hits

Blogg

Reklame på bloggen

Jeg har snakket med en rekke artige samarbeidspartnere i det siste og i den anledning tenkte jeg det kunne være på sin plass å snakke om dette med penger, produkter og den slags. Det er kanskje litt rart å snakke åpent om dette med sine lesere, litt på samme måte som å snakke om sex med foreldrene sine, men skitt au. Skal det være en ærlig blogg, så skal det det ;)

Noen blogger for æren, andre fordi de kjeder seg. Noen skriver for å tjene penger, andre for å informere og opplyse, mens noen rett og slett bare vil sladre litt. Jeg blogger derimot fordi jeg elsker å skrive og fordi jeg fikk et så inn i hampesvarten uventet endret syn på livet da jeg ble far, at jeg innså at jeg ble nødt til å skrive om det. Jeg ønsker å spre nyttig info og selvfølgelig krydre det hele med mye moro. Derfor.

Hvorfor reklame?

Så var det dette med reklame. Jeg liker ikke støy og finner det uhorvelig slitsomt med reklamer som spretter rundt og blinker etc, men like fullt ønsker jeg å pimpe opp bloggen med litt smakfull reklame. Hvorfor? For å gi den merverdi for deg som leser, for reklame og produktplassering kan absolutt være et gode fremfor et onde. Trikset er å bruke det riktig. Derfor har jeg takket ja til flere spennende samarbeid og frukten av dette vil etter hvert dukke opp på bloggen. "Oh no, blir dette en yngleplass for grelle annonser og billige salgstriks?" tenker du sikkert. Neida, kjære leser, bare ro deg ned, pappa har kontroll.

Jeg takker kun ja til samarbeid hvis produktet/selskapet gir en merverdi for leserne av bloggen. Dette betyr at jeg bare skriver om produkter jeg føler er relevante for dere og/eller når jeg får mulighet til å gi bort premier til heldige lesere. Ingenting gleder meg mer enn det, spesielt når det er noe litt coolt.

Premier? Vi elsker premier!

Jeg gidder derimot ikke å skamløst promotere f. eks et kredittkortselskap eller ha sponsede linker som sender dere avgårde til nettets mørke avgrunner. Jeg blogger ikke for å tjene penger, men for å skape litt high five-stemning rundt om i det ganske land. Jeg er ikke interessert i å forringe bloggens kvalitet eller egen integritet ved å gåsestappe siden full av blinkende tilbud på viagra og kjipe datingsider.

Det du derimot kan forvente deg er at jeg tester ulike produkter som kan være nyttige for deg og dine, eller at jeg omtaler noe i forbindelse med en konkurranse. Første produktomtale med konkurranse og fet premie kommer for øvrig i løpet av uken, så følg med ;)

I ain't nobody's rosablogger

En av fordelene ved å være pappablogger fremfor rosablogger, er at jeg gjør hva pokker jeg vil. Jeg trenger ikke å takke ja til alt slags rask fordi jeg trenger gratis sminke og stæsj. Hvorfor? Jeg er en etablert mann, jeg har en god jobb og jeg trenger ikke et walk-in closet fullt av ræl. Jeg blogger som sagt fordi jeg elsker å skrive. Det lille man får for å skrive slike tekster er uansett ikke mer enn at det dekker utgiftene til pulverkaffen man trenger for å få skrevet tekstene. Og det får være greit. Med full jobb, kjærast, sønn, hund, venner og fritidsinteresser attåt, så skulle det bare mangle at man får et sponset yoghurtbeger fra tid til annen.

Hvorfor skriver jeg dette? Jo, fordi jeg vet at janteloven er sterk. Kanskje sterkere enn tyngdekraften og derfor er det greit å ha nevnt det. Så neste gang du ser et innlegg på bloggen med produktplassering av verste sort og du tenker:

"Fyf… han idioten tjener sikkert rått bare for å sitte på ræva og skrive tull!", så vit dette: It's all for yoooooou. Jeg gjør det ikke for meg, jeg gjør det for deg.

Velger ganske uventet å avslutte innlegget med en feiende flott video. Trondheimsbandet Departure sto for en av mine absolutte favoritter i sjangeren "spark i gang stereoen, det er fredag og tid for å mekke taaaco" i fjor og denne låta svinger godt. Karer, take it away!

/high five

(Si gjerne din mening og/eller sjekk ut pappahjerte på facebook)Følg @pappahjerte på Instagram