hits

mai 2018

Høytflyvende kone med høydeskrekk

Speil speil på veggen der, hvem er reddest i landet her? x-)

I dag kom vi på en knallbra plan: Vi reiser til Benalmádena og tar taubanen til toppen av fjellet! Ja, det gjør vi! Joho, det blir kjempemoro!

Vi hadde bare glemt én liten ting: Christina har en ikke helt ubeskjeden høydeskrekk.

Og det passer jo ganske dårlig når man skal hoppe inn i en gondolheis i bittesmå vogner som fyker på en tynn stålvaier over en by, over en motorvei og rett opp et stupbratt fjell.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men det hadde vi heldigvis glemt å fortelle Christina!

For vi snakker nemlig stadig om nye ting vi ønsker å gjøre her nede, så da vi satt oss i bilen og la ut på tur, trodde Christina at vi skulle besøke en koselig sommerfuglpark på den andre siden av byen.

Men nei da. Vi skulle henge 50 meter over bakken i en bitteliten metallboks. Og la oss bare si det sånn: Det gikk sånn midt-på-treet x-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
skeptisk.no
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Spiller inn en siste hilsen på Snapchat x-)
 

Ikke for oss andre selvfølgelig, for barna ELSKET det og synes det var kjempegøy å fly høyt som fuglene. Spesielt moro var det hver gang vi passerte en mast som gjorde at det ristet i vognen og fikk mamma til å brøle som en stukken gris.

Men som den elskverdige, støttende husbonden jeg er, holdt jeg selvfølgelig hånden hennes hele veien, strøk henne på skulderen og fortalte henne at alt kom til å gå bra.

Neida, jeg gjorde selvfølgelig det stikk motsatte. Fortalte henne alle slags skrøner om hvordan det knirket faretruende i vogna og at gulvet føltes litt løst.

Så det blir nok ikke noe kos og klem på han far på denne siden av september, men det var det verdt. For oppe på fjellet fikk vi oss en kjempefin fottur og fine minner for livet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Muttern, litt mer gira enn svigerdattera ;)
 

Og da Christina endelig hadde fast grunn under beina igjen og håndflatene sluttet å svette, måtte hun innrømme at hun jo faktisk hadde overlevd.

... og maken til underholdende tur skal du se lenge etter. For barna og meg altså ;-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

/ Snakkes i september ;-)

Fit og pommes frites på ferie

Det må være en rar tid å være kroppen min på. Hva tenker den nå?

I det ene øyeblikket sitter jeg på en strandbar og nyter fleskete flesk og sukrete slurp, i neste nå er det løpeskoa på.

For det har blitt en greie det der. Når vi er her i Spania prøver jeg å ta det dels som kosetur, dels som treningsleir. Spise litt, trene litt. Men i år er det ekstra spesielt..

For jeg har som tidligere nevnt satt meg et mål om å løpe så langt som overhodet mulig i No Finish Line-løpet i Oslo i september. For hver runde på 800 meter man fullfører, donerer sponsorene av løpet 10 kroner til Stine Sofies Stiftelse. Og jeg ønsker å løpe inn så mye penger som overhodet mulig.

Men det betyr løping. Mye løping.

Men ferie er ferie tross alt. Kan jo ikke bare bestille vann og salatblader når man skal kose seg. Og "kose seg" på ferie, betyr gjerne alt som er usunt, fritert og dyppet i sukker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dette.
 

Som selvfølgelig er et kjempeproblem for en kropp i treningsmodus.

Men "kose seg" kan heldigvis også bety en svett runde med løpeskoene på. Bare mann, grus og spansk natur.


Men også ganske mye av dette.
 

Så akkurat nå er kropp og hode i krig. Kroppen sier løpesko, men hodet sier hamburguesa con queso, por favor. Og begge vinner. Og begge taper ;-)

Men fortvil ikke, kjære kropp. Jeg har ikke gitt opp, bare koser meg litt. Ferie er ferie, tross alt.

Men når vi kommer tilbake begynner hardkjøret, for jeg har et hemmelig mål om å løpe et ganske hårreisende antall mil(!) på løpet i september.

Men ikke i dag. I dag skal vi leve som kjøpmenn.

Så kos deg nå, kjære kropp, for om ikke lenge blir det en stor porsjon brokkoli med vann og brokkoli til ;-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg er han til venstre x-) Han andre er min kjære bror Christer, aka Treningshjerte
 

* Følg Sjokoladeløpehjerte på Facebook *

Små barn i store byer

Dagens reisetips: Stress ned, slapp av og bli på stranda!

Det lærte vi i går..

For planen var klar og planen var god. Kjøre til Malaga og kose oss glugg i hjel i en storby.

Her i Spania bor vi nemlig i vårt lille feriehus på landet, midt blant hestekjerrer og lokale kneiper. Malaga har derimot alt. En liten storby med et stort hjerte, og der skulle vi kose oss. En hel dag.

Men helt ærlig: Å reise på storbyferie med to små barn er ikke nødvendigvis så idyllisk som det høres ut som. For alt kan plutselig bli et pes med to små barn i reisefølget.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Normalt sett går det oftest fint, men akkurat denne dagen gikk ingenting på skinner. Det ene var litt slapp og varm, og ville helst bli båret. Den andre var overgira, høyt og lavt. Dermed har man en som beveger seg i 0 kilometer i timen, og en som er oppe i rundt 150.

Når det i tillegg er opp mot 30 grader i skyggen og ingen egentlig helt vet hvor man skal, blir plutselig alt et pes.

Å gå over veien blir stressende, å holde seg samlet i store folkemengder blir en konstant bekymring og ingen får gjort det de egentlig vil.

Besøke museum? For kjedelig. Ta en kaffe? Har vi akkurat gjort. Henge på lekeplassen? Moro for én, men ikke resten. Labbe gatelangs og se på gamle bygninger? Gøy i akkurat 3 minutter. Shoppe med to små barn i varmen? Gløym da.

Jeg er sulten, han er mett, hun er sliten, han er lei. Dessuten må barna tisse. Nå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spise is på en benk i skyggen er en selvskreven innertier, men det er bare mange is man kan spise i løpet av en dag.

Skal vi splitte gruppa? Tja, joda, men da må vi møtes igjen om 45 minutter og hvor skal vi møtes og hva skal vi spise og hvem vet hvor vi er og hva er egentlig vitsen og hvorfor er vi ikke bare på stranda?!

Plutselig har det som skulle bli en knallfin bytur egentlig bare blitt til et stressende harehjerte-maraton, der man hovedsaklig konsentrer seg om å ikke bli påkjørt eller miste hverandre i folkemengden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Misforstå meg rett, vi har vært i Malaga med barna før og hatt det helt supert, men denne dagen ble det bare kaos. Og når vi endelig satt oss ned for å spise, ble barna rastløse, maten smakte ræv og regningen var skrevet med gaffel.

Det er på dager som det man tenker: Ferie med barn, la oss bare bli på stranda. Det er ikke tiden for å oppdage de store tingene nå. Vann og strand er mer enn nok.

Bare leke rundt med bøtter og spader og steiner og skjell. Gamle katedraler og romerske ruiner er der i morgen også. Og om to fire 10 år. Vi tar det i morgen. For nå, la oss bare ta en is og komme oss hjem ;-)

Så det er dagens reisetips fra meg til deg: Ferie med småbarn trenger ikke være mer enn bare ferie. Senk ambisjonene og kos dere. Stress ned, slapp av og ta en brus på stranda ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

* Følg Reisehjerte på Facebook *

Postkort fra Spania

Jeg hadde gledet sånn meg til ferie. Altså virkelig!

Ikke så mye for varmen, maten, stranda og gleden av å reise bort, men for å kunne skryte vilt og hemningsløst til venner og bekjente. Bruse med fjæra over hvor varmt og deilig det er på ferie i forhold til hvor kaldt og kjipt det er hjemme:

Ja, for er ikke det halve poenget med å reise bort? Å kunne ringe hjem og ha telefonsamtaler av typen:

- "Ja, så hvordan er været hjemme da? Kaldt og vått, sier du? Å uff. Ja ja, nei men det var jo trist da. Her? Ah, det eeeer så deilig! Fem og tredve grader og sol heeele dagen. Ligger bare på stranda og kooooser oss. Vet du, det eeeer så deilig. Her skulle du vært!"

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men så reiser man til Spania og våkner til... regn?!

Samtidig som nettavisene hjemmefra melder om totalt grillforbud på grunn av skogbrannfare i... BERGEN?!

Å sitte i Spania og vite at det er både varmere og færre skyer der vi kom fra, det er nesten så det tar brodden av det hele. Men bare nesten, for ferie er ferie, tross alt. Ingen plener å klippe, ingen regninger å betale, bare late dager og nye oppdagelser. Søte meloner og iskald brus. Hopp i havet og lune kvelder. Det gode liv.

Så får vi bare håpe at regnet der hjemme slår til igjen snart. Ikke fordi jeg ikke unner dere godt vær mens vi er borte altså, langt derifra, men på grunn av... ehm... skogbrannbrannfaren ;-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

* Følg Sydenhjerte på Facebook *

Trill trall, ha det knall!

Av alt jeg har skrevet om så langt i år, har ingenting vært i nærheten av å engasjere like mye som gårsdagens innlegg om trillebåra. En eller et - debatten delte folket i to.

Og det er trist å se at så mange sier "et" og gjemmer seg bak dialekt-kortet. Noe som selvfølgelig blir feil. Du kan smøre leppestift på en gris, det er fortsatt en gris.

Her er det en hel generasjon med norsklærere som ikke har gjort jobben sin og jeg kan ikke forstå annet enn at et massivt søksmål til en samlet norsk lærerstand er på vei.

cof
Et trillebår, et gressklipper, et plen.
 

For vi sier vel ikke et plen, gjør vi vel? Plenet? Mannet ligger på plenet og slapper av med en glass saft?

Andre kastet også inn linker med grammatisk korrekthet. Fint det altså, men her mener jeg at det ikke handler om hva som er korrekt eller ikke, her handler det om folkevett.

Det skurrer kraftig i øret når man sier et kopp, koppet. På samme måte burde det skurre like kraftig av et strikk, et TV og et trillebår.

Men hva er vel én lusen pappabloggers stemme mot en systematisk svikt i den norske lærerstanden? Jeg trodde noen ting bare var opplest og vedtatt uten videre diskusjon, slik som tyngdekraften og kjønnet på en trillebår, men akk. Verden vil bedras.

Så etter denne debatten, som har gått hardt inn på meg som person, blir jeg nødt til å reise utenlands en stund. Bare legge alt dette bak meg og finne sjelefred. Derfor pakker vi med oss badeleker og ipad-lader og suuuuser til Spania i dag!

Der skal vi henge ut med farmor og farfar noen uker, og vi gleder oss stort! Ikke en trillebår å se, bare strender, glede og en stor sol på himmelen :)

Beklager, ett sol.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

/ Perdon, tienes una caretilla?

P.S. Dette innlegget er selvfølgelig humoristisk ment. En eller et, si hva pokkern du vil. Bare ikke heng dorullen med papiret inn mot veggen. Da er vi uvenner på ekte x-)

ETT TRILLEBÅR?!

- Christina?

- Ja?

- Jeg skal skrive en sak om at jeg klipte plenen i går, men vet du hvordan man skriver trillebår?

- Trillebår?

- Ja, skal ha med det i saken og usikker på hvordan det staves. Er det o eller å, er det én eller to r-er på slutten? Tenkte kanskje du visste.

- Tja, et trillebår kanskje?

- Vent litt.. Hva sa du?

- Et trillebår?

- Ett?!

- Ja..

- ETT trillebår?

- Ett trillebår, ja.

- Men i helsike. Ett trillebår?

- Ja, hva er det?

- Altså.. Jeg har innsett at jeg blir nødt til å leve med "ett TV" og "ett strikk", men ETT trillebår? Nå har det gått for langt. Det heter én trillebår.

- Én? Haha! Nei nei nei, ett trillebår.

- Christina.. Du vet jeg elsker deg og alt det der, men dette går ikke lenger. Denne galskapen har gått for langt.

..sa jeg og marsjet ut. Oppriktig provosert.

cof
Et trillebår, et gressklipper og et gressplen?
 

Og der står vi nå. En uenighet vi ikke kommer forbi. Jeg mener bastant at det heter en trillebår, men Christina med sitt larvikske kråkemål, står hardnakket på ett trillebår.

Så derfor blir jeg nødt til å spørre deg, kjære leser. Hva sier du? En eller et?

En trillebår?

Et trillebår?

Jeg trenger å få det svart på hvitt, så legg gjerne igjen en kommentar.

Jeg kan ikke forstå annet enn at vi er 100 % enstemmige her og i så fall kan jeg bruke det til å få slutt på galskapen, slik at Christina slutter å snakke som en uskolert apekatt x-)

dav
Et mann som slapper av på plenet.
 

* Følg Pappahjerten på Facebooket*

Gretten gubbe ble kjempeglad

I dag måtte jeg klippe den stooooore fellesplenen midt i boligfeltet. Veldig til min misnøye. For den er stor. Og fæl.

Det er gress på utsiden, gress på innsiden og langs hele gjerdet. Det krever gressklipper, kantklipper, trillebår og en halv dags innsats.

Først var jeg gretten.

Jeg har ørten andre ting å gjøre, hakke tid til det her. Jeg har bilag å levere, mailer å besvare, tekster å skrive, en koffert å pakke og hundre andre ting.

Hvorfor skal jeg fly rundt utpå her, gresset vokser jo bare ut igjen uansett?!

Men jeg satt i gang. Gjorde min lille innsats for det store fellesskapet.

Fyrte i gang gressklipperen og laffet av sted.

cof

cof

Klippet, samlet opp og styret. Hentet kantklipperen og gikk løs på tustene rundt gjerdet.

Musikk på øret, sol i fleisen, lukten av nyslått gress.

Og plutselig slo det meg: Herregud, hva er det jeg sutrer over? Det er jo dette jeg har drømt om i hele vinter!

Når kulda regjerte og blågradene sto på som verst, da dagdrømte jeg om dette. Å kunne gå i shorts og kjenne solen steike. Loffe rundt blant tuster og løvetann og kjenne lukten av nyslått gress.

Solbriller

Svetteperler

Varme

Gress

Fugler

Humler

Livet som nynner på seg selv.

Kan man ha det bedre?

Og her går jeg med sutretrynet?

Jeg digger jo det her!

sdr

sdr

Jeg har hørt folk si at man blir lykkelig av å drive med hagearbeid, og mens jeg gikk runde på runde rundt den enorme plassen, innså jeg at de folka har rett.

For det er noe med hagearbeid. Man tror man hater det, men så fort man setter i gang så er det helt nydelig. Noe med livet som spirer og gror.

Sikkert noe plantestoff i luften også. En eller annen kjemisk komponent fra gress og planter som sniker seg inn nesa og setter i gang en lykkereaksjon.

For det er sånn det føles. Som lykke. Glemt er plutselig hele konseptet om tid og stress. Min plass er her den nå, her blant gress og planter. Det tar den tiden det tar og den tiden har jeg. Det er jo dette jeg har sett frem til i hele vinter.

Shorts, varme og en gressklipper som putrer lystig av sted.

Livet som leker.

Sommer ☀️


 

* Følg Gressklipperhjerte på Facebook *

Sommertilbud på Foreldre & Barn

Reklame | Foreldre & Barn

Super velkomstgave og sommerens beste pris på årets beste lesestoff for småbarnsforeldre :)

Enten du er på hytta, på stranden eller hjemme i godstolen - sommeren er høytid for å kose seg med godt lesestoff.

Det er noe med tiden som tikker sakte av sted mens livet nytes i lange drag.

Ligge på stranden og kjenne solen varme, nyte harmonisk hvilepuls på terrassen mens lyden av en gressklipper suser fredfullt i det fjerne, eller sitte med tærne i vannskorpa og håpe at gjedda ikke biter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da passer det perfekt med en bok eller et magasin. Selv går jeg gjerne for et engasjerende magasin, for som småbarnsforelder går det sjelden 5 minutter mellom hver gang man blir avbrutt.

Da er det fint med litt påfyll av lesestoff som både er relevant og engasjerende, men også lett å legge fra seg når nok et saftglass går i bakken ;-)

Foreldre & Barn er magasinet over alle magasin for oss småbarnsforeldre. Med gode artikler og smarte tester, er det et supert alternativ til den tradisjonelle krimboka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I magasinet finner du litt av alt:

🔹 Smarte råd for en enklere hverdag

🔹 Supre tester av relevante produkter (skalljakker, graviditetstester etc)

🔹 Eksperttips og pedagogisk hjelp til vanlige utfordringer

🔹 Interessante artikler om stort og smått

🔹 Tips om gode produkter

🔹 Oppskrifter på deilige middager og slafsete desserter

🔹 Strikkeoppskrifter på klær til hele familien
 

Kort og godt en perfekt kombinasjon av alt man måtte lure på som småbarnsforelder.

Spør du meg er Foreldre & Barn så tettpakket med gode råd og nyttige artikler at det burde vært obligatorisk pensum for alle småbarnsforeldre :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

SUPERTILBUD OG SUPER VELKOMSTGAVE!

Akkurat nå får du et valgfritt knalltilbud ved å abonnere Foreldre & Barn! Ikke bare et supert tilbud på 6 eller 12 utgaver av bladet, men også en knallfin Onepiece fra Vossatassar på kjøpet! Onepiecen er myyyk og god, og kommer i to ulike farger i størrelsene 60, 70, 80 og 90.

Du får altså:

🔹 6 utgaver av bladet + Vossatassar Onepiece for kun 269 kr

🔹 12 utgaver av bladet + Vossatassar Onepiece for kun 429 kr

(+ 49 kr i porto for velkomstgaven)
 

OBS! Bladet kommer ut 12 ganger i året, men kun 2 utgaver selges i butikk. Bare abonnenter får tilgang til alle bladene!

Så benytt deg av tilbudet og få Norges beste blad for småbarnsforeldre rett i postkassen:

--> Ja takk, gi meg supertilbud og ekstra onepiece!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Banning ble til kinotur

I starten av november i fjor, fikk Christina nok.

Da hadde hun sett seg lei på at gubben bannet som en værbitt bryggesjauer. Derfor lagde vi en banneliste som vi hang opp på kjøleskapet.

50 kroner per overtredelse.

mde

Vel.. la oss bare si at den lista fylte seg opp rimelig raskt ;-)

Heldigvis hadde den faktisk sin effekt og i dag banner jeg vesentlig mindre enn jeg gjorde da. Nå skal jeg ikke være skinnhellig, for går kaffekoppen i bakken og sprer seg som en håndgranat, kan du banne på at jeg stemmer i et f-ord så høylytt at det får naboene til å flasse. Men det har faktisk blitt bedre.

Vi har hele tiden snakket om at vi må bruke bannekassa til noe moro med familien og i går gjorde vi det!

For lenge har eldstemann snakket om at han gleder seg til "Den utrolig historien om den kjempestore pæra" kommer på kino. Dette er en film basert på en bok vi storkoste oss med, og i går var dagen endelig kommet for å besøke det store lerretet.

cof

cof

cof

Siden filmen gikk litt sent og hadde 6-årsgrense, måtte vi smugle med oss både kveldsmat og lillesnupp. Hun har jo tross alt bursdag i høst, så hun er jo nesten 6 år da (om 2 år..).

Og mens lomper med pålegg og biter av frukt og grønt gikk ned, koste vi oss med den gigantiske pæra på bøljan blå :-)


Skjermbilde fra filmweb.no
 


Skjermbilde fra filmweb.no

mde

Filmen var akkurat passe lang, holder seg tro til boka og er veldig godt laget. Tidvis veldig morsom og tidvis litt skummel for en som er "nesten" 6 år, men ikke mye.

Mor og barna storkoste seg, og det gjorde jeg også. Spesielt fordi jeg tidlig innså hva dette betyr...

Kino med familien er topp, alle er enige om det, men bannekassa er nesten tom, så nå kan far begynne å banne som en stamgjest på Rorbua igjen ;-)

cof
 

/ Å du ramsalte gamle-Erik!

IKKE ta PWO før leggetid!!

For ikke lenge siden ble det klart at jeg skal stille til start på No Finish Line-løpet i Oslo i september.

Dette gjør jeg i et forsøk på å hanke inn så mange penger som mulig for Stine Sofies Stiftelse.

I den anledning ønsker jeg derfor å skrive litt om trening og treningsrelaterte ting fremover. Jeg skal absolutt ikke bli en treningsblogger, men jeg må jo holde dere løpende oppdatert (pun intended) ;-)

Men i dag skal det handle om noe annet. Noe helt annet.

For i dag skal det handle om noe du absolutt IKKE må gjøre. Stol på meg, jeg har nemlig prøvd ;-)

Har du hørt om PWO?

PWO er kort for Pre-WorkOut, som er en type kosttilskudd som inntas i forkant av en intensiv treningsøkt. PWO skal angivelig gi eksplosiv energi og økt effekt av treningen i en kort, intensiv periode.

Dette skyldes blant annet at PWO inneholder en potent cocktail av blant annet taurin, koffein, kreatin, beta-alanin og mye annet snask.

Da jeg først hørte om PWO tenkte jeg at det bare var tullball. Funker ikke det der vettu. Men likevel hadde jeg hørt om fordeler ved å innta beta-alanin og kreatin, samt lest om flere som sverget til PWO før trening.

Derfor bestilte jeg like gjerne de to sterkeste variantene på markedet og hoppet glatt over advarslene om å være forsiktig med inntaket. SPESIELT FØR LEGGETID.

Vel... navn og emballasje burde vel egentlig si sitt:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Det står ettertrykkelig spesifisert at man skal være forsiktig med doseringen og de tullet ikke! For jeg tok det selvfølgelig på øyemål og første gang jeg prøvde et av pulverne, holdt jeg på å ringe legen!

Jeg var kanskje litt raus med måleskjeen og effekten kom etter ca. 15 minutter. Jeg ble helt varm i ørene og hele kroppen begynte å stikke! Det var som å gå med en skikkelig stikkete ullgenser på innsiden av huden.

Så vet jeg ikke om det er bra eller dårlig, men jeg kan i hvert fall skrive under på at kroppen reagerte kraftig på pulveret.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Siden den gang har jeg vært langt mer forsiktig med doseringen og ting har gått bedre, men her for noen kvelder siden gikk det riktig ille.

Jeg hadde bestemt meg for å klemme inn en styrketrenigsøkt på kvelden, men siden pulveret tar 15-30 minutter for å sparke i gang, slurpet jeg det i meg allerede før jeg la barna. Lurt, tenkte jeg.

Men leggingen tok mye lenger tid enn planlagt og så måtte jeg jobbe litt etterpå, og plutselig hadde jeg glemt hele greia. Men la oss si det sånn: Det hadde IKKE kroppen!

 For aldri har jeg sovet så dårlig i hele mitt liv. Jeg lå og snudde og sparket og vred på meg en evighet. Ingen liggestilling var god nok, ullgenseren var tilbake under huden og Christina holdt på å sende meg ut i garasjen med puta under armen.

Da jeg endelig sovnet, tok det ikke 20 minutter før jeg våknet av at jeg hoppet opp av senga og skrudde på fullt lys i rommet, fordi jeg trodde Christina hadde blitt en innbruddstyv.

Christina skjønte selvfølgelig lite da hun våknet i et flombelyst rom med meg stående og stirre stygt på henne.

Da vi endelig sovnet igjen etter en lang stund med harehjerte, vridninger og ville kast med dyna, tok det ikke lang tid før det var på´n igjen med nye hallusinasjoner x-)

Så med mindre du virkelig ønsker å sove helt utrolig dårlig og skremme livskiten av din bedre halvdel gjentatte ganger i løpet av natten: IKKE ta PWO før leggetid ;-)


 

/ Hilsen 1 dårlig natt unna garasjen ;-)

Årets første bad!

Mine damer og herrer, badesesongen 2018 er i gang!

Det er kanskje ikke stort å skryte av, men nå er i hvert fall havet innviet for i år.

For i går ble det en tur på hytta til svigers for å hilse på og grille. Men været var jo så knakende fint at etter middag måtte vi svinge nedom stranden for å dyppe tærne i vannet.

Men til min store overraskelse var det varmt i vannet! Altså.. ikke kaffevarmt, vi er i Norge tross alt, men varmt-ish. 36 års erfaring som menneskelig termometer mener det må ha vært rundt 17-18 grader i vannet.

Planen var egentlig at ungene kunne skulle samle skjell på stranda og kanskje pirke en liten tå ned i vannet, men plutselig var det av med klærne og uti med seg.

Og da ble selvfølgelig pappa overgira og kastet seg uti med nebb og klør ;-)

Trodde det skulle være panikk-kaldt og stemmen opp i fistel, men nei - det ble heller et svømmetak! Må ha vært usedvanlig heldig med vannet, for det er jo bare fire uker siden vi prøvde sist og da var det så kaldt at tærne fikk brainfreeze innen vannet nådde anklene.

Så med det, mine damer og herrer, kan jeg herved erklære badesesongen 2018 for åpnet!

cof

cof

.. vel, for alle med et hint av badeløve i seg da.

Frysepinner som Christina må nok belage seg på enda en måned eller to med boblejakke, pledd og varmeflaske på stranda ;-)

cof
 

/ Sommer på gang ☀️

Lykkelig lørdag morgen

Våkne på en fridag, noenlunde uthvilt.

Høre en lyd.

En lyd du kjenner så godt.

En lyd du virkelig liker.

Tassende føtter.

Titte opp over dynekanten og se toppen av et lite bustehode stubbe seg mot deg.

Våkne litt mer idet hun begynner å fortelle.

Med ekte engasjement og full innlevelse om hvordan hunden har sovet på jakka til mamma, mens hun tilter usikkert på hodet og skifter vekten fra fot til fot.

Ligge og se på det søte fjeset som babler i vei.

Kjenne et stikk av lykke i brystet og tenke: "Jeg har en datter. Dette er min datter. Dette vakre lille vesenet er pappas jente".

Kjenne lykkefølelsen boble.

Spør om en klem.

Får den.

God og varm.

Og myk.

Stort smil før tassende føtter løper i vei.

Ligge igjen på senga og smile.

Uthvilt, fridag, lykkelig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

/ God helg til alle! 😊

To bunad or not to bunad?

Samme greia hvert eneste år. 17. mai kommer og jeg tenker at det blir bra med dress. Et fjongt slips, noen frekke sokker og pusse litt på skoa. Plankekjøring.

Men så kommer man seg ut i gatene og der ser man dem: Bunadsbærerne. De som virkelig strutter av stolthet og glede. Ikke bare halvhjertet slengt på seg en halvhjertet dress, men kledd seg i bunad. Drapert seg i sitt fineste stoff. Med sølv og brosjer og hela paketet.

Og det er så fint! Det er så mye nasjonal stolthet vevd inn det i stoffet, det er så mye tradisjon og kultur. Det sier så mye om hvor man kommer fra, hvem man er og hva man representerer.

En dress er liksom bare.. en dress.

Og plutselig føler man seg underdressed. For sett med norske øyne, finnes det knapt noe flottere enn en vakker bunad.

sdr

Men det er dyrt da. Kjempedyrt. Til den prisen kan man heller kjøpe seg ny dress annethvert år til man parkerer tøflene. Men da har man jo bare en haug med kjipe dresser. En skikkelig bunad er derimot en investering i ekte norsk håndverk. En investering i kultur og tradisjon.

Dessuten har Christina bunad og jeg må innrømme at jeg synes hun ser ut som 1 million riksdaler når hun svinser rundt i bunaden.

Dessuten, som et lite bonusargument: Ikke bare er den fin på, men det virker også utrolig deilig å ta av seg bunaden igjen.

Sjeldent ser man et lykkeligere menneske enn en som tar av seg bunaden etter en lang og varm festdag x-)

cof

Frem til jeg skrev dette innlegget var jeg veldig i tvil, men jeg ser jo nå at jeg har brukt hele teksten på å prøve å overtale meg selv til å hoppe i det.

Så da er det kanskje dags? 🤔
 

/ To bunad or not to bunad - hva mener du?

Hipp hurra for "spis så mye is du vil"-dagen!

Ja, for det er vel det det handler om? Å spise så mye is som overhodet mulig?

Til vanlig er vi foreldre strenge og kjipe på kostholdet, men i dag er det fullt is-anarki. Så hiv innpå mens du kan, for i morgen er det et helt år til neste gang ;-)

Dette gjelder for øvrig for oss voksne også. For hvis man først har klart å komme seg inn i dressen eller bunaden i dag tidlig, er det jo et helt år til neste gang!

Det synes jeg fortjener å feires med en is. Eller to. Eller tre ;-)

cof

cof

sdr

bty

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

/ Hipp hipp hurra!!

Norge i rødt, hvitt, blått og rosa?

Kun norske flagg på 17. mai eller flagg i alle regnbuens farger?

Scandinavian Lifestyle -a little girl with national flag of Norway
Licensed from: Bildehagen / yayimages.com
 

I morgen er det endelig duket for årets største nasjonale festdag, men i år har det vært unormalt mye styr rundt flaggbruk i forbindelse med 17. mai.

For er det egentlig greit å flagge med andre flagg enn det norske? Flagg fra andre nasjoner eller organisasjoner med politiske undertoner?

Her må jeg faktisk si at jeg er delt.

På én side synes jeg vi burde være åpne for fri flaggbruk. Vift med hva søtten du vil, bare du er ute i gatene og blir med på festen! Det siste vi vil er jo at en eller annen forsmådd kineser sitter inne og gjemmer seg med sin lille vimpel. Norge skal være et inkluderende samfunn som tør å vise mangfold.

Tenk så fint om en med utenlandsk bakgrunn kan vifte sitt opprinnelige hjemlands flagg som for å vise hvor man kom fra. Gjør det deg noe mindre norsk? Jeg synes det virker som en fin gest for at folk skal få vise sin opprinnelse, selv på den norske bursdagen.

Et samlet tog dominert av det norske flagg og den norske sjel, men som også kan flagge sine forskjeller. La oss feire våre ulikheter og samles i gatene som ett. E pluribus unum og alt det der.

Spesielt tenker jeg da på den mye omtalte saken med å la lesbiske, homofile, bifile og transpersoner få vifte med regnbueflagget. Selvfølgelig skal de få lov til det! Kanskje spesielt disse, for 17. mai er ikke bare Norges nasjonaldag, men også den internasjonale dagen mot homofobi.

La oss feire dette, la oss løfte det frem.

Flagg med det flagget du vil, bare bli med på feiringen.

 

Men samtidig...

Wondering
Licensed from: leeser / yayimages.com
 

Det er jo Norges nasjonaldag.

Det norske flagget er det mest forenelige symbolet vi har. Ingen forvirring, ingen undertoner, ingen forgreininger. Det norske flagget er Norge. Rent og ærlig. Det er vårt flagg.

Enten man er homofil eller adoptert fra et annet land - 17. mai er Norges nasjonaldag. Da bruker vi norsk flagg.

Du må gjerne ha andre ting du ønsker å flagge for, din opprinnelse, din tro, din tilhørighet, men ikke i Norge på selveste nasjonaldagen.

På samme måte som at du ikke stiller i partyklær og festhatt i en begravelse bare fordi du har bursdag samme dag.

Visse tradisjoner er hellige.

Hva hvis alle svenskene i Oslo hadde samlet seg og viftet med svenske flagg på 17. mai? Det ville jo blitt en invasjonsstyrke av svensker! Ikke et vondt ord om svensker altså, er 25% svensk selv, men det ville virkelig ikke føles riktig.

Dette er vår fremste festdag som samlet nasjon, ikke en festdag for ørten ulike nasjonaliteter og organisasjoner. På 17. mai er vi alle først og fremst nordmenn.

Hvis det føles feil å vifte med det norske flagget, er man selvfølgelig velkommen til å delta i feiringen, men ikke med flagg som feirer noe annet.

Andre flagg kan skape splid, usikkerhet og uenighet, og på sjølvaste nasjonaldagen er det Alt for Norge.

Norway
Licensed from: Stocksnapper / yayimages.com
 

Så hva skal man tro?

Er det greit å flagge med noe annet enn det norske flagget eller skal vi holde oss utelukkende til rødt, hvitt og blått på 17. mai?

Hva mener du?

Norwegian National Day
Licensed from: ctacik / yayimages.com
 

/ Det er Norge i rødt, hvitt og blått (og rosa og litt gult, og lyseblått og svart og litt grønt)

Min delikate blomst av en kone

Vi står på soverommet på hver vår krakk. Vasker oppunder taket, klare for å male. Oss to, kjærester vi. Du og meg, jenta mi.

Tenk så rart å finne en man elsker. I hele denne verden, bare denne ene. Jeg snur meg og ser på henne. En feminin, sterk og nydelig jente.

Søt som et eple, delikat som en blomst. En fantastisk mor, en elskverdig kjæreste, en bestevenn for livet. Det er lett å glemme hvor heldig man er.

Hun ser tilbake på meg, smiler lurt som nesten forelsket, og sier:

- "I går hadde jeg altså så vondt i lysken at jeg måtte dra av meg shortsen for å sjekke. Og der lyste det mot meg en kvise så hvit og så svær at jeg ble blendet!"

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

/ Milady...❤️

Verdens beste fiskerett?

Reklame | Norges sjømatråd

Imponér noen du er glad i med denne fristende godsaken i kveld :)

Tenk om du kunne laget mat som Eivind Hellstrøm. Mat man kunne servert i en av verdens beste restauranter.

Mat så delikat og fristende at den smelter på tungen og får gjestene til å juble ved bordet. DA hadde kjæresten blitt imponert da.

Gode nyheter - jeg har en sånn rett! 🎉

En rett du enkelt lager selv.

En rett som i sin tid ble servert på Bagatelle av ingen ringere enn nettopp Eivind Hellstrøm himself!

Er det vanskelig? Nei.

Er det dyrt? Nix.

Er det tidkrevende? Ikke veldig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg ble nemlig utfordret av 3iuka.no om å lage min favoritt-fiskerett og denne peker seg ut som en soleklar ener!

Retten krever nok litt mer tid og kjærlighet enn en kjip frossenpizza, men så er også dette en type rett man med rette kan servere kjæresten, kemneren, kongen eller et vennepar.

Denne retten serverte jeg faktisk selv til min svoger første gang han kom på middag til oss. Han var, som meg, livredd for å spise fisk på den tiden, men mot slutten av måltidet satt han og sleiket tallerkenen ren! Helt seriøst, denne retten er magisk.

Det er egentlig bare fire elementer som skal komme sammen i denne retten:

Stekt torsk

Lettstekt blomkål

Potetpuré

Soyasmør

Hellstrøms torsk i soyasmør består egentlig bare av fire elementer: Stekt torsk, lettstekt blomkål, potetpuré og soyasmør. Hver seg er de enkle å lage, men det tar litt tid når alt skal på plass på likt.

Men hey, det er en rett verdig Bagatelle(!), så litt arbeid får man tåle å legge i det. Vi snakker tross alt om en rett så utsøkt at den kan få selv den mest innbitte fiskeskeptiker til å hoppe i havet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Et par notiser:

* Synes du at det er litt skummelt å steke fisk med skinnet på? Kjøp torskefileter uten skinn. Det gjør jeg. Funker som bare det :)

* Spar noen granateple-frø og strø over retten før servering. Gir en spenstig farge og nydelig sødme.

* Husk å ha soyasaus i soyasmøret. Det glemte nemlig jeg. Retten er heldigvis såpass god at den faktisk klarte seg helt utmerket godt uten soyasausen også. Heldigvis ;-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Oppskrift og fremgangsmåte finner du her --> "Hellstrøms torsk i soyasmør"

OBS! Husk å kjøpe granateple! I innkjøpsdelen av oppskriften har de nemlig glemt å skrive ned granateple, så husk å kjøpe med deg det. En liten, men viktig del av retten!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du lyst på noe godt og fristende, men litt enklere, kan jeg anbefale oppskriftene på 3iuka.no.

Der finner du delikate oppskrifter på Poke Bowl, Fisketaco og mye mer :)

Sving innom --> 3iuka.no

Advertisement

De 8 gavene i spåen

I går ble jeg overrasket med en utrolig søt gave fra frua. For siden det er ett år siden vi giftet oss, kunne vi denne helgen feire papirbryllup.

I den anledning hadde Christina snekret sammen en gave til meg, laget med omtanke, kjærlighet og papir!

Og hva er vel bedre enn å få en gave man vet noen har snekret sammen på bakrommet, mens de har tenkt på hvor glad du kommer til å bli. Det blir jo ikke mer personlig enn det!

Selv hadde jeg selvfølgelig ikke tenkt så langt og gikk heller for tradisjonelle gaver, men materialistiske goder kan aldri måle seg med noe så omtenksomt og trivelig som dette:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En spå! Herregud, sånne har jeg ikke sett siden barneskolen! Inni hadde hun skrevet 8 ulike ting jeg kunne vinne, men jeg fikk bare to forsøk, så jeg måtte velge klokt.

Så utrolig moro!

Så jeg kastet meg ut i det.

Blå, sa jeg.

B-L-Å, svarte hun og flikket med spåen.

4, sa jeg.

1, 2, 3, 4.

Hmm.. tall nummer 1!

Du vant: Billetter til et valgfritt show på Bølgen kulturhus!

Wiiiii!

Klar for en runde til, ropte jeg ut:

RØD!

R-Ø-D.

Hmm.. 6, prøvde jeg meg.

1, 2, 3, 4, 5, 6.

6..? svarte jeg med et lurt smil.

Du vant: 2 uker med middagsplanlegging!

JAA!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Show-billetter og to søndager der jeg bare kan pølse på sofaen mens frua planlegger en hel uke med middager og innkjøp alene? Magisk! Langt bedre enn tøfler og kremtropper :-D

Så tips til alle som vil glede en de er glad i på en stor dag: Lag en personlig gave som betyr noe. Gjerne en spå med artige goder. Trenger ikke være en 2-ukers på Maldivene, kan bare være billig og personlig. Knall!

Og til de som måte lure: Andre ting jeg kunne vunnet var følgende:

 • Legge begge barna i 10 dager
 • Utpakking av koffert etter neste ferie
 • Middag for to
 • 5 kvelder med pjusking på ryggen
 • 3 sovemorgener
 • Kinokveld for to

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

/ J´adore <3

1 år som mann og konemor ❤️

Er det lov å si at man er stolt?

Ja, det synes jeg faktisk. For denne helgen har vi vært gift i ett år!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og det er jo ikke gitt at det skal gå bra når man gifter seg. Spesielt ikke med to små apekatter på slep. Jeg mener, man vet jo aldri.

Og det ville vært så typisk meg å rote til noe sånt. Rote til det beste som har hendt meg.

Men enda har det ikke skjedd. Du ser ut til å like å være kona mi og ingenting gjør meg lykkeligere. Jo, kanskje barna. Barna våre og deg. Der har du oppskriften på lykke. Og jeg har dere alle tre.

Tenk det. Mange vil kanskje lete etter lykken hele livet, og jeg fant den etter bare 30 år. Da er det lov å føle seg lykkelig, glad og stolt.

Men tro ikke at jeg tar deg for gitt. Absolutt ikke. Jeg kommer aldri til å ta deg for gitt. For jeg vet at bak det søte ytre, gjemmer det seg en bitteliten okse som ikke er redd for å stange meg overende.

Og det liker jeg. Liker at du er selvbevisst og sterk. Det holder meg skjerpet. Ligger ikke på latsiden og pølser meg gjennom livet, men jobber for å overholde min del av avtalen. Som din mann. Den du giftet deg med og ønsker å elske.

I gode og onde dager.

For alltid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

/ Love ju, lille fisering ❤️

Bursdagsbaking midt på natta

Er det én ting jeg aldri ser ut til å lære, så er det at barn gir totalt blanke i når vi voksne har lagt oss.

For i går var det Eurovision og feststemning til langt på natt, og da pappa skrudde av lyset sånn i 02-draget så han frem til en lang og god natt.

Klokken 06-et-eller-annet så jeg rett inn i de lys våkne øynene til en overengasjert 6-åring.

- Pappa, du må våkne!

Langt borte i drømmeland og med hønepop på hjernen blunket jeg fornektende til morgenen som truet med å trenge seg på.

- Hæ, jammen, hæ?

...var alt jeg klarte å lire av meg.

Ingen sympati å hente. Guttungen sto bare og strålte som en sol. Smilet helt oppunder øreflippene:

- Vi må bake boller og lage kakao - mamma har bursdag! Kom da, pappa!

Så løp han av gårde. Vekket lillesøster og dro henne med seg. Ingen ting å miste, vi har boller å bake og kakao å koke.

Her skal det feires!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og da.. ja da har man faktisk ikke noe valg.

Nytter ikke å si at man gjerne skulle hatt en halvtime time 4 timer til på øyet når barna er i oppjaget bursdagsmodus. For det er jo tross alt supertrivelig at de blir så gira på mammas vegne.

Ja vel, så skulle jeg gjerne ventet til etter kirketid med å finne frem tørrgjær og litermål, men sånn er det. Har man barn, så har man barn. Helt om natten, helt om dagen.

Kan ikke klandre barna for at jeg satt oppe halve natten for å se på israelsk hønepop. Bursdag er bursdag ;-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kjære mattilsynet: Føttene kom på kjøkkenbenken først etter at bollene var ferdig ;-)
 

/ GRATULERER MED DAGEN, SNUPPELUPPESUSSELUSS 😘🎉

Live-blogg fra Eurovision!!

Endelig er det folkefest!!

Eurovision, fokefestenes folkefest! Selve rosinen i pølsa hva gjelder TV-underholdning og et av årets høydepunkt for alle som liker fest, galskap og moro.

Og selvfølgelig er vi på plass med liveblogg fra stua og en terning som skal rulles flittig utover kvelden. Det blir terningkast og moro, pølsegryte og liveblogging låt for låt hele kvelden gjennom.

Heng deg på og sleng gjerne igjen en kommentar :-D

Heia den som vinner - buksa full av pinner!

* Blogginnlegget oppdateres kontinuerlig utover kvelden *

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

21.06: Endelig live! Fado på TV. Peter er usikker, mamma og pappa elsker det.
 

Låt 1: Ukraina - Under the ladder
Dracula inntar scenen med flammer og piano. Det er jo ganske harry da, med fargede linser og det hele, men det funker for meg! Liker all "ååh-ingen" i refrenget og synes alt i alt det er en fresk start på kvelden. Trapper som brenner, til tross.
Poeng: 8.
 

Låt 2: Spania - Tu canción
Men Spania da.. Hva skjedde? Dette er jo kjempesurt og direkte kjedelig. Ingen stor fan av ballader på en festkveld, men om det er bra, så er det bra. Dette blir derimot bare som en skive loff uten smør.
Poeng: 1.
 

Låt 3: Slovenia - Hvala, ne!
Her er mamma og jeg veldig uenige. Muttern mener det skal trekke ned med halvnakne rumper på scenen. Jeg mener det inviterer til bonuspoeng. Bare så synd at sangen er litt anmasende og den tilgjorte tekniske svikten underveis funker ikke helt for meg. Fattern setter den på en 7er, muttern murrer om nedre sjikt av skalaen, selv lander jeg midt på treet. Rundt korsryggen et sted.
Poeng: 5.
 

Låt 4: Litauen - When we´re old
Søt jente, men det føles nesten litt tilgjort søtt. Stemmen som knirker og kjæresten som kommer inn mot slutten for å redde henne av scenen. Hun føles forelsket der hun sitter, det skal hun ha, men det føles uansett ganske kjedelig. Typisk en låt der det passer godt med en dopause. Og det er jo ikke et bra tegn.
Poeng: 3.
 

Låt 5: Østerrike - Nobody but you
Gospel? Et hint av gospel i hvert fall? Jo, dette kan jeg vel like. Eller.. det blir verken fugl eller fisk egentlig. For min del kunne Østerrike gjerne gått hele veien med gospel-tanken og kjørt fullt kor med all staffasjen. Her blir det litt tamt. Og melodien minner VELDIG om en låt jeg har hørt mye i 2017 uten at jeg klarer å sette fingeren helt på hvilken. Så alt i alt en OK radiolåt som ikke vil så fryktelig mye.
Poeng: 4.
 

Låt 6: Estland - La forza
Her er stua helt uenige! Fattern misliker det sterkt, men jeg synes det funker. Flott stemme og et snodig sveneshow med en kjole man ikke må regne med å se på HM med det første. Kjernen i fatterns kritikk går på at dette ikke hører hjemme i MGP, men jeg mener heller at litt av gleden med Eurovision er den stadige endringen i musikken. Klart, det har ikke den merksnodige MGP-greatnessen jeg så ofte etterspør, men jeg kommer ikke over at jeg liker sangen. Veldig.
Poeng: 8.
 

Låt 7: Norge - That´s how you write a song
Sorry Norge, men.. jeg liker den ikke jeg. Jeg vet at det er helt forkastelig, men jeg får den fortsatt ikke til å funke. Jeg liker ikke den banalt enkle teksten som bare er en oppskrift på hvordan man skriver en sang. Det føles som et innslag i Melodi Grand Prix Junior. Den følelsen understrekes også av overdrevne mengder "sjuberu bæpp bæpp!". Fint smil på Alexander da, det skal han ha. Men ikke så fryktelig mye mer.
Poeng: 3.
 

Låt 8: Portugal - O jardim
Hey, dette høres ut som London Grammar! Bare.. litt kjedeligere. Og stemmen sprekker litt her og der. Det er jo forsåvidt ganske vakkert, det blir bare så kjedelig på en kveld som dette. Kanskje er jeg litt preget av alle balladene så langt i kveld, men jeg tror ikke det. Jeg tror bare det er litt kjedelig. Mer party, takk!
Poeng: 3.
 

Låt 9: Storbritannia - Storm
Oj dæven! Denne sangen var litt kjedelig og oppskriftsmessig helt frem til han kjøttløken kom opp fra scenen og prøvde å ødelegge. DA våkna dyret i henne, gitt! Her får hun massive bonuspoeng på måten hun håndterte en potensielt ødeleggende opplevelse. Man så at hun brukte energien til sin fordel og at det gikk en faen i henne. To bonuspoeng tildeles.
Poeng: 7.
 

Låt 10: Serbia - Nova deca
Dette blir for teatralsk. Sikkert godt forankret i tradisjonell folkemusikk, men foruten en tidvis fin melodi, så blir det dessverre lite melk og mye kartong.
Poeng: 3.
 

Låt 11: Tyskland - You let me walk alone
Dette er jo faktisk ganske fint, MEN... er vi farlig nær et plagiat av "Keane - Somewhere only we know" her? Synes dette føles veldig likt. Litt for likt? Mamma og pappa disker ham for plagiat, men jeg lar det skli mellom fingrene denne ene gangen. Og da lander jeg på at det rett og slett er fint. Verdig en plass høyt oppe i årets veddeløp :)
Poeng: 8.
 

Låt 12: Albania - Mall
Dette liker fattern. Fattern liker Queen. Kanskje kan det være derfor? Man kan kjenne vibben av et slags fjernt slektskap til Freddie Mercurys musikalitet her. Jeg er ikke så fryktelig glad i rock som bare nesten er rock, men det er ikke så dumt dette. Ikke veldig høy MGP-faktor da, men absolutt på godsiden av midten av treet.
Poeng: 6.
 

Låt 13: Frankrike - Mercy
Oj! Dette var litt sånn kul, svensk, hipp, Stockholmare-vibb over. Typ The Knife eller i den gata der. Dette kan vi like. Akkurat passe rart, nyskapende og med et hint av MGP-greatness. En melodi man husker og kan nynne på. Ja ja, dette smaker fugl. Ikke top of the pops og hæla i taket, men absolutt ikke feil. Veldig mye riktig derimot. Oui oui, tres bien.
Poeng: Diez påæ´ (10 poeng).
 

Låt 14: Tsjekkia - Lie to me
Dette var lystig og hipt. En rar krøssklepp av Alexander Rybak og Justin Timberlake. En artist med 110 i selvtillit på senen og en kul greie. Ja ja, dette er moro. Dansbart og fengende, funker for alle i sofaen og et friskt innslag i et ellers ganske traust felt så langt.
Poeng: 8.
 

Låt 15: Danmark - Higher ground
Argh!! Danmark! Her har dere altså en sang som kunne rullet 12-ere dagen lang, men så roter dere det til. Denne sangen HAR så mye potensiale! Men så klemmer man ikke til. Det blir en korsang som ikke tar den plassen den med letthet kunne tatt. Det blir for mye kor og for lite trøkk, som er så synd, for sangen er så fin, rigget er så kult og hele pakka kunne virkelig, virkelig blitt historisk. Den er jo bygget av rent MGP-greatness-materiale, men de benytter seg ikke godt nok av det. Få på 40 trommiser på scenen, skrik til stemmen sprekker og gi full pakke, så hadde dette var poengrekord de neste 30 årene, men nå blir det bare et pent ansikt med et slapt håndtrykk. De får fortsatt 7, men kunne med letthet fått 12. Minst!
Poeng: 7.
 

Låt 16: Australia - We got love
Andre låta på rappen med høy MGP-faktor. Hun gir alt og det svinger. Kanskje ikke så minneverdig sang, men dette lukter MGP lang vei. På den gode måten. Don´t give up og hytting med neven mot taket. Jeg elsker det ikke, men jeg liker det. Absolutt. Fattern i sofaen er helt oppe på tiern.
Poeng: 7.
 

22.34: TEKNISKE PROBLEMER!! Her blir vi liggende bak skjema. Iiiik. Jobber hardt med å ta inn forspranget. Mistenker at noen sitter på en fjernkontroll som gjemmer seg et sted mellom putene x-)
 

Låt 17: Finland - Monsters
Bra stemme, flinke dansere, tonnevis med MGP-greatness, catchy låt og bra sceneshow - dette. DETTE! Ja nei her er det ikke noe poeng å surre rundt grøten. Vi skal opp på toppen for første gang i kveld. Første gang jeg måtte skru opp lyden på TV-en og virkelig kjente en trang for å vifte med flagg og hoppe i takt. Dette er feel-good MGP-greatness lang vei. Heia Finland!
Poeng: 12.
 

Låt 18: Bulgaria - Bones
Her er jeg fryktelig usikker. Men jeg har glemt låta allerede, så jeg heller nok mot at det blir litt lite minneverdig for min del. Fint, men litt for anonymt.
Poeng: 4.
 

Låt 19: Moldova - My lucky days
Jeg vet at anmelder i VG eller Dagbladet slaktet denne, men her må jeg bare gå for magefølelsen. Og den liker det. Jeg liker den balkanske beaten i bakgrunnen og det litt rare 60-tallsshowet med folk som spretter inn og ut av dører. Sangen er ganske oppskriftsmessig MGP og ingen stor prestasjon, men alt i alt en ganske lystig sak.
Poeng: 6.
 

Låt 20: Sverige - Dance you off
Hmm... Jeg vet ikke jeg altså. Jeg synes det blir litt kleint, jeg. Sangen er fin, men sceneshowet biter liksom ikke helt på meg. Kjekk gutt, for all del, flink til å danse er han også, jeg bare mangler litt salt eller sukker eller noe. Det blir litt emment. Men svenskene skal ha for at de er cooole da. 80-tallsretro og hele den greia der og det er bra, det er ikke det, men jeg synes det blir litt #cringe
Poeng: 6.
 

Låt 21: Ungarn - Viszlat nyar
Jeg liker tung rock, men ikke så ofte i MGP. Denne gangen blir jeg derimot nødt til å gjøre et unntak, for dette er melodiøst til tusen. Litt i overkant Linkin Park kanskje, men til rock i MGP å være, synes jeg det funker bra. Det er vågalt og absolutt ikke for alle, men absolutt for meg.
Poeng: 8.
 

Låt 22: Israel - Toy
Asså... dette blir så rart at det blir umulig å ikke like. Det er så teit, men jeg tror oppriktig at hun tror hun er en høne. Jeg likte sangen bedre første gang jeg hørte den, for da var den ikke så oppspjåket med gærne dansere og fullt fokus på galskap, men det funker fortsatt. Fengende refreng og god MGP-faktor. Mangler et hint av noe. Som en rett med bare litt for lite salt. Men mye jeg kan like her. Snakker vi topp 5 totalt?
Poeng: 8.

 

Låt 23: Nederland - Outlaw in ´em
Amerikansk country i MGP? Kanskje en vakker dag, men ikke i dag. Muligens er dette i frempek i hva vi kan forvente av MGP i fremtiden, men jeg tviler på det og jeg håper sterkt at det ikke er det. Det er jo ikke noen dårlig sang, jeg bare føler at den gjør seg som et pauseinnslag for noe helt annet. Som en slags reklame for South by Southwest-festivalen eller noe. Som MGP-låt klør den meg ikke helt på riktig måte.
Poeng: 6.
 

Låt 24: Irland - Together
Denne sangen startet fint, men falt mellom to stoler og ble helt glemt i sofapraten. Og det er jo ikke noe godt tegn. Sanger som automatisk får alle til å gå på do eller lete etter potetgull på kjøkkenet, må ta selvkritikk. Litt usikker på hva jeg skal gi her, for sant å si så husker jeg ikke stort av sangen x-)
Poeng: 4.
 

Låt 25: Kypros - Fuego
Ser her ja! Far og sønn hopper i sofaen, mens muttern rynker på nesa. Elsker dansingen og at det er herlig vampete uten å bli for lettkledd og ufint. Pyro og nok trøkk til å tippe Nidarosdomen over på siden. Dette lukter MGP-greatness og pallplass, men når det helt opp? For meg en god andreplass bak Finland. Men veiver lett med flagget om Kypros vinner i år.
Poeng: 10.
 

Låt 26: Italia - Non mi avete fatto niente
Fint fengende låt dette. Italiensk blir aldri feil, men sofaen er uenig. For platt for noen, for italiensk for andre, helt ok for andre. Over midt på treet, men ikke helt opp mot bladene.
Poeng: 5.
 

23.28: Alle sangene er spella! Ligger fortsatt litt bak skjema grunnet teknisk svikt, men nå er vi endelig i mål. Veldig variert felt i år. Mye bra, men veldig mye dårlig. Politisk engasjement glimrer med sitt fravær, men innslagene er herlig variert. For gospel til country og hønepop - et veldig variert felt i sann.

Her er min tre favoritter:

1. Finland

2. Kypros

3. Ukraina

Så nå blir det spennende!! Passer fint med et pauseinnslag nå. Peter må på potta og Teo må få Dentastixen sin :-D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

00.10: Det er sjokk i sofaen. Østerrike gjør det kjempebra og ingen skjønner noe som helst. Og mest av alt: Finland?! Jeg trodde de kom til å vinne glætt. Tydeligvis er jeg ikke helt i synk med de europeiske juryene for tiden x-)

Dagen derpå-konklusjon: Etter sjokket fra den israelske brakseieren, glemte jeg helt å oppdatere mer og gikk rett til sengs med hønepop på hjernen. Godt fornøyd med vinnerlåta i år. Hadde den absolutt ikke som min toppkandidat, men jeg har tydeligvis ikke peiling på hva som slår an lenger. En av mine favoritter, Ukraina, fikk nærmest ikke poeng av juryene, ei heller Finland. Kypros kom derimot høyt og det var godt, for den låta sydet av MGP-greatness og det er fint å se at det fortsatt er en gjeldende faktor.

Nytt av året var at politisk engasjement er så godt som helt ute av bildet og akkurat i år synes jeg det var forfriskende. Noen år har det blitt litt i overkant politisk, så det var fint med et år der hønepopen kunne stå høyt i kurs. Spent på hva Israel leverer av show neste år. Det gledes allerede. Da blir det live-blogg! ;-)

Takk til alle som engasjerte seg i kommentarfeltet! Stor highfive til dere :-D

Opp Fløyen før frokost

Jeg klarte det!!

Jeg skal innrømme at jeg hadde lyst til å droppe det. Sterkt.

Klokken ringte surt og bedritent klokken 07 på en dag jeg i utgangspunktet hadde fri til å sove til klokken 12. Hvorfor i all verden skal jeg stå opp nå for å jogge? Jeg kan sove i 5 timer til om jeg vil!

For én gangs skyld alene på hotell med frua. Ingen barn, ingen barnehage. Bare fri.

Jeg skrudde av alarmen, gnikket meg ned i madrassen og dro dyna godt over hodet. Blir her jeg.

Men så kom jeg på hvorfor jeg skulle stå opp. Og da spratt jeg opp.

Ute lå verden fortsatt og sov. Øde og forlatt. Bare morgendisen som lå tungt over byen, også meg da. En trøtt blogger med store planer:

Jeg skal løpe opp Fløyen.

For jeg er en mann med et mål. Jeg har bestemt meg for å komme i god løpeform i tide til No Finish Line i Oslo i september.

Derfor pakket jeg med meg joggeskoene på tur og befant meg brått på bunnen av Fløyfjellet klokken syv om morgenen. Foran meg ruvet fjellet og inngangsporten til Fløibanen, som ville tatt meg rett opp på 5 minutter, uten å svette så mye som en dråpe.

Men ikke faen. Jeg skal delta i No Finish Line for å samle inn penger til Stine Sofies Stiftelse. Jeg skal løpe, pine og presse kroppen til bristepunktet på vegne av alle de som har fått livet ødelagt.

Jeg er en mann på et oppdrag.

Fløibanen kan ta seg en bolle.


Let´s go, legs!
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Når selv trærne har begynt å bruke kompresjonssokker, har det gått for langt x-)
 


Når du begynner å angre... #oppkastsmiley
 

Så jeg løp. Rett opp. Fra sving til sving til sving. På grusveier og skogstier. Trøtt som en rumpepinne og tom for energi, men med et mål for øyet.

For når september kommer og No Finish Line sparkes i gang, donerer sponsorene 10 kroner til Stine Sofies Stiftelse for hver runde på 800 meter man løper. Hver krone teller og det er all motivasjonen jeg trenger.

Derfor fortsatte jeg oppover fjellsiden og nektet å stoppe før jeg nådde platået på toppen av Fløibanen og kunne se utover fantastiske Bergen by.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Akkurat der og da følte jeg meg som 1 million dollar.

En halvtime med blodsmak og smerte for et større gode. Første halsbrekkende stunt i boks. Jeg hadde klart det.

Men nå har jeg selvfølgelig fått blod på tann og når september kommer skal jeg være i mitt livs beste form, så nå sier jeg bare: Bring it on, neste utfordring!

Hallaien, Bergen!!

Fy flate for en vakker by!

Som mange av dere gjettet har vi kastet oss på flyet til en av Norges vakreste byer: Bergen. Og det tar jo ikke mange sekunder i denne byen før man blir litt forelsket.

Som er litt rart, for som en bergenser sa til meg en gang: "Bergen hadde vært fint, hadde det ikke vært for været, folket og dialekten". Men vet du, jeg må faktisk si meg uenig.

Bergensere er et herlig forfriskende folkeslag. Like breiale som oss Oslo-folk, men langt mer fargerike.

Bergensk er dessuten en nydelig dialekt som kan gjøre ethvert ord unødvendig søtt. Som båt. Det høres ut som de snakker til en baby når de sier "båat". Samtidig veier de det jo opp med en R som høres ut som en hissig haglestorm på et bølgeblikk-tak. Rrrrrrrr!

Men fy flate for en nydelig by. De trange små smauene, husene som sitter på toppen av grønne åser og ser ned på deg, de små parkene og smilende bergensere på hvert et hjørne.

Og enda har vi bare vært her noen timer!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Men så er det regnet da..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har alltid skrytt av at det aldri har regnet i Bergen mens jeg har vært her, men denne gangen røyk rekorden. Med renter! Det har regnet i bøtter og spann siden vi kom hit, og Christina ble ikke videre imponert da jeg hadde booket en restaurant som lå på den andre siden av bykjernen.

Men fy fasan. Biffrestauranten Trancher leverte! Som mann falt jeg selvfølgelig for det rare konseptet med å ha bare én hovedrett på menyen (entrecôte), og min mistanke om at de dermed antakeligvis var helt rå på biff viste seg å stemme. Beste biffen ever.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Så takk for noen fantastiske timer i går, Bergen. En ny dag truer og jeg gleder meg allerede! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

* Følg Bergenshjerte på Facebook *

Hvor skal vi??

I dag er dagen endelig her! Christina og jeg skal på tur for to og bare være sammen. Uten barn. I tre hele dager. Det. Blir. Magisk.

Kommer selvfølgelig til å savne de to små apekattene også, men skal ikke legge skjul på at det ikke blir helt feil å ligge på senga, i skje og spise is med spiseskje uten å måtte dele en smule ;-)

Men hvor skal vi?

City
Kun illustrasjonsbilde ;-)
Licensed from: kamchatka / yayimages.com

 

La oss ha en rask liten gjettekonkurranse. Vinneren kan få.. en hemmelig gavepakke!

Ikke sponset eller noe, men jeg kjøper et knippe godsaker som jeg sender i posten til en av dere som gjetter riktig sted. Innhold: Godteri 😁

Så, legg igjen en kommentar med:

 1. Hvilken by du tror vi skal til
 2. Ditt favorittgodteri
 3. Din e-post
   

Hint:

 • En naturskjønn by som sies å være en av landets vakreste.
 • En by kjent for sin kunstnersjel og fantastiske studentliv.
 • Innbyggerne i denne byen er nærmest som et eget folkeslag å regne.
 • Byen er viden kjent for sitt noe spesielle klima.
 • Kjente landemerker inkluderer et lite fjell og en ikke helt ukjent brygge.
 • Alle har sin helt egen mening om byen (og folket..).
 • Fun fact: I denne byen har jeg spilt håndball
 • ..og røket korsbåndet.

 

Så hvor går reisen? Sleng igjen en kommentar!

Alle med rett svar er med i trekningen og én heldig vinner kan glede seg til en overraskelse i posten :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Svaret kommer på bloggen i kveld
 

/ Seilte i en tresko ❤️

Ikke lett å være macho

Det er så vanskelig å være mann iblant. Jeg mener skikkelig mann. Machomann! En sånn som kan knuse stein.

For jeg prøver å være litt sånn iblant. La skjegget gro, ruse motoren, løfte tunge ting og gå med solbriller inne. Du vet, machoting.

Prøver å bygge meg opp et image som litt sånn machomann i gata. Ingen skal kødde med meg, type ting.

Bare at...

Det er så fryktelig vanskelig når man glemmer at vinduet står oppe mens man synger med til hele (og da mener jeg hele!) "Honey Honey" av ABBA.

Høyt.

I fistel..

I boxern...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og det er først når sangen er over og du gjør deg klar for å gi alt i "Gimme! Gimme! Gimme!" at du innser at vinduet står på vidt gap.

Og nede på plenen over hekken står naboen.

Med haken i gresset og måper.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

/ Far vel, machomann x-)

* Følg ABBAhjerte på Facebook *

Vi har blitt fotballforeldre!

Så har det altså skjedd. Vi har blitt sånne fotballforeldre! Som står på sidelinjen og heier mens vår lille sønn går i krigen. Med leggskinn, knottesko og egen drikkeflaske.

Tenk det. Vår lille plutt! Ikke lenger en liten fjott i en vippestol, men en stor og fryktet fotballspiller.

I går spilte han sin første cup etter bare fire fotballtreninger og jeg kunne ikke vært stoltere. Det er vel mer sauegjeting enn det er idrett inntil videre, men likevel.

I siste kampen sto til og med noen av jentene fra barnehagen og heiet på sidelinjen. DET var stas det. Altså, hvem bryr seg om pappa når jentene plutselig møter opp? Da ble det plutselig litt ekstra fart utpå der ;)

Jeg husker den tiden så utrolig godt selv. Være med på turneringer, gi alt i kampene, fly etter jentene og bare ha det ball. En fantastisk tid jeg for alltid vil savne. Nå er den endelig i gang for vår eldste kriger og jeg gleder meg til å følge hvert skritt på veien.

sdr

For er det én ting som er klart etter i går, så er det at vi skal være sånne folk som er med. På trening, på kamper, på turer.

For jeg husker selv hvor stort det var når mamma eller pappa fulgte med mens jeg løp rundt på håndballbanen. Det ga en glede og energiboost lik 20 liter Red bull.

Det er viktig med foreldre som stiller opp. Som heier på laget og klapper for dommeren. Som er en del av idretten og heier den frem. For laget, for gutta, for sporten og moralen :)


 

* Følg Fotballhjerte på Facebook *

Hva er barnas middagsfavoritt?

Reklame | Norges sjømatråd

Jeg utfordret frua til duell for å finne barnas fiskefavoritt :)

Det er ikke til å komme unna: Barna liker enkel mat.

Man kan servere så mange dampede tapirlår man vil, men det kan aldri slå en enkel brødskive. Barn vil ha det enkelt.

Mang en gang har vi brukt timevis på kjøkkenet med å lage retter så kompliserte og til de grader fra scratch at vi nærmest spikket stekepannen selv, bare for å ende opp med å varme en wiener i mikroen. Barn vil ha det enkelt.

Så også med fisk. For barn liker fisk, det trenger bare ikke være så fryktelig komplisert.

Fiskekaker på brødskiva er en sikker vinner og fiskepinner til middag er en udødelig klassiker :)

Men hva liker de best av enkle fiskeretter? Det tenkte vi å finne ut, så i samarbeid med Norges sjømatråd og kampanjen "3 i uka", utfordret jeg Christina til fiskeduell. Hvem kan raskt og enkelt lage den fiskeretten som vil slå an best hos barna?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er ikke til å stikke under at tid også er en viktig faktor i en travel småbarnshverdag. Derfor brukte vi det samme tilbehøret og valgte heller hver vår hovedrett.

Tilbehøret ble ovnsbakte rotgrønnsaker og revet gulrot. Enkelt og greit.

Og mens rotgrønnsakene baker i ovnen, kan man jo ta seg en tur på trampolina :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hoppe.
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hoppe!
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ferdig.
 

Christina gikk for fiskeboller i karrisaus, mens jeg... jukset litt. Jeg stakk nemlig innom den lokale fiskebutikken og kjøpte deres absolutt beste koljekaker.

Og det må jeg bare si: Koljekaker høres kanskje ikke spesielt spennende ut, men fy søren så godt! Fløyelsmyk tekstur og en dempet fiskesmak, som gir en veldig barnevennlig rett man virkelig kan forspise seg på.

Og det gjorde vi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Noen liker saus og masse staffasje, andre vil ha den plain ;)
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kuttet i små biter eller..
 


Rett på gaffelen :-)
 

Men hvem vant?

Jeg tror faktisk vi må si at det ble uavgjort. Ett barn likte fiskebollene best, det andre glefset nedpå koljekaker i store jafs.

Selv spiste jeg litt for mange av konkurrentens fiskeboller til å klare å holde meg partisk, haha!


Tommel opp :)
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tommel opp :)
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bueno ;)
 

/ For inspirerende og barnevennlige fiskeoppskrifter, sjekk ut --> "3 i uka"

Advertisement

Ukeshandle eller handle hver jækla dag?

Her i huset prøver vi å ukeshandle. Jo da, vi prøver hver eneste uke, men det skjer jo aldri.

For ukeshandling krever planlegging. Og planlegging krever tid. Tid til å sette seg ned med penn og papir. Og det er bortimot det verste jeg vet.

Sitte på hver sin side av kjøkkenbordet som om det var et politiavhør og prøve å komme opp med middager og innkjøp for en hel uke. Jeg vet det er fornuftig og jeg vet det er lurt, jeg takler det bare ikke. Får helt jernteppe og kommer ikke på annet enn "pølser og lomper, også taco på fredag".

Så da blir det å handle litt her og litt der stort sett hver eneste dag. Handlelapper med 5 ting på. Som jo selvfølgelig er både dyrere, dummere og langt mer tidkrevende enn å bare sette seg ned og skrive en skikkelig liste.

Men jeg får meg bare ikke til å gjøre det. Jeg vet jeg burde, men jeg orker ikke. Til Christinas store frustrasjon. Vi må ha snakket om å komme i gang med ukeshandling en million ganger, men like jævlig klarer jeg å lure meg unna hver eneste gang.

For hver gang vi skal sette oss ned for å skrive liste, søndag kveld som avtalt, er det plutselig noe annet jeg må. Noe superviktig, noe som ikke kan vente. Skru i en lyspære, gå ut med søpla, lufte Teo eller ringe muttern. Du vet, ting som absolutt IKKE kan vente.. ;)

Og det er faktisk utrolig frustrerende. Det er litt som å ta tran: Jeg vet jeg burde, men jeg kommer liksom ikke i gang.

Men til helgen har Christina bursdag, så kanskje jeg bare kan legge bort tankene om en rådyr diamantring og heller gi henne 20 gavekort på "Planlegging og ukeshandling".

For som alle vet; veien til en kvinnes hjerte går gjennom husarbeid ;-)


(Det første bildet jeg sendte av meg selv til Christina 😅✌️)
 

/ Hva gjør dere - én tur i uka eller to om dagen?

Hilsen frustrert impulskjøper ;-)

Kjærestetur til helgen!

Det skal bli så kos!!

For til helgen skjer det ting. Ikke bare har frua bursdag, men vi har også vårt første jubileum som mann og kone! 1 år som ektepar i gamledager og sånt må jo feires! 🎉

Derfor reiser vi bort noen dager. Ikke langt og ikke lenge, men bort. For denne helgen markerer også at det har gått et helt år siden vi gjorde noe uten barna på slep.

For med unntak av en rask overnatting i Oslo i ny og ne i forbindelse med møter o.l. har vi faktisk ikke gjort noe uten barna på evigheter.

Og vet du, det trenger man faktisk. Trenger å reise bort og bare være to. Trenger ikke være 4 uker på Maldivene, et par dager hvor som helst er egentlig mer enn godt nok.

Bare et par dager vekk fra hverdagen for å feire kjærligheten. Glemme de der hjemme og kjenne litt på savnet. Gjenoppdage gnisten og bare være sammen.

Ikke ett barn i hvert buksebein og yoghurt i håret, bare du og jeg og vi to på tur. Holde i hånda og ligge i skje. Bestille frokost på rommet og leve i en boble.

Skal bli fint det <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

/ Du och jag, lille fisering <3

Sykkel, skog og småttiser

Det føles som i går at vi skiftet bleier på dem. Gråting og gulpekluter, vippestol og gråt.

I dag var vi på sykkeltur og koste fletta av oss.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ikke akkurat Tour de France, men et godt stykke likevel. Og det er utrolig å se hva barn får til bare de har virkelig lyst!

For lukter det av mat de ikke har veldig lyst på fra kjøkkenet, kan det ta det et årsverk i tid og energi bare å få dem fra stua til spisebordet. Men spenn på dem en sykkelhjelm og ta med noe godt i sekken, så skal du se de sykler baklengs opp Mount Everest x-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og sånn cirka det gjorde vi i dag. La ut på en god sykkeltur, før vi tasset noen meter inn i skogen for å slå oss ned på en rasteplass og nyte skogens ro. Og litt medbrakt :)

Det er så fint å legge ut på sånne små turer med barna, for da får man brent av masser av både tid og energi. Barna kan løpe rundt i skogen og finne på haraball, mens vi voksne kan ligge som slanger på en stein i sola og bare ta det inn. Lukten av skog, en fornemmelse av ro, litt tid til å bare være sammen.

For hjemme kan det ofte bli litt stress på sånne dager. Hvis man ikke kommer seg ut, blir man utrolig huslei og kjenner at veggene kryper innpå deg. Til slutt får man helt klaus. Må ut, må finne på noe, må bruke kroppen, og ute i Guds frie kan man puste fritt :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så det har vi gjort i dag. Kost oss ute og hatt det som plommen. Og det beste av alt: Etter en sånn dag, med sykling og sol og herjing og lek, blir barna helt utslitt og veldig enkle å legge.

Eneste ulempen.. det gjør pappa også ;-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Med vennlig hilsen,
Sovnet 3 sider ut i Peppa Gris x-)

Hva gjorde man med tiden før?

Søndag morgen og jeg sitter i sofaen. Klamrer meg til kaffekoppen som et tre i en tornado. Litt for tidlig. Gi kaffen tid til å jobbe, det blir nok en bra dag skal du se.

Men mens jeg sitter her og blunker en kort natt ut av øynene, slår det meg at jeg aldri blir helt klok på hva jeg brukte helgene til før jeg fikk barn.

Tanken om å stå opp kl. 07 på en søndag ville høres ut som ren tortur. Altså, virkelig. Alt før kl. 10 er forbeholdt arbeidsdager. Det er søndag, det er helg. Vi står da ikke opp før folk har kommet seg hjem fra kirken.

Helgene var ment for avslapping og egentid, men jeg rakk jo aldri noe. Så hva gjorde jeg? Det husker jeg faktisk ikke, men det var ikke stort. Bare laffet rundt og trodde jeg var travel.

Enda verre var det på ukedagene. Ingen tidkrevende hobbyer eller noe, men jeg husker at jeg tenkte at jeg aldri i verden ville ha tid til barn. Jeg som hadde så lite tid til overs! Når skulle jeg få tid til å trene? Henge med venner? Slappe av? Leve?

Kanskje det er derfor man står opp så gudsjammerlig tidlig i helgene, for å rekke alt man skal og enda ha en glipe av tid til seg selv.

For i dag skal vi ut på sykkeltur med familien, vi skal ha familie på besøk, leke i gata, spille fotball og ørten andre mini-prosjekter som fyller opp en dag. Og vi har all tiden i verden.

For søndag hjemme er en dag full av tid til barna. Bare gi kaffen litt tid til å jobbe ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

/ God søndag! 😊

Peter løper for livet!

Endelig kan jeg avsløre mitt største og viktigste prosjekt for i år! :-)

Det er ikke til å legge skjul på at jeg brenner for Stine Sofies Stiftelse og den fantastiske jobben de gjør for en barndom uten vold.

Men det er et vanskelig tema å skrive om og jeg har innsett at jeg ikke kan fortsette å lesse dere ned med triste historier om grusomme skjebner hver gang jeg ønsker å hjelpe.

Det er bare mange ganger man klarer å ta inn et grusomt budskap før man ikke orker å høre mer. Men jeg vil hjelpe! Jeg vil bruke min stemme for å støtte de som trenger det mest.

Og nå tror jeg endelig jeg har funnet den perfekte måten å gjøre det på!

I september skal det nemlig avholdes et løp som heter No Finish Line. Dette er et veldedig arrangement der hvem som helst kan delta.

Løpet foregår på Rådhusplassen i Oslo og for hver runde man løper (800 meter) donerer sponsorene av løpet hele 10 kroner til Stine Sofies Stiftelse.

Og i det løpet tenker jeg å gi ALT!

Jeg mener virkelig alt. Løpe til jeg rett og slett kollapser. Ødelegge meg helt for de som har fått livet sitt ødelagt.

Dette innebærer først og fremst at jeg må løpe meg opp noe helt vanvittig, for akkurat nå har jeg minst 10-12 uønskede kilo med pølser og lett-øl å dra på. Men jeg har også større planer!

Jeg ønsker blant annet å auksjonere bort kroppen min bit for bit til bedrifter som ønsker å støtte initiativet. Vi snakker da om reklameplasser rundt om på hele kroppen, så betales det en viss sum for hver runde jeg klarer å gjennomføre.

De får god reklameplass og et bevis på at de støtter en viktig sak, og jeg får samlet penger.

Jeg ønsker også å starte en fundraiser på facebook, der de som vil kan donere valgfritt beløp for å pushe meg videre.

Selvfølgelig håper jeg å inspirere så mange som mulig til å bli med på selve løpet, men jeg har ikke tenkt til å mase og kjefte folk opp av sofaen.

Jeg vil heller ofre hud og hår for å komme meg i tidenes løpeform og finne på mange rare sprell langs veien.

Og jeg gleder meg så sinnssykt! Så håper jeg dere vil være med på reisen og hjelpe meg med å gjøre dette til tidenes beste fundraiser :)


 

/ High five og god hælj!

Hva skulle jeg gjort med en milliard kroner?

I dag hørte jeg noe sykt på radioen. Et bettingselskap har utlovet en premie på én milliard kroner (1 000 000 000 kroner!!) til den som klarer å gjette riktig resultat på alle kampene i sommerens fotball-VM.

Alle som noensinne har spilt på tipping vet hvor vanskelig det er å få 12 rett, så sjansene for å prikke inn 100% rett på 64 kamper er ganske marginale. Men likevel: Det kan skje.

Og det fikk meg til å tenke: Hva ville jeg brukt 1 milliard kroner på?

Rich businessman showing off his money
Licensed from: phovoir / yayimages.com
 

Til å begynne med høres det fantastisk ut. Jeg kan kjøpe alt. Absolutt alt! Jeg kan nedbetale lån for alle i familien, jeg kan gi penger til veldedighet og venner som trenger. Jeg kan kjøpe meg en luksusbil eller 40 om jeg vil. Båt, privatfly og bestillingspizza resten av livet.

Men så tenker man litt mer over det. Hadde jeg blitt lykkelig? Altså, virkelig: Hadde penger gjort meg lykkelig? Jeg tror ikke det. For det er som det tyske techno-bandet Scooter så vakkert sang det på slutten av 90-tallet: "The chase is better than the catch".
 

Ja vel, så hadde det vært fint å aldri måtte bekymre seg for regninger igjen, men jeg tror faktisk at livet hadde blitt litt kjedeligere. Litt mettet. For det er jo jakten og sparingen for å få råd til noe som du deretter verdsetter fordi du har ofret, spinket og spart, som gjør det spennende.

Jeg husker jo hvordan det var å vaske huset for luselønn og jobbe deltid med å flippe burgere på McDonalds for å få råd til nye roller blades.

Der og da føles det kanskje ikke så spennende, men du har et prosjekt, du jobber mot et mål. Du er motivert, engasjert og gira. Ser for deg målet i det fjerne. En kliss ny sykkel, en 2-ukers til Hellas eller iPhone X9 ultra mega. S.

Med alle pengene i verden kan du kjøpe 50 sykler uten å blunke. Er det noe moro da?

Rich man
Licensed from: Hasenonkel / yayimages.com


Da jeg studerte på BI husker jeg en foreleser fortalte at amerikanske forskere hadde utført et eksperiment der man ga testfamilier penger for å måle lykkefølelsen. Først fikk de en sum og lykkefølelsen økte. De fikk betalt regninger, de fikk nok til mat.

Så fikk de mer penger og ble enda litt lykkeligere. Kunne kaste pengebekymringer til side og begynne å spare til bil. Så fikk de litt til og litt til, helt til det stoppet opp. Lykkefølelsen sluttet å øke. Og det lå på rundt 700 000 kr i året.

Det var altså summen der lykkefølelsen ikke ble høyere enn hvor mye penger man kastet på dem.

Og det synes jeg er litt fint å tenke på, for det betyr jo at den daglige kampen vi alle kjemper for å tjene til livets opphold er den som driver oss videre. Jakten på å få dekket våre behov. Hadde du ikke lenger hatt den gulroten som henger foran deg, holder deg sulten og jager deg videre, hadde du blitt mettet og lei.

Så skal jeg selvfølgelig ikke takke nei om milliarden tikker inn på kontoen, men jeg innser at jeg også lever godt og lykkelig uten. Og det er jo nesten bedre :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

/ Hva ville du brukt 1 milliard kroner på?

Teo på modelloppdrag

I det siste har jeg lurt litt på å investere i et nytt kamera.

De vi har nå tar ganske fine bilder altså, men likevel kommer jeg ikke over tanken på at jeg gjerne skulle sparket det opp enda et hakk.

Så har det seg sånn at vi har en god venn borti gata som er fotograf, og hver gang han tar i et kamera blir det magi. Altså, virkelig!

Han tar de mest fantastiske bilder og det gjør meg selvfølgelig kjempemisunnelig.

Som fotografer flest vil han antakeligvis si at det ikke kommer så mye an på kameraet, som personen som holder det. Og det stemmer jo selvfølgelig, på samme måte som at man ikke blir verdens beste fotballspiller bare man kjøper dyre sko og verdens beste ball.

Men likevel har jeg spekulert i om det ikke kan ha litt med utstyret å si også. Man ser jo tross alt sjeldent proff-fotografer med engangskamera ;)

Derfor spurte jeg ydmykt om jeg kunne låne et av hans kameraer i dag og knipse noen raske bilder.

Og det har jeg gjort i dag.

Grunnet plutselig tidsnød ble jeg nødt til å nøye meg med et raskt foto-oppdrag rett borti skogen her. Og siden Christina var opptatt og barna i barnehagen, inviterte jeg med meg en av familiens mest fotogene skapninger.

En mann som ikke trenger noen introduksjon.

Med en raff frakk i fine farger og en topptrent snute for godbiter og pølsesnabber.

Teo :)

Så her følger en liten bildeserie fra vår lille fotoshoot i skogen.

Uten forkunnskaper og liten tid til å bli kjent med kameraet, ble det mange bomskudd og feil innstillinger, men jeg synes likevel vi fikk til ganske mye fint på veldig kort tid :)


 

/ Godkjent? 🐶👍

* Følg Teohjerte på Facebook *

Topp eller bunn?

Hvilken del av rundstykket er du?

Dette er ganske utvilsomt det rareste innlegget jeg kommer til å skrive på en stund, men etter å ha diskutert dette heftig innad i familien, må jeg bare finne ut om det finnes flere.

For noen mener tydeligvis av bunnen av rundstykket er den beste halvdelen!

Og det er jo galskap?! Alle vet jo at toppen er det som gjelder. Der har man alle de herlige kornene på toppen og skorpen er langt mer knasete og sprø. Dessuten får man ofte mer innmat i toppdelen.

Samtidig er jo bunnen langt mer stabil. Man kan lesse på langt mer pålegg uten å måtte bekymre seg for at det skal velte og sende syltetøyet på fri ferd utover kjøkkenbordet. Bunnen har heller ikke all pynten som toppen har, hvis man ikke liker sånt.

Dessuten, hvis man egentlig liker pålegget best, så vil det ofte være mindre brødstoff å gnage seg gjennom i bunndelen enn toppen.

Men likevel.. det er galskap.

Det blir som å si at vanilje er den beste delen av tress-is (tricolor), at lompe er bedre enn pølsebrød, og at te er bedre enn kaffe. Og en sånn verden kan vi ikke leve i. Visse ting må være hellige, selv i et samfunn der snart ingen lenger bryr seg om å bruke "i forhold til" riktig eller skille mellom uttalen på kjede og skjede.

Men jeg har tatt feil før. Det finnes jo faktisk de som mener at dorullen skal henge med papiret inn mot veggen og at man skal smøre pålegget på forsiden av knekkebrødet.

Så bare for å ende denne debatten én gang for alle: Kan jeg få noen stemmer for hvilen del av rundstykket som er best?

Jeg mener at toppen er en soleklar vinner og at bunndelen er for lurendreiere og sjarlataner. Eller?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

/ Innspill mottas med takk 😆

Når barna plutselig vinner

Det skjedde i går. På den store fridagen og greier.

Jeg som trodde vi skulle kose oss.

Skulle bli vår dag dette, men isteden skjedde det uunngåelige. Det jeg har gruet meg til en stund.

Og det skjedde under en runde Villkatten.

Bare jeg og barna, alle tre på gulvet, spilt en million ganger før. Tenkte vi kunne mikse opp reglene litt, så vi spilte de to mot meg. 2 mot 1 er feigt, men jeg er tross alt stor, tøff, klok og flink. De er sjanseløse.

Men så skulle altså dette bli dagen. Dagen for det store nederlag.

Dagen da pappa tapte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For uansett hvor hardt jeg prøvde: Jeg klarte ikke å slå dem.

I starten ble jeg bare imponert over hvor raske de var, skremmende raske egentlig, men da jeg for alvor skrudde opp tempoet for å vise dem hvor David kjøpte ølet, innså jeg raskt at jeg var som en hestekjerre i et formel-1 løp.

Jeg som skulle være så flink og smart og best, jeg var sjanseløs. Rakk ikke engang å komme lenger enn til "Jaha ja, her ser vi altså en pølse i brød. Den er lysebrun og rett i formen, så da får vi lete etter ting som er ly-"

...før jeg hørte "VILLKATTEN!" fra apegjengen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men det er bra det. Kjempebra! For barna skal jo helst passere foreldrene før eller siden.

Derfor er jeg bare glad på deres vegne og absolutt ikke bitter. Ikke i det hele tatt, faktisk.

Så etter barnehagen i dag tenkte jeg vi kunne konkurrere igjen. Morsomt med konkurranser da.

Men det blir nok ikke Villkatten igjen.

Nei, denne gangen tror jeg heller vi går for... benkpress.
 

✌️😅

Superenkel Sushiburger!

Reklame | Norges sjømatråd

I dag kom jeg på en kjempeidé!

For sushi er godt og hamburger er godt, så sammen må de jo bli dynamitt?!

Det var i hvert fall tanken da jeg serverte middag i dag.

Tipset fant jeg på 3iuka.no, men der lagde de fiskeburger med stekt fisk. Hvorfor ikke helt rå?

Barna mine er ganske sære i matveien, men heldigvis elsker de sushi. De er også fryktelig glad i hamburgere, så hvorfor ikke kombinere det beste fra to verdener til én spennende rett?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Med kulinarisk sans som en blind pungrotte tok jeg ingen sjanser på tilbehøret, men fulgte oppskriften på Fishburger fra "3 i uka" slavisk.

Det var nok lurt, for der fant jeg blant annet en dressing jeg aldri har hørt om før: Fetakremost!

Bare å blande créme fraîche og fetaost, så har du en enkel dressing med et herlig særpreg. Høres kanskje rart ut, men smakte helt nyyydelig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som småbarnsfar har jeg for øvrig lært at det alltid er greit å ha et ekstra ess i ermet.

Derfor lagde jeg også en alternativ hamburger med butikkjøpt fiskeburger, i tilfelle sushiburgeren skulle bli for nytenkende for de små apekattene ;-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og ganske riktig, barna fikk raskt hver sin favoritt. Lillesnuppa slukte sushiburgeren rått (100 ordspillspoeng, takk), mens eldstemann ga en stor tommel opp for butikkburgeren.

Det i seg selv er ganske vanvittig, for han trenger gjerne to tre åttisyv forsøk før han liker noe nytt, så en stor stjerne i taket til fiskeburger der :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så takk til 3iuka.no for en spennende og enkel oppskrift som gikk rett hjem hos hele familien.

Fisk er rett og slett DIGG, og det kommer fra en fyr som var livredd for å spise fisk i over 30 år!

Så ta meg på mitt ord: Sving innom 3iuka.no og prøv deres superenkle oppskrift på Fishburger. Kanskje får dere en ny middagsfavoritt i heimen dere også :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Oppskrift fra 3iuka.no

AdvertisementFølg @pappahjerte på Instagram