hits

Love Actually eller Home Alone?

Man tror man kjenner en person. Man tror man er på samme side i livets bok, men plutselig avdekker man forskjeller så store og sprikende at det er vanskelig å se for seg at man skal klare å sparkle det igjen og gå videre som normalt.

For i år som i fjor, har juleklokken skrudd opp tempoet og løpt fra oss. Også vi som skulle sette av kveld etter kveld til gavepakking og julefilmer! Men så ser det altså ut til at vi bare rekker én film. Maks to. Derfor må vi prioritere og ta den viktigste først.

Det tenkte vi å gjøre i kveld, men da vi skulle velge film åpenbarte kløften mellom oss seg.

Man being tired of arguing with his wife
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com
 

I mitt hode finnes det ikke tvil, og jeg trodde egentlig alle var enige. Home Alone. Juleklassikeren over alle juleklassikere. Macaulay Culkin på en miserabel juleferie for én, omgitt av sure skurker, en røykende nisse, udugelige politibetjenter og verdens skumleste svart-hvitt film på TV. Et hus fullt av fantastiske feller, en rørende gammel mann og en hjertegalopperende avslutning som får snørr og tårer til å renne ut av diverse kroppsåpninger.

Men Christina holder en knapp på Love Actually. En haug med tragi-romantiske kjærlighetshistorier snøret sammen til en hjertesmeltende smørje. En fyr med en plakat, en liten gutt med store ambisjoner, Billy Mack og Christmas is all around, en forelsket statsminister og tidenes beste gaveinnpakning av et smykke. Også hun helsikes kåte drittkjerringa. Også her ender det hele i en avslutning som får tårene til å forlate skuta i høyt tempo.

Men Love Actually er jo ikke viktigere enn Home Alone? Hallo? Joda, den er kjempefin, men her snakker vi om tradisjoner som strekker seg mange herrans år tilbake!

Home Alone kom ut i 1990. Det er fire år før OL i Lillehammer! Mange av dagens blogglesere var ikke født i 1990 engang! x-)

Love Actually kom ut i 2003, som er 3 år etter at alle trodde vi skulle kjøre i flyvende biler og at verden skulle gå under #y2k.

Future Technology
År 2000 kaller. (Licensed from: kentoh / yayimages.com)
 

Home Alone er faktisk en så gammel og viktig del av juletradisjonen at den kan ha rullet over skjermen den skjebnesvangre kvelden dar en ikke helt ukjent herr Jesus kom til verden.

Men Love Actually er bra altså, jeg tør ikke si noe mot den filmen, for da kommer det til å stå et fakkeltog på døra her i løpet av halvtimen, jeg synes bare Home Alone er viktigere. Og jeg trodde egentlig alle var enige om det.

Eller tar jeg feil?

Love Actually eller Home Alone - hvilken ville du valgt?

48 kommentarer

Home alone #merrychristmasyourfilthyanimale

Home Alone . Doh...

Har ikke sett hele Love Actually..

Love actually så klart...Home alone hører romjula til ;-)

Selvfølgelig Love Actually!

Enig med Christina, Love Actually☺️🤶🎄

Home alone på skjermen her :-)

Love actually. Skjønt - Home alone (1!!!) er ustyrtelig morsom, men en helt annen type film enn Love actually da.

Love actually ❤

Hadde lett droppa begge to, og heller sett Grevinnen og hovmesteren.

Love actually! Enig med Christina!

Home alone 👍

Helene Viktoria

Helene Viktoria

Love Actually <3

HOME ALONE! herrefredens altså!

Eeeeh - begge. Home Alone en liten stund før julaften og Love Actually 22.desember.

Home alone...INGEN tvil om det 😄😄

Fredrik - formerly known as nabo

Fredrik - formerly known as nabo

Må si Home Alone er en fantastisk klassiker, MEN jeg liker Love Actually hakket bedre. Sorry, Peter <3

Home alone selvfølgelig 👍

Ja, takk, begge deler! Men Home Alone er som regel den vi begynner med i begynnelsen av desember og så tar vi Love Actually og Home Alone 2 rett før julaften. Sånn typ 22.desember eller no.

Hjemme alene, absolutt ingen tvil :-))

4 Hjemme alene filmer, 4 søndager i advent. Helt perfekt!

Home alone hører absolutt julen til 🎄❤

Aldri kommentert her før, men dette var et hyggelig sted å starte!

Love Actually er et must før jul! 🤶🏻❤️ Hjemme alene har jeg aldri gått inn for å se, men hender den står på når den går på TV 😊

Definitivt Home Alone! Men her kjører vi alle Harry Potter filmene også 😄

Home alone!

Home alone selvfølgelig! Ingen diskusjon en gang.. :D

home alone selvfølgelig, aldri sett love actually jeg.....kvinne 44

HOME ALONE! alle Home Alone filmene før jeg eventuelt ville vurdert love actually.

Malin Brynildsen

Malin Brynildsen

Home Alone 😀

Fru Engelstad

Fru Engelstad

Begge to selvfølgelig!

I vår familie har vi tradisjon med å se Home Alone 1. desember, med julebrus og julekaker +++ Det er sånn vi starter jula, skikkelig koselig! Men hvis ikke jeh får sett Love Actually før jul også kan egentlig hele greia avlyses for min del😂 Det er min absolutte favorittfilm! Men begge må ses uansett for å få julestemningen på plass❤️

Hege Elisabeth

Hege Elisabeth

Love Actually. Er ikke særlig fan av amerikansk komedie for å være helt ærlig, blir flaut å se på.😅 men har hatt samme diskusjon med gubben i fjor og han er enig med deg. Om dere vil ha en ny film så er filmen om Jack Frost veldig koselig. Heter «de fem legendene» på norsk. Så om dere ikke blir enig; se den.

Takk for tips! Kan for øvrig tipse om "The Holiday". Like klam og klissete som Love Actually, men har denne samme spiren av julemagi. En av våre høydare :) :)

Jepp. Du tar feil. 😉 Sorry.

HOME ALONE! Hallooo! Helt enig med deg, Peter :)

Love Actually <3 ... men jeg kan egentlig ikke sammenligne, for Home Alone har jeg bare sett halvparten av en gang for 100 år siden :-)

Love Actually.

Fordi jeg aldri blir lei av den, mens Home Alone gjerne kan være på i bakgrunnen :)

Ser begge to på lillejulafta, så begge!! Der love actually b l ir sett sent på kvelden, men home alone tidligere. Meen måtte jeg velge er det home alone. Den har lengst trdisjon og er viktigere for meg! Helt enig! Prioroter begge om dere kan :-)

Jeg velger nok Love Actually over Home Alone, og mannen vise versa, men de(n) vi må se er Die Hard 😂🤓 Gjerne med julebrus og mange klementiner.

Love actually. Den er bare så fin!

Love actually ❤️

Home Alone! Definitivt!! No dout about it!! Love A... er seriøst oppskrytt spør du meg :p

Home Aloner ER viktigere enn Love Actually. Men jeg er litt rar. Den viktigste for meg er Nationals Champloo`s Christmas Vacation. Chevy Chase som føkker til juleferingen til familien Griswald.

LOVE ACTUALLY helt klart!! Helt enig med Christina :)

Dere får inngå et kompromiss og se Die Hard isteden ;)

*Doubt* skal det være.. men en *b* inni der.. :p

Go team Peter! Seff er det Home Alone ;)

HOME ALONE!!! Men ikke glem The Holiday;) Med cameron diaz og kate winslet, men den kan dere ta i romjula ;)

Jeg liker Christina, men å heller ville se love actually enn home alone i jula får meg faktisk til å falle ut av stolen, ta baklengs salto og øya mine går i kryss ;)

JA til begge!!! Trodde ikke jeg likte The Holiday etter første titt, men nå har jeg blitt utrolig glad i den. Den er jo veldig klissete og over the top, men fy søren så søt. Og fin. Ja nei den er nok trygt inne på topp 3 julefilmer :-)

Love Actually :-) Synes det blir "litt for mye" med Home alone. Ikke minst litt for voldelig.

Skriv en ny kommentarFølg @pappahjerte på Instagram