hits

Små barn i store byer

Dagens reisetips: Stress ned, slapp av og bli på stranda!

Det lærte vi i går..

For planen var klar og planen var god. Kjøre til Malaga og kose oss glugg i hjel i en storby.

Her i Spania bor vi nemlig i vårt lille feriehus på landet, midt blant hestekjerrer og lokale kneiper. Malaga har derimot alt. En liten storby med et stort hjerte, og der skulle vi kose oss. En hel dag.

Men helt ærlig: Å reise på storbyferie med to små barn er ikke nødvendigvis så idyllisk som det høres ut som. For alt kan plutselig bli et pes med to små barn i reisefølget.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Normalt sett går det oftest fint, men akkurat denne dagen gikk ingenting på skinner. Det ene var litt slapp og varm, og ville helst bli båret. Den andre var overgira, høyt og lavt. Dermed har man en som beveger seg i 0 kilometer i timen, og en som er oppe i rundt 150.

Når det i tillegg er opp mot 30 grader i skyggen og ingen egentlig helt vet hvor man skal, blir plutselig alt et pes.

Å gå over veien blir stressende, å holde seg samlet i store folkemengder blir en konstant bekymring og ingen får gjort det de egentlig vil.

Besøke museum? For kjedelig. Ta en kaffe? Har vi akkurat gjort. Henge på lekeplassen? Moro for én, men ikke resten. Labbe gatelangs og se på gamle bygninger? Gøy i akkurat 3 minutter. Shoppe med to små barn i varmen? Gløym da.

Jeg er sulten, han er mett, hun er sliten, han er lei. Dessuten må barna tisse. Nå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spise is på en benk i skyggen er en selvskreven innertier, men det er bare mange is man kan spise i løpet av en dag.

Skal vi splitte gruppa? Tja, joda, men da må vi møtes igjen om 45 minutter og hvor skal vi møtes og hva skal vi spise og hvem vet hvor vi er og hva er egentlig vitsen og hvorfor er vi ikke bare på stranda?!

Plutselig har det som skulle bli en knallfin bytur egentlig bare blitt til et stressende harehjerte-maraton, der man hovedsaklig konsentrer seg om å ikke bli påkjørt eller miste hverandre i folkemengden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Misforstå meg rett, vi har vært i Malaga med barna før og hatt det helt supert, men denne dagen ble det bare kaos. Og når vi endelig satt oss ned for å spise, ble barna rastløse, maten smakte ræv og regningen var skrevet med gaffel.

Det er på dager som det man tenker: Ferie med barn, la oss bare bli på stranda. Det er ikke tiden for å oppdage de store tingene nå. Vann og strand er mer enn nok.

Bare leke rundt med bøtter og spader og steiner og skjell. Gamle katedraler og romerske ruiner er der i morgen også. Og om to fire 10 år. Vi tar det i morgen. For nå, la oss bare ta en is og komme oss hjem ;-)

Så det er dagens reisetips fra meg til deg: Ferie med småbarn trenger ikke være mer enn bare ferie. Senk ambisjonene og kos dere. Stress ned, slapp av og ta en brus på stranda ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

* Følg Reisehjerte på Facebook *

12 kommentarer

Oooh yesss.. om drøyt en uke reiser vi til "syden" med to troll på 3 og 7 år. Her blir det bassenglek og morro for alle penga. Er jo trossalt ett sjørøverskip i bassenget der! Med TRE sklier!! Blir herlig å sitte med tåfisa i vann mens trollan plasker rundt.

Oj, så kult! Husker jeg besøkte et hotell med sjørøverskip i bassenget da jeg jobbet i Ving. Det så utrolig moro ut, så der kommer nok ungene til å kose seg MAX! :-D
Plask og kos dere, nyyyt ferien :-)

Vi besøkte Rio Chillar- i nærheten av Nerja - gikk med tre barn mellom 2-9 (med yngste i bæresele)- men den turen anbefales om dere er i nærheten!! Og siden man går i en elv så blir det ikke så varmt heller. Bare et lite tips siden dere er på de trakter!

https://no.tripadvisor.com/Attraction_Review-g315917-d3366826-Reviews-Rio_Chillar-Nerja_Costa_del_Sol_Province_of_Malaga_Andalucia.html?m=19907

Oj, så spennende! Takk for tips! :-D
Vi er ikke så fryktelig langt unna Nerja og tenkte å ta oss en tur dit en dag, så dette må vi sjekke ut :-)

Hvem strand er det siste bilde tatt på :) ?

Torre Del Mar :) Mange fine lekeapparater langs stranden, helt supert for små apekatter :)

Ok :) lignet den stranda :) vi er der selv nå nemlig og synes det lignet men det kunne jo vært et likt lekeapparat i Malaga også :) men da er vi på samme sted :) er det i Torre del Mar dere bor?

Seriøst? Nei, så moro! :-D
Vi bor i Almayate (5 min unna) og er ofte på stranden her, men suser bortom Torre del Mar titt og ofte. Mange fine restauranter, butikker, chiringuitos og lekeplasser :-)

Du får suse bortom med en high five hvis du ser oss rave rundt i byen :-D

Tenkte jeg skulle det men ikke sett dere ennå 😂 vi reiser hjem i morgen :) foreldrene mine har leilighet her, borte rett over berebere :) 5 min 7 min å gå til den lekeplassen herfra :)

Aah, søren. Ja ja, da får vi ta det neste gang. God tur hjem :-)

Bor i den blokka ved stranda hvor bygget mot stranden er blå :) der stranda starter nærmest dere :) litt dårlig forklart men :p

Aha, da skal jeg se etter dere der i morgen :-D

Skriv en ny kommentarFølg @pappahjerte på Instagram