hits

mai 2016

Alt som har gått ræva

Greit, dere har lest snikskrytet og alle de fine innleggene. Her er alt som har gått ræva ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

I morgen reiser vi tilbake til brunost og fenalår, og da passer det fint å runde av ferien med et innlegg om alt som ikke har gått helt etter planen. Du vet, alle de tingene jeg selvfølgelig ikke har skrevet om i de andre innleggene ;-)

 

 • Vi starter allerede før selve ferien, da vi bare noen dager før avreise innså at passet til plutten hadde utløpt! Ord kan ikke forklare stressnivået som veltet innover Vestfold den dagen, men heldigvis oppdaget vi det tidlig nok til at nødpass ble stablet på plass i tide til avreise.
   
 • Som bringer oss til flyturen ned. Du vet den følelsen når du VET at alle rundt deg i flyet tenker: "Men for guds skyld a mann, kan du ikke bare få den helsikes ungen til å holde kjeft?!" Vel, det ble litt av det. Ikke så mye, men nok til at far fikk svettet av seg noen kilo ;-)
   
 • Den aller første dagen sparket jeg foten inn i en marmortrapp mens jeg trippet opp trappen med lillesnupp på armen. Sparket revnet opp huden under et par tær, var intenst vondt og aldri før har jeg vært så nære på å miste lillesnuppa rett i bakken.
   
 • For noen dager siden fikk lillesnupp den fjerde barnesykdommen. Trodde først det bare var litt feriesjokk, men neida. Intens feber etterfulgt av røde prikker og hele det løpet der. Gikk med et par netter der gitt. Skal ikke klage, madammen tok støyten og sikret seg dermed 50 000 bonuspoeng :-*
   
 • På vår dagstur til Malaga, gikk sålen på favorittsandalene til frua opp i liminga. Dette resulterte i at vi sto alle mann og drøvtygde tyggis til den store gullmedaljen, før vi klasket alle kladdene sammen og dyttet de inn mellom sandal og såle. Det fungerte utmerket, selv om det tøyt hvit gugge ut fra alle kanter av sandalen etterpå ;-)
   
 • Da vi var på stranda i dag, sto det plutselig en engelskmann og tisset i sanden typ 1 meter fra hodet mitt. Jeg ble selvfølgelig lettere sjokkert, men ikke like sjokkert som foreldrene, som kom løpende til! Det hører med til historien at engelskmannen må ha vært pluss minus 4 år ;-)
   
 • På samme strandtur, bare halvtimen senere oppdaget jeg at noen hadde bæsjet midt på strandhåndkledet vårt! Jeg nevner ikke navn, men jeg har mine mistanker om at det er en liten frøken som skylder pappa en stor julegave i år ;-)
   
 • I dag var vi på shopping på et kjøpesenter i nærheten og han sjarmerende kisen som solgte tørket frukt og godteri klarte å loppe meg for en formue. Jeg som bare skulle ha en liten snack til plutten, endte plutselig opp med tørket frukt til over 250 kroner! Da er det godt man har sultne barn ;-)
   
 • Jeg hadde store planer om å briljere med spanske fraser i ferien, men det har ikke blitt stort mer enn å peke på mine tørre pommes frites og spørre kelneren "Vil dere ha dip?" og selvfølgelig fortelle vaktmesteren her på huset at "Poteten er vekk!"
   
 • Toppbildet er for øvrig fra en dag da lillesnupp plantet absolutt hele ansiktet i sanden så til de grader at hun helt sikkert kommer til å tygge på småsand til langt uti oktober.
   
 • Sist, men absolutt ikke minst: Badeshortsen. Den som satt så fint i fjor. Den med de kule fargene. Den som seriøst har blitt så liten at jeg ikke vet om jeg skal kalle den hotpants eller pølseskinn.

 

Men sånn bortsett fra det, har det vært en magisk ferie full av moro, men det har jeg sikkert skrevet nok om allerede, hehe. Selv om det alltid er kjipt å pakke sammen på tampen av en fantastisk ferie, skal det bli litt fint å komme hjem også. Norsk sommer, våt asfalt, godt springvann, jordbær, brunost og Teo som har vært på feriekoloni hos svigers.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takk for denne gang!

 

/ Sayonara, señoritas, pajaros y chorizos!

For alle de trivelige innleggene fra resten av ferien --> Les mer her!

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Hele ferien i ett bilde

Det sies at et bilde kan si mer enn 1000 ord, og dette bildet oppsummerer store deler av ferien og sommergleden i bare ett knips.

Og rundt alt jeg hadde tenkt til å skrive om glade badedager, strandkos og solkrem, skyggelunsj på strandkafé, bading, strandlek og "kaste stein i bøtta"-konkurranser, innser jeg at dette ene bildet gjør hele jobben for meg :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Vamos a la playa!

Les også: "Min sleipe lille bestevenn"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Sverdkamp og barnebruder

Spanjoler er noen skikkelige jålebukker, men at det skulle bli drøyt, var jeg ikke klar over.

 

Man dancing spanish dance in red clothing

 

For spanjolene er kanskje noen tøffinger, men når de først skal pynte seg, sparer de ikke på godsakene!

Og det hadde jo vært fint om noen kunne advart meg om dette på forhånd, for da vi satt på en fortauskafé og spiste is i går, satt jeg brått isen i halsen. For der, på den andre siden av gaten, kom det helt plutselig en helt vanlig barnebrud! Fullt oppsminket i brudekjole og høye hæler, og ikke en dag over 10 år!

Ved siden av henne kom brudgommen i stivpyntet dress og vannkjemmet hår. Bak dem kom enda flere bruder og matchende brudgommer og foreldre som gikk stolte og kry ved deres side.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Jeg skulle akkurat til å brøle ut: "Men hva fa...", da mamma og pappa brøt inn og fortalte at dette var en slags spansk konfirmasjon eller noe. Det er bare at når det først er fest, er spanjolene noen skikkelige jålebukker.

Og det var vel egentlig like betryggende som det var urovekkende, for det var fortsatt rimelig sært å se småjenter i brudekjole og full partysminke komme tassende nedover gata. Men men, er det fest så er det vel fest da. Det er uansett bedre lisseslips og skinnvest ;-)

Og ikke minst gir dette også en etterlengtet forklaring til disse skoene som vi fant i en butikk i går:

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Høye hæler til baby? Fest er fest, sa folk ;-)

 

Etter at sjokket hadde lagt seg, var det tilbake til huset for fortsette der vi slapp etter frokost, med å kjempe med nebb og klør i en intens sverdduell. Reglene er enkle: Forsvar deg selv og fedreland med nebb og klær, for den som mister sverdet i bakken får en smekk på rumpa, haha!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En garde!

 

Jeg vet at det for tiden raser en debatt hjemme om barn skal få leke med våpen eller ikke, men selv er jeg ikke i tvil. Når man er omgitt av spanske jålebukker på alle hold, velger jeg lett å trene opp barna i alle former for selvforsvar.

For nåde ham som banker på døra her for å kle opp barna mine i bryllupskjole og partysminke. Han kan forvente seg to kampklare barn og minst tre kraftige smekk på rumpa ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

What do we say to death? Not today.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I´m hit! Officer down, officer down!

 

/ Buenos nachos, señorita!

Les alle innleggene fra ferien her :-)

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Soloppgang og fuglesang

De siste dagene har plutten mast hver eneste dag om at han vil stå opp midt på natta for å få med seg soloppgang.

Det begynte den kvelden vi fikk besøk og plutten fikk høre at de skulle sitte oppe på takterrassen og få med seg solnedgangen. For det ville han også, men da hadde Christina sagt at han heller fikk få med seg soloppgang en dag. Men da måtte han i så fall stå opp midt på natta, for den er så tidlig om morgenen. Sa Christina med et slags håp om at det ville ha en avskrekkende effekt... Men neida.

For siden det har tanken om soloppgang blitt en slags besettelse for ham. De siste par morgener har jeg våknet av sutring, klaging og/eller gråt, når han våkner og ser at sola allerede er oppe. Og sånn kan vi jo ikke ha det.

Så i dag hadde jeg satt alarmen til å gå av kl. 06.45, for å rekke å være på takterrassen til soloppgang kl. 07.00. Og der var vi på plass noen minutter før startskuddet gikk. Parat i hjørnesofaen med yoghurt, sjokolademelk og et par kosedyner attåt.

Som en hyggelig bonus viste det seg at farfar også ville være med, og vips var vi tre. Alle gutta med noe godt i koppen, klar for å hilse solen velkommen til en helt ny uke.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

To trøtte typer klare for litt sol.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Farfar på plass med kaffekopp og høy sokkeføring :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Litt Snacks n supplies hører med ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kom så, du varme kompis, vi er her for å hilse deg velkommen til en kliss ny uke.

 

Sakte men sikkert begynte det å lysne til, og da de første strålene tok tak i takbjelkene, ble det fest! Plutten spratt rundt som en lystig valp, mens fuglene sang spanske russesanger i kor. Og en bedre start på uka enn det, skal du lete lenge etter :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En trøtt syvsover dukker frem fra horisonten.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De første strålende gjør sin entré.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og drueplanta bare: "Oh yeeeeah, gimme that sun!"

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bare sånn middels fornøyd.. ;)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til slutt dukket til og med lillesnupp opp for å ta en titt.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og DER var dagen i gang :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pis på jord :)

 

/ God ny uke, folkens!

Les også: "Hva med is til middag?" (Christinas herlige innlegg om hva som skjedde under middagen i går, hihi)

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Dagens gullkorn - Klokketårnet

Klokken er 09.00 og vi er på vei tilbake fra bakeren. I posen henger baguetter og dingler. Og sjokolademelk. Helt greit det, er jo søndag og ferie, tross alt.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Plutselig plinger og plonger det så høyt at gudene skvetter fra landsbyens klokketårn. 9 slag, og alle kan høres over hele bygda. Sikkert i mils omkrets. Og for oss som står bare få meter unna, rister trommehinnen som et ospeløv.

Vi tasser videre og plutten er veldig nysgjerrig på hva det var for noe rart. Både pappa og jeg begynner å legge ut om timer, klokker, tidspunkt og klokketårn. Om hvordan tårnet er fra gamledager da ingen hadde klokker og alle var avhengig av klokketårnet for å vite hvor mye klokken var. Om at den slår antall timer på dagen hver hele time, men i tillegg slår ett slag kvart over, to slag halv, tre slag kvart på. En smart innretning og slik har den slått fire ganger i timen, hver time, i mange hundre år.

Han blir helt stille. Han har sett det høye tårnet, han har fått informasjonen, nå gjelder det bare å prosessere det hele. Og det gjør han. Jeg kjenner ham godt nok til å vite at når han blir stille på den måten, så tenker han så det knaker. Og det går rundt et halv minutt før han gir lyd fra seg.

Jeg skal akkurat til å forklare enda mer hvordan det hele henger sammen, idet han plutselig avbryter meg. Og da kommer det. Dagens gullkorn.

- Men pappa?

- Ja?

- Hvordan klarer de det da..?

- Å ringe i klokkene i tårnet?

- Ja... Men... Er de monsterstore?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Små hoder har store tanker, de også :-)

--> Les flere gullkorn fra plutten

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Dagens beste bilde!

Jeg elsker dette bildet! Tatt mens vi spiste lunsj i dag, midt mellom shopping og is i Torre del Mar.

Det er liksom det perfekte øyeblikksbilde for når underskudd blir til overskudd. Når man har gått rundt med tomt batteri litt for lenge, men lunsjen endelig sparker inn.

Når is, mat og eplejuice, blir til energi og ablegøyer, og en slapp plutt blir en livat apekatt igjen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Good times :-)

Alle innleggene fra ferien finner du her --> Familien Klonk på tur

* Heng ut med Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Poteten er vekk!

I dag hadde jeg min første spanske samtale, og vel.. den gikk vel ikke helt etter planen..

 

Art. Funny potato on a blue background

 

Tidligere i dag satt jeg og skrev på et blogginnlegg, da det plutselig ringte på døra. Mamma og pappa hadde tatt med barna til en lekeplass i nærheten, og Christina løp opp trappen som en lyssky gnager så fort det ringte på. Så da var det bare meg igjen.

Etter at vi var her for nøyaktig ett år siden har jeg tenkt at det hadde vært fantastisk å lært seg litt spansk. Og jeg har prøvd litt, men etter noen podcaster og et par runder med en språkapp, stoppet det ganske raskt opp i høst. Selv om jeg kom godt i gang, kom jeg meg ikke over den første humpa og ble stående igjen på apenivå.

Men likevel, da det ringte på døra i dag hadde jeg to valg: Late som ingenting og ikke åpne døra, eller manne seg opp, åpne døra og la det stå til.

I et lite øyeblikks panikk tenkte jeg at jeg tross alt hadde lært meg noe spansk, og gikk for sistnevnte.

Jeg åpnet døren.

Det var vaktmesteren.

Før han fikk ytret et ord, tenkte jeg at det var like greit å forklare først som sist at fattern var borte og at det dermed ikke var noen spansktalende folk igjen i huset.

Og slik ble det at jeg slo ut med hendene i en oppgitt mine og fortalte ham i fullt alvor:

- "Min potet... er ikke her."

Han så på meg som om han så på no rart. Så brast han ut i latter. Viser seg at det er forsvinnende liten forskjell på ordet for pappa og potet. Og jeg tok feil.

Heldigvis lot han tvilen komme tiltalte til gode, og svarte med smil og karslig klapping på skulderen. Så buset inn for å hente den gamle vaskemaskinen, uten å snakke noe særlig mer om poteter. Tror jeg da i hvert fall, gudene vet hva han pratet om egentlig, for han bablet i vei som en foss og jeg svarte bare si og bien til han var ute av døra igjen.

Får nok terpe litt på spansken i kveld i tilfelle han kommer tilbake, men bare for å være på den sikre siden skal jeg legge klar en potet i gangen ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Papa es aqui!

Les også:

- Fruas "supertriks" for ødelagte sandaler: "Skrotnisse på tur"

- Reiserapport fra Malaga: "Malaga og bursda´"

* Bli med på reisen --> Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Malaga og bursda´

I dag har vi feiret verdens beste muttern med improvisert bursdagsfeiring og dagstur til Malaga. Dagen startet med bursdagsfrokost med de fineste gaver det lokale supermarkedet kunne by på (vin og sjokolade), og deretter gikk turen til Malaga by for en hel dag full av yoghurt-is og shopping.

Til daglig bor vi i en bortgjemt liten bygd utenfor allfarvei, så det var nesten snålt å se turister igjen, ikke minst huske at vi faktisk er turister selv. For det er lett å glemme når man ellers er milevis unna noen som kan et eneste ord på engelsk, men når man plutselig vandrer blant Starbucks, Mækkærn og restauranter med tysk/engelsk/spansk meny og skyhøye priser, føler man seg fort som bønder i byen igjen.

Men sånn bortsett fra det, en helt fantastisk by og en helt knall dag med mange nye opplevelser. Vi har spist nydelig yoghurt-is på den store plassen, sett sure nonner, besøkt mathallen, prøvd tørket hibiscus-blomst, spist tapas og besøkt Malagas eldste bar og mye mer.

Rett før leggetid i kveld hadde plutten og jeg vannkrig, og vi fant ut at det også var veldig moro å leke sverdfekting med vannpumpelekene, så det skal vi fortsette med i morgen. Jeg lovet ham faktisk å gjøre det så fort vi sto opp. Håper ikke han husker det. Litt tidlig med vannkrig kl. 07.00, kjenner jeg ;-)

Men nå er det bursdagsfeiring for voksne og røverhistorier på takterrassen, så da er det bare å si god helg og nyt bilder fra dagens strabaser :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hipp hurra for mamma! (improvisert bursdagskrone..)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva kan det være, hva kan det være?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spent gutt på vei mot det han trodde var et hus laget av gelé ^_^

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingen kommentar.. x-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lillesnupp ute og poserer for spanske caballeros.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plaza de la constitución, Malaga

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvis du noensinne skal til Malaga: Smöoy yoghurt-is i nærheten av Plaza de la constitución. Oh. lord!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elsker sånne fasader <3

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Besteforeldrerulling ^_^

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Malagas eldste bar (og nåværende turistfelle..)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herr og fru på tur :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

"I <3 turtle girl"

 

/ Hipp hurra for muttern :-)

OBS OBS! Hele dagen er godt dokumentert på Snapchat, så husk å sjekke ut Pappahjerte på Snapchat med det samme :-)

Les også: "Når det kribler i føttene til svigerfar" (feriemoro fra frua)

* Følg Pappahjerte på Facebook *

Krydder, sekk og kritthvite legger

I dag har vi gjort det mest turistete to mennesker kan gjøre: Dra på marked med ryggsekk og kritthvite legger.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå snakker vi! #meloner

 

Jeg vet ikke helt hvorfor, men er man først i utlandet så må man liksom på marked. Det er som å spise soft-is på Aker Brygge eller synge karaoke i Japan - det hører liksom til. Og i dag fikk frua og jeg et par timer fri fra barn og bleier, for å bare loffe rundt. Mest på må-få, men man vet jo aldri.

Men i det bugnende utvalget klær fra 80-tallet, sexy undertøy for pensjonister og fisk i bøtte, var det ikke så fryktelig mye å skrive hjem om. Med unntak av frisk frukt og grønnsaker i mengder, og sånt er jo aldri feil. Dessuten fant vi et artig lite trespill til ungene, så med sekken full av frukt og leker, så vi oss fornøyd og satt snuta hjemover igjen.

Hadde selvfølgelig lyst til å kjøpe med litt krydder og artige urter, men jeg har blitt svindlet såpass mange ganger på krydderkjøp før, at jeg lot det passere denne gangen. La oss bare si det sånn at hvis du tror du kjøper safran på et marked, så gjør du stort sett aldri det ;-)

I hvert fall ikke hvis du stiller opp med ryggsekk og kritthvite legger.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fargeblind rød chili og brente agurker - yum!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eeeh... ehm.... creeeepy!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frua på jakt etter varp.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og nesa bare: Hello!

 

Eh, njæææ... litt mett, kjenner jeg.

 

Kjenner ikke til disse grønnsakene, men ser sjukt godt ut.

 

/ Un espejo largo, por favor

Les mer fra ferien: "Avreise, sitrongtrær og tyggis"

* Følg ferien på Snapchat --> Pappahjerte og Følg Pappahjerte på Facebook *

Hvem tok det beste bildet?

Stemmene er talt opp og resultatet er klart: Hvem vant den store bildeduellen?!

 

 

I forrige uke la jeg ut en artig liten bildeduell mellom onkel Stette og meg, om hvem som kunne ta det fineste sommerbilde mens vi var ute på trilletur med lillesnupp og Christina. Og responsen har vært helt enorm!!

Over 3500 stemmer har rent inn og jeg er bare så utrolig takknemlig for alle som har tatt seg tid til å vurdere og stemme frem sine favoritter, så tusen tusen takk til alle som har deltatt i duellen :-)

Men nå...

Trommevirvel...

Hvem tok det beste bildet?

Etter at alle stemmene er talt opp, ser fordelingen av slik ut. Som man kan se, er det ett bilde som stikker seg ut med over 25 % av stemmene!

 

 

Og vinnerbildet...?

Ja, jeg hater å måtte innrømme dette, men vinnerbildet er tatt av ingen ringere enn Mr. Onkel Stette og ser slik ut:

 

1. plass!

 

Selv om jeg selvfølgelig vrir meg graven, må jeg ærlig innrømme at det bildet er min favoritt også. Så absolutt velfortjent seier, mister! Hvis noen har lyst til å sjekke ut flere bilder av den prisvinnende onkelen, foreslår jeg at dere sjekker ham ut på Instagram --> Steffenwahl

Jeg kan for øvrig melde om at jeg tok andreplassen med bilde nr. 4 "brygge", mens Steffen hanket inn bronsjen med bilde nr. 10 "Volvo".

 

2. plass.

 

3. plass.

 

Denne konkurransen har absolutt gitt mersmak og vi tenker at det kunne vært moro med flere bildedueller, så hvis du har et forslag til hva vi kan konkurrere om å ta bilder av neste gang: Rop ut i kommentarfeltet :-) Neste gang vil det også bli trukket ut premie til en eller flere som stemmer, men mer om det neste gang.

Men for nå får vi bare si: Congratulini din gamle ringrev, 1-0 til deg. Og Steffen bare:

 

Baws!

 

Ja forresten: Vinner av valgfri badeleke fra BR Leker er trukket, og vinneren ble Ingeborg, som gledet seg stort til å gi et knippe fine treleker til barnebarnet Jonathan. Så da takk til alle som deltok både i konkurransen og bildeduellen - mer moro venter rundt neste sving :-)

 

/High5!

Les også: "Små barn eier jo ikke filter!"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Svett bak og lekeplass på byens tak

Trodde jeg skulle klare å slippe unna, men mens jeg satt og gjemte meg bak tastaturet i går, kom fattern trippende bort på sko som bråkte noe helt infernalsk mot marmorgulvet. Sykkelsko. Søren heller, jeg som hadde planer om å luske meg unna ;-)

Men men, har man først dratt med seg både sykkelsko og sykkelshorts med voksenbleie, så får man vel bare bite i det sure eplet og hoppe på pedalene. Og selvfølgelig, når man først kommer seg ut og kjenner oppmot 30 grader fise gjennom håret mens man spinner i vei langs strandpromenaden, ja jo, da er det ikke så verst likevel ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dobbelt så gammel, dobbelt så sprek - fattern sin, det!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Og jeg bare: Lett som en plett!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Okei da. Egentlig helt utslitt etter å ha ligget på hjul bak fattern hele veien! ;-)

 

Deretter tok vi en tur til Velez Malaga for å klatre opp til en liten kirke på toppen av en liten knaus, men også for å henge ut på lekeplassen med kanskje verdens fineste utsikt.

For et genialt sted å legge en lekeplass! Burde være unødvendig å si at det ikke var spesielt lett å få med seg barna vekk herfra igjen ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er på vei!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gamle Pete ute og gjør livet utrygt for spanjolene.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Opp, opp, opp!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Velez Malaga.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lekeplass med panoramautsikt over byen!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen som har lært nye triks i barnehagen ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Begynner i barnehagen til høsten..

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Burde vel strengt tatt vært ferdig med barnehagen nå.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi er schæster <3

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Førstemann opp til kirken!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plutten ligger hakk i hæl.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og han bare: "Hola, que tal?"

 

Kvelden gikk med til å prøve å legge overtrøtte barn, før vi til slutt deiset ned i sofaen på takterrassen. Der satt vi og nøt litt etterlengtet voksentid med et par rolige glass og skitprat, helt til noen timer senere, da babycallen omsider gikk bananer ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niceness.

 

/ Mi puerta amarilla es alto y fresco

Les også: Oppdatering fra frua --> "Nødpass, flyskrekk og spaniakos"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Hvert øre teller

Om 30 sekunder kan du ha gjort noe avgjørende for barnas fremtidige helse.

/ samarbeid med HLF

 

Jeg har nemlig kommet over en videosnutt som jeg anbefaler alle småbarnsforeldre å se. Jeg skal ikke si så mye om hva den handler om, men jeg lover deg: Bruk 30 sekunder på denne, det kommer du ikke til å angre på!

 

 

Videoen er en del av en kampanjen "Hvert øre teller" for HLF - Hørselshemmedes Landsforbund og det er noe med den videoen som griper meg veldig.

Det handler altså om å ta vare på hørselen til barna, for høye lyder på små ører kan fort skape varige skader på hørselen, og har du først fått tinnitus, så forsvinner det aldri. Og det er utrolig viktig å huske, for hvert øre teller!

 

 

Kanskje er det fordi jeg kjenner meg godt igjen, for i en stresset hverdag kan det være lett å være litt for rask på labben og glemme å tenke seg om.

For det finnes mange situasjoner der man ønsker å kjøpe seg litt tid og få litt pusterom ved å la barna høre på musikk, spille spill eller se film på mobil eller nettbrett, gjerne med øretelefoner på. Slik som når man sitter på et fly til Spania. 4 timer kan være lenge å kjede seg, så noen tegnefilmer og litt musikk kan fort være himmelsendt når rastløsheten tar overhånd.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Men da er det så ekstremt viktig å huske på lydnivået! Sjekk på egne ører før man setter dem på barna, og hold et øre med lydnivået underveis, for dette endrer de jo ofte selv. Derfor tror jeg faktisk man skal være litt var på å ikke sette lyden for lavt heller, for da skrur de den gjerne bare opp igjen, og kanskje på et nivå som er skadelig høyt uten at de tenker over det selv.

Verdens Helseorganisasjon (WHO) slår nå faktisk alarm om at 1,1 milliarder unge menneskers hørsel står i fare som følge av høy lyd rett i øret. Og det er ganske dramatisk. Heldigvis er det ting vi kan gjøre. Her er fire raske tips som kan være til stor hjelp, både for deg og barna:

 • Bruk hørselsvern dersom du utsetter deg for høy lyd
   
 • Bruk ørepropper hvis du skal på konsert. Det finnes ørepropper som demper lydnivået, men beholder lydbildet.
   
 • Ta pauser fra lyden. Hørselsskader avhenger nemlig ikke bare av høyt volum, men også hvor lenge du utsetter deg for lyden.
   
 • Ikke stå for nærme høyttalere om du er på konsert. Jo nærmere du står lydkilden, dess kraftigere blir trykket på ørene dine.
   
 • Demp lyden på spilleren og husk å ta pauser for hver lyttetime.

 

Nå er det jo begrenset hvor ofte man er på konsert og står helt foran, derfor mener jeg at det viktigste tipset er å huske på volum og hvor lenge man får lyd fra musikk, spill og filmer rett på øret, og da kanskje spesielt fra hodetelefoner.

For verken Frost, Marcus & Martinus eller Masha & Mishka er bra at de er verdt et liv med vedvarende tinnitus og øresus.

Så bare husk det i sommer: Sjekk lyden - hvert øre teller!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Unge ører i fare - tinnitus forsvinner aldri. Demp lyden.

Les mer om hørselsskader og ta en hørselstest på på HLFs sider --> Hvert øre teller!

* Følg HLF på Facebook *

Kaker, appelsiner og bryllupsdag

"Fasan heller, han derre Jo Nesbø er faktisk irriterende flink!" var det eneste jeg rakk å tenke før jeg traff puta med et brak i går kveld.

Det er selvfølgelig litt kjedelig å legge seg gamlehjems-tidlig når man er på ferie, men det var derimot helt greit da jeg våknet av en lys våken plutt som lå og pirket meg i nesa. Sjekket klokka. Sovet 9 timer!!

Og for første gang på +/- 4 år, glemte jeg faktisk å drikke kaffe på kvisten, så denne dagen har absolutt potensialet til å bli noe virkelig stort.

Rimelig sikker på at plutten er helt enig i det, for dagen hans startet med litt eplejuice, før vi tasset ned til det lokale bakeriet for å kjøpe ferske baguetter og mini-muffins. Det er jo ferie, tross alt.

På veien fant vi også et appelsintre som bugnet av oransje herligheter, og dette synes plutten var så spennende at fattern tillot seg et ørlite lovbrudd til sønnens store applaus ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Men nå, en liten kunngjøring:

GRATULERER TIL MAMS OG PAPS SOM HAR VÆRT GIFT 46 ÅR I DAG!

Til frokost spurte vi om de kunne oppsummere de 46 årene med bare tre ord. Jeg var i det hele tatt ganske spent på hva jeg kunne forvente, og jeg synes mamma sa det best da hun ganske raskt, som den mest naturlige ting i verden svarte:

- "Det var riktig".

 

Hipp hurra for kjærligheten <3

 

Og med det er dagen i gang! :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frokost, takk ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dos mananas pan, gracias ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Broderns tegninger og niese Evvis´ brettekunst :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aldri sett noen som er SÅ klar for å kaste søppel før :-D

 

/ Hei fadderuttan!

Les fra gårsdagen: "Avreise, sitrontrær og tyggis" og "Iskake, solkrem og grønnsaker"

* Følg ferien på Snapchat --> Pappahjerte og Følg Pappahjerte på Facebook *

Iskake, solkrem og grønnsaker

Jeg innser at vi koser oss såpass på ferie at jeg får starte med det negative.

Jeg kommer til å måtte jobbe overtid på kveldene her nede for å komme i mål med selvangivelsen. Dessuten har jeg en regning hjemme som har gått over fristen og kommer til å svi på pungen. Christina er småpjusk og sliten etter en lang reise, og plutten har blitt bitt av maur og har småsår over hele kroppen.

Selv snublet jeg i trappen med lillesnupp på armen i dag. Klarte å redde henne fra å deise i bakken, men sparket på meg en skikkelig flenge under foten. Dessuten måtte jeg legge igjen halvparten av sommerklærne hjemme, fordi jeg rett og slett har spist meg ut av dem. Og tidligere i dag hadde jeg latt kaffekoppen sto ubevoktet en stund og da jeg kom tilbake for å ta en sup, slurpet jeg i meg en kaffemarinert flue.

Men sånn bortsett fra det: Magisk.

Dagen har ikke gått med til stort mer enn kos og slaraffenliv. Utrolig hvor lite man rekker hvis man bare tar seg god nok tid. Mesteparten av dagen gikk med til å henge ut her "hjemme", før vi besøkte min svogers foreldre for å låne barnevogn, se på grønnsakshagen, fortellere røvere, spise iskake og nyte livet i lange drag. Og det gjorde vi. Lenge :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Is it a bird? Is it a plane?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blåspraglet furudvask.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lett å få hjelp til å dekke på når det er søtsaker på menyen ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen som gleder seg litt til å smake :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sør-spansk spisskål.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Langarmet stikkebusk.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Improvisert fugleskremsel. Funket som juling, ble litt skræmt sjøl faktisk.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Solbrent agurk.

 

Da barna endelig kom seg til sengs i kveld, tok det ikke mange minuttene for de sovnet som steiner begge to.

... nei vent. Alle tre ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mi esposa <3

 

/ En jueves yo corro rapido y come pescado!

Les også turens første innlegg: "Avreise, sitrontrær og tyggis"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Avreise, sitrontrær og tyggis

Hola bandola! Da har man fått flippet i flops til næbutikken, kjøpt ferske baguetter, artige yoghurter og plukket sitroner fra eget tre - ferien er i gang!

 


Lille ballerina på plass på takterrassen

 

For å si to ord om reisen ned: Lillesnupp kapitulerte halv elleve, etter å ha satt i en særs høylytt skrikeopera for hele flyet, men plutten holdt seg glad og fornøyd helt til han til slutt klokket ut i bilen fra flyplassen rundt kl. 01-ish.

Tenkte kanskje at han kan kom til å være trøtt som en rumpepinne da han våknet i dag, men neida. 09.00 lå han og prikket sin gamle far i ørene og lurte på om ikke vi kunne dra til butikken for å se om de hadde tic-tac og tyggis.

Nede satt farfar klar med kaffekoppen, så da var det bare å sæle på shorts og sandaler og fise i vei på turens første eventyr.

Endelig er ferien i gang! :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Å ha med niste på flyturen er kanskje gæmlis, men veldig praktisk når magen brøler og matvogna er vekk ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pluttis og farfar på vei til tic-tac og tyggis :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fortere, farfar!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Artig med eget sitrontre i hagen. Litt salt nå, så er vi klar for en runde tequila :P

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ikke helt feil.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bakgården til mams & paps :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og gartneren er på plass ;-)

 

/ En ny dag venter, mon tro hva som venter? :-)

* Følg ferien på Snapchat (Pappahjerte) og Følg Spaniahjerte på Facebook *

Adios amigos!

I dag våknet vi forsyne meg til regn og tåke, så nå pakker vi bare bagen og stikker til varmere strøk. Jeg mener, hallo, i verdens rikeste land.. Regn? Tåke? Nei, takke seg til. Da flagger vi heller ut som værflyktninger for et par ukers tid og fiser ned til una cerveza og vamos a la playa. Får vel ta med ungene også da.

Yrkesskadde bloggere som vi jo er, kommer vi selvfølgelig ikke til å klare å ta helt ferie og kommer til å holde koken oppe med ferieblogg og haraball. Lover dessuten å ikke snikskryte så altfor mye. Neida. Joda.

Så gjenstår det å se om årets ferie klarer å toppe fjorårets store høydepunkt:

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

... og et par andre ting ;-)

Se opp du spanske slabbedask, her kjem vi!

 

/ La tortuga camina un rato bajo el mono grande

Les også: "Skam deg, din tullebukk"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Design din egen tannbørste

Nå kan du designe din helt egen tannbørste, vinne premier og få tannbørsten lansert i butikk!

/ sponset konkurranse

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Da jeg satt meg for å jobbe i går kveld, hadde jeg store planer om å gjøre unna litt regnskap, men den gang ei. For jeg ble sittende å brenne av stort sett hele kvelden på å designe tannbørster!

Jeg tenkte nemlig å tipse dere om denne kule konkurransen, men ble selv sittende og leke med tannbørstedesigneren hele kvelden, selv om jeg selvfølgelig hadde noe annet jeg egentlig skulle gjøre ;-)

Konkurransen går altså ut på at man designer sin helt egen tannbørste i sin helt egen stil. Hver uke trekkes det ut ukesvinnere og til slutt vil 10 design møtes til finale. Skulle din tannbørste klatre helt til topps, blir den en del av den trendy Jordan Individual-serien som kommer i butikkhyllene neste år. Tenk så utrolig kult!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matchende tannbørste og tannkrem er såå 2016 lissm ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

..og matchende genser, selvfølgelig ;-)

 

Jordan Individual er stilrene tannbørster som bringer litt farge og glede til badet, for hvem har sagt at tannbørster trenger å være kjedelige? Tannbørstene finnes i to ulike varianter: "Reach" - med lite børstehode og smalt håndtak, og "Clean" med stort børstehode og bredt håndtak. Årets kolleksjon er inspirert av nordisk natur og tannkremtubene har også et stilig design som gir badet en aldri så liten oppkvikker.

Og nå kan DIN tannbørste bli en del av kolleksjonen!

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Selv endte jeg opp med to ulike design, som jeg er skikkelig fornøyd med. Man kan velge fra en rekke farger og bakgrunner, men jeg ønsket å ta det et lite hakk videre og la inn mine egne bilder. Så derfor, mine damer og herrer, la meg presentere:

Smak av Bøkeskogen

En leken tannbørste inspirert av en gnistrende sommerdag i Bøkeskogen.

 

 

Smile!

Enten du akkurat har stått opp eller er på vei til sengs: Smil :-)

 

 

Design din egen tannbørste!

Nå kan du også designe din egen tannbørste i din helt egen stil og være med i konkurransen om å få tannbørsten lansert til neste år. Alle som designer egen tannbørste er dessuten med i trekningen av en drøss med kule premier, goodiebags og mer.

 

Slik gjør du:

Gå til --> Individual by Jordan

1. Velg farge på busten og skaftet

2. Velg en bakgrunn eller last opp ditt eget bilde

3. Vær kreativ! Gi tannbørsten et navn som passer ditt design

4. Lagre ditt design og legg inn kontaktinformasjon

5. Del ditt design med resten av verden!

Lykke til!!

 

/ Puss puss, så får du kanskje en goodiebag ;-)

Les mer og delta --> Individual by Jordan

Vinnere annonseres på Jordans facebook-side

Uke 20: Hagenisse, groviser og twist

Hurra, endelig har jeg fått min første faste spalte!!

 

 

Jeg har blogget i over tre og et halvt år, og hele denne tiden har jeg tenkt at jeg skal få meg et par faste spalter hver uke. Ikke noe stort, bare noen ankerpunkter. Til nå har det ikke skjedd, men nå tror jeg ENDELIG at jeg er klar til å lansere min første faste spalte!

Ukens høydepunkter blir noe så forfriskende lettbeint som en oppsummering av uka som har gått Oppturer, nedturer, artige ting fra bloggen, rare ting fra privaten etc. Punktene på listen vil etter hvert bli de samme hver uke, men her må vi prøve og feile litt først. Normalt sett vil innlegget komme på søndager, men denne uka startet vi søndagen litt tidlig ;-)

Men nok snakk, mer liste. Så her er ukens oppsummering for uke 20, 2016 :-)

 

Ukens opptur

Hagestell! Har, mye takket være utfordringen fra svigerfar, vært skikkelig hagenisse denne uka. Raket mose, gjødslet og orget verre.  Jaggu rakk jeg å bli ferdig til rett før helgen også, og er ikke så rent lite stolt av det. Snakker vi 5 voksenpoeng?

 

Ukens nedtur

Har for aller første gang prøvd å føre selvangivelse for næringsdrivende på egen hånd. Stakk innom Visma på fredag for en rask sjekk. Viste seg at jeg har gjort stort sett absolutt alt feil. Alt! Rådgiveren sa selv at han aldri hadde opplevd liknende tidligere. Sånn atte... nei da så. Den er grei.

 

Ukens overraskelse

Det må faktisk bli det øyeblikket da regnskapsføreren la øynene på det som til da hadde vært mitt stolteste arbeid. Jeg var helt sikker på at timene med finjustering hadde skapt et resultat som sto til svennebrev og trampeklapp, men da han løftet blikket og så på meg med øyne fylt med vantro, skjønte jeg at noe hadde gått alvorlig galt. Jeg tror kanskje han et lite øyeblikk mistet troen på menneskeheten. Beklager det.

 

Ukens sang

Uten tvil denne helt fantastiske sangen, som jeg har fått helt dilla på for andre gang i år. Jeg er egentlig så glad i denne sangen at jeg prøver å ikke høre på den, i frykt for å slite den ut, men nå går den på repeat stort sett dagen lang. Elsk!

Highasakite - Someone who´ll get it

 

Ukens person

Øistein fra Øisteins blyant. Fordi plutten endelig fikk møtt ham i dag, og ble så starstruck at han ble helt innadvendt. Og fordi han tegnet akkurat like bra i RL som på TV ;-)

 

Ukens blogghendelse

Bildeduellen "Hvem er best?" med onkel Stette. Responsen har vært helt fantastisk og til nå har det kommet inn over 3000 stemmer!! I morgen faller dommen på hvilket bilde som vinner, og jeg er helt utrolig spent! Men uansett utfall: En veldig artig greie som absolutt må gjentas.

 

Ukens macho

Gått med helskjegg hele uka. Vurderte en stund å kjøpe meg flanellskjorte og gå løs på et tre med bare nevene.

 

Ukens femi

Kjøpte badesalt på lørdag og gleder meg fortsatt til å bruke det. Skal visstnok lukte himmelsk.

 

Ukens ting

Headsettet mitt. Jeg elsker det. Vi bruker flere timer sammen hver eneste dag, og jeg blir aldri lei. Så høyt nivå av lydkvalitet og komfort at det er i ferd med å bli en av mine beste venner. Trist, men sant.

 

Ukens morsomste

Plutten har begynt med en ny greie han helt sikkert har lært i barnehagen. Plutselig kommer han bort og sier f.eks "Pappa, si blå". Så sier jeg blå, så følger han opp med "Du er rå". Toppet seg på onsdag da vi sto på kjøkkenet hele gjengen og han sa til Christina: "Mamma, si rosa". Hun svarte rosa og han fulgte opp med "Gi meg en kos a". Dette synes vi var litt søtt og morsomt, men så kom det: "Mamma, si lilla". Lilla hadde vi fortsatt ikke hørt ham rime på, og var ganske spent på hva som kom. Så åpnet han opp armene, tok på seg go´smilet og sa: "Gi meg en til a".

 

Ukens tv-øyeblikk

Marius´ fremføring av sin egenkomponerte låt "Paper guns" under fredagens Idol. Seriøst, han fyren der trenger en platekontrakt med det samme. Magisk!

 

Ukens Christina i medvind

I morgen reiser vi på ferie, og Christina har snart pakket klart for hele familien. For ei dame!

 

Ukens Christina i motvind

Jeg vet at du sa at du prøvde å treffe søplekassa, men jeg vet bedre. Den vannmelonbiten var rettet mot meg.

 

Ukens kvikkas

Christina har begynt å bruke frossen brokkoli i smoothien, og jeg liker det. Bra saker! Hjemmelaget smoothie kvalifiserer vel i det hele tatt til å stikke av med ukens kvikkas, spesielt når man begynner å finne nye grønnsaker å hive oppi. Fin mat å jevne ut inntak av taco og pizza ellers i uka ;-)

 

Ukens tykkas

Fant en skål med bortgjemt twist. Ikke bare er skålen nå tom, men det er også spor av kloremerker i porselenet. Det ryktes også om at pluttens boks med smurfepastiller er meldt savnet. Ingen vitner. Ingen kommentar.

 

/ Snipp snapp snute, så var den uka ute :-)

Les også: "Babybilder gjør meg kvalm"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Bedritne pizzafyr

Kjære pizzasjappe, kan dere vær så snill å sende en annen kis neste gang?!

 

 

Pizza er godt, ingen tvil om det. Kjempegodt. Kanskje noe av det beste som finnes. Men når man ringer og bestiller pizza hjem på en fredag, så er jo ikke akkurat det et veldig stolt øyeblikk. Det er ikke noe man kan poste på facebook og skryte til venner om. Ikke er det kortreist, helt sikkert ikke økologisk og i hvert fall ikke sunt.

Misforstå meg rett; å gå ut for å spise pizza er ikke bare trivelig, men også i min bok, noe ganske fint. Nesten litt jappete. Iskald cola i store glass, store pizzaer og stor stemning. Men å få pizza på døra er en slags fallitterklæring. Man skal liksom klare såpass sjæl, og alle i nabolaget får med seg bilen som kommer rullende.

 

 

Så det minste dere kan gjøre, kjære peppes, når jeg ringer etter pizza: Vit hva slags tilstand jeg er i! Send en fyr som gjør at jeg tenker at det er greit. Send en fyr mer skjeggete enn meg og med færre push-ups på samvittigheten. Send en fyr som lukter rekecocktail og ser ut som han akkurat har tapt NM i luftgitar.

En som ikke har sett solen så mye, en som får meg til å føle meg litt bra. En som gjør at jeg tenker at det er ok å åpne døren i joggebukse og tøfler.

 

 

Ikke send han kødden dere sendte i dag!

Ikke send verdens triveligste fyr med et blendende smil og et vinnende vesen. Struttende muskler og matchende selvtillit. Luktet godt gjorde han også, jeg kunne kjenne det gjennom eimen av nystekt pizza. En sånn fyr man gir ekstra tips, bare fordi. En fyr jeg gladelig hadde kalt min bror, far eller sønn.

Akkurat en sånn type fyr som brått får deg til å føle deg som en fullvoksen rotte som har krøpet ut fra bak en stein for å hente mat, for deretter å trekke seg stille tilbake til mørket for kvelden.

Ikke send ham.

Jeg sier ikke at dere skal sparke ham altså, absolutt ikke, bare gi ham en annen jobb.

Innendørs.

 

 

/ Med vennlig hilsen, Herr pizzafjes

Les også: "Når pappa får alenetid"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Når roteskuff blir rotehus

Til personen som lagde dette: Hvem enn du er, hvor enn du er: Takk. Tusen takk.

For noen dager føles det som at man rett og slett drukner i sitt eget rot. Det er klær og leker overalt, og der det ikke er klær eller leker, er det våtservietter og gamle yoghurtbeger. Også er man så dum at man går på facebook og ser at alle andre har det ganske så perfekt. Ryddig hus, nyvaskede barn og kortreist middag på bordet.

Og da er det bare så fantastisk deilig å se ting som dette bildet. For det ga meg en sårt etterlengtet bekreftelse på at det er mange som har det som oss, og plutselig ble bitende frustrasjon snudd til et fnisende glis av gjenkjennelse ;-)

 

http://www.fowllanguagecomics.com

 

Flere som plutselig har fått seg junk house? ;-)

/ God freddan!

Les også: "Pappahumor og kake til middag"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Bli med på skøytedåp og Elias-fest!

På lørdag skal plutten og jeg på guttetur, og denne gangen skal vi være med på noe skikkelig kult! Og best av alt: Alle som vil, kan komme. Møtes vi der, eller? :-)

/ annonse

 

For på lørdag hiver vi oss i bilen og fiser over dammen for å bli med på skøytedåp og folkefest på Hankø Marina! Og ikke en hvilken som helst skøytedåp heller, for Redningsselskapet skal nemlig sjøsette Norges tøffeste redningsskøyte, og sånt krever en skikkelig fest!

Derfor blir det et stort arrangement med masse moro, underholdning og overraskelser for store og små.

 

 

Men først og fremst blir det dåpsseremoni for den nye båten, som er et råskinn av en redningsskøyte som skal bidra til å trygge havet i mange år fremover. Vi ønsker selvfølgelig å være til stede for å ønske den lykke til, og mumse et lite lands årsbudsjett i Elias-is og popcorn ;-)

 

Vroooooom - er i farta!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ikke like rask, men fortsatt ganske imponerende ;-)

 

I tillegg til skipsdåp, blir det også masse underholdning og overraskelser. For dåpen er ikke før halv fire, men fra klokken ett og utover er det bare moro og haraball på menyen. Plutten gleder seg kanskje mest til å prøve Elias-kjøring med kule små Elias-båter, mens jeg er veldig klar for å være med på tegneshow med Øistein fra Øisteins Blyant!

Den fyren er seriøst imponerende, og gudene vet at jeg trenger akutt hjelp på tegnefronten. Min strek har ikke utviklet seg siden barneskolen, og selv den gang var den langt under pari. Se vedlagte bilde av Fantorangen for bevis ;-)

 

Stor dag når man får tegningen sin vist på tv! Om enn ca. 30 år for sent ;-)

 

Alle som møter opp får dessuten pølser, brus, kaffe, Elias-is og popcorn! Det alene burde være grunn nok til å dra seg opp av sofaen ;-)

Redningsselskapet jobber året rundt med å trygge havet langs hele den langstrakte norske kysten, og deres barneklubb Eliasklubben, er et supert tiltak for alle som ønsker å starte tidlig med å lære fremtidige kapteiner og matroser om hvordan man ferdes best på havet. Sjekk ut --> Eliasklubben.no

 

 

Eliasklubben.no

 

Så bli med på skøytedåp og folkefest dere også! Ta med barna på fest til Hankø Marina på lørdag, så kan vi kose oss med tegne-show, båtdåp, popcorn, is og masse moro. Dette blir gøy!

 

TID OG STED: LØRDAG 21. MAI (FØRSTKOMMENDE), KL. 13.00 PÅ HANKØ MARINA!

P.S. Alle som kommer får selvfølgelig så mange high fives de ønsker av undertegnede og plutten ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Skip O´hoi!

--> Les mer om arrangementet her!

Det ultimate gæmlistrikset

Greit. Jeg gir opp. Bare send meg rett på gamlehjem.

 

 

For i dag skjedde det: Jeg gikk over grensa. Til nå har jeg klart å holde meg relativt ungdommelig, og noen dager synes jeg til og med at jeg kan kle caps. Men nå er det altså slutt. For til frokost i dag tok jeg i bruk det ultimate gæmlistrikset.

Bilbukse?

Kamferdrops?

Kryssordhjelper?

Nei da. Mye verre. Et triks jeg lærte av Christinas mormor en gang, men som jeg aldri i verden tenkte at jeg skulle begynne å bruke selv.

Men til frokost i dag, skjedde det.

Jeg fant frem en uåpnet pose med majones.

Klippet hull i det ene hjørnet.

Fant frem en tusj.

Og satt et svart kryss på begge sider av posen i det avklippede hjørnet.

 

 

Og når man har kommet dit at man begynner med slike praktiske triks for å unngå søl og forvirring i hverdagen, ja nei da er det vel egentlig bare å stikke fingern i jorda og innså at det er på høy tid å hive capsen og rulle seg rett opp på gamlehjemmet. I´m done.

 

 

/ Men du verden så praktisk! ;-) Med vennlig hilsen Bestefarhjerte.

Les også: "Skammelig hektet på Skam"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Førstemann!

Jeg har flere ganger ledd litt for meg selv over hvor enkelt det er å "lure" 4-åringen til å få ting gjort i en fei.

Alt jeg trenger å si er "Førstemann!", så er han med på alt. Det kan være stort sett hva som helst, og han går inn i det med livet som innsats. Førstemann til å løpe opp trappa, førstemann til å få på seg pysjen, førstemann til å spise opp brødskiva.

Og det funker. Hver gang.

 

Førstemann til å fly!

 

Jeg har flere ganger humret i skjegget over at det er såpass enkelt å manipulere ham til å gjøre ting. At barn kan være så forfriskende enkle at det bare er å gjøre en konkurranse ut av det, så er de med på alt.

Men så plutselig innså jeg noe i dag. For mens jeg lå der på alle fire og finklipte ugress for hånd og rakte mose til den store gullmedaljen, gikk det opp for meg.

Hvorfor bruker jeg så mye tid på hagen i det siste? Hvorfor har jeg plutselig lest meg opp på alt fra mosebekjempelse, til nyvinninger på sneglebekjempelsesfronten og ulike rosetyper? Det er jo ikke fordi jeg helt plutselig har fått grønne fingre og en interesse for potter og planter helt ut av det blå.

Det startet med en bok.

Jeg vet ikke om det var ment som en spøk eller ikke, men en dag for noen uker siden, kom svigerfattern innom med en gave. Jeg rev av papiret med stor iver, på innsiden lå en bok. Om hagestell.

Jaha? tenkte jeg. Hva i all verden skal jeg med denne?

Men så kom det fra svigerfar:

- "Jeg har kjøpt en maken bok til han andre svigersønnen også, så nå er det konkurranse."

Dermed var det gjort, og nå er det førstemann til finest hage!

 

... og vips hadde jeg gått i den samme fella som plutten.

4 eller 34 år betyr visst ikke stort, konkurranse er konkurranse.

 

Let´s do this!

 

Men først... #mosehelvete

 

/ Førstemann til finest hage!

Les også: Bildeduell - "Hvem er best?" (pågående bildekonkurranse mellom de to duellerende svigersønnene ;-)

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Ukas krangel - Hvor er nøklene?

I går kom endelig det kritiske vendepunktet for det som har vært en pågående, opphetet strid så altfor altfor lenge.

 

Businessman gives the keys to the car.

 

Jeg husker ikke helt når det begynte, men det må være minst en måned siden. Kanskje to. Plutselig en dag var det ene nøkkelknippet borte. Sporløst forsvunnet som ved et trylleslag.

Først slo vi oss til ro med at det ville dukke opp igjen, men etter hvert som dager ble til uker, begynte uroen å vokse. For når man har lett overalt, tre ganger minst, og alt man finner er bare enda flere hybelkaniner, begynner man å lure... Kan de virkelig være borte?

I så fall: Hvor? Kan en av ungene ha kastet dem i matsøpla mens ingen fulgte med? Kan de ha falt ut av vogna mens vi var ute på tur? Eller er de rett og slett stjålet? Det er i så fall helt krise, for alle våre nøkler var samlet der. Bilnøkkel, husnøkkel, you name it.

Etter hvert som tiden går, blir man også mer og mer paranoid. I starten er man skråsikker på at de vil dukke opp, men det tar ikke mange dagene før man ser for seg at nøkkelen har havnet i de verst tenkelige hender. Sånn har vi hatt det her den siste tiden og det har ikke vært lett.

Anklagene har haglet og hver gang Christina har nærmet seg døren, er det samme regla:

- "Ååååh, jeg er så lei!! Peter, hvor kan nøklene være? Helt seriøst: Er du sikker på at du ikke har lagt dem på et "lurt" sted? Peter... kom igjen a. Tenk deg om da. Hvor kan du ha lagt dem?"

Hver eneste gang. Hvor kan du ha lagt dem. Så prøver jeg å kontre med et slags forsvar/motangrep, men alle som noensinne har argumentert om slike ting med en kvinne, vet at det er som å skjære brød med en genser. Nytteløst.

 

 

Og nå som vi nærmer oss sommerferie og alt, hadde vi egentlig bare gitt opp. På tide å bestille et nytt sett og skifte låser på alt. Great!

Men akkurat da, når alt håp så ut til å være ute.... Hva skjer, mon tro?

Selv etter at alle bager er endevendt?

Selv etter at hver stein er snudd?

Selv etter at hver eneste lomme er vrengt og hvert minste lommerusk har blitt inspisert med lupe?

Jo, det skal jeg fortelle deg. For gjett hvem som på magisk vis har hoppet frem fra sitt magiske lille gjemmested og på helt ubegripelig vis har funnet seg vei til en viss persons jakkelomme..? Oooooh yes!

Og hvordan får jeg vite det? Er hun mann nok til å ta det øye til øye? Gir hun meg gleden av å være der for nederlagets time? Neida, hun tar det selvfølgelig via en lystig fellesmelding på facebook, som om ikke dette har vært grunn til mange timers hår-utrivende frustrasjon...

 

 

Så derfor, kjære Christina, kan jeg for én gangs skyld slå fast at du også er et skikkelig susehue.

Og ikke minst. Du tapte, jeg vant.

Vennligst nyt dette bildet av meg som gnir det inn:

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Endelig en seier for Mister Susehue 2016!

P.S. Hvis du ikke skjønner "susehue-referansen" - les dette innlegget på bloggen til frua: "Spiker´n i kista"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Gratulerer med dagen!

Hipp hipp hurra og gratulerer med dagen, alle sammen!

... med eller uten klær som passer ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Come ooooon!

 

Jeg har for øvrig funnet ut at dette med sommerkropp er veldig oppskrytt. Det er jo 17.mai-kroppen som er greia! Og bare man klarer å komme seg inn i dress eller bunad til 17. mai, kan man egentlig gjøre hva pokker man vil etter det.

Den balansegangen traff jeg helt perfekt i år, ikke en millimeter å gå på, men nå som vi allerede har gått i barnetog, sagt våre hipp hipp og våre hurra, kjenner jeg at det blir et stort JA på invitasjon til is og kaker hos svigers i dag.

Så sees vi igjen til neste år, dressjævel ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Litt til, litt til, kom igjen da, buksesatan!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jadda! Det var på hengende håret, men da blir det 17. mai i år også ;-)

 

/ Hipp hipp hurra!

Les også: "Uperfekt og lykkelig"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Bildeduell - Hvem er best?

Når menn møtes gjør de gjerne hva som helst for å finne noe å konkurrere i. Denne helgen var intet unntak og nå trenger vi din hjelp til å kåre en vinner!

 

 

For enten det er å løfte tungt, kaste langt eller måle størrelsen på pen... alet: Når menn møtes barker de stort sett alltid sammen i en eller annen idiotisk konkurranse. Denne helgen var tante Tess og onkel Stette på helgebesøk, og da vi var ute på en trivelig trilletur i godværet i går, fant vi endelig noe nytt vi kunne måle krefter i.

Hvem er best mobilfotograf? Gitt det samme utgangspunktet og bare en trilletur å gå på; hvem tar det beste bildet med mobilen?

 

Vi kastet oss straks over utfordringen med nebb og klør, og knipset mobilene varme og tomme for batteri. Vi var høyt, vi var lavt, vi var overalt. Så var det hjem for å sammenligne bilder og bruse med fjøra. Begge synes selvfølgelig at de hadde tatt det beste bildet, men siden vi er tungt inhabile i saken, trenger vi sårt din hjelp til å avgjøre hvem som er best.

Så, kjære leser, her kommer våre 12 beste bilder, og jeg ønsker at du tar en rask titt på dem, finner en favoritt, og legger igjen en kommentar med hvilket bilde du liker best.

For å legge minst mulig føringer for konkurransen sier jeg ikke hvem som har tatt hvilke bilder. Jeg skriver bare nummer under, så stemmer du på det bildet du liker best og så tar vi en opptelling om ikke så lenge for å avgjøre hvem av de duellerende svigersønner som kommer seirende ut.

Og med det sier jeg: Tusen takk for hjelpen, let the best man win, og snurr film! :-)

 

Nr. 1: Sykkel

 

Nr. 2: Tulipaner

 

Nr. 3: Båt

 

Nr. 4: Brygge

 

Nr. 5: Barn

 

Nr. 6: Skjell

 

Nr. 7: Blomster

 

Nr. 8: Hopp

 

Nr. 9: Ramme

 

Nr. 10: Volvo

 

Nr. 11: Amazon PV

 

Nr. 12: Vegg

 

Stem på ditt favorittbilde i boksen under. Flere favoritter? Det er lov å stemme på så mange bilder man vil ;-)

På forhånd tusen takk!! :-)

 

OBS! Får du ikke lagt inn stemmer i boksen over? Bruk denne linken!

 

/ Let the best svigersønn win ;-)

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Pappahumor og kake til middag

4-åringer er gode på mange ting, men sarkasme og dårlig pappahumor er visst ikke en dem...

 

 

Så når man har brukt halve formiddagen på å bake kake sammen, og pjokken har hoppet rundt og gledet seg og når det endelig piper, og han jubler og sier "KAKEEEE!!", så er det ikke noe kjempepoeng å si ting som:

- "Nei nei nei, vi kan jo ikke spise kake nå! Denne skal vi spare til du har lagt deg i kveld"

 

Og når han helt innlysende ikke forstår den feilslåtte pappahumoren og blir skuffet som en hullete sokk, og man prøver å bøte på med nok en morsomhet av typen:

- "Haha, neida jeg bare tulla da, i dag skal vi jo ha kake til middag!"

 

Og han blir så hoppende glad at han nesten treffer taket og jubler så helhjertet at selv naboen får tinnitus...

Ja, nei da får det vel bare bli kake til middag, da.

 

 

/ Viktig med variert kosthold, si ;-)

Se også: "Video: Pappa forklarer"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Rosinhud og photoshoot

De sier det kan være litt krevende å jobbe med barn og dyr. Da har de ikke prøvd å ta produktbilder av to badende barn... ;-)

/ sponset innlegg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Barna våre elsker å bade og hvis de kunne velge selv, ville de blitt i badekaret dagen lang og ikke kommet opp før de var som to store, bleike rosiner. Og jeg skjønner dem godt, for når vi bader tar vi oss alltid goooood tid og fyller karet med bobler, leker og moro. Nå som de er to badeløver om beinet, passer det også bra at fattern tar med seg en kaffekopp på badet og følger med fra sidelinjen, som en undertrent Mitch Buchannon ;-)

Jeg prøver alltid å få vasket og skrubbet dem litt også, selv om det betyr å gå inn med dødsforakt som en krigsreporter. For når to små tasser sitter og bader og plasker og koser seg maks, ender det stort sett alltid med at jeg blir klissvåt jeg også. For å leke med vann er gøy, men å sprute vann på pappa er selvfølgelig 100 ganger morsommere ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

I det siste har vi vært så heldige at vi har fått lov til å teste ut en helt ny serie med produkter, som gjør jobben både lettere og bedre for de små kroppene.

Dr Greve har nemlig nylig lansert en hel serie hudpleieprodukter for hele familien, deriblant Mild & Parfymefri - en serie ekstra milde produkter som er spesielt tilpasset ekstra tørr og sensitiv hud. Perfekt for barn som har både tynnere og mer sensitiv hud enn voksne og derfor bør beskyttes deretter, spesielt de fire første årene.

Med en hel serie produkter å velge i, har man noe for ethvert behov, enten det gjelder skånsom vasking av hele kroppen, en runde behagelig body lotion eller vask av skitne hender før middag. For med tanke på hvor mange ganger man vasker hendene i løpet av en dag, kan det være lurt å velge en håndsåpe som er mild mot huden og ikke tørker den ut med parfyme og andre sterke stoffer.

Alle produktene i Dr Greves Mild & Parfymefri-serie er fri for parfyme, parabener og fargestoffer, og dermatologisk testet på sensitiv hud.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Men det produktene fra Dr Greve dessverre IKKE kan beskytte mot, er vannskader på far og kamera når man prøver å ta bilder av produktene i bruk, haha!

Men men, aldri så galt at det ikke er godt for noe. Da ble det jo en liten kattevask på fattern også ;-)

/ Good fight, good night!

Når barna gjør deg gal

Det er lett å tenke at det kan bli klønete å ha med barna på ting, spesielt voksenting som å gå ut og spise. Men sånn kan man jo ikke leve, så i går tok vi med barna ut for å kose oss på restaurant sammen med resten av familien til frua.

For det er jo klart vi kan ta med barna ut for å spise og ha det hyggelig! Det ordner seg jo alltid, null komma niks problem det!

Viser seg at det er en sannhet med modifikasjoner..

 

 

 

For når restauranten utelukkende serverer avansert voksenmat, og området utenfor er et eldorado av en lekepark, tok det ikke mer enn 7-9 sekunder å innse at den glattpolerte planen kom til å gå rett i dass.

Og det gjorde den.

Hardt.

Det hele endte i et vedvarende maraton av skytteltrafikk mellom gressplenen utenfor og en halv brødbit inne før det var på´n igjen.

 

 

Det var ikke det at de oppførte seg dårlig eller noe, de var bare så vanvittig overgira på å leke ute, og pappa var sulten. Altfor sulten. Og batteriene til ungene tok aldri slutt. Fatterns batteri blinket rødt etter 10 minutter, men barna holdt det gående. Vi byttet på hvem som passet på barna, men når det begynte å bli nok for både tanter, onkler og besteforeldre, bestemte mor og far at det fikk være nok.

Nå skal vi inn og spise og kose oss, og sånn blir det bare. Nå får det da for fasan være greit. Bestemte vi.

Trodde vi.

Og det gikk fint det. I ca. 12 sekunder. Da ville lillesnuppa ut igjen og satt i et primalbrøl så infernalsk og massivt at det hørtes ut som en fullvoksen gorilla hadde fått en elefant på tåa. Og lokalet var ikke større enn at trommehinnene til samtlige begynte å dirre. Og med ett kjenner man at blikkene fra samtlige i restauranten brenner i ryggen.

Så så, hun gir seg snart.

Når som helst nå.

Snart altså.

Aldri.

Så da var det bare å innse at den utsøkte kjøttbiten som lå og fristet på tallerkenen, kom til å nå romtemperatur lenge før jeg fikk satt tenna i den. Og brått var vi ute og lekte. Igjen.

 

 

På sånne dager har man litt lyst til å knuse en rute og gråte en skvett, for noen ganger vil man bare at ting skal gå etter planen, men så glemmer man helt at å oppdra to små barn til tider kan føles som å dressere et kobbel rusa sjimpanser.

Men men, aldri så galt at det ikke er godt for noe, for vi ble da i hvert fall godt kjent med det flotte området utenfor restauranten. Veldig godt kjent ;-)

 

 

/ Kald middag er også mat ;-)

Les også: "Min hårete bestevenn"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Glitter, glam og folkefest!

I kveld er det endelig duket for årets største folkefest, og for meg startet det hele for ganske nøyaktig 21 år siden.

  

Det må ha vært 13. mai 1995. Jeg hadde lagt meg for kvelden og sov søtt i min seng. Bare en vanlig dag i en 13 år gammel gutts liv. Ungdomstiden hadde så vidt begynt, jeg hadde fått mine første hår på nye steder og 90-tallet sto sterkt. Pastellfarger og midtskill, OL-pins og raveparties, bokklubber og permanent. En merkelig tid å leve.

Og den merkeligste av dem alle var kvelden jeg ble vekket av mamma som dyttet meg forsiktig i skulderen og viste meg ut i stua. Noe stort hadde skjedd. Og det var vel der den merkelige magien oppsto. Minnet av å stå i ørska og oppleve den nær sagt magiske stemningen fra Secret Gardens - Nocturne. Det var noe trolsk, hypnotisk og helt spesielt over det, spesielt siden sangen akkurat var blitt kåret til den beste i verden.

 

 

Og jeg tror jeg synes det var ganske stort. Sangen var liksom så full av følelser og den traff mitt lett-påvirkelige fjortishjerte rett i levra. Og siden den gang har kjærligheten bare vokst. I starten ganske sakte, for jeg var tross alt ungdom og opptatt av å være tøff, høre på hip hop og sægge med buksene ned på knærne.

Men like fullt, et frø var plantet og etter hvert som årene gikk ble jeg mer og mer snusen, selv om jeg for det meste måtte like musikken i smug. Slik som vinnerlåta fra 1998. Dana International - Diva. Alle var så opptatt av den mannlige kvinnen, for sånt var litt nytt på den tiden og ingen skjønte egentlig hva det var for noe rart som hadde vunnet. Men jeg tenkte jeg mest på at jeg virkelig likte sangen, men jeg kunne jo ikke si det høyt ;-)

 

 

Å virkelig elske Eurovision ble vel ikke skikkelig stuerent før 16. mai 2009. Den kvelden husker jeg ekstremt godt. På fest på Bislett i en leilighet full av festglade folk. Jeg var nok den eneste som egentlig var oppriktig interessert i å se på hele tv-sendingen, men etter hvert som 12-erne begynte å rulle inn, var plutselig alles øyne rettet mot skjermen. For hver toppnotering var det skåling og shots, og når seieren var et faktum... Ja, dere husker jo hva som skjedde.

Hele landet tok av. Alexander Rybak ble hyllet som folkehelt, det var folkefest i gatene og folk gikk helt bananer. Og det var vel første gang jeg for alvor så hvilken vanvittig energi og kjærlighet som ligger i denne konkurransen. Den fantastiske forbrødringen som ligger bak all musikken, glitteret og staffasjen.

Jeg får fortsatt frysninger hver gang jeg gjenopplever den kvelden...

 

 

Og det er dét Eurovision handler om for meg: Fest, feiring og forbrødring. En kveld der man legger alle forskjeller til side og samles på tvers av landegrenser for å feire musikken og gleden. Og på slik en storstilt aften tas rustningen av og alt er lov! De rareste sanger, de snodigeste kreasjoner og mest utspjåkete antrekk - jo mer utagerende, dess bedre. Og det synes jeg er litt fint, for slik verden er nå, trenger man en kveld der alle tar av seg rustningen og bare har det ball. Sammen.

En storstilt europeisk folkefest der alle er invitert. Det er ikke så farlig hvem du er, eller hva du er. Bare legg igjen fordommene ved døra og velkommen inn, for i kveld blir det fest! Jeg velger derfor å avslutte med en musikkmontasje fra da Norge var vertsnasjon for Eurovision i 2010. Med Madcon i spissen og ørten flash mobs fra rundt om i hele Europa, oppsummerer videoen på mesterlig vis hva det hele handler om: Forbrødring, fest og glede.

Og derfor gleder jeg meg stort til i kveld, for i kveld blir det fest og alle er invitert. Bare legg igjen fordommene ved døra.

 

 

/ Heia den som vinner, buksa full av menn og/eller kvinner ;-)

* Følg festen på Snapchat --> Pappahjerte og Følg Pappahjerte på Facebook *

Kjære gamle kjerring

Jeg har aldri fortalt deg dette, men...

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Første gang jeg møtte deg ble jeg faktisk litt satt ut av hvor liten du var. Til det punktet at jeg tenkte at det kunne bli et forklaringsproblem overfor kompiser og kolleger.

- "Nei, altså hun er ikke 17 altså, bare veldig litta. Og søt."

Det kan også ha vært på grunn av den gigantiske North face-bagen du bar på ryggen. Ikke at det er noe galt med å være liten altså, men du så ut som en stor chihuahua på backpacker-tur.

 

 

Men sånn bortsett fra det, var du alt jeg hadde drømt om. Frekk i kjeften og søt i fleisen, og mer selvironisk enn et avdanket old boys lag. Og tro det eller ei, men det er akkurat sånne kvaliteter som kan smelte et mannehjerte. Selvtilliten til å bare være seg selv, usminket og ærlig. Tøff nok til å ikke bry deg om andre, men varm nok til å bry deg om andre.

Damer flest er egentlig ganske fisefine og vil ikke at man skal snakke om alder eller vekt, men jeg tror ingenting kunne brydd deg mindre. Du finnes ikke overfladisk på den måten og jeg trenger ikke si at du er "25 i år (igjen)". I dag er du 34 og like ungdommelig og kul som første gang jeg så den enorme bagen med deg på.

Men alt det der betyr egentlig ingenting lenger. Du kunne vært åtte meter høy og sett ut som en påkjørt grevling, jeg hadde elsket deg like intenst. For du er en fantastisk mor til våre to små apekatter og ingenting betyr mer enn det. At du er kul, søt og pen er egentlig bare en hyggelig bonus.

Gratulerer med dagen!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Hilsen mann som håper at du ikke dreper ham for å bruke det bildet som toppbilde, siden atte jeg liksom lovte at det aldri skulle komme på bloggen... Love ju :-*

 

Lyst til å gi frua ei litta bursdagsgave?

* Sjekk ut Umulius82 på Snapchat og Følg Konatil på Facebook *

Snuskete budskap i barnesang

Er det bare jeg som hører dette??

 

 

Det er ikke et nytt fenomen at jeg liker å vri rundt på ordene i barnesanger. Det er bare en naturlig konsekvens av å høre på de samme sangene om igjen og om igjen, men denne gangen er det ikke meg! Denne gangen har jeg avdekket regelrett snusk i en barnesang!

Og vi skal selvfølgelig til de to meget tvilsomme tvillingene Marcus & Martinus. Jeg har lenge mistenkt at de gutta der har urent mel i posen, og selv om mange av sangene deres har tvetydig innhold og utilslørte sjekkereplikker, har jeg liksom ikke funnet endelig bevis. Inntil nå!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

For nå har jeg endelig kommet over noe som ikke lar seg gjemme bak to søte smil og en snodig dialekt. Vi skal til sangen "Leah", en tilsynelatende søt sang om en jente som flytter til bygda. Begge gutta blir straks forelsket i henne, men hvem skal hun velge?

 

 

Og det er her det skjer. Midt i første refreng, 39 sekunder ut i sangen, avslører de hva som egentlig er problemet:

"Leah, du er så nydelig! Vi krangler om hvem av oss som får ri, Leah!"

 

Unnskyld..?

Teksten fortsetter med samme dilemma og alt ser fastlåst ut, helt til en av brødrene etter 1 minutt og 55 sekunder kommer med følgende snuskete forslag:

"Hei, hvorfor spør vi ikke ho, hva hu synes om to?!"

 

Jeg mener, hallo? De gutta til sammen passerer vel så vidt seksuell lavalder, men allerede er de i gang med bigami og fattigmannstrekanter? Dette lukter skandaleoppslag og matchende lusekofter på forsiden av Se & Hør lang vei! ;-)

 

"Dere er som to dråper vann.."

 

Les også: "Russebuss i baksetet"

* Heng ut med Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Inn det ene øret...

Kjære lille prompenisse; Har du seriøst så dårlig hukommelse eller gjør du det bare på dritt? Jeg sa jo fra en million ganger!

- Ikke tråkk i bøtta.

- Nei.

- Ikke gjør det.

- Neeeeei.

- Ikke gjør det, sa jeg.

- IKKE tråkk i bøtta!

 

Men så snur jeg meg bort i TO sekunder, og hva skjer?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ ... og ut det andre ;-)

 

Les også: "Dagens gullkorn - Det blå været"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Pizzaparty for fire

Hva gjør fire sultne småbarnsforeldre når de endelig får barnevakt? Stikker på pizzadate!

/ sponset innlegg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kanpai!

 

Jeg har alltid likt å gå ut for å spise pizza. Lukten i lokalet, stemningen, småpraten rundt bordene og tennene som løper i vann så fort menyen brettes opp.

Det er liksom noe helt eget ved gleden av å dele en pizza med gode venner, fortelle røverhistorier og kjenne stemningen fyke til værs. Og derfor gledet vi oss stort da vi endelig fikk booket barnevakt for å suse ut på pizzadate med et godt vennepar :-)

 

Klar for en kveld uten Drømmehagen!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

My fellow kameranerd :-)

 

"Også prompa nordmannen og da gikk grisen ut!"

 

En liten utfordring til nå har vært at den ene halvparten av venneparet har cøliaki, dessuten er frua glutenintolerant. Det kan fort by på problemer når man skal bestille mat ute, og derfor var vi veldig spent på hva Peppes hadde å tilby.

For Peppes har nylig lansert en ny og bedre glutenfri pizza i hele 23 ulike varianter, med tynn og sprø bunn, og mange spennende smaker. Men klart, jeg kan jo ikke bare ta deres ord på det, og derfor bestilte vi glutenfritt alle mann og delte på alt som kom på bordet. Og tro meg, der var det mye godt!!

 

Så. Mye. Digg!

 

Jeg er over middels glad i gadgets, og en pizzasaks er så veldig noe for meg!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
#omnomnom

 

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke forventet stort av en glutenfri pizza, for glutenfritt pleier dessverre som oftest å være synonymt med halvhjertet, men gud bruttle: Her har noen gjort hjemmeleksa si! Vi bestilte fire ulike varianter, alt fra en real kjøttfest til en skikkelig vegetarpizza. Hver eneste pizza smakte helt fantastisk og jeg hadde aldri i verden klart å gjette meg til at de var glutenfrie.

Så her har Peppes virkelig har lagt lista for at cøliaki eller glutenintoleranse ikke trenger å legge en demper på verken smaken eller stemningen. Men ta ikke mitt ord for det: Prøv selv! Dra alene, ta med kjæresten eller samle en gjeng med venner og ta en tur på Peppes.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fine restauranter, flott service og utsøkt mat :-)

 

På tide å ta farvel, du tapre lille pizzabit.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Har man barnevakt, så har man barnevakt (ikke glutenfri, denne var til meg, hehe)

 

EN KNALLGOD PIZZADEAL!

Akkurat nå gir Peppes 50 kroner i rabatt til alle som vil prøve deres nye glutenfrie pizza. Med 23 utsøkte glutenfrie varianter er det mye å glede seg til, og personlig holder jeg en knapp på vegetarpizzaen "Green Garden", den smaksrike "Pulled veal" og selvfølgelig min personlige favoritt: "Beef & Wine".

Send GLUTEN til 2229 eller registrer deg i skjemaet under. Rabatten gjelder kun i restaurant og trekkes fra i kassen. Enkelt og greit :-)

 

 

/ Mat er bra, mat er best, gjør deg klar for pizzafest!

Les mer og se hele menyen!

Følg Peppes på Facebook

Ukas krangel - Sjokolade

I går hadde vi en kort krangel så idiotisk at jeg et lite øyeblikk bare vurderte å gjøre det slutt. For jeg mener: Forstår vi hverandre virkelig så lite? Er det virkelig så lang avstand mellom oss? Er det i det hele tatt mulig for et menneske å si noe så dumt?!

 

The girl with a dog in a fight for chocolate

 

For i går var det første semifinale i årets Eurovision. Jeg er blodfan på min hals og jeg satt selvfølgelig limt til skjermen med skjema, flagg og full pakke.

 

 

Men dum som jeg er, hadde jeg helt glemt å kjøpe inn passende snacks for anledningen. Og derfor satt jeg og trippet i sofaen og var fysen ut av det ville helsike. Du vet, en sånn fysing så intens at man er villig til å bite av seg armen bare for å ha noe å tygge på. For stor tv, krever stor kos og det betyr bare én ting: Sjokolade.

Men jeg hadde allerede saumfart kjøkkenet og kretset rundt barnas godteskuff som en gribb. Det var bare småtteri å finne og etter et par dypdykk innså jeg at resten måtte få bli igjen om ikke de skulle legge merke til at det hadde vært tjuver i hagan.

Og jeg var fortsatt like fysen. Jeg måtte over på nytt beite. Tyngre skyts. Problemet var bare, hva?! Jeg sjekket skuffer og skap i en desperat jakt, men alt jeg fant var rosiner og turkjeks. Det duger selvfølgelig ikke, for når man er fysen på sjokolade er det bare sjokolade som gjelder og resten av verden blir ubetydelig.

 

naked blond girl eating chocolate with melted chocolate all over her

 

Tiden tikket av sted og jeg gikk over i en intens, frådende skylappmodus. Må. Ha. Det. Nå! Jeg visste egentlig at Christina ikke kunne hjelpe meg, men kanskje visste hun om et bortgjemt lager et sted likevel? Kanskje hadde hun en godbit på lager? Jeg visste at det var patetisk, men jeg kaster gladelig viljestyrke og verdighet på dør for bare en liten smak av brunt gull når fysingen rir meg som en mare.

Og det var da det skjedde.

Som et jaget dyr, stormet jeg ut i stua og så desperat på Christina:

- Seriøst, har vi sjokolade noe sted? Kom igjen a, sjokolade, veit du om noe? Bare en liten bit? Seriøst, jeg jeg... jeg må ha, liksom!

Og vet du hva hun svarte??

- Nei, vi har ikke sjokolade, men du er jo sikkert bare sulten...

... kan du ikke ta deg et stort glass vann og et par tørka aprikoser da?

 

Tørka aprikos..? Tørka aprikos?! Hallo?! Det blir som å gi brokkoli til en sulten krokodille. Jeg mener, hva f...

(Okei, ro ned, pust med magen)

Christina vet det ikke og vil kanskje aldri forstå, men alle sanne sjokoholikere vet: Hadde det ikke vært for at plutten fortsatt hadde et par sjokolademynter igjen i skuffen, hadde Christina gått på hue og hekken ut for å si noe sånt.

Men sjokolademyntene... De overlevde ikke kvelden, dessverre. Men Christina slapp å sove i garasjen og det skal hun være veldig glad for ;-)

 

Tørka aprikos...

 

Les også: "Ukas krangel - Blomsterkassene"

* Heng ut med Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Sure fugler synger best!

Vi har sett Angry Birds på kino og her er dommen!

/ sponset innlegg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

De populære og kjempesure fuglene i Angry Birds er tilbake, og denne gang på det store lerretet! Og siden jeg har brukt x antall timer på å kaste fugler mot griser fra mobilen, og i tillegg klart å få plutten hektet på spillene, måtte vi selvfølgelig få med oss førpremieren på kino!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Kjapt om handlingen: I Angry Birds-filmen møter vi Red, som har problemer med å styre sinnet. Og sånt liker man ikke på den skinnhellige Fugleøya der alle skal være glad og fornøyde. Men når en gjeng sleipe griser invaderer øya, stjeler alle eggene og setter hele fugleflokken i fare, får pipen straks en annen lyd.

Sammen med Chuck og Bomba må han sørge for å få eggene tilbake fra grisene før det er for sent. Og dermed er eventyret i gang!

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Helt ærlig: Jeg elsket filmen!! Ikke bare var det moro å kjenne igjen mange av karakterene fra spillet, men handlingen, dialogen, grafikken og lyden er fantastisk! Filmen er stappet med enkle morsomheter for barna, men som alltid i slike barnefilmer har også skaperne av filmen vært så elskverdige at de har lagt inn flere morsomheter som fyker rett over de små barnehodene og treffer oss voksne rett i lattermuskelen.

De norske stemmene er også helt strålende og her må en ekstra stjerne i boka tildeles Calle Hellevang-Larsen for stemmen som den gule turbofuglen "Chuck". Hans stemme gjør den karakteren komplett og er nesten alene grunn nok til å gå og se filmen på kino.

Akkompagnert av fengende musikk, morsomme replikker og en gnistrende grafikk som ikke ligner grisen (pun intended), var dette en knallbra familiefilm jeg gleder meg til å se igjen!

 

 

Men det jeg likte kanskje aller best ved filmen, var at den holdt plutten i et jerngrep. Jeg hørte nærmest ikke en lyd fra ham gjennom hele filmen og hans umiddelbare kommentar etter rulleteksten, sier vel alt:

- "Kan vi se en episode til??"

Jeg tenkte jeg skulle være litt morsom og få en lengre kommentar fra plutten om hva han syntes om filmen. Jeg hadde funnet frem min indre journalist og kommet opp med mange smarte spørsmål, men akkurat som forventet, gikk den planen i vasken. For da jeg fant frem blokka og gjorde meg klar for å notere, oppsummerte han alt i én kort setning:

- "Den var grei, kul og morsom!"

Og uansett hva jeg prøvde meg på, viste han bare til tidligere avlagt svar. Sånn atte, takk for det, plutten, da burde den saken være grei.

Så hvis du også er ute etter en film som er grei, kul og morsom - gå og se Angry Birds på kino!

 

 

Angry Birds har norgespremiere på kinoer over hele landet 13. mai og anbefales varmt av plutten og fattern! Finn frem popcorn og smågodt, og gjør deg klar for en kjempemorsom familiefilm, med fart, spenning og dritsure fugler.

 

 

/ Skjegg og bacon!

Se trailer og les mer om Angry Birds

Min sleipe lille bestevenn

I går skrev jeg om hvordan plutten og fattern koser seg på tur, men det var én ting jeg glemte å nevne; den lille sniken er i ferd med å bli sleipere enn en bruktbilselger ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

For mens vi satt i parken og spiste sushi og koste oss, kom det plutselig fra plutten:

- Vi er bestevenner!

Jeg ble overrasket og glad, for det er jo sånt jeg drømmer om å høre. Så begeisret og glad, brølte jeg ut:

- JA! Åh, så hyggelig å høre!

Men så kom det...

- Men duuu..?

- Ja?

- Vet du hva bestevenner gjør?

- Ehm, nei?

- Jo, atte de smaker på hverandres maaaaat og godteri, og drikke og sånt...

Så sa han ikke mer. Lot bare ordene henge fritt i luften mellom oss.

Jeg så ned på flasken hans. Ikke stort mer enn en tam bånnski full av ubåter. Deretter så jeg på min; uåpnet, duggfrisk, sprudlende og fristende. Ja vel ja, så det er sånn det henger sammen.

- Ehm, du? sa jeg.

- Ja?

- Vil du smake på drikka mi eller?

- JA!

Så kastet han seg over flasken og tok en karslig slurk. Jeg tittet bort på hans drikke som var ca. like mengder lunka eplemost og sushirester, og takket høflig nei til en gjentjeneste.

Deretter ble det ikke noe særlig mer prat om det der med å være bestevenner. Men det var frem til vi satt oss ned med hver vår is på brygga...

- Du, pappaaaaaa?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Bestevenners pris er brus og is. Helt greit det ;-)

Les også: "Min lille bestevenn"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Min lille bestevenn

Jeg kommer liksom aldri over hvor kult det er å henge med deg! Slik som i dag, bare oss to gutta på tur.

I Oslo for å dra på kino, henge ut i parken og bare ha det ball. For når vi legger ut på tur, legger vi liksom igjen litt av det far/sønn-forholdet hjemme og blir mer som to kompiser på tur. Og vi koser oss så fælt!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

På bare den lille svippturen i dag, rakk vi så mye rart. Eller, det var kanskje ikke så mye, men det føles sånn når jeg er med deg. Tasse fra Aker Brygge og nedover i byen mens jeg peker og guider iherdig. Der har pappa jobbet, her har mamma vært, der borte jobber tante, den båten der går dit, den trikken går dit.

Og du spør! Hvem er han? Hva spiser hun? Hva er det? Og hva er det der borte? Og sånn går vi helt til tiden flyr fra oss og jeg må ta deg på armen og løpe.

Da er vi plutselig far og sønn igjen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

I dag skulle vi rekke en kino. Andre ganger kanskje en tv-innspilling eller et julebakeverksted. Pappa har mange rare jobber, og du får være med på mange av dem. Og du elsker det. For når du er med pappa på jobb, er det alltid bare moro og absolutt ikke som her hjemme. Ingen regler og vanlige rutiner, bare oss to og en verden av muligheter.

Vi tar ting litt som det kommer og lar det bli opp til skjebnen. I dag ble det medbrakt sushi på Kontraskjæret og to kuler Mövenpick på bryggekanten med tante.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Og på vei hjem, i rushtrafikken et sted mellom Sandvika og Drammen, lærte du til og med et par nye banneord, på grunn av han forb.... ja du vet, han som kjørte som en jæ... altså, han som kjørte litt rart.

Men nå som du har lagt deg for kvelden, kommer leirskolefølelsen plutselig krypende og jeg kjenner at jeg savner tilbake. Til eventyr og haraball. For i morgen er hverdagen tilbake, og da er vi plutselig far og sønn igjen. Ikke som  idag. Bare to kompiser på tur og en verden full av muligheter.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Tut tuuut - snart ruller vi igjen :-)

Les også: "Video fra guttetur" (i fjor sommer)

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Godt humør på 2 sekunder

Klar for å starte uka med et smil? Ta en titt på dette bildet, og se om ikke det kan gi mandagen en liten oppsving.

Bildet ble tatt i går og viser en snørrete liten sommersnupp som sitter på en trampoline og oppdager statisk elektrisitet for aller første gang :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ God ny uke!

Klar for mer god stemning? Se video: "Hvor er Nora?"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Sommerdag i solen

I dag har vi hatt en helt fantastisk lekedag fra start til slutt, og etter en dag som dette var det ingen stor overraskelse at de to små solmodne nesene sovnet nesten før de traff puta. Kjenner jeg dem rett kommer de til å ligge til lading til langt utpå kaffetrakteren i morgen ;-)

Her følger en liten bildespesial fra dagen som har gått med til utelek og sommerkos på høyt nivå.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dagen fikk en eksepsjonelt bra start, da fattern kom på at han hadde glemt å pakke opp en Aquaplay-vannleke vi kjøpte i fjor!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I´m on a boat!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du vet det er god stemning når man ikke rekker å komme seg ut av pysjen før man setter i gang :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ei litta pust i bakken før det var over for å teste trampolina til naboen!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fun in the sun :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Røddig å ha med egen kopp når man kommer på uventet trampolinebesøk ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nabokjerringa elsker visst såpeopera (badumtss, sorry)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gratis vannmelon? Vi drar aldri hjem igjen!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bæ bu bæ bu, noen har fått sitt aller første skrubbsår.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til slutt fant vi ut at det var såpass god stemning hos naboen at det var like greit å bare kutte hull rett gjennom thujahekken, så slipper vi å gå rundt. Smart! :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Forbedringer in the making :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hola, que tal?

 

/ Good fight, good night ;-)

Les også: "Årets første sommerdag"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Vinn valgfri leke!

Jeg elsker å kunne gi bort kule ting til dere, og i dag har jeg en skikkelig godbit på lager! For vi har vært så heldige å få prøve et utvalg fantastiske leker fra BR Leker, og nå kan en av disse bli din! :-)

/ sponset konkurranse

 

Ikke alle jobber er like morsomme, men noen er bare helt fantastiske. Som å få lov til å teste leker til en konkurranse :-)

BR Leker er opptatt av at lek skal være mer enn bare moro, og har derfor utviklet leker som foruten leken også fokuserer på å utvikle barnas ferdigheter på tre grunnleggende utviklingsområder; motoriske ferdigheter, kreativ utvikling, og læring/problemløsning.

Derfor har det vært en stor glede å få prøve en rekke spennende nyheter på lekefronten, og se hva barna liker best. Vi har lekt med en drøss solide treleker og plasket oss gjennom et knippe artige badeleker. Vi har herjet i stua og skapt flodbølger på badet. Men vi har ikke lekt bare for moro skyld, vi har også lett etter de beste premiene til en konkurranse for dere leserne. Og det har vi funnet nå, så kjør konkurranse!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

VINN VALGFRI LEKE TIL BARNA!

Jeg vet jo ikke hva dine barn liker best, så derfor gir jeg dere litt forskjellig å velge mellom. Jeg legger ut bilder og info til et par alternativer, så velger du selv hva du har mest lyst til å vinne.

Legg igjen en kommentar under innlegget, med hvilket alternativ du ønsker (1-4) OG din e-postadresse, så er du med i trekningen :-)

Her er valgmulighetene:

1. BR Aktivitetskulebane

Denne knallkule aktivitetskulebanen byr på mange muligheter i ett og samme stativ. Her blir det garantert kappløp ned rutsjebanen og mye moro for en eller flere barn på likt.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

2. BR Badeleker

Et varmt bad blir både lengre og mer moro med badeleker, og for dere badeglade badeløver har jeg satt sammen en skikkelig gavepakke som består av Aktivitetsstang, bokstavklistremerker og en kjempesmart krabbe-beholder til badelekene.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

3. BR Parkeringshus

Tut tuuuuut! Med dette kule parkeringshuset kan barna farte rundt og herje over flere etasjer. Gjerne også på taket. Bilheis, bensinpumper, helikopterlandingsplass og mye mer, perfekt for små bilentusiaster.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

4. BR treleker x 3

Alle gode ting er tre, og i denne gavepakken får du hele tre ulike treleker i én og samme pakke; en finstemt xylofon, en tralle med læreklosser og Noahs ark.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Så husk: Legg igjen nummer 1-4 på hvilken premie du ønsker + e-postadresse, så er du med i trekningen.

1. BR Aktivitetsbane

2. BR Badeleker

3. BR Parkeringshus

4. BR Treleker

Lykke til!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Lyst til å se mer? Akkurat nå er det 25 % rabatt på en rekke kule ting hos BR Leker --> Klikk her og se hele utvalget

/ Den som leker vinner :-)

Vårt første møte

Jeg husker så utrolig godt den første gangen vi møttes. Det var så ekstremt viktig at du kom til å like meg!

 

 

For Christina hadde snakket så utrolig mye om deg, og som du vet, var jeg jo ustyrtelig forelsket i henne. Men jeg visste fra første stund at jeg måtte ha deg på min side, ellers var løpet kjørt. Jeg er ikke dummere enn at jeg raskt innså hvor mye du betyr for henne og jeg skjønte at vi måtte bli kompiser. Raskt. For hun er jo en sånn som er tilbøyelig til å tro litt på tegn, energier, skjebne og sånt, og jeg visste at hvis du ville like meg så var det et godt tegn. Et veldig godt tegn.

Derfor var det nesten som å gå inn et eksamenslokale den første gangen jeg kom inn døra og så deg ligge på sofaen. Du snudde deg rundt, så meg og hoppet ned. Du kjente meg ikke igjen og ble umiddelbart skeptisk. Du satt opp farten og jeg skjønte at et høytlytt boff var på vei, og det var det siste jeg trengte.

Men jeg har hatt hund hele livet, jeg har et par ess i ermet. Så jeg satt meg ned og åpnet meg opp for deg. Du snuste og analyserte, vurderte og kritiserte. Jeg koste og klappet. Bak øret, på skinka, på halsen. Holdt meg unna nesa og gikk for alle favorittplassene. Koset, klappet og pratet mens du gikk gjennom sjekklisten. Og så, like brått som det startet, var det over. Du hoppet lystig tilbake og jeg visste at jeg var godkjent.

Og tro ikke at jeg ikke gjorde et stort poeng ut av det for Christina. For det var det, og det gjorde jeg. Og hun skjønte det. Den nye mannen i hennes liv var akseptert av den gamle. Tatt inn i varmen som en av deres egne og ønsket velkommen i familien. Og jeg så det på henne. Akkurat der og da tror jeg dommen var klar. Jeg hadde bestått det siste hinderet, jeg var endelig godkjent. Fra nå kunne det bli oss to for resten av livet, så lenge det var greit for deg.

Og bare så du vet det: Dette var lenge før jeg i det hele tatt nærmet meg svigers ;-)

Godt å ha deg tilbake i toppform, kompis. Vi har savnet deg :-)

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Voff!

Les også: "Min hårete bestevenn"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Lille frøken yoghurtfjes

Det er en ørliten forskjell på hvordan en 1-åring og en 4-åring spiser yoghurt. Klarer du å se forskjellen? ;-)

For til frokost i dag tok jeg et par bilder av barna mens de spiste hver sin yoghurt. Det slo meg at det var noen ørsmå forskjeller i hvordan det så ut. Derfor legger jeg inn bildene her, så kan du bedømme selv.

Ikke sikkert det kommer så godt frem, men det skal være mulig å se at det er en viss forskjell mellom de to...

4-åring:

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

1-åring:

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Heia voksduk ;-)

Se også: "Videosnutt fra guttetur"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Årets første sommerdag

I dag hadde vi endelig årets første sommerdag, varm og digg og full av glede.

En sånn dag da man kan finne glede i de rareste ting, og noe så kjedelig som å klippe gresset plutselig kan være ganske ålreit. Spesielt i dag, for i dag var det årets første runde. Gressklipperen pep og klagde da jeg dro den ut av boden, men etter en liten påfyll med bensin og olje var den klar som et egg.

Eller... ja, jeg måtte jobbe ganske hardt for å dra den i gang med startsnora, og en stund føltes det som å bryte med en sulten bjørn. Men til slutt fyrte den i gang og basert på reaksjonen, er jeg riiimelig sikker på at jeg har gjort noe feil underveis. Den regelrett spydde blågrå røyk og svart olje sprutet ut av et hull et sted, og ja, det kan jo ikke være bra.

Med min meget begrensede kunnskap om motorer, er det ikke godt å si hva som gikk galt, men jeg tror kanskje jeg fylte på for mye olje. Eller for lite. Jeg tror kanskje jeg skulle skiftet olje også, men jeg har jo ingen anelse hvordan man gjør sånt og dessuten har jeg for lengst kastet manualen, så vi får se. Til freddan kanskje. Ah søren, det er i dag. Neste fredag da ;-)

Uansett. Når man står der og drar i snora og beistet av en gressklipper endelig freser i gang som en utsultet okse, og gresset begynner å flykte i panikk og lukten av nyslått gress finner seg vei inn i nesegrevet, ja da blir det plutselig veldig klart at sommeren er i anmarsj. Og da blir man glad da! Sånn hoppende glad at man ser ut som en skolepike som hopper paradis. Og helt glemmer at naboene kan se deg.. ;-)

Men samme kan det være, for nå er gresset slått, bonuspoeng utdelt og sommeren offisielt i gang!

 

 

/ God helg!

Les også: "Heavy metal baby" (karaoke med lillesnupp)

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Tidenes rareste morgen

Da jeg våknet opp i dag, skjønte jeg overhodet ingenting. Lever jeg? Hvem er jeg? Hvor er jeg? Og det ble starten på tidenes rareste morgen.

 

Beautiful pair lays in bed on white

 

For i går var en rar og vanskelig dag. Jeg skal ikke gå i detaljer, men det som startet som en koselig fridag, snudde brått og ble til en akutt nødssituasjon for Teo. Det som startet som uskyldig magetrøbbel utviklet seg raskt til å bli skikkelig alvorlig, derfor ble barna hastet vekk til besteforeldre og vi tilbrakte resten av dagen i hui og hast.

Takket være døgnåpne dyreklinikker ser det ut til å gå bra med den lille tassen, han ligger fortsatt til overvåkning, men er i mye bedre form og startet til og med dagen med en skikkelig hotellfrokost med våtfôr og fine saker, så forhåpentligvis har han det nå som plommen i egget.

 

Get well soon <3

 

Og derfor startet dagen slik den ikke har gjort på over 5 år: Stille. Helt stille. Ikke en lyd i huset. Bare meg og min kjære, to skjeer i en myk og god seng. En hel natt til å sove uten avbrytelser. Ingen barn som må tisse, ingen som plutselig vræler ut, ingen hund som tasser rundt. Bare... stille. I 9 fantastiske timer.

Da vi våknet vurderte vi faktisk frokost på senga, men i kjent stil ble vi enige om at sånne klisjéromantiske ting ikke er helt oss ;-)

 

Couple Hiding Under Duvet Enjoying Breakfast In Bed

 

Når vi kom oss opp av sengen, tasset jeg inn i dusjen og dusjet i fred og ro, ingen barn som hamret på dusjkabinettet eller kastet smokker i do. Så lagde vi frokost og spiste i ro og mak med litt avdempet musikk på radioen. Og for første gang på lenge kunne vi faktisk føre en samtale uten tusen avbrytelser. Og kaffen var varm!

Vi fant ut at vi ikke har hatt en rolig morgen uten verken hund eller barn på, vel.. aldri. Og det føltes veldig rart. Først godt, men ganske fort, ganske rart. Det ble nesten for stille. Ingen morgentur? Ingen tissebleie? Alle de tingene man tenker at man til vanlig kunne trengt en liten pause fra, blir akkurat de tingene man savner mest.

Det har vært en tøff uke med mye frem og tilbake og mange sterke følelser, og derfor føltes det ekstra godt å få en rolig stund til å lande litt og prate sammen.

Og når man sitter sånn og nyter en rolig frokost med den jenta man plutselig begynner å huske hvorfor man ble så forelsket i for noen år siden, kan man endelig senke skuldrene, puste med magen og bare være to.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herr og fru :-)

 

/ God freddan!

Les også: "Slik holder vi forholdet HOT!"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Morgenstund på fortauskanten

Det fine med å være et notorisk susehue, er at jeg blir like overrasket hver gang det plutselig dukker opp en fridag helt ut av det blå. Slik som i dag. Kristi Himmelfart? Aldri hørt om. Oh well, låste skoler og barnehager - da har vi jo plutselig god tid da!

Tid til det gode været, tid til en koselig morgenstund på fortauskanten.

 

 

Er ikke så mye mer som skal til. Bare solen, fuglene, lillesnupp og meg. Alt som gjenstår nå er å finne ut hva vi skal trylle frem til middag, nå som butikkene også helt plutselig har bestemt seg for å stenge for dagen. Fordeler og ulemper, si ;-)

 

 

/ God plutselig helligdag!

Les også: "Pinlig stille i kassakø"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

Skam deg, din tullebukk

Dette er et motsvar til Steinar Solås Suvatnes utspill om at foreldregenerasjonen er i ferd med å ødelegge Skam.

For han mener vi skal finne vår egen tv-serie og la Skam være for kidsa. At vi skal la serien tilhøre de som vet hva hooking betyr. At vi skal oppføre oss som de gæmlisene vi er. Men kjære Steinar, du har virkelig ikke forstått det du: Vi ødelegger ikke Skam, vi ER Skam.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Men la oss starte med det grunnleggende: Ungdommen trenger ikke Skam, for de har alt annet. Absolutt alt annet som er kult, det har de. De blir fortsatt invitert på de kule festene, de er fortsatt unge, de er fortsatt hippe. Mens jeg sitter her med babygrøt i håret og yoghurt på skjorta. Kan også være tiss. Stort sett alt jeg eier er tilgriset med spagetti  eller knust. Jeg kan hele samlingen til Marcus & Martinus på rim, jeg står opp grytidlig selv 01. mai og har ca. like mye sosial omgang som en bjørn på vinterstid.

Jeg TRENGER Skam. Jeg trenger å føle en viss kontakt med en omverden som ikke bare er om strikketøy og bleiepriser. Jeg trenger å føle meg som flue på veggen i en hverdag som fortsatt er kul. Jeg trenger en serie som får meg til å føle meg en dråpe aktuell mens jeg sitter i sofakroken og masserer føttene til dama. Skjønner du?

Og det er mange av oss. Vi som koker te og smører niste når vi skal kose oss med den siste episoden. Vi som sender en snap av katten foran tv-en og skriver "Gråpus liker William", mens vi humrer så kråketærne spriker. Vi som later som vi ikke ser på, men sjekker innom nettsidene hver eneste dag i lunsjen. Vi som var russ før besetningen i Skam ble født, vi som har klare minner fra Lillehammer-OL, det er vi som trenger det mest!

Det er urettferdig at vi bare skal få alt som er døvt, for la meg informere deg om én ting: Det er INGEN kule programmer som lages for målgruppen godt voksne "jenter" i 40-årene som er lidenskapelig opptatt av mindfullness, Kähler-vaser og fargeleggingsbøker.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

For hvilke alternativer har jeg? Slitte C-kjendiser som lager mat eller forteller hverandre røverhistorier fra 80-tallet? Anne Grethe Preus som synger Vinnie-låter? En brekende Ari Behn på harryhandel? Et knippe bønder som ingen vil ligge med? Norsk mesterskap i strikking? Blakke storkarer med forbrukslån? En svensk lagersjef med fettete afro? To engelske høns som pusser opp førskolelærere fra Gjøvik? Hurtigruta sekund for jævla sekund? Si meg en ting: Er det rart vi trenger Skam?!

Spør du meg, er vår annektering av Skam bare en slags hevn for at ungdommen stjal Beat for Beat og prøvde å gjøre det kult igjen. For der tråkket noen over grensa, og nå er både Skam og Snapchat vårt. Jodel kan dere ha for dere selv, og Twitter kan dere gjerne ta tilbake, men Skam er vårt.

Og bare så det er sagt: Skam tilhører ikke kidsa uansett, de har bare lånt den fra oss. For kvisete fjortiser bryr seg kanskje om rulleplasser og hooking, men de betaler ikke lisens. Vi betaler lisens. Og Skam er produsert på lisenspenger. Våre lisenspenger.

Så kom ikke her og ødelegg gleden for oss som trenger det mest, din skabbelars. For beklager å måtte si dette, men vi eier Skam og vi gjør hva pokker vi vil med den. Om det betyr at vi ødelegger den i prosessen, får så være. Vi har betalt for den og nå er den vår.

Sånn, da kan du gå tilbake til pulten din og la oss andre være i fred. Vi har viktige ting å diskutere vi nå.

(spoiler alert!)

For hva skjer egentlig med de yakuza-gutta og er det bare jeg som simpelt hen elsker Eskild? Hva er dealen med Nicolay, er William bare en player og ikke minst; kommer Sana noensinne til å hooke med noen?!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Med vennlig hilsen, oss som elsker Skam og fotmassasje.

Lik og del gjerne hvis du kjenner deg igjen :-)

Les også: "Skammelig hektet på Skam!"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Skamhjerte på Facebook *

Ny dag, ny date, ny dame

I går var det dyrlegen med frua, men i dag er det ny date og nye muligheter :-)

Akkurat nå sitter vi på en kafé i Tønsberg og denne gangen går jeg for litt mer tradisjonelt opplegg. Kopp kaffe, løsprat om verdensproblemer, en tur på lekebutikken, du vet, de greiene der.

Det begynte å bli litt dårlig stemning en periode der, men heldigvis hadde jeg både smoothie og en kjærlighet på innerlomma, og nå er stemningen på topp.

Men klart, når man endelig slår seg ned for å kose seg, tar det jo ikke mange sekundene før halve vannflasken er dandert utover genseren og et velkjent brak lyder fra baklommene et sted, så da gjelder det vel bare å hive i seg kaffen før det bærer videre til første og beste stellerom ;-)

/ God tirsdag!
* Følg Pappahjerte på Facebook *

Merkelig date hos dyrlegen

Som travle småbarnsforeldre må man ta de anledningene man får, og i blant er det utrolig hva man kan kalle en date.

Men det er liksom sånn man må gjøre det noen ganger, så i dag ble det date hos dyrlegen.

Og helt ærlig? En av de aller beste datene jeg har vært på!

 

 

For si hva du vil om en romantisk date med full vinpakke og flørting i mørket, men for to dating-utsultede småbarnsforeldre skal du ikke kimse av en tur på Bastøyferga heller! To kopper kaffer, litt niste og småprat uten barn - det kan være en date.

 

 

 

Å sitte på venterommet hos dyrlegen, holde hverandre i hendene og gå gjennom spente stunder sammen - det gjør noe med nærheten.

Plutselig ha en time til overs, fise av sted og finne en koselig restaurant, spise et varmt måltid uten barn til stede og bare være to  - plutselig får gløden en ny gnist.

Og når det i tillegg viser seg at hunden er i rett så god stand, og en vaskekte innflytter fra asfaltjungelen, plutselig ser en helt vanlig ørn(!) langs veien på vei hjem, ja nei, da er i hvert fall jeg solgt.

Setter man alle disse små tingene sammen, så blir det plutselig noe stort. Som en date. Og litt kjærlig. I kveld legger jeg meg faktisk litt nyforelsket :-)

 

 

 

/ Voff!

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Teohjerte på Facebook *

Er det mulig??

Altså... Jeg hadde ikke tenkt til å kommentere dette, men siden det er så mange som spør om dette, må jeg vel bare... For er det seriøst mulig å være SÅ kjøtthue?!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

For svaret er JA, det er mulig! Det er faktisk mulig å gjøre følgende:

1. Ta et bilde, se på bildet og se seg fornøyd.

2. Legge nevnte bilde inn i photoshop for å redigere bort en logo, justere litt farger og klippe til størrelsen.

3. Legge inn samme bilde i bloggpost, se over tekst og bilder flere ganger for å se at alt sitter.

4. Publisere blogginnlegg ("Natt til 01. mai - Skumparty!") og bruke nevnte bilde som toppbilde.

5. Promotere bildet på Instagram med ytterligere valg av filter, fargejustering og beskjæring...

UTEN å legge merke til...

Vel...

 

Fra blogginnlegget: "Natt til 01. mai - Skumparty!"

 

Fra Instagram (instagram.com/pappahjerte)

 

Det var ikke før etter et par timer at jeg sjekket kommentarfeltet, og da fikk jeg raskt hjertet i halsen. Først skjønte jeg ingenting, men etter en rask sjekk... Jepp, der var´n gitt. I all sin grusomhet, haha! Christina var selvfølgelig raskt på ballen for å utnytte muligheten til litt smakelig utdriting og blogget selvfølgelig om dette i går kveld. Les: "Konatil - Spiker´n i kista".

 

Selv sitter jeg igjen med så utrolig mange ubesvarte spørsmål:

1. Hvordan er det seriøst mulig?! Er det i det hele tatt lovlig å være såå distré?

2. Hva har skjedd med rumpa? Den ser jo så glatt og fin ut, mens jeg kjenner den som et hårete stykke landskap Gud glemte og Satan forlot.

3. Hvor kommer bikiniskillet fra?

4. Hva må leserne ha trodd? Sensurere en fun light-logo, men la rumpa få stå?

5. Ehm... "La rumpa få stå"... er det lov å si? Hahaha!

Men men, aldri så galt at det ikke er godt for noe, for akkurat nå er jeg vel egentlig bare glad for at jeg ikke sto andre veien.. ;-) #pølsefest

Og med den lille gla´meldingen ønsker jeg deg en fantastisk start på en ny uke!

Og du, et lite tips fra meg til deg: Hvis du skal ta selfier i dag - se etter speil og ta på deg klær ;-)

 

Young man winking to camera

 

/ God ny uke!

Les originalinnlegget: "Natt til 01. mai - Skumparty!"

Les også: Christinas reaksjon på bildet --> "Spiker´n i kista" (konatil.blogg.no)

* Heng ut med Pappahjerte på Snapchat og Følg Rumpehjerte på Facebook *

Natt til 01. Mai - Skumparty!

Visse ting forandrer seg aldri, så i går ble det fest!!

 

 

Selv om jeg egentlig ikke hadde noen store planer i går, innså jeg at det var på høy tid å finne på noe artig, for natt til 01. mai har alltid vært en festkveld med hæla i taket og tenna i tapeten. Jeg har riktignok blitt voksen, men aldri så gammel at man ikke er klar for litt moro.

Så da ungene var lagt for kvelden, fant jeg frem en flaske blandevann og blandet i forhold 9 til 1. Litt svakere enn i gamledager, men like fullt sterkt nok. Så fant jeg frem en flaske bobler og lot det sprute. Og jeg skal si det ble fest!

 

 

Det var riktignok bare meg, en flaske fruktfest og boblebadet til ungene, men det ble en rett så fin kveld likevel. Ligge i et kar med lavavarmt badevann som luktet et hint av lavendel og mimre tilbake til da natt til 01. mai betød grøftefyll og haraball. Hjemmelaget tyrker laget på oppkvernet godteri og 96 %, kjøpt gjennom tvilsomme forbindelser og gjemt under plankene i senga til dagen det var dags.

Dele en 10-pakning på fire og spise en hel pakke tyggis før man kom hjem. Good times.

Men men, man skal ikke kimse av et bra skumparty for én heller, dessuten gjør det mye mindre vondt i hodet dagen derpå. Det kommer godt med når ungene våkner klokken 07 og er klar for å vende hele huset på hodet. Og etter et par timer ser det til forveksling likt ut som etter en skikkelig hjemme-alene-fest i de gamle glansdagene, så det er jo fint å se at visse ting aldri forandrer seg ;-)

 

Tross alt bedre å våkne til dette, enn i en grøft :-P

 

/ God søndag!

Les også: "Slik blir du slank med vafler"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *Følg @pappahjerte på Instagram