitt etter at man fikk barn.

Han visste jo at alt dette vrøvlet om at "man ikke har opplevd kjærlighet før man får egne barn" bare er noe tullball man sier for å dekke over at man egentlig er utrolig sliten, lei og savner tilbake til sitt gamle liv. Han visste jo alt det der og det hadde ikke vært noe poeng for meg å prøve å fortelle ham noe annet.

Så hva skulle jeg sagt?

Hvordan kunne jeg best forklart... alt dette?

Jeg vet ikke.

Nei vent.

Jo, nå vet jeg hva jeg ville sagt.

Jeg ville sagt:

- "Du tror du vet alt, men Peter..."

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Du vet faktisk ingenting.

 

/ Hjernevasket og lykkelig <3

* Følg Pappahjerte på Facebook *

Stubbefritt fjes og glatte legger

Enten du er klar for å ta skjegget, få glatte legger eller begge - knallbra barbersaker trenger faktisk ikke koste skjorta!

/ sponset innlegg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jeg har aldri vært flink til å barbere meg jevnlig. Men etter at jeg lot skjegget gro tidligere i år, har jeg innsett at det er bedre å barbere seg, for det er noe med et rufsete helskjegg som får meg til å se ut som en helt vanlig huleboer.

Jeg merket også at skjegget førte til mindre sussing fra frua, så da var valget enkelt: Off you go, mister halvape!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

En annen ting med barbering er at i tillegg til å være relativt kjedelig, så er det jo grisedyrt! Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har vært i butikken, sett prisen på hyllekanten og tenkt: "Øøøh, fuck that, jeg lar det gro".

Til nå har jeg derimot landet på at det er bedre å betale det hvite ut av øyet for gode barbersaker, fremfor å bruke billige engangshøvler som føles som å barbere seg med en sløv ostehøvel. Men nå finnes det endelig noe som kombinerer det beste av to verdener: Høy kvalitet og lav pris!

Løsningen heter Barbermesteren.no og er noe så genialt som knallgode barberhøvler til en billig penge!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hvordan virker det?

Med Barbermesteren kan du enkelt spare hundrevis av kroner på barbering i måneden og hele opplegget er så enkelt som å hente posten :)

 • Gå inn på Barbermesteren.no og velg den høvelen som best passer deg og din lommebok.
   
 • Velkomstpakke kommer i posten i løpet av kort tid med ny høvel, blader og medlemsfordeler.
   
 • Nye blader kommer automatisk i posten. Hvor ofte du ønsker levering, velger du enkelt selv på nettsidene.
   
 • Kjenner du andre som også ønsker å spare hundrevis av kroner i måneden på barbering? Verv en venn, så får du bonuspoeng og velkomsttilbud til alle du verver.
   
 • Barbermesteren har ikke noe tro på verken bindingstid eller skjulte kostnader, så du står fritt til å melde deg ut når du vil uten gebyrer eller fotnoter i liten skrift.

Prøv da vel! :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Og best av alt: Høvelen kan selvfølgelig brukes av både kvinner og menn ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

ELLEVILT VELKOMSTTILBUD!

Akkurat nå får alle mine lesere velkomstpakken med deres beste høvel "Mesteren" og 4 utskiftbare høvelhoder til en helt vill spesialpris! Prisen er i utgangspunktet bare 90 kroner, men ved bruk av rabattkoden pappahjerte får du velkomstpakken til 50 % + 30 % til!!

Altså snaue 30 kroner for barberhøvel + fire blader! Ingen skjulte kostnader, ikke noe tullball. Bare knallbra barbering til en latterlig billig penge.

--> Bestill velkomstpakken nå!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Så enten du ønsker et jevnlig stubbefritt gubbefjes i heimen eller glattbarberte legger til en billig penge --> Sjekk ut barbermesteren.no

/ Barber kroppen - ikke lommeboka ;-)

* Sjekk ut Barbermesteren på Facebook *

En pakke har ankommet...

Mine damer og herrer... I dag åpnet jeg postkassen og der lå den. Å gud.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Etter å ha pakket opp og revet av de ørten lagene med beskyttelse som skjulte "skatten" inni, sitter jeg her med kaffekoppen og ser lengtende mot himmelen med et mollstemt blikk og tenker: Hva er det jeg har gjort? Og ikke minst: Hvorfor?

For når en boks med fisk er så til de grader råtten at hermetikkboksen BULER(!!), ja... det er ikke bra. Det kan ikke være bra for noe som helst!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Men nå har jeg lovet at jeg skal gjøre det, så sånn får det bare bli. En STOR "takk" til både Malin og Emma som har sendt hver sin boks til en intetanende idiot. Liker godt at samtlige henvendelser jeg har fått har gått slik:

- "Jeg har en boks som står igjen da broren min og kompisgjengen hans feiget ut, og nå blir vi ikke kvitt den."

Lover jo bra, det! Kjenner faktisk at jeg er litt nervøs. Om jeg skulle beskrevet følelsen, så er det litt som de gangene jeg hadde gjort noe skikkelig ille på skolen og gikk og ventet på å fortelle det til mamma og pappa. Sånn føles det, bare at denne gangen er rektor en boks med råtten fisk.

Har for øvrig fulgt rådet fra mange av dere i kommentarfeltet og sendt ut nabovarsel, så da burde alt være klappet og klart for kalas ;-)

 

 

Jeg vet ikke helt når vi får til smakingen, for jeg nekter å ha barn i nærheten når det gjøres, dessuten må det filmes, redigeres og alt det der, men i løpet av eller rett over helgen burde være mulig. Kanskje før, kanskje senere, men inntil da vet jeg hvor jævelskapen skal lagres. Garasjen. Innerst i garasjen, lengst mulig unna folk.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

P.S. Jeg tenkte å legge ved et youtube-klipp av andre som spiser surströmming, men alle, ALLE, videoene inneholder veldig mye oppkast, så da dropper vi det.

/ Men neida sånn atte joda, dette var jo en god idé...

Les tidligere innlegg i saken: "Surströmming-challenge" og "Surströmming-oppdatering"

* Følg dramatikken på Snapchat (Pappahjerte) og Følg Idiothjerte på Facebook *

Den nye jenta i bar(nehag)en

Døren svinger opp, en ny dame kommer inn. Alle hoder vender seg, ingen har sett henne før. Mennene ser på hverandre, ser på henne. Og så går de helt apekatt!

 

Girl with cocktail on dancing people background

 

Alle de single mannfolka kommer løpende. Klorer og slår hverandre på veien bort for å være førstemann til matfatet. Snerrer som løver, brøler som gorillaer. Det er på. Nå er det den sterkestes rett, nå er det kampen om tronen. En scene sett på utallige barer og vannhull i alle år. Menn som går bananer over en ny og spennende kvinne som alle vil målbinde.

Men dette er ingen vanlig bar. Dette er bar-nehagen.

Selv om settingen er litt annerledes, er scenen fortsatt den samme, og det er så hysterisk morsomt å se på. Så fort hun kommer inn døra, kaster gutta seg på gulvet og ruller rundt. Danser som primater og roper som villmenn. Noen blir for hissige på grøten og går rett for klemmen, andre går mer grundig til verks. En ny jente er oppdaget og det er førstemann til å kurtisere henne etter alle kunstens regler.

Men det er så mange av dem, og hun er bare én. For hvert minutt blir de flere og til slutt omringer de henne. Hun får panikk. Kaster seg inn i sin pappas ventende armer og jeg løfter henne opp. Hun ser på meg med et forstyrret blikk:

- "Hva er det de vil?!"

Jeg stryker henne i håret, klapper henne på skulderen og ser på henne som for å si:

- "De prøver å imponere deg, jenta mi."

Men det er tydelig å se på måten hun dytter dem unna og klamrer seg fast til meg: De mislyktes stort. De vet det bare ikke selv.

Og mens jeg står der, slår det meg at hele opptrinnet minner meg sterkt om mine dager som ung og overivrig beiler. Alle de tåpelige tingene. Kleine dansetrinn og desperate sjekkereplikker. Maskulin parfyme og et påklistret smil. Alt man gjør i jakten på en kvinnes varme omfavnelse, alt for å vinne en kvinnes gunst.

Som en ape i det fri, som en mann på byen, som en gutt i barnehagen.

 

 

/ Lykke til til høsten, lillesnupp :-P

Les også: "Av med hatten for ammepatten"

* Heng ut med Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Surströmming-oppdatering!

Folkens, jeg har ikke bare én, men TO strålende nyheter!

Det var ikke med så rent lite nervøsitet i brallorna at jeg tidligere i dag annonserte at jeg er på leting etter det ypperste innen svensk jævelskap. Jeg er lei av å lure på hvordan det er å prøve Surströmming og selvfølgelig må jeg fange det hele på film.

Det tok ikke lang tid før hjulene begynte å rulle, og nå har jeg intet mindre enn TO strålende nyheter å by dere på!

1. Surströmming er postlagt og sendt! Har takket ja til to ulike bokser, så er vi sikret at minst én kommer frem. Har nemlig hørt at de har en uvane med å eksplodere under frakt, haha!

2. Hold deg fast: Christina har takket ja til å være med!! Ja, altså, kanskje ikke for å smake da, men hun skal i hvert fall bli med på film når herligheten åpnes. Det kommer til å bli helt rått! (pun intended).

Så da er det bare å krysse fingrene for at postvesenet leverer varene fort som bare rakkernpokkern, så blir det video og haraball. Gleder meg! Eller... nei. Virkelig ikke.

Men at det blir haraball? Utvilsomt ;-)

 

Senior gentleman holding a rotten fish isolated on white background

 

Les det første innlegget: "Surströmming-challenge" og siste oppdatering: "En pakke har ankommet!"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Surströmming-challenge!

Har noen en boks å avse? Send den til meg, så skal jeg spise den rå! På film!

Seriøst, nå orker jeg ikke leve i denne nysgjerrige boblen lenger! Film etter film dukker opp på nettet av folk som brekker seg og ser ut til å være døden nær bare noen åpner en boks av den svenske "delikatessen" Surströmming.

De fleste vil kanskje tenke at det er et tegn på at man burde unngå dævelskapen, men for meg: Stikk motsatt! Det bokstavelig talt dirrer i nysgjerrighetsmuskelen og nå klarer jeg ikke holde det inne lenger. Problemet er bare å få tak i en boks, og derfor vender jeg meg til dere:

Har noen en boks med Surströmming eller kjenner noen som kan fikse en boks de kan sende meg??

Hvis / når jeg får en boks skal jeg selvfølgelig filme hele seansen og legge det ut på bloggen. Ikke noe kjeks, rømme, dill, tomat eller noe sånt tullball - kun råtten fisk, rett fra boksen. Oh joy! Jeg har alltid vært skikkelig pinglete når det kommer til å spise fisk, så muligheten for at dette kan bli bra tv er så absolutt til stede ;-)

Har du en boks til overs? Kjenner du noen som har?

Send meg en mail på peterkihlman@gmail.com, så lager vi litt galskap :-)

 

Blond woman holding a stinky fish isolated on white background

 

/ Del innlegget med gode venner, hjelp meg i jakten på råtten fisk :-)

Les nyere innlegg i saken: "Surströmming-oppdatering" og "En pakke har ankommet..."

* Heng ut med Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Herr og fru forsidepike

Endelig er forsiden klar og jeg er så utrolig fornøyd! Check it out! :-)

/sponset samarbeid

 

For to dager siden postet jeg innlegget "Redaktør for en dag", der jeg snakket om at jeg har blitt utfordret av Apotek1 til å prøve meg som redaktør. Jeg skulle sette opp en hel forside med bilder, tekster og saker med fokus på hudpleieserien Dermica Sensitive.

Jeg hadde jo i utgangspunktet tenkt til å gå for noe langt mer kreativt og merkelig, slik som hudpleie i verdensrommet eller etter apokalypsen, og her kan dere se en tidlig skisse av et zombie-utkast jeg jobbet med:

 

 

Men til slutt landet jeg på at forsiden skulle inneholde så lite tullball som mulig, og heller være ren, ekte og ærlig - akkurat som produktene.

For Dermica Sensitiv er en mild og effektiv hudpleieserie spesielt utviklet for å beskytte og ta vare på huden. Produktene har lekkert design, behagelig konsistens og de fleste er uten parfyme og parabener. Produktene egner seg derfor best for familier, ikke zombier ;-)

Med nød, neppe og en ukristelig mengde kaffe kom jeg i mål før deadline, og nå er forsiden endelig klar - og jeg er så utrolig fornøyd! Bare se her :-)

 

 

Kult, eller hva? Liker spesielt godt det herlige smilet til lillesnupp og at hele forsiden kom ut slik jeg hadde sett for meg. Enkel og grei, uten altfor mye mikkmakk.

Det morsomme med dette oppdraget er at jeg har lekt meg mye med jobben, og som et resultat av dette har jeg nå blitt veldig glad hele produktserien fra Dermica Sensitiv. Det er kanskje ikke så rart, for i jakten på en god forside, har produktene vært med meg både høyt og lavt.

De har vært med på badet, i senga, på jobb og på stranda. Jeg har prøvd ut alt fra sjampo og håndkrem, til body lotion, leppepomade og deo. Jeg har smurt inn barn, kone og meg selv. Jeg har prøvd å tenke som både redaktør, kreatør og fotograf på likt.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Morsom fun fact: Bildet over er tatt på en strand i Spania, der jeg iherdig knipset bilder av produktene i strandkanten. Plutselig oppdaget jeg at det satt flere toppløse damer ikke så langt unna og sendte meg stygge blikk. Det tok meg ikke to sekunder å forstå at de ikke lot seg overbevise om at jeg faktisk tok bilder av body lotion og håndkrem. Da innså jeg at oppdraget var i ferd med å gå til hodet på meg og pakket sammen sakene.. ;-)

Og bare for å bevise min uskyld, her er bildene fra stranden, og et par andre knips fra mine glade dager som 1-manns mediehus :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

KNALLTILBUD!

I forbindelse med lanseringen av tidenes kanskje beste magasinforside (kremt kremt) får du akkurat nå får du 30 % rabatt på hele Dermica Sensitive-serien ved kjøp på Apotek1 på nett og bruk av rabattkode: dermica.

--> Klikk her og få 30 % rabatt på hele utvalget!

Jeg danser best når jeg er kjip

Man sier jo til seg selv at man ikke skal bli en sånn. Du vet, en sånn småbarnsforelder som man elsker å hate. En sånn som er så opphengt i barna at de mister kontakt med omverdenen. En sånn som helt oppriktig kan argumentere for at Masha & Mishka er bra tv, i seriøse ordelag.

Jeg skal bare få barn jeg, så skal jeg fortsette å være meg selv. Like ung, like kul, like hipp. I starten går det bra, og man tror man skal klare å fortsette å være seg selv og noenlunde kul, men så plutselig står man en dag på kjøkkenet med barna og lager fruktjuice mens lyden av Staysman & Lazz dundrer i bakgrunn.

Det danses med fra kjøkkenbenken og rundt beina på deg, og du danser med, og du blir glad og gira og tenker:

- "Dette er den beste festen jeg har vært med på!"

... og man innser at et eller annet sted, uvisst når og hvor, men et eller annet sted langs veien, har noe gått forferdelig galt. Man har for lengst kjørt rett av livets kule motorvei og havnet utpå en eller annen humpete landevei med alle de andre skrotnissete småbarnsforeldrene.

Og man digger det ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Hompetitten hompetatten!

Les også --> "Blir man kjip av å få barn?"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Verdens første dikt om en kokebok

I dag kjøpte jeg en kokebok.

Ikke sikker på hvorfor, blir sikkert bare lok.

 

Men det kunne vært artig å lagd noe med fart i,

noe nytt og spennende jeg kan sette min bart i.

 

For magen den buler, tom for hull på mine belter,

når nei-mat og nei-mat i magen elter.

 

En halv trapp jeg går og jeg hører jeg peser,

for klærne krymper og kroppen eser.

 

Men nå er det slutt på snarveier og dritt.

Ikke mer frossen MUK og halvhjertet pommes frites.

 

Men boka var så dyr og tung og tykk,

heldigvis billig om man betaler sidene per stykk.

 

Det er ikke et fett, men valget var lett.

Boka er tung og jeg vil bli nett.

 

En tung, dyr bok vil nok gjøre meg mett.

Det gjør meg litt svett, men boka har rett.

 

Så derfor ut av hyllen jeg tok

ei hand å holde i, en venn - en bok.

 

Ikke en glasert and, tapirlår og griseknokebok,

men en koke vann og skrelle poteter-aktig snokebok.

 

En kokebok.

 

Ikke en bok for å koke noe stort,

kanskje heller en bok som vil koke bort.

 

For det er ikke min første gang, jeg kjenner tralten.

Man starter så friskt, men så koker det bort i kålen og salten.

 

Den som er så full av liv, vil fort begynne å sløve

Den som er så full av giv, vil fort begynne å støve.

 

For veien til hylla er ikke lang,

for mat som en gang var interessant.

 

Der oppe er det akkurat plass til én,

den som nå er pen, den som snart blir sen.

 

Føyer seg inn i rekkene med de andre som henger.

Andre tykke bøker som ikke fenger lenger.

 

Og kommer den først dit er det ingen vei tilbake, blir den aldri brukt til no.

Derfor kjøpte jeg to.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Takk for meg.

Klar for mer tullball? Sjekk ut denne videoen!

* Følg Poesihjerte på Facebook *

Kjære edderkopp

Jeg hater egentlig edderkopper, men deg... jeg vet ikke. Deg er det noe med.

I starten hatet jeg deg. Du skjønner, jeg er litt rar sånn. Når jeg jobber så orker jeg ikke forstyrrelser. Jeg setter på meg høretelefoner og watter opp musikken på fullt, så kobler jeg ut verden. Så skriver jeg, og alt annet forsvinner, selv musikken.

Og det siste jeg trenger i en sånn meditativ tilstand av sinnsro og kreativitet, er å ha deg dinglende utenfor vinduet, hele tiden flippende flappende med vinden. Tålmodig og stille, men fortsatt sprettende rundt med hvert minste vindkast. Og det er drit-irriterende.

I starten hatet jeg deg. Etter noen dager åpnet jeg vinduet og angrep nettet ditt. Og du falt. Jeg trodde det var over, men ikke lenge etter kom du tassende opp igjen. Ikke noe nett, ingen respekt, ingenting. Men fryktløst begynte du å spinne på ny, og brått var du tilbake der du slapp. Og det var vel kanskje da det skjedde. Jeg fikk en helt ny respekt for deg. At du nekter å gi opp, at du kom tilbake fra der et gigantisk monster akkurat hadde revet ned alt du eide og hadde.

Jeg vet ikke om det er en metafor for noe, men jeg liker tanken på det. At du er noe mer enn bare en edderkopp. Men du er sikkert ikke det, det er bare jeg som er overtrøtt. Men samtidig... du henger jo der. Ser tilbake på meg dagen lang, mens jeg sitter her og knatrer og ser på deg. Jeg har mange ganger tenkt hvor kjedelig det må være å bare henge der ute - har du tenkt det samme om meg?

Du har din greie, jeg har min greie. Bare fordi du henger akkurat slik at du hele tiden skaper en forstyrrende prikk i mitt sidesyn mot himmelen, gir det meg ingen rett til å ødelegge for deg. Å jage deg vekk løser ingenting, det gjør det bare verre for oss begge.

I starten hatet jeg deg, men om du en dag blir borte, kommer jeg nok til å savne deg. Og det rare er, nå som det har gått noen dager har jeg lært meg å leve med den lille forstyrrelsen i sidesynet. Du har lært meg å takle mine egne utfordringer og på så måte gjort meg til et litt bedre menneske.

I starten hatet jeg deg og det blir nok litt sterkt å si at jeg elsker deg, men jeg respekterer deg, lille kompis, og det er ikke verst for en edderkopp.

 

 

/ Hilsen han på innsiden

Les også: "Alt som har gått ræva"

* Følg Edderkopphjerte på Facebook *

Uke 22: Flytur, svette og seigmenn

Det er søndag og på tide å pakke sammen uka som har gått med en oppsummering av ukas høyeste topper og dypeste daler. Nu kör vi!

 

Ukens opptur

At vi overlevde flyturen hjem fra Spania. Jeg husker veldig godt da jeg sjekket klokken og det var fortsatt tre timer igjen, og jeg tenkte at det er cirka like langt som det er å kjøre fra Larvik til Kongsvinger via Oslo, med to-tre stopp underveis. Og jeg tenkte: Dette kommer vi ikke til å overleve, men det gjorde vi.

 

Ukens nedtur

Skulle starte fredagen kvikk og rask med noen burpees og litt morgentrening. Tok en halv repetisjon før jeg strakk en ryggmuskel, og siden har jeg haltet rundt hele helgen. Alderdom og/eller overvekt, men uansett: Skuff.

 

Ukens overraskelse

At Marius vant Idol, og at Muhammed Ali parkerte tøflene. Og hvor sykt mye klining det var i sesongfinalen av Skam. Innsett at jeg hater å se på (og høre!) slafsete klinescener på tv, men det får vi ta en annen gang.

 

Ukens sang

All the way up (remix) - Fat Joe, Remy Ma, Jay Z

 

Ukens person

Magnus Gangstad Jørgensen, aka Philter, som har gitt meg så uendelig mange magiske musikalske øyeblikk de siste par årene. Musikken din er tidløs og udødelig - love it <3

 

Ukens blogghendelse

Fikk en utrolig hyggelig melding fra Christine Calvert, språkdoktor og forfatter, som skrev noen særs bevingede ord om hvordan jeg fører min digitale penn. Å få lovord av en mentor og mester i faget, sånt kan man leve lenge på :-)

 

Ukens macho

Syklet i tospann med fattern i Spania på onsdag og dro fra en kar. Han la seg på hjul. Jeg syklet opp på siden av fattern og sa at vi måtte riste ham av oss. Og det gjorde vi. Etterpå humret vi karslig og slo hverandre på ryggen. Slik menn gjør. Skikkelig barnslig, men også ganske macho.

 

Ukens femi

Så fem minutter av Notting Hill i går, fikk en tåre i øyekroken. Klarte ikke å stå imot den pressekonferansen på slutten. Prøvde å skjule det, men ble avslørt.

 

Ukens ting

Den spanske språk-appen Duolingo. Selv om den hovedsakelig lærer meg de rareste setninger i manns minne, er jeg hellig overbevist om at den også kommer til å lære meg spansk.

 

Puh, da kan jeg i hvert fall det viktigste... x-)

 

Ukens morsomste

Blikket til han stakkars tobarnsfaren på flyplassen på vei hjem fra Spania når de kom løpende som sistemann til gate og han hadde glemte å sjekke inn barnevogna riktig og det så ut til at hele hans verden skulle falle i grus og hodet eksplodere. Det blikket... Priceless x-)

 

Ukens tv-øyeblikk

OBS - Spoiler alert! Avsluttende scenen i sesongfinalen av Skam. Blikket fra Isak. Var det et hint om hvem som blir hovedperson i sesong 3..?

 

Ukens Christina i medvind

Da Christina oppdaget at jeg lå på taket av hytta og nøt en etterlengtet time-out, og lot meg ligge i fred.

Les mer om hendelsen --> "Når gubben bare forsvinner"

 

Ukens Christina i motvind

Da hun ba meg pakke ut av kofferten umiddelbart etter vi kom hjem fra Spania. Tror ikke jeg rakk å komme inn døra engang, og utpakking av koffert er det aller verste jeg vet (på høyde med krig, eksamen og råtten agurk).

 

Ukens kvikkas

Var i barnebursdag i dag, spiste ikke så mye som håret på en seigmann. Litt stolt.

 

Ukens tykkas

Gikk på vekta. Har gått opp rundt 9 kilo siden i fjor. Faen.

---

Og med det var uke 22 i boks! Ha en strålende søndag folkens, så sees vi til en ny uke i morgen! :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ High5

Les også --> "Uke 20: Hagenisse, groviser og twist"

* Følg Hugh Grant-hjerte på Facebook *

Redaktør for en dag!

Dette må være den rareste og morsomste utfordringen jeg har fått på lenge!

/ sponset innhold

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Utfordringen kommer fra Apotek1 og går ut på å være redaktør for en dag, og lage en magasinforside for deres produktserie Dermica Sensitiv.

Jeg står fritt til å velge vinkling, bilder og saker. Det første som slår meg er selvfølgelig å ikke bare lage et vanlig magasin, men det beste magasinet noensinne! Og med en kreativ rotehjerne, betyr det at hjernen umiddelbart skyter fart og drømmer seg bort i vidløftige visjoner.

Først tenkte jeg selvfølgelig et godt stykke utenfor boksen. Hudpleie i verdensrommet, hudpleie for marsboere, hudpleie for zombier. Og det er jo faktisk ingen dum idé, for er det noen som virkelig trenger gode produkter for huden, er det jo dem.

 

Zombie hand come out from ground. Halloween concept

"Ja hallo, erre muli´ å få seg no fuktighetskrem her?"

 

Men så gikk jeg noen runder på det, og prøvde å tenke litt mer som en ekte redaktør. Hvem passer produktene for, hvem er målgruppen, hvor bor de, hva gjør de, hvor gamle er de etc. Jeg tok en ekstra titt på produktet, lagde litt skisser, satt opp produktfordeler også videre. Og da landet jeg på følgende beskrivelse:

Dermica Sensitiv er en mild og effektiv hudpleieserie spesielt utviklet for å beskytte og ta vare på huden. Produktene har lekkert design, behagelig konsistens og de fleste er uten parfyme og parabener. Med milde formuleringer og spesielt fokus på sensitiv hud og allergier, gir Dermica Sensitiv en komplett følelse av komfort og velvære.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Og det var da det slo meg: Dette passer jo perfekt for meg, for oss, for familier! Så det blir angrepsvinkelen på min magasinforside: Hudpleie for hele familien.

Ikke familier på månen eller lignende, men helt vanlige familier med helt vanlige barn. Familier som ønsker å ta vare på huden med produkter som tar spesielt hensyn til allergier og uønskede hudreaksjoner. Enkelt og greit. Det kjører vi på.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Testpanelet vurderer produktene :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lillesnupp har funnet seg en favoritt.

 

Så da gjelder det å komme opp med et godt bilde til forsiden, ideer til gode saker, noen artige titler, fine produktbilder også videre. Herregud, så mye som må på plass! Og alt før deadline i kveld! Ække lett å være redaktør, gitt.

Men jeg har både filterkaffe, frysetørret kaffe, kapselmaskin og kaffebønnemaskin, så dette skal nok gå bra ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hmmm...

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tjaaa...

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette krever hjerneføde ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kanskje noe à la dette?

 

Resultatet kommer på bloggen om et par dager - følg med :-)

I mellomtiden kan du sjekke ut produktserien Dermica Sensitiv hos Apotek1.

Akkurat nå får du 30 % rabatt på hele serien ved kjøp på nett og bruk av rabattkode: dermica.

--> Klikk her og få 30 % på hele utvalget

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ God søndag - nå skarre jobbes ;-)

Vafler før frokost

Jeg kommer liksom aldri helt over hvordan livet forandrer seg etter man får barn, og det er gjerne små ting som får meg på tanken. Ikke det at man plutselig har to mennesker å oppdra, men rare ting som ikke er slik det var før man fikk barn.

Slik som når man står opp i helgene. Før lå jeg ofte og irriterte meg over at kirkeklokkene skulle ringe og vekke folk så altfor tidlig, og synes det var rart at det i det hele tatt var lov. Jeg mener: Lage såå mye leven klokken elleve på en søndag! Er ingenting hellig?!

Så får man barn da... I dag hadde vi klar vaffelrøra før klokken åtte. Kvart på åtte faktisk. Og det virker helt normalt. Vi var jo oppe uansett, så hvorfor ikke? Oppe før butikkene åpner, oppe før hanen.

Da er det godt man har kaffe, og Snapchat for å se at man ikke er alene. For uansett tid på døgnet er det alltids noen småbarnsforeldre i samme båt. En båt full av vafler og poser under øynene. Og stor dæsj med lykke. Trøtt lykke, men dog. Lykke.

 

Tidlig på´n!

 

#barnearbeid

 

Fatterns lille hjelper :)

 

Ikke lenge nåååå!

 

Lukta ta gull.

 

Ikke så rent lite fornøyd med å stå opp til broderns nystekte vaflær ;-)

 

/ God hælj, folks! :-)

Les også: "Endelig is og brente pølser"

* Bli med Pappahjerte på hytta i dag på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Endelig is og brente pølser

I dag skjedde det endelig. Turen ned på knasete grus. Forbi hestene. Den lille stikkveien gjennom Trollskogen. Forbi tennisbanen. Fremme. På hytta. Der grillen er varm og stemningen står i taket. Der plaskebassenget står klart og fryseren er full av is. Der barndomsminner skapes. Endelig er hyttesesongen i gang :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lillesnupp på vei til stranda :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og Teo bare: Skjer´a?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sånt man kan brenne av x antall timer på ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haaaallelujah!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fra dagens meny hos "Chez Mormor & Bestefar"

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Is = Sommerminner på pinne.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Litt usikre totter.

 

/ Nu jävlar skal livet nytes :)

Les også: "Kjære sommerkropp"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Ikke den skarpeste kniven...

Noen dager tenker jeg at tross min usikkerhet tidligere i livet rundt det å bli fattern, vil jobben som pappa gå helt strålende. Barna ser ut til å bli relativt normale og vi gir dem et godt hjem. Vi er, etter alt å dømme, ganske gode foreldre. Noen dager tenker jeg at barna kommer til å klare seg, kanskje til og med vokse opp til å bli noe stort. Vi er flinke folk, vi har gjort vårt beste - dette kommer til å gå bra.

Andre dager tenker jeg: Hvis de stakkars eplene ikke har falt så langt fra stammen og arvet sin fars flyktige intelligens, ligger de heller godt an til å ta over som arvtakere for apen Julius. For til vanlig kan jeg være rett så smart i mine beste stunder, men så har jeg noen øyeblikk der jeg faller så langt ned på tankestigen at jeg passerer alle primater på min vei ned. Slik som i går.

Jeg sto ute og stekte koteletter i solsteiken, og lot meg fascinere over at det faktisk er varmere i Norge enn i Spania for tiden. Og akkurat da jeg lente meg over grillen for å flippe på kotelettene, sto varmen intenst opp fra den glovarme grillen som freste på full guffe. Og mens jeg sto der med ansiktet rundt 40 centimeter unna åpen flamme, tenkte jeg:

- "Å herregud som den sola steiker i fleisen, da!"

Og det tok meg seriøst et sted mellom 10 og 15 sekunder før jeg innså... Å ja.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Pass på, Julius ;-)

Les også: En hyllest til flotte (og forhåpentligvis smartere) besteforeldre ;-)

* Heng ut med Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Besteforeldre <3

Lykken er et matchende sett med besteforeldre.

Det er lett å glemme hvor heldig man er i blant, lett å ta ting for gitt. Slik som med besteforeldre.

Nå har vi vært på tur i 10 dager med farmor og farfar, som hele veien har vært der for barna (med mindre de har sovnet på stranda med en bok i fleisen). Tatt dem med på lekeplassen, badet, lekt, gått turer og dratt på kafé. Oftest sammen med oss, men også alene. Laget sine egne minner og tradisjoner, og fortalt til oss etterpå.

Om hvordan plutten liker å gjøre ditt og lillesnuppa digger å gjøre datt. Om kvelden har de snakket om barna i store ord og gledet seg til en ny dag med de små tasseladdene, og selvfølgelig må vi ta en tur på hytta sammen i løpet av sommeren.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Så kommer man hjem, og hvem møter man der? Ventende rett utenfor sikkerhetskontrollen med åpne armer og den varmeste klemmen i verden? Mormor. Huset har hun vasket, middagen står på bordet og i døråpningen står bestefar og venter. Ikke bare har han gått turer med hunden hele uka, men også vasket bilen, klippet plenen og mye mer. Nå vil han høre alt om turen, og plutten forteller med en stemme som bobler over av engasjement. Og til sommeren blir det mange turer på hytta for å hoppe på trampoline og fiske krabber.

Og vi hadde så vidt rukket å lande før oldemor var på telefonen for å si hvor forferdelig mye hun og oldefar har savnet barna. De vil høre alt og gleder seg som barn til oldebarna kommer på vafler og kos.

Det er da man innser at man er utrolig bortskjemt som har så gode besteforeldre til barna. For besteforeldre er noe helt eget. Ikke som mamma, ikke som pappa, ikke som de ansatte i barnehagen. Noe helt eget. En gammel kjærlighet som startet lenge før barna ble født, en kjærlighet som strekker seg over generasjoner. En egen plass i hjertet, et helt spesielt bånd. Og barna merker det, det er tydelig å se på både besteforeldre og barn.

Og det er hjertevarmende å se.

 

Så tusen takk til alle dere besteforeldre som fyller den reserverte plassen barnas hjerter!

Selv om vi kanskje ikke er så flinke til å si det ofte nok, så er vi så utrolig takknemlig for alt dere gjør. Takknemligheten fra barna vil fortsette å blomstre i generasjoner, inntil de en vakker dag forhåpentligvis gjør for sine barnebarn hva dere gjør for dem. Og noe særlig mer mening med livet kan man vel ikke be om :-)

 

 

/ Lik og del gjerne hvis dere har besteforeldre som fortjener en klapp på skulderen :-)

Les også: "Krabber, napp og sommerlykke"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *Følg @pappahjerte på Instagram