Pepperkakehus? Næh, bygg et Sjokoladehus!

/// annonse ///

Dette må være årets beste idé for sjokolademumser 😀

Julemusikk i bakgrunnen, kanskje litt gløgg i glasset, lukten av jul og familiekos på høyt nivå. Å lage godsaker med familien må være noe av det aller beste med julen. En marsipangris her, en kakemann der. Men pepperkakehus, det henger høyt.

For man må jo ha et selvbygd minihus stående i stua som fyller resten av huset med stolthet. Til nå har vi alltid laget det tradisjonelle pepperkakehuset, basert på egne øyemål eller butikkjøpte maler.

Men stikk i strid med min egen fars årlige mesterverk, har jeg liksom aldri fått helt dreisen på det. Det blir skjevt og rart, det blir brent eller understekt. Dessuten hater jeg knekk. Hvem i all verden fant ut at det var en god idé å blande brent sukker med godteri? Det er livsfarlig å jobbe med og smaker som godt brukte vinterdekk.

Derfor var jeg veldig klar for å prøve noe nytt i år, og hva bedre enn å lage et hus av det aller beste som finnes? Melkesjokolade!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Byggherren følger med i kulissene.
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Asså… <3
 

For smaken av Freia melkesjokolade er som kjent smaken av harmonisk englesang. Og bare tanken på å sette sammen et hus av sjokoladeplater, får tennene til å løpe i vann. Det føltes først som juks å skulle snike seg unna den klønete prosessen det er å sette opp et pepperkakehus. Ingen kjevling eller steking, bare å sette i gang med det morsomste; montering og dekorering 😉

Men det viser seg at et sjokoladehus er overraskende utfordrende likevel. For sjokolade er ikke en veldig takknemlig råvare å jobbe med. Den smelter, den knekker og så går det med så utrolig mye til svinn.. 😉

Men fy søren så moro!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lillesnupp setter seg inn i oppskriften.
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
10 tommeltotter i arbeid 😉
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dekoreringsansvarlig legger siste hånd på verket.
 

Dette trenger du:
– 5 plater Freia Melkesjokolade (à 200 gram)
– 1 pose Freia Non Stop
– 1 eske Freia Melkehjerter
 

Til glasur:
– 1 eggehvite
– 5-6 dl melis
– ½ sitron/sitronsaft

Fremgangsmåten på hvordan man bygger et sjokoladehus finner du der sjokoladen selges. Eller se her: Slik bygger du ditt eget sjokoladehus!

Du kan også se denne kjappe videosnutten:

 

VINN TUR FOR 4 TIL FREIALAND!
Hvis du også har lyst til å prøve deg på å lage et sjokoladehus, kan du vinne en tur for 4 til FreiaLand! Del et bilde av ditt sjokoladehus på Instagram, tagg @freia_norge og bruk hashtag #freiasjokoladehus, så er du med i trekning 🙂

Ha det moro, bygg i vei og lykke til!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ikke perfekt, men akkurat sånn det skal være når man bygger med barn (og 10 tommeltotter) 😀
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Les mer og kom igang –> Slik bygger du ditt eget sjokoladehus

Advertisement
3 kommentarer
    1. Mmmm..ser fortreffelig ut,takk for tips😊Har de siste årene brukt smeltet smørbukk til liming av pepperkakehus/tog.Smaker helt nydelig og blir ikke like varmt som sukker og er mye lettere å jobbe med..👍👍

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg